|
|
#2671 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)
Cytat:
|
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
oprócz podstawowej funkcji reklamy (skłonienie do zakupu), ma ona też wzbudzać zainteresowanie (wzbudza, skoro nawet w tym wątku gadacie o fitelli) czy chociażby spełniać funkcję edukacyjną (to też się sprawdza- dziewczyny mówią w programie, że dobrze sie odżywiają, że schudły itd. i dzięki temu znacie producenckie "zalety" fitelli)
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie te reklamy bawią
I powiem Wam, że miałam nawet kupić tą Fitellę bez cukru, ale kosztowała prawie 7 zł! ![]() Wracając do tematu TM, jak myślicie- kto odpadnie tym razem? Obstawiam Weronikę lub Beatę.... ale raczej Weronika
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Tak, te reklamy są śmieszne, bo jakieś takie niespójne, nieprawdziwe, wręcz nieudolne... Laski zbiorowo szczotkujące zęby lub wspólnie myjące włosy, przyprawy z torebki ucierane w moździerzu...
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
odnośnie A. Rubik na pokazie VS to faktycznie nie wyglądała zjawiskowo....jakaś taka wychudzona i zmęczona..wręcz szara...Kasi Struss nie miałam okazji jeszcze zobaczyć w show-zaraz poszukam
fotek Szkoda że w tym pokazie nie wzięła udziału Dżoana Krupa- na pewno wyglądałaby świetne A co do reklam w programie.. to one mnie raczej bawią niż denerwują
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-11-14 o 14:41 |
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, reklamy te są dość nachalne, ale nie wpływa to na plynność oglądania programu, tak po prostu jest i nie wydaje mi się, żeby to był powód do narzekania. Jak się komuś nie podoba to niech nie ogląda.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię o włosach i zębach, a nie o Fitelli, chyba dość jasno napisalam.
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S. Na dalsze rozwijanie tej kwestii nie mam już ani czasu ani ochoty, sorki.
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie podałam argumenty, które przemawiają za tym, że dziewczęta raczej nie mają wyjścia i musza dokonywac toalety w mniej więcej tym samym czasie i tym samym miejscu i jest to jak najbardziej naturalne. Odnioslam się do jednej, konkretnej wypowiedzi twierdzącej, że wspólne mycie zębow i włosów jest nienaturalne i niespójne. Wg mnie jest jak najbardzej spójne. Nie mówiłam ogólnie o reklamach. Do Fitelli sie nie odnioslam, a ty z nia wyskakujesz jak Filip z konopii. A teraz juz ogolne o reklamach w Top Model. To, że sponsor wykorzystal tego typu sytuacje do reklamy też jest naturalne, ma okazje, to niech korzysta. Wybulił kasę na program, więc ma prawo sie w nim zareklamować, a reklamy w samej swej istocie są dobrze zauważalne i nachalne, bo gdyby nie były to nie spelniałyby funkcji reklamy. Spójne czy nie, są reklamami. Reklamy lecące normalnie w przerwach reklamowych też rzadko kiedy są absolutnie naturalne, realistyczne i spójne, a jakoś nikt nie narzeka. Tego typu programy rządzą się takimi, a nie innymi prawami, nie widzę w tym nic złego i wręcz śmieszne jest takie narzekanie. Chcecie program bez reklam, to same go sfinansujcie.
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2010-11-14 o 16:42 |
|
|
|
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Po zapowiedziach nowego odcinka coś mi się wydaje, że Kaśka zostawia konkurencje daleko w tyle. Kurcze, dziewczyna jest taka pewna siebie, obyta i wygadana. Nie znoszę jej zdjęć i nie lubie jej, ale akurat charakter ma taki, że sobie wszędzie poradzi i ma bardzo bardzo duże szanse na wygranie programu
|
|
|
|
#2683 | |||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślę, że głównie chodzi o to, że taki typ agresywnej reklamy został wprowadzony niedawno. Kiesyś wystarczyło "sponsorem programu jest..." i było po sprawie. Teraz ta forma jest mocno naciągana i daje po oczach i dlatego wzbudza dyskusje.Śmieszne to jest takie napuszanie się i traktowanie sprawy jak czegoś na śmierć i życie Cytat:
|
|
|
#2684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Katoshi Czas edycji: 2010-11-14 o 17:16 |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdybym miala glosowac zaglosowalabym na Ole-chociaz i ona mnie zaczyna draznic jakos. Ten tekst o chlopaku i robieniu mu sniadanek obiadkow praniu sprzataniu mnie od niej odrzuca. |
|
|
|
|
#2687 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby nie sprzątała, nie gotowała tylko olewała wszystko zyskałaby w Twoich oczach? Jak możesz pisać, że odrzuca Cię to, że dziewczyna robi zwyczajne rzeczy? Zwyczajne, bo założę się, że większość z Was sprząta i gotuje w domu swoim mężom czy chłopakom. |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy akurat zrobić facetowi kanapkę jeśli robię i sobie, bo przecież korona mi z tego powodu nie spadnie. Tak samo jak on innym razem zrobi mi lub posprząta ![]() tyle że jej wypowiedź przedstawiała ją jako totalną kurę domową, która nic nie robi tylko czeka na swojego wybranka z obiadkiem, piwkiem i kapciami ![]() może ja jestem dziwna, ale na pewno nie robiłabym śniadanek i obiadków codziennie, tak samo nie sprzątałabym ciągle sama. Niech facet też się wykaże a z jej wypowiedzi jasno wynikało, że to ona w tej chacie jest od 'brudnej roboty' co mnie zraziło, bo panna jest młoda, co będzie po kilku latach razem?
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-11-14 o 18:40 |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prócz tego, że jesteś niegrzeczna, to też trochę oderwana od rzeczywistości. Reszty nawet nie ma co komentować, po prostu facepalm...
|
|
#2691 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie było to przedstawienie normalnych rzeczy, jakie robi kobieta. Ot, zwyczajne życie. Ale nawet gdyby rzeczywiście dzień Oli, czy jakiejkolwiek kobiety wyglądał w ten sposób - czyli na poświęceniu się domu czyli zostaniu brzydko mówiąc "kurą domową" to nie ma tutaj powodu do obrażania, że kogoś to obrzuca. Bo odrzucać może od leniuchów, wyzyskiwaczy czy brudasów a nie od kogoś, kto zajmuje się domem . Ja bym się raczej aż tak nie poświęciła, żeby całkowicie zrezygnować ze swojej pracy i zostać w domu na cały etat ale również staram się, żeby mój TZ miał co zabrać do pracy, żeby nie musiał zajadać jakichś świństw typu chrupki, zawsze wymyślę coś na obiad i zawsze to ja robię pranie. O zgrozo ! Ja mu nawet ceruję ! : I to nie dlatego, że jestem kobietą i "tak wypada" tylko dlatego, że wiem, że on przyszyłby do tej cerowanej rzeczy inną rzecz, ukłułby się 8 razy i połamał igłę.A w międzyczasie mam czas na pracę, na swoje przyjemności nawet. Jestem kurą domową? A mogę być. Uważam, że nie mam się czego wstydzić. |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powinna już w tym wieku mieć wszystko w nosie? Skąd wiesz, że ona nie robi nic ponadto ? Że nie ma czasu na swoje życie bo poświęca się tylko i wyłacznie tym nieszczęsnym kanapkom? Podejścia do życia nie gratuluję, bo jak zaczniesz mieć faceta i dom w nosie to też Cię zostawi, też stracisz w jego oczach jako kobieta a będziesz po prostu leniuchem i brudasem... Przecież można wszystko pogodzić. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Pogrubiłaś cytat ale chyba nie zrozumiałaś : Chodziło mi o to, że GDYBY tak było. GDYBY Ola się tak poświęciła i została taką "kurką". Póki co nic nam o tym nie wiadomo a rozchodzi się tylko o te kanapki i pranie. To chyba nie jest jeszcze "kurzostwo" i nie zasługuje na potępienie ?
|
|
|
|
|
#2694 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Koniec końców też sprzątam w domu, gotuję, robię pranie i takie tam. To nie znaczy, że jej facet nie robi tego samego.
|
|
|
#2695 |
|
Raczkowanie
|
Produkt placement niestety od jakiegos czasu jest bardzo nachalnie narzucany w przeroznych produkcjach - nie tylko takich programach, ale tez np w serialach, na ktore spojrze od czasu do czasu - jakas kawa czy woda mineralna - mam wrazenie ze zaraz wyjdzie mi przez ekran..tak wiec zadna nowosc..chociaz to golenie nog przez Kaske ostatnio tymi cudownymi maszynkami- juz myslalm ze jej zaraz ta kamera wjedzie tam gdzie nie powinien.. ;] no ale cos za cos..aby był budżecik trzeba sie odpłacic reklama..
Widziałam zapowiedz programu środowego - zapowiada sie bardzo ciekawie, chociaz wg mnie marnie trafili z tym porownaniem do tej reklamy z Curusiowa - ona dla mnie jest tam mega sztuczna i cos mamrocze niewyraznie..jakos niespecjalnie mnie zacheca do zakupu ;] moze uczestniczkom pojdzie lepiej
|
|
|
|
#2696 |
|
Raczkowanie
|
To nie jest temat o Waszych związkach i dzieleniu prac domowych. Niech każdy robi jak chce, nikt nie ma prawa osądzać czy to ok, czy nie.
Olka jak dla mnie jest nadgorliwa dla swojego faceta, bardziej robi za mamusię niż za partnerkę. |
|
|
|
#2697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
A może ona po prostu lubi gotować,prać i robić jedzenie komuś? Jakby szykowała obiady rodzicom to by było dobrze? Bo facetowi,to już nie można? Kurcze, dziewczyna powiedziała o sobie,może akurat się w tym spełnia i nie wstydzi,że jest 'kurą domową" ( jakkolwiek to brzmi). Jeden lubi ganiać na imprezy, a drugi siedzieć i sprzątać dom. O co ta dyskusja? Niech każdy sobie żyje jak mu się podoba.
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

a z jej wypowiedzi jasno wynikało, że to ona w tej chacie jest od 'brudnej roboty' 

I to nie dlatego, że jestem kobietą i "tak wypada" tylko dlatego, że wiem, że on przyszyłby do tej cerowanej rzeczy inną rzecz, ukłułby się 8 razy i połamał igłę.