Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 15:00   #2671
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Nigdy nie byłam na solarium, więc nie wiem jak to opalanie działa, że brudzi skórę Nie znam się, więc nie mówię.

Odnośnie zakupów piszę o sobie i moich odczuciach - ja nie kupiłam nigdy i nie kupiłabym takiego wysmarowanego pudrem ciuszka.
Stary 2009-11-17, 15:07   #2672
201704051255
Konto usunięte

ja tez wole czysty , ale pudru sie specjalnie nie brzydze
w kazdym razie czysty czy nie, ja to i tak musze wyprac zanim zaloze

co do zwrotow, ja mierze tylko po kapieli rzeczy, ale i to pilnuje, zeby sie nie posmarowac balsamem i nie ubrudzic i upachnic nim niczego
za to zwroty trzymam w kartonikch czy torebkach w ktorych przyszly zeby nie przeszly mi zapachem mieszkania czy gotowania

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2009-11-17 o 15:10
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 15:55   #2673
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
pushit No ale jak któraś używa samoopalacza czy podkładu, to na litość boską, ona chyba o tym wie, że to się może zetrzeć i zostać na ubraniu, więc jak coś nowego mierzy, to należałoby się umyć od tego samoopalacza A dopiero wtedy mierzyć, bo dla mnie stanik wysmarowany podkładem czy samoopalaczem jest po prostu brudny.

Ja sama regularnie się peelinguje i usuwam martwy naskórek, więc smug na ubraniach nie zostawiam, a wiem, że niektóre kobiety zostawiaja właśnie takie resztki naskórka. Nie wiem czy to nie ejest obrzydliwsze iz podkład...

A biorąc pod uwagę statystyki zużycia środków czystości to jakoś mam obawy, że jednak często to jest to czego na skórze w ogóle byc nie powinno...
jak sobie pomyśle o tym naskórku pozostawionym na stanikach to a potem jakaś nieświadoma niczego kobieta go przymierzy.

Mierząc ubrania w sklepie bardzo uważam żeby ich nie pobrudzić (bluzki zakładam delikatnie nie trąc o twarz na której mam makijaż, nogawki spodni podwijam żeby nie tarzały się przy zakładaniu po ziemi itp.) i strasznie mnie wkurza, gdy w sklepie biorę bluzkę i jest ona upaćkana fluidem, antyperspirantem i nie wiadomo czym jeszcze. Jakby nie było chciałabym kupować czyste ubrania, nie ważne że i tak je sobie upiorę
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:16   #2674
nelyen
Zadomowienie

heh, tyle opinii o tym przymierzaniu ostrożnym, nieostrożnym, o naskórkach i fluidach zostawianych na ciuchach, że aż mi się przypomniało jak przyszedł do mnie pocztą wyczekany lodowy effuniak - mierzę ostrożnie, delikatnie, bo toż to cenne, a nóż nie przypasuje i w ogóle. założyłam, wygarnęłam, leży idealnie, no to jestem szczęśliwa. chwilę się powyginałam, żeby sprawdzić jak się układa, zdecydowałam, że go nie odeślę za żadne skarby, zdejmuję... przy zsuwaniu ramiączka zahaczyłam paznokciem o znamię, które mam na wewnętrznej części ramienia i od razu bryzg krwi na nowym staniku=='
na szczęście dzięki błyskawicznej reakcji nie mam teraz śladu na staniku, ale...
głupia historia, teraz baaaaardzo uważam na takie rzeczy^^'

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:41   #2675
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
a tak przy okazji: czy któraś z Was odsyłała effuniaka do zwrotu? długo czekałyście na zwrot pieniędzy? ja odesłałam dwa tygodnie temu i do dziś cisza, tydzień temu dostałam odpowiedź, że leży mnóstwo zwrotów i mój pewnie gdzieś tam jest(nic konkretnego, czy dotarł itp), a teraz pisałam drugiego meila i jeszcze odpowiedzi nie dostałam.. martwię się czy poczta czasem nie zżarła mojej paczki (do tego priorytetowej:/)
ja odsyłałąm effuniaka pod koniec października- listem poleconym, ekonomicznym. Pieniądze na koncie miałam po ok. 1,5 tygodnia
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:53   #2676
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja odsyłałąm effuniaka pod koniec października- listem poleconym, ekonomicznym. Pieniądze na koncie miałam po ok. 1,5 tygodnia
dziękuję za odpowiedź
czyli mój zwrot coś długo trwa, zobaczymy co odpisze Ula.. mam nadzieję, że jednak paczka gdzieś tam u Nich jest

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:59   #2677
201704051255
Konto usunięte

swoja droga.. naskorek martwy jest wszedzie - krojczy zostawia go dotykajac materialu, szwaczka szyjac, ekspedientka wieszajac ubranie, mierzacy mierzac...
ciezko ubrac sie w cos sterylnego
Stary 2009-11-17, 17:12   #2678
nelyen
Zadomowienie

wiecie co, myślałam, że wiele to mnie nie zadziwi, ale dziś przeżyłam szok. wystawiam na all stanik, w którym nie chodziłam z powodu złego rozmiaru (75C ha ha, na moje wymiary^^'). wystawiłam, opisałam tak dokładnie jak się da, napisałam "zapięcie 3 x 2 haftki" i dostałam zapytanie właśnie o to zapięcie... no ok, odpowiadam słownie: zapięcie to po dwie haftki w trzech rzędach. dostaje kolejne pytanie "ale na dwa czy na trzy zaczepy". tu mi kopara opadała, musiałam zrobić dokładne zdjęcie co jest co i ile, bo już nie wiem jak dalej wyjaśniaćO.o

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:37   #2679
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
W sumie tym zapisem nie łamia prawa. Mogą sobie zarządzić, że będą wysyłać jednokrotnie tylko jeden rozmiar z danego modelu i tez nie złamią tym prawa. Prawo łamaliby, gdyby odmawiali przyjęcia zwrotu.

A z uwagi na to, że rzeczywiście jestem w stanie sobie wyobrazić jak mogą wyglądać staniki ze zwrotów, to po części ich rozumiem...

Moja koleżanka pracowała w sklepie z bielizną i... jak pokazała mi jak wygląda biały stanik po kilku mierzeniach przez niekoniecznie bardzo dbające o higienę klientki to mnie cofnęło... I pewnie Melissa próbuje w podobny sposób chronić się przed stratami, bo kto będzie chciał kupić stanik z daleka wyglądający na nieświeży...?
Właśnie ciekawa jestem, czy to jest zgodne z prawem. Tu jest artykuł, który dotyczy czegoś innego, ale jakieś analogie są.
http://www.rp.pl/artykul/55663,85884...h_grzywny.html

Cytat:
Warto też pamiętać, że zgodnie z art. 135 kodeksu wykroczeń „kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny”.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 20:45   #2680
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za odpowiedź
czyli mój zwrot coś długo trwa, zobaczymy co odpisze Ula.. mam nadzieję, że jednak paczka gdzieś tam u Nich jest
uff, zwrot jest, pieniądze będą na dniach mogę spać spokojnie i dalej nie narzekać na pocztę

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
wiecie co, myślałam, że wiele to mnie nie zadziwi, ale dziś przeżyłam szok. wystawiam na all stanik, w którym nie chodziłam z powodu złego rozmiaru (75C ha ha, na moje wymiary^^'). wystawiłam, opisałam tak dokładnie jak się da, napisałam "zapięcie 3 x 2 haftki" i dostałam zapytanie właśnie o to zapięcie... no ok, odpowiadam słownie: zapięcie to po dwie haftki w trzech rzędach. dostaje kolejne pytanie "ale na dwa czy na trzy zaczepy". tu mi kopara opadała, musiałam zrobić dokładne zdjęcie co jest co i ile, bo już nie wiem jak dalej wyjaśniaćO.o
ło mamooo nieźle

Stary 2009-11-17, 20:51   #2681
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Zdjęcie zdecydowanie lepsze. Jeszcze później mogłabyś dostać negatywa, że wprowadziłaś ją w błąd, bo biedulka nie mogła zrozumieć co miałaś na myśli.

Cytat:
uff, zwrot jest, pieniądze będą na dniach mogę spać spokojnie i dalej nie narzekać na pocztę

ło mamooo nieźle
Wdowo, Pan Hendryk i Jego Szczęściarze się za Tobą stęsknili.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 20:57   #2682
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agta85 Pokaż wiadomość
Zdjęcie zdecydowanie lepsze. Jeszcze później mogłabyś dostać negatywa, że wprowadziłaś ją w błąd, bo biedulka nie mogła zrozumieć co miałaś na myśli.

Wdowo, Pan Hendryk i Jego Szczęściarze się za Tobą stęsknili.
łaaaaaa, no faktycznie dawno mnie tam nie było, kurna blaszka zaraz zrobię z tym porządek!

Stary 2009-11-18, 08:27   #2683
ninaad
Wtajemniczenie

Chcę wreszcie kupić Shock Absorber. Wiem, że mają obwód dosyć ścisły, więc zamiast standardowego dla mnie 30G wezmę chyba 32F, ale zastanawiam się, który poziom wybrać? Czy np Level3 wystarczy? Chodzę na takie zajęcia jak ABT, TBC, step...)
Stary 2009-11-18, 12:26   #2684
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

Cześć dziewczynyy
mam do was pytanie. wiem ze na pocztku watku jest lista sklepów internetowych i stacjonarnych.
Mieszkam w Krakowie, byłam ostatnio w galerii krakowskiej. meirzyłam 65 D.
w sumei mgłabym go kupic, ale wole jeszcze zobaczyc 60E.

Stąd moje pytanie wiecie do ktorego z tych wymienionych sklepów moge sie wybrać zeby poszukac to 60E? wole rpzymeirzyc nim zamowie z internetu, chociaz wolałabym jednak nie kupowac przez net.
I ejszcze jedno, jak jest z tymi zakupami? Biustonmosze ktore kupujecie w sieci odpowiadaja rozmiarowo? Czy zdarzyło wam sie że jednak romiar nie byl waszym?

Aha i budżetu tez nie mam zbyt dużego. gora do 70 zł.

Pomożecie?
Z góry dzieki
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:35   #2685
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Chcę wreszcie kupić Shock Absorber. Wiem, że mają obwód dosyć ścisły, więc zamiast standardowego dla mnie 30G wezmę chyba 32F, ale zastanawiam się, który poziom wybrać? Czy np Level3 wystarczy? Chodzę na takie zajęcia jak ABT, TBC, step...)
ninko a jakis link do tych cwiczebnych stanikow mozesz dac?
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:55   #2686
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba lepiej 32FF albo nawet 32G, bo one są raczej małomiseczkowe, ale miseczkowość i ścisłość zależy od modelu i koloru, więc najlepiej poczytaj najpierw o modelu, który chcesz kupić.

A ja przyszłam się wyżalić.. Przeszedł mój bakłażanowy Effuniak 70B i jest za duży góra odstaje i robi dziobki, nawet mi się zdjęć nie chce robić tak jestem zawiedziona Mam też wątpliwości do rozmiaru majtek, wzięłam 38 i niby dobrze leżą, ale nie wiem czy nie lepiej czułabym się w 36. Ktoś wie czy jest duża różnica między tymi rozmiarami?
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:17   #2687
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
ninko a jakis link do tych cwiczebnych stanikow mozesz dac?
proszę bardzo: KLIK

chyba jednak "4" kupię

Edytowane przez ninaad
Czas edycji: 2009-11-18 o 13:19
Stary 2009-11-18, 14:28   #2688
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

No mam mały problem...
Kupiłam biustonosz na dużabieliza.pl, ale rozmiar okazał się niewłaściwy, więc napisałam do pani w sprawie wymiany na inny. Nie było problemów, musiałam tylko dopłacić kilka złotych i odesłać stanik. Tak też zrobiłam, otrzymałam już daaawno potwierdzenie, że stanik doszedł, ale minęło tyle czasu, a ja wciąż nie otrzymałam tego na który wymieniałam, więc 5 dni temu napisałam maila w tej sprawie, ale nie dostałam do tej pory nawet odpowiedzi na niego...
Naprawde minęło już sporo czasu, jak dotarł ten zwracany stanik i czuję że coś jest nie tak, nie wiem co robić...
solange421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:35   #2689
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solange421 Pokaż wiadomość
No mam mały problem...
Kupiłam biustonosz na dużabieliza.pl, ale rozmiar okazał się niewłaściwy, więc napisałam do pani w sprawie wymiany na inny. Nie było problemów, musiałam tylko dopłacić kilka złotych i odesłać stanik. Tak też zrobiłam, otrzymałam już daaawno potwierdzenie, że stanik doszedł, ale minęło tyle czasu, a ja wciąż nie otrzymałam tego na który wymieniałam, więc 5 dni temu napisałam maila w tej sprawie, ale nie dostałam do tej pory nawet odpowiedzi na niego...
Naprawde minęło już sporo czasu, jak dotarł ten zwracany stanik i czuję że coś jest nie tak, nie wiem co robić...
Na stronie masz informację:
www.duzabielizna.pl
Działalność sklepu tymczasowo zawieszona.

Ja bym napisała maila z prośbą o zwrot pieniędzy, mają też konto na allegro - może tam spróbuj.
Stary 2009-11-18, 14:48   #2690
solange421
Zakorzenienie

GG do solange421 Wyślij wiadomość przez MSN do solange421 Send a message via Skype™ to solange421

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Na stronie masz informację:
www.duzabielizna.pl
Działalność sklepu tymczasowo zawieszona.

Ja bym napisała maila z prośbą o zwrot pieniędzy, mają też konto na allegro - może tam spróbuj.
ale jak wymieniałam, było wszystko ok.
Chyba spróbuję jak mówisz, napisać przez allegro.
Pieniądze na przesyłke też wysłałam, więc jestem nieco poirytowana...

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

mogłabym jeszcze prosić o nick na allegro tej pani z dużejbielizny?
Stary 2009-11-18, 14:59   #2691
Astro
Zadomowienie

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8964625
jeszcze sprzedają także myślę, że będzie ok

biuro@duzabielizna.pl

na maile odpowiadam wieczorami
Stary 2009-11-18, 15:05   #2692
kukimonster
BAN stały

Macie ktś CK Thrill me? Dostałam dziś i jest fajny, tylko martwi mnie zabudowanie pdo pachami... i troche szerokie fiszbiny ma, ale to da się przeżyć. Boję się, że to zabudowanie będzie powodować jakis dyskomfort...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:10   #2693
solange421
Zakorzenienie

Astro, dzięki wielkie
Stary 2009-11-18, 15:47   #2694
201704051255
Konto usunięte

http://www.manufaktura.com/PL/aktual...iustonoszy.asp ciekawe co to mialo z dobieraniem wlasciwego biustonosza wspolnego..
Stary 2009-11-18, 15:53   #2695
solange421
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
http://www.manufaktura.com/PL/aktual...iustonoszy.asp ciekawe co to mialo z dobieraniem wlasciwego biustonosza wspolnego..
haha dobrze dobrany biustonosz a Triumph
Stary 2009-11-18, 16:16   #2696
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
Tu jest relacja: http://smallcup.blox.pl/2009/10/Braf...ekspertem.html
Stary 2009-11-18, 16:31   #2697
201704051255
Konto usunięte

ahh ze tez nie widzialam, poszlabym na przeszpiegi pamietam ze przy wymiarach 65 86 jako tako bo nie mowie, ze dobrze zmierzonych nie wchodzilam juz w rozmiarowke, bo tam chyba do D bylo czy nawet ze 2 modele do E

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-18, 17:28   #2698
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BBlondyneczkAA Pokaż wiadomość
wiem ze napewno jest Kris Line Gaia Ava Kinga ale nie wiedzialam ze oni maja takie rozm dzieki dzeiwczny
Ja nie wiem, czy nie za późno, ale w Białymstoku w Alfie na samej górze jest sklep z bielizną, sami polscy producenci, ale rozmiarówka od 60D

( i byłam w szoku - jakie ładne! Niestety nie miałam czasu mierzyć, tak tylko wpadłam na przeszpiegi ale poprawę widać gołym okiem)
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 19:17   #2699
Astro
Zadomowienie

A do mnie właśnie doszło zamówienie z brastopu 2 staniczki w rozmiarze 30F (panache Venus i CK PORTIA) i Freya ELEANOR w rozmiarze 28G (bo 30F już nie było) z duszą na ramieniu, ale wszystkie strzał w dziesiątkę. Wszystkie śliczne i pasują. Chociaż zastanawiam się czy nie sprzedać Freyi, bo ja chyba jednak Panache jestem Portia jest przepiękna.
Stary 2009-11-18, 20:11   #2700
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie doszło zamówienie z brastopu 2 staniczki w rozmiarze 30F (panache Venus i CK PORTIA) i Freya ELEANOR w rozmiarze 28G (bo 30F już nie było) z duszą na ramieniu, ale wszystkie strzał w dziesiątkę. Wszystkie śliczne i pasują. Chociaż zastanawiam się czy nie sprzedać Freyi, bo ja chyba jednak Panache jestem Portia jest przepiękna.
A pochwalisz się nabiustnie?
Ja też mimo wszystko Panache wole
Przyszła dzisiaj moja brooke sklep oferował mi zwrot kasy gdyby do dzis nie przyszla, ale na szczescie nie porwali jej kosmosi
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości