![]() |
#2671 | ||
BAN stały
|
Dot.: Absurdalnie o absurdach
Cytat:
Cytat:
ehh dziewczynki.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() óóómaaauam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Konto usunięte
|
laski, to jesteście na gronie? jak nie , a chciałaby któraś to rzucać pw z mailem, na który mam wysłać zapro.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
gdzie wszyscy
![]() ![]() siedzę tu sama, biedna, a Was jak nie było tak nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Konto usunięte
|
ja jezdem.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
właśnie mnie też strasznie oczy bolą.. już nawet masymalnie ściemniłam monitor, żeby mi tak nie świeciło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Tu du du dummm! Tu du du dummm!
Wstauam i musze się szykować już ![]() Bo dziś jade po buty i może w końcu jakieś wynajdę ![]() Planuję jeszcze kupić pefumy ![]() Będe koło 16 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Najpierfej trza się wymyć a nie perfómami... Perfómy nic Ci nie dadzom..
![]() Sama prubowałam ![]() Ja nie jestem na gronie Ómbrusiu ![]() Ja muszę przepisać pracę maturalną ![]() W ogóle jestem załamana całą tą maturą. Nic się nie uczyłam przez jakieś 2tygodnie, przez święta nic..Tylko książkę do pracy skończyłam i tak pobieżnie materiał przeczytałam.. Ech, masakra ![]()
![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
A ja nic nie muszę
![]() Ale kurczę, dalej strasznie mnie bolą oczy ![]() Blakusia, chcesz ten przepis ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Chce Blakusia, chce
![]() ![]() ![]() ![]() Jak masz jakieś zioła w domu ( ![]() ![]() chodzi mi oczywiście o rumianek, pokrzywa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Jakieś zioła pewnie mam, spróbuję, dzięki
![]() Dziewczynyy, mam dylemat ![]() Mam już kasę, i w sumie mogłabym kupić sobie te Nike, o których mówiłam, ale nie wiem, no.. Jak je zobaczyłam to mi się strasznie spodobały, a teraz już sama nie wiem. Jeśli chodzi o buty yo jestem strasznie wybredna, że znajdę coś innego co mi się spodoba nawet nie liczę.. Załączam zdjęcie, jak myslicie- brać ? Kosztują 180 zł. chyba zwariuje ![]() Blakusia, biorę się już za przepisywanie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |||
Konto usunięte
|
cień dopry Wizarzyzdki!!!!!!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak fokule to pisze siem 'perfumka', nie 'perfumy'. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() matura to bzdóra. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paseczkowa- ja też tak czasem mam, ze coś mi się spodoba, napalę się, a jak znowu pójdę do sklepu to ta rzecz już mi się nie wydaje taka fajna. ale te buty bardzo ładne są. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Przepis na tort rumowy dla Blakusi
![]() Na ciasto: 4jaja, 150g cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, szczypta soli, 100g mąki, 100g mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Oprócz tego: 4 łyżkigalaretki porzeczkowej (ja zamiast galaretki biorę dżem), 10 łyżek rumu, 1/4 litra mleka, 2jaja, 250g masła, 100g cukru, 200 g ciemnej kuwertury, kilka kwiatków cukrowych (zazwyczaj zamiast tego biorę bezy) Przyrządzenie: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć na krem wraz z 2 łyżkami wody, cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywna z solą, wyłożyć na krem z żółtek. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wszystko ostrożnie połączyć. Spód tortownicy o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić na nim ciasto i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut. Studzić przez noc, następnie odkroić spód na wysokości 1/3 ciasta. Cieńszy spód posmarować galaretką. Grubszą część ciasta pokroić w kostkę (tak około 2x2cm), położyć na półmisek i skropić rumem. Na masę zagotować w garnku mleko, jaja i cukier. Ciągle mieszając gotować przez minutę, następnie zdjąć z palnika i przestudzić (trzeba uważać, żeby nie przypalić, ja zawsze gotuję na malutkim ogniu ciągle mieszając dopóki nie zgęstnieje). Masło utrzeć na krem. Ostudzoną masę zmieszać z utartym masłem. Krem wymieszać z pokrojonym ciastem, wyłożyć na cieńszy spód (ten posmarowany galretką) i uformować na kształt kopuły. Schładzać do stwardnienia. Roztopić kuwerturę, polać tort i udekorować kwiatkami. Załączam zdjęcie mojego tortu (przesadziłam z bezami- chciałam sprzawdzić jak będzie ładniej, a potem nie mogłam odczepić tego 'nadmiaru' bo odpadały razem z czekoladą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie przepadam za białymi butami, to te są świetne ![]() I 180zł.. bierz, bierz ![]() Ech, a miałam się odchudzać... ![]() ![]() Cytat:
Hm, niekoniecznie.. Jakoś nie ciągnie mnie do grona ![]() Hehe chciałabym tak móc powiedzieć o maturze, ale jak narazie boję się ![]() Na czym polega istota wpływu rzeczywistości obozów koncentracyjnych na psychikę bohaterów? Jejusiu Pasiana kochana dziękujem Ci niesmiernie ![]() ![]() ![]() Serio już się nie mogę doczekać kiedy go zrobię.. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ja za białymi butami też nie przepadam, a te mi się podobają, i stąd wątpliwości. Ale chyba sobie je kupię, bo 99% butów w moim mieście to superemoskejtdżezi różowo-biało-czarne buty w czaszki..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Konto usunięte
|
jaki tort!
![]() ![]() zeszłoroczna matura była straszna, więc w tym roku z logiki i arytmetyki ![]() ![]() ![]() bardzo fajny temat. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
zapisuj, zapisuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Pasiaku bierz
![]() ![]() ![]() ![]() (co do placka napisałam w tamtym poście ![]() Ómbruś hehe to z logiką u mnie masakra ![]() ![]() No, ale muszę dać radę. Nie ma co. A dziękuję. Może wydać się oklepany ale ja od zawsze chciałam ten temat, bo interesuje mnie trochę to całe życie w obozie, więc wzięłam taki. I że tak spytam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2689 |
Konto usunięte
|
spoko, spoko. dostałam 16 punktów. słabo odpowiadałam na pytania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
zaraz jadę do miasta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie to idę, bo mam przypływ gotówki (święta i urodziny), nic konkretnego nie potrzebuję, mam zamiar jedynie trzymać się w bezpiecznej odległości od półki z żelami pod prysznic, bo mam jeszcze 6 nieotwieranych i jedną w trakcie- przechodzę na odwyk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszem ? ![]() ![]() Cytat:
Kópiłam sobie piękną perfumke WINK z avonu ![]() Ale oczywiście butóf nie kupiłam!! ![]() No, bo jak to? Ja i kupienie butów? to graniczy z códem ![]() ![]() Kup, kup! ![]() A ja też byłam w Rossmanie i kupiłam sobie czarną kredke i cień do powiek ![]() Ale butów oczywiśnie NIE! Zwariuje ! A i zapomniałam dodać, że mam CUDOWNY peeling do ciała! Boski ![]() Pachnie truskawką, tak mocno, że aż go kiedyś zjem ![]() I bardzo dobrze wygładza i nie czuć tych 'niedoskonałości' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Konto usunięte
|
też byłam dziś w Rossmannie po błyszczyk.
![]() ![]() ![]() aa i byłam w Pepco, bo dowiedziałam się, że otworzyli w moim mieście niedawno, a na podforum Moda taki szał na torebeczki od nich. ![]() ![]() teraz muszę ogarnąć chałupę i wieczorkiem lecę pić z kumpelami. ![]() miłego wieczoru, Absurdy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
Wypijcie za mnie
![]() ![]() Miłego ![]()
![]() |
![]() |
#2697 |
Konto usunięte
|
wypiję zdrowie Absurdów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
załamałam się
![]() wchodzę do sklepu, zakochuję się w butach od nowa. pytam panią czy jest 41. i czego się dowiaduję? że nie produkują ich większych niż 38 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pasiana! Wiem co czujesz, ja nigdy nie mogę trafić na rozmiar 37 ![]()
![]() |
![]() |
#2700 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.