![]() |
#2671 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
albo fairly summer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Postaram się zrobić swatche i porównac FLN do Linen bo to też mój kolor ale nie wiem, czy uda mi się to w tym tygodniu bo wypożyczyłam prasowańca siostrze do testów. Właśnie dziś go znów wzięła - a ja w ostatniej chwili przed jej wyjściem przypomniałam sobie, że miałam zrobić mu zdjęcia więc dopadłam którykolwiek podkład i cyknęłam na szybko fotki aby jakiekolwiek porównanie było......
![]() Jak tylko dostanę go znów w swoje ręce to porobie porządne foty ![]() Fairly summer chyba niestety nie mam chociaż tak naprawdę nie jestem pewna. Dobra, porównam go do wszystkiego co mam, a co mi tam....... Edytowane przez Blondi2 Czas edycji: 2009-04-05 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() FLN PP właśnie do mnie leci, a mój odcień sypańca to Fairly Summer. No nic, na dniach powinien dojść to sama się przekonam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Dzis mija juz dwa tygodnie od momentu zamowienia z Everyday Minerals, a paczki wciaz brak...Szczerze mowiac zaczynam sie martwic, choc tak, wiem, ze czekac nalezy do 25 dni roboczych, ale pomimo to wyslalam im maila. Odpowiedz dostalam juz po kilku godzinach, paczka zostala wyslana i mozliwe, ze ja przetrzymuja na poczcie, albo zostala dostarczona do sasiadow... To sie niestety w mojej okolicy zdarza nadwyraz czesto, jako ze budynek, w ktorym mieszkam znajduje sie pod numerem 23, a wjazd prowadzi do numerow 23a, b, c, d, wiec poczta niejednokrotnie zostaje dostarczana do nas, a moj TZ musi wtedy bawic sie w listonosza...
![]() Dreczy mnie ta sytuacja, bo jest to moje pierwsze 'powazne' zamowienie, tzn nie-probkowe, ale pelnowymiarowe produkty wraz z pedzlami... Juz nie wspominajac o emocjach, ktore musze przezywac kazdego dnia przed powrotem do domu, bo 'przeciez moze moje mineralki juz na mnie czekaja...??' ![]() No coz, poki co nie pozostaje mi nic innego, jak czekac, choc naprawde trudno mi to przychodzi... Ciekawa jestem, czy ktorejs z Was zdarzylo sie czekac wiecej niz 25 dni i czy do ktorejkolwiek z Was kosmetyki nigdy nie dotarly?? ![]()
#2675 |
Zadomowienie
|
Ponawiam moja prośbę
![]() Proszę Was dziewczyny o pomoc w doborze podkladu EDM. Zamówiłam próbkę z allegro Buff Intensive Light Neutral, ale jest trochę za jasny dla mnie. Jaki ciemniejszy odcień z Buff byłby dobry? Dzięki za pomoc ![]()
#2676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak więc zdecydowałam się już ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Nie jestem ekspertka od Buffów ale drogą eliminacji wyszlo mi, że został tylko jeden ciemniejszy w tej kategorii i jest to Beige Neutral - sprostujcie, jeśli się mylę...
![]() |
#2678 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja czekając na moje minerałki, każdego dnia jak głupia zbiegałam do skrzynki, którą przetrząsałam w poszukiwaniu jakiejkolwiek informacji, choćby z UC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
nadal ani widu ani słychu promocji...a myślałam, że w poniedziałek coś zaproponują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rzabbocop
|
Pewnie dopiero na swieta bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Przyczajenie
|
ale święta już tuż tuż jakby nie patrzeć! ok, spokojnie poczekam choć ciężko mi idzie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Dotarł mały kit zamowiony 27.03 -istny rekord szybkosci
![]() ![]() Nie mam sił sie jakos nim cieszyc- jestem chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Konto usunięte
|
przyszedł kit z 24.03
tak jak myślałam, Fairly Light Neutral PP jest na mnie za jasny i za ziemisty, wyglądam w nim trupio ![]() ![]() ![]() dostałam te dwie szminki, gdybym wiedziała, że są takie ciemne to bym nawet ich nie otwierała... pozbędę się ich na pewno. a Fawn rzeczywiście żółciutki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
skacze bryka i wiruje ...
|
Rozwielitko, ja czekam na kita z pędzlami i dostanę w nim pewnie też jakieś dwie szminki. Widziałam na wymiankowym, że wrzuciłaś swoje. Bardzo kiepskie są ?
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1177960 9]przyszedł kit z 24.03
tak jak myślałam, Fairly Light Neutral PP jest na mnie za jasny i za ziemisty, wyglądam w nim trupio ![]() ![]() ![]() dostałam te dwie szminki, gdybym wiedziała, że są takie ciemne to bym nawet ich nie otwierała... pozbędę się ich na pewno. a Fawn rzeczywiście żółciutki ![]() jakie masz kolorki? One chyba bardziej są balsamami, więc nie powinny dawać bardzo koloru. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- mają być vegan, więc nie są perfumowane. Zapach neutralny raczej, gorzej śmierdzi masło shea saute ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
Dominikab, te szminki z tego co mi wiadomo były losowo (jeśli chodzi o kolory) dorzucane w czasie promocji.
Ja osobiście dziś dostałam Butterfly Garden i Cozy Nights - bardzo fajnie, naturalnie wyglądają na ustach, skład baaardzo przyjazny, jak na moje oko - mi w nich nie pasi jednak osobiście zapach, jakiś taki chemiczny. Ale postanowiłam, że sobie je zatrzymam, więc uwierz że nie są takie złe (choć oczywiście mam pewnie stertę lepszych); mają ciekawe kolory. Czy mogłybyście polecić jakiś delikatny róż, ale w CHŁODNEJ tonacji?? Testuję Salon Fun, Waffle Cone, Cookie Sheet, Evening Out - ale wszystkie one nadają mojej naturalnie różowawej cerze jeszcze cieplejszy odcień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chilipepper dziękuję, nie będę się więc zrażać na zapas ![]()
Czy ty nigdy nie miewasz takich dni, kiedy nie chcesz spotykać nikogo miłego? Żebyś nie musiał się zachowywać jak cywilizowany człowiek? (R. Russo "Prawy człowiek") elska flickr Moment Uchwycony Edytowane przez Dominkab Czas edycji: 2009-04-06 o 18:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Dla mnie chłodny jest Swimming Pool.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
po prostu Łinli
|
witam, nie wiem gdzie uderzyć z pytaniem więc próbuję tu
![]() zaczynam dopiero przygodę z minerałami. Dostałam w prezencie m.in. podkład fairly light - który był dotychczas idealny. Teraz zaczyna sie słoneczko, moja cera będzie sie opalać... jaki odcień byście doradziły? opalam się na kolor taki jakby....hm.... brzoskwiniowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
I love M*A*D minerals Edytowane przez WinlyEm Czas edycji: 2009-04-06 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Śmierdzieć nie śmierdzą, ale jakoś nie widzi mi się ich używanie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
Sunprice, narzekać nie będę, bo to w końcu za darmo, a darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda:P Jednak faktycznie, po EDM spodziewałam się czegoś... innego
![]() Frenka, dzięki, zaraz zerknę na Swimming Pool ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Witam Was bardzo serdecznie.Chciałam by Was o porade.
Otóż minerałami zainteresowałam sie niedawno, jestem zupełnie "ciemna". Zachęcona opiniami pseudominerau Essence spróbowałam sprawdzic cos z innej polki. Muszę przyznac, że spodobał mi sie efekt w ktorej nie ma widocznej maski na twarzy i uczucia ciężkości, bardzo konfortowo sie czułam. Niestety marnie sie sprawdza gdyż mam cere tłusta. Po godzinie zaczynałam sie świecić ![]() Mam 18 lat moja cera nie jest w dobrej kondycji, wypryski, zaskórniki i jak wspomniałam tłusta cera. Mam też problem ze słoncem, pod wpływem promieni powstaja mi grudki i podskórny syfki. bardzo cenie sobie naturalność szczególnie ostatnio. No i z bardzo widoczną żyłka pod okiem. Ale moje pytanie: otoż zauważylam, że EDM ma szzeroką gamę kolorystyczna wszelkich podkładow, niestety nie umiem ich realistycznie ocenic czy ktoraś mogła by mi w stanie pomuc z doborem koloru i formuly? wiem ze zamawia sie próbki ale nie wiem w jakie kolory celowac. Zaczne od tego ze moja cera jest dosyc w cieplej kolorystyce, z czerwonymi plamkami kolo nosa. Do tej pory uzywałam takich odcieni jak z Essence Soft Beige niestety kolor za pomaranczowy i za ciemny, głównie chodzi mi o to by kolor nie był ani za pomaranczowy ani za ciemny. Uzywalam rownież PainStick fs54 ten z kolei był za zimny. Obecnie schodze na naturalny kolor wlosow i bardzo mi zalezy zeby jasny kolor wlosyw (braz) podkreslic jakims lekko zlocistym i bezowym odcieniu takim jak np Kryolan PainStick Ivory tyle ze troszke ciemniejszy. Czy ktoras wizażanka była by w stanie mi pomuc? |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
czteryporyroku, wrzuć zdjęcie z widocznym kawałkiem policzka i szyi, w naturalnym oświetleniu bez makijażu. Może ktoś pomoże
![]() a essence to nie pseudominerał! |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z opisów wstepnie pasowałaby kategoria Warm (ale być może także i Golden i Beige), bo niekiedy dopiero tutaj odkrywa się że ma się np. żółta skórę ![]()
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
jeszcze gorsze świństwo?:P
prosze zdjęcie twarzy, zawsze bez makijażu wyglada na czerwona, no i widac moje problemy skorne, mimo tego ze staram sie o nia bardzo dbac. twarz jak widac odcina sie bardzo od szyji zawsze mialam jasna ale to chyba od ilosci kosmetykow jakie stosuje do pielegnacji sie rozjasnila czy to mozliwe? nawet opalac sie nie chce;/, ogolnie cale cialo mam lekko opalona( bez chodzenia na solarium) Edytowane przez czteryporyroku2 Czas edycji: 2009-04-06 o 19:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
|
Essence to najprawdziwsze minerały
![]()
#2700 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała dziewczyny prosić o pomoc w doborze minerałków. Narazie nastawiam się na EDM, ale tylko hmm jaki odcień? Jaki korektor?
Skóre mam wiecznie zaczerwienioną, często nawet sina z rana. Bez makijażu czuję się okropnie. W załączniku kawałek mojej buzi, zanieczyszczona... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.