![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Hej. Watek czytam juz od bardzo dawna. Teraz jednak na szybko mam pytanie odnosnie CV (znow szukam pracy i przerabiam moje stare CV), a mianowicie, mialam kiosk i jak mam go wpisac w cv? Czy moze byc jako "Prowadzenie własnej działalności gospodarczej – kiosk typu „Ruch”? Czy wystarczy to napisac, czy trzeba wypisywac obowiazki (tez w innej pracy)? Czy o tym mozna mowic, jak na rozmowie kwalifikacyjnej sie zapytaja?
Z gory dzieki za pomoc. PS. a jeszcze odnosnie studiow (przegladajac rozne CV i czytajac w necie roznie ludzie robia) 2005 – obecnie Studia magisterskie na Uniwersytecie xxx w xxx, Kierunek xxx czy moze Uniwersytet xxx w xxx, wydzial xxx, kierunek xxx, planowany tytul uzyskania magistra wrzesien 2010. Raz jeszcze bardzo dziekuje za wszelkie wskazowki. Kurcze, moze nie powinnam do tego watku sie podpinac, no ale moze na szybko ktos cos doradzi. Edytowane przez Flofferek Czas edycji: 2010-02-21 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym napisała: "własna działalność gospodarcza - kiosk", i jeśli robiłaś zamówienia na artykuły i sama sprzedawałaś to możesz to w 2 słowach zawrzeć zakres obowiązków, ale raczej dla każdego jest jasne, co znaczy prowadzić kiosk, więc można te informacje pominąć.
Co do studiów, to ja piszę 2005-do teraz - uniwersytet, wydział, specjalizacja. I chyba w nawiasie dopiszę, na kiedy planowany jest egzamin magisterski
![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
ok dzieki za odzew
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
JA bym to napisala tak:
prowadzenie detalicznych punktów (punktu) sprzedaży prasy i papierosów obowiązki: handel, zaopatrzenie, negocjacje handlowe, działania marketingowe i promocyjne, kontakty z przedstawicielami itd, co tam wiecej potrzebujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Ja bym zdecydowanie wypisała obowiązki . To , że ktoś ma swój kiosk może znaczyć , że TYLKO sprzedawał towar lub , że zajmował się handlem , księgowością , zatowarowniem itd - a to już całkiem inaczej wygląda w cv .
![]() |
![]() |
#2677 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dostałam zaproszenie na test wiedzy... niby nic a tak wiele
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
I jak poszło?
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie jestem anglistką, robię masę błędów, ale na ogłoszenia z b dobrym angielskim wysyłałam CV! I też tak rób, zwłaszcza, że masz jakieś tam doświadczenie z obcokrajowcami, i ten fakt podkreślaj na rozmowie ![]() ![]() Grunt to mówić, pokazać, że się nie ma oporów ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie ja pracuję już w 2 międzynarodowej korporacji i jakoś żyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
To dopiero w przyszłym tygodniu... Muszę przerobić kilka ustaw do tego czasu i zobaczymy
![]()
![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dostałam maila z ministerstwa że zapraszają mnie na postępowanie kwalifikacyjne
![]()
![]() |
#2682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np Jeśli aplikowałabym na księgowość, to w obowiązkach bym podkreśliła np prowadzenie własnych rozrachunków, składanie zamówień, rozliczenia z dostawcami, ... Jeśli startowałabym gdzieś do Analityki finansowej, to podkreśliłabym pozyskiwanie nowych klientów, analizę ofert potencjalnych kontrachentów, .... W pracy na jakimś kierowniczym stanowisku to wpisałabym np zarządzanie personelem, organizacja miejsca pracy, przydzielanie obowiązków,... Pomysłów jest dużo, chyba do każdego stanowiska bym znalazła co najmniej kilka pozycji ![]() ![]() Wiecie co niedawno znalazłam.... Zaświadczenie o odbytej praktyce zawodowej w szkole średniej. Było pomiędzy stertą makulatury, którą dostałam po maturze i którą potem przejrzałam tylko pobierznie - i nie przyszło mi na myśl by zajrzeć do starej karty zdrowia ![]() ![]() Nie dołączyłam tego to papierów aplikacyjnych, bo wogle nie wiedziałam wtedy, że coś takiego mam, ale jeśli mnie zaproszą na rozmowę, to nie zapomnę się tym pochwalić ![]() Tylko czy zadzwonią.... Papiery trzeba było tam składać do wtorku (tydz. temu) a oni dalej nie dzwonią.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zakręcony Chochlik
|
Hej,
Ze względu ze niektóre z Was bardzo mi pomogły i uspokoiły, postanowiłam podać Wam linka do bezpłatnych warsztatów/szkoleń w Warszawie ![]() ![]() http://www.dnikariery.pl/secms/pl/ed...iejetnosci#332
![]() |
#2684 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś byłam na kolejnej rozmowie w kolejnym urzędzie... Moim zdaniem wypadłam tak całkiem, całkiem. Jak wychodziłam, to słyszałam, że w pokoju komisji rozpoczęła się burzliwa dyskusja na mój temat... Wiem, że mówili o mnie, ale nie dosłyszałam co... To chyba dobrze, ze o mnie tak rozmawiali, bo przynajmniej wiem, że sprawa nie wyglądała np tak: "- to co o niej myślicie? -nie, -nie, -ja też nie, więc co planujecie zrobić na obiad? ![]() Ciekawe czy moje losy dale się ważą... No i pisałam, że zaczęłam współpracę z tym doradztwem finansowym... Jak na razie to koszty zaczynają mnie przerastać: na bilety wydałam ok 300zł, na telefon ok 60zł, wczoraj zapłaciłam 80zł za zaświadczenie o niekaralności i jego 4 odpisy notarialne, no i w perspektywie mam jeszcze założenie własnej działalności gospodarczej (czyli ok 400zł/m-c ZUS), dojazd na własny koszt na egzamin i pewnie jeszcze jakąś opłatę za licencję... A wypłata.... Byłam już u kilku znajomych, w tej chwili chodzę już do dalszych znajomych i jeszcze nic nie podpisałam ![]() Niby proponuję na prawdę fajne rzeczy, sama bym chętnie z nich skorzystała, ale nie mam pieniędzy.... tak jak i moi znajomi...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
doradztwo finansowe??? to coś co mnie ostatnio prześladuje, ja się na to nie piszę nie ma mowy. Kit mi taki wciskali ze głowa mała. Tak naprawdę to chodzi o to, ze ja znajduję ludzi....a ci wyżej dostają za to kasę...a ja jakiś mały %
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem po studiach i bez pracy.... ![]()
![]() |
![]() |
#2687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nawet jak się ma wieeelu znajomych to mało osób decyduje się cokolwiek podpisać . Bardzo cięzko na tym zarobić a koszty własnej działalności małe nie są . Ciekawe czy chociaż na pokrycie zusu wystarczy. Sama kiedyś przez przypadek poszłam na rozmowę do firmy w której zajmowali się wciskaniem kart kredytowych . Dzwoniąc oczywiście zapewniali , że nie będzie to żadna akwizycja . Poza rozmową z panem kierownikiem , miałam okazję porozmawiać z pracownikami ( głównie młodzi ludzie ) i niby udaje im się wyciągnąc koło 2 tys miesięcznie a tym najlepszym nawet 3 . Nie wiem ile w tym prawdy , ale wolałabym zarabiać 900zł niż zaczepiać ludzi na ulicy i wciskać im karty . Praca przyjemna nie jest ale może akurat Tobie się powiedzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Długo mnie tu nie było (pamięc w komputerze padła i byłam przez tydzień odcięta od świata
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
na goldenline ludzie z branzy hr ,rekruteerzy bez zadnych problemow Ci sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie, właśnie stwierdziłam, że zostałam bankrutem
![]() Jak zaczynałam współpracę z tym doradztwem, to miałam na koncie ponad 400zł, w tej chwili mam 3 ![]() Koniec z tym. Porobiłam już trochę tych analiz, doradztw, ale niestety te rzeczy sprawdzają się tylko tam gdzie mają pieniądze, a nie wśród bezrobotnych lub osób po uszy zadłużonych (ja proponowałam oferty na oszczędzanie). Teraz trzeba będzie się z tego wykręcić. Jak się pracuje, to powinno się za to dostać jakąś płacę, a ja tam jak do tej pory to ciągle płacę za to że pracuję... Na najbliższym szkoleniu, powiem kierowniczce, że skończyła mi się kasa nawet po to by jeździć na spotkania z nią...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2010-03-13 o 16:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Vampirka współczuję
![]() ![]() Co do mnie to nadal wchodzę na wątki o szukaniu pracy mimo że pracuję. Umowa mi się kończy pod koniec marca i wciąż nie wiem czy mnie zostawią... Mam nadzieję że tak. W międzyczasie byłam na rozmowie o pracy w laboratorium oczyszczalni niedaleko gdzie mieszkam. Praca marzenie i w moim zawodzie. ![]() ![]() No ale praca od 1 maja to jeszcze mają duuuużo czasu i pewnie multum kandydatów także się nie nastawiam. Już bardziej realne jest to że mi przedłużą umowę w obecnej pracy choć też nie jest pewne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
z tym doradztwem to niestety jest tak, ze menadżer od siedmiu boleści szuka do współpracy ludzi, którzy szukają dla niego klientów. Podpisuje się umowy za jakąś marną kasę a całą śmietankę spija ten wspomniany boss. Tak naprawdę to jest żerowanie i zarabianie za pracę innych.
Co więcej, szkolenia sa tak skonstruowane, ze samemu wierzy się w cudowny projekt jaki się sprzedaje. Osobiscie jestem wściekła bo w ostatnim czasie dostałam kilkanaście propozycji takiej pracy...podziękowałam, jak to było na Sami swoi; "Niech głupszego od siebie znajdą...."
![]() |
#2693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
W tym co mi proponowali, to w razie podpisania umowy to ja też miałabym dobrą kasę, np, jeśli namówiłabym kogoś do oszczędzania- regularnie co miesiąc przez 2 lata po 150zł to ja bym miała z tego prowizję trochę ponad 300zł. Grosze jak widać to nie są, ale ja mam mówić ludziom, że wszystko jest dobierane do ich indywidualnych potrzeb, wszystko jest opracowywana specjalnie dla nich a w rzeczywistości wszystkim daje się to samo, czyli nie mogą oszczędzać elastycznie, minim. kwota to te 150zł, nie można przed upływem 2 lat z tego zrezygnować itd...
Ja namówiłam już parę osób do oszczędzania, ale osoby te miały różne potrzeby, a moim zadaniem teraz miałoby być to, żeby przekonać ich że to co im oferuje jest dokładnie tym czego ode mnie oczekują. Nie ważne, że ktoś akurat zarabia niecały tys zł, spłaca kredyty, lub w każdej chwili może stracić pracę. Ja mam "Uświadomić klienta, jak ważne jest by już dziś zaczął oszczędzać". Wiecie, teraz tak sobie myślę, że na tych szkoleniach to faktycznie trochę zrobili mi wodę z mózgu... Ja ciągle jestem przekonana, że sprzedawałam super ofertę...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | ||
Zakorzenienie
|
UWAGA!!!
Jutro idę do pracy! ![]() A konkretniej, to dziś zadzwoniła do mnie Pani z jednego z biur rachunkowych. Jedna z Jej pracownic jest w ciąży i do końca roku Jej nie będzie. Tak więc przez parę miesięcy jest tam wolne miejsce... Rozmowę miałam przed chwilą. Praca jest w mojej miejscowości, ale akurat teraz byłam w sąsiednim mieście oddalonym o 40km. Ale dojechałam i szefowa zaproponowała mi miesięczny okres próbny, a potem um.zlecenie. Będę musiała sobie trochę powtórzyć... Wiem, że dam radę, ale i tak się boję... I wiecie, tak mi zależy na tej pracy, że nawet nie spytałam się o zarobki... Ale chyba coś dostanę, przynajmniej po tym okresie próbnym...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2010-03-15 o 14:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
![]() ![]() Ja ostatnio byłam na kilku rozmowach i czekam na rezultaty...
![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Kasia...komu jak komu, ale Tobie się praca należała!!! Cieszę się ogromnie i trzymam kciuki. Na pewno sobie poradzisz, co więcej...umowa na czas nieokreślony to tylko kwestia czasu!! Buziak wielki ode mnie
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak na razie mam pracę dorywcza kilka dni w tygodniu.Szału nie ma ale lepsze to niż nic.
![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() No to pora na relacje... Było ciężko, praca zupełnie inna niż ta na moim stażu. Zostałam zarzucona nowymi informacjami, tak, że po jakimś czasie przestałam kontaktować co do mnie mówią... Ale myślę, że to wszystko, to tylko kwestia czasu ![]() ![]() Ważne, że nikt się mnie nie czepiał, że np po raz któryś o coś się pytam, lub że czegoś nie pamiętam... Zobaczymy jak mi pójdzie jutro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.