![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
![]() ![]() Ciekawa jestem wieści,po spotkaniu z położną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Jola, widzisz, wystraszylas biednego TZa
![]() Darianna, a czemu Twojemu TZowi zalezy na tych kilku dniach? Ty juz bys pewnie chetnie sie rozpakowala... A ja dla odmiany mialam niefajna noc - budzilam sie chyba ze 3 razy, chcialo mi sie na przemian siku, pic, bylo mi za cieplo, potem za zimno, o rany! A wszystko przez to, ze zrobilo sie chlodniej, poczulam sie lepiej i postanowilam wczoraj zrobic cala miche pierogow. Jak juz zrobilam, to kilka zjadlam a potem jeszcze dorzucilam sobie miseczke lodow smietankowych... W moim przypadku jedzenie tuz przed snem to baaardzo zly pomysl...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mała cos dzis mało się rusza i to mnie martwi.Położną mam o 15.30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Darianna napisz, co powiedziała położna zaraz jak wrócisz.
Co do ruchów, mój Mały też ma czasem spokojniejszy dzień, ale lepiej sprawdzić.
#2676 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dobre wieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
A wiesz, ze Adas tez jest dzisiaj tak spokojny, jak nigdy? Hmmm
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i własnie wczoraj wysłałam mamie swoje zdjęcia i bardzo była zdziwiona,że mój brzuch tak wysoko jeszcze jest i powiedziała, że jeszcze z 2 tygodnie mi daje. No mam nadzieje,że się myli. daj znać jak po wizycie!!!
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Po trzech tygodniach znów mamy net w domu ![]() Wczoraj byliśmy u położnej. Główka w dole, ale jeszcze nie w kanale (w końcu mamy jeszcze jakieś 3 tygodnie), następna wizyta za dwa tygodnie. W Edynburgu ostatnio gorąco, a raczej duszno, dobrze że do końca niedługo, bo nie daję rady wychodzić z domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też ładna pogoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie jest ciepło, ale teraz właśnie była ulewa i troszkę się ochłodziło. Dla mnie nie musi być upał, byle nie lało i nie wiało (a bezwietrznych dni tutaj jest bardzo mało w ciągu roku).
Łóżeczko przyszło tydzień po zamówieniu, stoi rozłożone i grzecznie czeka na lokatorkę ![]() Ciuszki poprane i poprasowane, ale torby nadal nie spakowałam. Tzn. dla siebie to wiem co wziąć, ale co dla dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie u położnej i niby wszytko ok ale wysłala mnie do szpitala na KTG i na badanie krwi zeby sprawdzić zatrucie ciążowe.
Jutro wyniki. Mała coś się ożywiła ale nie za bardzo. hanjah witaj spowrotem. ![]() Wiem jak to jest bez neta.Jak bez ręki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przypuszczałam, że można się tak uzależnić od neta ![]() No i tak dumam nad tą torbą do szpitala... Jak wezmę body dla dziecka to na to ubierać pajacyk? Bo nigdzie w sklepach nie widziałam ani śpioszków, ani kaftaników (mam ze dwie sztuki od koleżanki). A jeszcze co do mojej wagi: we wrześniu ważyłam 75 kg, w grudniu przed pierwszym usg było 73,5. Potem dłuuuugo się nie ważyłam, aż do połowy maja i wyszło 80,5 a wczoraj u położnej tylko 79 ![]() ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2010-05-27 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ja kaftaniki i śpioszki kupowałam w pl
Na nk pojawiła sie babka,która sprzedaje polskie produkty i ja mam też te same ciuszki i są fajne. http://nasza-klasa.pl/profile/24708608/gallery Chociaż jak na ceny spojże to w Primarku pajace cie wyjda taniej,nawet w Nextcie wyjdzie taniej za 3pk pajaców. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-27 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi gdzie kupowałyście wózki?
![]() Kolezanka jest w 4mc ciąży i szuka, a ja też mogła bym sobie na przyszłość zapisać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hanjah witaj ![]() oj, a jak tam ciśnienie? w normie ?
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Ciśnienie ok i siku też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
#2689 |
Zakorzenienie
|
Tak teraz myślę-może sam pajacyk wystarczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
ja bym wzięła i jedno i drugie. Dużo nie waży, a nie będziesz się zastanawiać czy dobrze wybrałaś, czy czegos nie brakuje. ![]()
#2691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślałam, że jak mam mały brzuch (w moim odczuciu), to dziecko będzie małe, a wczoraj położna powiedziała mi, że dziecko wygląda na duże (po obmacaniu mnie z każdej strony) i że 3 kg minimum. Więc ciuszki też wezmę w różnych rozmiarach na wszelki wypadek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zadomowienie
|
Ja ubiorę w body,a na nie pajacyk
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Kiedy HV powinna przyjść do domu?
Przed porodem czy po? Ja mam przyszykowany zestaw welurowy i bodziak+czapeczka, no i kocyk taki cieńki z Primarka. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie, ale nie od razu. Najpierw przychodzi położna. Gdy położna już nie będzie potrzebna (ilość wizyt zależy m.in od potrzeby) , wówczas przychodzi hv.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-05-27 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Aha.
Myślalam, ze przed porodem też ktoś przyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Byc moze to sie różni u ciebie ale u mnie była już 2 tygodnie temu. Podczas wizyty u położnej w 36 tyg spytała mnie czy już się widziałam z HV i powiedziałam, że nie. Następnego dnia dostałam telefon od HV i umówiłyśmy się na spotkanie. Dostałam od niej książeczkę zdrowia dziecka(taka czerwona), którą mam wziąć z sobą na poród bo będą tam wpisywać jakieś dane więc chyba powinno się mieć taka wizytę HV przed porodem.
#2697 |
Zakorzenienie
|
Do mnie nikt nie przyszedł.
To chyba zależy od regionu, bo widzę, ze thebestme spotkała się z hv przed porodem. ![]()
#2698 |
Zakorzenienie
|
Cześć laski,jakoś nastroju nie mam
![]() Hanjah witaj kochana,dobrze się mieszka? Ja miałam ze sobą śpioszki ,body z krótkim rękawikiem, bluzeczkę z długim rękawkiem, spodenki,skarpetki i kurteczkę z kapturem. Po porodzie małą ubrali w śpioszki (sleepsuit),a na wyjście w bodziaka,bluzkę i spodenki. Mialam tez dla małej kilka pampersów, sudocrem (niepotrzebny), czapeczkę (ale założylam jej kaptur na główkę), kocyk do przykrycia (też sie nie przydał) i to wszystko. Dariannna sliczny masz brzuszek i faktycznie się obniżył. HV przyjdzie jakies dwa tyg. po porodzie ![]() Thebestme trzymam jutro kciuki za ciebie ![]() Ewurka ja szukam wózka na ebayu ![]() Dla reszty laseczek buziak i dołączam fotkę mojej Milenki,gdy wychodziliśmy ze szpitala. Tak mnie na wspomnienia wzięło przy was ![]() Ciekawe co u angkorcz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też nie było HV,nic położna na ten temat nawet nie wspominała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() To sleepsuit to chyba właśnie pajacyk (takie śpioszki z długim rękawem). Ja też mam kurteczkę z kapturem a jakby było zimno (a tu nigdy nic nie wiadomo), to jeszcze taki kombinezonik-też z kapturem. A pampersy które na początek- te z nr 1 czy 0? Skąd można wiedzieć jakie dziecko będzie duże? Rozmawiałam dziś z mamą i poprosiłam, żeby mi w Polsce kupiła kilka sztuk śpiochów (takich tradycyjnych na szelkach). ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- A jeszcze chciałam zapytać: zastanawiam się jakiej firmy laktator kupić: AVENT czy Tommee Tippee? Zdecydowałam się na ręczny, tylko nad firmą jeszcze dumam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.