Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 11:03   #2671
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Również uważam, że Rubik źle wyglądała na tym pokazie. Sama mówiła, że nie lubi się pokazywać w bieliźnie na wybiegu i chyba wiem dlaczego. Ma zbyt szerokie biodra i jest zbyt koścista. Modelki VS mają piękne ciała, ale nie mają sterczących kości. Co innego prezentować ubrania co innego bieliznę... Anja po prostu nie wyglądała dobrze na tym pokazie. Zgadzam się też z Ishikawą, że wygląda na zmęczoną i wyczerpaną.
Też mi się to rzuciło w oczy. W sumie pierwszy raz. Nie przepadam za A. Rubik i mi się nie podoba ale na zdjęciach zawsze dobrze wychodziła.

Z m i e n i ł a m swoje życie!
Puntodivista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:16   #2672
baajeczna2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
A co do reklam to jest żałosne, rozumiem, że są sponsorami i chcą się zareklamować, ale co oni sobie myślą? Że pójdę do sklepu i kupię karton Fitelli i 10 tubek pasty tylko dlatego, że tego używają TOP MODEL? No bez przesady...
oprócz podstawowej funkcji reklamy (skłonienie do zakupu), ma ona też wzbudzać zainteresowanie (wzbudza, skoro nawet w tym wątku gadacie o fitelli) czy chociażby spełniać funkcję edukacyjną (to też się sprawdza- dziewczyny mówią w programie, że dobrze sie odżywiają, że schudły itd. i dzięki temu znacie producenckie "zalety" fitelli)

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:19   #2673
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Nie wiem co was tak oburza.To telewizja. To tak, jakby sie oburzac, ze u Gessler jest Prymat, w DDTVN Kucharek, w Ugotowani Alma. Przeciez to normalne i nawet nie chamskie takie, jak w serialach - watke pt: jeste konsultantka takiej fajnej firmy, oriflame sie nazywa, chcesz cos? I przez pol serialu kamera na krem.
Skoro jakas firma sponsoruje dany program, czyli daje kupe kasy na niego, to ma prawo sie zareklamowac. Mnie to w ogole nie dziwi i nie oburza.
Mam dokladnie to samo zdanie i nie rozumiem tego oburzenia na reklamy. To normalna rzecz, jest sponsor i chce się zareklamować, ma do tego święte prawo, a jak się komus to nie podoba to niech po prostu nie kupuje tych produktow i tyle.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:36   #2674
niuniulka1989
Zakorzenienie

Mnie te reklamy bawią I powiem Wam, że miałam nawet kupić tą Fitellę bez cukru, ale kosztowała prawie 7 zł!

Wracając do tematu TM, jak myślicie- kto odpadnie tym razem? Obstawiam Weronikę lub Beatę.... ale raczej Weronika
Stary 2010-11-14, 12:44   #2675
lady opium
Zadomowienie

Tak, te reklamy są śmieszne, bo jakieś takie niespójne, nieprawdziwe, wręcz nieudolne... Laski zbiorowo szczotkujące zęby lub wspólnie myjące włosy, przyprawy z torebki ucierane w moździerzu...

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:38   #2676
aga24zuzia
Rozeznanie

odnośnie A. Rubik na pokazie VS to faktycznie nie wyglądała zjawiskowo....jakaś taka wychudzona i zmęczona..wręcz szara...Kasi Struss nie miałam okazji jeszcze zobaczyć w show-zaraz poszukam
fotek
Szkoda że w tym pokazie nie wzięła udziału Dżoana Krupa- na pewno wyglądałaby świetne

A co do reklam w programie.. to one mnie raczej bawią niż denerwują
pomóż mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-11-14 o 14:41
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:33   #2677
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady opium Pokaż wiadomość
Tak, te reklamy są śmieszne, bo jakieś takie niespójne, nieprawdziwe, wręcz nieudolne... Laski zbiorowo szczotkujące zęby lub wspólnie myjące włosy, przyprawy z torebki ucierane w moździerzu...
No kurcze, jak się zbierają rano na jedną godzine, to chyba logiczne, że raczej myją włosy i zęby w tym samym czasie, a nie kazda sobie, bo inaczej by po prostu nie zdążyły, a przecież tam jest jedna łazienka, a nie dziesięć, muszą z niej korzystać wspólnie.
Wiadomo, reklamy te są dość nachalne, ale nie wpływa to na plynność oglądania programu, tak po prostu jest i nie wydaje mi się, żeby to był powód do narzekania. Jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda.

