|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
wlasnie wrocilam od gina, ale byl milutki, normalnie jakbym z kumplem gadala
no ale tak jak mowilyscie, usg nawet nie robil bo powiedzial ze nie ma sensu. wymacal i powiedzial ze za dwa tygodnie mam do niego przyjsc i wtedy zrobimy usg bo narazie za wczesnie by cokolwiek stwierdzac, ale jesli test pozytywny to na 90% jestem w "małej" ciazy aczkolwiek wszystko mozliwe i wszystko sie moze zdarzyc.... mam zrobic badania poki co i lykac kwas foliowy, witamin zadnych narazie nie kazal mi brac.no i powiedzialam mamie... przez telefon bo w sumie sama ze mnie wyciagnela, powiedziala ze jestem wariatka i ze mam teraz na siebie uwazac. chyba to przelknela
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Olcia podrzuc pare plackow !!! Smaka mi narobilas
![]() Bajka nioo to jedynie dla calkowitej pewnosci pozostaje Ci czekac cierpliwie 2 tyg albo zrobic test HCG Hihi az mi lezki polecialy jak napisalas o mamie...ah taka uczuciowa jestem noo,wzruszaja mnie takie akcje Niop uwazaj na siebie,uwazaj kochana
|
#2673 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Teraz za dużo mam pracy i zbyt stresujący okres dla mnie.Cytat:
No, ale chyba nie za jednym zamachem? Cytat:
![]() Fajne i praktyczne są kombinezony, które mają odpinane kapturki (o ile mnie wzrok nie myli) Bajka kotku gratulacje! Przepraszam, że wczoraj jakoś to przegapiłam - taka wiadomość!! Teraz uważaj na siebie
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Pepus kochana to i tak wrocisz do staranek szybciej niz ja
Takze wiesz ze ja ciagle trzymam kciuki a Ty sie Slonko nie poddawaj ![]() Rozumiem ze to ciezki okres dla Ciebie,ale dasz rade ja to wiem !!!! Za kciuki NIE dziekuje
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz, że wszystko się ułoży. Po burzy zaświeci słońce i oby jak najszybciej
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Matko dziewczyny, ale szalejecie
Tyle pisaćBajka ja swoje maleństwo po raz pierwszy dopiero po 12 tyg widziałam... Mówiłam, że z rodzicami nie będzie tak źle Choć pewnie to jeszcze do niej nei dociera. Olcia ma rację, jedz teraz póki możesz bo później będzie ciężko Za to po 14 tyg tematem numer 1 będzie lodówka
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nioo tak z zebami tez lepiej zrobic pozadek,zeby pozniej nie zostac bez po ciazy...mnie tez to czeka ale ehh dopiero jak bede w PL... Licze na to ze sie ulozy,z dnia na dzien jest lepiej,ale chyba jeszecze troche uplynie zanim bedzie dosc dobrze,bo tak jak bylo to juz zapewne nigdy nie bedzie...ale zeby chociaz bylo dobrze,nie musi byc tak samo !!!
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
Kiciu Słońce, to sie tylko tak mówi, że nie będzie już tak jak kiedyś. Będzie tylko potrzeba czasu, nic tak nie leczy ran jak czas. Uwierz mi, że choć młoda jestem to dużo takich ran mam, które zadali najbliżsi memu sercu, osoby z rodziny. Ale życie jest za krótkie na to, żeby pamiętać te wszystkie żale. Choć jest ciężko, to żyje się dalej, a z czasem o wiele łatwiej
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram sie,i wiem ze najlepszy w tym wszystkim bedzie czas,juz z doswiadczenia wiem ze to pomoze tylko musze przetrwac ten ciezki okres,nie moge sie poddac!!!Jak to sie mowi nadzieja umiera ostatnia,i jak narazie zyje wlasnie NIA,do tego doklada sie odrobina wiary i milosci i to dodaje mi sily ![]() Musze tylko to przetrwac,musi przeminac ten najtrudniejszy czas a pozniej juz bedzie mam nadzieje tylko lepiej ![]() Dzis juz Tz oznajmil mi ze od poczatku lutego chce byc w Pl ze mna,ze ma takie dziwne przeczucie ze bedac ze mna w Pl jest w stanie wiele osiagnac i stac sie lepszym czlowiekiem To dodaje mi wiary ze bedzie lepiej,ze On naprawde chce i stara sie zeby bylo wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- O mamo ale sie rozpisalam hehe ![]() Ja to chyba inaczej nie potrafie
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A widzisz...słuchać trzeba starszych doświadczonych koleżanek dla mamusi.Moja tonęła we łzach rozpaczy przez chyba dobre 2-3 tygodnie,a ja musiałam te lamenty,fochy znosić .Teraz to jest inna bajka,wnusio najukochańszy ![]() A ja mam coś dzisiaj doła,bo mi synek dał w kość.Nie radzę sobie z jego pewnymi zachowaniami i ich nie rozumiem,więc może dlatego
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
no brawa brawa, ale to chyba chwilowebo juz zaczelo jej sie ekonomiczne myslenie, pytania co dalej, jak sobie poradzicie tak jakby moj TŻ nie pracowal :| moj tata tez juz wie, chociaz on jakos zareagowal mniej entuzjastycznie, a moze mi sie wydawalo bo glos zmeczony, rodzice TŻ tez juz wiedza, tesciu sie ponoc cieszy, a siostra TŻ go zbrechala
z racji tego ze za nim mnie poznal mowil ze zadnych stalych zwiazkow, zadnych zobowiazan, zadnych dzieci wiecie boje sie troche ze mi ten okres przyjdzie, chociaz dzisiaj wzielo mnie na banany i czekolade pozostalo mi tylko czekac te dwa tygodnie...z tego co mowilas sensuel to twoj synus to lew.... wiesz moj TŻ tez lwiatko i bywa ze nie rozumiem jego zachowan, wiec to chyba kwestia charakterow trzymam kciuki zeby maluchowi przeszlo
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2009-11-26 o 21:12 |
|
|
|
#2683 |
|
BAN stały
|
A ja dzis nie mam weny na nic
![]() glowa mi peka,zadne tabletki nie pomagaja a do tego jeszcze moj maz mnie doprowadza do szalu,no nie moge normalnie zniesc jego towarzystwa najchetniej wynioslabym sie na czas ciazy z domu bo podnosi mn cisnienie facet ide chyba zaraz lulu zeby sie nie denerwowac moze mnie przestanie w koncu glowa bolec jak zasne.
|
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
ALEXA ja tez dzis nie mam weny do niczego,nawet pisac mi sie nie chce tylko podczytuje...
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Alexa...to chyba ta zimowa aura tak na nas działa
.U mnie z TŻ jest oki póki co,ale mamy burzę mózgów co do imienia.On się uparł przy jednym (Dennis),a ja jakoś przekonana nie jestem do tego imienia.Bajka...to standard,że się martwi o ekonomię .Poza tym ciesz się,że nie lamentuje z powodu,że tak krótko się znacie itp.
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
z tego powodu tez steka,juz powiedziala ze jesli mnie skrzywdzi to go znajdzie i przetraci
moi rodzice w sumie ciut inaczej do mnie podchodza po smierci mojego brata, mam wrazenie ze mam taryfe ulgowa. no ale pozyjemy zobaczymy ![]() brykam spac bo zasypiam na siedzaco, dobrej nocki dziewczynki |
|
|
|
#2687 |
|
BAN stały
|
Matko kobiety nawet zasnac nie moge
malo,ze glowa mnie tak trzaska ,ze nie moge wytrzymac to mam wrazenie jakbym miala w niej temp ze 100 stopni normalnie,do tego bola mnie oczy,uszy i wszystkie zeby i badz madry i wiedz co od czego boli,spiaca jestem a spac nie moge,najgorzej normalnie |
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem zmęczona. obudziłam się ok. 23:30 i zasnęłam dopiero po 1:00. bolało mnie po lewej stronie brzucha, już nie mogłam wytrzymać. przed spaniem wzięłam no-spę i potem w nocy apap. mąż wstał i nawet melisę mi zrobił. |
|
|
|
|
#2689 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Nic się nie martw, pamiętacie jak mnie pocieszałyście?![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia teraz mam nadzieję będzie z górki już tyllko
Bajka moji byli w szoku jak im powiedziałam ale się cieszyli... Tylko, że ja czekałam do 7 tygodnia jak zobaczyłam dzidzie z bijącym serduszkiem. Chyba tylko mamie powiedziałam wcześniej troszke, bo w dzień matki chciałam a tacie w urodziny
|
|
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hello Dzisiaj wizyta u położnej.Mam kilka pytań i muszę je spisać na kartkę,bo zapomnę .Poza tym sprzątanko i prasowanko później,no i obiad dla familiady.Brzuchol mnie coś boli,jakby skurcze mnie łapały,ale nie te porodowe tylko takie mięśniowe,że tak to określę. Bajka....mój wujas powiedział mojemu TŻ jaka mnie skrzywdzi to mu kuku zrobi ,tylko że mój wujek jest o połowę niższy od mojego TŻ Alexa....twój patent z samoopalaczem wypróbowałam i się sprawdził Miłego dnia kobitki
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już po wizycie.Ale mi brzuch wygniotły
.Wszystko jest OK,a maluch w pozycji na nietoperka.Ale może jeszcze się to zmienić.Mogę ćwiczyć na stepperze i na piłce zwłaszcza.Także chyba dzisiaj już zacznę stepperować Lecę sprzątać dalej i robić obiadek
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się szykuję i jadę do tż
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel świetnie
ja na obiadek robię dzisiaj Trortille |
|
|
|
#2695 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj nie mam weny twórczej co do obiadu i będzie schabowy z sosem pieczarkowym + ziemniaczki.Zastanawiam się czy jakiegoś ciasta nie zrobić
,a może sałatkę .Coś zmęczona już jestem,a mój przedszkolak za 2h będzie w domu i znowu będzie mi dokuczać.
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
Hejka laseczki
![]() Ojj Alexa bidulko to sie w nocy wymeczylas Miejmy nadzieje ze to nie zadne chorobsko!!! A jak sie dzis czujesz??Sensuel noo to pieknie ze juz po badaniu,ze dzidzius zdrowy noo i juz przybral pozycje wyjsciowa ![]() A dostalas zdjatko?? Atinas wiesz Slonko to jest wlasnie to ze ja w zyciu potrafie walczyc o swoje,tylko w zwiazkach jestem taka slaba i zawsze zwijam zagle i uciekam Choc akurat w tym przypadku postanowilam walczyc i mam nadzieje ze uda mi sie tym razem ![]() Zeberko kochana niop tez mam taka nadzieje Zobaczymy co wyjdzie w praniu...Aaa no i pieknie(wiesz co!!!) ![]() Bajka dacie rade !!! Rodzice postekaja,postekaja i przestana ![]() Ja to sie boje myslec jaka wojna bedzie jak oznajmimy rodzince Tz ze wracamy na stale do PL,nawet sobie nie wyobrazam tego !!! A moj Tz tez lew jak juz mowicie o znakach zodiaku a ja skorpionek,i powiem Wam ze i bez ciazy czasem nie moge go zrozumiec i doprowadza mnie do szalu...A dzis wogole jestem jakas nerwowa,cos mnie w srodku nosi...musze znalezc jakis obiekt do wyrzycia sie bo Tz juz oberwal ![]() Milutkiego popoludnia kochane
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kiciu
Ach własnie biorę się za te tortille |
|
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiciu...zdjęcia nie dostałam,bo położna usg nie robi
.We wtorek mam USG i zapytam o jakąś focię i oblukam małego,bo na ostatnim USG jak mi powiedzieli,że to chłopak to byłam w takim szoku,że nic nie pamiętam ze złości .W PL jeden lekarz jest od wszystkiego,a tutaj to 3 osoby prowadzą ciążę (lekarz rodzinny,położna i pani od USG).Padam normalnie,a muszę za 30 min iść po juniora .Młody chyba nogi wyprostował,bo mnie pod żebra wjechało coś i w dodatku głową kręci,bo czuję coś tam w dole .Dziwne,że dzieciom w brzuszku nie przeszkadza taka pozycja głowa w dół.Przecież to cholernie nie fajne tyle czasu w takiej pozycji
|
#2699 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dziekuje dzis juz jest troszke lepiej ale to chyba jednak przeziebienie jakies niestety zrobilo mi sie zimno i w nosie i pod nosem ![]() a co tam kochana u Ciebie mam nadzieje,ze wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
to sie ciesze,ze zadzialalo ![]() a co do cisnienia to co mialas jakies przeboje ??? ja niby jestem niskocisnieniowiec ale puls mam zawsze wysoki bo kolo 90 albo i ponad ,choc w ciazy wiadomo wszystko moze sie zmienic a do tego ta wstratna pogoda
|
||
|
|
|
#2700 |
|
Raczkowanie
|
bajka to mama nie zareagowała źle, to że się martwi to normalna reakcja
![]() a ja się martwie bo od miesiąca ma ten uporczywy kaszel a syropy nie pomagają a dzisiaj coś mnie boli w plecach, mam nadzieję że to nie oskrzela z zębami też powinnam zrobic porządek ale dwie wizyty mi przepadły bo byłam na etapie mdłości i taka wizyta mogłaby się skończyć niezbyt przyjemnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

no ale tak jak mowilyscie, usg nawet nie robil bo powiedzial ze nie ma sensu. wymacal i powiedzial ze za dwa tygodnie mam do niego przyjsc i wtedy zrobimy usg bo narazie za wczesnie by cokolwiek stwierdzac, ale jesli test pozytywny to na 90% jestem w "małej" ciazy aczkolwiek wszystko mozliwe i wszystko sie moze zdarzyc.... mam zrobic badania poki co i lykac kwas foliowy, witamin zadnych narazie nie kazal mi brac.

. Teraz za dużo mam pracy i zbyt stresujący okres dla mnie.

dla mamusi.Moja tonęła we łzach rozpaczy przez chyba dobre 2-3 tygodnie,a ja musiałam te lamenty,fochy znosić
.Teraz to jest inna bajka,wnusio najukochańszy
najchetniej wynioslabym sie na czas ciazy z domu bo podnosi mn cisnienie facet
moze mnie przestanie w koncu glowa bolec jak zasne.
.Młody chyba nogi wyprostował,bo mnie pod żebra wjechało coś i w dodatku głową kręci,bo czuję coś tam w dole