"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 15:44   #2671
koglus
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

a czy te branzoletki mozna stosowac u niemowląt?
Asiulek - ja przykrywam kocykiem az po pachy i wykladam rączki malej na kocyk , spiworek tez mam i sprawdza sie ,

Dzieki dziewczyny za porade z ta wkladka z fotelika , moja niestety jest tylko pod glowe ale wystarcza spokojnie do łózeczka zeby mala nieprzekrecala główkina jedna strone,

Piszecie duzo o fotelikach samochodowych, ja sie wkurzam na moj bo wydaje sie byc duzy a jest od 0-13kg, ale jeszcze mala nie wsadzam moze za dwa tygodnie , troche jeszcze za mala do niego wizualnie, pozatym ten fotelik to jest bardziej siedzacy niz lezący ------

Asiulek - ja przykrywam kocykiem az po pachy i wykladam rączki malej na kocyk , spiworek tez mam i sprawdza sie ,

Dzieki dziewczyny za porade z ta wkladka z fotelika , moja niestety jest tylko pod glowe ale wystarcza spokojnie do łózeczka zeby mala nieprzekrecala główkina jedna strone,

Piszecie duzo o fotelikach samochodowych, ja sie wkurzam na moj bo wydaje sie byc duzy a jest od 0-13kg, ale jeszcze mala nie wsadzam moze za dwa tygodnie , troche jeszcze za mala do niego wizualnie, pozatym ten fotelik to jest bardziej siedzacy niz stojacy , przynajmniej tak wyglada

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png

Edytowane przez koglus
Czas edycji: 2010-06-04 o 15:47
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 15:52   #2672
libra777
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Ja tą bronzoletkę na wózku wieszam, czuć ją geranium , i tak się zastanawiam czy jak bym kupiła olejek geraniowy to nie byłoby to samo, muszę gdzies poszukać czegoś o tym
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 18:56   #2673
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja w bransoletke sie nie zaopatrzylam jeszcze, mi chodzilo o ta mala wkladke od fotelika. Mam jeszcze taka co mi krawcowa moja szyla to no daje ja do hustawki w niej bo od kiedy moglabym ja tak normalniew w pol siedzacej pozycji wlozyc? np do tej hustawki fp rainforest?;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 19:13   #2674
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja w bransoletke sie nie zaopatrzylam jeszcze, mi chodzilo o ta mala wkladke od fotelika. Mam jeszcze taka co mi krawcowa moja szyla to no daje ja do hustawki w niej bo od kiedy moglabym ja tak normalniew w pol siedzacej pozycji wlozyc? np do tej hustawki fp rainforest?;/
o jaką branzoletę chodzi bo nie jestem w temacie ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 20:20   #2675
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przeciw owadom

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

wiecie co , stwierdzam ze mamy zlote dziecko, zasypia sama w lozeczku, jutro mamy 2 miesiace a ja jeszcze nie slyszalam zeby plakala tak zeby sobie poplakac, odkad mamy ss nie slyszalam placzu, uwielbia sie kąpać, przesypia cale noce, lubi spacery, usmiecha sie do wszystkiego co sie rusza i do wszystkich ktorzy do niej mowia lubi sie ubierac, nie narzeka kiedy zakladam jej czapke, lezy sobie sama i do siebie gada a ja moge wszystko w domu zrobic- czego chciec wiecej?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

dzis juz wykapana odlozona do lozeczka zasnela
A.Camus
Stary 2010-06-04, 20:30   #2676
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pokaze wam pare fotek- to w kamizelce i spodniach jeansowych z dzisiejszego spacerku

czapka i kostium to prezent na dzien dziecka od mojego chrzestnego
A.Camus
Stary 2010-06-04, 20:49   #2677
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
miłość świetna ja mam olbrzyma mercedesa Vito hihi wolałabym takiego maluszka
Mi by się czasem przydał vituś .. np . na zbiliżajacy się wyjazd nad morze

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dolewamy codziennie troszkę wiecej
a ta miłość to co jest-toyta? I czemu tak zmieniasz te miłości?

Ferrou

Z tego co wiem to beagle charakteryzuja sie zawzietością i uporem. Sama chciałam tacie takiego sprawić, ale poczytałam, popytałam i spokojna ta rasa to nie jest. Agresywna może też nie, ale uparte to jak osiołki tylko troszkę mniejsze
to bmw seria1. zmieniamy bo ida na sprzedaż . U męża w firmie tak się robi z autami jeżdżą tylko góra do 25 tys .

Cytat:
Wszystko ładnie pięknie dla ciebie jest to proste a dla nas nie bo to jest pies mojej mamy ugryzł ja 2 razy mnie próbował raz i mojego brata raz ona która mieszka sama <w innym mieście> bywam u mamy sporadycznie bo się go boje teraz to już wcale nie pojade mama nie ma domu z ogrodem zeby można było go gdzieś uwiązac itd itp. Nie wiem czy znalazłaby sie osoba która by go wzieła szkoda psa usypiać
Ja zgadzam sie z tym co pisze Darusiaa, nigdy bym nie trzymała psa który kogoś zaatakował Trudno żeby pies rządził domem

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
drcron - może wyjmij z fotelika wkładkę dla noworodka (większość taką ma) i będzie więcej miejsca. Moja Zosia też jest już za duża i właśnie dzisiaj wyjmujemy wkładkę.Duży fotelik może być za duży (zwykle od 9 kg a to wagowo czasami prawie drugie dziecko). Można dziecku zrobić krzywdę. Wydaje mi się, ze do większego fotelika dziecko musi stabilnie trzymać główkę, a o siedzeniu nie wspomnę.
Wiem, ze niektóre dziewczyny wkładają dzieci do spacerówki aleto dla mnie za wcześnie i tonie tylko dotyczy przewiania ale właśnie siedzenia. Nawet jak spacerówka jest w pozycji leżącej. Może t tylko takie moje osobiste opory
W krajach gdzie są upały czestp wogóle gondol nie kupują jak jest dobra i płaska mozna wozić
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam takąhttp://www.allegro.pl/item1030054525..._kleszcze.html
a szczepic takich maluchów to chyba nie można
chyba od roku ale nie jestem pewna

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość

Piszecie duzo o fotelikach samochodowych, ja sie wkurzam na moj bo wydaje sie byc duzy a jest od 0-13kg, ale jeszcze mala nie wsadzam moze za dwa tygodnie , troche jeszcze za mala do niego wizualnie, pozatym ten fotelik to jest bardziej siedzacy niz lezący ------

Piszecie duzo o fotelikach samochodowych, ja sie wkurzam na moj bo wydaje sie byc duzy a jest od 0-13kg, ale jeszcze mala nie wsadzam moze za dwa tygodnie , troche jeszcze za mala do niego wizualnie, pozatym ten fotelik to jest bardziej siedzacy niz stojacy , przynajmniej tak wyglada
do fotelika możesz wsadzic kocyk i go spłycic

A ja dzis w realu na zakupch byłam potem zrobić dzieciakom foty do dowodów bo jednak dowody z nie paszporty wyrabiamy i tak jakoś dzionek zleciał
Jak ktoś się wybiera do krajów UE to róbcie dowody z nie paszporty sa bezpłatne to po pierwsze a dwa taki dowód jest ważny 5 lat a paszport przy takim maluchu powinno się zmieniac co roku .

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
pokaze wam pare fotek- to w kamizelce i spodniach jeansowych z dzisiejszego spacerku

czapka i kostium to prezent na dzien dziecka od mojego chrzestnego
Czapka piękna ale dla dziecka które nie siedzi rzecz zupełnie nie przydatna wytestowałam na Szymku .
dziecie piękne jak zwykle
Stary 2010-06-04, 21:38   #2678
mloda1989
Zakorzenienie

dziewczyny znacie jakis bujak ale zeby dzialal podobnie jak skoczek...tylko zeby mozna tam bylo mniejsze dziecko wsadzic....tzn zeby dziecko bylo unoszone gora dol bo tylko takie ruchy w stanach kryzysu moje dziecie uspokajaja.....wsytarcza dwa podniesienia i koniec placzu...tylko ze ja nie mam sily by go tak podnosic....ludze sie ze moze cos takiego wymyslili...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 21:45   #2679
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ta czapa za duzaaaa jest wiec poczeka az mala do niej urosnie

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

nie wiem czy wy tez tak macie, ale ja codziennie sie budzac kocham mala coraz bardziej, kocham patrzec jak codziennie uczy sie nowych rzeczy jak sie smieje, myslalam ze te wszystkie rzeczy sa drozsze, oczywiscie nie jest to tanie zwlaszcza leki ale wyobrazalam sobie wszystko gorzej, widzialam nieprzespane noce i w ogole a u nas czegos takiego nie ma,nie ma placzu, nie ma marudzenia, nie ma jakichs wybrykow, jest cudnie- boze oby tak bylo
A.Camus
Stary 2010-06-04, 21:46   #2680
mrowak
Zakorzenienie

NIE ZNam niestety

a ja dzis po raz 1 zrobilam mlodej bar mleczny na powietrzu

siedze z nia na reku teraz i nie chce mi sie jedna klikac-piszcie cos bo mi sie nudzi

pytanie:ile przecietnie kosztuje spacerowka troche uzywana -krotko -takich firm jal peg perego maclaren inglesina? bo nie chce przeplacic a mnie kusi jeden bardzo.wozek jeszcze na gwarancji

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-06-04 o 21:53
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:08   #2681
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie jakis bujak ale zeby dzialal podobnie jak skoczek...tylko zeby mozna tam bylo mniejsze dziecko wsadzic....tzn zeby dziecko bylo unoszone gora dol bo tylko takie ruchy w stanach kryzysu moje dziecie uspokajaja.....wsytarcza dwa podniesienia i koniec placzu...tylko ze ja nie mam sily by go tak podnosic....ludze sie ze moze cos takiego wymyslili...
widziałam coś takiego jest to jakby na gumach i ma siedzonko takie mniej wiecej jak skoczek kolezanka to miała zamontowane na schodach i dziecko się bujało pod schodami w tym ale. Poszukaj na allegro ale to musi dziecko głowe trzymać stabilnie żeby w tym siedziec

Darusiaa- u mnie jest czasem marudzenie ale ja nie narzekam , bo ja wiem że to za chwilkę wszystki minie i nie trwa wiecznie więc trudno przezyje . ale ja mam tesciówke do noszenia małej i przy Szymku tez pomaga dobra z niej kobieta bo naprawdę jest na kazde moje zawołanie bo jakbym była sama czasem by było cięzko nie da się zrobić czegos jednocześnie

mrowak jak wózek w stanie idealnym i na gwarancji to cięzko powiedziec . ale jak kosztuje 1400zł tak jak pisałas to myślę ze w granicy tysiaca.
Stary 2010-06-04, 22:30   #2682
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no wlasnie ladnie ??

Darusia czy Ty juz Oliwke wozisz w tym duzym foteliku?? mozesz wstawic zdjecie?? ja sie boje ze Julce glowa do przodu poleci a w tym malym sie nie miesci i tak duzy wydaje mi sie zaduzy a maly jest zamaly i w czym ja mam ja wozic ??

i jeszcze mam pytanie czy moge ja wsadzic dzisiaj do spacerowki ?? kurcze gondola zaduzo miejsca w aucie mi zajmuje a boje sie ze w spacerowce ja przewieje i sie rozchoruje

kurcze ale ja mam problemy od rana
ja juz woże w spacerowce mam x-landera i super sie jeździ mały więcej widzi i jest zadowolony jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A ja dzis w realu na zakupch byłam potem zrobić dzieciakom foty do dowodów bo jednak dowody z nie paszporty wyrabiamy i tak jakoś dzionek zleciał
Jak ktoś się wybiera do krajów UE to róbcie dowody z nie paszporty sa bezpłatne to po pierwsze a dwa taki dowód jest ważny 5 lat a paszport przy takim maluchu powinno się zmieniac co roku .

Czapka piękna ale dla dziecka które nie siedzi rzecz zupełnie nie przydatna wytestowałam na Szymku .
dziecie piękne jak zwykle
szkoda ze sie wczesniej nie dowiedzialam,bo tez bym dowod wyrobila,nastepnym razem tak zrobie,tylko paszport akurat mialam pod nosem a do urzedu troche dalej i to dlatego.

Cytat:
Ja tą bronzoletkę na wózku wieszam, czuć ją geranium , i tak się zastanawiam czy jak bym kupiła olejek geraniowy to nie byłoby to samo, muszę gdzies poszukać czegoś o tym
moze warto sprobowac z tym olejkiem.

Wracajac do wysypki,nie wiem czy cos kombinowac maly ma takie drobniusie krosteczki na brodce i to mu nie schodzi i troche na policzkach

dzisiaj bylam w H&M jakie są boskie ciuszki dla chłopakow-kupilam mu fajna czapeczkę i są takie jakby body z nogawką z logo supermena
i ceny sa mniejsze niz na rynku,bo w niedziele bylam na łódzkiej giełdzie i za czapeczkę chcieli 25 zł a dzis kupilam superową za 15zł

apropo tego bylismy na gieldzie z Danielka babcią tez bo dostal od niej na dzien dziecka pieniążki a i tak mu chcialam pokupowac troszke ciuszkow bo mi powyrastal,no i wlasnie ta czapeczka jej sie spodobala(mi tez)ale jak uslyszalam ze 25 to powiedzialam ze dziekuję(jest jeszcze mnostwo innych do obejrzenia)a babcia na to-dalam na dzien dziecka a ona mu 25 zł na czapke żałuje głupio mi sie zrobilo ale poszlam dalej i kupilam wiele innych rzeczy:czapeczkę i chusteczke,koszulki i świetną kurtkę a ona mi tak dosrała jakbym chciala te pieniądze chyba dla siebie wziąc :/

Libra na innej aukcji znalazlam cos takiego
Geraniol jest składnikiem pozyskiwanym z olejku geraniowego w bardzo unikalnym procesie rafinacji.

Jest najstarszym NATURALNYM znanym środkiem przeciw ukąszeniom owadów używanym już w STAROŻYTNOŚCI .

Proces produkcji pozwala uzyskać najskuteczniejszą, dostępną w tej chwili na rynku, ochronę. Opaski są nasączone naturalnym olejkiem, wolne od pestycydów i innych chemikaliów, przez co są całkowicie bezpieczne dla człowieka, doskonale nadają się dla dzieci podczas letniej zabawy na dworze. Składniki użyte do ich produkcji są dopuszczone do obrotu przez Amerykańską Agencję Ochrony Środowiska, co pozwala uzyskać produkt najbezpieczniejszy dla człowieka oraz najskuteczniejszą naturalną ochronę przed ukąszeniami owadów. Według badań Uniwersytetu Floryda w Gainesville geraniol jest bardziej efektywny niż 6,75% DEET (N,N-dietyl-meta-tolumamide - środek chemiczny używany w znanych repelentach), olejek piżmowy oraz 10% citronella i odstrasza znacznie większą ilość gatunków owadów. Geraniol użyty w bransoletach REPELKA okazał się być skuteczny przeciw komarom, różnego rodzaju muchom, karaluchom, mrówkom, pchłom, kleszczom i innym. W porównaniu z DEET geraniol wykazuje lepsze właściwości odstraszające, ponieważ jego opary unoszą się w powietrzu i tworząc barierę ochronną odstraszają owady zanim te usiądą na naszej skórze.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-06-04 o 22:38
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 22:47   #2683
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nasza Oliwka buziaka miala strasznego, na prawde az bordowa byla, po tym balneum jest super!!!! dzisiaj kupilam tez krem do buziaka balneum i od razu ma po tym taka gladsza buzie. U nas sie to sprawdza super a bylo nie ciekawie bardzo.
A.Camus
Stary 2010-06-04, 23:03   #2684
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mi

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

e
a ja wyczytałam ze opłata za dowod to 30zł , hmm musze pojsc do urzedu miasta i sie popytac, niezly pomysl z tym dowodem , myslałam ze dzieci nie moga miec dowodu

Stary 2010-06-04, 23:07   #2685
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

skaczące gacie
Darusia, spróbuj o tym poczytać, mnie to nigdy nie interesowało ale może

------------------------------------
to jest to http://www.allegro.pl/item1064064406..._i_dzwiek.html

dla większych robaczków

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-04 o 23:10
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:28   #2686
koglus
Rozeznanie

ja moją Alicje woże tez w spacerowce , bo nie kupilam wozka z gondola , poniewaz zza cięzki do noszenia na czwarte pietro. na pierwszy spacer wybralam sie jak miala 3tygodnie, Spacerówka rozkalada sie prawie na płasko, troche ja dostosowałam , materacyk itd ale jest ok, oczywiscie wolalabym gondole ale niestety nie ma jak.
Dzis bylam z mała na USG bioderek , wszystko oki ale i tak kazali przyjsc na nastepna kontrole za 6tygodni i pieluche tetrowa na wszelki wypadek wkladac pomiedzy nózki.jutro szczepienie 5w 1 , moze bedzie oki
Jesli chodzi o krostki u małej na twarzy ,brzuszku szyji i głowce to po wyeliminowaniu białka krowiego i myciu krochmalem wysypka pieknie schodzi,

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

dziewczyny jak czyscicie uszka dziecka ?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

http://www.domzdrowia.pl/filter/1,23.../12,220,sprzet
na tej stronie opaska na owady o połowe tansza niz na allegro

Stary 2010-06-04, 23:45   #2687
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko ładnie pięknie dla ciebie jest to proste a dla nas nie bo to jest pies mojej mamy ugryzł ja 2 razy mnie próbował raz i mojego brata raz ona która mieszka sama <w innym mieście> bywam u mamy sporadycznie bo się go boje teraz to już wcale nie pojade mama nie ma domu z ogrodem zeby można było go gdzieś uwiązac itd itp. Nie wiem czy znalazłaby sie osoba która by go wzieła szkoda psa usypiać
Cytat:

wróciliśmy ze spaceru przyjechała do mnie mama zdecydowała że znajdziemy dla niego inny dom ludzi którzy będą umieli się nim zająć bo mama nie da rady
Aneczko, to nie jest tak, że mi łatwo takie rzeczy pisać czy mówić. Rozumiem tą beznadziejność z każdej ze stron: starałam się pokazać, że można podjąć taką decyzję, aby nikogo nie krzywdzić. Ale widzę, że decyzja została już podjęta - dbacie o swoje dobre, co jest zrozumiałe...
Jeżeli mogłabym doradzić, pomyślcie o skontaktowaniu się z odpowiednią fundacją, która oceni stan emocjonalny jak i wyszkolenie takiego psa, będzie pod opieką tresera i behawiorysty oraz pomoże znaleźć odpowiedni dom dla tego psiaka. Np: http://www.e-beagle.pl/ Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie sytuacji.

----------------
Dziewczyny, a te bransoletki przeciw komarom to działają? Bo zaraz po tych powodziach będzie ich wysyp a nie chcę ciągle z moskitierą łazić

W końcu pogoda się zrobiła Kolejne dni także mają być upalne, temperatura ma sięgać nawet 30 stopni, więc odczuwalna na pewno będzie wyższa Sądzicie, że takie maluszki można ubrać krótki rękaw i krótkie spodenki, czy lepiej pozostać przy czymś przewiewnym i lekkim ale długim?

Tylkooliwka, nie przejmuj się babcią, przecież te pieniążki przy niej wydałaś na rzeczy dla Danielka, nie masz nic "na sumieniu"
Dzisiaj też małemu kupiłam leciutką czapę za 14zł wszystkie co ma to takie grubsze, a przecież na te upały to raczej coś lekkiego by się przydało. Jeszcze kupiliśmy smoczki, bo zaraz te co ma będzie trzeba wyrzucić, śliniaczki i gryzaczek

Tak wrzucacie zdjęcia swoich ślicznych dzieciaczków, że przydałoby się także pokazać Kubusia
na pierwszym zdjęciu widać jak on wielki jest, jeszcze trochę i nie zmieści się w gondoli. Na drugim, kiedyś na szybko zrobiłam sobie tapetę z uśmiechów A na trzecim ja i Kuba

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-06-04 o 23:55
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 23:53   #2688
Ferrou
Zakorzenienie

Koglus, jak wszystko ok z bioderkami Alicji to nie wkładaj tej pieluchy Dziewczyny już tutaj pisały że lepiej na żabkę dziecko nosić

A uszka czyszczę zwilżonym wacikiem lub patyczkiem, ale tylko małżowinę
Jak pojawia się jakaś woskowina to wycieram ją także lekko zwilżonym wacikiem.
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 00:23   #2689
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja uzywam patyczkow z ogranicznikiem.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

ogladalam teraz buziaka malej i powiem wam ze juz prawie nic nie ma na buzi, teraz bede tego kremu uzywala bo on moze rowniez do calego cialka i pozostajemy przy kapieli w balneum i tym kremie, zeby taki szybki efekt byl? pewnie ta kapiel w balneum duuzo dala ale po tym kremie taka milutka twarzyczka jest.
A.Camus
Stary 2010-06-05, 07:18   #2690
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
NIE ZNam niestety

a ja dzis po raz 1 zrobilam mlodej bar mleczny na powietrzu

siedze z nia na reku teraz i nie chce mi sie jedna klikac-piszcie cos bo mi sie nudzi

pytanie:ile przecietnie kosztuje spacerowka troche uzywana -krotko -takich firm jal peg perego maclaren inglesina? bo nie chce przeplacic a mnie kusi jeden bardzo.wozek jeszcze na gwarancji
Znalazłam coś takiegohttp://www.allegro.pl/item1061589653...ny_okazja.html
http://www.allegro.pl/item1058986358..._pramette.html
http://www.allegro.pl/item1057543592...go_bobasa.html
O takie wózki chodzi?

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja juz woże w spacerowce mam x-landera i super sie jeździ mały więcej widzi i jest zadowolony jak nie wiem co

szkoda ze sie wczesniej nie dowiedzialam,bo tez bym dowod wyrobila,nastepnym razem tak zrobie,tylko paszport akurat mialam pod nosem a do urzedu troche dalej i to dlatego.

moze warto sprobowac z tym olejkiem.

Wracajac do wysypki,nie wiem czy cos kombinowac maly ma takie drobniusie krosteczki na brodce i to mu nie schodzi i troche na policzkach

dzisiaj bylam w H&M jakie są boskie ciuszki dla chłopakow-kupilam mu fajna czapeczkę i są takie jakby body z nogawką z logo supermena
i ceny sa mniejsze niz na rynku,bo w niedziele bylam na łódzkiej giełdzie i za czapeczkę chcieli 25 zł a dzis kupilam superową za 15zł

apropo tego bylismy na gieldzie z Danielka babcią tez bo dostal od niej na dzien dziecka pieniążki a i tak mu chcialam pokupowac troszke ciuszkow bo mi powyrastal,no i wlasnie ta czapeczka jej sie spodobala(mi tez)ale jak uslyszalam ze 25 to powiedzialam ze dziekuję(jest jeszcze mnostwo innych do obejrzenia)a babcia na to-dalam na dzien dziecka a ona mu 25 zł na czapke żałuje głupio mi sie zrobilo ale poszlam dalej i kupilam wiele innych rzeczy:czapeczkę i chusteczke,koszulki i świetną kurtkę a ona mi tak dosrała jakbym chciala te pieniądze chyba dla siebie wziąc :/

Libra na innej aukcji znalazlam cos takiego
Geraniol jest składnikiem pozyskiwanym z olejku geraniowego w bardzo unikalnym procesie rafinacji.

Jest najstarszym NATURALNYM znanym środkiem przeciw ukąszeniom owadów używanym już w STAROŻYTNOŚCI .

Proces produkcji pozwala uzyskać najskuteczniejszą, dostępną w tej chwili na rynku, ochronę. Opaski są nasączone naturalnym olejkiem, wolne od pestycydów i innych chemikaliów, przez co są całkowicie bezpieczne dla człowieka, doskonale nadają się dla dzieci podczas letniej zabawy na dworze. Składniki użyte do ich produkcji są dopuszczone do obrotu przez Amerykańską Agencję Ochrony Środowiska, co pozwala uzyskać produkt najbezpieczniejszy dla człowieka oraz najskuteczniejszą naturalną ochronę przed ukąszeniami owadów. Według badań Uniwersytetu Floryda w Gainesville geraniol jest bardziej efektywny niż 6,75% DEET (N,N-dietyl-meta-tolumamide - środek chemiczny używany w znanych repelentach), olejek piżmowy oraz 10% citronella i odstrasza znacznie większą ilość gatunków owadów. Geraniol użyty w bransoletach REPELKA okazał się być skuteczny przeciw komarom, różnego rodzaju muchom, karaluchom, mrówkom, pchłom, kleszczom i innym. W porównaniu z DEET geraniol wykazuje lepsze właściwości odstraszające, ponieważ jego opary unoszą się w powietrzu i tworząc barierę ochronną odstraszają owady zanim te usiądą na naszej skórze.
Czyli ,że można tez kupić olejek geraniol czy geraniowy gdzieś w kwiaciarni i skropić nim jakąś pieluchę np. i powiesic na wózku starczy na dłużej niz bronzoletka bo ona jest na ileś tam godzin tylko , a olejki są po parę złotych

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
a ja wyczytałam ze opłata za dowod to 30zł , hmm musze pojsc do urzedu miasta i sie popytac, niezly pomysl z tym dowodem , myslałam ze dzieci nie moga miec dowodu
Teraz juz się nie płaci ja robiłam małemu i nie płaciłam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:02   #2691
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
ja uzywam patyczkow z ogranicznikiem.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

ogladalam teraz buziaka malej i powiem wam ze juz prawie nic nie ma na buzi, teraz bede tego kremu uzywala bo on moze rowniez do calego cialka i pozostajemy przy kapieli w balneum i tym kremie, zeby taki szybki efekt byl? pewnie ta kapiel w balneum duuzo dala ale po tym kremie taka milutka twarzyczka jest.
teraz zaluje ze nie kupilam balneum tylko oillan chyba musze sprobowac a czy po tym cialko jest nawilzone?bo po oillan normalne,nie czuc takiego nawilzenia

Cytat:
Znalazłam coś takiegohttp://www.allegro.pl/item1061589653...ny_okazja.html
http://www.allegro.pl/item1058986358..._pramette.html
http://www.allegro.pl/item1057543592...go_bobasa.html
O takie wózki chodzi?

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Czyli ,że można tez kupić olejek geraniol czy geraniowy gdzieś w kwiaciarni i skropić nim jakąś pieluchę np. i powiesic na wózku starczy na dłużej niz bronzoletka bo ona jest na ileś tam godzin tylko , a olejki są po parę złotych

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Teraz juz się nie płaci ja robiłam małemu i nie płaciłam
no wlasnie,jak gdzies bede to kupie i zobaczymy
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 11:48   #2692
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Aneczko, to nie jest tak, że mi łatwo takie rzeczy pisać czy mówić. Rozumiem tą beznadziejność z każdej ze stron: starałam się pokazać, że można podjąć taką decyzję, aby nikogo nie krzywdzić. Ale widzę, że decyzja została już podjęta - dbacie o swoje dobre, co jest zrozumiałe...
Jeżeli mogłabym doradzić, pomyślcie o skontaktowaniu się z odpowiednią fundacją, która oceni stan emocjonalny jak i wyszkolenie takiego psa, będzie pod opieką tresera i behawiorysty oraz pomoże znaleźć odpowiedni dom dla tego psiaka. Np: http://www.e-beagle.pl/ Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie sytuacji.
daliśmy już ogłoszenie
http://e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=8905

czekamy na rozwój sytuacji
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-05, 11:56   #2693
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
teraz zaluje ze nie kupilam balneum tylko oillan chyba musze sprobowac a czy po tym cialko jest nawilzone?bo po oillan normalne,nie czuc takiego nawilzenia

ja u mojej malej czuje roznice, ona bardzo suchutka skorke miala a jest o wiele lepiej teraz.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

piękny ten psiak jest.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
daliśmy już ogłoszenie
http://e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=8905

czekamy na rozwój sytuacji
my wlasnie wrocilismy z zakupow, robilismy zakupy na ciasta i napoje na impreze sobotnia i tak jakos ponad 1000 mniej w kieszeni za same napoje i to jeszcze nie wszystko bo musimy pepsi dokupic i jakiegos sprite i jeszcze cos tam gazowanego
A.Camus
Stary 2010-06-05, 12:15   #2694
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja u mojej malej czuje roznice, ona bardzo suchutka skorke miala a jest o wiele lepiej teraz.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

piękny ten psiak jest.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

my wlasnie wrocilismy z zakupow, robilismy zakupy na ciasta i napoje na impreze sobotnia i tak jakos ponad 1000 mniej w kieszeni za same napoje i to jeszcze nie wszystko bo musimy pepsi dokupic i jakiegos sprite i jeszcze cos tam gazowanego

wow to impra sie szykuje

ja czekam na Małża i lecimy na działeczkę trochę porobić strasznie cała zarosła

Psiak jest piękny szkoda mi go ale ja nie widzę innego wyjścia mama mieszka sama ma ponad 60 lat i nie ma siły się z nim uzerać i go szkolić wydaje mi się że potrzebuje innego własciciela żeby go wyprowadził " na ludzi" tak to jest słodki i ma cudne oczęta ojjjj trudna ta sprawa

mój Maciuś ma strasznie suchą buzię najbardziej poliki używam kupiłam krem emolium krem specjalny jest poprawa ale boję się że za mocny i poźniej nie będziemy mogli sobie poradzić z jego skórą może zaastosować jakiś lżejszy produkt ? sama nie wiem ?
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-05, 12:28   #2695
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a takie sa efekty jak czlowieka dziec o 5 obudzi, za oknem sloneczko i spac sie nie chce;p
A.Camus
Stary 2010-06-05, 15:13   #2696
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

dziewczyny jak czyscicie uszka dziecka ?

h
ja czyszczę wacikiem z ogranicznikiem lekko zwilzonym czasami przecieram na małego paluszka pieluchą tez mokra.
Cytat:

ja tez wime co przezywałas moja miała starszna buzie i 4 dni sladu nie ma ani na brodzie na szyjce ani saczących sie za uszkami nie ma...pomógł krem robiony na zamówienie i recepte za 5 zł z apteki tłusty strasznieeeee ale buzka jak pupcia teraz!!
I OCZYWISCIE POMIDORY jednak odstawiłam i to to było!!
Cytat:
a takie sa efekty jak czlowieka dziec o 5 obudzi, za oknem sloneczko i spac sie nie chce;p
no mamuska!! kwitniesz i tryskasz energia ja na 5 rano!!

A JA SIE DZIŚ WIDZIAŁAM Z NASZA pl_madzią i jej dwiema pociechami i męzem..
ale tylko chwilke bo sie spieszyli i jak bedzie miała czas to na póxne popołudnie jestesmy umówione na sapcerek albo kawusię u mnie na ogródku..
Szkoda ze tak daleko od siebie mieszkamy .

Na watku z chustami do noszneia "chustomaniaczki" dziewczyny co jakis czas spotykaja sie u jednej w domu całymi rodzianmi ok 5-6 rodzinmęzowie i dzieci.. ponoć świetnie sie bawia na takich zlotach!1 buuuu ja tez chce1!!!

Dziewczyny przesyłam MEGA UAPLNE BUZIAKI Z NAD MORZA od nas mnie i madzi i naszych dzieciaczków!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 15:37   #2697
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale super!!! ja tez chce nad morze!!!!

my wlasnie ze spacerku wrocilismy i jest UPAŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!!Czyli generalnie jest super, uwielbiam ciepelko chociaz nie znosze sie opalac.
A.Camus
Stary 2010-06-05, 16:09   #2698
anakazar
Zakorzenienie

Ale gorąco jest,moje dziecie śpi na tarasie,a ja się nudzę

U nas od 3 dni upały i moja mała taki żarłok,a tu jeśc jej się nie chcę,zawsze butle wciągała momentalnie,a teraz bawi się smoczkiem,pociągnie z 10 ml i robi sobie przerwy i w ogóle nie zjada tyle co zawsze,nie wiem może to przez zmianę pogody?poczekam jeszcze jak jej się tak utrzyma dłużej to pójde do lekarza;/

A właśnie w taką pogodę jak dzisiaj w co ubieracie swoję dzieci?bo ja pewnie moja przegrzewam,założyłam jej body na długi,śpioszki i na to bluzke z weluru;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-06-05 o 16:11
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:20   #2699
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

no pewnie że przegrzewasz!!!
moja jest ubrana tylko w rampersa na krótki rekaw i krótkie nogaweczki skarpetusie i opaska na głowkę!! lezy w wózku i spi juz dłuuugo... jak sie budzi to na werandzie mam fotel nawet do domu nie wchodze i tam ja karmie...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-05, 16:29   #2700
anakazar
Zakorzenienie

no wiem zadzwoniłam do mamy i tak mnie zjechała-kurka wiedziałam,że tak będzie,bo nawet jak jest upał to mi zimno i przez to moje dziecie przegrzewam,już ją rozebrałam

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości