|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Cytat:
![]() To ze dziewczyny tu pisza to raczej kwestia tego ze fajnie sie czasem wygadac. W sumie raczej nie oczekuja wskazowek co robic bo i tak zrobia po swojemu ale jak jest jakis problem to fajnie to z siebie wyrzucic. Takie doradzanie nie rob czegos tam tez guzik pomoze ale mysle ze jezeli ktoras z nich popelnia blad to sama sie o tym dowie i bedzie miala nauczke na przyszlosc. Wiem ze mowisz to w dobrej wierze ale watpie ze ktoras poslucha ![]() Poza tym pierscionek na palcu jeszcze nic nie znaczy. Zareczyny to nie slub i jakby co bez zadnych problemow pierscionek z palca mozna zdjac ![]()
![]() |
#2672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może i jestem nie dojrzała, może i mój facet jest 'podstarzały', ale póki co jest nam dobrze, a czy to jest starszy facet czy rówieśnik czy młodszy to dla mnie raczej nie ma znaczenia bo w każdym związku są spięcia i trzeba się dotrzeć. Z moim TŻ czuję się w końcu bezpiecznie. Czas sam pokarzę co z tego będzie.
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() wygląda na to, że i ja dołączę w Wasze szeregi, choć nie ukrywam, że się waham. To jak w tej reklamie "rozum, ale czujesz ? " ![]() Facet jest 15 lat starszy poznałam go jakieś 2 msc temu. Spotkaliśmy się kilka razy bo pracujemy w jednej firmie. Mieszkamy daleko od siebie. Ale do sedna, on jest zakochany po uszy, a ja raczej staram się na chłodno do tego podchodzić chociaż widzę, już po sobie że mnie zauroczył i coś w środku pęka. Ale jest to jeszcze czas kiedy będę w stanie się wycofać jeśli trzeba. Nie boję się różnicy wieku w sensie takim bardzo osobistym bo spotykałam się już z facetem starszym o 7 i 13 lat. Ale boje się cholernie i to mnie przeraża reakcji mojego otoczenia, zwłaszcza rodziny. Wiem, że jestem dorosła i to moja decyzja, ale ta sprawa mnie trochę przerasta. Co sądzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
kociak na otoczenie nigdy nic nie poradzisz. U mnie wszyscy byli przeciwko, było zdziwienie, szok, plotki itp. Ale jak się już do tego przyzwyczaili to jest ok. Rodzina tak samo. Chociaż rodzice nadal nie akceptują mojego TŻ ale bardziej akceptują teraz, niż wcześniej nie akceptowali
![]() Chyba zamotałam ;p Chodzi mi o to, że mieszkam z moim TŻ, mamy dziecko ale moi rodzice nadal nie potrafią go zbytnio zaakceptować. Alee jest lepiej jak wcześniej, bo wcześniej była totalna porażka, a teraz mówią do siebie "dzień dobry" i jak wypada albo trzeba to porozmawiają ![]() Wyznaję zasadę,. że to nasze życie, nikt za nas go nie przejdzie i nikt za nas nie umrze, a więc to ja mam być szczęśliwa a otoczenie widocznie nie ma własnego życia albo mają nudne dlatego "dowartościowują" się innymi przypadkami. Albo z zazdrości, że nam się układa super mimo sporej różnicy wieku, a im nie ![]() Jeśli tylko chcesz, to próbuj. Otoczenie w końcu bedzie musiało to zaakceptować, a zaakceptują jak zobaczą, że będziesz szczęśliwa. I zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami tzn. emi i akashka |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie było żadnych pretensji, czy braku akceptacji, że mój Tż jest 13 lat starszy. Szczerze mówiąc byłoby mi z tym ciężko bardzo, gdyby moi rodzice nie lubili Marcina. W końcu na szczęściu rodziców też mi zależy, kocham ich tak samo jak Tż. No ale Marcina nie da się nie lubić
![]() Twój nowy partner będzie musiał osobowością odwrócić uwagę od różnicy wieku ![]()
#2676 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że z tą osobowością nie będzie miał najmniejszego problemu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
między nami jest 19 lat różnicy. Mojego TŻ też wszyscy lubią zarówno w pracy jak i poza nią. Jestem pewna że gdyby moi rodzice chcieli go lbiżej poznać też byliby w niebo wzięci bo TŻ jest naprawde kochany, mieliby z nim jak w raju, pomocny, uczynny, uczciwy itp. Poza tym mimo wszystko robi im niespodzianki np. jak upiecze casto to karze mi im zanieść, zawszę pytają czy ja zrobiłam czy M, mówię że M i mówią że smakuje |
![]() Naprawdę, wspanialszego "zięcia" mogliby tylko sobie wymarzyć. TŻ jest naprawdę idealny pod względem charakteru. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
masz racje, chodzi o "zmajstrowanie" dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, podglądam Was już tu od jakiegoś czasu, kiedyś pytałam o radę i ... rzeczywiście
![]() Cierpliwość to geniusz jednak. Poczekałam. Warto było - tak mi się przynajmniej wydaje na chwilę obecną ;-) TŻ starszy jest o 10 lat (ja 25 On 35) i to On miał z tym problem na początku - mówił mi że młoda jestem, że należy mi się biały piękny ślub i kompletnie nie mogłam Mu wytłumaczyć że przed ołtarz mnie nawet wołami nie zaciągnie więc to akurat nie problem, a na ślub cywilny białą kieckę też można założyć, prawda? ;-) Teraz (9 miesięcy od początku całej naszej historii) jest już normalnie. Mieszkamy osobno, weekendy spędzamy razem. Ciężkie jest to że razem pracujemy (w jednej firmie) a tam nikt nie wie że jesteśmy razem - ale to co na początku wydawało mi się niewykonalne (to udawanie) okazało się zupełnie proste, a nawet fajne, jak oczka sobie puszczamy ;-) Zobaczymy co to będzie bo ja bardzo chłodno do wszelakich związków podchodzę po tym jak bardzo dostałam w skóre, TŻ też miał ciężkie doświadczenia bo młodsza żona zostawiła Go dla młodszego... ale chyba to moje gadanie skłoniło Jego do rozmowy również, przegadaliśmy najgorsze tematy budzące dylematyi jakoś się układa. Ale się rozpisałam. Tak reasumując - dzięki Dziewczyny, że wtedy napisałyście żeby czekać, że On rzeczywiście może potrzebować czasu - bo ja chciałam chyba za szybko. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Pomyślałam, że napiszę tu o swoich wątpliwościach, bo sama już nie wiem... Czy Wasi TŻ też tak szybko mówili o swoich uczuciach ? Bo u mnie w zasadzie po pierwszym spotkaniu już mówił, że się zakochał i że jest tego pewny, a ja że mu się zdaje, że mu przejdzie itp bzdurki. Ale on ciągle to podtrzymuje i mówi o swoich uczuciach, sprawia, że czuje się naprawdę fajną, atrakcyjną i kochaną kobietką ![]() Tylko czy to, aby nie za szybko na takie wyznania ? A może ja szukam dziury w całym ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Trochę Wam dziewczyny zazdroszczę.
![]() Ja mam faceta w swoim wieku i niestety mamy zupełnie inne priorytety, spojrzenie na nasz związek, inne plany odnośnie przyszłości... Niby kobiety szybciej dojrzewają, po 3 latach w związku zaczynam powoli myśleć o ślubie czy zamieszkaniu razem, a TŻ wciąż ma podejście bardzo "na luzie". Zawsze mi się kojarzyło,że starsi mają już poukładane w głowach, wyszumieli się i poszukują stabilizacji. ![]() Co nie oznacza oczywiście, że zrezygnuję z mojego lubego, miłość nie wybiera. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Nie ma takich reguł że starszy już się wyszumiał i szuka stabilizacji.
#2685 |
Wtajemniczenie
|
co racja to racja
![]() kociak1335 mój TŻ wylewny nigdy nie był, ja to troszkę w nim zmieniłam. ale widzisz ludzie są różni więc ciężko się ustosunkować do Twojej wypowiedzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pierwszy raz poklocilam sie z Tż...Rozmawialismy przez telefonipowiedzialam ze jest mi przykro ze on raczy napisac jednego smsa na dzien po tym jak ja wysle kilka....i sie zaczelo...Ze nie rozumiem ze on jest w pracy, ze nie ma czasu a wieczorem jest zmeczony....Zakonczylismy rozmowe po czym dostalam sms ze jak chce go zostawic to prosze bardzo nikt mnie nie trzyma....
Normalnie zwalilo mnie z nog...Oczywiscie juz jest ok on przeprosil i ja tez...To chyba ta odleglosc i czas....Niewiemjak to bedzie dalej...Boje sie.... Pozatym rzucam palenie i srednio mi to idzie... Co u Reszty dziewczyn? |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Witam Wizazanki!
przylaczam sie do watku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Anulciak, myślę, że powinnaś zrozumieć swojego faceta. Postaw się na jego miejscu. Kiedy ja się stawiam odpowiedziałabym Ci dokładnie to samo. Jestem w pracy i nie mam na tyle czasu, na pewno jest zabiegany, ma dużo spraw na głowie, wróci z pracy i myśli ile rzeczy musi zrobić jutro. To nie znaczy, że Cię nie kocha ale czasami jest taki czas, że chce się go przemilczeć samemu. Nie trzeba być ze sobą w ciągłym kontakcie, nawet na odległość.
#2689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ciagu dnia puszczalismy sobie "strzalki" ![]() ![]() Moze porozmawiaj z facetem i zasugeruj rozejrzenie sie za inna praca, bo z twoich postow mozna wyczytac, ze jestes wiecznie sama, smutna i steskniona. Ja rozumiem, ze to JEST jego praca i musisz to akceptowac, ale na dluzsza mete to bez sensu...taka meczarnia. musicie cos zmienic, zeby Wasz zwiazek zaczal normalnie funkcjonowac.
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Witam CoMnieNieZabijeToUmocni
![]()
#2691 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiaj wieczorem przyjeżdża
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Mam pytanie- czy uważacie, że różnica 7,5 roku jest duża? Czasami mi się wydaje, że dla mnie jest za duża... A Was jakoś nie przeraża facet nawet o 15 lat starszy. Poradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
To zalezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Arielka a ile Ty masz lat?
Mi sie wydaje ze im my jestesmy starsze tym ta roznica pomiedzy nami a naszymi TZ ma mniejsze znaczenie ![]()
#2695 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Chcialam zapytac jak to jest u was z zakladaniem rodziny, podejmowaniem decyzji o dziecku.. Wiadomo tz sporo starszy wiec moze macie jakis nacisk?
U mnie wyglada to tak (a to dosc swiezy zwiazek), ze tz oczywiscie mowi, ze chce ze mna byc na zawsze, ale wie ze na pewne sprawy nie jestem gotowa (kiedy jeszcze nie bylismy razem zawziecie twierdzilam, ze slubu nie chce ![]() No I wlasnie.. Zastanawiam sie czy nie nadejdzie chwila, ze zacznie jednak naciskac.. Jak to bylo u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Tam, gdzie mieszka mój Tż dziewczyny w moim wieku (21) uważane są już za stare panny. Tak jest wśród górali. Rodzice chcą szybko obdzielić majątkiem więc urządzają dzieciom wesela, przepisują ziemię, pensjonat i łowiecki
![]()
#2697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
13 lat różnicy.
#2699 |
Raczkowanie
|
I nie zastanawiasz sie czasem, ze pewnie juz by chcial miec rodzine.. Dziecko.. Ze jest gotowy? Moj tz byl w 9cio letnim zwiazku przede mna, zakonczyl go 2 lata temu I oboje nie chcieli dziecka, byli za bardzo zajeci kariera zawodowa itd. Z kolei kiedy poznal mnie kompletnie 'oszalal' mowi ze to wlasnie ja bede mama jego dziecka I ze nie moze sie juz doczekac, ale chce tez zebym troche 'pozyla'.. Czasem mnie to przeraza :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Na pewno chciałby ale do rodzicielstwa oboje ludzi musi dojrzeć. Jak on dojrzał to dobrze, nic mu nie ucieknie. Jak na mnie poczeka też mu się nic nie stanie. Poza tym, nie cierpi wcale z powodu braku ślubu i dzieci, musi się cieszyć tym co ma. Nie można w związku zapominać o swoich potrzebach, trzeba być trochę egoistą inaczej można zatracić się w czymś co wcale nie przynosi Ci szczęścia. I mój Tż mi to uświadomił, żeby myśleć o sobie. Nie zapominając oczywiście o zdrowym rozsądku.
Nie myśl w ogóle teraz o tych sprawach. Sama piszesz, że Cię one jeszcze przerażają. Żyj tak jak chcesz teraz żyć.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2010-10-14 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.