|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Cytat:
Ramiączka silikonowe, to chyba największa biustonoszowa wiocha
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W co się ubrać na wesele/sam ślub/ślub cywilny/chrzcin/studniówkę, etc? - ZBIO
Wyszłam z założenia, że nie ma czasu na zakupy, jak napisała autorka pytania. A więc nie mogę sobie zamówić przez internet, ani nie mam możliwości jeździć po sklepach z bielizną. Wtedy przy małym biuście nie założyłabym w ogóle stanika, zamiast przy takim dekolcie pokazywać ramiączka.
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Raczkowanie
|
To chyba nie widziałyście najnowszych sylikonowych ramiączek
Są takie które, że tak powiem "wtapiają" się w skórę. Po założeniu po kilku minutach są niewidoczne. Trzeba się z bliska przyjrzeć żeby coś zauważyć. Dzięki temu są bardzo subtelne. Nie wyglądają tak perfidnie jak te pierwsze, dawne sylikonowe.
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale samonośny stanik można kupić również w większych rozmiarach. Tzn. nie wiem jak z rozmiarami typu 70K, ale przy moim 65H miałabym jakiś wybór. |
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Poszukuję podobnej sukienki na wesele https://assets.butiklatika.pl/thumbs...84106240-n.jpg Strasznie mi się podoba i w takiej bym chciała iść, ale ... ta jest wykonana z poliestru i wiskozy (70 poliester, 25 wiskoza, 5 elastan) ... a wesele to początek lipca, więc chyba się w niej uduszę. A może ktoś miał doświadczenie z nią i jednak da się wytrzymać? Szukam sukienki już dosyć długo, nic mi się nie podoba, a ta najbardziej mi wpadła w oko ... Doradzicie coś podobnego?
[SIZE="2"][I]# dbam o włosy * akcja zagęszczanie * # trening z chodakowską # picie pokrzywy! Edytowane przez zerooo Czas edycji: 2018-05-27 o 11:15 |
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie o to, jak ktoś się czuł w takiej kiecce z poliestru nie ma za bardzo sensu. Ja się na przykład w poliestrze nie pocę bardziej niż w bawełnie czy wiskozie i nie mam ogólnie problemu z tym materiałem, ale u każdego wygląda to inaczej. |
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
![]() Za miesiąc idę na wesele i.. mam problem. Niestety nie potrafię znaleźć sukienki, która dobrze na mnie leży. Zazwyczaj albo brakuje mojego rozmiaru, albo rozmiar jest nieco za duży, a mniejszy za ciasny... i tak w kółko... Mam w domu śliczną sukienkę, którą chętnie bym ubrała i którą uwielbiam (a byłam w niej zaledwie raz), ale... Ma cekiny. Nie bardzo dużo. Tylko w górnej części sukienki. Niestety zupełnie się nie znam na weselnej modzie, więc ciężko mi ocenić czy nadaje się na wesela czy nie... Jak sądzicie, mogę pokazać się w czymś takim? ![]() ![]()
Edytowane przez Maya27kc Czas edycji: 2018-05-28 o 23:25 |
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2018-05-29 o 07:17 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że te cekiny w niczym nie przeszkadzają. Jest ich niedużo i nie świecą się jak psu jajeczka.
Sukienka ładna. Tylko ożyw ją kolorowymi czy jasnymi dodatkami. Jak dobierzesz czarne buty, czarną torebkę i jeszcze czarną ramoneskę na wierzch na wieczór, to wyjdzie za ciemno. |
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś tą sukienkę.
jak Wam się podoba ??
|
|
#2684 |
|
Konto usunięte
|
Tym razem ja
Waham się między tymi dwoma kieckami. Co o nich myślicie? Chciałabym coś wybrać na wesele początkiem sierpnia. Sukienka róż/czerwień - ostatnio bardzo podoba mi się to zestawienie kolorów i jest też bardzo modne. Żółta jest bardziej stonowana i trochę jakby retro. Też mi się podoba. Generalnie, obie są bardzo różne. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2018-05-29 o 21:40 |
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;83867806]Tym razem ja
Waham się między tymi dwoma kieckami. Co o nich myślicie? Chciałabym coś wybrać na wesele początkiem sierpnia. Sukienka róż/czerwień - ostatnio bardzo podoba mi się to zestawienie kolorów i jest też bardzo modne. Żółta jest bardziej stonowana i trochę jakby retro. Też mi się podoba. Generalnie, obie są bardzo różne.[/QUOTE] jeśli już bym miała wybrać to zdecydowanie ta żółta. ta różowo czerwona jest.. taka tandetna.
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie podobało mi się połączenie czerwonego z różowym i chyba tylko dlatego wybrałabym żółtą, ale tak szczerze to tylko wówczas gdyby w sklepie nie było innych sukienek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;83867806]Tym razem ja
Waham się między tymi dwoma kieckami. Co o nich myślicie? Chciałabym coś wybrać na wesele początkiem sierpnia. Sukienka róż/czerwień - ostatnio bardzo podoba mi się to zestawienie kolorów i jest też bardzo modne. Żółta jest bardziej stonowana i trochę jakby retro. Też mi się podoba. Generalnie, obie są bardzo różne.[/QUOTE] Ewentualnie żółta, chociaż też nie jestem przekonana. Sprawia wrażenie takiej, która wymaga ciągłego pilnowania, by nie odsłonić całego dekoltu. Chociaż... ona i tak odsłania cały dekolt i biust jest prawie na wierzchu. Nie wiem, czy to dobra sukienka na wesele. Przez te zwisające rękawy wygląda w dodatku na za dużą. A ta czerwono-różowa jest kompletnie codzienna. Na zakupy, spacer albo plażę. Nie widzę jej w innych sytuacjach. |
|
|
|
|
#2689 |
|
Przyczajenie
|
jakie dodatki do tej sukienki??
Kochane...pomóżcie; jakie dodatki do tej sukieneczki (wesele) tzn. kolor torebki, butów, kolczyki, makijaż.
Kolor to pudrowy róż z czarnym. http://www.reserved.com/pl/pl/woman/.../gipiure-dress |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ten czarny to tylko taka prowizorka była
|
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
Waham się między tymi dwoma kieckami. Co o nich myślicie? Chciałabym coś wybrać na wesele początkiem sierpnia. Sukienka róż/czerwień - ostatnio bardzo podoba mi się to zestawienie kolorów i jest też bardzo modne. Żółta jest bardziej stonowana i trochę jakby retro. Też mi się podoba. Generalnie, obie są bardzo różne.[/QUOTE] Mi chyba bardziej ta czerwono-różowa się podoba, choć sprawia wrażenie takiej.. sportowej? Osobiście nie zdecydowałabym się na żadną z nich, bo mój biust potrzebuje stanika. I tak jak piszą dziewczyny - w żółtej bałabym się odsłonić nieco za dużo. Jeśli już teraz musisz na nią uważać i nie wykonywać pewnych ruchów to najlepiej z niej zrezygnuj. wesele to tańce, zabawy i... alkohol. A po kilku drinkach łatwo zapomnieć że trzeba na sukienkę uważać :P Dla odmiany czerwona sukienka wydaje mi się zbyt cieniutka na brak stanika. Ale możesz sobie kupić nakładki na sutki a pewnie będzie ok. Masz jeszcze sporo czasu żeby znaleźć coś idealnego dla siebie
|
|
|
|
|
#2692 |
|
🦄
|
Mnie się tysiąc razy bardziej podoba ta dwukolorowa. Ta żółta w ogóle do mnie nie przemawia...
Co do tej sukienki z Reserved to całkiem fajna, ale też bym miała zagadkę z dodatkami. Beżowe to mdło, czarne smutno. Musiałabym ja na żywo oglądnąć, może jakiś fajny kontrast Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2694 |
|
🦄
|
Ale to taki pudrowy róż. Sama nie wiem. Niech się coś więcej osób wypowie
teraz przyszło mi do glowy- malinowe/ fuksjowe dodatki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2695 |
|
Przyczajenie
|
Sukienki od polskich producentów lepsze?
Hej Kochane!
Szukam sukienki na wesele, przeglądam miliony stron i ciągle zastanawiam się, czy sukienki polskich producentów są naprawdę o wiele lepsze od takich H&M czy Zary? Znalazłam jedną markę, której sukienki wyglądają całkiem spoko. Nazywają się Lemoniade. Myślicie, że sukienka będzie dobrej jakości?
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-07-04 o 11:16 |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Sądząc po nicku i treści postów to spamer. A kieca za krótka. Modelka też mi się nie podoba. Kojarzę markę ze sklepu na ebayu i nawet kupiłam kiedyś od nich jedną skater dress, ale wtedy mieli jeszcze dość normalne modelki, a nie wystylizowane na transseksualne glonojady.
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ze mnie to większa wielbicielka Bijons niż spammer, ale czujność na sto pro! No właśnie zastanawiam się nad długością... Modelka wygląda na mega wysoką, więc może na normalnej lasce będzie dłuższa? Znalazłam u nich na fb zdjęcie jakieś blogerki i sama niew iem, co myśleć...
|
|
|
|
|
|
#2698 |
|
kizi-mizi
|
Hej
Chciałam się poradzić w kwestii stylizacji na wesele. Uroczystość jest pod koniec sierpnia, najpierw ślub w małym drewnianym kościółku, potem wesele w sali zaaranżowanej w stodole i na świeżym powietrzu - obok jest łąka z namiotem, jakiś grill, generalnie klimaty boho. Z ubiegłego roku mam jasnoniebieską koronkową sukienkę z ChiChiLondon i jestem zdecydowana w niej pójść i nie kupować nic nowego. Pytanie dotyczy wyboru obuwia. 1. Czy ze względu na klimat wesela mogłabym założyć sandały na koturnie? Czy zrezygnować ze względu na mniej elegancki słomiany bok? 2. Czy może lepiej zdecydować się na beżowe sandały na słupku? 3. Nie wiem jak będzie wyglądać "podłoże" i jak się będzie chodziło, więc na pewno wezmę na zmianę balerinki. 4. Czy może ze względu na uroczystość w kościele lepiej się ogarnąć, założyć klasyczne szpilki nude z zakrytymi noskami i odpuścić te całe sandałki? Albo do kościoła zakryte, a na wesele sandałki? Wydaje mi się że ze względu na charakter wesela nie trzeba by tak sztywno trzymać się zakrytych palców u stóp, czy się mylę? Kolczyki chciałam zakupić jakieś beżowe z chwostami, może soutache. Co do fryzury - upięcie z warkoczem/kłosem? Ze względu na możliwe wysokie temperatury wolałabym nie iść w rozpuszczonych tylko jednak postawić na upięcie, ale bardziej messy...
Edytowane przez misslili Czas edycji: 2018-07-07 o 12:14 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#2699 |
|
Przyczajenie
|
Jakie dobrać buty i dodatki do sukienki rozkloszowanej pudrowy róż na wesele?
Hej dziewczyny 😊 Nie jestem przekonana czy w dobrym miejscu założyłam wątek 🤔 ale cóż, przejdźmy do sedna, proszę was o pomoc, w sprawie doboru koloru 💅 rąk i stóp, butów, dodatków, torebki do sukienki (link 👇
wesele 💒 będzie w sierpniu, jeszcze trochę czasu jest, ale ciężko mi jednak wybrać, wpadłam jednak na 💡 żeby do tego dopasować: srebrne (metaliczne) sandaly lub baleriny gładkie, do tego w tym samym kolorze kopertówka a dodatki z bizuteri - delikatna bransoletka lub kolczyki raczej wkrecane, bo gora sukienki jest w koronke to już sporo zdobi. Jednak wiele razy słyszałam, że jednak do takiego koloru sukienki najlepiej prezentuję się nude jasny/ciemny (?) Chciałam jeszcze dodać, że buty muszę mieć na płaskim, bo jestem wysoka 🦒jeszcze takie szczegóły jak: mam niebieskie oczy, będę farbowała się na sombre (ciemne od nasady, a reszta w ciemny blond) 😊 Dziękuję za każdą pomoc, liczę na super rady 💛 Śmiało, możecie proponować swoje linki, będzie mi prościej nakierowac się. 😊 |
|
|
|
|
#2700 |
|
Przyczajenie
|
Podsyłam sukienkę.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

Waham się między tymi dwoma kieckami. Co o nich myślicie? Chciałabym coś wybrać na wesele początkiem sierpnia.