Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 20:25   #2671
jusztyska
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

ech, oglądam butki ślubne... i nie wiem sama jakie bym chciała...
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:38   #2672
butterfly20
Zakorzenienie

Sanderek dostałam próbkę materiału i koronki.Patrzyłam w salonach ślubnych u mnie w mieście i nie ma nic pasującego...

Jejuuu dziewczyny.Stresujecie mnie:P Ja za bieliznę zabiorę się może w czerwcu.Garnitur dla TŻa i zaproszenia pewnie w kwietniu.Ewentualnie buty może kupię w lutym...

Natomiast dzisiaj podpisałam umowę z dekoratorami
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:23   #2673
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
ech, oglądam butki ślubne... i nie wiem sama jakie bym chciała...
Ja wczoraj szukałam z mamą kozaczków i przy okazji szukałam promocji na czółenka ecru. Nic konkretnego nie znalazłam. Ale to dopiero zaczną do sklepów przywozic

Bratowa Tż powiedziała, że może mi swoje pozyczyć (trzeba przeciez miec cos pozyczonego hehe), bo miałą je tylko raz na nogach, ale ona ma z długim czukiem i 11 cm szpile . Ja chcę max 6, bo nie potrafie dług wytrzymac w wysokich obcasach, a to cała noc..

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:29   #2674
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ja wczoraj szukałam z mamą kozaczków i przy okazji szukałam promocji na czółenka ecru. Nic konkretnego nie znalazłam. Ale to dopiero zaczną do sklepów przywozic

Bratowa Tż powiedziała, że może mi swoje pozyczyć (trzeba przeciez miec cos pozyczonego hehe), bo miałą je tylko raz na nogach, ale ona ma z długim czukiem i 11 cm szpile . Ja chcę max 6, bo nie potrafie dług wytrzymac w wysokich obcasach, a to cała noc..
wow, 11 cm!!
ja też max 6-7 no chyba,że na platformie to 8... ale sama nie wiem... zwłaszcza, ze potrzebuje rozmiaru 35, to pewnie 6 cm będzie najwiekszy
Stary 2011-01-27, 02:13   #2675
niunciako86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
13 sierpnia o 16.00 a wiadomo, że "trzynastego, wszystko zdarzyć się może ..."
Ja też w ten dzień
niunciako86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:16   #2676
izkaa20
Przyczajenie

dotaa - Ja przymierzałam baaaardzo dużo sukienek i o dziwo... wybrałam zupełnie inny typ niż zakładałam podobały mi się suknie typu "księżniczki" - obszerne i strojne. ale jak tylko zaczęłam je przymierzać to okazało się, że nie pasują zupełnie do mojej dość drobnej figury. suknia którą wybrałam w rzeczywistości też wygląda nieco inaczej, gdyż pod spodem ma halke z kołem, dzięki temu pięknie się rozszerza na dole. z tyłu podpięty tren też tworzy ozdobę i suknia przestaje być tak bardzo prosta i skromna.
W sumie mamy już prawie luty a z tego co wiem, to na suknie będę musiała czekać ok 4-5 miesięcy a zaczęłam szukać sukni "pełną parą" od początku stycznia. a Ty masz już coś na oku?
Stary 2011-01-27, 11:42   #2677
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunciako86 Pokaż wiadomość
Ja też w ten dzień
Nikt się nie dziwił dlaczego trzynastego ? Trochę się nasłuchałam dlaczego taka data a nie inna Mówiłam bo tak i już, dzień jak każdy inny

Cytat:
Napisane przez izkaa20 Pokaż wiadomość
dotaa - Ja przymierzałam baaaardzo dużo sukienek i o dziwo... wybrałam zupełnie inny typ niż zakładałam podobały mi się suknie typu "księżniczki" - obszerne i strojne. ale jak tylko zaczęłam je przymierzać to okazało się, że nie pasują zupełnie do mojej dość drobnej figury. suknia którą wybrałam w rzeczywistości też wygląda nieco inaczej, gdyż pod spodem ma halke z kołem, dzięki temu pięknie się rozszerza na dole. z tyłu podpięty tren też tworzy ozdobę i suknia przestaje być tak bardzo prosta i skromna.
W sumie mamy już prawie luty a z tego co wiem, to na suknie będę musiała czekać ok 4-5 miesięcy a zaczęłam szukać sukni "pełną parą" od początku stycznia. a Ty masz już coś na oku?
Nic nie mam na oku, bo właściwie dopiero od niedawna zaczęłam przeglądać net w tym kierunku, ale prawdę mówiąc sama nie wiem co bym chciała. Jestem XL więc pewnie to też nie będzie proste zadanie. Muszę poprzymierzać i się zobaczyć w czym i jak wyglądam, co mi będzie pasowało. W najbliższym czasie mam zamiar odwiedzić parę salonów, może nawet jutro. Naprawdę już czas najwyższy

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:53   #2678
Goyya
Raczkowanie

alez mialam do nadrobienie po moim ostatnim wpisie...leca tu tematy..wow
ja jakos dziwnie spokojna jestem,bo mi sie zdawalo ze jeszcze tyle czasu...mam wrazenie ze mam wiekszosc zalatwione,a przynajmiej zdecydowane... ale jak was poczytalam to mam wlasnie motyle w brzuchu i wrazenie ze jednak nie..........grrrrrrrrrrr ........ o czym zapomnialam??
TZ wybrany-to najwazniejsze

no a co do mnie-to jak pisalam slubuje 6 sierpnia o godz.16....

i zalaczam moja suknie... do tego tiulowy welon 3 metrowy,gladka fryzurka jak u tej modelki.
mam 180 cm wzrostu,to zebyscie sobie mnie mogly wyobrazic)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg medea_2.jpg (13,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg medea_1.jpg (13,9 KB, 33 załadowań)
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:58   #2679
Neciuuus
Przyczajenie

[QUOTE=jusztyska;24631824]ja mam tyle samo co Ty z tym, że mam sukienkę wybraną a nie mam kamerzysty, bo nie chcemy mieć więc spokojnie

Właśnie zapomniałam dodac sukniemam wybrana,w lutym jade do krawcowej sciagnac miare..mam nadzieje ze bedzie mi się podobac w jej wykonaniustrasznie się boje...choc mama mowi ze nie mam czego poniewaz ona ma swoj wlasny salon slubny...suknia bedzie cos w stylu demetrios 933 nie wiem czy kojarzysz
Ogolnie przestraszylam sie jak poczytalam o tych przygotowaniach i bez dwoch zdac caly weekend spedzimy w sklepach...
TŻ juz sie cieszy
Neciuuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:03   #2680
Goyya
Raczkowanie

aaa...zapomnialam spytac,o jakiej liscie tu mowicie?bo rozumiem ze to jakies "must have"
Stary 2011-01-27, 14:12   #2681
lasoa
Zakorzenienie

hejka moge sie dołączyc?
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:34   #2682
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neciuuus Pokaż wiadomość

Właśnie zapomniałam dodac sukniemam wybrana,w lutym jade do krawcowej sciagnac miare..mam nadzieje ze bedzie mi się podobac w jej wykonaniustrasznie się boje...choc mama mowi ze nie mam czego poniewaz ona ma swoj wlasny salon slubny...suknia bedzie cos w stylu demetrios 933 nie wiem czy kojarzysz
Ogolnie przestraszylam sie jak poczytalam o tych przygotowaniach i bez dwoch zdac caly weekend spedzimy w sklepach...
TŻ juz sie cieszy
haha, mój unika tematu sklep jak może:P
a sukienke poszukam w necie, bo nie kojarzę z nazwy

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
hejka moge sie dołączyc?
heeeej
Stary 2011-01-27, 15:13   #2683
anetka111
Raczkowanie

izkaa20-a nie mozesz sobie tego dlugiego welonu podpiac?
Ja tez mialam kupic dwa ale w salonie doradzila mi zeby ten dlugi podpiac (w salonie mi maja zrobic taki guziczek z tylu przy sukience) i wtedy tak ladnie sie uklada.

A co do butow to w salonie powinni dac kawalek materialu ja dostalam i pod material mam kupic buty i koszule dla TŻ bo musi byc smietankowa. I podobno duzy wybor butow jest blizej maja wtedy kiedy zaczynaja sie pierwsze wesela

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

a czy ktoś podesle mi ta liste? dzieki
anetka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 16:33   #2684
izkaa20
Przyczajenie

anetka111 - w sumie to nawet nie pytałam w salonie, ale jeżeli będzie taka opcja to oczywiście po co kupować dwa

a tak przy okazji, czy do kremowej sukienki może być czarny garnitur?bo babka w salonie stwierdziła że w żadnym wypadku, musi być albo brąz albo czekoladowy... a mój narzeczony upiera się przy czarnym (co oczywiście ja też popieram) i teraz jestem w kropce...
Stary 2011-01-27, 16:37   #2685
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:

a tak przy okazji, czy do kremowej sukienki może być czarny garnitur?bo babka w salonie stwierdziła że w żadnym wypadku, musi być albo brąz albo czekoladowy... a mój narzeczony upiera się przy czarnym (co oczywiście ja też popieram) i teraz jestem w kropce...
hmm, ja też mam suknię śmietankową i chcemy dla TŻ czarny garnitur... w zasadzie nawet nie brałam pod uwagę brązowego
to mnie zadziwiłaś i sama teraz nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 16:58   #2686
lasoa
Zakorzenienie

My nie chcemy czarnego, zastanawiamy się nad czekoladowym, lub innym ..
Stary 2011-01-27, 18:15   #2687
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
alez mialam do nadrobienie po moim ostatnim wpisie...leca tu tematy..wow
ja jakos dziwnie spokojna jestem,bo mi sie zdawalo ze jeszcze tyle czasu...mam wrazenie ze mam wiekszosc zalatwione,a przynajmiej zdecydowane... ale jak was poczytalam to mam wlasnie motyle w brzuchu i wrazenie ze jednak nie..........grrrrrrrrrrr ........ o czym zapomnialam??
TZ wybrany-to najwazniejsze

no a co do mnie-to jak pisalam slubuje 6 sierpnia o godz.16....

i zalaczam moja suknie... do tego tiulowy welon 3 metrowy,gladka fryzurka jak u tej modelki.
mam 180 cm wzrostu,to zebyscie sobie mnie mogly wyobrazic)
Piękna sukienka

Cytat:
hejka moge sie dołączyc?
Oczywiście Witaj!

Cytat:
moim zdaniem jak najbardziej może być tylko min. kamizelka w kolorze Twojej sukni Dużo par tak widziałam
Stary 2011-01-27, 20:24   #2688
Goyya
Raczkowanie

sanderek= dziekuje .... jakos sie nikt nie odezwal i jakos tak mi sie glupio zrobilo
Stary 2011-01-27, 20:38   #2689
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
sanderek= dziekuje .... jakos sie nikt nie odezwal i jakos tak mi sie glupio zrobilo
Nie martw sie przy takiej ilości postów dziewczynom mogły umknąć zdjęcia Twojej sukni Na pewno jej nie przemilczały jaki to jest model? Zamówiona? Już w domu czy później do odbioru? Welon już masz, czy będziesz później zamawiać? 3 metry to nie za długo? Podpinany? Ktoś Ci go będzie niósł w kościele za Tobą?
Stary 2011-01-27, 20:54   #2690
Goyya
Raczkowanie

suknia zamowiona,ale miesiac przed bede robic poprawki wiec suknia zostala w salonie... no i dobrze,bo pewnie bym ja codziennie przymierzala
a welon zamowie tez wtedy,ja sie nie znam ale pani w salonie powiedzilala ze ma byc dluzszy niz tren wiec mniej wiecej liczyla 3 metry.okaze sie na przymiarce....nikt mi nic nie bedzie niosl-ani trenu ani welonu,sama musze dac rade zastanawiam sie tylko jak to sie siedzi w kosciele z trenem??sie zawija na bok?a potem jak wstane to swiadkowa musi go chyba ulozyc ladnie...no bo na zdjeciach,ktore beda robione z balkonu np.musi to pieknie wygladac a nie jak szmatano nie znam instrukci obslugi ma ktos propozycje jakies?
Stary 2011-01-27, 20:57   #2691
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
suknia zamowiona,ale miesiac przed bede robic poprawki wiec suknia zostala w salonie... no i dobrze,bo pewnie bym ja codziennie przymierzala
a welon zamowie tez wtedy,ja sie nie znam ale pani w salonie powiedzilala ze ma byc dluzszy niz tren wiec mniej wiecej liczyla 3 metry.okaze sie na przymiarce....nikt mi nic nie bedzie niosl-ani trenu ani welonu,sama musze dac rade zastanawiam sie tylko jak to sie siedzi w kosciele z trenem??sie zawija na bok?a potem jak wstane to swiadkowa musi go chyba ulozyc ladnie...no bo na zdjeciach,ktore beda robione z balkonu np.musi to pieknie wygladac a nie jak szmatano nie znam instrukci obslugi ma ktos propozycje jakies?
Jak się siedzi, to nie mam pojęcia :P Ja będę miała mały trenik, to po prostu go podwinę :P A przed wyjściem z kościoła, to obowiązkowo Świadkowa musi go rozłożyć ładnie nie ma to tamto :P Jakoś trzeba się prezentować!
Stary 2011-01-27, 21:01   #2692
jusztyska
Zadomowienie

wow! 3 metrowy welon! super!
a na wesele będziesz miała inny? czy jakoś się go podepnie? strona techniczna mnie interesuje bo jak tu tańcować z takim dłuuuuugim welonem
ale z pewnością do kościoła i do zdjęć rewelacja!!!
Stary 2011-01-27, 21:25   #2693
Goyya
Raczkowanie

ja sama mam prawie 2 metry,wiec ten welon pewnie proporcjonalnie powiniem wygladac no a co po kosciele to nie myslalam.... teraz musze pomyslec a jakie sa w ogole rozwiazania? drugi welon,albo moze jakis ten dlugi bedzie 2 warstowy i sie zdejmie polowe cy cu
Stary 2011-01-28, 09:34   #2694
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
hejka moge sie dołączyc?

witaj ! ślubujemy w ten sam dzień
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 11:49   #2695
Neciuuus
Przyczajenie

W takiej sytuacji kiedy welon ma dwa bądź trzy metry z tego co mi wiadomo kupuje sie dwa welony jeden do kosciola i na zdjecia a drugi krotszy na wesele
Sama chcialam miec dlugasny welon ale bede miala tren i nie wiem czy to nie bedzie sie gryzlo...jak myslicie??
Neciuuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 12:31   #2696
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Neciuuus Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji kiedy welon ma dwa bądź trzy metry z tego co mi wiadomo kupuje sie dwa welony jeden do kosciola i na zdjecia a drugi krotszy na wesele
Sama chcialam miec dlugasny welon ale bede miala tren i nie wiem czy to nie bedzie sie gryzlo...jak myslicie??
Goyya właśnie pisała, że taki długi, bo Pani w salonie jej doradziła, żeby był dłuższy od trenu
Ja tren będę miała króciusieńki taki "aby aby" A welon będę miała 70/50 taki do pasa i w moim przypadku taki najlepiej pasuje, a poza tym długiego nie chciałam, bo zawsze mi się takie do łokci/pasa najlepiej podobały
Stary 2011-01-28, 13:29   #2697
niunciako86
Przyczajenie

[QUOTE=dotaa;24652921]Nikt się nie dziwił dlaczego trzynastego ? Trochę się nasłuchałam dlaczego taka data a nie inna Mówiłam bo tak i już, dzień jak każdy inny

Nie jestem przesądna, co maiłoby to do rzeczy w ten dzień? Poza tym jest wtedy akurat długi weekend i urodziny mojego chrzestnego
Zbieg okoliczności. Najbardziej zależało mi na tym, że jest właśnie ten weekend no i jak mamy poprawiny to ludzie chętniej zostaną

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
hmm, ja też mam suknię śmietankową i chcemy dla TŻ czarny garnitur... w zasadzie nawet nie brałam pod uwagę brązowego
to mnie zadziwiłaś i sama teraz nie wiem
Ja też mam śmietankową, tzn. Ivory. Na pewno będziemy chcieli czarny, tylko trzeba uważać żeby czasem koszula nie była biała bo sukienka będzie wyglądała jakby była brudna przy śnieżnobiałej koszuli. To samo mówiła mi kobieta w salonie.
niunciako86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:16   #2698
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
witaj ! ślubujemy w ten sam dzień
Co masz już załatwione?
Stary 2011-01-28, 15:51   #2699
sanderek5
Raczkowanie

Welon mi przyszedł!!! Jest śliczny! Taki, jaki chciałam jak dorwę się do aparatu, to zrobię zdjęcia i wrzucę Strasznie się cieszę...
Stary 2011-01-28, 16:05   #2700
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunciako86 Pokaż wiadomość
Ja też mam śmietankową, tzn. Ivory. Na pewno będziemy chcieli czarny, tylko trzeba uważać żeby czasem koszula nie była biała bo sukienka będzie wyglądała jakby była brudna przy śnieżnobiałej koszuli. To samo mówiła mi kobieta w salonie.
zdecydowanie, koszulę dobierzemy pod kolor sukni

Cytat:
Napisane przez sanderek5 Pokaż wiadomość
Welon mi przyszedł!!! Jest śliczny! Taki, jaki chciałam jak dorwę się do aparatu, to zrobię zdjęcia i wrzucę Strasznie się cieszę...
sssuuuuper
czekam na zdjęcia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości