Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-09, 20:44   #2671
HotterThanFire
BAN stały

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

to mi troche ulżyło tyle że jest mi wciąż słabo jakbym miała zemdleć, mam 37.5 temperatury i bardzo mnie boli
dziekuje za linka
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:32   #2672
MARLENIK
Przyczajenie

Z pękniętą w trakcie prezerwatywą....
MARLENIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-09, 21:38   #2673
Madelaine87
Zadomowienie

no jak z pęknięta to szansa zawsze jest ale sama miałam kiedyś w okresie owulacji jasno różowy śluz, lekarz powiedział ze to objaw owulacji i że nic się nie dzieje, może też być lekko ciemny.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 08:44   #2674
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARLENIK Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad jedną rzeczą. koleżanka ma następujacy problem, nigdy w owulacji nie miała krwawień,a teraz w okolicach 16 dnia jej się pojawiło, lekkie ciemne ,jasne na przemian (przy cyklach na ogół 30 dniowych),ale nie wie kiedy ma dokładnie owulację... Czy to normalne, czy może wskazywać na ciąże? Kochała się z chłopakiem w w 7, 8 dniu......

Szansa na ciążę jest, ale raczej te plamienia wskazują na owulację.Jeśli plamienie w dniu spodziewanej miesiączki równiez wystapi to radze wykonać test ciążowy

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:30   #2675
zwyczajna21
Przyczajenie

Cześć
Słuchajcie dzisiaj jest dzień spodziewanej @ - lecz nie przyszła zawsze miałam rano jak tylko wstałam z łóżka a tu nic....też nie bolą mnie piersi jak to zawsze bywało .....temperatura 37.0
Podejrzewam ciąże - zrobiłam test z porannego moczu i wyszedł negatywny a może za wczas zrobiłam..?? jak myślicie...?

Proszę o odp.

Edytowane przez zwyczajna21
Czas edycji: 2010-03-10 o 15:02
zwyczajna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 11:24   #2676
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcat1988 Pokaż wiadomość
Mnie właśnie trochę zastanowiło to, że dosyć długo już mi się @ spóźnia, a kreska była taka jasna i to dopiero po 5 minutach. Może dlatego że test nie robiony z porannego moczu

idź do przychodni i zrób betę od razu wszystko bedziesz miała podane jak na tacy bo i dowiesz się, który tydzień

ja nigdy testów z porannego moczu nie miałąm szans zrobić, ostatnio jak robiłam robiłam z wieczornego i popołudniowego i pierwszą kreską, jaką widziałam, była mocna i gruba testowa, mocniejsza od kontrolnej. mi zawsze tak mi wychodziło, kreska testowa pojawiała sie pierwsza, kontrolna za nią. Zdecydowanie polecam betę.

Edytowane przez czarnaelizabeth
Czas edycji: 2010-03-10 o 11:27 Powód: literówki
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 12:38   #2677
blackcat1988
Raczkowanie

Dzisiaj rano pojawiło się plamienie bez skrzepów, chyba rozwinie się z tego @
Zastanawiam się tylko dlaczego ten przedwczorajszy test wyszedł pozytywny nie wiem czy ma jeszcze sens robienie jutrzejszego testu jeśli nadal będę krwawić
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 12:49   #2678
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj rano pojawiło się plamienie bez skrzepów, chyba rozwinie się z tego @
Zastanawiam się tylko dlaczego ten przedwczorajszy test wyszedł pozytywny nie wiem czy ma jeszcze sens robienie jutrzejszego testu jeśli nadal będę krwawić
plamienie niekoniecznie oznacza okres, połż się, nie nadwyrężaj i obserwuj. Mnie sie wydaje, że po takim czasie od ostatniej @ kreska powinna wyjsc pierwsza,niż testowa i nie po kilku minutach , tylko od razu. Na moich testach wyraźnie pisało,że słaba kreska nie oznacza ciaży (kreska dużo słabsza od kontrolnej), zamiast ewentualnego testu, naprawde, lepsza jest beta, która da 100% obraz sytuacji. A i cena jest porównywalna, bo w zależności od ośrodka 15-25zł średnio.
Stary 2010-03-10, 13:36   #2679
Natasha2
Raczkowanie

Chciałam się zapytac co to jest ta beta?
Ja dzisiaj wrócilam ze szpitala i sie okazało że torbiela juz nie mam ale mniejsza o to to nie ten wątek.
A jeśli chodzi o tą kreske to chyba musi byc wyraźniejsza, ja w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy, od kiedy sie kochałam bez niczego i nie miałam okresu (raczej przez ta torbiel) , zrobiłam 12 testów !!!
Wczoraj w szpitalu zrobiłam jeszcze dwa jak zawsze z porannego moczu i jeden strumieniowy wyszedł negatywnie (1 wyraźna kreska) a na drugim płytkowym oczywiscie jedna b.wyraźna a druga taka słaba ale widoczna (jak dla mnie).
Ogólnie w życiu zrobiłam o ze 100 testów lekką ręką. A na tych ostatnich dwunatu raz wychodziła lekka kreska a raz nie.
Pozatym byłam z tymi testami w aptece i ugina i mowił że to i tak wynik negatywny, jak na dwu miesieczna ciaże to obie kreski powinny byc wyraźne ( i mialam robione dwa USG w zwiazku z torbielem i tą moja urojona ciążą ).
Ale sie rozpisałam, no ładnie.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Juz pamietam, sorki za pytanie.
A swoja droga to w necie wszędzie pisze że jak jest druga kreska nawet ledwo widoczna to że i tak jest to ciaża. A u mnie to raczej tego nie oznacza Można zkołowacieć
Natasha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 15:06   #2680
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natasha2 Pokaż wiadomość

Juz pamietam, sorki za pytanie.
A swoja droga to w necie wszędzie pisze że jak jest druga kreska nawet ledwo widoczna to że i tak jest to ciaża. A u mnie to raczej tego nie oznacza Można zkołowacieć
No ja też bym się upierała przy tym, że jak jest druga kreska słabo widoczna, to oznacza ciąże, po prostu w instrukcji obsługi testu jest to wyraźnie napisane. Robilam ostatnio 2 testy, roznych firm i wszedzie byl ten sam tekst. U mnie akurat druga kreska byla bardzo widoczna, wiec nie mialam problemu z odczytaniem wyniku..ale już sama zwątpilam jak to w koncu jest
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 16:17   #2681
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Dlategonajlepiej jest zrobićbadanie z krwi-tak zwane Beta hcg,czyli stężenie hormonu hcg w krwi

u mnie było tak, ze jak krecha pojawiała się jako druga-ta testowa, mimo, ze był cień, to w ciazy nie byłam, jak wychodziła pierwsza -byłam. Też pytałam i gin. powiedziała, ze jak robiona po temrinie @, to powinny wyjść obydwie. Zdarza się, że owulacja się przesunęła i zapłodnienie było później, niż sądzi kobieta, wtedy właśnie są słabsze kreski. Najbardziej wiarygodne są testy z krwi, zwłaszcza robione po terminie @

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 16:17   #2682
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
plamienie niekoniecznie oznacza okres, połż się, nie nadwyrężaj i obserwuj. Mnie sie wydaje, że po takim czasie od ostatniej @ kreska powinna wyjsc pierwsza,niż testowa i nie po kilku minutach , tylko od razu. Na moich testach wyraźnie pisało,że słaba kreska nie oznacza ciaży (kreska dużo słabsza od kontrolnej), zamiast ewentualnego testu, naprawde, lepsza jest beta, która da 100% obraz sytuacji. A i cena jest porównywalna, bo w zależności od ośrodka 15-25zł średnio.

Nadal mam takie bardzo lekkie krwawienie,bez skrzepów zupełnie inne niż te gdy zwykle mam okres.Wogóle nie boli mnie brzuch, a zawsze umieram z bólu.Krew jest bardzo jasna.
Nie wiem co o tym myśleć. Na moim teście pisze że nawet słaba kreska oznacza ciążę Będę czekać i obserwować co się będzie działo.
Stary 2010-03-10, 16:39   #2683
dziewuszka27
Raczkowanie

Mam pewne wątpliwości.. Jestem w połowie drugiego opakowania tabletek novynette. W trakcie 7 dniowej przerwy po 1 opakowaniu od piatku- do piatku - w niedzielę doszło do stosunku. W piatek wzięłam 1 tabletkę z nowego opakowania..niestety w tym dniu rozpoczęłam kurację antybiotykiem dalacin, która trwała do wtorku (we wtorek wzięłam ost.tablętke antybiotyku ok 7 rano) a wieczorem doszło dos tosunku przerywanego..który strasznie mnie niepokoi.. Teraz jestem w połowie drugiego opakowania i pobolują mnie jajniki od kilku dni i mam straszne upławy.. Czy to moze być oznaka ciąży?
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 17:17   #2684
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez dziewuszka27 Pokaż wiadomość
Mam pewne wątpliwości.. Jestem w połowie drugiego opakowania tabletek novynette. W trakcie 7 dniowej przerwy po 1 opakowaniu od piatku- do piatku - w niedzielę doszło do stosunku. W piatek wzięłam 1 tabletkę z nowego opakowania..niestety w tym dniu rozpoczęłam kurację antybiotykiem dalacin, która trwała do wtorku (we wtorek wzięłam ost.tablętke antybiotyku ok 7 rano) a wieczorem doszło dos tosunku przerywanego..który strasznie mnie niepokoi.. Teraz jestem w połowie drugiego opakowania i pobolują mnie jajniki od kilku dni i mam straszne upławy.. Czy to moze być oznaka ciąży?
niekoniecznie...
raczej infekcja... lub reakcja na antybiotyk
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 19:31   #2685
Natasha2
Raczkowanie

No ja juz zwariowałam, jesli to ciaza to byłabym już w drugim albo trzecim miesiacu więc moim zdaniem to te kreski powinny byc już wyraźne a nie że na jednym jakas jest a na drugim nie ma i wszystkie dwanascie z porannego moczu. Miałam robione dwa USG ostatnie ze trzy dni temu i nic nie wykryły. Juz sama nie wiem skołowaciałam, dodam że rozstałam się z partnerem i miała bym mało ciekawą sytułację.
Ech kończe opakowanie Yaz i które tak jak chyba wspomniałam zaczęłam jakiegoś 30 dnia cyklu i mam nadzieję że dostane @
Natasha2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 21:25   #2686
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwyczajna21 Pokaż wiadomość
Cześć
Słuchajcie dzisiaj jest dzień spodziewanej @ - lecz nie przyszła zawsze miałam rano jak tylko wstałam z łóżka a tu nic....też nie bolą mnie piersi jak to zawsze bywało .....temperatura 37.0
Podejrzewam ciąże - zrobiłam test z porannego moczu i wyszedł negatywny a może za wczas zrobiłam..?? jak myślicie...?

Proszę o odp.
Test zrobiłaś o czasie więc powinien być wiarygodny. Czekaj na @ - powinna być lada dzień

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Nadal mam takie bardzo lekkie krwawienie,bez skrzepów zupełnie inne niż te gdy zwykle mam okres.Wogóle nie boli mnie brzuch, a zawsze umieram z bólu.Krew jest bardzo jasna.
Nie wiem co o tym myśleć. Na moim teście pisze że nawet słaba kreska oznacza ciążę Będę czekać i obserwować co się będzie działo.
To ile tych testów robiłaś? Zrób betę, choc ja obstawiam, że w ciąży nie jesteś... z tą jasną kreską (o której pisałaś parę postów temu) to moim zdaniem ściema. Druga krecha ma sie pojawić po czasie wyczytanym z ulotki (a nie później!) i 2 tygodnie po @ to miałabyś wyraźną i mocną drugą krechę (jak byś była w ciąży) i tyle.

Edytowane przez w_isienka
Czas edycji: 2010-03-10 o 21:26
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 22:39   #2687
Nikki1981
Przyczajenie

Witajcie!
Ja również zastanawiam się czy nie jestem w ciąży. Miesiączka powinna się pojawić prawie 4 tygodnie temu, a nadal jej nie ma. Zrobiłam już 2 testy ciążowe i wynik był negatywny za każdym razem. Nie mam żadnych objawów, ani ciążowych, ani NPM. Dodam, że od kilku lat okres mam wyjątkowo regularny, dlatego bardzo mnie zaskoczyło to, co się teraz dzieje.
Czy któraś z was tak miała?
Nikki1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 22:47   #2688
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikki1981 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Ja również zastanawiam się czy nie jestem w ciąży. Miesiączka powinna się pojawić prawie 4 tygodnie temu, a nadal jej nie ma. Zrobiłam już 2 testy ciążowe i wynik był negatywny za każdym razem. Nie mam żadnych objawów, ani ciążowych, ani NPM. Dodam, że od kilku lat okres mam wyjątkowo regularny, dlatego bardzo mnie zaskoczyło to, co się teraz dzieje.
Tak miałam. I w ciąży nie byłam. Rozregulował mi się okres . Od tamtej pory często mi spóźnia. Najlepsze jest to, że ja wiem i czuje kiedy mam owulacje i nawet przy spóźniającym sie okresie, kiedy ona się pojawiła potrafię dokładnie określić dzień w którym dostane okres.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 23:23   #2689
Nikki1981
Przyczajenie

Nie pozostaje mi nic innego, jak udać się do lekarza, żeby to wyjaśnić. I czekać na miesiączkę Dziękuję Madaaa, troszkę mnie uspokoiłaś.
Nikki1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-11, 07:24   #2690
zwyczajna21
Przyczajenie

No raczej nie przyjdzie już @

Dzienki za odp.
zwyczajna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 09:30   #2691
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikki1981 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Tak, miałam.Okazało się, że mam zaburzenia hormonalne i podejrzenie PCO. Stosujesz/stosowałaś jakąś antykoncepcję?

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 12:59   #2692
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Test zrobiłaś o czasie więc powinien być wiarygodny. Czekaj na @ - powinna być lada dzień

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

To ile tych testów robiłaś? Zrób betę, choc ja obstawiam, że w ciąży nie jesteś... z tą jasną kreską (o której pisałaś parę postów temu) to moim zdaniem ściema. Druga krecha ma sie pojawić po czasie wyczytanym z ulotki (a nie później!) i 2 tygodnie po @ to miałabyś wyraźną i mocną drugą krechę (jak byś była w ciąży) i tyle.
Testy zrobiłam 2. Dzisiaj krwawienie jest większe, więc jednak@ przyszła. Co do czasu pojawienia się kreski pisze na teście że do 5 minut i mi własnie po 5 minutach się pojawiła dość widoczna krecha.No więc jednak testy mylą się i w te stronę. O sprawie juz zapominam w ciąży napewno w takim razie nie jestem.
Stary 2010-03-11, 14:59   #2693
szycha000
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

mam do was pytanie
od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki na przemian raz jeden raz drugi (to jest takie kłucie) z tym że prawy bardziej, a 2/3 tygodnie temu uprwiałam seks z chłopakiem do końca. czy to możliwe że jestem w ciąży skoro wszytko wyliczyłam i były to dni nie płodne?
proszę o szybka odpowiedz
z góry dziękuje
szycha000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:03   #2694
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez szycha000 Pokaż wiadomość
mam do was pytanie
od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki na przemian raz jeden raz drugi (to jest takie kłucie) z tym że prawy bardziej, a 2/3 tygodnie temu uprwiałam seks z chłopakiem do końca. czy to możliwe że jestem w ciąży skoro wszytko wyliczyłam i były to dni nie płodne?
proszę o szybka odpowiedz
z góry dziękuje
No pewnie, ze może to być ciąża.
A na jakiej podstawie wyliczyłaś?
Kilkumiesięczna obserwacja śluzu i mierzenie temperatury?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:05   #2695
szycha000
Przyczajenie

skorzystałam z internetowego kalkulatora
http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html
Stary 2010-03-11, 15:11   #2696
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz gdzie można sobie takie kalkulatory wsadzić?

test ciążowy.
Stary 2010-03-11, 15:13   #2697
szycha000
Przyczajenie

wiem gdzie moge go sobie wsadzić...
jakoś na dniach powinnam dostać okresu to trochę poczekam jeszcze a jak nie to po test polece
Stary 2010-03-11, 15:13   #2698
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

wiesz co możesz sobie zrobić z takim kalkulatorkiem?

One nie dają pewności, cykl kobiety to nie matematyka...

brak słów.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 15:15   #2699
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
wiem gdzie moge go sobie wsadzić...
jakoś na dniach powinnam dostać okresu to trochę poczekam jeszcze a jak nie to po test polece

plamienia możesz dostać nawet będąc w ciąży.

po co się stresować jeszcze przez kilka dni, skoro test będzie już wiarygodny?
Stary 2010-03-11, 15:18   #2700
szycha000
Przyczajenie

a to jajniki bola przy ciąży?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości