![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
ooo nie wiedziałam że 20.01 też coś jest! A gdzie ? Chciałabym pujść na oba...
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak podczas gorączki złota w USA, najwięcej na niej dorobili się producenci i sprzedawcy łopat, sit, namiotów, koców itd. A nie jak się wszystkim wydaje poszukiwacze złota. Kilka razy w tygodniu dzwonią lub wysyłają maila, różne firmy z ofertą reklamy czy wystawienia się na targach - "gwarantują" mi za jedyne 200, 500, 1000 zł itd. zwiększenie ilości klientów jeśli tylko podpiszę z nimi umowę.
![]() |
#2673 |
Rozeznanie
|
Byłam wczoraj w evicie na alejach i wiecie co... jeszcze nie byłam w takim salonie! Wszyscy byli tacy mili. Od razu 'dostałam' Panią, która mi pomagała wybrać sukienkę do przymiarki. Mogłam przymierzać co mi się podobało, nikt nie robił fochów. Było dużo miejsca, mogłam sobie pochodzić w sukience, a nie stać na tym podeście i się obracać :/ I tyle sukienek wieczorowych, na pewno wyślę tam swoją świadkową
![]() A salon madonna to jakieś nie porozumienie. Były 3 przymierzalnie obok siebie odsłonięte między sobą bo Panie sobie gadały i przekazywały sukienki, tak, że wszystkie dziewczyny widziały siebie nawzajem w bieliźnie. Sukienki przymierzane od dołu (?). Chciałam przymierzyć calais san patrick'a. Wszystko spoko... Tylko babka na koniec mi mówi, że to nie jest calais tylko jakiś tańszy zamiennik z jakiejś holenderskiej firmy, bo Calais jest drogi ok 4000, a ta tylko 2600... No to się pytam czym one się różnią i dostałam odpowiedź: niczym. Mówię, że chcę zobaczyć tą oryginalną sukienkę to się dowiedziałam, że nie chce jej się teraz szukać... Dobrze, że mieszkam teraz w Krakowie bo jakbym miała kawałek do przejechania i bym została tak obsłużona to byłby to totalnie stracony dzień. Od samego początku myślałam, że pójdę do ślubu w tej właśnie sukience, ale choć jej nawet nie widziałam to te babki mnie do niej zniechęciły. Nie wiem z jakiego materiału jest szyta calais, ale ten tańszy zamiennik był z tiulu jak na halkę, sztywny i z dużymi oczkami - paskudna. Teraz szukam krawcowej, która dopasuje do mnie sukienkę. http://www.studioamelia.pl/home byłam i się wstępnie umówiłam. Ale nie wiem czy to najlepszy wybór. Moja sukienka jest ciężka i gorset musi być naprawdę dobrze dopasowany żeby mi nie spadała w dół. Ja nie jestem z Krakowa i na tutejszym rynku krawieckim w ogóle się nie znam ![]() I odnośnie targów: W niedzielę zamawiamy obrączki. Na stronie apartu jest wpis, że na targach można zamówić obrączki z 15% rabatem. Także my się skusimy, bo wybraliśmy zwykłe złote obrączki ze ściętym kantem. A w konkursie na fb wygrałam wejściówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
No jest tam trochę sukienek. Tylko oni mają jeszcze dwa salony i w każdym są inne. Nie wiem jakie są ceny, bo chciałam tylko po przymierzać z nudów bo czekałam na TŻ'a. Sukienkę już mam. Ale Pani mówiła, że jak się weźmie tą co jest w salonie do przymierzania to jest upust od 1000 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Przyczajenie
|
potrzebuję rady
![]() oglądałam dwie sale- Dom pod kasztanami w Igołomii i Szafran w Zagaciu. Obie bardzo mi sie podobają, ale nigdy nie byłam w nich na weselu. Może ktoś z Was był i wrzuci opinię ![]() Z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie może ile kosztuje wstęp?
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Wstęp kosztuje 15 zł.
Jak zwykle mnóstwo ulotek do poczytania przy kawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Ulotki ciekawa sprawa. Liczę również na stoiska artystycznych fotografów, którzy są przekonani o świetnych umiejętnościach, a zdjęcia robią bardzo kiczowate (plener - mizianko w stogu siana albo photoshop level hard - autentyki zasłyszane od koleżanki z Wawy ![]()
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
hej, no i jak, był ktoś na tych pierwszych targach? jakieś wrażenia? warto było?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Przyczajenie
|
Mariam, targi w porządku, co prawda bardzo dużo ludzi (jeden dzień, więc kumulacja bo nie miało to się jako rozłożyć). Zależy czego szukasz, potrzebujesz czy co chcesz obejrzeć
![]() ![]() Osobiście nie przypadło do gustu 'show' na scenie. Chciałam zobaczyć sukienki, a tymczasem więcej było innych dupereli, konkursów i gadania, co powodowało za dużo czekania jak dla mnie... i modelki prezentujące buty.. niosły je na jakby tacach.. eh ![]() Ja rozglądałam się za sukienką, kilka modeli nawet mi się spodobało, ale szkoda że nie było więcej wystawców. Jeśli ktoś poszukuje fotografa, to było ich pełno, tak jak i ekip filmujących. Oczywiście w wielu przypadkach, tak jak napisała Sophie86 są to prace bardzo kiczowate, co widać już z daleka, ale coś fajnego na pewno też można wyłowić ![]() Zespoły dawały koncerty w osobnej sali, można było sobie posłuchać. Było też trochę samochodów, sporo retro. Mam całą reklamówkę ulotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Prowadzący nie umie mówić poprawnie. Co chwila jakieś błędy stylistyczne i te "brawka"..
sukienki też nie bardzo przypadły mi do gustu, no może coś w trzecim pokazie ![]() a z tymi butami to nie wiem co miało być, mój to się tylko patrzył na panie, które albo nie miały bielizny pod spodem, albo miały czarną :P nie podobało mi się. Bywaliśmy też wcześniej, i nie dość, że wstęp kosztował 10 zł, to jeszcze było o wiele więcej stoisk, bardziej różnorodne. Dziś 80% to było foto-video. I groźni panowie z ochrony, ktorzy skonfiskowali nam ulotki wciśnięte nam przez ludzi spoza targów, tj stojących pod bramą ![]() Edytowane przez linnnea Czas edycji: 2013-01-20 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
Wiecie gdzie są najtańsze suknie?
Chyba będę szukać drugiej na przebranie (po 24) i nie chce już wydawać dużo kasy. Jak coś to będę szukać prostej, muślinowej. Widziałyście może coś takiego do 500 zł? |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
jak dzial ten watek? chcialam sie przywitac i dolaczyc do grupy! kilka dni temu napislam do was, ale moj post nie zostal dodany! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Raczkowanie
|
cytat :
19izka89 A salon madonna to jakieś nie porozumienie. Były 3 przymierzalnie obok siebie odsłonięte między sobą bo Panie sobie gadały i przekazywały sukienki, tak, że wszystkie dziewczyny widziały siebie nawzajem w bieliźnie. Sukienki przymierzane od dołu (?). Chciałam przymierzyć calais san patrick'a. Wszystko spoko... Tylko babka na koniec mi mówi, że to nie jest calais tylko jakiś tańszy zamiennik z jakiejś holenderskiej firmy, bo Calais jest drogi ok 4000, a ta tylko 2600... No to się pytam czym one się różnią i dostałam odpowiedź: niczym. Mówię, że chcę zobaczyć tą oryginalną sukienkę to się dowiedziałam, że nie chce jej się teraz szukać... Dobrze, że mieszkam teraz w Krakowie bo jakbym miała kawałek do przejechania i bym została tak obsłużona to byłby to totalnie stracony dzień. Od samego początku myślałam, że pójdę do ślubu w tej właśnie sukience, ale choć jej nawet nie widziałam to te babki mnie do niej zniechęciły. Nie wiem z jakiego materiału jest szyta calais, ale ten tańszy zamiennik był z tiulu jak na halkę, sztywny i z dużymi oczkami - paskudna. Aż jestem zaskoczona że tak Cię potraktowano.... byłaś na Floriańskiej???? ja tam kupowałam i wszystko było w najlepszym porządku ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Edytowane przez ollka27 Czas edycji: 2013-01-23 o 08:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Przyczajenie
|
O udalo sie moj post zpstal dodany! jak milo!
Ja dziewczyny slubuje dopiero w sezonie letnim 2014 ale juz mam czesc przygotowan za soba! troche dzieki wam bo obseruje watek od kilku m-cy i z wielu rad skorzystalam! ![]() wybieram sie tez na targi 27.01 bardziej zeby sie rozejrzec niz cos wybrac...mowia ze ci najlepsi nie musza sie reklamowac bo dobra opinia idzie za nimi, ale postanowilam sie wybrac mimo to! |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to dziwne, może facet ją rzucił ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
No ja mam już tą wymarzoną
![]() ![]()
#2693 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
red rubin wystawia się chyba na każdych targach na klimeckiego. Byłam w listopadzie to byli. Na targach najwięcej jest fotografów lub vidofilmowania. Z zaproszeniami poprzednio widziałam chyba 3 firmy ale przyniosłam pełno ulotek i tam było trochę firm z zaproszeniami ale nie jestem pewna czy nie dostałam ich do tych ludzi rozdających na ulicy ulotki a nie na sali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Kobietki, czy któraś z Was dysponuje może niepotrzebną ulotką rabatową Red Rubin z Targów Ślubnych? Bardzo podobają nam się jedne ich obrączki, niestety są dość drogie, te 10% rabatu naprawdę by nas urządzało;( Pluje sobie w brodę że się nie wybraliśmy;( Jeśli któraś Wizażanka z Krakowa może mi ją odstąpić będę bardzo wdzięczna-w zamian dobre winko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Poszukam, może mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Dziewczyny szukajcie pilnie bo tez bym chętnie taka ulotkę dorwała, bo zalezy mi na tym jubilerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak któraś miała DJ i może go polecić mogę prosić na PW o namiary - nazwisko, telefon, mail? Sama mam wybranych 2, mam się z nimi w planie umówić na sobotę, ale może któraś jeszcze kogoś poleci?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.