![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Buziaczekk my też braliśmy ślub w maju, dokładnie 31 i było super. Pogoda napewno lepsza niz w kwietniu.
Tyle piszecie ze nie nadazam czytac. Leniuchuje w łózku, żeby dbac o maleństwo. Witam nowe mamusie.
#2673 |
Zakorzenienie
|
#2674 |
Zadomowienie
|
Żanka, jak Ci fajnie, tzrymam kciuki, żeby było to, co wolisz
![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
dzięki, ale teraz zależy mi tylko na tym żeby sie pokazało, czy chłopczyk czy dziewczynka, nie ważne, zdrowe ma być.
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie a co wolisz??pewnie już się pytałam ale nie pamiętam ![]() ![]() no właśnie czy się ujawni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
Jak tylko będziesz wiedziałą to raportuj!!
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne napiszę, ale obawiam się że nie będzie chciało sie pokazać, to tylko zobaczę jakie już duże, ostatnio miało juz taaakie długie nogi ![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
No właśnie bo z tym "pokazywaniem" to różnie bywa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
idę na 16.00 już się powoli szykuję
#2682 |
Zakorzenienie
|
o matko już!??????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
#2685 |
Zadomowienie
|
Witam nowo ujawniona mamusie, fajnie ze podoba ci sie u nas klimat
![]() Zanka, powodzenia! ![]() Alkamor, u nas to sie nazywa doppler, fajnie tak serduszka posluchac, nie? A wiecie ze sa ludzie, ktorzy nie chca poznac plci? Moja przyjaciolka jest w ciazy i chce zeby to lekarz oznajmil jak za dawnych czasow: maja panstwo.... oczywiscie po urodzeniu, ona to sie nawet boi ze sie dziecko raz na usg tak wypnie, ze sama skuma co to jest ![]() Chociaz teraz to biedna w ogole boi sie o dzidzie, lezy juz od poczatku wrzesnia i krwawi a termin ma jakos na polowe kwietnia, lekarze kaza lezec, brac leki i czekac, choc wczoraj na usg byla dzidzia i wszystko bylo z nia w porzadku. Moja klientka jedna urodzila na poczatku sierpnia i tez sie jej moj maz spytal co bedzie przed porodem a ona na to ze nie wie i ze czekaja jak na niespodzianke, a maz sie spytal to jak ona ubranka kupowala? jak mi to opowiadal to myslalam ze padne ze smiechu, bo znam ja i ona toleruje tylko bialy lub czarny kolor, ewentualnie taki mocno-bordo-rozowy (wybieralam z nia rosliny do jej ogrodu), wiec odpowiedz byla tylko jedna: wszystko mam biale ![]() i wiecie, ja mam tu jeszcze tylko jedno usg - polowkowe i jak sie dzidzia nie odwroci jak trzeba to sie zastanawiam czy bede chodzic prywatnie tylko po to zeby sie plci dowiedziec.... a wczoraj pojechalam z mezem do mamas&papas, chcialam kupic jakies bluzki ciazowe, ja szukalam bluzek (w koncu kupilam w h&m) a on chodzil wokol ubranek dla dzieci i co fajniejsze mi pokazywal, poleglam, takie sliczne, a tam na dodatek oni wieszaja cale zestawy na wieszaczkach, czyli mozesz wpasc, wziac 3 wieszaczki i masz 3 gotowe zestawy do ubrania, po prostu cudne sa te ciuszki, ale niestety nie tanie... Co mi przypomina ze mialam wam pokazac zdjecia tego co kupilam, ide robic... |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
![]() ściągnęłam to ze styczniówek 06/07. A moje marcóweczki już i ja zresztą już mamy ten specyfik w lodowce. To można pić bankowo. Podaje przepis na syrop (oranżadkę jak to mama określiła) uodparniajacy Do słoika wrzucamy : - 8 ząbków czosnku (nie rozgniatać - w całości) - 2 łyżki miodu - połówkę z cytryny pokroić - drugą połówkę z cytryny wycisnąć sok - wlać w to szklankę przegotowanej wody Słoik zakręcić, potrząsnąć i wstawić na dobę do lodówki. Potem przecedzić i dawać 1-2 łyżeczki na noc. Zanka coby dzidzia nie była zbyt skromna i pokazała co ma między nóżkami ![]() ![]() ja teraz akurat dostałam w aptece tantum verde w pastylkach do ssania, aptekarka mi poleciła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tylko będziesz coś wiedzieć to daj znać;] ja wczoraj już na !00% poczułam dzidziusia...super uczucie i teraz wiem, że poprzednio to też był dizdziuś no ale przyjmijmy, że wczoraj był ten pierwszy prawdziwy raz. moja siostra mówi, że w jaki dziń się poczuje ruchy dziecka to w taki sam dzień tygodnia się urodzi dzidziusia.....no zobaczymy czy urodze w czwartek ![]()
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
Emzeta, dawaj zdjęcia;]czekamy;]
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
No , to wklejam, co juz mam dla mojej pociechy.
Ostatnio mnie coraz bardziej bierze, jak widze rodzicow z malymi dziecmi, najbardziej jak z takimi co sie nauczyly chodzic i sa jeszcze malutkie, to sie wzruszam i widze normalnie przed soba taki malenstwo moje i sobie mysle, ze to jest najwazniejsze malenstwo na swiecie dla mnie i niech pioruny z nieba leca a nasza dzidzia jest najwazniejsza, no jakos tak ciezko okreslic ale mniej wiecej tak sie czuje wtedy, wczesniej tak nie mialam... kiedys sie poplacze na ulicy... a bardzo duzo widze malych dzieci, ostatnio w supermarkecie to za nami i przed nami w kolejce i w kasach obok wszyscy byli z malutkimi dziecmi... nie wiedzielismy z mezem na ktore patrzec... ![]() Zauwazylam tez ostatnio duzo takich malutenkich dzieci, jakby pare dni po porodzie, jak slonecznie bylo to nawet bez czapki i na boso takie dzieciaki tu lataja (znaczy siedza w fotelikach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
śliczne ubranka;] ja na razie nic nie mam...tzn tylko buciki które kupiłam TZ na rocznicę slubu - tak się super ułożyło, że dowiedziałam sie ze jestem w ciąży kilka dni przed nasza rocznica wiec stwierdzilam ze dzidzius bedzie najlepszym prezentem i udalo mi sie wytrzymac te kilka dni i nic nie mowic, kupilam najmniejsze buciki jakie byly w sklepie i dałam je w prezencie mojemu TZ;]baaaaaardzo sie ucieszyl
oprócz tego mój szwagier, który jest w szwecji tez juz jakies buciki upatrzyl i kupil....smialam sie z niego bo bylam wtedy chyba w 10 czy 12 tygodniu a on juz prezenty kupuje.... moze uda mi sie zrobic zdjecie bucikow telefonem bo aparat cos mi szwankuje
#2692 |
Rozeznanie
|
Amparo witaj
![]() ![]() zanka czekamy z niecierpliwoscia na relacje z usg ![]() lachkasia dzieki za przepisik, musze kupic cytryne, bo zapomnialam i czosnek i robie ![]() gosia j. odpoczywaj odpoczywaj ![]() ![]() e.m.i.l.k.a zazdroszcze Ci, ze czujesz juz ruchy, ja jeszcze nie czuje nic takiego co by bylo specyficzne i moglabym powiedziec, ze to dzidzus wierzga. A to juz 17tydz 3 dzien... Co do plci to moj maz mnie denerwuje i mowi, ze najwazniejsze zeby nie bylo czarne, zlosliwiec.ja juz o plci nie mysle, wazne , zeby bylo zdrowiutkie. Jej, tak bym chciala nie myslec o tej ciazy, a tu ciagle cos wyskakuje... ![]() Tak polecacie ta encyklopedie, ze chyba sobie sprawie... ![]() emzeta czekam na fotki ubranek. ja zaczelam sie interesowac tym w koncu, ale po tej ostatniej akcji z wyciekiem znowu mnie przystopowalo z kupowaniem.. SoNeRa ehhh zazdroszcze widoczkow podczas usg.. ![]() Bylam dzis u ginekologia z tym moim wyciekiem nieszczesnym, bo nie moglam znalesc w zadnej aptece tych paskow lakmusowych bobo safe. W zastepstwie byla ginka, przyjela mnie bez rejestracji, zreszta i tak nie bylo tlumow. I tu uklony w strone Anvi ![]() ![]() ![]() Potem poszlam na posiew w kierunku bakterii i grzybkow, platny, ale wolalam zaplacic i wiedziec, o co chodzi. Bardzo milo zaskoczyla mnie laborantka, ktora pobierala mi ten wymaz, bo od razu oznaczyla pH: 4-4,5 . Czyli raczej nie jest to wyciek plynu owodniowego, bo pH by uroslo ( mniej optymistyczna wersja jest taka, ze wyciek ustal i dlatego pH wrocilo do normy). Drugi plus jest taki, ze nie mam waginozy bakteryjnej czyli ilosc Lactobacillusow jest dobra ![]() ![]() Ja tez mialam dzis dopplera - dzidzius zyje i ma sie dobrze ![]() ![]() Ale kazali mi uwazac i obserwowac . Wypelnilam dzis stos ankiet na temat zywienia i aktywnosci fizycznej w ciazy. (09.10 mam wizyte u dietetyczki i do tego czasu musze spisac 3 jadlospisy. Potem utoczyli mi troche krwi i poszlam do poloznej. Okazalo sie, ze przytylam 0,5kg w ciagu tygodnia ![]() ![]() No nic, mam nadzieje, ze jak pojde do pracy (juz za tydzien!!! ![]() Moje slodyczowe wyrzeczenie nadal aktualne- juz 10 dzien nie jem slodyczy ![]() Z przyrzeczeniem podjadkowym jest troche gorzej- mam zbyt nieregularny tryb zycia, zeby jesc o normalnych porach normalne posilki. Dzis, w ramach poprawy mojego zywieniowego wizerunku, bedzie rybka morska- losos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
właśnie zauważyłam, że są to buciki dla dzidziusia 3-6 miesięcy a do tego w kolorze niebieskim....nie wiem jak ja je kupowałam, że tego nie zauważyłam...chyba nieźle zakręcona byłam..
jak będzie chłopczyk to będzie ok, gorzej z dziewczynką....chociaż z drugiej strony kto powiedział, że dziewczynki na niebiesko nie można ubrać prawda?
#2694 |
Zadomowienie
|
emilka, buciki fajowe, pewnie ze dziewczynke mozna na niebiesko, gorzej byloby chlopca w kwiatki...
memi, moj maz mowi to samo - byleby czrne nie bylo i jeszcze byleby rude nie bylo.... ech te wyglupy, ja bym tam mogla miec piegowata i ruda dziewczynke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe, fajnego masz męża;] pośmiałam się trochę dobrze, że ma takie podejście, mąż mojej koleżanki to jak jeszcze nie znali płci od razu mówiłże będzie chłopak i nawet nie dopuszczał do siebie zadnych argumentow ze moze byc tez dziewczynka....dobrze ze sie okazalo, że chłopak.... z tym "wyciekiem" (słownictwo typowo hydrauliczne) to z dwojga złego, lepiej żeby to była tylko infekcja;] wszystko na pewno będzie OK, tylko musisz uważać na siebie i dzidziusia;]
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe, dobre;] po takiej dawce humoru lepiej będzie mi się obiad robiło;] a mój mąż zażyczył sobie spaghetti a więc zamykam się na 2-3h w kuchni
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
dziewczyny swietnie macie te ubranka!
![]() Ja sie tylko zastanawiam, czy nie bardziej praktyczne bylyby te spioszki ,ktore maja zatrzaski w kroku, zeby pieluche latwiej bylo zmienic. Moze doswiadczone mamy sie wypowiedza? Kasia, astrzyk, mamika? Buciki tez sa swietnie, moim zdaniem tez nie przeszkadza, jesli bedzie je nosila dziewczynka. e.m.i.l.k.a moj racjonalny maz zawsze twiedzil, ze kobiety maja skopana hydraulike: placza, miesiaczkuja.... no mam jeszcze czas na ruchy do 20 tyg, potem sie zaczne martwic. Juz sie nie moge doczekac ![]() smacznego obiadku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
e.m.i.l.k.a to co to za spagetti bedzie??? 3h - toz ty chyba sama ten makaron wytwarzasz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
ja w roznych podrecznikach czytalam, ze pierwiastki czuja w 20, wielorodki od 18 tyg. Ale to tez zalezy od wielu rzeczy..
Ja na smyranie nie zwracam uwagi, tzn mysle, ze to moze byc to, ale czekam na prawdziwego kopniaka ![]() cos dawno raspberry nie czytalam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.