Stary 2010-11-14, 15:49   #2678
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
No kurcze, jak się zbierają rano na jedną godzine, to chyba logiczne, że raczej myją włosy i zęby w tym samym czasie...
Taaaak, są wyjątkowo zsynchronizowane i wszystkie uwielbiają Fitellę...

08.06.2012

Stary 2010-11-14, 16:00   #2679
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię o włosach i zębach, a nie o Fitelli, chyba dość jasno napisalam.

Stary 2010-11-14, 16:14   #2680
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Mówię o włosach i zębach, a nie o Fitelli, chyba dość jasno napisalam.
Scenki z równoczesnym myciem włosów są równie prawdziwe jak zbiorowe smakowanie Fitelli. Śmieszne i naiwne, ale co zrobić, show must go on...

P.S. Na dalsze rozwijanie tej kwestii nie mam już ani czasu ani ochoty, sorki.

08.06.2012

Stary 2010-11-14, 16:41   #2681
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Scenki z równoczesnym myciem włosów są równie prawdziwe jak zbiorowe smakowanie Fitelli. Śmieszne i naiwne, ale co zrobić, show must go on...

P.S. Na dalsze rozwijanie tej kwestii nie mam już ani czasu ani ochoty, sorki.
Niewiele mnie to obchodzi

Generalnie podałam argumenty, które przemawiają za tym, że dziewczęta raczej nie mają wyjścia i musza dokonywac toalety w mniej więcej tym samym czasie i tym samym miejscu i jest to jak najbardziej naturalne. Odnioslam się do jednej, konkretnej wypowiedzi twierdzącej, że wspólne mycie zębow i włosów jest nienaturalne i niespójne. Wg mnie jest jak najbardzej spójne. Nie mówiłam ogólnie o reklamach. Do Fitelli sie nie odnioslam, a ty z nia wyskakujesz jak Filip z konopii.

A teraz juz ogolne o reklamach w Top Model.
To, że sponsor wykorzystal tego typu sytuacje do reklamy też jest naturalne, ma okazje, to niech korzysta.
Wybulił kasę na program, więc ma prawo sie w nim zareklamować, a reklamy w samej swej istocie są dobrze zauważalne i nachalne, bo gdyby nie były to nie spelniałyby funkcji reklamy. Spójne czy nie, są reklamami. Reklamy lecące normalnie w przerwach reklamowych też rzadko kiedy są absolutnie naturalne, realistyczne i spójne, a jakoś nikt nie narzeka.

Tego typu programy rządzą się takimi, a nie innymi prawami, nie widzę w tym nic złego i wręcz śmieszne jest takie narzekanie. Chcecie program bez reklam, to same go sfinansujcie.

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2010-11-14 o 16:42
Stary 2010-11-14, 16:44   #2682
solq
Raczkowanie

Po zapowiedziach nowego odcinka coś mi się wydaje, że Kaśka zostawia konkurencje daleko w tyle. Kurcze, dziewczyna jest taka pewna siebie, obyta i wygadana. Nie znoszę jej zdjęć i nie lubie jej, ale akurat charakter ma taki, że sobie wszędzie poradzi i ma bardzo bardzo duże szanse na wygranie programu
solq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:02   #2683
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Mają pewnie w umowach wzmiankę o sponsorze

Cytat:
Tego typu programy rządzą się takimi, a nie innymi prawami, nie widzę w tym nic złego i wręcz śmieszne jest takie narzekanie. Chcecie program bez reklam, to same go sfinansujcie.
myślę, że głównie chodzi o to, że taki typ agresywnej reklamy został wprowadzony niedawno. Kiesyś wystarczyło "sponsorem programu jest..." i było po sprawie. Teraz ta forma jest mocno naciągana i daje po oczach i dlatego wzbudza dyskusje.
Śmieszne to jest takie napuszanie się i traktowanie sprawy jak czegoś na śmierć i życie

Cytat:
Napisane przez solq Pokaż wiadomość
Po zapowiedziach nowego odcinka coś mi się wydaje, że Kaśka zostawia konkurencje daleko w tyle. Kurcze, dziewczyna jest taka pewna siebie, obyta i wygadana. Nie znoszę jej zdjęć i nie lubie jej, ale akurat charakter ma taki, że sobie wszędzie poradzi i ma bardzo bardzo duże szanse na wygranie programu
Ja też nie przepadam za Kaśką, taka sukowata mi sie wydaje. Wydaje mi się też, że z czasem to Anka będzie błyszczeć,choć zupełnie nie wiem dlaczego. A tak w ogóle to jestem za Olą, bo cóż mi zostało

Stary 2010-11-14, 17:14   #2684
Katoshi
Raczkowanie

Cytat:

Generalnie podałam argumenty, które przemawiają za tym, że dziewczęta raczej nie mają wyjścia i musza dokonywac toalety w mniej więcej tym samym czasie i tym samym miejscu i jest to jak najbardziej naturalne. Odnioslam się do jednej, konkretnej wypowiedzi twierdzącej, że wspólne mycie zębow i włosów jest nienaturalne i niespójne. Wg mnie jest jak najbardzej spójne. Nie mówiłam ogólnie o reklamach. Do Fitelli sie nie odnioslam, a ty z nia wyskakujesz jak Filip z konopii.
Wszystkie te akcje mycie włosów (pantene) jedzenie śniadań i nawijanie o zdrowym odżywianiu podczas jedzenia fitelli jest wyreżyserowane i odgórnie narzucone przez sponsorów. Wątpie szczerze, że wszystkie robią zbiórkę i lecą myć głowy czy razem myć zęby (tylko kiedy jest polecenie bo trzeba nakręcić dla sponsora) bo innego wyjścia nie mają, to chyba toaletę mają dostępną tylko w określonych godzinach skoro muszą to robić razem (ironia). Piszesz pozatym, że reklama spełniła swoje zadanie bo jest zauważana otóż dobra reklama nie tylko jest zauważana co wywiera pozytywne wrażenie, na mnie nie wywierają te reklamy żadnego zainteresowania produktami, wręcz odrzucają.

Edytowane przez Katoshi
Czas edycji: 2010-11-14 o 17:16
Katoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:35   #2685
201804200947
Konto usunięte

Cytat:

To, że sponsor wykorzystal tego typu sytuacje do reklamy też jest naturalne, ma okazje, to niech korzysta.
Wybulił kasę na program, więc ma prawo sie w nim zareklamować, a reklamy w samej swej istocie są dobrze zauważalne i nachalne, bo gdyby nie były to nie spelniałyby funkcji reklamy. Spójne czy nie, są reklamami. Reklamy lecące normalnie w przerwach reklamowych też rzadko kiedy są absolutnie naturalne, realistyczne i spójne, a jakoś nikt nie narzeka.

O, jak tu miło
201804200947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:16   #2686
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Puntodivista Pokaż wiadomość
Mają pewnie w umowach wzmiankę o sponsorze

myślę, że głównie chodzi o to, że taki typ agresywnej reklamy został wprowadzony niedawno. Kiesyś wystarczyło "sponsorem programu jest..." i było po sprawie. Teraz ta forma jest mocno naciągana i daje po oczach i dlatego wzbudza dyskusje.
Śmieszne to jest takie napuszanie się i traktowanie sprawy jak czegoś na śmierć i życie

Ja też nie przepadam za Kaśką, taka sukowata mi sie wydaje. Wydaje mi się też, że z czasem to Anka będzie błyszczeć,choć zupełnie nie wiem dlaczego. A tak w ogóle to jestem za Olą, bo cóż mi zostało ;)
No dokladnie.. Te dziewczyny nijakie sa wszystkie jak dla mnie. Jedna ma wzrost zly, inna slabo wychodzi na zdjeciach, trzecia nie halo ma w glowie

Gdybym miala glosowac zaglosowalabym na Ole-chociaz i ona mnie zaczyna draznic jakos. Ten tekst o chlopaku i robieniu mu sniadanek obiadkow praniu sprzataniu mnie od niej odrzuca.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:34   #2687
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Gdybym miala glosowac zaglosowalabym na Ole-chociaz i ona mnie zaczyna draznic jakos. Ten tekst o chlopaku i robieniu mu sniadanek obiadkow praniu sprzataniu mnie od niej odrzuca.
Nie rozumiem...
Gdyby nie sprzątała, nie gotowała tylko olewała wszystko zyskałaby w Twoich oczach?
Jak możesz pisać, że odrzuca Cię to, że dziewczyna robi zwyczajne rzeczy?
Zwyczajne, bo założę się, że większość z Was sprząta i gotuje w domu swoim mężom czy chłopakom.
Stary 2010-11-14, 18:38   #2688
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem...
Gdyby nie sprzątała, nie gotowała tylko olewała wszystko zyskałaby w Twoich oczach?
Zwyczajne, bo założę się, że większość z Was sprząta i gotuje w domu swoim mężom czy chłopakom.
to jest oczywiste, że co jakiś czas trzeba mieszkanko ogarnąć czy akurat zrobić facetowi kanapkę jeśli robię i sobie, bo przecież korona mi z tego powodu nie spadnie. Tak samo jak on innym razem zrobi mi lub posprząta
tyle że jej wypowiedź przedstawiała ją jako totalną kurę domową, która nic nie robi tylko czeka na swojego wybranka z obiadkiem, piwkiem i kapciami
może ja jestem dziwna, ale na pewno nie robiłabym śniadanek i obiadków codziennie, tak samo nie sprzątałabym ciągle sama. Niech facet też się wykaże a z jej wypowiedzi jasno wynikało, że to ona w tej chacie jest od 'brudnej roboty' co mnie zraziło, bo panna jest młoda, co będzie po kilku latach razem?

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-11-14 o 18:40
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:41   #2689
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Nie rozumiem...
Dziewczyno ona ma dopiero 19 lat. A mowila to jakby miala co najmniej 25. Poza tym wiesz jaki to czesto efekt przynosi? Takie nadmierne matkowanie facetowi? Przynosi taki efekt ze facet ma dwie lewe rece do wszystkiego, lub tracisz w jego oczach jako kobieta. Kobieta jak jest za dobra dla faceta to facet mniej ja szanuje. Musi byc rownowaga. A potem kobiety sie dziwia czemu facet je rzuca. "Robilam dla niego wszytsko gotowalam obiady, pralam pieklam ciasta, a on odszedl". Dlaczego? Bo durna bylas iwszystko podawalas mu pod nos. To powie ci niejeden psycholog.
Stary 2010-11-14, 18:43   #2690
lady opium
Zadomowienie

Cytat:

Prócz tego, że jesteś niegrzeczna, to też trochę oderwana od rzeczywistości.
Reszty nawet nie ma co komentować, po prostu facepalm...

08.06.2012

Stary 2010-11-14, 18:49   #2691
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
to jest oczywiste, że co jakiś czas trzeba mieszkanko ogarnąć czy akurat zrobić facetowi kanapkę jeśli robię i sobie, bo przecież korona mi z tego powodu nie spadnie. Tak samo jak on innym razem zrobi mi lub posprząta
tyle że jej wypowiedź przedstawiała ją jako totalną kurę domową, która nic nie robi tylko czeka na swojego wybranka z obiadkiem, piwkiem i kapciami
Kurczę, ja tego tak absolutnie nie odebrałam.
Dla mnie było to przedstawienie normalnych rzeczy, jakie robi kobieta. Ot, zwyczajne życie.
Ale nawet gdyby rzeczywiście dzień Oli, czy jakiejkolwiek kobiety wyglądał w ten sposób - czyli na poświęceniu się domu czyli zostaniu brzydko mówiąc "kurą domową" to nie ma tutaj powodu do obrażania, że kogoś to obrzuca. Bo odrzucać może od leniuchów, wyzyskiwaczy czy brudasów a nie od kogoś, kto zajmuje się domem .
Ja bym się raczej aż tak nie poświęciła, żeby całkowicie zrezygnować ze swojej pracy i zostać w domu na cały etat ale również staram się, żeby mój TZ miał co zabrać do pracy, żeby nie musiał zajadać jakichś świństw typu chrupki, zawsze wymyślę coś na obiad i zawsze to ja robię pranie.
O zgrozo ! Ja mu nawet ceruję ! : I to nie dlatego, że jestem kobietą i "tak wypada" tylko dlatego, że wiem, że on przyszyłby do tej cerowanej rzeczy inną rzecz, ukłułby się 8 razy i połamał igłę.
A w międzyczasie mam czas na pracę, na swoje przyjemności nawet.
Jestem kurą domową?
A mogę być. Uważam, że nie mam się czego wstydzić.
Stary 2010-11-14, 18:52   #2692
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie było to przedstawienie normalnych rzeczy, jakie robi kobieta. Ot, zwyczajne życie.
Ale nawet gdyby rzeczywiście dzień Oli, czy jakiejkolwiek kobiety wyglądał w ten sposób - czyli na poświęceniu się domu czyli zostaniu brzydko mówiąc "kurą domową" to nie ma tutaj powodu do obrażania, że kogoś to obrzuca. Bo odrzucać może od leniuchów, wyzyskiwaczy czy brudasów a nie od kogoś, kto zajmuje się domem .
Ja bym się raczej aż tak nie poświęciła, żeby całkowicie zrezygnować ze swojej pracy i zostać w domu na cały etat ale również staram się, żeby mój TZ miał co zabrać do pracy, żeby nie musiał zajadać jakichś świństw typu chrupki, zawsze wymyślę coś na obiad i zawsze to ja robię pranie.
O zgrozo ! Ja mu nawet ceruję ! : I to nie dlatego, że jestem kobietą i "tak wypada" tylko dlatego, że wiem, że on przyszyłby do tej cerowanej rzeczy inną rzecz, ukłułby się 8 razy i połamał igłę.
A w międzyczasie mam czas na pracę, na swoje przyjemności nawet.
Jestem kurą domową?
A mogę być. Uważam, że nie mam się czego wstydzić.
Dla mnie to nazywa sie naiwnosc co ta dziewczyna robi. i tyle.
Stary 2010-11-14, 18:55   #2693
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyno ona ma dopiero 19 lat. A mowila to jakby miala co najmniej 25. Poza tym wiesz jaki to czesto efekt przynosi? Takie nadmierne matkowanie facetowi? Przynosi taki efekt ze facet ma dwie lewe rece do wszystkiego, lub tracisz w jego oczach jako kobieta. Kobieta jak jest za dobra dla faceta to facet mniej ja szanuje. Musi byc rownowaga. A potem kobiety sie dziwia czemu facet je rzuca. "Robilam dla niego wszytsko gotowalam obiady, pralam pieklam ciasta, a on odszedl". Dlaczego? Bo durna bylas iwszystko podawalas mu pod nos. To powie ci niejeden psycholog.
I co z tego, że ma 19 lat?
Powinna już w tym wieku mieć wszystko w nosie?
Skąd wiesz, że ona nie robi nic ponadto ? Że nie ma czasu na swoje życie bo poświęca się tylko i wyłacznie tym nieszczęsnym kanapkom?

Podejścia do życia nie gratuluję, bo jak zaczniesz mieć faceta i dom w nosie to też Cię zostawi, też stracisz w jego oczach jako kobieta a będziesz po prostu leniuchem i brudasem...

Przecież można wszystko pogodzić.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Dla mnie to nazywa sie naiwnosc co ta dziewczyna robi. i tyle.
Pogrubiłaś cytat ale chyba nie zrozumiałaś :
Chodziło mi o to, że GDYBY tak było. GDYBY Ola się tak poświęciła i została taką "kurką". Póki co nic nam o tym nie wiadomo a rozchodzi się tylko o te kanapki i pranie.
To chyba nie jest jeszcze "kurzostwo" i nie zasługuje na potępienie ?
Stary 2010-11-14, 18:56   #2694
Puntodivista
☕ sprawia, że jestem☺

Cytat:
Ja też nie
Koniec końców też sprzątam w domu, gotuję, robię pranie i takie tam. To nie znaczy, że jej facet nie robi tego samego.

Stary 2010-11-14, 18:59   #2695
izunia1982
Raczkowanie

Produkt placement niestety od jakiegos czasu jest bardzo nachalnie narzucany w przeroznych produkcjach - nie tylko takich programach, ale tez np w serialach, na ktore spojrze od czasu do czasu - jakas kawa czy woda mineralna - mam wrazenie ze zaraz wyjdzie mi przez ekran..tak wiec zadna nowosc..chociaz to golenie nog przez Kaske ostatnio tymi cudownymi maszynkami- juz myslalm ze jej zaraz ta kamera wjedzie tam gdzie nie powinien.. ;] no ale cos za cos..aby był budżecik trzeba sie odpłacic reklama..
Widziałam zapowiedz programu środowego - zapowiada sie bardzo ciekawie, chociaz wg mnie marnie trafili z tym porownaniem do tej reklamy z Curusiowa - ona dla mnie jest tam mega sztuczna i cos mamrocze niewyraznie..jakos niespecjalnie mnie zacheca do zakupu ;] moze uczestniczkom pojdzie lepiej
izunia1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:01   #2696
Katoshi
Raczkowanie

To nie jest temat o Waszych związkach i dzieleniu prac domowych. Niech każdy robi jak chce, nikt nie ma prawa osądzać czy to ok, czy nie.
Olka jak dla mnie jest nadgorliwa dla swojego faceta, bardziej robi za mamusię niż za partnerkę.
Katoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 19:01   #2697
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
I co z tego, że ma 19 lat?
Powinna już w tym wieku mieć wszystko w nosie?
Skąd wiesz, że ona nie robi nic ponadto ? Że nie ma czasu na swoje życie bo poświęca się tylko i wyłacznie tym nieszczęsnym kanapkom?

Podejścia do życia nie gratuluję, bo jak zaczniesz mieć faceta i dom w nosie to też Cię zostawi, też stracisz w jego oczach jako kobieta a będziesz po prostu leniuchem i brudasem...

Przecież można wszystko pogodzić.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Pogrubiłaś cytat ale chyba nie zrozumiałaś :
Chodziło mi o to, że GDYBY tak było. GDYBY Ola się tak poświęciła i została taką "kurką". Póki co nic nam o tym nie wiadomo a rozchodzi się tylko o te kanapki i pranie.
To chyba nie jest jeszcze "kurzostwo" i nie zasługuje na potępienie ?
Kazdy ma swoje zdanie. Moje jest takie i chyba mam prawno sie wypowiedziec? Czy ja ja potepiam? Uzylam slow " potepiam ja"?
Stary 2010-11-14, 19:03   #2698
201804200947
Konto usunięte

Cytat:
Kazdy ma swoje zdanie. Moje jest takie i chyba mam prawno sie wypowiedziec? Czy ja ja potepiam? Uzylam slow " potepiam ja"?
Dokładnie.
To jest Twoje podejście i Twoja sprawa ale wydaje mi się, że mocno przesadzone jest stwierdzenie "odrzuca mnie od niej"
Stary 2010-11-14, 19:05   #2699
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie.
To jest Twoje podejście i Twoja sprawa ale wydaje mi się, że mocno przesadzone jest stwierdzenie "odrzuca mnie od niej"
To potraktuj to jako przenosnie - 'odrzuca mnie od niej"- mniej palam do niej sympatia.
Stary 2010-11-14, 19:07   #2700
Gregorynka
Zakorzenienie

A może ona po prostu lubi gotować,prać i robić jedzenie komuś? Jakby szykowała obiady rodzicom to by było dobrze? Bo facetowi,to już nie można? Kurcze, dziewczyna powiedziała o sobie,może akurat się w tym spełnia i nie wstydzi,że jest 'kurą domową" ( jakkolwiek to brzmi). Jeden lubi ganiać na imprezy, a drugi siedzieć i sprzątać dom. O co ta dyskusja? Niech każdy sobie żyje jak mu się podoba.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości