|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
| chłopiec |
|
23 | 41,82% |
| dziewczynka |
|
11 | 20,00% |
| nie wiem |
|
21 | 38,18% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
chociaż ja tam wolę colę
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie lubię kawy bez mleka , teraz piję Inkę, nawet mi smakuje (nie piłam chyba ze sto lat ). Co do Pepsi, wiadomo, zdrowa nie jest (nawet bez ciąży ), ale jak się bardzo chce, to ponoć można sobie wypić od czasu do czasu. Podobno nawet dziewczyny, które przed ciążą nie przepadały, teraz nie umieją sobie odmówić .U mnie pogoda też jak w listopadzie, brrr... Pies zna swoją wartość .
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wychodzę z założenia, że jak mam na coś smaka to widocznie mi tego trzeba
, na początku ciąży można mi było mówić, że mam jeść mięso, bo zdrowe że żelazo itp a ja miałam odruch wymiotny , jarzyn też nie mogłam wdusić choć zawsze lubiłam. Teraz jem to na co mam ochotę a wyniki mówią same za siebie ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Hmm ciekawe jakie by było bez kofeiny chyba umierające
|
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bylam u babci na chwilke.....mieszka koło mnie
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
cześć ciężarówki, znowi tyleee do czytania
![]() Przede wszystkim: Svinecka przykro mi z powodu dziadka , szkoooda że nie doczekał. moja babcia coś zaczyna gadać o śmierci, smutne to wszystkoMiramej fajowy brzuszek, ale Wy wszystkie laski jesteście, takie zgrabniachy a czają się jakby wieloryby chowały się za klawiaturą ![]() Mój brzuch to jest wieeeelki , może zrobię fotkę to wrzucę, zobaczycie wielorybkę w 22 tc. Aha, przez Was wczoraj o godz. 22 mój mąż musiał mi smażyć naleśniki |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
...ale się przeszłam na spacerek...chyba przesadziłam, bo aż mnie plecy bolą, a brzuch jakiś twardy się zrobił...no ale trzeba było wrócić do domu
Przyjemne napowietrzenie..cieplutko , zero wiatru...a teraz usiadłam przy komputerze i PADA
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
, nie wstydzę się swojego brzuszka, tylko wystawiania do oglądania ![]() Cytat:
. No zrób tę fotkę, zrób ![]() Cytat:
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie wzielam prysznic - czuje sie teraz tak rzesko!!
i znowu jemmmmm
|
#2679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja np. dzień zaczęłam od zakupów i jestem bardzo zadowolona. Jest łóżeczko, materac, pościel, kołderka z podusią, ceratka i prześcieradełko
![]() Cytat:
Miałam obciążenie glukozą- 50. i musiałam odczekać godzinkę, a po 70 należałoby czekać 2.Przynajmniej mi tak powiedziano. Cytat:
Cytat:
coraz bardziej tylko nie tam gdzie potrzeba, w sensie w cycach ![]() Cytat:
![]() za to cola jest dla mnie czyms luxusowym w okresie ciąży
|
||||
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż pokaż![]() A byłaś w Lux Medzie? Ja się zapisałam na 2 kwietnia na 3D do dr. Urbaniaka
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jakiej firmy łóżeczko i jaki materacyk?Czyli są dwa testy obciążenia glukozą? Bo wg kalendarza z gazety ciążowej test powinno się robić po 24 tc ![]() Cytat:
. Mnie biust trochę podrósł .A ja coli nie piłam ani przed ciążą, ani teraz.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
U was też tak działa forum, że nie widać dziesiejszych postów tylko te wczorajsze??
|
|
|
|
#2683 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
4 strony naskrobalyscie nie no....zaraz Was bede nadrabiac
jestem padnieta, mialam dzis stresujacy dzien, wszystko przez durna szkole no ale niewazne wiem wiem, ze mowilyscie wszystkie, ze wyniki wyjda dobre napewno ale czlowiek zawsze sie martwi---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() ciesze sie, ze krwiak zniknal i dzidzia sobie fika ![]() Cytat:
[quote=UnholyOne;11188886]No tak ruch potrzebny, tylko pmaietaj nie przemęczaj się ![]() http://allegro.pl/item562662405_piek..._jak_nowy.html Jak Wam się podoba ten płaszczyk (tylko kaptur bym odpięła, bo nie przepadam)? heh ja dokladnie czegos takiego szukam na wiosne - uparlam sie, ze ma byc krotki grzybek rozszerzany na dole i jakies fajne kozaczki Cytat:
zwlaszcza rozowa ![]() i zielona ![]() to wolno, tamtego nie wolno.......ja w pierwszej ciazy bralam kapiele i bylo ok, teraz tez biore i to w bardzo cieplej wodzie bo ja zmarzluch jestem i niewyobrazam sobie kapac sie w letniej wodzie
|
|
|
#2684 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wspolczuje i pocieszam mocnym A u mnie dzis dzien do dupy znow popadlam jak ta to nazwym ''dołkiem ciazowym..'' i on wyglada tak ze ciagle myslec co by bylo jak bym byla w ciazy czy dziewczynyki by sie ruszaly i jak czy bym sie dzis dobrze czula...wogole ![]() ehh a do tego wczoraj mielismy powazna rozmowe z Pawlem na temat naszego dlaszego zycia...i wyszlo z tego to ze Pawel na jakis czas zamiesza u rodzicow a ja u swoich bo jak to on mowi musi sobie odsapnaci wszytko przemyslec....Mysle ze to troksze moaj wina ze sie wyprowadzil..iw ogle bo w kolko mowie o dzieciach o naszych tych aniolkach i o tych co che je miec... i Boje sie ze przyjdzie taki momet w tym roku ze mnie zostawi...i ze ani slubu ani dzieci nie bedzie....![]() sorki ze mam takz amulalm swoimi problemami.. ![]()
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Ola-Unhola
|
Svinecka, to tu masz trochę grzybków
![]() http://allegro.pl/search.php?string=...on=1&country=1
|
#2686 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiesz moze rzeczywiscie on potrzebuje troche odsapnac, wiesz napewno jego to dotknelo tak samo jak Ciebie, probuje o tym zapomniec a Ty mu na to nie pozwalasz. Podejrzewam, ze tez nie moze sobie do konca z tym poradzic i musi dojsc do siebie - napewno bedzie dobrze ![]() nie dziw sie jemu, ze nie chce narazie myslec o dzieciach, przezywa tragedie i chce dojsc so siebie, wyleczyc rany a nie myslec co dalej, daj mu troche czasu, musicie sie wspierac ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
ogladalam juz na all ale nie moge znalezc takiego jak chce :/ albo nie ma mojego rozmiaru a ja bym chciala zeby byl bezowy albo kawa z mlekiem no i z fajnego materialu a nie ala prochowiec no i rozmiar 36
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może rozmowa z psychologiem Wam pomoże ![]() W końcu strata dzieci to jest duże przeżycie i nie każdy sobie sam z tym radzi
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ten fajny, a wymiary jakby na 36 rozm.
|
|
#2690 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tylko taki wiesz miekki nie wiem jak wytlumaczyco taki http://allegro.pl/item566302381_kaba...rozm_8_36.html nawet zalicytowalam mimo iz chcialam inny kolor, ale jak uda mi sie tanio kupic to moze byc taki do zlotych kozakow bedzie w sam raz
|
|
|
#2691 |
|
Ola-Unhola
|
czyli wełenka
![]() Tez go miałam na oku Ale już wygrałam tamten fioletowy ![]() Jak nie będzie pasował to go odsprzedam
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
witam
ale napisałayscie ufff...ja niestety nie przecyztam wszytskiego bo padam na ryjek ! dzis dzownilam do przychodni i mam usg na 9 marca i byc moze dowiemy sie co tam mam na dole w sensie w brzusiu, no i ciekawa jestem czy wsio ok czy nie choc wolabym ta pierwsza opcje.no nic ja lece dobranoc kobietki jeszce pare stron pracy licencjackiej napisze i tyle na dzis roboty
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2693 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- juz zobaczylam 57 ![]() ja nie lubie dwurzedowych guzikow
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny własnie leci I kto to mówi....hahahahaha ten Mały jest boski
![]() ![]() ![]() W dobrym czasie dali ten film hehehe
|
#2695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pierogi były pyyyszne, jeszcze ze śmietana to bajka ![]() Cytat:
![]() Zgrabniutki, że hej! Cytat:
![]() Svinecko, ja tez jestem zmarzluch i się kąpię, co prawda zrezygnowałam z gorącej wody, ale wciąż jest ciepła Cytat:
na początek pomyślci emoże o fajnych wakacjach, czymś co Was odstresuje i postaraj się nie mówić o dzieciach narazie, skoro widzisz, żenie jest jeszcze na to gotowy. CZas minie i sam zechce potomków płodzić znów |
||||
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Chcialabym prosic o dopisanie mnie do grona sierpniowych mam. Mam na imie Ula i mam termin na 17 sierpnia. Imion jeszcze nie wymyslelismy, czykamy, az poznamy plec.
Pozdrawiam wszystkie oczekujace mamusie.
|
#2697 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witamy nowa mamusie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej .... wróciłam
![]() Okazało sie ze 5 zaczyna się psuć i coś z jedynką nie tak ... więc dobrze ze poszłam do tego dentysty Wróciłam .... TŻ już smacznie sobie spał, położyłam się obok niego i poczułam ze dzidzia kopie - no to wzięłam jego ręke, położyłam na moim brzuchu ... i jak go kopnęła to od razu się obudził Cytat:
Cytat:
![]() A ja naleśników znów nie zorbiłam, bo musiałam jechać po męża ... mama usmażyła dorsza, ziemniaczki i czerwone buraczki ... pycha było! Ale jutro już nie popuszczę - będą nalesniki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
liste uzupełnię jutro |
||||
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie moge za bardzo pisać, bo sobie sprytnie prawą dłoń oblałam gorącym tłuszczem z patelni. Nawet nie wiem jakim cudem tak zalatwiłam . Wkurzona jestem na siebie i po prostu tragedia jak boli. Dostałam jakąś maść w przychodni, ale co pocierpię to moje. Sorki za te żale, ale TZ tak się wystraszył, że mnie objechał najpierw a potem dopiero pocieszał.Chciałam zadać pytanko: w jakim proszku powinno się prać ubrania dla niemowlaka? Czy np Persil Non-bio może być? I czy powinno się używać płynu do płukania? Pozdrawiam Mamusie i brzusie |
|
|
|
#2700 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestescie kochane![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

chociaż ja tam wolę colę
NIE LUBIĘ TROLLI

, a brzuszek super 

chyba umierające

, szkoooda że nie doczekał. moja babcia coś zaczyna gadać o śmierci, smutne to wszystko

ale czlowiek zawsze sie martwi
ale napisałayscie ufff...ja niestety nie przecyztam wszytskiego bo padam na ryjek ! dzis dzownilam do przychodni i mam usg na 9 marca i byc moze dowiemy sie co tam mam na dole w sensie w brzusiu, no i ciekawa jestem czy wsio ok czy nie choc wolabym ta pierwsza opcje.