|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY? Pytanie...
Kuleczka30, moc oksydantu jest podobna, ale nie wiem, czy uda ci się wymieszać farbę i oksydant jednolicie. Warto jednak spróbować, bo różnica w cenie oksydantów jest faktycznie niebagatelna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
dzięki neith
![]() ![]() a co sądzicie o tym http://www.allegro.pl/item796109514_...rny_50_ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
neith ale piekny kolor!
#2674 |
Raczkowanie
|
Kochane, dzięki za komplementy
![]() ![]() Przyznam, że jakieś 40 stron temu w tym wątku wklejałam swoje zdjęcia z rudością na łbie okrutną i nawet mieszanka Majirel (5.71 i 6.1) nie dała temu dziadostwu rady. Normalnie można się było załamać, zwłaszcza, że jestem typowym latem i wyglądam okropnie w rudym, jak pewnie zresztą większość z Was. No, ale mam Goldwell, więc nie jest źle. Zresztą zaczynam się zastanawiać, czy ten toner nie byłby świetny na przeczekanie okresu, gdy chce się wrócić do naturalnego koloru włosów. Muszę zobaczyć, czy rozjaśnił mi odrosty, ale to dopiero, gdy zacznie się wypłukiwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy jest jakaś farba drogeryjna ktora posiada w swojej palecie popielaty braz ? przeglądałam dzis palete L'oreal exellence ale tam jest tylko kasztan popielato-machoniowy i nawet jest jest OK ale wolałabym popielaty braz.
#2676 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() czytam posty i widzę, że macie duże doświadczenie w samodzielnym farbowaniu profesjonalnymi środkami ![]() mam pytanie... chciałabym farbnąć wosy socolorem matrix średnim popielatym blondem ostatnio robiła mi go koleżanka fryzjerka i jest dla mnie idealny nie mam jednak pojęcia jaki utleniacz do niego kupić od czego zależy oprocentowanie? ![]() będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam forumowiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Uparta Marti - są, ale żadna nie da Ci tego prawdziwego popielu. Sklepowe ZAWSZE wychodzą ciepło czyt. ruuudo!
![]() Barbart % utleniacza zależy od tego co masz zamiar zrobić... Rozjaśnić czy tonować, zależy też od poziomu farby, od stanu włosów i koloru wyjściowego. Napisz więcej to pomożemy ![]() Neith czyli ten Goldwell to coś jak Richesse? Łagodna farbka czy jednak typowy toner - taki na kilka myć bo już się pogubiłam.... :/ Ale skoro utleniacz no to chyba bardziej szampon jednak? Sądzisz, że oxydant 1,9% by mógł być? (mam taki w domu)... |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
ten toner jest srebrny?:PP
#2679 |
Przyczajenie
|
nie chce rozjaśniać
chciałabym osiągnąć kolor maksymalnie zbliżony do mojego naturalnego - i taki właśnie miałam po tej farbie (dokładnie socolor 7A) kolor włosów ciemny blond stan... już dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Przyczajenie
|
Dzięki Shade_23
![]() czym większy procent to jaśniejszy kolor czy odwrotnie? ile srednio trzyma się farbę - wystarczy 30 minut ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ulotce będzie na pewno napisane jak mieszać i ile trzymać - to jest bardzo proste, grunt to w spokoju przeczytać. Sądzę, że max. 30 min. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Neith znalazłam Twoje stare zdjęcie i faktycznie ,że z tak ciepłych włosów udało Ci się osiągnąć taki pięknie chłodny brązik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie teraz mam rudawy ciemny blond na glowie. Czy odcien 8/71 kolestona (to jest chyba popielato- metaliczny) zneutralizuje mi ta rudosc? I czy nie wyjdzie mi zielen czasem?
![]()
#2685 |
Przyczajenie
|
wielkie dzięki Shade
jak farbnę to się pochwale efektem ![]() dobrej nocki pa |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym u nich np 7 to wcale nie metalik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Shade, Goldwell jest trwalszy, niż na tylko kilka myć. Myślę, że można go porównać do Richesse, przy czym oksydant w Colorance jest jeszcze słabszy (2% vs 2,9% w Richesse).
Amstafy, przed farbowaniem Goldwellem moje wosy nie były aż tak wściekle rude, jak na zdjęciach sprzed pół roku. Od pół roku kombinowałam z różnymi opcjami a to Majirelem, a to tonerem Clairol'a. Doprowadziłam włosy do koloru jasnobrązowego z miedzianymi przebłyskami i na to walnęłam Colorance właściwie bez przekonania, że coś z tego będzie. A tu niespodzianka, ochłodziło się ślicznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Się napaliłam (jak zawsze)...
![]() A może by tak położyć jakiś trwały Goldwell a potem na to ten Colorance? Znowu nie zasnę... Neith coś Ty narobiła! A do mnie leci Richesse ![]() Jak nic nie wykombinuję sama to... Mam szyderczy pomysł! Poświęcę się i pójdę do fryzjera, który pracuje na Goldwellu. Dam się podciąć (a niech ma) ale za ten czas wypytam o te farby i przejrzę paletę. ![]() ![]() ![]() Wklejam jeszcze te śliczniusie farbusie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Hmm... NP moim zdaniem będzie cieplejsze z racji barwnika naturalnego, no i będzie mieć dodatek fioletu (opal). SB nie ma chyba w ogóle fioletu, zamiast tego ma srebro i chyba będzie odcieniem chłodniejszym, choć pewnie najlepiej byłoby porównać te kolory na żywo w palecie, bo monitor jednak przekłamuje kolory. Może faktycznie warto się przejść do dobrego kolorysty i obgadać z nim strategię?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Wtajemniczenie
|
Shade_23 mam jeszcze jedno pytanko. Czyli 5/71 wyszedl ci z czerwonym rekleksem? Mi zalezy na dojsciu do odcienia bezowego (to jest chyba połączenie złotego refleksu z popielatym?) i nie wiem czym zneutralizowac rudawo-czerowny refleks, ale tak zeby wlosy nie byly calkowicie popielate tylko zloto-popielate.
#2691 |
Zakorzenienie
|
wytłumaczcie mi co to za toner :P bo ja nie łapie.. on musi byc uzywany z farba goldwell? i czy mozna go nakładac samego
#2692 |
Rozeznanie
|
Znów do Was wróciłam, mam obecnie na głowie 7.1 z Loreala, trochę ochładzany przez profesjonalny szampon rewitalizujący kolor Joanny.....ale nie o tym, chciałam pisać....zobaczcie co znalazłam
![]() Może któraś z Was, już się z tym produktem spotkała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Czarna14 czerwony może nie, ale na pewno ciepły - bardziej mahoniowy.
AnnaMK ależ Wy ostatnio rzeczy wynajdujecie... ![]() ![]() Mini1991 ja już poczytałam... To nie jest toner tylko coś w stylu Richesse. Zwykła farbka (tyle że łagodna), którą się miesza tradycyjnie z utleniaczem. "Toner" o tyle, że koloru włosów nim nie zmienisz tylko właśnie stonujesz. Uparta Marti taki kolor jaki zamieściłaś w załączniku marzy mi się od zawsze, ale wiem, że jest nieosiągalny... Mówię o sobie oczywiście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Kilka słów wyjaśnienia co do Goldwell'a i nazewnictwa. Mieszkam w USA i tu pojęcie "szamponu koloryzującego" nie funkcjonuje. Produkty koloryzujące podzielone są na trzy kategorie:
- temporary - najczęściej w formie pianek i płukanek, które wypłukują się po kilku myciach (czasem nawet po jednym). W Polsce nazywa się to chyba toner. - demi/semi - farba mieszana z oksydantem o małej mocy (najczęściej poniżej 3%), które częściowo wnikają (demi) lub w ogóle nie wnikają we włos (semi). Wypłukuje się w ciągu 4-8 tygodni. Myślę, że do tej właśnie kategorii należą typowe polskie "szampony koloryzujące". - permanent - farba trwała. Colorance jest farbą demi, czyli wypłucze się (w teorii) w ciągu miesiąca czy dwóch. Shade wyżej pytała czy może walnąć na głowę najpierw trwałą Topchic, a na to dopiero Colorance. Moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Kolory farby trwałej Topchic i demi Colorance są zamienne, czyli każdy Topchic ma swój kolorsytyczny odpowiednik w Colorance. Myślę, że warto najpierw spróbować z Colorance i zobaczyć czy odcień w ogóle wyszedł taki jak trzeba i czy nam odpowiada. Jeśli tak, za miesiąc czy dwa walnąć na włosy kolorystyczny odpowiednik z palety Topchic i cieszyć się kolorem na dłużej. Jeśli natomiast efekt Colorance nam nie podchodzi, nie ma tragedii, bo to "półfarba", która się powinna szybko wypłukać. Oczywiście trzeba brać pod uwagę to, że Topchic rozjaśni włos, a więc gdy kolor się wypłucze, prawie na bank zostaną ciepłe refleksy. Tego nie da się uniknąć przy farbach permanentnych, niestety. Colorance nie powinien zmienić koloru włosa na trwałe, ale tu będę musiała poczekać, aż kolor się wypłucze całkowicie, by ocenić, czy włosy są identyczne, jak przed farbowaniem. Aha, mi też od bardzo dawna marzy się kolor, który wkleiła uparta Marti, ale NIGDY nie udało mi się osiągnąć nic nawet choć trochę zbliżonego do tego koloru ze zdjęcia. Heh, ja nawet nie potrafię określić, czy to jeden kolor, a jeśli tak, to jaki, czy są tam może jakieś jaśniejsze refleksy. No trąba ze mnie. A kolor faktycznie boski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
SHADE 23 po dekoloryzacji połozylam farbe popielaty ciemny blond, kupilam w hurtwni nie pamietam nazwy,ale w srebrnym pudelku wiec chyba alwaves. niestey nie wychłodnił ciepłych refleksów. teraz chce wrocic do moich naturalnych (jednak
![]() a moze poprostyu sredni braz londy? taki sklepwy?> licze na rade! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
moge ja??
![]() powiem ci ze u kazdych inaczej farba wychodzi.. jesli sredni braz to chyba 5 (jasny braz) a po ktopce.. musi byc 1 - popiel , 7- metalik (jesli masz czerwone refleksy) albo 2- opalizujacy jesli przebija złoty co to sklepowych nie polecam tymbardziej londy.. z londy podobno nawet ciemny blond wychodzi czarno moze kup na allegro ten Colorance co uzywała neith ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- aa i farbuj na wodzie 3% lub mniej
#2698 |
Zadomowienie
|
Shade była na próbie zespołu i tyle przegapiła....
![]() Neith piękne wyjaśnienie - dziękuję! ![]() Emilia1 zgadzam się z Mini. 1 czyli popiel neutralizuje pomarańcz, miedź. 7 to metalik i niweluje czerwień a żółte, złote refleksy ugasi opal - 2. Ale niestety w rzeczywistości nie jest to takie proste. Gdyby było to teraz wszystkie miałybyśmy już na głowie swoje wymarzone zimne brązy. ![]() Napisz proszę dokładnie jakie masz te ciepłe refleksy to pomożemy oczywiście. I zastanów się nad tym Goldwellem. Ja stosowałam Allewaves i mi się podobało, tyle że robiłam 6,1 i miałam bardzo ciemne włosy. Zbyt ciemne. Natomiast zawiodłam się na tak popularnym L'Oreal Majirel... Edytowane przez Shade_23 Czas edycji: 2009-11-05 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Muszę to napisać, zrobiłam majirel w proporcjach 3/4 7.11 i 1/4 6.22 i powiem Wam cud miód, orzeszki. Zimny, jak diabli. Ale jestem świeżo po farbowaniu, więc z wychwalaniem wniebogłosy poczekam jeszcze trochę. Powiem Wam za to, że wygląda praktycznie identycznie, jak Wasz ulubiony kolor. Ten ze zdjęcia, które ciągle wraca, ostatnio też ktoś wklejał :P
zdjęcie jest w poście 2405 na tej stronie ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2009-11-06 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
ciekawe czy na długo
![]() zycze zeby juz nie zlazł :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.