|
|
#2671 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Absurdalnie o absurdach
Cytat:
Cytat:
ehh dziewczynki.... |
||
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
óóómaaauam |
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
laski, to jesteście na gronie? jak nie , a chciałaby któraś to rzucać pw z mailem, na który mam wysłać zapro.
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie wszyscy
siedzę tu sama, biedna, a Was jak nie było tak nie ma |
|
|
|
|
#2675 |
|
Konto usunięte
|
ja jezdem.
ale zaraz idę spać, żeby odpocząć od monitora. rzuciło mi się na wzrok. także ten.. miłej nocy.
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie mnie też strasznie oczy bolą.. już nawet masymalnie ściemniłam monitor, żeby mi tak nie świeciło
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu du du dummm! Tu du du dummm!
Wstauam i musze się szykować już Bo dziś jade po buty i może w końcu jakieś wynajdę Planuję jeszcze kupić pefumy Będe koło 16
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierfej trza się wymyć a nie perfómami... Perfómy nic Ci nie dadzom..
Sama prubowałam Ja nie jestem na gronie Ómbrusiu Ja muszę przepisać pracę maturalną Nie chce mi się..W ogóle jestem załamana całą tą maturą. Nic się nie uczyłam przez jakieś 2tygodnie, przez święta nic..Tylko książkę do pracy skończyłam i tak pobieżnie materiał przeczytałam.. Ech, masakra
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nic nie muszę
Ale kurczę, dalej strasznie mnie bolą oczy Myślałam, że do rana mi minie i się przeliczyłam .Blakusia, chcesz ten przepis ? |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Chce Blakusia, chce
Jak masz jakieś zioła w domu ( )chodzi mi oczywiście o rumianek, pokrzywa to zaparz 2 torebki i lekko ostudzone nałóż na oczy na 10 minut. Powinno pomóc![]()
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś zioła pewnie mam, spróbuję, dzięki
Dziewczynyy, mam dylemat Mam już kasę, i w sumie mogłabym kupić sobie te Nike, o których mówiłam, ale nie wiem, no.. Jak je zobaczyłam to mi się strasznie spodobały, a teraz już sama nie wiem. Jeśli chodzi o buty yo jestem strasznie wybredna, że znajdę coś innego co mi się spodoba nawet nie liczę.. Załączam zdjęcie, jak myslicie- brać ? Kosztują 180 zł. chyba zwariuje Blakusia, biorę się już za przepisywanie. |
|
|
|
|
#2682 | |||
|
Konto usunięte
|
cień dopry Wizarzyzdki!!!!!!!!
Cytat:
ale teraz już lepiej. Cytat:
ja też mam na jakieś ochotę, na takie słodkie aż do bólu. zmęczyły mnie korzenne zapachy, one były dobre zimą. teraz chcę kwiatków i owocków. a tak fokule to pisze siem 'perfumka', nie 'perfumy'. Cytat:
matura to bzdóra. jaki masz tytuł prezentacji? nie łam się, jestem pewna, ze jesteś dobrze przygotowana, przecież po tych trzech latach coś w głowie na pewno zostało. Paseczkowa- ja też tak czasem mam, ze coś mi się spodoba, napalę się, a jak znowu pójdę do sklepu to ta rzecz już mi się nie wydaje taka fajna. ale te buty bardzo ładne są.
|
|||
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis na tort rumowy dla Blakusi
Na ciasto: 4jaja, 150g cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, szczypta soli, 100g mąki, 100g mąki ziemniaczanej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Oprócz tego: 4 łyżkigalaretki porzeczkowej (ja zamiast galaretki biorę dżem), 10 łyżek rumu, 1/4 litra mleka, 2jaja, 250g masła, 100g cukru, 200 g ciemnej kuwertury, kilka kwiatków cukrowych (zazwyczaj zamiast tego biorę bezy) Przyrządzenie: Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć na krem wraz z 2 łyżkami wody, cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić na sztywna z solą, wyłożyć na krem z żółtek. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Wszystko ostrożnie połączyć. Spód tortownicy o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, umieścić na nim ciasto i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut. Studzić przez noc, następnie odkroić spód na wysokości 1/3 ciasta. Cieńszy spód posmarować galaretką. Grubszą część ciasta pokroić w kostkę (tak około 2x2cm), położyć na półmisek i skropić rumem. Na masę zagotować w garnku mleko, jaja i cukier. Ciągle mieszając gotować przez minutę, następnie zdjąć z palnika i przestudzić (trzeba uważać, żeby nie przypalić, ja zawsze gotuję na malutkim ogniu ciągle mieszając dopóki nie zgęstnieje). Masło utrzeć na krem. Ostudzoną masę zmieszać z utartym masłem. Krem wymieszać z pokrojonym ciastem, wyłożyć na cieńszy spód (ten posmarowany galretką) i uformować na kształt kopuły. Schładzać do stwardnienia. Roztopić kuwerturę, polać tort i udekorować kwiatkami. Załączam zdjęcie mojego tortu (przesadziłam z bezami- chciałam sprzawdzić jak będzie ładniej, a potem nie mogłam odczepić tego 'nadmiaru' bo odpadały razem z czekoladą |
|
|
|
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie przepadam za białymi butami, to te są świetne I 180zł.. bierz, bierz Ech, a miałam się odchudzać... ![]() ![]() Cytat:
Hm, niekoniecznie.. Jakoś nie ciągnie mnie do grona ![]() Hehe chciałabym tak móc powiedzieć o maturze, ale jak narazie boję się A takie może głupie pytanie: trudno jest nie zdać? :PNa czym polega istota wpływu rzeczywistości obozów koncentracyjnych na psychikę bohaterów? Jejusiu Pasiana kochana dziękujem Ci niesmiernie ![]() hehe Serio już się nie mogę doczekać kiedy go zrobię.. Ale narazie chyba nie bardzo bo jeszcze sporo ciast po świętach zostało. Ale jak zrobię dam zdjęcie i napiszę![]()
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja za białymi butami też nie przepadam, a te mi się podobają, i stąd wątpliwości. Ale chyba sobie je kupię, bo 99% butów w moim mieście to superemoskejtdżezi różowo-biało-czarne buty w czaszki..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 |
|
Konto usunięte
|
jaki tort!
też sobie zapiszę przepis, jeśli mogę.. ![]() zeszłoroczna matura była straszna, więc w tym roku z logiki i arytmetyki wychodzi, że może być tylko lepiej. ![]() bardzo fajny temat.
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
zapisuj, zapisuj
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Pasiaku bierz
Co tego pełno teraz, i właśnie: emooki, emooki.. łuuu![]() (co do placka napisałam w tamtym poście )Ómbruś hehe to z logiką u mnie masakra No, ale muszę dać radę. Nie ma co. A dziękuję. Może wydać się oklepany ale ja od zawsze chciałam ten temat, bo interesuje mnie trochę to całe życie w obozie, więc wzięłam taki. I że tak spytam , ile miałaś? Jeśli nie chcesz, nie mów
|
|
|
#2689 |
|
Konto usunięte
|
spoko, spoko. dostałam 16 punktów. słabo odpowiadałam na pytania.
ale najwidoczniej tą prezentacją nadrobiłam.
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz jadę do miasta
|
|
|
|
|
#2691 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie to idę, bo mam przypływ gotówki (święta i urodziny), nic konkretnego nie potrzebuję, mam zamiar jedynie trzymać się w bezpiecznej odległości od półki z żelami pod prysznic, bo mam jeszcze 6 nieotwieranych i jedną w trakcie- przechodzę na odwyk
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszem ? A jak sie nie umyjem to chlopcy za mnom latac nie bedom ?Cytat:
Kópiłam sobie piękną perfumke WINK z avonu Ale oczywiście butóf nie kupiłam!! ![]() No, bo jak to? Ja i kupienie butów? to graniczy z códem Kup, kup! A ja też byłam w Rossmanie i kupiłam sobie czarną kredke i cień do powiek ![]() Ale butów oczywiśnie NIE! Zwariuje ! A i zapomniałam dodać, że mam CUDOWNY peeling do ciała! Boski ![]() Pachnie truskawką, tak mocno, że aż go kiedyś zjem ![]() I bardzo dobrze wygładza i nie czuć tych 'niedoskonałości'
|
|
|
|
#2695 |
|
Konto usunięte
|
też byłam dziś w Rossmannie po błyszczyk.
kupiłam jej też herbatę śmietankowo-karmelową (pewnie pyszna ) i pudełeczko wiklinowe na drobiazgi. aa i byłam w Pepco, bo dowiedziałam się, że otworzyli w moim mieście niedawno, a na podforum Moda taki szał na torebeczki od nich. ![]() teraz muszę ogarnąć chałupę i wieczorkiem lecę pić z kumpelami. miłego wieczoru, Absurdy! |
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
Wypijcie za mnie
![]() Miłego
|
|
|
#2697 |
|
Konto usunięte
|
wypiję zdrowie Absurdów.
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
załamałam się
wchodzę do sklepu, zakochuję się w butach od nowa. pytam panią czy jest 41. i czego się dowiaduję? że nie produkują ich większych niż 38 |
|
|
|
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasiana! Wiem co czujesz, ja nigdy nie mogę trafić na rozmiar 37
|
|
|
#2700 |
|
BAN stały
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

) ani nie flirtuje sobie!
!!

ale zaraz idę spać, żeby odpocząć od monitora. rzuciło mi się na wzrok.
także ten.. miłej nocy.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale teraz już lepiej.
ja też mam na jakieś ochotę, na takie słodkie aż do bólu. 

A takie może głupie pytanie: trudno jest nie zdać? :P
, ile miałaś? Jeśli nie chcesz, nie mów
A jak sie nie umyjem to chlopcy za mnom latac nie bedom