|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
tam jest wiecej ale akurat laska napisała jeszcze jedną historię która wg mnie jest w ogóle nie realna, wiec być może ta też jest jednak zmyślona - miejmy nadzieje - choć jezeli jest zmyślona to laska ma bujną wyobraźnię
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Mnie najgorsza rzecz spotkała jak miała robione USG piersi (mam 2 guzki w prawej piersi). Otóż leże sobie na kozetce z rękoma pod głową (w takiej pozycji się je bada) i ... wchodzi lekarz(? ktoś w białym kitlu). Ustał, patrzył na moje piersi.. i zaczął robić sobie kawę. Widziałąm, ze z boku dalej się na mnie gapił! Wyszedł. Po jakichś 3 minutach (to badanie trwało dość długo) wszedł lekarz (wiedziała, ze lekarz bo mi kilka mcy wcześniej biopsję robił) i rozmawia z panią technik o jakims zebraniu czy czymś takim.. Ona dalej wykonuje to badanie a on się na mnie gapi... Chciałam złożyć skargę do szpitala, ale jakbym to udowodniła????
a tamta zacytowana historia brzmi troche jak... sen? Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-07-21 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
Może warto po prostu zwrócić uwagę a jak tonie pomoże to skargę pisemną do dyrektora szpitala. Być może nic taka skarga nie wniesie ale myślę, że jednak dyrektor zwróci uwagę takiemu lekarzowi (bez karania go pewnie w jakiś tam inny sposób) i ten lekarz zmieni swoje postępowanie. Nie jestem od tego żeby pisać na wszystkich skargi z góry na dół, bo wiem, że czasem mogą one mieć przykre konsekwencje dola danej osoby, takie których byśmy nie chcieli ale jak lekarz przesadza i nie reaguje na uwagę choćby słowem przepraszam to można. Nie musisz nic udowadniać w takim przypadku. Wystarczy opisać sytuację i jak jest dobry dyrektor czy ordynator to na pewno wyjaśni wszystko swojemu podwładnemu. Na prawdę wiele zależy od ordynatora szpitala czy oddziału - jak pozostali lekarze pracują , np z opowieści o szpitalach wynika że np na Kopernika w Krakowie można trafić w czasie porodu na 2 skrajne sytuacje - jest oddział patologi i położniczy - jeden jest na pietrze drugi na parterze - każdy ma innego ordynatora - babki widzą różnice między działaniami tych oddziałow. na jednym jest miło na drugim niekoniecznie - a ten sam szpital.
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- no może jej się śniło - ładny koszmarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Moja szwagierka opowiadała ostatnio (miała ciąże pozamaciczną, a zaszła jakies 2-3 tyg po mnie), że jak była w szpitalu i lekarz/pielęgniarka kazała jej się położyć na samolot... to ktoś wyszedł/wszedl z gabinetu.. w każdym razie, samolot nie był niczym osłonięty a za drzwiami czekał jej tata.. i widział jej rozkraczone niczym nieprzykryte nogi. Przepraszam, za chaos w pisaniu.. Mam nadzieje, ze zrozumiecie.
Ciekawe jak to z nami na porodówce będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
Mysipez to jest jedna z rzeczy której bardziej boje się niż samego porodu - to jest nieposzanowania mojej intymności. Choć mam nadzieję że będę miała siłę żeby jednak wymagać jej od personelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
zanurze sie cala w wodzie i powiem do TŻ "bij ich"
![]() tu właśnie wiem że jak wezmę TŻ to będzie afera jak ktoś coś nie tak mi zrobi i może to dobrze...niech wiedzą z kim zaczYnają ![]()
#2677 |
Zadomowienie
|
Hihi dziewczyny ja będziemy się wszystkie stawiać to zmienimy obraz współczesnych szpitali na bardziej ludzkie - a może przed nami będą się stawiać i już my nie będziemy musiały - fajnie by było. Ach te marzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
no ciekawe jak będzie, ja jak rodziłam 5 lat temu to w takich boksach i obok mnie rodziła kobieta.darła się tak,że ja ryczałam razem z nią i powiedziałam do lekarza że ja nie rodzę i koniec i tak się zacięłam że nie urodziłam, dopiero cesarka, nigdy więcej takiego porodu,
te boksy to jakiś horror ona tam przed porodem i wie że ja obok i wszystko słyszę i potem zaczyna rodzić. ja wiem, że potem to wszystko się olewa, ale jestem za osobnymi pokojami do porodu, i intymnością
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem dokładnie jak to opisać, ale czasem czuje mały balonik w dole brzucha, zwłaszcza jak się intensywnie śmieje lub pochylam ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
stalowamagnolia mi mąz wmawia, że to napewno maluch! On chce bardziej ode mnie zobaczyć duzy brzuch i wierzgające maleństwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY WYSYLAM COS NA ROZLUZNIENIE, OD DZIEWCZYN Z WATKU LISTOPADOWO-GRUDNIOWEGO
![]() 10 PRZYKAZAŃ SZCZĘŚLIWEGO CZŁOWIEKA ![]() ![]() ![]() 1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje aby odpocząć. 2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego. 3. Odpoczywaj w dzień abyś mógł spać w nocy. 4. Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego - pomóż mu. 5. Praca jest męcząca - nie męcz się. 6. Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze - będziesz mieć dwa dni wolnego. 7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność - pozwól to zrobić innym. 8. Nadmiar odpoczynku nigdy, nikogo nie doprowadził do śmierci - a pracy niejednego. 9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy - usiądź i poczekaj aż ci przejdzie. 10. Praca uszlachetnia - lenistwo uszczęśliwia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-21 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Wtajemniczenie
|
mysiopez, mój TŻ wciąż się dopytuje czy już czuję Dzidziusia itp. Tłumaczę Mu, że to jeszcze ciut za wcześnie i jeśli w końcu Go poczuje to dowie się o tym pierwszy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-07-21 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ męczy mnie pytaniami czy już wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka - po każdym jakimkolwiek badaniu
![]()
#2685 |
Wtajemniczenie
|
ależ Oni niecierpliwi!
![]() ![]()
#2686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie mam ostatanio co narzekać, TŻ zabierze w weekend małą na basen a ja mogę pospać kilka godzin dodatkowo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak Wasze brzuszki? Już coś widać? Może stworzymy naszą małą wątkową galerię
![]() Mi dziś TŻ zrobił kilka fot, jak jutro zrzuci, to się pochwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro ide robić podstawowe badania, nie wiem co zrobic z toxo bo gin mi nic o tym nie wspominał, a wy robilyscie wszystkie za jednym zamachem?ile czekałyście na wyniki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Hehe, u mnie tez wydęty, ale już i rano, więc zakładam, że to maluszek
![]() Wrzucam moje pierwsze brzuchowe foty ![]() Co do toxo, to bym robiła, dla spokoju ducha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Zadi ja mam brzuch 3 razy większy od twojego, normalnie masakra. Jak idę ulicą to wszyscy widzą że w ciąży jestem. Mąż mówił, ze niedawno mnie jakaś znajoma widziała na ulicy i od razu mu powiedziała że widać ze w ciąży jestem. Przez to nie mieszczę się w żadne ciuchy. Myślałam że jeszcze trochę pobędę szczupła. Jak tak dalej pójdzioe to chyba w drzwi się nie zmieszczę.
Mila pewnie że niektóre skargi są wyssane z palca, wszędzie zdarzają się jacyś pieniacze, którzy żyją po to żeby skargi pisać - ale to od razu można wyłapać i pewnie wtedy nikt nikogo nie ukarze. Ale w przypadku normalnych skarg - kara powinna być w zależności od przewinienia - nie wydaje mi się, żeby w każdym przypadku od razu karać dyscyplinarką, czasem wystarczy upomnienie nawet bez wpisu do akt - które odniesie skutek. Wszystko zależy od człowieka, - czasem przewiniena są spowodowane niewiedzą - i jeżeli nie zagrażają życiu pacjenta to myślę, że zwykła sugestia nawet może zmienić cuda. Wydaje mi się, że najbardziej "nietykalni" jest stary personel medyczny. Nie chodzi mi o wiek tylko staż pracy. Bo jednak młodzi lekarze są bardziej otwarci na zmiany, jak i tez nie zabija ich rutyna - jeszcze się uczą i poszukują niestandardowych rozwiązań. No chyba że akurat trafimy na jednostkę wybitnie twierdzącą - tak mnie uczono i już, co z tego że nowe badania przyniosły co innego - ale chyba takich przypadków jest coraz mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
Zadie
jaka Ty szczuplutka!! pozazdrościć, ja nigdy szczuplutka nie byłam, raczej z tych jak mówią normalną budową, na szczęście nie gruba, dla innych... bo dla mnie za gruba.....ale cóż... ja mam już duży brzuch i widać że to ciąża, zawsze miałam biodra i uda a płaściutki brzuszek, a teraz brzuszysko na maksa i to od piersi tak że nie ma wytłumaczenia że za dużo zjadłam i wydęło, piersi powiększyły się o rozmiar, biodra o 2 cm, w 1 ciąży do 6 nie było widać i nie byłam psychicznie nastawiona,że tak szybko będę rosła, ale jak mówią człowiek wszystko zniesie, oby zdrowe było!!!!!!!!!!!!!! ![]()
#2692 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Zadie - ja taki brzuszek przed ciążą miałam, chudziutka jesteś, zazdroszczę figurki. Przeczytałam wczorajszą dyskusję, ale wolę się nie zagłębiać w te "uroki" niektórych porodów, chyba wolę żyć w błogiej nieświadomości. Na szczęście kilka moich koleżanek właśnie urodziło, albo niedługo będzie na toruńskiej porodówce, podobno zmieniła się bardzo na korzyść i poród przebiega w przyjaznej atmosferze, także się nie stresuję - wierzę, że będzie dobrze ![]() A...dodaję zdjęcie brzucha z wakacji ![]() ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-07-22 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też mam dużo większy, ale to już 15 tydz. u mnie No i pamiętajcie- brzucha nie opalamy ![]()
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-22 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze musze zrobic: grupe, toxo i Hbs...tylko probuje wyblagac skierowanie od kogos na te badania bo to ponad 100zl kosztuje ;/ a nigdy nie mialam zadnego kontaktu ze zwierzetami, szczegolnie z kotami ktore omijam szerokim lukiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ehh...Moge sie Wam wyplakac? Dol mnie zlapal wczoraj... ![]() Wiecie co..przeraza mnie to ze mi tak brzuch sie rozrosnie...moj TŻ zawsze mial fiola na punkcie chudych dziewczyn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak czytam jakie jestescie szczesliwe, ze wasi mezowie/chlopacy sie ciesza nawet bardziej od was... Moj ma mnie totalnie gdzies... A w szczegolnosci nasze dziecko... Moi rodzice pojechali na urlop...wiec nie mam komu plakac...ale wczoraj az do nich zadzwonilam zeby sie pozalic...oni w sumie juz go skreslili i zakladaja ze bede sama z dzieckiem...nie chce...ale przez to jego nastawienie zaczynam nie widziec lepszego rozwiazania... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że mamy to forum, możemy chociaż w taki sposób wzajemnie siebie wspierać. A w Toruniu znowu upał - chyba odłożę zakupy na kiedy indziej, a dziś pojadę do mamy na ploty tylko, bo mi się nic nie chce. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-07-22 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do forum ze dobrze ze jest, to masz racje...mozemy sie podzielic swoimi opiniami, obawiami, wypalakac sie, podzielic sie jakims szczesciem itd. dlatego...dobrze ze jestescie ![]() U mnie w miescie tez upal...ale po poludniu jade do kumpeli na ploty a jutro moze wybiore sie nad morze do rodzicow na jeden dzien.
![]() |
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
weraa11 odnośnie badania na toxo - jak chcesz prywatnie robić.... Jak ja.. muszę czekać 2 tygodnie na wynik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny,
na wstępie wątku nie jest napisane jak się dopisujemy to się na końcu dopisuję ![]() Mam na imię Gabrysia jestem w 13+4 tc wg wielkości płodu wychodzi, ze to 14 tc wiec tak do końca nie wiem ![]() Pozdrawiam was wszystkie serdecznie gabrysia |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę być szczera? coś nie widzę tego happy endu...że on pójdzie po rozum do głowy. Chłopak miał już trochę czasu by się oswoić z tą myślą. Mój TŻ KOMPLETNIE NIE BYŁ GOTOWY NA DZIECKO...jest osobą postrzeganą jako numer jeden na imprezach i jako numer ostatni jako ojciec dla dziecka. Na początku miał wahania ZAŁAMANIE/RADOŚĆ/ZAŁAMANIE - tego załamania więcej. 2tygodnie chodził i myślał o tym, spytał się mnie czy chcemy tego dziecka - potem po 2 dniach przepraszał mnie strasznie że o to spytał i że mogłam odebrać to źle. Zmienił się już...woli ze mną posiedzieć niż pójść na piwo - sama go wyganiałam a on twierdzi że musi się nami zająć bo mamusia robi głupoty ![]() Mężczyźni się zmieniają i to szybciej niż sami sądzimy, ja dawałam TŻtowi 4tygodnie... po 2 zmiękł i zaakceptował całe swoje nowe życie. Dlatego też nie wiem...bo ja nigdy nie usłyszałam i nikt z mojego towarzystwa przy wpadce takich słów nie słuchał...nie był tak traktowany...więc nie wierzę tak do końca w zmianę na lepsze TŻta Werki, chyba że jak już malucha zobaczy na żywo...bo ciąża to widzę teraz jest jeszcze większym pogrążeniem - bo gruba bo to tamto... Kurde Wera weź się w garść i pamiętaj że to ty sobie masz się podobać a nie jemu, boisz się że Cię zdradzi? i trudno...kopniesz go w dupę. Pamiętaj że mężczyzn jest wielu i to nie są czasy że panna z dzieckiem to tylko na stos ... bo do niczego się nie nadaje. Znam wiele związków MEGA SZCZĘŚLIWYCH gdzie ... fakt kobieta czekała na miłość swojego życia 2-4lata ale facet - w niebo wzięty dzieckiem, nią...i są szczęśliwi. MASZ PRAWO DO SZCZĘŚCIA...NA PEWNO NIE DO PONIŻANIA SWOJEJ OSOBY PRZEZ KOGOŚ, szanuj siebie i dziecko, to jest ważne. Wiem Werka że Ci ciężko czytać...że każdy TŻ/MĄŻ tak kocha już dzidziolka...a twój życzy dziecku śmierci tak na prawdę...bo inaczej tego nie określę. Jak on tak może mówić? DOBRZE KURDE WIE ŻE TOBIE TEŻ NIE JEST ŁATWO, NIE JEST CHOLERNYM PĘPKIEM ŚWIATA! TO TY POWINNAŚ SIĘ NIE DENERWOWAĆ...TO TY POWINNAŚ MIEĆ ZAPEWNIONY SPOKÓJ I BYĆ ZAPEWNIANA ŻE BĘDZIE OK. Ja też mam zboczenie na punkcie figury...ale trudno, po ciąży ćwiczenia i odpowiednia dieta wszystko odwrócą na lepsze - może i będziesz jeszcze lepszą laską niż jesteś teraz ![]() ![]() Szukaj plusów...a nie minusów całej sytuacji. Ja toxo robiłam prywatnie i miałam już po 5h wyniki
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.