Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-13, 09:59   #2671
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez JAGNA11 Pokaż wiadomość
tak zgadzam się z tobą i właśnie to napisałam "może być"

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

temat typu kto ma racje nie jest potrzebny.
są dwa rozwiązania więc które zastosuje to jej sprawa napewno żadnym z nich sobie nie zaszkodzi.
Co Ty opowiadasz? Teraz jesli wziela ta spozniona tabletke jedynym wyjściem jest nie robienie przerwy.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 11:24   #2672
JAGNA11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Co Ty opowiadasz? Teraz jesli wziela ta spozniona tabletke jedynym wyjściem jest nie robienie przerwy.
poprostu uważam że lepiej jest zrobić przerwe niż połykać trzecie z kolei opakowanie tabletek.
byłam na różnych forach i większość odradza brania trzech blistrów bez robienia przerwy.
czy wziełaś kiedyś trzy bez robienia przerwy?
JAGNA11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:01   #2673
blablaa
Przyczajenie

czy któraś z was miała tak, że przy pierwszym blistrze krwawienie się skróciło (u mnie trwało zawsze 5 dni, a teraz były nawet nie 3...)? bo czytam, czytam, wszystkie piszą, że krwawienie dłuższe było, że plamienie itd... a u mnie 4 dzień cyklu (no i też 4 dzień brania tabletek) a tu tylko troszkę krwi
blablaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:04   #2674
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blablaa Pokaż wiadomość
czy któraś z was miała tak, że przy pierwszym blistrze krwawienie się skróciło (u mnie trwało zawsze 5 dni, a teraz były nawet nie 3...)? bo czytam, czytam, wszystkie piszą, że krwawienie dłuższe było, że plamienie itd... a u mnie 4 dzień cyklu (no i też 4 dzień brania tabletek) a tu tylko troszkę krwi
na ulotce pisze ze cykle będa krotsze i mniej obfite a co za tym idzie mniej bolesna doczytaj ulotke tam jest
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 13:17   #2675
blablaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
na ulotce pisze ze cykle będa krotsze i mniej obfite a co za tym idzie mniej bolesna doczytaj ulotke tam jest

czytałam. uznałam jednak, że w ulotce piszą o tym, że krwawienia z odstawienia będą mniej obfite i mniej bolesne, a ja zaczęłam pierwszy blister i miałam normalny okres, a nie krwawienie z odstawienia - czy innym też zdażyło się, że przy pierwszym blistrze krwawienie na początku ustało?
Stary 2009-05-13, 13:23   #2676
JAGNA11
Przyczajenie

Cytat:
może być tak jak piszesz.
ja naprzykład przy pierwszym blistrze miałam normalne krwawienie ale nie miałam plamień jak inne dziewczyny.
JAGNA11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 14:09   #2677
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
Mniej bolesne?W moim przypadku to raczej w drugą stronę poszło,bo straszliwie mnie bolały dwa ostatnie cykle, ale może to jest spowodowane moim problemem z torbielem.

Cytat:
czytałam. uznałam jednak, że w ulotce piszą o tym, że krwawienia z odstawienia będą mniej obfite i mniej bolesne, a ja zaczęłam pierwszy blister i miałam normalny okres, a nie krwawienie z odstawienia - czy innym też zdażyło się, że przy pierwszym blistrze krwawienie na początku ustało?
U mnie krwawienie sie przeciągnęło przy braniu pierwszego blistra. Także myśle,że to tak samo zalezy od Twojego organizmu.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 14:13   #2678
blablaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Mniej bolesne?W moim przypadku to raczej w drugą stronę poszło,bo straszliwie mnie bolały dwa ostatnie cykle, ale może to jest spowodowane moim problemem z torbielem.

U mnie krwawienie sie przeciągnęło przy braniu pierwszego blistra. Także myśle,że to tak samo zalezy od Twojego organizmu.

wszystkim się przeciąga lub jest normalne - czy u kogoś było krótsze? o to mi chodzi, bo martwię się, czy coś nie jest nie tak
Stary 2009-05-13, 14:32   #2679
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
poprostu uważam że lepiej jest zrobić przerwe niż połykać trzecie z kolei opakowanie tabletek.
byłam na różnych forach i większość odradza brania trzech blistrów bez robienia przerwy.
Ale pytanie jest : jak nie zajsc w ciaże jeśli w trzecim tygodniu brania zapomniało się tabletki i wzielo tą zaleglą.
A w tej sytuacji jest tylko jedno wyjscie: nie robic przerwy. Ale to nie ta większosc,która odradza może byc w ciąży, tylko dziewczyna, która zrobi tak jak Ty mówisz czyli zrobi przerwę.
Cytat:
Tak. To jest normalne.

Edytowane przez _Emi_
Czas edycji: 2009-05-13 o 14:36
Stary 2009-05-13, 15:48   #2680
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
temat typu kto ma racje nie jest potrzebny.
są dwa rozwiązania więc które zastosuje to jej sprawa napewno żadnym z nich sobie nie zaszkodzi.
dwa rozwiazania bylyby, gdyby zapytala zaraz po zapomnieniu wziecia tabletki, przed uzupelnieniem jej! widze, ze masz problem ze zrozumieniem tego, ze do jej sytuacji pasuje jedno rozwiazanie i tu nie chodzi w ogole o to, kto ma racje.

Cytat:
dokladnie

Cytat:
ja. moje kolezanki. wszystkie zyjemy i mamy sie dobrze.

Cytat:
Ale pytanie jest : jak nie zajsc w ciaże jeśli w trzecim tygodniu brania zapomniało się tabletki i wzielo tą zaleglą.
A w tej sytuacji jest tylko jedno wyjscie: nie robic przerwy. Ale to nie ta większosc,która odradza może byc w ciąży, tylko dziewczyna, która zrobi tak jak Ty mówisz czyli zrobi przerwę.
caly czas o tym pisze, ale widac ciezko zrozumiec a ostatnie zdanie jest idealnym podsumowaniem calej sytuacji.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 16:38   #2681
Hilda1988
Raczkowanie

GG do Hilda1988

Ale mnie tu dawno nie bylo. dzisiaj zdalam sobie sprawe ze od soboty zaczynam 7 opakowanie Y szok. jak ten czas leci. i czuje sie caly czas dobrze zadnych zmian, krwawienia jak w zegarku co miesiąc, zadnych wahań nastroju po prostu świetnie coz chyba tylko tym chciałam sie pochwalic trzymajcie sie cieplutko dziewczyny

Hilda1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 18:59   #2682
odwojtusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Hilda1988 Pokaż wiadomość
Ale mnie tu dawno nie bylo. dzisiaj zdalam sobie sprawe ze od soboty zaczynam 7 opakowanie Y szok. jak ten czas leci. i czuje sie caly czas dobrze zadnych zmian, krwawienia jak w zegarku co miesiąc, zadnych wahań nastroju po prostu świetnie coz chyba tylko tym chciałam sie pochwalic trzymajcie sie cieplutko dziewczyny
Ja jestem nadal przed pierwszym blistrem, (oprocz tej jednej felernej tabletki) ale Tobie juz gratuluje mam nadzieje ze u mnie bedzie tak samo!

Dziewczyny! a co w sprawie solarium?
Chodzicie biorąc Y? Moja gin ppowiedziala ze nie zaleca bo moga sie robic zadko, ale moga wystapic jakies plamy na ciele i twarzy, ktore bedzie trzeba pozniej wybielac.... hmm... macie tez takie info od swoich gin? w ulotce nic nie ma na temat solarium.... aha moiwla ze takie skutki moze spowodowac rowniez mocne opalanie sie, np Turcja Tunezja, heh tak tak, takie państwa pani gin wymienila ciekawa jestem jak to u was z tym opalaniem..
pozdrawiam
odwojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 19:10   #2683
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to co ja przezylam w nocy z niedzieli na poniedzialek przeszlo moje "najsmielsze oczekiwania"... Zaczne od tego, ze w styczniu tego roku wyladowalam w szpitalu z potwornym bolem podbrzusza (mialam wtedy okres). Na pierwszym usg wyszlo ze mam cyste na jajniku, zostalam w szpitalu a nast.dnia na usg nie wyszlo nic tak jakby tej cysty nigdy nie bylo. Ja sie czulam juz w miare lepiej, dostawalam leki rozkurczowe - @ spoznila mi sie wtedy pol miesiaca... Wychodzac ze szpitala nakazano mi szybko zglosic sie do mojego gin i zeby mi najlepiej pigulki anty.wypisala, ze hormony wyrownaja mi cykl i ze nie bedzie tak bolalo... I tak zrobilam, od lutego biore Yasminelle a lek.dodatkowo dala mi na wszelki wypadek b.mocne tabletki p.bolowe (ktore dosc szybko zuzylam) i wszystko bylo ok, az do teraz.
Kolo soboty-niedzieli mialam dostac @, dostalam w niedziele, brzuch mnie tylko troche pobolewal, ale nie bralam zadnych lekow p.bolowych. W srodku nocy obudzil mnie okropny bol podbrzusza, czulam i widzialam (!!!!) jak skurcza mi sie tam wszystko do granic mozliwosci!! Ledwo zczolgalam sie z lozka, nie moglam wstac, wolalam zeby ktos przyszedl do mnie, siostra mnie ze schodow musiala na rekach zanosic do pokoju, ja plakalam z bolu w nieboglosy... Myslalam ze juz schodze z tego swiata czulam jakby mi ktos wnetrzonosci wyrywal, bolalo bardziej niz jak trafilam do szpitala! Dostalam drgawek z tego bolu, ryczalam i zwijalam sie na lozku a mama z siostra nie wiedzialy co robic. Chcialy dzwonic po pogotowie, ale sie nie zgodzilam. Podaly mi tabl.p/bolowe i juz mialysmy jechac do szpitala, az nagle zaczelo przechodzic...
Boze, to bylo cos okropnego!!!!!!
Najlepsze, ze chcialam tego samego dnia na gwalt jechac do tej mojej lekarki, okazalo sie ze jej nie ma przez nast.2 dni nie bylo tez zadnej innej lekarki...poprostu koszmar. Obdzwonilam pol miasta w poszukiwaniu terminu na usg, nie bylo szans... Dopiero w innej miejscowosci znalazlam wolny termin, gosc mnie zbadal i stwierdzil ze wszystko jest w porzadku ze 1 jajnik troche powiekszony, ale ze tak moze byc i to jest ok...
Jutro ktos ma mi podjechac do tej mojej gin po recepte na ten lek p.bolowy - w aptece za zadne skarby swiata mi go nie chcieli sprzedac nawet jak obiecalam ze doniose recepte... - ale ja sama termin na wizyte bede miala za dluuugi czas
Dlatego pisze tu do Was... KTORAS Z WAS MA/MIALA TAKIE DOLEGLIWOSCI? To jest normalne? teraz juz bede miala takie miesiaczki? czy zostaje mi faszerowanie sie lekami skoro te hormony nie do konca pomagaja? ehhh...
aha...dodam, ze to nie sa moje pierwsze pigulki. Przez prawie 4 lata bralam Mercilon, ale odstawilam je i przez rok nie bralam zadnych pigulek.
Czy moglby mi ktos odpisac? - przypominam sie tylko, bo moze moj post zostal pominiety.
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 19:52   #2684
senna24
Raczkowanie

Hej powiedzcie czy tabletkę powinnam wziąść tą oznaczoną konkretnym dniem tygodnia. Tak jak dziś jest środa to taką powinnam wziąść? To moje pierwsze opakowanie także wolę się upewnić. pozdrawiam
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 19:53   #2685
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez senna24 Pokaż wiadomość
Hej powiedzcie czy tabletkę powinnam wziąść tą oznaczoną konkretnym dniem tygodnia. Tak jak dziś jest środa to taką powinnam wziąść? To moje pierwsze opakowanie także wolę się upewnić. pozdrawiam
Mozesz wziac obojetnie ktora.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 20:08   #2686
Shakira_19
Raczkowanie

Proszę o pilną odpowiedz
oto mam zacząć brać pierwsze opakowanie i otóż
dzisiaj zaczelam plamić, czuje bole brzucha -to brac dzisiaj tabletke czy jutro jak bede miala typowy okres?
Shakira_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 20:18   #2687
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shakira_19 Pokaż wiadomość
Proszę o pilną odpowiedz
oto mam zacząć brać pierwsze opakowanie i otóż
dzisiaj zaczelam plamić, czuje bole brzucha -to brac dzisiaj tabletke czy jutro jak bede miala typowy okres?
Możesz jutro zeby sie upewnic. Masz 24 godziny.
Stary 2009-05-13, 21:51   #2688
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maripossa Pokaż wiadomość
Czy moglby mi ktos odpisac? - przypominam sie tylko, bo moze moj post zostal pominiety.
Maripossa, pominelam Twojego posta, bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie znam osoby, ktora by tak miala, wiec raczej nie pomoge.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 22:03   #2689
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
Maripossa, pominelam Twojego posta, bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie znam osoby, ktora by tak miala, wiec raczej nie pomoge.
dzieki za odp.

jutro mam zadzwonic do mojej gin w tej sprawie...
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-13, 22:59   #2690
sagaice
Przyczajenie

Smile Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

cześć dziewczyny
mój gin przepisał mi nowe tabletki a zostało mi 1 całe opakowanie yasminelli
moge ja odsprzedać po bardzo promocyjnej cenie
sagaice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-13, 23:11   #2691
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez sagaice Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
mój gin przepisał mi nowe tabletki a zostało mi 1 całe opakowanie yasminelli
moge ja odsprzedać po bardzo promocyjnej cenie
zadźwoń na 997 tam na pewno sie zainteresuja sprzedażą leków na receptę

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 05:47   #2692
sagaice
Przyczajenie

sorki jeśli zrobiła coś czego nie wolno, aie żeby od razu policją straszyć
przejrzałam forum i zważyłam że niektóre dziewczyny tak robią.
Stary 2009-05-14, 06:02   #2693
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sagaice Pokaż wiadomość
sorki jeśli zrobiła coś czego nie wolno, aie żeby od razu policją straszyć
przejrzałam forum i zważyłam że niektóre dziewczyny tak robią.
przejrzeć to trzeba regulamin forum następnym razem

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 10:41   #2694
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez senna24 Pokaż wiadomość
najlepiej brac tabletke oznaczoną dniem np. dzis czwartek brac czwartek bo może ci sie pomieszać i pominiesz tabletki
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 16:29   #2695
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Mam problem, mianowicie biorę Yasminelle od 28 kwietnia. Tabletkę wzięłam tak, jak Pan Bóg przykazał- pierwszego dnia miesiączki, ciągle plamię. Od wczoraj nie odczuwam wcale głodu. Może to być spowodowane tabletkami? Dodam, że nie przeżywam ani jakichś specjalnych stresów, ani nic w tym stylu.
Pozdrawiam
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 17:54   #2696
zuni
Rozeznanie

GG do zuni Send a message via Skype™ to zuni

Niestety plamienie moze byc nawet do konca pierwszego opakowania .Tak mi moja ginekolog powiedziała . Organizm sie przyzwyczaja jak Bedzie Ci sie przedłuzać to mozesz powiedziec swojemu lekarzowi. Z apetytem to bardzo indywidualna sprawa , ja nie mam roznicy.
zuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 18:06   #2697
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

W sumie ostatnio ciągle choruję, teraz znów jestem przeziębiona, może to dlatego.
Zadam również pytanie, na które doskonale znam odpowiedź, ale muszę to przeczytać jeszcze raz: ochrona przed ciążą jest od 1 dnia zażywania tabletek, kiedy pierwsza została przyjęta pierwszego dnia cyklu, są brane co dzień o tej samej porze i nie brałam żadnych mocnych leków w tym czasie, nieprawdaż?
Stary 2009-05-14, 18:32   #2698
sagaice
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
przejrzeć to trzeba regulamin forum następnym razem

wiesz regulamin też był przejrzany ale dzięki za upomnienie będę już wiedziąła
Stary 2009-05-14, 19:40   #2699
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
W sumie ostatnio ciągle choruję, teraz znów jestem przeziębiona, może to dlatego.
Zadam również pytanie, na które doskonale znam odpowiedź, ale muszę to przeczytać jeszcze raz: ochrona przed ciążą jest od 1 dnia zażywania tabletek, kiedy pierwsza została przyjęta pierwszego dnia cyklu, są brane co dzień o tej samej porze i nie brałam żadnych mocnych leków w tym czasie, nieprawdaż?
tak
i nie tyle co mocnych- a nie wchodzących w interakcje

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-14, 19:53   #2700
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
tak
i nie tyle co mocnych- a nie wchodzących w interakcje
To właśnie miałam na myśli, przepraszam za nieścisłość
Dziękuję za odpowiedź
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości