|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Milena87,witamy
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje zdjęcia takie nie są a ostatnie jest z 15tc... aż Ci zazdroszczę. Nie martw się na zapas, ja też jestem po przejściach związanych z poronieniem i wiem, że i tak człowiek się martwi... Niedługo poczujesz pierwsze ruchy i już będziesz spokojniejsza Trzymam kciuki , i witaj u nas |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Milena87 śliczny maluszek witamy maluszka i mamusię
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Moje zdjęcie USG z 14 tygodnia jest niesamowicie wyraźne! Widać malutki nosek i ogromne wargi,haha
-to po tatusiu ![]() ![]() Aż żałuję,że nie mogę Wam pokazać!
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
ja chodzę do przychodni przyszpitalnej do cenionego lekarza. mam do niego pełne zaufanie, ale jak pomyślę że jak przyjadę rodzić a on akurat nie będzie miał dyżury to nie wiem co zrobię
![]() znam kadrę szpitalną bo leżałam tam po poronieniu i naprawdę niektórzy lekarze to tragedia...niestety |
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za wsparcie.
![]() i już nie mogę sie doczekać jak zobacze moje serduszko.Dziewczynki a was też czasem pobolewa podbrzusze ? mnie często przy chodzeniu i wogóle jakaś cholerna rwa kulszowa mi weszła w pośladek i może to ona tak mi promieniuje do brzuchola
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak jeszcze pomyślę, że w innym szpitalu mnie nie potraktują za dobrze to ja na prawdę nie wiem co zrobić. Zmienić lekarza? Opinie o innych też pozostawiają wiele do życzenia, nie ma ideałów...
|
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Oj,Kochana...ja mam rwe kulszową....TRAGEDIA! Są takie dni,ze nie mogę usiąść albo podnieść się samodzielnie z łóżka...bol od kości ogonowej,przez prawy pośladek,do prawego uda
To wszystko przez macicę,która uciska na nerw ;]---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- black,Ty jesteś z Rydułtów,prawda?
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() muszę Wam się pożalić trochę bo chyba dopadły mnie problemy z zaparciami. Na początku jak Wy pisałyście o tym to ja jak nigdy regularnie, elegancko (nawet jak jadłam czekolade a pije bardzo dużo (jak na mnie) ciągle mnie suszy jak na kacu
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- tak... i niby tu tyle lekarzy, fachowców, szpitali w okolicy a ja jestem w kropce... ah! |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana,a powiedz mi...gdzie chodzisz do lekarza i gdzie masz zamiar rodzić? Ja jednak wracam do Polski i teraz też się zastanawiam...?!
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wybrałam szpital w Rydułtowach z cesarką z moim ginem
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, tylko Ty już masz 19tc a ja dopiero 13 zaczęłam
i mam ogromniasty brzuch, ale mój tż się śmieje, że przynajmniej dzidziuś może sobie popluskać póki ma miejsce, bo jak urośnie, to już mu będzie ciężko![]() 87czarna przesłałam Ci na priv wiadomość nie wiem czy dotarła? |
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose4u,moja koleżanka wybrała tamten szpital,a jest z okolic Wodzisławia-tak jak ja. Nie wiem nawet,gdzie chodzić do lekarza ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
hmmm, a jaki gin? I czemu cc? Ja biorę tę możliwość pod uwagę tylko jak to zorganizować nie wiem, mam co prawda wadę wzroku -4 dpi, ale nie wiem czy to wystarczy
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego, na razie nic nie dotarło...
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
Maluszek dziękuję za komplementy a ja wam pokaże jeszcze zdjęcie mojego brzuszka
zdjęcie robione ostatnio nad morzem bo mam rzut beretem mój tź się smieje że jestem już taki grubas jakby za jedym naszym maluchem ukrywał sie drugi i potem nam sie ujawni i będą bliźniaki
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A chodze do J. Słomczyńskiego jak mam wkleić te linki do pierwszą stronę
Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2010-09-28 o 20:34 |
||
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Prywatnie przyjmuje w Pszowie. Dwa lata temu płaciłam 60zł (byłam tlyko raz bo potrzebowałam wizyty na już)
A tak przyjmuje w przychodni na Wrębowej zapisy z 2-3 tyg wyprzedzeniem. Ja chodze do niego już 3 lata i jestem bardzo zadowolona |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej z nim pogadaj u mnie w mieście nie ma co liczyc na to, że lekarz przyjedzie na twój poród tylko dlatego, że się do niego chodzi, może można by mu dodatkowo zapłacić, ale jeszcze się z tym nie spotkałam, pewnie by się żaden nie zgodził, na bark kasy nie narzekają a po co poza dyżurem ma siedzieć np. 20h w szpitalu bo jedna z dziesiątek pacjentek rodzi ![]() poza tym z opowieści znajomych wnioskuję, że lekarza praktycznie nie ma przy porodzie, przychodzi tylko na końcówkę dlatego u mnie w mieście jest praktyka zatrudniania własnej położnej, która jest z tobą calutki czas Może pomyśl nad takim rozwiązaniem. Ja osobiście mam zamiar mieć cc w prywatnym szpitalu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Wtajemniczenie
|
normy na przezierność sa ścisle związane z tygodniem ciąży, ( a ścislej z CRL, czyli wielkościa maluszka od głowy do pupci ) więc nie mozna mówic, że norma jest do 2.00 bo to wprowadza w błąd
dokładnie normy sa takie: " Przezierność karkowa – normy: Opracowane normy NT obejmują ciąże od początku 11 Hbd do końca 13 Hbd (13 tyg. + 6 dni). Dla CRL=45mm (11 Hbd) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm. Dla CRL=84mm (13+6 Hbd) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm. Ryzyko indywidualne obliczamy mnożąc wartość ryzyka wstępnego dla danej pacjentki (wynikającego z jej wieku oraz wieku ciążowego) przez różnicę między wartością NT zmierzoną a medianą dla danego CRL. Przezierność fałdu karkowego, inaczej przezierność karokowa (NT) oceniana jest w badaniu USG między 11-14 tygodniem ciąży. Przeziernością karkową nazywamy obraz ultrasonograficzny, odpowiadający podskórnemu gromadzeniu się płynu w okolicy karkowej u płodu. Grubość fałdu karkowego rośnie wraz z wiekiem ciążowym, a tym samym długością ciemieniowo-siedzeniową CRL (ang. crown-rump length), która ściśle zależy od wieku ciąży. Począwszy od 14 tygodnia trudniej jest zmierzyć przezierność karkową (wierzchołkowa pozycja płodu), a prawdopodobieństwo uzyskania pomiaru spada z 98-100% do 90%. Na dodatek nie istnieje grupa kontrolna, do której można by było przyrównać otrzymane wyniki NT." zródło 'Genetyka-Ginekolog.pl" ![]()
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-28 o 22:30 |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2698 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeczytałam wyprawke i juz sie musze nie zgodzić ![]() otóz, jesli kupujemy body, to niepotrzebne nam sa bluzeczki, bo spioszki zakładamy na body, a bluzeczki jest cięzko załozyc na bodziaki, chyba, ze kupimy rozmiar, dwa większe jesli jest zimno, to najłatwiej jest ubrac cienkiego bodziaka, a na to grubszy pajacyk, zamiast bawic się w body, spiszki i bluzeczkę Niedrapki- nie wolno zastepowac niedrapków za długimi rękawami, bo dziecko chwyta takie majtające rękawy i zaciska piąstki, co jest niewskazane ze wzgledów neurologicznych- prowokuje to zbytnie napięcie mięśniowe !!! Mozna natomiast zastapić spokojnie niedrapki skarpetkami. Do wyprawki dodałabym kocyk rożek i rożek bawełniany, brakuje także chyba ręczników dla malucha, najlepiej takie z kapturkiem, są praktyczne, poza tym jakies małe opakowanie "pampersów w rozmiarze newborn ", małe, bo dziecko moze byc uczulone i trzeba będzie kupic inne, 1 cieniutka czapeczka ( taka po domu) to stanowczo za mało, ja proponuje 3, a na dwór wystarczy 1. Łóżeczko najpraktyczniej jest kupic turystyczne ( tylko takie dobrej marki) , wtedy mamy je na co dzień w domu, a jak wyjedżamy to składamy i zabieramy ze sobą. Poza tym te łóżeczka mają duzo bajerów ( np muzyyczka, wibrująca podłoga) i można je spokojnie przenosic po cąłym domu, bo są lekkie ( tylko kupic takie z parą kółek) , jak dziecko jest większe, to spokojnie słuzy za mały kojec, przenoszony w rózne miejsca w domu. Jak ktos planuje karmic piersią i spac z maluchem, to może sobie darowac łóżeczko i kupic kojec. Moje dzieci z łóżeczka praktycznie nie korzystały. Termometry- teraz zamiast takich do ucha, są nowoczesniejsze- elektroniczne bezdotykowe. Uzywaja je nawet połozne w szpitalach, sama widziałam. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
ale przecież w trakcie normalnego porodu lekarz nie towarzyszy pacjentce cały poród prowadzi położna i to ona wzywa lekarza, jakby co jak jest znajomy lekarz i wie, że jakas ważna pacjentka jego jest, to wpadnie na chwilę zobaczyć, ale tak naprawdę to nie ma znaczenia. Chyba, że do cc planowej, no to dobrze sie umówić ze swoim lekarzem.---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
U mnie jest w szpitalach praktykowane, że możesz miec położna dodatkowo płatną- taka nie z dyżuru, wtedy ona przyjeżża z toba na poród, tyle, że może sie zdarzyc, że będzie miała akurat dyżur ( w tym samym szpitalu) i wtedy nie będzie mogła być z Toba cały czas. cena w moich okolicach 1500-3000 zł Lekarza tez możesz mieć swojego, ale to kosztuje 2000-3000 zł i jest moim zdaniem bez sensu, bo lekarz nie prowadzi porodu, poród prowadzi połozna, więc płacisz mu tak naprawde za gotowośc bycia przy tobie " w razie czego" .
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-28 o 22:58 |
|||
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- ale przecież w trakcie normalnego porodu lekarz nie towarzyszy pacjentce cały poród prowadzi położna i to ona wzywa lekarza, jakby co jak jest znajomy lekarz i wie, że jakas ważna pacjentka jego jest, to wpadnie na chwilę zobaczyć, ale tak naprawdę to nie ma znaczenia. Chyba, że do cc planowej, no to dobrze sie umówić ze swoim lekarzem.---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- No tak tylko mimo wszystko w tych najcięższych chwilach, lub gdyby było coś nie tak mieć przy sobie "swojego lekarza", a nie takiego który nie umie samodzielnie rozpoznać np. ciąży pozamacicznej, bo taki przypadek też znam z naszego szpitala, albo takiego który marudzi że np. przyszły w tym samym czasie rodzić 3 kobiety naraz. jakby to od nich zależało... |
|
|
|
#2700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to samo mój lekarz pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić i jest ok, poza nim jeszcze jedna - wredna ale bardzo dobra lekarka a oprócz nich lekarz - sadysta, strach się go bać takie opowieści o nim krążą i to nie plotki to wiem, jak trafię na niego to się chyba załamię pocieszające tylko to że faktycznie tak jest że lekarz tylko na sam koniec przychodzi, no ale jakby tfu tfu się coś działo to nie chcę mieć z nim do czynienia albo żeby mi cesarkę robił. ale szpitala też zmieniać nie chcę bo ma dobre opinie Cytat:
Cytat:
chodzę do toalety co drugi dzieńCytat:
śliczne zdjęcie jeszcze na tle tego morza, mmm ślicznie
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-09-29 o 10:06 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

ja dopiero zarejestrowałam sie na wizaż który przyznaję bez bicia że podglądałam a szczególnie ten wątek
-to po tatusiu 

(nawet jak jadłam czekolade