|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
A ja ostatnio czytałam o HPV i jakoś nie mam ochoty na nic. Cytat:
A Ty kochaniutka dasz sobie radę i teraz czeka cie najpiękniejszy okres w życiu Ciesz się, że masz prezent od Tz.
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Motylku mialam usg i nic ono więcej nie wykazało, bo puls jest
no i tu jest moja nadzieja... tylko mi nic nie przepisał, no ja już nic nie wiem. Staram się o nic nie martwić... Ale to nie jest takie latwe... ktoś mi poardził bym już jednego lekarza nie zmienaiała... Pa dobranoc...
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() my wlasnie wrocilismy z tzem... hm..kurcze szkoda ze tyle @ przyszlo ale nowy rok musi byc lepszyja postanowilam zawiesc staranka..takze bede was podczytywac i czasem cos naskrobe bo juz chyba nie naaje sie do tego wonteczku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Tak w skrócie bo miałam cały dzień zalany łzami. Aż mnie oczy bolą. Mianowicie mój problem sam się rozwiązał-straciłam dziś pracę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle że nie mam na razie żadnej w zamian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz to jest dno. W ciągu ostatnich 6-ciu miesięcy tracę wszystko po kolei- najpierw mój tż, potem fasolka, przyjaciele, szacunek wszystkich dookoła, samochód, własną godność i chęć do życia a teraz nawet pracę i co za tym idzie-mieszkanie. A jeszcze wczoraj mówiłam sama do siebie że już przecież gorzej być nie może... A jednak. Co do testu, zrobiłam dziś kolejny i tak jak wczoraj, dziś też wyszły mi 2 krechy. No i brzuch mnie boli niemiłosiernie ale podejżewam że to raczej z nerwów. Chociaż mówię Wam, jak zaczął boleć o 15 tak nie odpuszcza. Czuję się jakbym miała dostać z 10 @ na raz Boli z obu stron, strasznie kłuje po bokach. Jakby nie wiem...jajniki? Na środku też boli. Teraz wieczorem promieniuje mi też na krzyż ![]() ![]() nie wiem co mi jest ![]() Z resztą jakie ma to teraz znaczenie. Ja dosłownie nie wiem co mam teraz robić Idę do pracy jeszcze jutro i pojutrze Widzę że mój podpis sprowadzi teraz na mnie wszystkie nieszczęścia jakie możliwe Co ma być to będzie...dobre-no to mam za swoje. Jest bezrobocie
to think that I was so naive. maybe didn't mean that much. but it meant everything to me. Edytowane przez madziorka_82 Czas edycji: 2009-12-29 o 01:30 |
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulko ja dostałam książkę o ciąży od mojej mamy w prezencie i prawie całą już przeczytałam
A jak to z tymi szpitalami tam u was?To ich trzeba prosić o to żeby przyjeli?Przecież to nienormalne!Przeciez powinnaś tam rodzic gdzie masz najbliżej!Carol jakie cudne zdjęcie!!!!!Rzeczywiscie grzeczniutkie dziecko bedzie- juz w życiu płodowym z aureolka ![]() Motylku wykorzystuj tż- ta ile sie da.Mam nadzieję ze poskutkuje to noworoczną fasolką.Korzystaj tez z tego, że masz jeszce ochote na figle, bo ja nie mam zupełnie żadnej...Mam nadzieję, że sie to jeszce zmieni. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- madziorku tak mi przykro, że ten rok ci się tak kończy niefortunnie.Nie rozumiem tylko dlaczego cie tak zwolnili z dnia na dzień.A okres wypowiedzenia itp?Mam nadzieje ze sobie jakąś pracę szybko znajdziesz.
|
#2676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
madziorka_82 Ech wiem że może wszystko teraz wydaje się czarne i beznadziejne, ale może warto popatrzeć na tą sytuację jak szansę nowe życie Z bardziej technicznych rzeczy - ponawiam pytanie jak to się stało że tak z dnia na dzień mogli Cię wywalić??? |
|||||
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Carol piękne zdjęcie Madziorka myślę, że dobrze się stało. Już nie będziesz miała kontaktu to może na spokojnie i emocji przemyślisz sprawę. Tak ma być. Z pracą na pewno coś wymyślisz. wtedy gdy mamy problemy często po jakimś czasie przychodzi samo rozwiązanie. Trzymam kciuki żeby teraz się uśmiechnęło do Ciebie szczęście. Stara Panna wiem,że łatwo się mówi, ale teraz musisz mieć dużo sił i starać się w jakiś sposób pomóc mamie. Sama wiem, że czasem zdarzają się cuda. Warto walczyć do końca. Sas głowa do góry ![]() Bella7 jestem tego samego zdania co marlenka0505. też bym się udała do innego lekarza na konsultacje, żeby potwierdził to co mówi twój lekarz. Dziewczynki trzymajcie się ciepło. |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie nie poznaję tego wąteczku, tak jakby jakieś tornado tu przeszło, dziewczynki gdzieś poucikały, a te co zostały wyjątkowo mało rozmowne.
Ja tym czasem spadam po wyniki i na jakieś zakupy wybywam. Trzymajcie się Kochane. |
|
|
|
#2679 |
|
BAN stały
|
Ja nie powiedzialam, ze to popieram. Napisalam tylko ze ja rozumiem. Ciezko jest tak ot rzucic kogos kogo sie kocha, mimo ze ta osoba niemilosiernie nas krzywdzi. Zyczylam Madziorce szczescia, ale nie powiedzialam czy z nim- po prostu z nim czy bez niego niech bedzie szczesliwa...
|
|
|
|
#2680 |
|
Zadomowienie
|
madziorka masz naprawde okropną sytuację, ale to rzeczywiście może być szansa na rozpoczęcie nowego życia.. szkoda tylko że tą pracę straciłaś, bo bez pracy to naprawdę ciężko zacząć wszystko od nowa. ale może znajdziesz robotę szybciej niż myślisz? uszy do góry.
|
|
|
|
#2681 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W tym przypadku to wyrok... Cytat:
A ja nie mam już sił... Poprostu nie mam... ![]() A wogóle to dzień dobry...
|
|
|
#2682 |
|
Zadomowienie
|
No i jestem ale widze ze tu cichutko bardzo
![]() Wrocilam dopiero wczoraj w nocy i dzisiaj umieram ze zmeczenia. Nie mam wogole weny ani checi do pracy. Wydaje mi sie ze sie urwe stad troszke szybciej bo i tak praktycznie nikogo nie ma. Obym przeszla niezauwazona. Panienko przykro mi z powodu Twojej mamy. Zycze Tobie, Twojej mamie oraz reszcie twoich bliskich duzo sily bo bedzie wam teraz bardzo potrzebna Sas skarbie mam nadzieje ze jednak nie uciekniesz i bedziesz do nas pisac. Ja sie troszke opuscilam ale to dlatego ze bylam w domku i naprawde nie mialam czasu. Tylko jak juz szlam spac to jeszcze w lozku otwieralam komputer zeby zobaczyc co sie u was dzieje. Teraz obiecuje poprawe chociaz z moim samopoczuciem dalej jest nienajlepiej. Mam nadzieje ze tutaj jest taki zastoj tylko w trakcie swiat i ze w nowym roku znowu ruszymy pelna para z wpisami tak ze Carol bedzie musiala otwierac nowa czesc naszego wateczku... Milego dnia kochane |
|
|
|
#2683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witajcie kochane witam równiez nowe koleżanki!!!Bardzo dziękuję i ciesze się, ze mój szkrab zrobił takie wrażenie ta aureolka budzi powszechne zastanowienie i zainteresowanie malutek chyba już maniezłą opiekę a nóżki skubaniec ścisnął jak nie wiem, ale i tak pokaze w końcu co tam ma mnie sie wydaje, ze bedzie siusiak no ale poczekamy![]() Panienko współczuję z powodu mamusi i tzrymam mocno kciuki żeby wszystko bylo dobrze a wierzę, ze tak właśnie bedzie!!!!! Faktycznie tutaj ciszej się zrobiło, ale to pewnie z powodu tego okresu świąteczno-sylwestrowego, ja sama mało piszę, bo leżę. Dalej plamie, ale brązowo raczej i mało więc się nie martwiętak jak lekarz kazał. Luteinę zaczełam brać i wierzę, ze wkrótce wszystko bedzie ok Zmykam lezec i pachniec moje kochane, miłego dzionka dla Was wszystkich!!! A Moniczko Ty sie nigdzie nie wybieraj ja też jestem duzo mniej, ale jestem i będę
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie muszę jechać do pracy...jakaś ważna sprawa wyskoczyła, na szczęście tylko na chwilkę.
No i odebrałam wynkiki i niestety ale już mam anemię, już teraz rozumiem dlaczego tak słabo się czuję... Lecę Kochane, a wy się nie oszczędzajcie tylko piszcie piszcie Panienko wiem że niczego to nie zmieni, ale strasznie mi przykro... |
|
|
|
#2685 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kochane. Nie wiem czy mnie pamiętacie, przyszłam się wam pochwalić, że w 24 cyklu udało nam się. wczoraj wieczorem zrobiłam test w dniu spodziewanej @, wyszła druga kreska jaśniejsza,ale jest. jesteśmy przeszczęśliwi, a ja pełna obaw czy wszystko się powiedzie
|
|
|
|
#2686 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam moje kochane dziewczynki
madziorka slonce widze, ze u Ciebie naprawde niewesolo..wierze, ze nie masz sily juz na nic i wszysko jawi sie dla ciebie w czarnych barwach..poplacz sobie, ponarzekaj a no koniec wstan i powiedz" co nas nie zabije to nas wzmacnia" to cholernie trudne wiem, ale dasz rade!! kto jak nie ty!!!! czasem trzeba upasc nisko zeby potem byc na pagorku i ja wierze ze Tobie sie uda!! jestes madra inteligntna kobietka! niestety czesto ludzie traca prace, ale skoro juz jedna dostalas to i dostaniesz inna! nie wolno sie tym zalamywac! trzeba isc powoli do przodu! masz kochajacych rodzicow, prawda? napewno na nich mozesz liczyc !! i do tego my tu jestesmy.wirtulaie co porawda ale zawzsze na miare naszych mozliwosci Ci pomozemy..jesli bedziesz czegos potrzebowala pisz!!! po to tu siebie mamy..oj gdybym mieszkala blizej Ciebie to nie pozwolilabym Ci sie tak latwo poddac...kochana mnie tez zycie pokopoalo nie raz( z reszta nie tylko mnie) ale da sie wyjsc z tego!!!!musisz uwierzyc w siebie!!!i w to ze potrafisz.JA W CIEBIE WIERZE!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kochane
marlenka anemia sie zdarza, bedziesz musiala pewnie jakies witaminki lykac, ale to juz gin powie najlepiej andzia super!!!gratuluje i dbaj i was juz po wizycie. jestem mega szczesliwa. wg OM to 10tydz+2 dni a wg USG to 10tydz+6 dni. czyli dzidzia rosnie zdrowo na usg wszystko ok. gin nawet zmierzyl przeziernosc i wynosi 0,08 wiec nawet jesli zmierzylby za tydzien to nie ma szans na wysoki wynik wszystko w porzadku i wyniki dobre. jestem taka happy nasz skarbek ma 36mm Załącznik 2749618
|
#2689 |
|
Wtajemniczenie
|
Itakasiu jeszcze raz śliczna foteczka
Trzymajcie dziś za mnie kciuki ide do lekarza jeszcze dziś. Mam nadzieję ze równiez będę miała możliwość wklejenia zdjątka kruszynki... Tu naprawdę cicho i pusto się zrobiło.. Co się dzieje dziewczyny???? |
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Linka
dziekuje
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2692 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja jutro powtórzę test i jeśli będzie wyraźniejsza krecha to może pójdę też na hcg... oby była! |
|
|
|
|
#2694 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamusie i staraczki
. Czy mogę się przyłączyć? Kilka dni temu zrobiłam test i wyszły upragnione 2 kreseczki
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje!! na pewno będzie ok, a lekarz już niedługo
cierpliwość jest trudna prawda?? zwłaszcza w tym temacie....
|
|
|
|
#2697 |
|
Raczkowanie
|
Oj i to jeszcze jak, ale co zrobić
. Mam w dodatku przykre wspomnienia z ubiegłego roku, kiedy poroniłam, dlatego teraz jestem szczególnie przewrażliwiona.
|
|
|
|
#2698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!! Ja dzisiaj spacerowalam na naszym siarczystym mrozie,, musze wam wyslac zdjecia ale cos mi sie dzieje z kompem i nei moge zgrac, mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze dzisiaj!
![]() Zaopatrzylam sie w malo seksowne welniane majtusie i koszuleczki i laze po mrozie bo zdrowo i przepieknie, mroz trzeszczy pod nogami, slonce swieci, piekna zima, jutro pewnie znowu bede cicho bo mamy znajomych az do 3 stycznia, wiec pewnie bede sie rzadziej pojawiac. A tu widze tlumy nowych staraczek i zafasolkowanych Witam serdecznie ***Cytat:
Carolku kochana! Ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku, lez lez i ciesz sie lenistwem blogim, bo jak mawia moja mama, rzeba sie wysppac bo jak przyjdzie dzidzia to ze snu nici )) Powiem Ci ze zazdroszcze ci takiej cudownej opieki lekarskiej. ja dopiero 14 stycznia ide do lekarza , ale do ogolnego zrobia mi kolejne badania i tyle. Patrze na te wasze zdjecia USG i az lezka w oku mi sie zakrecila, bo juz takie duze dzieciaczki sa w 10 tygodniu a ja juz wlasciwie 12...wiec pewnie tyle byloby widac, a ja nie wiem nawet co tam u mojej dzidzi. Brzuszek mi sie powiekszyl bardzo malutko na razie wiec sama nie wiem czy to dobrze czy moze to neipokojace ze za malo, p[iersi tez jakos specjalnie nie rosna, mieszcze sie w staniki, dzisiaj nawet zgaga przeszla. Meczy mnie ta niepewnosc. ehh... tu taka piekna zima, a tu taka nostalgie wprowadzam..czyzby ciazowe skoki nastrojow??![]() Cytat:
Itakasiu! Gratuluje!! Jeju jaka piekna dzidzia!! cudownie ze wszystko jest dobrze, jha sie troche martwie bo u nas nie robia tego badania na przeziernosc karku, dopiero w 18 - 20 tygodniu USG, nie wiem jak sie doczekam, tak bym chciala miec takie zdjatko jak wy macie ) gratuluje i ciesze sie .A jak sie cuzjesz Kasiu? mam nadzieje, ze mdlosci mijaja? mnie juz coraz lepiej, czytalam ze najczesciej pzechodza ok 12-13 tygodnia. Cytat:
Linus!!! Trzymamy kciuki!! Na pewno wszystko bedzie dobrze!!! Wklejaj zdjecie koniecznie, ja tez czekam z niecierpliwoscia, chyba sobie te wasze zdjecia skataloguje i bede ogladac jak mnie najdzie chandra! PBedzie dobrze kochana, na pewno, Buziaki i czekamy na zdjecie. I wszystkim zafasolkowanym swiezo gratuluje i w ogole buziaki juz prawie Noworoczne
|
|||
|
|
|
#2699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kilka testów się raczej nie myli, a bledziutka kreseczka też oznacza ciążę, tym bardziej przed terminem @. Myślę, że można już gratulować, co też czynię bardzo serdecznie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
BAN stały
|
http://bobovita.com.pl/fotogaleria.p...O&sys_id=36365
zaglosujcie na moja niuncie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

chce oszukać, że jest w ciąży??? czy, że nie jest??? bo piszesz, że najpierw sama musi dojść do siebie ale nie piszesz po czym??? jeśli to nie tajemnica to może napisz, sprawa będzie jaśniejsza bo na prawdę nie rozumiem...
za wyraźną kreche