Październikowe PM :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 09:27   #2671
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Październikowe PM :)

podpinam się --> bianeczkaa ciasta wyglądają pysznie może jakaś zorganizowana degustacja heh
rany dziewczyny, jak Wy pędzicie z tym wszystkim...u mnie narazie przygotowania przystopowane, mam nagonkę z magisterką

mam nadzieję, że niedługo wezmę się za przeglądanie zaproszeń

Claris zdradź co to za filmik zaproszeniowy, powiało mi tu nowością i ekstrawagancją

Dziewczyny, a powiedzcie, dekorujecie jakoś wejście do swojego domu? ja mam zamiar kupić organze pod kolor wystroju sali i cosik powojować

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2010-04-19 o 09:29
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:34   #2672
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
podpinam się --> bianeczkaa ciasta wyglądają pysznie może jakaś zorganizowana degustacja heh
rany dziewczyny, jak Wy pędzicie z tym wszystkim...u mnie narazie przygotowania przystopowane, mam nagonkę z magisterką

mam nadzieję, że niedługo wezmę się za przeglądanie zaproszeń

Claris zdradź co to za filmik zaproszeniowy, powiało mi tu nowością i ekstrawagancją

Dziewczyny, a powiedzcie, dekorujecie jakoś wejście do swojego domu? ja mam zamiar kupić organze pod kolor wystroju sali i cosik powojować
ja biorę przed dom tylko 2 stroiki, jeden na bramkę, drugi na drzwi i tyle. Żadnych girlandów ani serpentyn nie biorę pod uwagę Ni i wiadomo w domu jakaś dekoracja na stole Już mi wystarczy że mój tż się upiera przy orkiestrze pod domem

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:54   #2673
anetika
Rozeznanie

Hm dobre pytanie tym ozdabianiem domu, a jak ja mieszkam w bloku to też mam jakoś dekorować klatkę czy wejście do niej? Kurcze dawno nikt w okolicy nie brał ślubu i jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy coś takiego robili... Tym bardziej, że mieszkam sama z TŻ juz 4 lata w moim mieszkaniu i i tak wszyscy sąsiedzi traktują nas jak małżeństwo. A powiedzcie mi jeszcze waszą opinie na temat zapraszania sąsiadów - bo ja nie mam raczej z nimi większej więzi - ot kontakty "cześć-cześć" czy wypada dać tylko zawiadomienie o ślubie czy lepiej się w ogóle wstrzymać? Kurczę ja w ogóle nie obyta jestem w tematach ślubnych

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:00   #2674
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Hm dobre pytanie tym ozdabianiem domu, a jak ja mieszkam w bloku to też mam jakoś dekorować klatkę czy wejście do niej? Kurcze dawno nikt w okolicy nie brał ślubu i jakoś nie mogę sobie przypomnieć czy coś takiego robili... Tym bardziej, że mieszkam sama z TŻ juz 4 lata w moim mieszkaniu i i tak wszyscy sąsiedzi traktują nas jak małżeństwo. A powiedzcie mi jeszcze waszą opinie na temat zapraszania sąsiadów - bo ja nie mam raczej z nimi większej więzi - ot kontakty "cześć-cześć" czy wypada dać tylko zawiadomienie o ślubie czy lepiej się w ogóle wstrzymać? Kurczę ja w ogóle nie obyta jestem w tematach ślubnych
wstrzymać się, przecież nie utrzymujecie żadnyc kontaktów a to nie robicie wyjścia z rodzinnych domów ? Można dac na drzwi domowe jakiś stroik, wejściowe do klatki, niektórzy robią girlandy balonów na wejście do klatki, mozna np jakimś jasnym materiałem opleść poręcz jakieś małe bukieciki na półpiętrach. To zależy, czy będziecie mieli np błogosławiństwo w domu, czy przyjadą tam goście czy nie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-04-19, 10:14   #2675
anetika
Rozeznanie

Smile Dot.: Październikowe PM :)

Właśnie u nas jest taka sytuacja, że moi rodzice już niestety od kilku lat nie żyją i mieszkamy w moim rodzinnym mieszkaniu. Właśnie z tymi tradycyjnymi rzeczami jak witanie młodych czy podziękowania dla rodziców będzie u nas dość ciężko... I szczerze niektórych rzeczy nie mogę sobie wyobrazić...

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2010-04-19, 11:12   #2676
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Już mi wystarczy że mój tż się upiera przy orkiestrze pod domem
Mój to samo Dla mnie orkiestra pod domem to jedna wielka porażka a ten sie upiera, żeby była, bo każdy musi wiedzieć, ze on się żeni W ogóle to też będzie dodatkowy koszt co do zespołu, bo musieliby dużo kilometrów zrobić, żeby zagrać specjalnie mojemu królewiczowi pod domem. Gdyby orkiestra jechala prosto na salę to zrobiłaby 60 km a tak to najpierw jazda od nich do nas to 75 km a później od nas na salę 30 km... No, ale weź tłumacz...

Cytat:
Jeśli chodzi o sąsiadów to ja bym nie zapraszała jeśli nie macie z nimi bliższych kontaktów. Jeśli chodzi o mnie to ja zapraszam tylko jednych sąsiadów z całego mojego bloku, bo mamy z nimi od dawna bardzo dobry kontakt a TŻ zaprasza wszystkich sąsiadów z bloku, bo ze wszystkimi ma dobry kontakt z tym, że jego blok liczy 4 mieszkania a w jednym z mieszkań mieszka on a w jeszcze jednym jego rodzice więc do zaproszenia jest tylko 2 sąsiadów

Cytat:
Właśnie u nas jest taka sytuacja, że moi rodzice już niestety od kilku lat nie żyją i mieszkamy w moim rodzinnym mieszkaniu. Właśnie z tymi tradycyjnymi rzeczami jak witanie młodych czy podziękowania dla rodziców będzie u nas dość ciężko... I szczerze niektórych rzeczy nie mogę sobie wyobrazić...
Strasznie Ci współczuję co do rodziców Mój tata zmarł 2 lata temu i ciężko mi sobie właśnie wyobrazić podziękowania czy coś w tym stylu, bo i mi będzie przykro i myślę, że mamie też...
Jeśli chodzi o Ciebie to jesteś jeszcze w gorszej sytuacji.
Moim zdaniem fajnie by było jakbyście z TŻ wychodzili razem z Waszego wspólnego mieszkania i wtedy pobłogosławią Was tam rodzice TŻ. Co do podziękowań dla rodziców to pewnie będzie Ci ciężko, ale na pewno rodzicom TŻa byłoby miło, gdybyście je zrobili. Choć, gdyby ich nie było to myślę, że powinni to zrozumieć. Albo jeśli nie chcesz robić podziękowań na weselu to podziękujcie im w domu. Przed weselem albo po

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-04-19 o 11:14
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:22   #2677
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hm....a masz kogoś bliskiego? nie wiem dziadków, jakieś cicocie, możnaby wtedy naweselu zrobić "podziękowania dla bliskich" W takiej sytuacji to zrozumiałe że wyjdziecie z jednego domu
beaciunia, ja mam właśnie wrażenie, że to kwestia ich ego bo wszysy muszą wiedzieć, ale przecież i tak wszyscy będą wiedzieli jak się ludu pod dom najdzie i będziemy iść pieszo do kościoła
<----- to chyba mój ulubiony znaczek

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-04-19 o 11:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 11:43   #2678
anetika
Rozeznanie

W zasadzie z najbliższej rodziny to mam sporo starszą siostrę więc w planach jest, że to ona z mężem będzie mnie błogosławić Jeszcze będziemy wszystko przed weselem dokładnie planować żeby nie było przykrych niespodzianek, bo jakby mi puścili na weselu "cudownych rodziców mam" to bym nie dała rady utrzymać łez i po prostu bym się rozsypała a tego nie chce, bo i tak z charakteru dość szybko się wzruszam i mam nadzieję, że w kościele podczas przysięgi dam radę... A dziękować rodzicom TŻ-a na pewno będziemy sama bardzo chce to zrobić bo to na prawdę wspaniali ludzie

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2010-04-19, 14:36   #2679
sammi24
Zadomowienie

anetika jeżeli chodzi o mieszkanie w bloku to ja widziałam przeważnie tylko delikatne stroiki na drzwiach mieszkania, ładnie to wygląda, a nie jest przesadzone. No i zachodu mniej, wiadomo a błogosławieństwo od siostry to dobry pomysł, w końcu to najbliższa rodzina
Jeśli chodzi o sąsiadów-->ja mieszkam w miejscu gdzie ludzie jakichś gorących relacji sąsiedzkich nie utrzymują i nikogo nie proszę, za to u TŻta jest na odwrót i będzie większość ludzi w promieniu kilometra od domu

bianeczkaa, beaciunia -> dziewczynki to jesteśmy razem, bo u mnie też będą pod domem trąbić z orchestry
Stary 2010-04-19, 14:43   #2680
anetika
Rozeznanie

Cytat:
anetika jeżeli chodzi o mieszkanie w bloku to ja widziałam przeważnie tylko delikatne stroiki na drzwiach mieszkania, ładnie to wygląda, a nie jest przesadzone. No i zachodu mniej, wiadomo a błogosławieństwo od siostry to dobry pomysł, w końcu to najbliższa rodzina
Jeśli chodzi o sąsiadów-->ja mieszkam w miejscu gdzie ludzie jakichś gorących relacji sąsiedzkich nie utrzymują i nikogo nie proszę, za to u TŻta jest na odwrót i będzie większość ludzi w promieniu kilometra od domu
Właśnie u mnie jest identycznie u mnie nie ma zbyt bliskich relacji z sąsiadami a u TŻ-a wszyscy dookoła będą na pewno Ale myślę, że akurat to może wynikać z tego, że ja mieszkam w mieście a TŻ-et w mniejszej miejscowości

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2010-04-19, 14:45   #2681
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
W zasadzie z najbliższej rodziny to mam sporo starszą siostrę więc w planach jest, że to ona z mężem będzie mnie błogosławić Jeszcze będziemy wszystko przed weselem dokładnie planować żeby nie było przykrych niespodzianek, bo jakby mi puścili na weselu "cudownych rodziców mam" to bym nie dała rady utrzymać łez i po prostu bym się rozsypała a tego nie chce, bo i tak z charakteru dość szybko się wzruszam i mam nadzieję, że w kościele podczas przysięgi dam radę... A dziękować rodzicom TŻ-a na pewno będziemy sama bardzo chce to zrobić bo to na prawdę wspaniali ludzie
ja te
ż się szybko wzruszam, a mój tż uznał że płaczę na zawołanie

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 17:19   #2682
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Do każdego zaproszenia dołączamy na płytce nasz zaproszeniowy filmik. Są tam nasze zdjęcia, krótki film, w którym zapraszamy na ślub, nagrywaliśmy go rok temu na wakacjach w Turcji , są 2 krotkie filmiki z naszego życia, zdjęcie kościoła, wierszyk co chcemy zamiast kwiatków, zdjęcia i filmik sali. Oczywiście całość z odpowiednim, dynamicznym podkładem muzycznym, trwa to ok. 4 min fajnie to wyszło, podoba mi się i jestem ciekawa reakcji gości.

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
Mój to samo Dla mnie orkiestra pod domem to jedna wielka porażka a ten sie upiera, żeby była, bo każdy musi wiedzieć, ze on się żeni W ogóle to też będzie dodatkowy koszt co do zespołu, bo musieliby dużo kilometrów zrobić, żeby zagrać specjalnie mojemu królewiczowi pod domem. Gdyby orkiestra jechala prosto na salę to zrobiłaby 60 km a tak to najpierw jazda od nich do nas to 75 km a później od nas na salę 30 km... No, ale weź tłumacz...
Dla mnie to też trochę wiocha, ale wg tżta to tradycja i pewnie u nas też orkiestra będzie grała pod moim domem, ale co tam, niech sobie grają
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:09   #2683
tomalinka
Wtajemniczenie

Też straciłam Ojca 5 lat temu więc mogę sobie wyobrazić co czujesz. Uważam że w takim przypadku można odejść od tradycyjnych zachowań. Także nie wyobrażam sobie podziekowań rodzicom. I mimo że tyle czasu minęło pewnie bym się rozkleiła. I tak się boję, że na ślubie będę płakać.. Ale cóż zrobić.. tak silnych emocji nie da się opanować. A podziękowania będą po weselu, na spokojnie.. Tylko póki co nie mam żadnego pomysłu..

Pierwszy raz słyszę o orkiestrze pod domem.. dobrze że u mnie takiego zwyczaju nie ma Przynajmniej jeden problem z głowy.
Stary 2010-04-19, 18:54   #2684
anetika
Rozeznanie

Eh mam nadzieję, że dla wszystkich nas ślub i weselicho będzie takie jakie sobie wyśnimy i wymarzymy mimo przeciwności losu
A tak wracając do grajków pod domem - u mnie w regionie też jest ta tradycja i chcąc nie chcąc też będą mi grali a załatwia ich nasz wodzirej

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
Stary 2010-04-19, 19:21   #2685
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć dziewczyny

Często Was podczytuję, tylko jakoś ostatnio nie miałam czasu pisać... Póki co zakończyliśmy nauki Jeszcze tylko 1 poradnia i będzie z głowy Na szczęście kobieta w poradni wychodzi z założenia "i tak wszystko wiecie, no chyba że macie jakiekolwiek pytania..." oczywiście nigdy ich nie mamy :P
I zamówiliśmy sobie kolejną partię zamówień ehh... nie możemy się zdecydowac

No i "remont" się nam zaczął Tzn. cięzko nazwać to remontem...póki co, pod oknem mam wykopaną wieeelką dziurę na piwnicę

Co do grajków to u ans też jest ta tradycja, więc orkiesta będzie mi to tam się srednio podoba, ale jakoś szczególnie przeciwna też nie jestem Może to i lepiej, przynajmniej bedzie bardziej wesoło

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Eh mam nadzieję, że dla wszystkich nas ślub i weselicho będzie takie jakie sobie wyśnimy i wymarzymy mimo przeciwności losu
A tak wracając do grajków pod domem - u mnie w regionie też jest ta tradycja i chcąc nie chcąc też będą mi grali a załatwia ich nasz wodzirej
Ja też mam nadzieję, ze wszystko będzie tak jak sobie wymarzymy, chociaż czuję, ze swoje usłyszymy od "życzliwych". Ja już od jednej osoby non stop słyszę, że jak zaprosimy tego i tego, to ona nie przyjdzie, a jak nie będzie tamtego i owego to też nie przyjdzie, bo cez sensu grrrrr... staram sie tym nie przejmować, ale mało ze się we mnie gotuje, to jeszcze robi mi się przykro... kurna, czy niektórzy nie potrafią zrozumieć, ze swoje wesele już mieli i fajnie by było, jakby nie próbowali rządzić naszym i stawiać nam "warunków" kogo zaprosić a kogo nie

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny, bardzo mi przykro, ze niektóre z Was straciły rodziców/ rodzica... więm ze szczególnie w takich chwilach musi Wam ich strasznie brakowac
ale przecież zawsze macie rodziców chrzestnych, dziadków, którzy mogliby Was pobłogosławić

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-04-19 o 19:13
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 22:55   #2686
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość

Ja też mam nadzieję, ze wszystko będzie tak jak sobie wymarzymy, chociaż czuję, ze swoje usłyszymy od "życzliwych". Ja już od jednej osoby non stop słyszę, że jak zaprosimy tego i tego, to ona nie przyjdzie, a jak nie będzie tamtego i owego to też nie przyjdzie, bo cez sensu grrrrr... staram sie tym nie przejmować, ale mało ze się we mnie gotuje, to jeszcze robi mi się przykro... kurna, czy niektórzy nie potrafią zrozumieć, ze swoje wesele już mieli i fajnie by było, jakby nie próbowali rządzić naszym i stawiać nam "warunków" kogo zaprosić a kogo nie

no wiesz co! ludzie mają tupet ja to mam taki charakter, że bym od razu powiedziała co o tym myślę, np jak by mi ktoś powiedziałże jak kogoś nie będzie to on nie przychodzi to bym powiedziała TRUDNO! niech się obrażają, faktycznie łaske robi że przyjdzie, ty się tym w ogóle nie przejmuj! mnie też na pewno obgadają ale co tam, nie da się wszystkim dogodzić

Zamówiłam zaproszenie dla wujka księdza i jedziemy w weekend majowy do niego do Wisły z zaproszeniem i żeby poprosić zeby ślub nam dał wzór 1, tekst 6
http://www.allegro.pl/item991094008_...pertaecru.html

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-04-20, 14:40   #2687
olinka malinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beaciunia
Olinka malinka- Witam na wątku
Wkleję Wam jeszcze jaką fryzurkę ostatnio wyszukałam. Była w gazecie z fryzurami ślubnymi, ale jako, że nie chciałam kupować całej gazety za 15 zł dla jednej fryzury to zdjęcie zrobiłam

witaj
fajna fryzurka,
myslę o podobnej,
mam długie włosy i chcę mieć część upiętą i część rozpuszczoną, by nieco zakryć plecy,
nie lubię chodzić taka wydekoltowana

Cytat:
Napisane przez claris

Witam nowe PMki
Do każdego zaproszenia dołączamy na płytce nasz zaproszeniowy filmik. Są tam nasze zdjęcia, krótki film, w którym zapraszamy na ślub, nagrywaliśmy go rok temu na wakacjach w Turcji , są 2 krotkie filmiki z naszego życia, zdjęcie kościoła, wierszyk co chcemy zamiast kwiatków, zdjęcia i filmik sali. Oczywiście całość z odpowiednim, dynamicznym podkładem muzycznym, trwa to ok. 4 min fajnie to wyszło, podoba mi się i jestem ciekawa reakcji gości.

witaj
trochę zazdroszczę ci tego filmu
w dodatku ta Tunezja!
ehhh.... rozmarzyłam i pomysłałam o miesiącu miodowym

piękne zaproszenie
jednak mi szkoda pieniążków na takie,
znając siebie wybiorę tańsze (już za 2zł można znaleźć coś ładnego),
są rzeczy na których nie tniemy kosztów, ale myślę że w tym wypadku można bez szkody dla gości

Jeszcze raz witam październikowe PM!!!

Mam pytanie odnośnie personalizacji kopert.
Przykładowo zapraszam Michała Kowalskiego z osobą towarzyszącą.
Jaki napis zamieścić na kopercie:
Michał Kowalski
czy Michał Kowalski z osobą towarzyszącą?
Stary 2010-04-20, 16:06   #2688
tomalinka
Wtajemniczenie

Tylko Michał Kowalski. tak przynajmniej uważam
Stary 2010-04-20, 16:30   #2689
olinka malinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olinka malinka Pokaż wiadomość
Michał Kowalski
Przypadek1
Problem jest tego typu, że Michał moze nie mieć dziewczyny, a ja nie wiem w momencie, w którym zapraszam go, czy przyjdzie sam na moje wesele, czy z koleżanką.
Przypadek2
Michał ma dziewczynę i podejrzewam, że przyjdzie z nią.

W obu przypadkach zamieśćić napis Michał Kowalski? Czy inaczej? zielona jestem.
Cytat:
Napisane przez tomalinka
Tylko Michał Kowalski. tak przynajmniej uważam
Dziękuję za odp i proszę inne osoby, by wyraziły swoje zdanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 20:52   #2690
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
no wiesz co! ludzie mają tupet ja to mam taki charakter, że bym od razu powiedziała co o tym myślę, np jak by mi ktoś powiedziałże jak kogoś nie będzie to on nie przychodzi to bym powiedziała TRUDNO! niech się obrażają, faktycznie łaske robi że przyjdzie, ty się tym w ogóle nie przejmuj! mnie też na pewno obgadają ale co tam, nie da się wszystkim dogodzić

Zamówiłam zaproszenie dla wujka księdza i jedziemy w weekend majowy do niego do Wisły z zaproszeniem i żeby poprosić zeby ślub nam dał wzór 1, tekst 6
http://www.allegro.pl/item991094008_...pertaecru.html
oj bianeczka ja naprawdę się staram tym nie przejmować i następnym razem na serio coś powiem nie patrząc na nikogo Ale co zrobić, pewnie jeszcze nie jedno usłyszę do października Ostatnio czytałam sobie wątek na wizażu o hasłach gości podczas rozdawania zaproszeń, po prostu się popłakałam ze śmiechu!!! nie moge się doczekać narzekań, że ślub za wcześnie, ze sala za daleko...

Zaproszenie naprawdę świetne jak tylko będziesz miała je wręce to ja poproszę fotki

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Przypadek1
Problem jest tego typu, że Michał moze nie mieć dziewczyny, a ja nie wiem w momencie, w którym zapraszam go, czy przyjdzie sam na moje wesele, czy z koleżanką.
Przypadek2
Michał ma dziewczynę i podejrzewam, że przyjdzie z nią.

W obu przypadkach zamieśćić napis Michał Kowalski? Czy inaczej? zielona jestem.

Dziękuję za odp i proszę inne osoby, by wyraziły swoje zdanie.
olinka jeżeli chodzi o napisy na kopertach to ja bym napisała tylko Jan Kowalski.

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2010-04-20 o 20:50
Stary 2010-04-21, 09:02   #2691
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Michał Kowalski
Hmm sama nie wiem. Zaraz pozaglądam na koperty od zaproszeń, które dostał TŻ i Ci powiem. Ja z tego co pamiętam dostałam jedno zaproszenie, gdzie na kopercie było np. Anna Kowalska z osobą towarzyszącą. A teraz to co TŻ ma na kopertach : na 3 kopertach samo imię i nazwisko a na jednej z osobą towarzyszącą.

Cytat:
oj bianeczka ja naprawdę się staram tym nie przejmować i następnym razem na serio coś powiem nie patrząc na nikogo Ale co zrobić, pewnie jeszcze nie jedno usłyszę do października Ostatnio czytałam sobie wątek na wizażu o hasłach gości podczas rozdawania zaproszeń, po prostu się popłakałam ze śmiechu!!! nie moge się doczekać narzekań, że ślub za wcześnie, ze sala za daleko...
Już się boję Choć moja babcia zdążyła już narzekać nawet bez zaproszeń. Oczywiście, że za daleko
Stary 2010-04-21, 10:22   #2692
olinka malinka
Raczkowanie

Dzięki Kochane za pomoc dot. personalizacji!!!
Bedę pisała na kopertach tylko Michał Kowalski. (mi osobiście też się tak bardziej podoba)
Cytat:

olinka jeżeli chodzi o napisy na kopertach to ja bym napisała tylko Jan Kowalski.
Dobrze, że piszecie o tych narzekaniach, bo jeszcze fuknęłabym moim gościom, że jak się nie podoba to sioo...
A tak jestem przygotowana na atak i postaram się zdystansować zawczasu, hihi..
Bo to trochę chamskie, żeby narzekać i wybrzydzać...
ale tez wiem, że u niektórych co w myśli to i na języku, więc ... przymknę oko.

Edytowane przez olinka malinka
Czas edycji: 2010-04-21 o 13:38
olinka malinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:37   #2693
sammi24
Zadomowienie

Claris gratuluje inwencji twórczej, pomysł świetny tylko roboty z tym chyba dużo co?

oj, ja też już słuchałam narzekań "a czemu ta sala tak daleko, jak bliżej jest ta i ta" dla świętego spokoju mówię, że te bliższe były już zajęte bo argumenty, że są za małe i nie podobały się nam słabo przemawiają do ludzi (co już przerabiałam) babcia stwierdziła, że teraz to wszystko takie wybredne się porobiło

olinka malinka u mnie przeważnie pisze się jednak z osobą towarzyszącą. Jeśli zapraszanemu nie powie się, że może przyjść z osobą towarzyszącą to się może biedak zastanawiać czy może kogoś zabrać ze sobą trochę zakręciłam

U mnie jest parę osób w rodzinie (18-20 lat), które tak naprawdę niby z kimś tam są ale czasem to takie przelotne znajomości. I nie wiemy jak wybrnąć z tej sytuacji. Zapraszać z towarzyszącą czy sobie darować. Bo może być tak, że ktoś kto nie ma chłopaka/dziewczyny będzie kogoś na siłę szukać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 13:36   #2694
olinka malinka
Raczkowanie

Cytat:
olinka malinka u mnie przeważnie pisze się jednak z osobą towarzyszącą. Jeśli zapraszanemu nie powie się, że może przyjść z osobą towarzyszącą to się może biedak zastanawiać czy może kogoś zabrać ze sobą trochę zakręciłam
Sammi24, na zaproszeniu bedzie tekst "Mamy zaszczyt zaprosić Michała Kowalskiego z osobą towarzyszącą". A ja radziłam się w sprawie koperty i większość PM uważa, ze na kopercie wystarczy samo "Michał Kowalski". Chyba źle się zrozumiałyśmy.

Cytat:
U mnie jest parę osób w rodzinie (18-20 lat), które tak naprawdę niby z kimś tam są ale czasem to takie przelotne znajomości. I nie wiemy jak wybrnąć z tej sytuacji. Zapraszać z towarzyszącą czy sobie darować. Bo może być tak, że ktoś kto nie ma chłopaka/dziewczyny będzie kogoś na siłę szukać...
U mnie w rodzinie są 16-latki, część ma dziewczyny , część nie,
ale żeby nikogo "nie wyróżniać", wszystkich zaprosimy z os. towarzyszącą. Sami zdecydują, czy przyjdą z kimś, czy pojedynczo.

Hm... teraz pomyślałam o 15-latkach
Stary 2010-04-21, 14:04   #2695
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris gratuluje inwencji twórczej, pomysł świetny tylko roboty z tym chyba dużo co?
No dużo, bo nigdy nie robiliśmy czegoś takiego i tż musiał najpierw metodą prób i błędów nauczyć się jak coś takiego zrobić, potem nauczył tez mnie i u pomogłam, to było szybciej
Ale jaka satysfakcja jest i fajnie, jak będziemy widzieć reakcje gości, przynajmniej tych, którym damy osobiście, no i fajna pamiątka dla nas
Stary 2010-04-21, 15:19   #2696
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

piękne zaproszenie
jednak mi szkoda pieniążków na takie,
znając siebie wybiorę tańsze (już za 2zł można znaleźć coś ładnego),
są rzeczy na których nie tniemy kosztów, ale myślę że w tym wypadku można bez szkody dla gości
ja będekupowała takie za 1,2 tylko jedno takie kupiłam bo to dla tego wujka ksiedza co ma nam dawać ślub więc chciałam jakoś to zaakcentować

Cytat:

Zaproszenie naprawdę świetne jak tylko będziesz miała je wręce to ja poproszę fotki
dzieki dziewczyny, na pewno zrobie fotki ja to aż się boję, bo zawsze mówię co myślę i nie interesuje mnie czy ktoś się obrazi czy nie (szczególnie jeśli knie ktoś obraża albo robi łaskę) Daj namiar na ten wątek! też chcętnieprzeczytam, wolę być przygotowana

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2010-04-21, 17:01   #2697
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336447 miłego czytania musze przyznać, ze ten watek uodparnia psychicznie

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Jeżeli chodzi o starszych nastolatków posiadających oficjalne i od dawna zdefiniowane osoby towarzyszące, to postaramy się pisać imię i nazwisko tej osoby, a jeżeli ktoś wszem i wobec się nie przyznaje, to dostanie z "osobą towarzyszącą"

Stary 2010-04-21, 22:21   #2698
sammi24
Zadomowienie

olinka malinka definitywnie moje zagapienie wybacz jeśli o kopertę chodzi to jestem też jak najbardziej za imieniem i nazwiskiem os. zapraszanej bez towarzyszącej
Stary 2010-04-22, 12:50   #2699
olinka malinka
Raczkowanie

Sammi24, spoko

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336447 miłego czytania musze przyznać, ze ten watek uodparnia psychicznie

Po przeczytaniu kilku stron powyższego wątku jestem zszokowana,
że goście mogą robic takie problemy. Najbardziej dziwi mnie, że zwlekają z powiadomieniem o nieprzybyciu lub w ogóle tego zaniechają!!!

A propos... kiedy zaczynacie zapraszać gości?
miesiąc/ 2 m-ce/ 3 m-ce przed ślubem?
My z TŻ zamierzamy zacząć na początku sierpnia.
Stary 2010-04-22, 17:29   #2700
Claris
Zakorzenienie

olinka malinka, właśnie dziś dostałam zaproszenia i już zaczynamy je rozdawać, tzn. tylko mojej rodzinie, bo jest mała, dużo przyjezdnych i dużo będzie odmów, dlatego rozdamy szybciej, by był czas na doproszenie gości ze strony tżta, który ma mega rodzinę. Moim czas dajemy do końca czerwca na potwierdzenie, a tż do 15. sierpnia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości