![]() |
#2671 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Dobre jesteście z siuskami
![]() ![]() Bydgoszczanko, muszę Ci powiedzieć, że masz okazały brzuszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Lea życze zdrówka ![]()
![]() |
#2672 |
Raczkowanie
|
Kropka to,że nie pierwszy raz jesteś w ciąży to zauważyłam od razu i do pewnego momentu cieszyłam się,że jest z nami osoba rzeczowa która w pewnym sensie trochę nas ukierunkuje.
Nie pochwalam wypytywania o wszystko na pw bo większość informacji jest w necie a poza tym przede wszystkim od odpowiadania na nasze pytania jest lekarz. To tylko moje zdanie i nie mam zamiaru poruszać tego tematu już nigdy więcej. Ale najważniejsze są nasze brzuszkowe szczęścia ![]() Edytowane przez Mania09 Czas edycji: 2009-10-22 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Jedyna rzecz, która mnie dzisiaj zdenerwowała to ten właśnie komentarz. No też się właśnie zastanawiałam... Cytat:
Z innej beczki - pieczesz wg przepisów tej pani? ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Miłego dnia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Bydgoszczanka, ale masz bembolek wieczorny. O ja Cie
![]() Problemid, udalo Ci sie to ciasto? Wyglada apetycznie...ale ja nie zrobie ![]() Wczoraj dostalam oficjalne pismo ze szpitala, w ktorym mialam USG genetyczne, ze wg. badan krwi i miar pobranych wszystko jest w porzadku i zycza mi spokojnego oczekiwania na dziecko. A wiecie, ze my niekoniecznie chcemy znac plec.. Kropka ![]() ![]() ![]()
#2675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja znam dużo par, które nie chciały znać płci dziecka. ![]() ![]() ale ja zbyt ciekawska jestem i bym nie wytrzymała aż do rozwiązania. Problemid, przepis brzmi apetycznie. ![]() ![]() I sałatki też lubię robić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Kropuś,
![]() Araczki, cudowne wiadomości ![]() a ja słodkiego nigdy nie lubiła i dalej nie lubię ![]() ale ciacho wygląda pięknie ![]() a z tymi siuśkami to dobre jesteście ![]() to ja pracuję sobie dalej, buziakuję Was kuleczki ![]()
#2677 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To moje pierwsze dzielo z jej przepisow. Wyszlo pysznie wiec chyba ksiazke kupie i bede tworzyc. Generalnie ta ciaza sprawia, ze siedze w kuchni i smaze, pieke, gotuje. Niekoniecznie pozniej to zjadam, bo nie mam ochoty. Boje sie troche powtorki z pierwszej ciazy kiedy przytylam 18 kilo, ale czasem pomimo nieobezerania waga rosnie. Najgorsze sa ostatnie tygodnie, tak od 30tc, kiedy czasem i 2 kg w ciagu tyg przybywa. Milego dnia ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() I gratuluje wynikow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny gorąco tu dzisiaj widzę
![]() Witam nowe mamusie. Bydgoszczanko ale masz śliczny brzunio ![]() Ja już po usg genetycznym. Pomijając fakt, że niby było parę minut opóżnienia... niby... byliśmy tam już o 18:30, bo baliśmy się korków. USG miałam mieć o 19:30 a miałam o 21!!!!!! Ile się nadenerwowałam to moje. Ale do rzeczy: Wszystko jest w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzwoniłam do przychodni, mają już mój posiew moczu i podobno nie ma żadnej bakterii ![]() Buziaki i nie denerwujcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
Lea "Ostatniej niedzieli miałam ciasto kruszone z budyniem, pianką i brzoskwiniami- rewelacyjne.
" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja robiłam wg przepisów Nigelli mufiny, naleśniki amerykańskie i żeberka. Nic mi nie smakowało. ![]() Mufiny mi nie wyszły (chyba za dużo mieszania), naleśniki po ostudzeniu robią się klapciate i smakują proszkiem oraz sodą (nie wiem jak oni mogą to jeść), a żeberek z miodem nieznoszę - chciałam spróbować na słodko - ostro, ale to nic nie zmienia, okropne. ![]() Na więcej testów się nie zdobyłam. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Super wieści. Gratuluję. ![]() Ps. Chcesz żeby była dziewczynka? ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ja też chętnie. Brzmi obłędnie... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2682 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za gratulacje
![]() Bo bede musiala zjesc je sama ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2684 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Araczko, Biricchina super wieści
![]()
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
suuper ciesze się i gratuluje również
#2686 |
Zadomowienie
|
dZIĘKI DZIEWCZYNY
![]() Kropuś mi jest wszystko jedno co będzie byle było zdrowe. A TŻ przestał mówić do brzusia byk ![]() ![]() Araczki dopiero doczytałam - super, gratulacje ![]() Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2009-10-22 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z chińskiego kalendarza też wychodzi u Ciebie dziewczynka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
![]() ![]() Bydgoszczanka ale brzuś ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14858749] ja znam dużo par, które nie chciały znać płci dziecka. ![]() ![]() ale ja zbyt ciekawska jestem i bym nie wytrzymała aż do rozwiązania.[/QUOTE] ja też ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Konto usunięte
|
widze że nie tylko ja jestem ciekawska
![]() chciałabym dziewczynkę, ciekawe co z tego wyjdzie, jak będzie chłopiec to też fajnie. ale nie wytrzymałabym aż do czerwca w tej niepewności ![]() kurcze, wy tu o takich smacznych rzeczach gadacie i ja też nabieram ochoty... a teraz to wystarczy ze pomysle o jakims jedzonku i juz mi się je chce... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli ja piszę, że też jestem w ciąży pierwszy raz, a ktoś mi na to, że od razu zauważył, że nie pierwszy, to ja nie mam tu nic do dodania. ![]() Cytat z siebie, z poprzedniej strony: Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14859058]jutro Wam napiszę , bo z pamięci nie wyrecytuję. ![]() Super. ![]() Podziwiam. ![]() ![]() Ale różnie to bywa... Znajoma mamusia październikowa też nie chciała, a skrycie marzyła o synku. Byłam w szoku, że nie chce wiedzieć co tam nosi właśnie dlatego, że miała swoje marzenia... Nie chciała. ![]() ![]() Ale oczywiście mogło być inaczej... i nie bardzo wiem co wtedy. Dlatego ja wolę wiedzieć. Właśnie przez te preferencje. A gdybym ich nie miała, pewnie nie byłabym tak ciekawa... ![]() Zrobiłam co miałam zrobić, mogę się oderwać od biurka. Idę przewietrzyć dziecko... ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-22 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
A dziewczyny nie wiem czy któraś z Was się orientuje, ale co oznacza:
Łożysko - tylnia ściana nisko? Bo tak mam napisane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biricchina u Ciebie też super wiadomości ![]() Tu jest o łożysku http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2660564.html ...a ja tam chcę koniecznie wiedzieć płeć ![]() lea, tego spaghetti to zjadłam mega dużą porcję, ale taka byłam głodna..... Trzymało mnie do wieczora, kolacji nawet nie jadłam, zrobiłam sobie tylko kisiel cytrynowy ![]() Ja dzisiaj też w domku siedzę i tak mi fajnie. Zaraz idę pozałatwiać parę spraw, kupię smaaaczne jagodzianki i chyba wskoczę pod kocyk. Buty Clary Bernson już miałam i to nie jedne i byłam z nich zadowolona. Lasockiego też lubię ![]() Na razie życzę Wam miłego dnia ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-22 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
A ja już po pracy
![]() gratuluje dziewczyny ![]() Dzis kolej na mnie ![]() ![]() Kurczę, mam angine ![]() ![]() A dziś na poczcie dzidzia sie popłakała bo myślała ze jestem jego mamą i chciała do mnie ![]() Ja tez chce wiedziec płeć.. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo płukanie wodą z solą. tu o tantum verde --> http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2830 O strepsilsie wiem tyle,ze nie podaje sie go dzieciom ponizje 6 lat ,wiec w ciazy bym nie ryzykowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Aha dzięki wielkie
![]() nic nie jest napisane. Więc zapytam dziś lekarza o Tantum, bo mi naprawdę pomaga przy bólu gardła. a ja prawie nie moge przełykać ![]() Ale czytam i czytam. i wyczytałam ze w ciązy mozna zazywac tantum verdę lub bioparox.. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-22 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Ja w sytuacji kiedy jest napisane "nie wiadomo czy lek odziaływuje na płód" odpuściłabym sobie. Większość leków nie jest przebadana pod tym kątem i wtedy jest inforamcja podobna do tej. Na sobie i swoim dziecku bym jednak nie eksperymentowała,a przynajmniej nie w pierwszym trymestrze.
Te tabletki Isla testowalma na sobie i pomagaja trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
No z tego co czytam to można stosować. Ja zawsze na angine ( a mam przynajmniej raz w roku) stosuje spray Tantum. I zawsze pomagało. Ale oczywiście dopytam lekarza..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
ja jestem chyba trochę zboczona w tej kwestii ,więc ...
![]() zdrowiej szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Biricchina, super wiadomości
![]() kardashi, na ból gardła można tantumm to lek homeopatyczny i działa miejscowo, pytałam kiedyś lekarza i farmaceutę ![]() idę dalej pracować ![]()
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://forum.styl.fm/leki-w-ciazy.t49719.htm moze sie przyda którejś z Was ![]() poza tym polecałabym dokładne czytanie ulotek zanim wezmiecie lek ,niestety farmaceuci czesto np.Tymian i podbiał polecają w ciązy ,a w ulotce jest napisane jak byk :nie stosowac w ciązy. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2009-10-22 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.