Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 23:57   #2671
lovela5
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez Mariam Pokaż wiadomość
w Krakowie lada moment targi ślubne, wybieracie się? na które, bo są dwie imprezy tydzień po tygodniu 20 i 27 stycznia, wie ktoś o co tu chodzi?
ooo nie wiedziałam że 20.01 też coś jest! A gdzie ? Chciałabym pujść na oba...

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look upon the murder of men." ~ Leonardo Da Vinci

lovela5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 07:52   #2672
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
w Krakowie lada moment targi ślubne, wybieracie się? na które, bo są dwie imprezy tydzień po tygodniu 20 i 27 stycznia, wie ktoś o co tu chodzi?
O pieniądze.
To tak jak podczas gorączki złota w USA, najwięcej na niej dorobili się producenci i sprzedawcy łopat, sit, namiotów, koców itd.
A nie jak się wszystkim wydaje poszukiwacze złota.

Kilka razy w tygodniu dzwonią lub wysyłają maila, różne firmy z ofertą reklamy czy wystawienia się na targach - "gwarantują" mi za jedyne 200, 500, 1000 zł itd. zwiększenie ilości klientów jeśli tylko podpiszę z nimi umowę.
Stary 2013-01-18, 09:50   #2673
19izka89
Rozeznanie

Byłam wczoraj w evicie na alejach i wiecie co... jeszcze nie byłam w takim salonie! Wszyscy byli tacy mili. Od razu 'dostałam' Panią, która mi pomagała wybrać sukienkę do przymiarki. Mogłam przymierzać co mi się podobało, nikt nie robił fochów. Było dużo miejsca, mogłam sobie pochodzić w sukience, a nie stać na tym podeście i się obracać :/ I tyle sukienek wieczorowych, na pewno wyślę tam swoją świadkową Ostatecznie kupimy tam tylko garnitur, ale polecam.
A salon madonna to jakieś nie porozumienie. Były 3 przymierzalnie obok siebie odsłonięte między sobą bo Panie sobie gadały i przekazywały sukienki, tak, że wszystkie dziewczyny widziały siebie nawzajem w bieliźnie. Sukienki przymierzane od dołu (?). Chciałam przymierzyć calais san patrick'a. Wszystko spoko... Tylko babka na koniec mi mówi, że to nie jest calais tylko jakiś tańszy zamiennik z jakiejś holenderskiej firmy, bo Calais jest drogi ok 4000, a ta tylko 2600... No to się pytam czym one się różnią i dostałam odpowiedź: niczym. Mówię, że chcę zobaczyć tą oryginalną sukienkę to się dowiedziałam, że nie chce jej się teraz szukać... Dobrze, że mieszkam teraz w Krakowie bo jakbym miała kawałek do przejechania i bym została tak obsłużona to byłby to totalnie stracony dzień. Od samego początku myślałam, że pójdę do ślubu w tej właśnie sukience, ale choć jej nawet nie widziałam to te babki mnie do niej zniechęciły. Nie wiem z jakiego materiału jest szyta calais, ale ten tańszy zamiennik był z tiulu jak na halkę, sztywny i z dużymi oczkami - paskudna.

Teraz szukam krawcowej, która dopasuje do mnie sukienkę.
http://www.studioamelia.pl/home byłam i się wstępnie umówiłam.
Ale nie wiem czy to najlepszy wybór. Moja sukienka jest ciężka i gorset musi być naprawdę dobrze dopasowany żeby mi nie spadała w dół.
Ja nie jestem z Krakowa i na tutejszym rynku krawieckim w ogóle się nie znam Polecacie coś jeszcze?

I odnośnie targów:
W niedzielę zamawiamy obrączki. Na stronie apartu jest wpis, że na targach można zamówić obrączki z 15% rabatem. Także my się skusimy, bo wybraliśmy zwykłe złote obrączki ze ściętym kantem.
A w konkursie na fb wygrałam wejściówki
19izka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:28   #2674
aania88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w evicie na alejach i wiecie co... jeszcze nie byłam w takim salonie! Wszyscy byli tacy mili. Od razu 'dostałam' Panią, która mi pomagała wybrać sukienkę do przymiarki. Mogłam przymierzać co mi się podobało, nikt nie robił fochów. Było dużo miejsca, mogłam sobie pochodzić w sukience, a nie stać na tym podeście i się obracać :/ I tyle sukienek wieczorowych, na pewno wyślę tam swoją świadkową Ostatecznie kupimy tam tylko garnitur, ale polecam.
A salon madonna to jakieś nie porozumienie. Były 3 przymierzalnie obok siebie odsłonięte między sobą bo Panie sobie gadały i przekazywały sukienki, tak, że wszystkie dziewczyny widziały siebie nawzajem w bieliźnie. Sukienki przymierzane od dołu (?). Chciałam przymierzyć calais san patrick'a. Wszystko spoko... Tylko babka na koniec mi mówi, że to nie jest calais tylko jakiś tańszy zamiennik z jakiejś holenderskiej firmy, bo Calais jest drogi ok 4000, a ta tylko 2600... No to się pytam czym one się różnią i dostałam odpowiedź: niczym. Mówię, że chcę zobaczyć tą oryginalną sukienkę to się dowiedziałam, że nie chce jej się teraz szukać... Dobrze, że mieszkam teraz w Krakowie bo jakbym miała kawałek do przejechania i bym została tak obsłużona to byłby to totalnie stracony dzień. Od samego początku myślałam, że pójdę do ślubu w tej właśnie sukience, ale choć jej nawet nie widziałam to te babki mnie do niej zniechęciły. Nie wiem z jakiego materiału jest szyta calais, ale ten tańszy zamiennik był z tiulu jak na halkę, sztywny i z dużymi oczkami - paskudna.

Teraz szukam krawcowej, która dopasuje do mnie sukienkę.
http://www.studioamelia.pl/home byłam i się wstępnie umówiłam.
Ale nie wiem czy to najlepszy wybór. Moja sukienka jest ciężka i gorset musi być naprawdę dobrze dopasowany żeby mi nie spadała w dół.
Ja nie jestem z Krakowa i na tutejszym rynku krawieckim w ogóle się nie znam Polecacie coś jeszcze?

I odnośnie targów:
W niedzielę zamawiamy obrączki. Na stronie apartu jest wpis, że na targach można zamówić obrączki z 15% rabatem. Także my się skusimy, bo wybraliśmy zwykłe złote obrączki ze ściętym kantem.
A w konkursie na fb wygrałam wejściówki
Też chciałam wybrać się do Evity, czy rzeczywiście jest tam taki duży wybór sukien do mierzenia? Jakie są teraz ceny, wszystko powyżej 2 tys czy są jakieś okazje?
aania88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-18, 11:34   #2675
19izka89
Rozeznanie

No jest tam trochę sukienek. Tylko oni mają jeszcze dwa salony i w każdym są inne. Nie wiem jakie są ceny, bo chciałam tylko po przymierzać z nudów bo czekałam na TŻ'a. Sukienkę już mam. Ale Pani mówiła, że jak się weźmie tą co jest w salonie do przymierzania to jest upust od 1000 zł.
Stary 2013-01-20, 15:50   #2676
minowa
Przyczajenie

potrzebuję rady
oglądałam dwie sale- Dom pod kasztanami w Igołomii i Szafran w Zagaciu. Obie bardzo mi sie podobają, ale nigdy nie byłam w nich na weselu. Może ktoś z Was był i wrzuci opinię
Z góry dzięki
minowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 15:57   #2677
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minowa Pokaż wiadomość
potrzebuję rady
oglądałam dwie sale- Dom pod kasztanami w Igołomii i Szafran w Zagaciu. Obie bardzo mi sie podobają, ale nigdy nie byłam w nich na weselu. Może ktoś z Was był i wrzuci opinię
Z góry dzięki
Tak jak pisalam wczesniej, ja bylam na swoim weselu w Szafranie Bardzo polecam, wszystko dopiete na ostatni guzik, zdjecia mozna znalezc na moim blogu.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 16:53   #2678
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:
Czy któraś z Was była na podobnych targach? Warto?
Wiecie może ile kosztuje wstęp?

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:48   #2679
samiramis
Raczkowanie

Wstęp kosztuje 15 zł.
Jak zwykle mnóstwo ulotek do poczytania przy kawie
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:11   #2680
Sophie86
Zadomowienie

Dziękuję
Ulotki ciekawa sprawa. Liczę również na stoiska artystycznych fotografów, którzy są przekonani o świetnych umiejętnościach, a zdjęcia robią bardzo kiczowate (plener - mizianko w stogu siana albo photoshop level hard - autentyki zasłyszane od koleżanki z Wawy ).

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:40   #2681
Mariam
Raczkowanie

hej, no i jak, był ktoś na tych pierwszych targach? jakieś wrażenia? warto było?
Mariam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 18:58   #2682
mejd89
Przyczajenie

Mariam, targi w porządku, co prawda bardzo dużo ludzi (jeden dzień, więc kumulacja bo nie miało to się jako rozłożyć). Zależy czego szukasz, potrzebujesz czy co chcesz obejrzeć ja rozglądałam się za sukienką, obrączkami i zaproszeniami, ale też szukałam inspiracji co do dekoracji

Osobiście nie przypadło do gustu 'show' na scenie. Chciałam zobaczyć sukienki, a tymczasem więcej było innych dupereli, konkursów i gadania, co powodowało za dużo czekania jak dla mnie... i modelki prezentujące buty.. niosły je na jakby tacach.. eh więc szybko uciekłam spod sceny.

Ja rozglądałam się za sukienką, kilka modeli nawet mi się spodobało, ale szkoda że nie było więcej wystawców. Jeśli ktoś poszukuje fotografa, to było ich pełno, tak jak i ekip filmujących. Oczywiście w wielu przypadkach, tak jak napisała Sophie86 są to prace bardzo kiczowate, co widać już z daleka, ale coś fajnego na pewno też można wyłowić
Zespoły dawały koncerty w osobnej sali, można było sobie posłuchać. Było też trochę samochodów, sporo retro.
Mam całą reklamówkę ulotek także można zebrać sporo informacji.
mejd89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 20:46   #2683
linnnea
Raczkowanie

Prowadzący nie umie mówić poprawnie. Co chwila jakieś błędy stylistyczne i te "brawka"..

sukienki też nie bardzo przypadły mi do gustu, no może coś w trzecim pokazie

a z tymi butami to nie wiem co miało być, mój to się tylko patrzył na panie, które albo nie miały bielizny pod spodem, albo miały czarną :P

nie podobało mi się. Bywaliśmy też wcześniej, i nie dość, że wstęp kosztował 10 zł, to jeszcze było o wiele więcej stoisk, bardziej różnorodne. Dziś 80% to było foto-video.

I groźni panowie z ochrony, ktorzy skonfiskowali nam ulotki wciśnięte nam przez ludzi spoza targów, tj stojących pod bramą

Edytowane przez linnnea
Czas edycji: 2013-01-20 o 20:49
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 00:27   #2684
19izka89
Rozeznanie

Wiecie gdzie są najtańsze suknie?
Chyba będę szukać drugiej na przebranie (po 24) i nie chce już wydawać dużo kasy.
Jak coś to będę szukać prostej, muślinowej. Widziałyście może coś takiego do 500 zł?
Stary 2013-01-21, 10:07   #2685
bluecarin
Przyczajenie

hej dziewczyny!
jak dzial ten watek? chcialam sie przywitac i dolaczyc do grupy! kilka dni temu napislam do was, ale moj post nie zostal dodany! poki bylam gosciem nie bylo problemu z odczytaniem postow, zarejstrowalam sie zeby moc zobaczyc zdjecia i zaczac bardziej aktywnie dzialac w watkach, ale nic z tego! zwykle dodanie postu nie wystarczy? o co tu chodzi i jak to dziala? Carin
bluecarin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:50   #2686
Mariam
Raczkowanie

19izka89
czy Apart był na targach ?
Mariam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 14:06   #2687
19izka89
Rozeznanie

Apart był na targach i jeszcze 3 innych złotników. My w końcu nie zamówiliśmy bo Tż wymyślił sobie szerokość 7mm, a apart takich nie ma.
Stary 2013-01-23, 08:24   #2688
ollka27
Raczkowanie

cytat :
19izka89

Aż jestem zaskoczona że tak Cię potraktowano.... byłaś na Floriańskiej???? ja tam kupowałam i wszystko było w najlepszym porządku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Sophie86 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ulotki ciekawa sprawa. Liczę również na stoiska artystycznych fotografów, którzy są przekonani o świetnych umiejętnościach, a zdjęcia robią bardzo kiczowate (plener - mizianko w stogu siana albo photoshop level hard - autentyki zasłyszane od koleżanki z Wawy ).
Sama przed swoim ślubem byłam na targach i trochę skorzystałam.... a jeśli chodzi o takie sprawy jak,fotograf, fryzjer czy wizażysta miałam z polecenia i to jest przynajmniej sprawdzona kwestia, śmiało mogę i moja ekipę polecić no może poza kamerzystą

Edytowane przez ollka27
Czas edycji: 2013-01-23 o 08:32
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 10:46   #2689
bluecarin
Przyczajenie

O udalo sie moj post zpstal dodany! jak milo!

