|
|
#2671 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Hej Kochane
![]() Napisałam się i wszystko mi znikło no nic to od początku....We wtorek byłam od ginka i dostałam jakąś maść i tabletki na wszędzie pękające żyłki, skierowanie na ponowne zbadanie poziomu płytek, no i zwolnienie do końca następnego tygodnia (od trzech tygodni nie dają mi spokoju mega bóle głowy).... Ginek stwierdził, że tak może wpływać na mnie praca 8h przy komputerze..... Tia, ale zwolnienie zwolnieniem, a ja i tak będę musiała tam zawitać.... bo mamy wiele zmian no i trzeba sporo poustawiać i poustalać tak jak trzeba.... no a jak na razie to nie zawsze to wychodzi... Myślę, że będę sobie tam wpadać tak na 2-3 godzinki co bym mogła poustawiać to co najważniejsze, a na resztę dać jakieś konkretne zlecenia....
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie troszkę na inny temat? Czy któraś z Was gotuje w parowarze? Czy polecacie takie urządzenie? Mi sie zamarzyło i nie wiem czy warto wydawać kasę.
No i mozna w niektóych butelki sterylizować ![]() Edit. I jeszcze jedno pytanie. Czy w obecnym stanie oglądacie normalnie np. horrory? Czy raczej staracie się unikać takich filmów? Ja wczoraj zaczęłam oglądać film na podstawie powieść Kinga i stwierdziłam, że nie ma co się stresować i wyłączyłam. A może nie ma co przesadzać?
|
|
#2674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wyslał mnie na konsultacje do neurologa, jesli bóle nie znikną (a od czego niby mają zniknąć?) i powiedział, że to na pewno nie jest kwestia ciąży . Na szczęście za dwa tygodnie idę do mojej dawnej lekarki i to juz ona będzie mi prowadzić ciążę. Possionfruit, ja mam parowar Tefala bodajże i bardzo sobie chwalę. Warzywka, szczególnie kalafiorek mają super smak, gotuję bez soli i na dodatek serio da się cały obiad wstawić za jednym zamachem. Ja też bardzo lubię pstrąga z pary. Świetnie się też odgrzewa tak piergi i inne mączne kluchy. Polecam szczerze.
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
A tak jeszcze przypomniały mi sie dwie ciekawostki od koleżanek- mamusiek.
Mówią że jesli butelki to tylko AVENTa - ponoc sa bezkolkowe- ibardzo sobie je chwaliły I jeśli materacyk- to gryczany - lepiej się dostosowuje do kształtu kręgosłupa dzidziaka. |
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
jezeli nie przesadzac to wszystko mozna z umiarem
jezeli ma Cie to meczyc, bo bedzie za Toba "chodzic" to wypij troche coli i po sprawie ja nie pije coli ani kawy ale czasem mam takie cisnienie ze musze, zwykle filiznaka kawy czy szklanka coli zalatwia sprawe. moja tesciowa miala zachcianke na wodke i nie przeslzo poki nie wypila kieliszka. i z TZ wszystko ok
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie dziwie się...ja mam przeróżniaste i też nie spocznę póki czegoś nie zjem co mi się wymarzyło. teraz akurat mam jazdę na rzodkiewkę ze śmietaną
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
słaba kawke to ja musze zazwyczaj rano wypic, bez tego cisnienie mi nie pozwala wstac
czasem rano mam 90/50 i zastanawiam sie czy jeszcze troche pozyc czy juz zamknac oczy....![]() ![]() a z cola to jest taki problem ze jak wypije odrobine to nie moge sie opanowac i juz tak bede podchodzic do butelki az sie skonczy ![]() ostsno nawet moj TZ zrezygnował z coli zeby mnie nie kusiło... dobrego mam faceta tylko na zakupy nie lubi chodzic wyciagnac go do spozywczego to juz sukces... dlatego wiekszosc rzeczy kupujemy przez internetbezsennosc - włąsnie odpowiedziałąs na nie zadane jeszcze przezemnie pytanie odnosnie materacyka ![]() ogladałam czoraj na allegro i duzo jest grycznych i nawet nie drogie i byłam ciekawa czy sa dobre dla dziecka teraz juz wiem ze tak ![]() a łozeczko TZ zniósł swoje ze strychu i okazuje sie ze jest w swietnym stanie, wystarczy wymyc i pomalowac jakims laierem przyjaznym dla dziecka
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Z tą colą - to czytałam gdzies na forach o zachciankach ciążowych - że sporo ciężaróweczek takowe miało. Konserwanty i barwniki są i w każdej innej "oranżadzie", a ilość kofeiny jest tu mniejsza od słabej kawy (oczywiście jeśli nie wypije się tych 3 litrów
) Ja pijałam kilka kaw dziennie - ostatnio od kilku miesięcy nie piję w ogóle, nie dlatego, że kofeina (mam w rodzinie lekarzy, którzy twierdzą, że przesadzanie też nie jest zdrowe i sami mają dzieci i bardzo mądre i kawę pili ) ale dlatego, że mój dzidziol kategorycznie powiedział -NIE Ale ostatnimi czasy korci mnie żeby zaryzykowac słabiutką - zwłaszcza w takie szare dni jak dziś. Ale colę pijam - czasem dość namiętnie i przypuszczam, że i tak mniejszą przyswajam dawke kofeiny niż gdybym piła kawę. W ogóle nie zaleca się gazowanego - a jak zaczęłam kupować - jak nigdy-namiętnie przerózne oranżadki.Tak w ogóle to nie zaleca się tyyylu rzeczy - kupiłam sobie książkę - dieta przyszłej mamy- i wiecie co? Po pierwszym rozdziale zamknęłam ją i już więcej nie wróciłam. Powinnam zrezygnować - ze słodyczy oczywiście, żeby za dużo nie przytyć, z sosów na bazie majonezu - uwielbiam majonez, soli - bo zatrzymuje wodę - jestem fanem soli mimo, że jestem z tych puchnących, cukru oczywiście też nie. Zupełna paranoja!!! Moja koleżanka w ciąży przytyła prawie 20 kg - nie oszczędzała się, bo stwierdziła, że po ciąży to nic nie będzie mogła jeść, i co? I po ciąży wygląda lepiej jak przed ciążą i chyba nie należy do jakiś fitnesówek, po prostu samo zeszło. Ale się rozpisałam. Chciałam się jeszcze tylko pochwalić! Wczoraj miałam wizytę u gina. Moja p. doktor wyjechała do USA i miałam zastępstwo. Miało byc tylko zwykłe badanie bez USG, a pan doktor zrobił mi 2 usg! 1-żeby sprawdzić długość szyjki - jest dłuuuuga I potem ogejrzeliśmy maluszka. Ale machało łapkami!!! Ma wszystko na swoim miejscu - nawet sprawdziliśmy czy nie ma rozszczepienia wargi. Nerki, serduszko, mózg, rączki, nóżki, kręgosłup, kość udowa, uszka, nosek, oczka - wszystko dobrze. Płci nie poznałam - bo się ułożyło takie podkurczone do snu. Z resztą wolę poczekać do 15 wrzesnia - tez mam wtedy genetyczne i moja gin. jest specjalistą w ultrasonografii, to werdykt będzie pewniejszy ![]() Jesli chodzi o pasy w ciąży - to jest sporo inf. o tym, żeby zapinać!!! Są tez takie specjalne nakładki na pasy dla ciężarnych - chyba sobie sprawię - które utrzymują część pasa na samym dole, a druga część naturalnie pozost. przy biuście. Wtedy nie uciska się w razie czego maleństwa a bezpieczeństwo jest zapewnione. Jeśli chodzi o zakupy kolorowych ubranek - jest na allegro sporo firm, które mają bardzo szeroki asortyment dla niemowląt i wtedy dużo można zamówić u jednego dostawcy, wtedy koszt transportu nie przedraża zakupów. Polecałabym - inf. tez od mamuś, ubranka firmy Ewa Klucze - jakoś tak. Sporo allegrowiczów je poleca. Są kolorowe i ponoć nie zniekształcaja się po praniu. Jakbyście chciały to mogę zamieścić linki, do tych które ja znalazłam. Dobra, kończę
|
|
|
|
#2681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do materacykow to ja czytalam, ze najlepsze sa kokosowo-gabkowe. Noworodka kladzie sie na gabce a po kilku tygodniach uzywa sie kokosa. Sa tez takie gdzie gabka jest w srodku pomiedzy kokosem i te sa tez bardzo dobre. Gryczane raczej dla osob z problemami ze stawami i starszych. Najwazniejsze by nie kupowac samej gabki a reszte dopsowac do swoich mozliwosci i upodoban
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam, że gryczano-kokosowe są najlepsze. Na początku kokosowy, a potem zmiana na stronę gryczaną. Ale pewnie ile osób tyle opinii.
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Ja też zdecyduję się na ten gryczano-kokosowy. Wierzę w jej zdrowotne właściwości, zresztą sama spałam na gryczanej macie kiedyś i mi służyło. I nie wierzcie w historie, ze jak dziecko nasiusia, to wykiełkuje Wam gryka
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Na początek - link, tu chyba sama zrobię duuuże zakupy, tego sprzedawce polecała mi doświadczona mama 2 latka. Trzeba kliknąć na link po prawej stronie - "pokaż przedmioty tego użytkownika".
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6360023 |
|
|
|
#2685 |
|
Zadomowienie
|
Juz tez sie zarazilam tymi bobaskowymi zakupami na maxa
![]() Pobuszowalam wczoraj po sklepach, nic nie kupilam, a przyplacilam to bólem kregoslupa. Mam dosc ciezkawy egzamin 06/09 i zamiast sie uczyc, to wyszukuje sobie wymówki co by tu jeszcze zrobic by sie nie uczyc. ![]() Chyba sie jutro wybiore na zakupki, mam ochote na spiworek, o taki: |
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tym pytaniem to chyba trzeba pomęczyć na wątku mamusiowym na odchowalni
|
|
|
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzien dobry kobietki To ja slowko tylko na powyzszy temat napisze ( bo z sentymentu podczytuje Wasz wateczek kibicujac jednoczesnie z calego serca szczegolnie kilku kobietkom, ktore pamietam z "Probowac...", mam na mysli Roxi,Jukolka i AmilamijeMoj maluszek urodzil sie w tym roku, w lutym i od pierwszego dnia ( niestety ) zycia mial do czynienia z buteleczkami TT ![]() Uzywamy ich do dzisiaj,a laktator TT to moj najlepszy przyjaciel ![]() Chwale je sobie bardzo, bo maja zaworek odpowietrzajacy i ksztalt smoczka przypominajacy piers i dlatego mimo dopajania butlami moj Bubcio ciagnie mleczko i z mamusi ![]() A, i materac gryczano - kokosowy tez polecam ![]() Buziaczki dla Was I lece nakarmic mojeo brzdaca
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Rozeznanie
|
No własnie a propos. A laktator -jesli już to jaki? ręczny (mechaniczny) czy elektryczny? Elektryczne są sporo droższe, ale słyszałam opinie, że odciąganie pokarmu przy elektrycznym to sama przyjemność i zero bólu czego nie mozna ponoć powiedzieć o ręcznych. Czy to prawda? Czy któras ma doświadczenia?
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie ja za jakiś czas będę męczyć mamusie z wątku Mamuś styczniowo-lutowych 2007, bo nie wiem, które wózki sprawdzają się w zimie ![]() Skoja - ja myślę o elektrycznym, nie będę się męczyła z ręcznym
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item426534748_...zaw.html#photo przyznam sie szczerze,ze kupujac go nie myslalam o funkcyjnosci w zimie, bo po obserwacji z kilku ostatnich lat stwierdzilam, ze sniegu po pas i tak nie bedzie, wiec lepiej kupic wozek pod katem spacerow wiosnno-letnich ![]() I wozek sniegu nie widzial ani razu! A teraz sprawdza sie rewelacyjnie ![]() Lekko chodzi, gonolka przydala sie na poczatek chroniac od zimna,a teraz ( co prawda jeszcze na plasko ) przerzuilismy sie na spacerowke ![]() Ja mialam laktaror reczny, ale mysle, ze gdybym miala sciagac znowu mleko przez pol roku z duza czestotliwoscia to pewnie kupilabym elektryczny
|
|
|
|
|
#2693 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no widzisz... warto było, ja nie żałuję zakupu - cudowne doznaniaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym znów zaliczyłam dziś przelot po sklepach - kupiłam dwa body bawełniane z długim rękawkiem w C&A po 9 zł / szt. Poza tym mam już swoje typy co do wózka - niestety dwa - tu mężowiec będzie się jeszcze musiał wypowiedzieć. Generalnie - Baby Smile Twister i Tako Jumper - chyba, że do czasu zakupu coś z przednimi skrętnymi kołami bardziej mnie zauroczy. Te typy łączą w sobie to co szukam - są lekkie, aluminiowe, spacerówka rozkłada się na płasko, gondola jest osobna, nie jako wsad do spacerówki, przednie koła skrętne - blokowane, po złożeniu są niewielkich rozmiarów i mają niską cenę (z fotelikiem do max. 1100 - 1200 zł) |
|||||||
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jestem zdecydowana na butelki Tommy Tipee z tego wzgledu ze podobno nie tylko ksztalt ioch smoczkow ale i miekosc i faktura bardzo brzypominaja matczynego cyca i latwo mozna malucha oszukac... A karmienie w moim przypadku to nie bedzie latwa sprawa;/ Ogromnie zalezy mi na tym by karmic malą cycem jak nadłużej do roku minimum ale jestem na studiach dziennych i bede zmuszona podzucac ją na kilka godzin do babci a wtedy sciagniete mleczko plus butla Tommy Tipee i sprawa zalatwion
(mam nadzieje...;p)
|
|
#2695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ponadto jest dość miękka i niestabilna po wyjęciu ze spacerówki. Kolejna rzecz to jazda spacerowałam z jednym i drugim wózkiem po sklepie i Jumper jest zdecydowanie lepszy - lżejszy i super zwrotny dzięki tym przednim skrętnym kołom, Fast Rider wypada przy nim przyciężkawo. Jak dla mnie jedynym plusem Fast Ridera jest to, że ma przekładaną rączkę i zarówno w wersji spacerowej jak i głębokiej dziecko może być i przodem i tyłem do kierunku jazdy. Jumper nie ma przekładanej rączki za to bardzo prosto wypina się spacerówkę i montuje w drugą stronę. Oba wózki mają opcję dokupienia fotelika do kompletu i montażu go na stelażu.
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2008-08-29 o 20:44 |
|
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Jejku roxi ty juz fachowiec jestes poprostu... Dziekuję bardzo za opinie i teraz juz jestem przekonana ze Jumpera chce
kolejny problem z głowy...
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
dziś nad ranem odeszła moja babcia.W ostatnich chwilach swego zycia nie chciała mnie widzieć na oczy.Nie miałam z nią kontaku przez 2 lata.Nienawidziła mnie./
Jest mi przykro,i mam do niej żal ,ze do ostatniego momentu dała mi odczuć jaka niekochana byłam przez nią........
|
|
#2699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że nie każdy z nas potrafi wybaczyć i pogodzić się, nawet w sytuacji tak ostatecznej... Myślę, że obu Wam byłoby lżej... Życie... Postaraj się teraz skupić na najważniejszym - na maleństwie |
||
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
i nawet na pogrzeb nie b ede mogła iśc co po pierwsze ciąża,po drugie babcia nie życzyła sobie mojej obecności na pogrzebie.....
tak mi smutno.A to wszystko przez to,że chciałam lepszego życia dla mnie,mamy i brata bez ojca alkoholika.....szkoda,żal ,smutek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

no nic to od początku....

zapinac pasiorki!!!!!!
. Wyslał mnie na konsultacje do neurologa, jesli bóle nie znikną (a od czego niby mają zniknąć?) i powiedział, że to na pewno nie jest kwestia ciąży

bez problemu wypiłbym te 3 litry , ale nie chce zaszkodzic dziecku...
Adaś

(mam nadzieje...;p)