|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Cytat:
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie, Hecate... macie naprawde obie przykre sytuacje
nie wiem co powiedzieć by choć troszkę było wam milej... Pamiętajcie że należy się szanować mimo wszystko, mimo nawet że czasem trzeba schować dumę do kieszeni i pójść sobie wpiz... daleko.
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ma Ci cos do zarzucenia to chyba niezbyt profesjonalne jest takie awanturowanie sie. |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate
ty to masz tam niefajowo kurcze bardzo niezręczna sytuacja i tak niemiło pewnie sie porobiło... kochana słuchaj serca... pamiętaj że tylko ono powie ci jaka droga jest najlepsza
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety czasem tak jest, ze pogoni za wszystkim traci sie cos innego. Nie mozna udac pewnych rzeczy jesli ich nie ma. I owszem, zgodzilam sie to przemyslec, i mam zamiar to zrobic by nie podjac glupiej decyzji. Tylko czy w wieku niecalych 26 lat powinnam kalkulowac na zimno jak mi bedzie wygodniej czy mam prawo ...czuc? kochac? |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej kochać niżeli iść na wygodę... pamiętaj że uczucie cie zespala a to "wygodne bycie razem" prędzej czy później się skończy..
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mowie, ze mnie zmeczyly jakies tam problemy czy klotnie bo takich nie bylo. Ot - zwyczajnie niedobranie. Ja to widze tak. Ogien i woda. I nie ma tego we mnie, nie czuje tak jak powinnam czuc. Ot on mi pozwala na wiele, ja korzystam. A on zasluguje na kogos, kto to jego bycie takim meczaco dobrym, opiekunczym doceni. Ja podejrzewam cale zycie bede za czyms gnac, czegos szukac. Tylko wiem, ze jak przyjdzie co do czego, ostatecznych decyzji... on mnie znienawidzi. Ja w tym momencie moglabym nad tym przejsc do porzadku dziennego, ja sie wypalila. Tak czy srak nie robi mi to roznicy. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pamiętasz sprawę miniaturek z allegro, że niby "omyłkowa cena"? No więc nazwałem tego pana synonimem słowa "siusiak" , który to zaczyna się na "k" a kończy na "s" ![]() Cytat:
W Twojej sytuacji chodzi o rodzinę (rodzice chrześniaka?) - co jest szczególnie obrzydliwe. Może... daj im do zrozumienia (niekoniecznie wprost), że ich "wielkopańskie obycie" masz głęboko gdzieś, że nie robi to na Tobie żadnego wrażenia (nawet, jeśliby robiło ). Chodzi mi o przekorę, o "egzaltowane ziewanie" (w sensie "śmieszni jesteście" oczywiście, nie ziewanie dosłowne ), o zadzieranie nosa (sic!) jeśli trzeba. Wiesz... mam coś takiego, że często odzwierciedlam w przesadny, wyolbrzymiony sposób cechy "rozmówcy", który mnie najzwyczajniej wkurza. Często wbrew sobie - na zasadzie "potrafię zagrać tę rolę lepiej" ![]() W kwestii teżeta - możesz odpalić: "Wolę być do końca życia sama niż wiązać się z byle kim". Nie masz pracy? "Żadna oferta mi nie odpowiada" Mówię Ci Madzik, to może być nawet fajne ![]() Cytat:
Cytat:
(dementuję złośliwe pogłoski, żem próżny )Cytat:
![]() Co za siusiak! Całe szczęście, że wszystko OK ![]() Cytat:
Ten facet "zaburzony" jakiś najwyraźniej
|
||||||
|
|
|
#2679 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Z moich doświadczeń wynika, że to bardzo typowe. Zarówno to, że gościu wycofał się napotykając na opór, jak i to, że nikt nie zareagował. Powiem jedno - Twoja reakcja była bardzo w moim stylu. Cytat:
Mówiłam już, że to jedyny kraj wśród tych, które odwiedziłam, do którego nigdy, przenigdy nie chciałabym wrócić. Cytat:
Myślę, że ja po prostu, na spokojnie, w cztery oczy zapytałabym go, o co chodzi i czy mogę pomóc. Takie szaleństwa nie pomogą ani jemu, ani firmie. Dlaczego tak? Bo normalna rozmowa i podjęcie próby rozwiązania problemu polubownie to Twoja jedyna szansa na normalną pracę w firmie i normalną współpracę z nim. Może on w ten sposób woła o pomoc? Frustrację zamienia w złość?
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, sęk w tym, że probowałam porozmawiac na spokojnie. Mówię: jaki byłby sens grać na dwa fronty, ryzykując wywalenie z pracy? Bo w turystyce wszyscy się znają, pracownicy róznych biur utrzymuja ze sobą prywatne i słuzbowe kontakty i wiadomo, co się dzieje w którym biurze. Gra na dwa fronty szybko wyszlaby na jaw. Prosiłam, aby zadzwonił dzisiaj do klientki i wypytał ją dyskretnie o przebieg rozmowy. Juz nawet chce wykręcic numer. I slyszę: "ja i tak nie będe rozmawiał, nie wezmę od Ciebie słuchawki". No więc nie zadzwoniłam, bo wyszlabym na idiotkę.
Podejrzewam i chyba słusznie, że od tej pory codziennie będą jakies uszczypliwości, a jak coś zrobię źle będzie to interpretowane pod kątem próby zaszkodzenia firmie. Ja na ogól jestem spokojna i potrafię zacisnąć zęby nawet, gdy w środku telepie mną ze złości, ale podejrzewam, że on woli mnie trzymać w niepewności - czy będzie o mnie wypytywal czy nie. Dla mnie takie sprawy powinno się załatwiać od razu, prosiłam, aby zadzwonic od razu do klientki - nie, zadzwonię w odpowiednim czasie. Tzn za ile, za dwa miesiące, podczas których będą podejrzaną nr 1?
|
#2681 |
|
Wiedźma
|
Aggie, ja bym próbowała pogadać w oderwaniu od "sytuacji" między Wami.
Po prostu sadzę, że jego zachowanie nie ma żadnego związku z Tobą bezpośrednio - ten konflikt to "towar zastępczy". On nie dzwoni, bo podświadomie wie, że to nie o to chodzi i że taka kontrola nie ma sensu. Po prostu coś sprawia, że to na Tobie próbuje rozładować stres. Może Ci tych dobrych relacji zazdrości? A może jest na Ciebie zły zupełnie nieracjonalnie? Czy on jest Twoim najwyższym przełożonym, czy masz jeszcze kogoś, do kogo mogłabyś się zwrócić w razie gdyby bruździł Ci dalej?
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie mogę mu przyklasnąć, bo wobec mnie zachowywała się ona zupełnie fair. Nie chce być zmuszana do potakiwania "tak, ma pan rację, to była świnia", bo jak dla mnie to porządna i uczciwa kobieta. Pracowałam dla niej przez rok, więc wiem jaka jest. Poza tym oboje parę lat temu pracowali razem (przez około 10 lat) i byli ze soba w stałym konflikcie. I oboje maja na temat drugiego/drugiej bardzo negatywne zdanie...
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryksiu - nie, rodzice chrześniaka są OK, chodzi o inne "przypadki" Co do odpierania ataków - oj potrafię, potrafię, i to tak, że wszystkim w pięty idzie. Tylko czasem chciałabym "nie musieć" odpierać ataków, tylko się normalnie bawić ![]() Noooo.... Czego efekt widać, bo już wstałam i pędęm zaparzałam kawę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem śpiącaaaaaaa
|
|
|
|
#2685 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Kurrr...
nic mi nie jest, mam tylko pokaleczone i poobtłukiwane piszczele, ale jak na rozpoczęcie dnia to mało przyjemne....
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot ![]() Ja katuję się optymistycznymi piosenkami i wmawiam sobie usilnie, że będzie dobrze ![]() Dalej mam prąd - korzystam ile wlezie
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2687 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Margot straszne
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie125 współczuję takiej sytuacji w pracy.
Margot dobrze że nic poważniejszego się nie stało. Oby jednak ten dzień był miły. Zabieram się chyba powoli za uzupełnianie recenzji na KWC. Uzbierało się w torebce 184 kosmetyków do ocenienia, miałam też zgłosić dziś podkład Borghese ale zapomniałam pudełka żeby przepisać skład. Wcześniej recenzowałam systematycznie, ale zauważyłam usunięcie kilku moich recenzji, niestety nie wiem których, bo bym je poprawiła i trochę straciłam zapał do recenzowania. Zresztą czytając wasze opisy zapachów mam świadomość że nie potrafię tak opisywać i że moje recenzje nie są takie rozbudowane i tak pomocne, więc cały czas odwlekam ocenianie zapachów.
|
|
#2689 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
JESTEM ONA
|
Margot
może jakieś okłady na ukojenie , choćby z zimnej wody ( w pracy jesteś...) Miałam okropnego doła w dniu urodzin, stąd ta info ... i dziekuję Ale i tak napiszę PW
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
) i żyję ![]() A wiesz, Kasiu, że nie? Za to zgubiłam sandałek i do pociągu już wpełzłam w jednym bucie
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Margot - ale sandałek znalazłaś, czy gdzieś tam na torach został?
![]() Ponownie proszę i pomoc - potrzebuję dobrego, średnipołokowego tuszu do rzęs( do 50-60 zł, wydłużającego) i podkładu ( max do 70 zł). Z tuszem jest o tyle mniejszy problem, że jak nie będę się umiała zdecydować, to wezmę 200 calorie z Max Factora. Chociaż... chciałabym przetestować coś innego![]() Z podkładem mam problem większy - mam cerę wybitnie mieszaną, na policzkach suchą z popękanymi "pajączkami" skłonną do podrażnien, pieczenia i zaczerwienioną. Szukam podkładu w miarę kryjącego ale nie ciężkiego, lepkiego i tłustego. Teraz używam Rimmel Lift & Recover i jest taki "se" (lepi się dziad) .Od wczoraj buszuję po KWC i mam mętlik w głowie, może powrzucacie jakieś swoje typy ( po jednym wystarczy Dziękuję z góry
|
|
|
#2695 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Hi hi no nie, złapałam go w ostatniej chwili, ręką
dlatego wchodziłam do pociągu jak ta sierota, na pół na czworakach, z torbą w jednej, butem w drugiej ręce, skrzywiona i potłuczona jak nieszczęście. Oj tam, przeżyję, bolec to bolało rano, a teraz to mam problem estetyczny z gatunku "jak ja się swojemu M. w niedzielę pokazę?: ![]() Madziczko, a nie lepiej pobuszować po Truskawce i przetestować jakiegoś górnopółkowca? Za Lancome Hypnose płaciłam 55zł, Lash Queen HR kosztuje ok. 70, a obydwa b. dobre
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot - Hypnose miała moja mama kiedyś - przetestowałam kilka razy, nie podszedł mi. Co do Truskawy - to ci powiem, że mam wielką chęć, tylko się bardzo boję, że trafię na jakiś stary albo przeterminowany towar Podobno im się zadarza![]() Co do kolan - Tam M. niech się cieszy, że ci się nic nie stało, i że taka dzielna byłaś ![]() Lash Queen- zanotowany/
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Madziczko, moi faworyci ze średniej półki:
podkład IsaDora Hydralight - beztłuszczowy, lekki podkład średniokryjacy tusz Max Factor Masterpiece Zmykam po dziecko, bo jeszcze mi prawa rodzicielskie odbiorą Wczoraj na świetlicy urządził mi awanturę, że nie chce wracać do domu, tylko chce zostać w szkole do wieczora A tak się martwiłam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymeno- dziękuję, co do synka - tylko się cieszyć, że mu się tak podoba
|
|
|
|
#2699 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko próbowałabym porozmawiać. Może firma ma jakieś problemy? Może się facetowi życie prywatne wali? Bo jego zachowanie głupie jest po prostu i sensu nie ma... ![]() Cytat:
![]() Faktycznie pechowy początek dnia... Z tymi piszczelami to masakra jest. Ja też zwykle mam je obrypane. ![]() Chodzenia w kozakach nie polecam, ale może zakolanka? Albo wysokie glany? Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko przez pierwsze dwa lata powstrzymywało łzy kiedy zostawiałam go rano w klasie... ![]() Teraz z niepokojem myslę o nowym roku szkolnym. Czwarta klasa: nowi nauczyciele, nowe zasady... A to moje Szczęście takie niedostosowane.
|
|
#2700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madziczko, polecam ten sam tusz, co Tymena Z kolei odradzam kupno tuszy Lancome, miałam kilka i każdy z nich po 3 tygodniach wysychał i strasznie kruszył się na rzęsach
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

nie wiem co powiedzieć by choć troszkę było wam milej... Pamiętajcie że należy się szanować mimo wszystko, mimo nawet że czasem trzeba schować dumę do kieszeni i pójść sobie wpiz... daleko.
ty to masz tam niefajowo
Pamiętasz sprawę miniaturek z allegro, że niby "omyłkowa cena"? No więc nazwałem tego pana synonimem słowa "siusiak" 

(dementuję złośliwe pogłoski, żem próżny
, muszę wstać wcześniej, żeby się napić kawy 

może jakieś okłady na ukojenie , choćby z zimnej wody ( w pracy jesteś...)
) i żyję
A tak się martwiłam