Ja dziewczyny slubuje dopiero w sezonie letnim 2014 ale juz mam czesc przygotowan za soba! troche dzieki wam bo obseruje watek od kilku m-cy i z wielu rad skorzystalam! Za co bardzo wam dziekuje!

wybieram sie tez na targi 27.01 bardziej zeby sie rozejrzec niz cos wybrac...mowia ze ci najlepsi nie musza sie reklamowac bo dobra opinia idzie za nimi, ale postanowilam sie wybrac mimo to!
bluecarin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 11:27   #2690
19izka89
Rozeznanie

Tak, na Floriańskiej

Nie ma jakiś tanich salonów? Pomóżcie bo mi się nie chcę chodzić po wszystkich
Stary 2013-01-24, 10:21   #2691
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19izka89 Pokaż wiadomość
Tak, na Floriańskiej

Nie ma jakiś tanich salonów? Pomóżcie bo mi się nie chcę chodzić po wszystkich

no to dziwne, może facet ją rzucił ja dużo nie chodziłam byłam jeszcze w jednym na Długiej i Anna Kara ale powiem szczerze że ceny mieli porównywalne do Madonny Ja Ci proponuje zrobić tak, poszukaj sobie swojej wymarzonej i poszukaj czy ktoś nie chce jej sprzedać używanej, moje dwie znajome ostatnio tak zrobiły i nie było śladu że sukienki już były użytkowane, a cena przez pół
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:30   #2692
19izka89
Rozeznanie

No ja mam już tą wymarzoną Tylko nie myślałam racjonalnie kupując ją... ona jest strasznie ciężka przez co będzie mi niewygodnie. W związku z tym szukam taniej/używanej (wszystko mi jedno) na przebranie po oczepinach Tylko nie chce mi się chodzić po wszystkich salonach, dlatego pytam czy są jakieś tanie.
Stary 2013-01-24, 15:19   #2693
zaczarowana 18
Raczkowanie

hej dziewczynyja sie przymierzam do tych targów w niedziele teraz,ale gdzie mozna sprawdzic kto sie bedzie wystawial cos wiecie bo szukam juz od miesiaca i nawet na glownej stronie targów nic nie ma na ten temat szczególowo a np.ciekawi mnie czy ze zlotnikow bedzie red rubin ktos wie i jakie firmy z zaproszeniami?

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bluecarin Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
jak dzial ten watek? chcialam sie przywitac i dolaczyc do grupy! kilka dni temu napislam do was, ale moj post nie zostal dodany! poki bylam gosciem nie bylo problemu z odczytaniem postow, zarejstrowalam sie zeby moc zobaczyc zdjecia i zaczac bardziej aktywnie dzialac w watkach, ale nic z tego! zwykle dodanie postu nie wystarczy? o co tu chodzi i jak to dziala? Carin
Witaj carin!Hmm nie wiem co sie dzieje bo ten post widze i wszystko dziala normalnie
zaczarowana 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 16:26   #2694
samiramis
Raczkowanie

red rubin wystawia się chyba na każdych targach na klimeckiego. Byłam w listopadzie to byli. Na targach najwięcej jest fotografów lub vidofilmowania. Z zaproszeniami poprzednio widziałam chyba 3 firmy ale przyniosłam pełno ulotek i tam było trochę firm z zaproszeniami ale nie jestem pewna czy nie dostałam ich do tych ludzi rozdających na ulicy ulotki a nie na sali.
Stary 2013-02-10, 11:15   #2695
kejtushka
Raczkowanie

Kobietki, czy któraś z Was dysponuje może niepotrzebną ulotką rabatową Red Rubin z Targów Ślubnych? Bardzo podobają nam się jedne ich obrączki, niestety są dość drogie, te 10% rabatu naprawdę by nas urządzało;( Pluje sobie w brodę że się nie wybraliśmy;( Jeśli któraś Wizażanka z Krakowa może mi ją odstąpić będę bardzo wdzięczna-w zamian dobre winko
kejtushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 20:06   #2696
samiramis
Raczkowanie

Poszukam, może mam
Stary 2013-02-11, 00:06   #2697
19izka89
Rozeznanie

też poszukam
Stary 2013-02-11, 15:46   #2698
zaczarowana 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Kobietki, czy któraś z Was dysponuje może niepotrzebną ulotką rabatową Red Rubin z Targów Ślubnych? Bardzo podobają nam się jedne ich obrączki, niestety są dość drogie, te 10% rabatu naprawdę by nas urządzało;( Pluje sobie w brodę że się nie wybraliśmy;( Jeśli któraś Wizażanka z Krakowa może mi ją odstąpić będę bardzo wdzięczna-w zamian dobre winko
kurcze tez taką potrzebuję, a na ktorych targach to bylo bo na klimeckiego bylam a ich nie było;(?

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Dziewczyny szukajcie pilnie bo tez bym chętnie taka ulotkę dorwała, bo zalezy mi na tym jubilerze
zaczarowana 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-12, 00:06   #2699
19izka89
Rozeznanie

ja niestety nie mam
Stary 2013-02-12, 08:04   #2700
exist_
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak któraś miała DJ i może go polecić mogę prosić na PW o namiary - nazwisko, telefon, mail? Sama mam wybranych 2, mam się z nimi w planie umówić na sobotę, ale może któraś jeszcze kogoś poleci?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości