|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Witam Was serdecznie
![]() Carol chciałam powiedzieć,że twoja lista na starających się coś w sobie ma. Przekazała mi ją Maggie (która jak bobrze wiesz jest w ciąży ) i nie minęło długo i wczoraj robiłam test z siuśków i z krwi i wyszły pozytywne ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamuśki i dziewczynki jeszcze chwilowo nie mamuśki ![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() jest pokarm, mala od wczoraj rana nie widziala butli ![]() sutki bola kosmicznie, pijawica mnie pogryzla:P a poza tym czekam na wyniki badania i chyba zostaniemy w szitalu bo mala ma podzolkla skore i bedzie musiala byc naswietlana, jak ja bym chciala byc z nia juz w domku a nie w tym szpitalu ![]()
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Pospaliśmy sobie dzisiaj:0 ale o 3 w nocy był bal ![]() ![]() ![]() Karolinko trzymam kciuki za usg, mam nadzieję, że malutek nie zmienil płci ![]() ![]() ![]() Irsin nie zazdroszczę kochana spaceru, ja mieszkam praktycznie w lesie więc wiem co nieco jakia zwierzyna się czai, Olę kiedyś dzik pogonił jak na rowerze jechała. Skorpionku co za idiotka w tej pzrychodni!!!!!!! Nie mam pytań po prostu, ja bym jej nagadała, dobrze, ze załatwiłaś wszystko jak należy i, że nie bedą Wikusi teraz szczepić! Lisku gratuluję Ci z całego serca!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Darusiu super wiadomość! To teraz musisz zadbać o brodawki zeby się podleczyły, ja wiem jak to boli, można się zesr....ć z bólu jak maluch pije, ja bepanthenem smarowałam, ale wiem, ze masz cosik lepszego ![]() ![]() ![]()
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
Czesc laseczki!
Ja ostatnio mniej zagladam bo w pracy mam sajgon a w domku odpoczywam od komputera. Wczoraj tez zadzwonili moi rodzice i sie wscieklam na moja mame bo sobie wymyslila ze powinnam caly macierzynski spedzic w polsce. A ja na to ze chwila co z tz-em, przeciez on musi pracowac i nie bedzie widzial dzidzi wogole to ona na to ze sie nia wystarczajaco nacieszy jak wroce ![]() ![]() ![]() ![]() Latkoo trzymam kciuki za wizyte u lekarza ![]() ![]() ![]() Darusia super ze mala juz ciagnie no i szkoda ze siedzicie w tym szpitalu. Ale czas szybko zleci i juz niedlugo pojedziecie do domku. Trzymajcie sie kobitki ![]() Lisku serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Irsin ale mialas przygode!!! ![]() Skorpionek to jest wlasnie to ze tyle osob w sluzbie zdrowia czy jakis urzedach ma tak naprawde w nosie czy ludzie musza pracowac czy nie bo dla nich ich obowiazki sa najwazniejsze i slepo je wykonuja. Dobrze ze udalo ci sie zmienic termin. No nic ja sie biore do pracy. Postaram sie zagladac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
nie idziemy do domku;/ 13,6 bilurbina, jak sie nie pogorszy do jutra wyjdziemy jutro a jak bedzie wynik wiekszy to w poniedzialek
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
jest w szpitalu, zakladali jej ten pessar czy cos tam, nie wiem dokladnie tez
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Kasiu nie denerwuj sie, niestety podejścia niektórych, nawet nam najbliższych nie da sie zmienić, nic na to nei poradzisz, ze mama tak myśli, trzeba 1 uchem wpuścic a 2 wypuścić, niech sobie pogada
![]() ![]() Darusiu wytrzymasz kochana, jeden dzień to pikuś, a i do poniedziałku niedaleko ![]() Kardashi jest w szpitalu, nie wiem jak długo tam zostanie, tak jak Daria mówi, miała miec pessar zakładany żeby szyjka do końca wytrzymała.
#2680 |
Zakorzenienie
|
Carol i Kasiu
![]() ![]() Pewnie będę się starała do Was dołączyć,ale jeszcze nie teraz. Jutro idę powtórzyć betę i jak będzie przyrost to będzie wielkie szczęście ![]() Mam pytanko. Beta powinna po 48 godz wzrosnąć o ok 66% Prawda to??Chciałam sobie mniej więcej wyliczyć jaka powinna być jutro. Wczoraj popołudniu miałam 3814 mlU/ml. Do lekarza mam umówioną już wizytę na 20.04. Wcześniej ją umówiłam, bo cykl mi się wydłużył po # i dlatego chciałam wyregulować. A tu taka niespodzianka ![]() Jak będzie wszystko ok. To będę częściej tutaj zaglądała ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]()
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem zaczęła mnie boleć głowa. Dziś już umieram. Mam migrenę. Chyba oszaleję. Leżeć już nie umiem. A robić nie mam siły. Na dodatek moje gardło rozkręciło się na maksa, i mam zawalone zatoki. Mam leżeć, ale nie daję rady. Do apteki jednak nie idę, zbyt źle się czuję. A wdomu nie mam paracetamolu. Już pytałam sąsiadki, ale dała mi Coldrex. Teraz wyczytałam, że w ciąży nie bardzo ![]() A z tym deptaniem po kręgosłupie, to ja też się boję. Brzuszek już jest i generalnie nie leżę na brzuchu. Ale wtedy ten ból to była już desperacja ![]() ![]() Cytat:
![]() Zamówiłam już kolejną maskę, bo moja wczoraj się skończyła. Do tego jeszcze używam jedwabiu CHI, więc mam nadzieję, że jakoś podratuję te włosy. Cytat:
![]() Gdy przy drugim dziecku miała podobnie pełne piersi z zastojem, to od razu poprosiłam męża o pomoc, bo wiedziałam co mnie czeka ![]() No z żółtaczką się nie przejmuj. Moja młoda nie miała wcale, za to młody miał dość mocno. Też był naświetlany. Pamiętam, że musiałam mu podawać herbatkę koperkową, bo niby jak dziecko więcej siusia, to się szybciej wypłukuje ta bilirubina. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia.
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
ja bety tez nie robilam takze nie bede pomocna;/
musialam dokarmic butla bo sie nie najadala mala, jak tak bedzie to chyba na prawde przejde na modyfikowane bo jaki sens jest meczyc siebie i maluszka, poza tym wiecie ze po tym moim pokarmie ona sie nie zalatwia;/" ![]()
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
cześc dziewczynki!
Po pierwsze gratulacje Darusia!!!!Córeczka piękniusia!! Oby zdrowo rosła...a że w szpitalu dłużej...to jakoś zniesiesz... w końcu najważniejsze że masz już Oliwcie ze sobą. Ja byłam we wtorek w szpitalu- mówie że mi brzuch twrdnieje że skurcze...a pani do mnie że paracetamol, żeby odpoczywać, że tak ma być.Noż kurde nawet mi USG nie zrobiła(ostatnie było 8tyg temu) .Wkurzyłam sie poszłam do polskiego gin.A on że dobrze że przyszłam, że coś tam z szyjką, że brzuch sie stawia.Z dzieckiem wszystko perfekt, ale teraz trzeba tak mnie poprowadzić żebym za wcześnie nie urodziła!!! Dostałam magnez 4razy dziennie i Nospe 4 razy dziennie. No i o dziwo i ku mojemu niezadowoleniu- nie wolno mi się głaskać po brzuszku, ćwiczyć brodawek, generalnie nic co mogłoby stymulować macice do skurczy !!!!!!!A ja tak lubie małego głaskać!!!!!! Seks jeszcze dozwolony ale z dużym umiarem i ostroznością! No normalnie jakym do niego nie poszła to pewnie by sie skończyło przedwcześnie...a jestem początek 30tego, wiec dzidek jeszcze niech troche tam sobie posiedzi choinka, niech nabierze ciałka.... Durny ![]() ![]() ![]() No nic....teraz muszę wacać do pisania pracy.... Trzymajcie sie wszystkie!!!Buziaki i miłego dnia!!!! Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-04-08 o 12:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
She00 dbaj o siebie. Dobrze, że nie dałaś za wygraną i poszłaś do innego lekarza.
I ciesz się, że seksik dozwolony. Ja mam szlaban od samego początku i chyba tak już zostanie do końca... |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Weronisiu biedaczku
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, ze paracetamol Ci pomoze! Ehh te nasze wstrętne dolegliwości!!!!!!!!! Darusiu tylko jak nie będziesz chciała już karmić poproś o leki na zatrzymanie laktacji, bo tak jak pisze Weronisia zastoje to koszmar, a potem do zapalenia 1 krok i ropy w piersiach i cięcia. Ja jak będe się tak męczyc jak z Olą to też od razu poprosze o leki na zatrzymanie laktacji, nie ma sensu się męczyć bo i dziecko potem jest nienajedzone i nerwowe strasznie. A co do kupek małej, na razie nie ma powodu do zmartwień kochana, ona mało je i wszystko co dostaje jest przetwarzane wpełni i nie ma odpadów w postaci kupki-to tak na chłopski rozum ![]() Lisku nic sie nie martw! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz kochana, trzymam mocno kciuki!
#2688 |
Raczkowanie
|
Weronisia to nie zazdroszcze...ja ci szczerze powiem że jakiś demon sie zrobiłam zwłaszcza w środkowym trymestrze..ciagle mi się chciało, sny jakieś ero... no normalnie aż w szoku byłam...ostatnio ucichło , chyba ze względu na samopoczucie...
no nic kurcze musze spadać....ale tak mi sie nie chce....musze oddac 5000słów jutro a mam jakieś 2500...wiec nie chcem ![]() Buziolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Darusiu mój młody 10 dni nie zrobił kupki. Od wyjścia ze szpitala ani razu. Poszłam z nim do pediatry i powiedział mi to co napisała Carol, że dziecko karmione tylko piersią nie ma co wydalać, bo wszystko dobrze wchłania. Gorzej jak dziecko cierpi i krzyczy w niebogłosy i się pręży, to widać, że coś jest nie tak. A jak zachowuje się normalnie, to brak kupki nie jest zły.
Za to moja corcia też karmiona piersią robiła kupki-wodniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
to ja dołączę do grona narzekaczek. tak mnie pęcherz od jakiejś pół godziny napiernicza, że chyba się wykończę. Za godzinę mam korepetycje dwie godziny, nie wiem czy wytrzymam jak coś to zrobię tylko godzinę. najchętniej bym leżała i nie robiła nic. całe mieszkanie dzisiaj wysprzątałam może to dlatego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
aaaa widzisz nie wiedzialam
![]()
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Karolinko Ty znowu przeginasz ze sprzątaniem kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Ja Ci w dupke natłukę!!!!!!!!!!! Oszczędzaj sie kochana!! Widocznie przesadziłaś i odezwał sie najsłabszy punkt. Dbaj o siebie kotuś!!!!!!!
Darusia dlatego pytaj, pytaj i jeszcz raz pytaj, my stare wyjadaczki chętnie pomożemy i doradzimy ![]()
#2694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
She kochana wlasnie to jest tutaj powalone bo dopoki ciaza jest bezproblemowa to system 'dziala' a jak tylko nie daj boze jakies komplikacje sie pojawia to zaczyna sie problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, dopiero teraz do Was dołączam, ale byliśmy z malutka u laryngologa.. musiałam jechać z nią do innego miasta na konsultacje, bo jak poszłam do nas to od razu dostałam skierowanie do szpitala na usuniecie trzeciego migdała, jeszcze mnie nastraszył , że dziecko może być głuche- nie słyszeć na prawe uszko.. a wzięło się to stad , że jak była chora to płakała, że boli ją ucho i na tej podstawie osąd- dziecko będzie głuche..... ale dzisiaj byliśmy u świetnej pani dr, jak się okazało wszystko jest dobrze.. uszki czyściutkie, wszystko słyszy ok.. a trzeci migdał tylko leciutko powiększony, co tez możne jeszcze być pozostałością po ostatniej chorobie......
Darusia super, że masz pokarm.. a jeśli chodzi o żółtaczkę, to uwież mi, wiem to z własnego doswiadczenia, niech lepiej dobrze sprawdzą i nawet gdybyście miały zostac do poniedziałku... dasz radę , masz juz malutką przy swoim serduszku.. mnie wypuscili do domku , a po 3 dniach musiałam wracać do szpitala bo żółtaczka rosła.. i to dopiero był bół... znowu powrót na oddział... a tak jak pisała Weronisia podawanie herbatki pomaga, im wieksza ilość przyjmowanych przez dzieciątko płynów, tym szybciej spada poziom bilirubiny... Weronisiu oj współczuję Ci tej migreny.. mnie dopadła w swięta.. wiem co czujesz... oby szybko sobie poszła... Metroploitan, kochana uważaj na siebie... nie przemęczaj się.. jatez się źle czuję jak sobie pozwolę na większy wysiłek.. tak już mamy my brzuchatki.... Latko trzymam kciuki za dzisiejsze USG ![]() Karolinko, coś ten Filipek to niezły asiorek tam rosnie.. rozrabia na całego... ustawia juz swoja mamusie jak mu sie podoba.. to Ci malusi urwis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
a macie jaas rade na piersi? ona je a ja placze zaciskam zeby i piesc;/
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Darusiu jedyna rada: przetrzymaj to! Nie mów, że jakby co, to dasz inne mleko. Nie daj sobie wmówić, że co za różnica. Mleku matki żadne nie dorówna, nawet najlepiej zachwalane. Więc staraj się nie zrezygnować dobrowolnie. Nie wmawiaj sobie, że masz zły pokarm, że za mało, albo że źle działa na dziecko. Pokarm matki jest najważniejszy na świecie
![]() Dziecko dopiero uczy się chwytania brodawki. Żeby dobrze chwytała, musi złapać nie tylko brodawkę, ale też całą otoczkę. jeśli złapie za końcówkę, to niestety jest straszny ból. Jeśli chwyci głębiej, to nie czujesz nic, bo w otoczce nie ma tyle zakończeń nerwowych co w brodawce. I niech Ci się nie wydaje, że ona nie da rady wziąć całej otoczki do buzi, albo że się taką ilością cycka udusi ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-08 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie musze tak robic bo moje brodawki nie sa najlepsze;/ musi je powyciagac, bol jak jasne cholera, konczac karmienie juz mysle jak bedzie nastepne bolalo... tragedia, ale damy rade...
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Darusia poradzisz sobie. Nie ty pierwsza i nie ostatnia, która ma ma problem z prawidłowym przystawianiem dziecka do piersi. Wszystkiego trzeba się nauczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.