|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !!
dziewczynki *; od lutego przytyłam 5 kg ;>
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Laza to ja nie wiem co Ty robisz ze przytyłaś.... Ja już normalnie jem jem i jem i nic.... Kurde no Nic na mnie już nie działa. jeszcze teraz będę na samym stresie to zamiast przytyć jeszcze schudnę bo za miesiac matury:/ będę jeść i chudnąc cholera:/ Na nic zasu. Jem wszystko wyskoko kaloryczne i w czym jest dużo białka i nic....
POMOCY
|
|
|
|
#2673 |
|
Przyczajenie
|
a ja dla odmiany... chce przytyć!
witam
mam do was jedno pytanie... czy ktoś wie jak można przytyć?? nienawidze tego, że jestem chuda i tego, że wszysyc mi to wypominają... podobnomam świetną przemiane materii... moge jesc wszystko bez konsekwencji.. słodycze, frytki, chipsy, pizze, schabowego... i tak nie tyje :p dziewczyny ktore mnie znaja ciągle prawią mi uwagi typu: jejku zjedz cos bo jestes chuda, ale z Ciebie chudzina itd... nie zdają sobie sprawy, że to doprowadza mnie do szału i, że wcale nie jest fajnie być chudą... Czy ktoś może wie jak chociaż troche przytyć? Przy okazji trenuje po 3h 2 w tyg wiec to tez ma jakis wplyw ale przedtem nietrenowalam i tez bylam taka chudaw wiec to raczej nieistotne :p
|
|
|
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: a ja dla odmiany... chce przytyć!
Cytat:
|
|
#2676 |
|
Przyczajenie
|
bosko!! poprostu bosko... wczoraj kumpela opowiadala mi o tym forum i mowila ze warto zaglądnąć, no to zaglądnęłam i opłaciło się! pierwszy raz w życiu (poważnie) spotykam osoby, które tak jak ja chcą przytyć. Wszystkie dziewczyny, które znam gadają tylko o odchudzaniu i o tym, co by tu zrobic zeby ograniczyć jedzenie pączków :p odkąd poszłam do LO schudlam ok 4 kg - nauka = stres .... Teraz jestem w klasie maturalnej i mam nadzieje, że moja waga bardzo nie spadnie w okresie maja :p musze sie w końcu wziąść za siebie, zacząć biegać i popracować nad mięśniami
noi oczywiście dziekuje bardzo za wskazówki.
|
|
|
|
#2677 |
|
Przyczajenie
|
a może coś na biust??:P facetowi się podoba ale ja chciałabym kiedyś założyć bluzkę z dekoltem :p noi ręce.... moja udręka-chude jak patyki
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jak wolisz iść do ginekologa i poprosić o tabletki koncepcyjne... Tylko nie na wszystkie działają. ja biorę już 5 miesiąc takie tabletki i lipa nic.... taka chuda jak byłam taka jestem. I teraz jeszcze chodne, zamiast tyć, bo już żyje maturami które będą za miesiąc już.... Więc sie nie stresuj jestem w tej samej sytuacji co Ty:p
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem po prostu cały czas coś jem i jak najwięcej się da no i ćwiczę bo tkanka mięśniowa jest cięższa od tkanki tłuszczowej ;> ale nie widać, że przytyłam ;p wręcz przeciwnie ma płaski brzuszek ;>
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce przytyc
Mam 157cm i waze 41-42kg, zalezy od dnia. Kiedys wazylam 48 przy tym wzroscie ale sie schudlo bez powodu i teraz sie utrzymuje przy tym, ale nie spada na szczescie. Wiem ze jem za malo ale nic mi nie smakuje, a raczej malo co. Mam kilka rzeczy ktorych moglabym jesc i jesc ale przeciez nie zawsze to jest w domu. Albo jem takie male porcyjki bo wiecej mi sie nie zmiesci. Moze polecicie mi jakis syrop czy cos na apetyt?? Albo jakies witaminy, sama nie wiem. Postanowilam zaczac od tej strony moje tycie ![]() Juz nie moge wytrzymac tych wszystkich komentarzy w stylu kosciotrup czy anorektyczka ktore doprowadzaja mnie do dola i wscieklosci zarazem. A poza tym chce prztyyc sama z siebie... A i biuscik moze urosnie ![]() Wlasnie - pochwalcie sie, czy jak ktorejs z Was sie przytylo to urosl tez biust proporcjonalnie czy stoi w miejscu?
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam taki cel aby przytyć a jednocześnie uzyskać płaski brzuszek, ujędrnione ręce i nogi(bez tej skóry ;p) na razie ćwiczę a6w potem będą ćwiczenia na nogi i ręce ;p tzn. biceps i triceps
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale walczymy dziewczyny!
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Chudniemy jak i tyjemy proporcjonalnie (mimo, że czasami może nam się wydawać, że tylko z jednej partii ciała), tak naprawdę odbywa się to równomiernie, więc i w biust trochę dojdzie. Jednakże warto zauważyć, że biust kobiety składa się głównie z tkanki tłuszczowej.
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam okres,ze mój biust nie był może wiekszy ... ale taki pełniejszy- to był okres kiedy przytylam tez troche w ciałku.
Ja już sie pomału przyzwyczajam,ze taka jest moja figura ... waze 48-49kg i moze kiedys skoczy do góry ![]() Mam tylko nadzieje,ze nie spadnie w dół... Pozdrawiam
|
|
#2690 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki zaczynam się odrzywiać:
Jeść konsekwentnie, każdego dnia 3 podstawowe posiłki + 2 lub 3 dodatkowe posiłki przekąskowe. Nie można pomijać żadnego z posiłków. Ostatni posiłek - przekąskę powinno przyjmować się możliwie jak najpóźniej, tak aby nie zakłócało to snu i problemów z zaśnięciem. Nie powinno robić się dłuższych przerw między posiłkami niż 4 godziny, • Zamiast wody do picia spożywać duże ilości gęstych soków owocowych i warzywnych i napojów mlecznyc. Polecana jest też szczególnie na wieczór melisa, która uspokaja i spowalnia przemianę materii. • Korzystne jest natomiast spożywanie nienasyconych tłuszczów pochodzących z oliwek, oliwy, ryb morskich, awokado, orzechów, • Słodycze, które również wpływają na przyrost wagi, powinny być zastąpione słodkościami o większej wartości odżywczej tj: gęste soki owocowe i warzywne, napoje mleczne, muesli, miód, orzechy, bakalie, suszone owoce, • Unikać kofeiny i nikotyny ponieważ są one stymulatorami metabolizmu, powodując, że spala się kalorie w szybszym tempie, • Odpoczynek, relaks, ćwiczenia fizyczne są czynnikami, które pośrednio wpływają na przyrost wagi. zobaczymy co to mi da:P:P |
|
|
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się ;]
Przy 1,70 cm mam 52 kilo i źle się z tym czuje ;? Chce przytyć tak z 3 kilo (: |
|
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
Zaczne:
Dla Tych, którzy chcą przytyć Co jeść, aby utyć: * Tłuszcz w postaci śmietanki, serów śmietankowych i pełnego mleka, masła, żółtek jaj, oliwy z oliwek. * Produkty zawierające białko: mięso, nabiał i jego przetwory. * Łatwo przyswajalne węglowodany (np. napoje słodzone miodem), potrawy mączne (np. makaron z owocami i śmietanką). * Obfite desery. Ważne wskazówki dietetyczne: * Przy niedożywieniu i wyniszczeniu organizmu przybieranie na wadze zaczynamy od diety niskokalorycznej, zwiększając stopniowo z każdym dniem liczbę kalorii, aż do 2800-3000 kcal na dobę. * Do mleka dodajemy żółtka jaj, gotujemy kleiki z ryżu lub kaszy, a ziemniaczane purée podajemy ze świeżym masłem lub śmietanką. * Na początku przyrządzamy mięso mielone z drobiu lub cielęciny. Łagodnie przyprawiamy do smaku, potem gotujemy na parze. Później możemy je smażyć, najlepiej bez tłuszczu. Co wpływa korzystnie na dobre trawienie? Właściwa organizacja zajęć każdego dnia, zarówno w pracy jak i w domu, wpływa na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia. Pomożesz sobie gdy: * Codziennie będziesz zjadać pożywne śniadanie. Oprócz ciepłych napojów dobrze jest zjeść np. zupę mleczną. * Jeśli wychodząc z domu na dłużej, zabierzesz ze sobą kanapkę i owoc. * Dbając o to, by jadać o stałych porach dnia, co najmniej 5 - 6 posiłków dziennie. Możesz też pozwolić sobie na pojadanie między nimi. Aby pobudzić apetyt sięgaj po: * Niezbyt słodkie kompoty, soki owocowe i warzywne - ze świeżych owoców, najlepiej wyciśnięte w domu. Należy je rozcieńczać przegotowaną lub mineralną niegazowaną wodą, by miały mniej intensywny smak. * Różnorodne surówki i sałatki z warzyw i owoców, leguminy, orzeźwiające desery owocowe (kisiele, galaretki). * Świeże, sezonowe owoce oraz warzywa, starannie oczyszczone i umyte. Należy je dokładnie gryźć i powoli przełykać. Zimą można je zastępować owocami południowymi (pomarańczami, grejpfrutami, mandarynkami). źródło: www.******* Produkty zalecane w diecie (dodatkowe): • Makarony (gotowane na półtwardo), ryż brązowy (naturalny), • Pieczywo ciemne z pełnego przemiału, razowe, pumpernikiel, • Muesli, płatki, orzechy, rodzynki, słonecznik, pestki dyni, bakalie • Suszone owoce (morele, banany, papaja, jabłka, śliwki, figi, daktyle), • Owoce: ananas, banany, grejfruty, awokado, truskawki, • Gęste soki owocowe i warzywne, nektary, • Napoje mleczne: kefiry, jogurty, kwaśne mleko, mleko acidofilne, • Napój z melisy • Warzywa: groszek, kukurydza (unikać z puszek), ziemniaki, groch, fasola, marchew, kabaczki, oliwki, wszystkie pozostałe warzywa strączkowe, • Krakersy, • Miód, • Ryby morskie, • Oliwa z oliwek, • Drób, wołowina.
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
jozia i lady marmolade, naprawde dzieki za wskazowki
az nabralam ochoty na cos pysznego i ide cos zjesc ![]() musze przytyc 4-5 kilo, czeka mnie dluga droga, ale mam nadzieje ze sie uda, tym bardziej ze proporcjonalne tycie biustu kusi
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
lady marmolade Widzę że i Ty i ja zaczęłyśmy od jadłospisu he he
Sprobujmy zobaczymy jak nam sie uda, co zaobserwujemy Fajnie sie pisze z Tobą I użala he heDziewczynki do Dzieła!!!! |
|
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdro
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
To sie opijaj mlekiem
NO coś mało osób pisze z nami Może mają dosyć użalania ale, wiesz może no naszych jadłospisów sie przyłączą i może napiszą co zaopserwóją![]() Pozdrowionki |
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis nie mam co robic wiec moge popisac :P A tak swoja droga to sie dzis nie opilam mlekiem
bo sie teraz kapnelam ze nie ma musze jutro kupic! JOZIA moze wstawisz zdj chociaz kawalka swojej sylwetki? (szkoegolniego bzika mam na punkcie moich nog bo sa okropne-z reszta juz je tu wstawialam :/) Moglabys sie dokladnie zmierzyc ? Bo chce porownac :-P sory za klopot
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
żaden kłopot Słońce tylko troszeczkę później gorzej ze zdjęciem ale powiem facetowi żeby mi zrobił, ale dopiero w tygodniu dobrze?
|
|
|
|
#2700 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie wiele Was zdziwił już sam tytuł. Większość z dziewczyn obiecuję sobie pewnie wiele, jakieś super diety, aby jak tylko pojawi się ciepełko pokazać troszke ciałka. Wcale się nie dziwie dziewczyki
przecież lato to cudowna pora, każda z Nas marzy, aby pokazać się jak najlepiej i może oczarować jakieś chłopca ;D czy poprostu pokać swoją kobiecość.. ![]() Widzicie i tu właśnie dla mnie zaczynają sie schody. Bo ja.. jestem bardzo szczupła, za szczupła (tak wiem pewnie teraz sobie myślicie ma piękną figurę, każda jej zazdrości). Ja się czuje jak "wieszak", a nadchodzący wioseno-letni sezon jakoś mnie nie cieszy. Bo wydaje mi się, że te wszytkie ubrania aż wiszą na mnie.Nie lubie pokazywać jak bardzo jestem szczupła, bo wtedy wydaje mi się, że każdy patrzy na mnie jak na anorektyczke. Mam 183 cm wzrostu i zalednie 55 kilogramów Bardzo, ale to bardzo chciała bym przytyć.. Nie chcę przechodząc przez ulice myśleć, że jestem za szczupła. Proszę Was zatem o kilka rad jak mogła bym przytyć. Moim celem jest przytyć 10 kg. Wiem, że to nie będzie łatwe i rezulaty nie pojawią się odrazu, ale jestem uparta i wierze, że choć tyci tyci przytyje do wakacji Aby moje samopoczucie było lepsze i czuć się lepiej w swojej skórze.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

mam do was jedno pytanie... czy ktoś wie jak można przytyć?? nienawidze tego, że jestem chuda i tego, że wszysyc mi to wypominają... podobnomam świetną przemiane materii... moge jesc wszystko bez konsekwencji.. słodycze, frytki, chipsy, pizze, schabowego... i tak nie tyje :p dziewczyny ktore mnie znaja ciągle prawią mi uwagi typu: jejku zjedz cos bo jestes chuda, ale z Ciebie chudzina itd... nie zdają sobie sprawy, że to doprowadza mnie do szału i, że wcale nie jest fajnie być chudą... Czy ktoś może wie jak chociaż troche przytyć? Przy okazji trenuje po 3h 2 w tyg wiec to tez ma jakis wplyw ale przedtem nietrenowalam i tez bylam taka chudaw wiec to raczej nieistotne :p

Chyba jak wolisz iść do ginekologa i poprosić o tabletki koncepcyjne... Tylko nie na wszystkie działają. ja biorę już 5 miesiąc takie tabletki i lipa nic.... taka chuda jak byłam taka jestem. I teraz jeszcze chodne, zamiast tyć, bo już żyje maturami które będą za miesiąc już.... Więc sie nie stresuj jestem w tej samej sytuacji co Ty:p