Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 20:33   #2671
cassie24
Zadomowienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

buziak zapomniałam że jutro już maj

jo@n@ to powiem Ci dla odmiany że roczniak przy 3 latku który jest cały dzień na nie to anioł (roczniak oczywiście), można wyjść z siebie i stanąć obok a to i tak nic nie da...

No ale ja zapewne też idealnym dzieckiem nie byłam i muszę być wyrozumiała.
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:38   #2672
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Ło matko nie strasz Cassie.
Ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem.
Zastanawiam się nad tabletkami na uspokojenie bo zaczynam się sama siebie bać

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:48   #2673
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Anya ale mi chodzilo o 3:30 po poludniu.... zeby u mnie wtedy byla 9:30 rano, akurat jak przyjde do pracy
Nie to nie Kogos w koncu namowie

Milego weekendu !

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 20:59   #2674
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Ło matko nie strasz Cassie.
Ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem.
Zastanawiam się nad tabletkami na uspokojenie bo zaczynam się sama siebie bać
Zapraszam na weekend to się przekonasz jakie 3latki są kochane no ale jak się od dziecka słyszy "mamusiu kocham Cię" jak da buziaka i dziennie rano po przebudzeniu pierwsze co robi to biegnie do mnie pod kołdrę z wielkim CZEŚĆ i wielkim buziakiem to cała złość przechodzi.
Ja od 25dni przed snem biorę Persen Forte. Dlaczego? Bo zaczynałam bać się sama siebie... chodząca, wrzeszcząca bomba zegarowa
Stary 2010-04-30, 21:11   #2675
Sandra89
Raczkowanie

Widzę że większość dzisiaj miała miałczka zamiast dziecko ja też Nikoś leży w łóżeczku o spaniu jeszcze nie myśli i krzyczy cały czas nie nie nie

Moje dziecko od wczoraj chodzi w sumie to biega

Mąż leży w domu chory a ja cały dzień na dworze na podwórku, dzisiaj trawkę posiałam

Alinka i Klaudusia buziaki dla Was solenizantki

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 07:28   #2676
gabriellao0
Zakorzenienie

witam
wczoraj ja miałam super dziecko
dziś od rana czyli 6.30 jest eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeee
już wysiadam
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 08:20   #2677
cassie24
Zadomowienie

Witam po koszmarnej nocy pobudki co godzinę, o spaniu samemu w łóżku nie było mowy, o 2 zrobił mi taki koncert że pewnie pół domu nie spało. Oczywiście 5.25 oczy jak 5zł i koniec spania, Kevin wstał o 6 a ja jestem tak zmęczona jakbym 4 tony węgla zrzuciła
Pogoda też do bani. Wczoraj 27*C dzisiaj 14*C i do tego leje.
Wyprałam wczoraj 2 metrową różową panterę i mi nie wyschła (musiałam prać ręcznie bo do pralki ten kolos wejść nie chciał) i zostawiłam ją na leżanku balkonowym, oczywiści rano wstaję a ona jeszcze bardziej morka bleeeeeeeeeeee
W takie dni jak dzisiaj mam ochotę iść spać i obudzić dnia następnego (marzenia).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 08:22   #2678
Tun1a
Wtajemniczenie

Cześć!
Właśnie mamy maj. Powinno być ciepło
Wszystkie dzieci sie popsuły wczoraj, a te co im sie nie popsuły to sie nie odzywają, żeby nie zapeszyć
U nas nadal ząbkowanie..... Gorączka, wrzaski, cały dzień na rękach i bez jedzenia. Całe szczeście że od czwartku na wsi jesteśmy. Wczoraj cały dzień na dworze. Dzisiaj mamy ognisko. Przyjedzie Wojtek z rodzicami. Będą u nas spać. Ola odstawia takie cyrki w nocy że nie wiem czy to był dobry pomysł......
Stary 2010-05-01, 08:53   #2679
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzien dobry

Pogoda do leeeeeje, ziiiiiimno, cieeeeemno ze za chwile bede swiatla zapalac a jutro i w poniedzialek ma byc jeszcze gorsza pogoda
Jutro i w poniedzialek u nas jest festyn i nie pojdziemy z powodu deszczu z grilla tez pewnie nici!

Dawid na szczescie ogolnie to grzeczny jest wczoraj caly dzien grzeczny i dzis jak narazie to wsumie chyba tez bo dopiero wstalismy o 9 wiec jeszcze nie wiem jaki bedzie ale zapowiada sie miec dobry humor jedyny problem z nim to taki ze od tygodnia codziennie (oprocz jednej nocy) budzi sie w nocy! No ale daje mu od razu herbate i spi dalej, dzis tz usypial go na rekach bo po herbacie nie zasnal....ogolnie to bardzo malo placze i zadko ma takie dni na NIE i YYYY ale jak juz ma to umarlego by szlak trafil

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-05-01 o 08:57
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 09:15   #2680
cassie24
Zadomowienie

Mój mały śpi, cisza jak makiem zasiał.
Staram się małego od piersi odstawić w nocy ale to nie jest łatwe. Wczoraj pił 6 razy dzisiaj 3, ciekawe jaka będzie kolejna noc.
Odnośnie zębów to wychodzą mu tylne, biegunka codziennie, dobrze że gorączki nie ma.
Stary 2010-05-01, 09:30   #2681
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A ja zrobilam blad ze pochwalilam Dawida po napisaniu poprzedniego posta jego humor odwrocil sie o 360 stopni! Piszczy, non stop cos chce ale sam nie wie co! Rzuca sie pod drzwiami bo chce isc do baby i takiego ma focha ze az sie trzesie dobrze ze ja mam dosc dobry humor pomimo pogody i ze znowu siedze sama w domu...zaraz sie wezme za odgruzowanie domu bo podlogi wolaja "umyj nas wkoncu" zachcialo sie piaskownicy to teraz trzeba sprzatac bo piach wszedzie

Spac pewnie pojdzie dopiero o 12-13 skoro wstal o 9

Czas edycji: 2010-05-01 o 09:31
Stary 2010-05-01, 09:53   #2682
cassie24
Zadomowienie

Dziewczyny co myślicie o stanikach typu um-bra? Zastanawiam się nad tym coraz bardziej bo niestety moje piersi to już bardziej płaszczyzna niż piersi
Stary 2010-05-01, 10:06   #2683
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o stanikach typu um-bra? Zastanawiam się nad tym coraz bardziej bo niestety moje piersi to już bardziej płaszczyzna niż piersi

To sa te silikonowe co sie przykleja do piersi? jesli tak to ja go kiedys mialam, byl nawet fajny tylko ze bardzo zanizone rozmiarowki sa! Np ja kupilam miske C a w rzeczywistosci to bylo jakies male B wiec wyrzucilam go chyba po roku lezenia w szufladzie....
Pozatym ja bym musiala miec stanik pomniejszajacy biust ja nie chce takich wielkich cyckow, okropienstwo to jest dla mnie, nie lubie duzego biustu i wogole nie podobaja mi sie duze cycki!! Mialam miske C a teraz podobno mam D po ciazy jak to mi ostatnio pani w sklepie powiedziala ja bym chciala miec B, gdybym miala kase to bym poszla pomniejszyc biust!
Gdyby szlo to chetnie bym sie zamienila z toba

Czas edycji: 2010-05-01 o 10:08
Stary 2010-05-01, 10:15   #2684
cassie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
To sa te silikonowe co sie przykleja do piersi? jesli tak to ja go kiedys mialam, byl nawet fajny tylko ze bardzo zanizone rozmiarowki sa! Np ja kupilam miske C a w rzeczywistosci to bylo jakies male B wiec wyrzucilam go chyba po roku lezenia w szufladzie....
Pozatym ja bym musiala miec stanik pomniejszajacy biust ja nie chce takich wielkich cyckow, okropienstwo to jest dla mnie, nie lubie duzego biustu i wogole nie podobaja mi sie duze cycki!! Mialam miske C a teraz podobno mam D po ciazy jak to mi ostatnio pani w sklepie powiedziala ja bym chciala miec B, gdybym miala kase to bym poszla pomniejszyc biust!
Gdyby szlo to chetnie bym sie zamienila z toba
Ja zawsze miałam mały biust ale przez okres karmienia przyzyczaiłam się do miseczki C,D a teraz mam 80B i to sflaczałe B jakieś małe bez push-upa wyglądam koszmarnie.
Tak to ten co się przykleja. Ja tak właśnie myślałam żeby w razie czego wziąść miseczkę C albo D bo rozmiarówka jest jednak różna.
Stary 2010-05-01, 10:19   #2685
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Wedlug mnie to mozesz go sobie kupic na probe, mnie sie podobal (choc mialam zalozony 1 raz bo byl za maly) wiec nie wiem jak sie w nim chodzi dluzej ale fajny jest bo nie ma ani ramiaczek ani zapiec zadnych, jedynie pomiedzy piersiami ma zapiecie ze mozna miseczki odpinac osobno....tylko na samych piersiach sie trzyma, ale nie wiem jak to bedzie w nim latem jak beda upaly bo moze piersi sie beda pocily w nim a jak sie beda pocily to klej sie bedzie odklejal i stanik nie bedzie sie mial czego trzymac
Przykleja sie go dloniami trzyma sie miseczki i one pod cieplem dloni sie przyklejaja a sciaga sie go o ile pamietam polewajac ciepla woda ten klej

Czas edycji: 2010-05-01 o 10:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 11:37   #2686
cassie24
Zadomowienie

buziak mój mąż wraca w środę więc z Nim podejmę decyzję ale na próbę na 99% go kupię.
Stary 2010-05-01, 12:40   #2687
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam. Kilka razy użyłam, ale się źle czułam z sylikonem przyklejonym do piersi. Bo ja mam taki defekt, że cały czas to dziadostwo czułam, bo jakieś ciężkie i oślizgłe było
Stary 2010-05-01, 19:16   #2688
gabriellao0
Zakorzenienie

witam

ja tam zawsze byłam płaska
teraz jestem jak Cassi sflaczała i płaska
-tak płaska że aż na piersiach (znaczy tam gdzie powinny być) czuć żebra -serio mówię

teraz to już serio wyglądam jak "anioł" bo łopatki jakoś mi się nie spłaszczyły ani nie sflaczały

ps. a u nas pogoda była luks, spsuła się dopiero około 18.00-19.00 i grill był i fajnie było
Stary 2010-05-01, 20:16   #2689
cassie24
Zadomowienie

gabriela ja po pierwszym dziecku to laska byłam, nie karmiłam piersią więc mleko wyparowało i wystarczyły kremy ujędrniające, buzia jakaś ładniejsza, mniejsze dupsko, uda, brzuszek praktycznie płaski. Szok. 7 miesięcy po porodzie ważyłam 58kg teraz mam 63 prawie 64.
Wogóle przeraża mnie wizja zakończenia karmienia całkowicie bo wtedy to do łóżka będę silikony ubierać żeby D miał co pomacać
Te zarwane nocki odebrały mi urodę wyglądam jak mumia do fryzjera nie mam czasu iść, do kosmetyczki wcale i ba nawet tipsów zrobić nie mam czasu (a robię sama).
Jak pomyślę jakbym wyglądała po 3cim dziecku to już całkowicie mi się go odechciało nawet gdyby mąż mnie na kolanach błagał.
Muszę się wziąść spowrotem za ćwiczenia, 4 godziny dziennie tak jak pół roku temu i będę wyglądała jak ludź. Tylko jak to zrobić jak dzieci po mnie skaczą a młody DVD mi wyłącza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-01, 20:39   #2690
zanka205
Zakorzenienie

to my z dzisiaj
nie patrzcie na moje głupie miny

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2010-05-14 o 10:48
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 21:27   #2691
Sandra89
Raczkowanie

U nas pogoda ładna była i słonko też było tylko że ja i tak cały czas w domu byłam moja siostra się przeprowadzała od rodziców na swoje, tzn wynajeli sobie mieszkanko z chłopakiem, i pomagałam jej z mężem. Nikoś był za to z moją mamą i latał po podwórku.

A ja mam taką alergię na pyłki że chodzę i ludzi straszę bo mam takie spuchnięte i zaczerwienione oczy

Zanka zdjęcia śliczne też mam taką samą kurteczkę jak ty dobrze mi się w niej chodzi i planuję kupić jeszcze jakiś kolor.

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 07:27   #2692
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
gabriela ja po pierwszym dziecku to laska byłam, nie karmiłam piersią więc mleko wyparowało i wystarczyły kremy ujędrniające, buzia jakaś ładniejsza, mniejsze dupsko, uda, brzuszek praktycznie płaski. Szok. 7 miesięcy po porodzie ważyłam 58kg teraz mam 63 prawie 64.

Wogóle przeraża mnie wizja zakończenia karmienia całkowicie bo wtedy to do łóżka będę silikony ubierać żeby D miał co pomacać
Te zarwane nocki odebrały mi urodę wyglądam jak mumia do fryzjera nie mam czasu iść, do kosmetyczki wcale i ba nawet tipsów zrobić nie mam czasu (a robię sama).
Jak pomyślę jakbym wyglądała po 3cim dziecku to już całkowicie mi się go odechciało nawet gdyby mąż mnie na kolanach błagał.
Muszę się wziąść spowrotem za ćwiczenia, 4 godziny dziennie tak jak pół roku temu i będę wyglądała jak ludź. Tylko jak to zrobić jak dzieci po mnie skaczą a młody DVD mi wyłącza
4 godz. dziennie? to ja nawet jak grałam w ręczną to nie ćwiczyłam tyle
i nawet jak pływałam za małego to też mniej
ale jak juz do średniej poszłam to mi sie całkiem odechciało ćwiczyć, a ręczną rzuciłam bo sie bałam że nogi będę miała krzywe jak koleżanki

Podziwiam za te ćwiczenia. Ja to conajwyżej ćwiczę żarcie

dziś mam jakiś dzień pod psem- choć to dopiero początek
-czekam na drugi pociążowy okres i jakoś jestem taka bbbeeee
Stary 2010-05-02, 08:46   #2693
cassie24
Zadomowienie

Witam z rana!
zanka zdjęcia śliczne Ty to masz laska nogi!!!!!!!! Super wyglądasz

Sandra ja nie mam zaczerwienioych oczu ale za to co 5 minut kicham ale tak to jest jak się meiszka obok sadu który jest cały w kwiatach

gabriela no tak 4 godziny dziennie, dzięki temu zeszłam z 85 na 65, potem na 61 i teraz jak przestałam ćwiczyć (kontuzja kostki którą miałam w okolicach końca stycznia) i mam 63,8
Ja ogólnie lubię ćwiczyć.

Kevin z rana wskoczyłmi do łóżka (jak co dzień) i niefortunnie trafił głową w mój nos, długo nie musiałam czekać aż puściła się krwista fontanna...
Oczywiście nie było to celowo, och moje rozrabiaki.
Teraz oboje szaleją a ja nie umiem spokojnie posta napisać.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ćwiczę m.in to:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLK28BHJDd8
http://www.youtube.com/watch?v=B9zWk...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Lrbzdb9gD10
http://www.youtube.com/watch?v=XqodHf2ysH4

Edytowane przez cassie24
Czas edycji: 2010-05-02 o 08:53
Stary 2010-05-02, 10:17   #2694
gabriellao0
Zakorzenienie

podziwiam
ja wolę jak co tv oglądać ale się ze mnie leń zrobił

ps. Zanka
ja tam głupich min nie widzę, widzę za to jak dorosłaś!
pamiętam jak się poznałyśmy "byłaś takie dziecko" a teraz śliczna kobieta
Stary 2010-05-02, 10:26   #2695
zanka205
Zakorzenienie

dziękuję za te miłe słowa
Gabi no jakby nie patrzeć to już dwa lata minęły, czas leci jak szalony

wczoraj byliśmy cały dzień poza domem
dziś leje jak z cebra z przerwami i kisimy w domu
młody śpi
ehh a w tamtym roku weekend majowy taki gorący był

dziś zrobimy sobie zapiekanki z pieczarkami, nie chce mi się gotować

a i wiecie, w piątek byłam w biedronce po płyn do kąpieli dla Filipa z nivei, ale jak na zlość nie było, a już nie miałam i weekend długi to nie miałabym gdzie kupić i wzięłam taki biedronkowy płyn o zapachu oranżady powyżej 1. r.ż. i bardzo fajny jest, a o wiele tańszy
zobaczymy jak sprawdzi się na dłuższą metę, ale póki co nie uczula młodego więc może na niego się przerzucimy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:50   #2696
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzien dobry choc leje i jest zimno

U nas wczoraj nastapilo wydarzenie miesiaca wkoncu!

Dawid wieczorem zaczal sam chodzic tzn zaczal sie puszczac byla to 1 sekunda, jeden szybki moment kiedy to Dawid puscil sie mebli i poooooszedl i tak chodzil po calym mieszkaniu dobre 30 minut, chodzil by dalej ale sen go dopadal! A jaka radoche przy tym mial chodzil jak nakrecony robot z rekami do przodu od pokoju do pokoju i tak w kolko a jak klapnal na tylek to potrafil sie sam podniesc bez pomocy

Za chwile zwijamy sie do Reala po prezent urodzinowy dla babci bo zaprosila nas na jutro na urodziny i musimy jej cos kupic.
Obiadu mi sie robic nie chce wiec wcinamy wczorajsze golabki

Czas edycji: 2010-05-02 o 11:54
Stary 2010-05-02, 11:55   #2697
cassie24
Zadomowienie

buziak super gratulacje

U Nas wstrętna pogoda, nic się nie chce.
Na obiad gotowane filety z kurczaka z gotowaną marchewką z makaronem i sosem dietetyczne ale przepyszne

zanka
narobiłaś mi smaka na te zapiekanki
Stary 2010-05-02, 11:55   #2698
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Dzien dobry choc leje i jest zimno

U nas wczoraj nastapilo wydarzenie miesiaca

Dawid wieczorem zaczal sam chodzic tzn zaczal sie puszczac byla to 1 sekunda, jeden szybki moment kiedy to Dawid puscil sie mebli i poooooszedl i tak chodzil po calym mieszkaniu dobre 30 minut, chodzil by dalej ale sen go dopadal! A jaka radoche przy tym mial chodzil jak nakrecony robot z rekami do przodu od pokoju do pokoju i tak w kolko a jak klapnal na tylek to potrafil sie sam podniesc bez pomocy

Za chwile zwijamy sie do Reala po prezent urodzinowy dla babci bo zaprosila nas na jutro na urodziny i musimy jej cos kupic

Zanka ślicznie wyglądacie...a mnie dziwi jak Wy sie w tych kurtkach dopinacie....bo na mnie xl w biuście za mała....a biust mam mały...domyslam sie, że poprostu jestem szeroka nadal wszedzie i dlatego tak jest:-(
Cassie jestes wielka z tymi ćwiczeniami!!!zazdroszcze motywacji, organizacji i wyrzeźbionego ciałka pewnie tez
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 15:49   #2699
cassie24
Zadomowienie

Poćwiczyłam godzinkę i czuję się jakby po mnie tramwaj przejechał :/
Zrobiłam sernik na zimno z galaretką czekam aż Kevinek wstanie i robiękawę (dla siebie) i zjem ciacho
Mam jeszcze w palnie kolejną godzinkę ćwiczeń tylko na brzuch ale co z tego wyjdzie nie wiem

Moje dziecko przynosi mi kapcie jak chodzę w skarpetkach widzi jak ich obu gonię z kapciami gdy je zdejmują i on robi to samo hihi

monix tak ciało mam "wyrzeźbione" ale brzuch woła o ratunek... piękny jak stoję, jak się schylę albo usiądę dużo pracy przedemną.
Stary 2010-05-02, 18:42   #2700
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Sandra89 Pokaż wiadomość

Moje dziecko od wczoraj chodzi w sumie to biega

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
to my z dzisiaj
nie patrzcie na moje głupie miny
ślicznie zanka jaki lachon

buziak
- dla Dawidka

cassie
- co do biustonosza to ja jakoś tego nie widzę.... ja mam teraz po karmieniu miseczkę D (nie pytajcie jakie miałam wcześniej )

jestem....
wczoraj byłam u rodziców a potem robiłam tort na komunię tzn robiłam w dzień ale dekorowałam od 21 do 1:30 w nocy dzisiaj też u rodziców.Już w domciu....mam mega doła bo mąż na tą imprezę poszedł a ja teraz cały wieczór będę miała dziwne myśli Co do pogody to u nas wczoraj i dzisiaj rano padało ale potem ładniutka pogoda a dzisiaj po południu byłam ze swoim ojcem, Kubą i siostrzenicą nad zalewem
a tort wyszedł tak :

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości