|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
|
|
#2672 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sledze ten watek i nic tam nie znalazlam na temat tych akurat olejkow dlatego spytalam jeszcze tutaj
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny słyszałam że na wypadające włosy dobry jest "okład" z utartego chrzanu..
![]() Stosował ktoś? Ja jestem strasznie ciekawa i musze wypróbować:P
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
ponawiam dziewczyny pytanie, jak u was wyglada sprawa z farbowaniem?
|
|
|
|
#2675 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Trzeba uważać jednak, żeby nie poparzyć skóry głowy i nie narażać jej na zbyt długotrwały wpływ takiego okładu.
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
czy podwyzszona prolaktyna moze byc odpowiedzialana za wypadanie wloskow?
|
|
|
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ps codzienniepije pokrzywe i biore vita-femin wypada coraz mniej........ az strach sie cieszyc Edytowane przez belluci2 Czas edycji: 2009-01-24 o 21:59 |
|
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy którejś z Was, nie biorąc tabletek, poprawiła się kondycja włosów, przestały wypadać?
![]() Pytam, ponieważ bardzo mi wypadają włosy, a z tabletkami mam straszny problem (po prostu nie połknę dużych tabletek, kapsułek itp...).
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak Wy podgrzewacie ręczniki do zawijania waxa? Jak na razie to wszystkie moje metody mało dały, bo ręcznik szybko stygł i guzik >.>
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
DZiewczyny a czy same przeciwciałą anty TPo przeciwtARCZYCOWE POWODUJĄ WYPADANIE WŁOSÓW???jaK TAK TO NIE MA DLA MNIE RATUNKU
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-01-25 o 20:02 |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie moge zyc bez wspomagaczy w postaci tabletek na włosy |
|
|
|
|
#2685 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy te tabletki tak bardzo reklamowane w tv capivit piękne włosy, coś dają?
|
|
#2686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytaj sobie. Żaden fenomen w świecie tabletek to nie jest Stosowałam capivit a+e. Włosy nie wypadały, były tak jakby zdrowsze i ładniejsze no i do tego cera ładniejsza. A tutaj wątek o ogólnie tabletkach, i witaminach na włoski https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...apivit&page=13
|
|
|
#2687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam bardziej vitapil i np picie pokrzywy lub vita-femin
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Czesc !
![]() Jestem bardzo zadowolona, zaczynam widzec rezultaty mojego leczenia Tam gdzie mialam wyrwane wlosy rosną mi nowe I najwazniejsze ! Jak dzis zalozylam opaske i zaczesalam wlosy do tylu zauwazylam cos. Patrze a tam przy czole mam czarne kropki Czyli nowe wloski mi rosna Ciekawe jak na reszcze glowy, ale to jakos ciezko zauwazyc. Kupilam silice, brala ktoras z Was? Mi lekarka kazala brac podwojna dawke tego typu tabletek.
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę Silicę i muszę przyznać, że działa. Włoski są lepiej odżywione, sprawiają wrażenie gęstszych, rosną szybciej.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
szampon z vilcacory jest świetny urzywałam go bo od gimnazjum wylatywały mi włosy i robiły sie szybko tłuste szampon z vilcacory jest bez zadnej chemi bazuje na ziołach wiec nie niszczy wlosów kosztuje z 25 zł przyczym szybko rosły włosy bynajmniej u mnie jestem zadowolona raz w miesiacu go kupuje i niezaluje. Jest to jeden z najleprzych produktów które warto kupic ...
Edytowane przez sunshinee18 Czas edycji: 2009-01-27 o 15:47 Powód: :) |
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Też własnie miałam pisać w sprawie jakiś tabletek.
Włosy mi już mniej wypadaja, nie wiem czego to zasługa....Pije pokrzywe 1x dziennie, czasami 2,jak nie zapomne. Psikam od czasu do czasu Radicalem. Kiedyś brałam bellise, ale stan włosów się nie porpawił, natomiast paznokci tak
|
|
#2692 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
A piję sie pokrzywę i działa. Sobie poczytaj wątek o piciu pokrzywy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
a) nie posiadają zbyt szerokiej wiedzy w zakresie pielęgnacji ![]() b) nie przeczytały wątków na wizażu ![]() c) nie zapoznały się z regulaminem ![]() Cóż, duuuuużo jeszcze pracy przed Sunshinee18
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda komentować
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tylu prawie lysa,na czubku glowy przerzedzenie a po bokach trzy wlosy na krzyz.Dzis nie wytrzymalam i polecialam do apteki i kupilam lotion z nafty (firma zaczyna sie na litere N,polska) ktorym spryskujesz wlosy i wsmasowujesz strodek w cebuli,i tej samej firmy nastepny lotion/odzywke z nafty do splukiwania...ciekawe czy dadza jakies pozytywne skutki,tyle czasu,pieniedzy,nerwow trace na pielegnacje moich wlosow a poprawy nie ma,ale czego sie z drugiej strony spodziewac po tylu latach katowania wlosow...juz chyba wolalabym miec wlosy suche,zniszczone farbowaniem niz moje naturalne,cienkie jak mysi ogon,bez zycia...i jeszcze jak by bylo nie dosc zlego ujrzalam dziewczyne o pieknych,grubych prostych wlosach i przepieknych pasemkach...Kupilam takze kilka chusteczek ale nie spowodu cienkich wlosow ale podoba mi sie ich wyglad na glowie... Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-01-28 o 02:27 |
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
No ja sie lecze intensywnie od jakos 6 stycznia. Ale na samej glowie to chyba jeszcze nie ma efektow, tylko przy czole nieco zauwazylam i w miejscu blizny gdzie mialam wyrwane . Mam nadzieje, ze bede mialas kiedys taka bujna czuprynke jak kiedys..
|
#2698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki za odpoowiedz.Wydaje mi sie ze na efekty trzeba poczekac przynajmniej z 5 miesiecy,tak pisze na jednym z opakowan tabletek ktore zazywam,poprostu musimy sie uzbroic w zelazna cierpliwosc i w tym czasie wspomagac nasze wlosy dobrym odzywkami,maskami i szamponami.Ja wczoraj zakupilam lotion z nafty,olejku cytrynowego oraz witaminy A firmy Naphera,wydziela won o zapachu pomaranczy a uzywam go w nastepujacy sposob: przelewam go do buteleczki-rozpylacza,i spryskuje gore moich wlosow,i wmasowuje emulsje w skore,zostawiam na noc lub na caly dzien,nie trzeba w ogole splukiwac,wlosy nie sprawiaja wrazenia tlustych lub brudnych. Mam jeszcze pytanie,wczoraj w sklepie widzialam caly zestaw kosmetykow do wlosow firmy Loreal Kerastase,chodzi mi o ten zestaw z zielonych opakowaniach,majacy w celu powiekszyc objetosc wlosow...cena zdecydowanie astronomiczna,ale z tego co sie orientuje jest to chyba dosc dobra firma...kiedys kupilam ich szampon i maske do wlosow ta w pomaranczowym opakowaniu do wlosow suchych gdyz nie moglam znalezc serii w zielonych opakowaniach ale nie bylam zadowolona z rezultow,czy ktos moze korzystal z tej zielonej serii i czy warto wywalac na nia cala swoja pensje??
Edytowane przez Vahina Czas edycji: 2009-01-28 o 21:19 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
ja już czasami nie mam siły
![]() nie wiem jak sie uzywa olejków...przeszukam watki. Uzywałyscie? |
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Jestem 16-latką i jak się domyślacie mam pewnien problem. Mam nadzieje, że wszyscy są tu otwarci na nowe 'wizażystki'. Niestety trafiłam tu i ja. Mówię nie stety, gdyż wiadomo że problem dotyczy łysienia - tak tak dosłownie łysienia. Przeczytałam ten wątek tak z grubsza. Moja historia wypadania włosów ma sie tak. Odchudzałam sie, wszystko było ok. Miałam gęste, grube, mocne i lśniące włosy. No schudłam, potem trochę przytyłam bo jednak źle sie czułam w swoim nowym drobnym ciele. I wtedy zaczął się ten koszmar. Na początku bagatelizowałam problem. Moja matka też mówiła że to minie, że to nic. Jej też wypadają włosy, ale za pewne podłoże mamy inne. Aż pewnego razu zobaczyłam prześwity na swojej głowie. Od tamtej pory ubyło mi wiele, oj wieeele włosów. Co dzień lecą mi garściami. Wystarczy że je dotkne, dostaje szału bo wszędzie są moje włosy! Czasem dostaje takiego doła że zamykam sie i płaczę. Już nie wiem co mam robić. Biorę silice, ineav, jakieś witaminy z drożdżami pokrzywą itp. czasem revalid, myje szamponami takimi jak np. dercos aminexil. Już nie wiem co mam robić. Chciałam wybrać się do dermatologa ale nie mogę zmusić mojej mamy żeby mnie tam zabrała. Po prostu pozostaje mi czekać aż strace wszystkie włosy? Ten stan ciągnie się od jakiś 5-6 miesięcy. Powoli trace nadzieję, liczę chociażby na wsparcie psychiczne bo dotąt byłam bierną wizażystką, ale postanowiłam napisać i oczekiwać porad. Pozdrawiam wszystkich. I z góry dziekuję
dodam jeszcze że zaprzestałam jakichkolwiek zabiegów czyt. prostowanie, spinanie, suszenie... baa, ograniczyłam nawet czeasnie! Edytowane przez mala2710 Czas edycji: 2009-01-29 o 00:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

dlatego spytalam jeszcze tutaj

Tam gdzie mialam wyrwane wlosy rosną mi nowe