|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
BAN stały
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
to mi troche ulżyło
![]() ![]() dziekuje za linka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Przyczajenie
|
Z pękniętą w trakcie prezerwatywą....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
no jak z pęknięta to szansa zawsze jest ale sama miałam kiedyś w okresie owulacji jasno różowy śluz, lekarz powiedział ze to objaw owulacji i że nic się nie dzieje, może też być lekko ciemny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szansa na ciążę jest, ale raczej te plamienia wskazują na owulację.Jeśli plamienie w dniu spodziewanej miesiączki równiez wystapi to radze wykonać test ciążowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Słuchajcie dzisiaj jest dzień spodziewanej @ - lecz nie przyszła zawsze miałam rano jak tylko wstałam z łóżka a tu nic....też nie bolą mnie piersi jak to zawsze bywało .....temperatura 37.0 Podejrzewam ciąże - zrobiłam test z porannego moczu i wyszedł negatywny ![]() Proszę o odp. Edytowane przez zwyczajna21 Czas edycji: 2010-03-10 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
idź do przychodni i zrób betę ![]() ![]() ![]() ja nigdy testów z porannego moczu nie miałąm szans zrobić, ostatnio jak robiłam robiłam z wieczornego i popołudniowego i pierwszą kreską, jaką widziałam, była mocna i gruba testowa, mocniejsza od kontrolnej. ![]() Edytowane przez czarnaelizabeth Czas edycji: 2010-03-10 o 11:27 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj rano pojawiło się plamienie bez skrzepów, chyba rozwinie się z tego @
Zastanawiam się tylko dlaczego ten przedwczorajszy test wyszedł pozytywny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
plamienie niekoniecznie oznacza okres, połż się, nie nadwyrężaj i obserwuj. Mnie sie wydaje, że po takim czasie od ostatniej @ kreska powinna wyjsc pierwsza,niż testowa i nie po kilku minutach , tylko od razu. Na moich testach wyraźnie pisało,że słaba kreska nie oznacza ciaży (kreska dużo słabsza od kontrolnej), zamiast ewentualnego testu, naprawde, lepsza jest beta, która da 100% obraz sytuacji. A i cena jest porównywalna, bo w zależności od ośrodka 15-25zł średnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Chciałam się zapytac co to jest ta beta?
Ja dzisiaj wrócilam ze szpitala i sie okazało że torbiela juz nie mam ![]() A jeśli chodzi o tą kreske to chyba musi byc wyraźniejsza, ja w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy, od kiedy sie kochałam bez niczego i nie miałam okresu (raczej przez ta torbiel) , zrobiłam 12 testów !!! ![]() Wczoraj w szpitalu ![]() Ogólnie w życiu zrobiłam o ze 100 testów lekką ręką. A na tych ostatnich dwunatu raz wychodziła lekka kreska a raz nie. Pozatym byłam z tymi testami w aptece i ugina i mowił że to i tak wynik negatywny, jak na dwu miesieczna ciaże to obie kreski powinny byc wyraźne ( i mialam robione dwa USG w zwiazku z torbielem i tą moja urojona ciążą ![]() Ale sie rozpisałam, no ładnie. ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Juz pamietam, sorki za pytanie. A swoja droga to w necie wszędzie pisze że jak jest druga kreska nawet ledwo widoczna to że i tak jest to ciaża. A u mnie to raczej tego nie oznacza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
Dlategonajlepiej jest zrobićbadanie z krwi-tak zwane Beta hcg,czyli stężenie hormonu hcg w krwi
![]() u mnie było tak, ze jak krecha pojawiała się jako druga-ta testowa, mimo, ze był cień, to w ciazy nie byłam, jak wychodziła pierwsza -byłam. Też pytałam i gin. powiedziała, ze jak robiona po temrinie @, to powinny wyjść obydwie. Zdarza się, że owulacja się przesunęła i zapłodnienie było później, niż sądzi kobieta, wtedy właśnie są słabsze kreski. Najbardziej wiarygodne są testy z krwi, zwłaszcza robione po terminie @ |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadal mam takie bardzo lekkie krwawienie,bez skrzepów zupełnie inne niż te gdy zwykle mam okres.Wogóle nie boli mnie brzuch, a zawsze umieram z bólu.Krew jest bardzo jasna. Nie wiem co o tym myśleć. Na moim teście pisze że nawet słaba kreska oznacza ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Mam pewne wątpliwości.. Jestem w połowie drugiego opakowania tabletek novynette. W trakcie 7 dniowej przerwy po 1 opakowaniu od piatku- do piatku - w niedzielę doszło do stosunku. W piatek wzięłam 1 tabletkę z nowego opakowania..niestety w tym dniu rozpoczęłam kurację antybiotykiem dalacin, która trwała do wtorku (we wtorek wzięłam ost.tablętke antybiotyku ok 7 rano) a wieczorem doszło dos tosunku przerywanego..który strasznie mnie niepokoi.. Teraz jestem w połowie drugiego opakowania i pobolują mnie jajniki od kilku dni i mam straszne upławy.. Czy to moze być oznaka ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
raczej infekcja... lub reakcja na antybiotyk
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
No ja juz zwariowałam, jesli to ciaza to byłabym już w drugim albo trzecim miesiacu więc moim zdaniem to te kreski powinny byc już wyraźne a nie że na jednym jakas jest a na drugim nie ma i wszystkie dwanascie z porannego moczu. Miałam robione dwa USG ostatnie ze trzy dni temu i nic nie wykryły. Juz sama nie wiem skołowaciałam, dodam że rozstałam się z partnerem i miała bym mało ciekawą sytułację.
Ech kończe opakowanie Yaz i które tak jak chyba wspomniałam zaczęłam jakiegoś 30 dnia cyklu i mam nadzieję że dostane @ |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2010-03-10 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Ja również zastanawiam się czy nie jestem w ciąży. Miesiączka powinna się pojawić prawie 4 tygodnie temu, a nadal jej nie ma. Zrobiłam już 2 testy ciążowe i wynik był negatywny za każdym razem. Nie mam żadnych objawów, ani ciążowych, ani NPM. Dodam, że od kilku lat okres mam wyjątkowo regularny, dlatego bardzo mnie zaskoczyło to, co się teraz dzieje. Czy któraś z was tak miała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2689 |
Przyczajenie
|
Nie pozostaje mi nic innego, jak udać się do lekarza, żeby to wyjaśnić. I czekać na miesiączkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Przyczajenie
|
No raczej nie przyjdzie już @
![]() Dzienki za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, miałam.Okazało się, że mam zaburzenia hormonalne i podejrzenie PCO. Stosujesz/stosowałaś jakąś antykoncepcję? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
mam do was pytanie
od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki na przemian raz jeden raz drugi (to jest takie kłucie) z tym że prawy bardziej, a 2/3 tygodnie temu uprwiałam seks z chłopakiem do końca. czy to możliwe że jestem w ciąży skoro wszytko wyliczyłam i były to dni nie płodne? proszę o szybka odpowiedz z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na jakiej podstawie wyliczyłaś? Kilkumiesięczna obserwacja śluzu i mierzenie temperatury? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Przyczajenie
|
skorzystałam z internetowego kalkulatora
http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
test ciążowy.
![]() |
#2697 |
Przyczajenie
|
wiem gdzie moge go sobie wsadzić...
jakoś na dniach powinnam dostać okresu to trochę poczekam jeszcze a jak nie to po test polece |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz co możesz sobie zrobić z takim kalkulatorkiem? One nie dają pewności, cykl kobiety to nie matematyka... brak słów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
plamienia możesz dostać nawet będąc w ciąży. po co się stresować jeszcze przez kilka dni, skoro test będzie już wiarygodny?
![]() |
#2700 |
Przyczajenie
|
a to jajniki bola przy ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.