Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 18:30   #2671
Basima
Zakorzenienie

Dot.: Dziewczyny jak maliny-starające i rodzące,jak i tylko wspierające...cz.IX

Scio no nie wiem czy takie smieszne , zapraszam do mnie ,schyliłabyś się nad wózkiem i odjazd jak po LSD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:36   #2672
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basima Pokaż wiadomość
Scio no nie wiem czy takie smieszne , zapraszam do mnie ,schyliłabyś się nad wózkiem i odjazd jak po LSD

poczekaj az bedzie wiecej jadła ponoć zapachów jak mrówkóF

scio u mnie też gin tabsami anty chciał "wylączyć" jajniki ale jakoś nie wyszlo... dopiero te ziola... wtedy jak sie leczylam to mówił aby ze pecherzyki ... zero jakiegoś zainteresowania
no niestety wlasnie plemniczków nie da sie jakoś "podrasowac" ale ja i malutka trzymamy mocno za Ciebie i oczywiście inne starczki

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:43   #2673
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co do PCO to wiele kobiet zachodzi naturalnie nawet nie wieząc, że mają taką przypadłość, ot los bywa przewrotny. No i często na pco wystaczą same leki stymulującei jest dobrze, albo uśpienie ich na kilka miesięcy antykami a potem od razu hop siup
Tylko gorzej jak z PCO łączą sę inne przypadłości, jakieś choroby tarczycy, no i bardzo ważny jest czynnik meski, bo o ile z kobietą można coś podziałać, tak na plemniki nie ma żadnej rady, żeby zmienić drstycznie ich ilość/jakość

Basimko
a ja i tak bede trzymac kciuki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:44   #2674
Pamela86
Zakorzenienie

sanderinka odpowiem ci na tym forum jesli moge, skonczony 26tc to juz zaczety 3trymestr

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:47   #2675
niunia1401
Wtajemniczenie

SANDERINKA
bedziesz miec mleczko jak wogule bedziesz duzo pic obojetnie czego sokow ,no wszystkiego,ja karmilam inez a w drugiej rece trzymalam sok i pilam tak ciagle mi sie chcialo pic i naprawde wypijalam po kilka litrow dziennie,nimusi to byc mleko,ani bawarka,w nl polecaja kompoty z owocow,i soki,i duzo owocow,jablka kiwi banany,ja z inez mialam duzo mleczka wiecej niz inez potrzebowala bo az mnie zalewalo,a bawarki niecierpie nienapilabym sie,mleka tez za duzo niepilam,bo ile mozna ale soczki wszelakiego rodzaju

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:55   #2676
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
zazdroszczę Ci tego smrodku ale tekst strefa gazy

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

poczekaj az bedzie wiecej jadła ponoć zapachów jak mrówkóF

scio u mnie też gin tabsami anty chciał "wylączyć" jajniki ale jakoś nie wyszlo... dopiero te ziola... wtedy jak sie leczylam to mówił aby ze pecherzyki ... zero jakiegoś zainteresowania
no niestety wlasnie plemniczków nie da sie jakoś "podrasowac" ale ja i malutka trzymamy mocno za Ciebie i oczywiście inne starczki

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja i tak bede trzymac kciuki

Podziwiam Was, że Wam się chce tak mnie do pionu ustawiać, ja tu marudzę, a Wy nie pozwalacie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 18:58   #2677
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Co do PCO to wiele kobiet zachodzi naturalnie nawet nie wieząc, że mają taką przypadłość, ot los bywa przewrotny. No i często na pco wystaczą same leki stymulującei jest dobrze, albo uśpienie ich na kilka miesięcy antykami a potem od razu hop siup
Tylko gorzej jak z PCO łączą sę inne przypadłości, jakieś choroby tarczycy, no i bardzo ważny jest czynnik meski, bo o ile z kobietą można coś podziałać, tak na plemniki nie ma żadnej rady, żeby zmienić drstycznie ich ilość/jakość

Basimko
Ostatnio sie dowiedzialam, ze ciocia mojego meza tez niby nie miala szans u nich byl taki problem ze jej flora bakteryjna (a moze ta bakteria co Marlenka wspominala) zabijala plemniki na starcie i lekarze stwierdzili ze po prostu z mezem swoim w ciaze nie zajdzie. Przestali sie czymkolwiek zabezpieczac, bo uwierzyli. Udalo sie po kilkunastu miesiacach niespodziewanie. Po tym jak urodzila coreczke, znowu niczym sie nie zabezpieczali, po 9 latach (!!!) urodzila kolejna coreczke. Wiec nawet w takich sytuacjach kobiety zachodza w ciaze. Nie wiem od czego to zalezy. Trzymam kciuki za Was
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:12   #2678
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cześć Dziewczynki
Nie było mnie trochę, bo urlopowałam nad morzem, nawet trafiłam na pogodę
Trochę odpoczynku faktycznie mi się przydało. U nas trwa 19 tydzień, jutro idę na wizytę. Nie stresuję się już tak bardzo bo cały czas czuję jak mi się "coś" w brzuszku wierci
Trochę Wam się wyżalę, bo nie wiem co zrobić. Otóż chodzę do podobno świetnego lekarza. Faktycznie jest miły i w ogóle. Tylko że jak na razie jest jedynym lekarzem w szpitalu w którym przyjmuje, któremu byłabym w stanie zaufać. Tym bardziej, że naczytałam się opinii na internecie na temat pracujących tam ginekologów, i włos się na głowie jeży. Już jakiś czas temu postanowiłam, że jeżeli zdarzy się tak, że jak ja będę rodzić, a mój lekarz będzie na urlopie (w tym roku w okolicach II połowy lutego był na nartach na 3 tyg) to po prostu pojadę do innego szpitala i tyle. Tym bardziej że 3 szpitale są w promieniu 15 km ode mnie. No i dowiedziałam się ostatnio, że pacjentki mojego lekarza są w tych właśnie innych szpitalach traktowane skandalicznie, olewająco i ogólnie bardzo źle. I co ja mam robić? Postanowiłam jutro z nim na ten temat pogadać. W końcu mu płacę, więc chyba mam prawo pytać czy mogę liczyć na to że będzie przy mnie albo chociaż na planowany poród (czy cesarka czy sn to już obojętnie, oba można zaplanować przecież tak, by był na oddziale). Strasznie się boję tego szpitala w którym on przyjmuje
No a z innej beczki, to zapisałam się jakiś czas temu na usg połówkowe w Genomie, ale zapisałam się też do Żor, bo mają tam 3D i 4D, fakt, że drożej, ale skoro już i tak się krocie płaci to co zrobić. I mam badanie na 18 października. To będzie 22 tc.
Dziewczyny przejrzałam tylko Wasze wpisy, nie wiem czy dam radę nadrobić.
Tęskniłam za Wami dziewczynki
Teraz już postaram się być na bieżąco.

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:18   #2679
aa2
Zakorzenienie

Emigra co tam u Ciebie??? jak w pracy?
Stary 2010-09-28, 19:20   #2680
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
sanderinka odpowiem ci na tym forum jesli moge, skonczony 26tc to juz zaczety 3trymestr
loooo a gdzie wyczytalaś

no to wam powiem ze jestem w III trymestrze

Cytat:
zazdroszczę Ci tego smrodku ale tekst strefa gazy

Podziwiam Was, że Wam się chce tak mnie do pionu ustawiać, ja tu marudzę, a Wy nie pozwalacie
a co Ty myslalaś ze damy Ci się dołować

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Edytowane przez sanderinka
Czas edycji: 2010-09-28 o 19:21
sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:52   #2681
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Emigra co tam u Ciebie??? jak w pracy?
A dziekuje, jakos leci a praca .... ech szkoda slow.
Ostatnio bylam w pracy 17 wrzesnia i dzisiaj szefowa miala dzwonic zeby sie umowic kiedy w tym tygodniu mam pracowac ale cisza....
Czuje sie troche wyrolowana, ale coz... a co u Ciebie?
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-28, 20:03   #2682
Basima
Zakorzenienie

Spadam już laseczki strefa gazy mineła a TŻ wrócił z basenu do juterka i wszystkim spokojnej nocki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-53087.png
Basima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:09   #2683
kliwia
Zakorzenienie

black angel skoro szpital nie cieszy sie dobra opinia, to nie rozwazalabym rodzenia w nim. A lekarz moze raz czy dwa do Ciebie przyjdzie przez caly porod, no chyba ze cesarka... Twoj wybor. Moja ginka w szpitalu tez nie pracuje. I jakos sie tym nie przejmuje, bo bede miec orzy sobie meza, wiec nie bede sama sobie zostawiona.

sanderinka mleka pic nie musisz. A soki najlepiej rozcienczone pol na pol z woda.

pamela ja mam: oliwke [kupilam dla siebie to i dziecko wrazie co mozna posmarowac], krem do pupy, krem do buzi, plyn do mycia, loton do ciala, sol fizjologiczna w apulkach kupie i marimer [ale marimer chyba przy powaznym katarze dopiero kupie], i sudokrem posiadam bo byl mi kiedys potrzebny Ale ten linomag chyba taniej wychodzi.
Gazikow jalowych kilka - przydadza sie do pepka. A do pepka kupuje Octenisept.
I wsio
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:19   #2684
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A dziekuje, jakos leci a praca .... ech szkoda slow.
Ostatnio bylam w pracy 17 wrzesnia i dzisiaj szefowa miala dzwonic zeby sie umowic kiedy w tym tygodniu mam pracowac ale cisza....
Czuje sie troche wyrolowana, ale coz... a co u Ciebie?
oj ciekawe czemu tak chodzisz? ja myslałam ze bedziesz codziennie taki cały etat?
a u mnie hmm po staremu zcekam na przedłużenie umowy
i wkur...ludzi chyba przez to wszystko co mnie w zyciu pospotykało jestem wredna i co mysle to mówie he he lasce ostatnio wygarnełam ze nie zasługuje na um owe na czas okreslony i sie chyba na mnie obraziła no ale cóż jestem szczera czuje sie poszkodowana bo mi przedłużają tylko na rok a uwazam ze zasłuzyłam tez na nieokreslony no ale życie-sprawiedliwośc
jej trzeba było nie pytać co u mnei bo zas sie rozpisałam ale musiałam sie wyżalić

Cytat:
Spadam już laseczki strefa gazy mineła a TŻ wrócił z basenu do juterka i wszystkim spokojnej nocki
pa ucałuj Pole
Stary 2010-09-28, 21:26   #2685
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
heja
co tam nowego????
zdążyłam zauważyć Polusie i sie zafofałam jaka słodziutka

Scio
bardzo bym chciała aby sie spełniło twoje pragnienie bycia mamą i teraz będe za to mocno trzymac kciukasy

Lisku dobrze ze mogłas wyjśc do domku teraz tylko trzeba wytrzymać do odpwiedniej pory i rodzimy

nie pamietam co tam jeszcze miałam komu napisac zaraz pomysle i moze cosik dodam

a już wiem co miałam napisać, dzis poznałam nowa koleżankę w pracy -była u mnie sie szkolić i sobie tak gadałyśmy gadałysmy no i w sumie opowiedziałam jej że poroniłam no itd , no i ona mi mówi że ma dwójkę dzieci ale miala problem żeby zajść bo ma policystyczne jajniki no i po lekach zaszła w ciąże i urodziła chłopcczyka , no i lekarz powiedział jej ze jak chce jescze jedno to niech próbuje bo nie wiadomo co bedzie jak bedzie czekać, no i starała sie o dzidzie niestety po wielu próbach sie nie udawało lekarz powiedział ze już niestety dzieci miec wiecej nie bedzie i ze dobrze ze udało sie z 1 (zwiekszał jej leki ale nic to nie dawało) no i kiedyś sie bardzo źle czuła badali ja różni lekarze i nic nie pomagało, wkońcu ktos kazał zrbić jej test sugerujac ze moze ciaza i ona mówi ze nie bo to niemozliwe, no ale dla swietego spokoju zrobiła test i wyszedł pozytywny no i teraz ma 2 letnia dziewczynkę (co prawda ponad połowe ciąży leżała bo miała problemy) ale udało jej sie urodzić pomimo ze lekarz powiedział ze już nie zajdzie w ciąże =dlatego za wszystkie długo starające sie trzymam mocno kciuki abyście też miały dzidzie
z policystycznymi jajnikami tez może sie udac i tego wam życzę

kurna ale sie rozpisałam ciekawe komu sie bedzie chciało to czytac

Przeczytałam

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
A oto Polcia pozdrawia ciocie jakaś taka cała różowa

CUDOWNA
też chce córeczke

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
A ja dzisiaj smutnawo-zła TŻ jedzie w delegacje miał byc oszczędzony bo miałam przecież termin na koniec września, a tak dupa i 5 jedzie a wraca 8 października ech , ale chyba dam rade jakoś z Polą non stop.
Scio, Rianko i Myszko jak tak Was czytam to jestem na Was zła nie wiem czy macie jakąś depreche jesienną czy z nudów takie głupoty pleciecie, bez Was wątek nasz byłby do tyłka przecież tak naprawdę ja jestem z Wami związana no i z kilkoma jeszcze dziewczynami, bo będąc w ciazy Was najbardziej pamiętam więc przestańcie tu pitolić tylko częściej piszcie mówicie,że tu wątek zrobił się typowo ciążowy lub dziecięcy, no ale skoro Was jest mało to jakie mają być tematy?Do każdej chyba po kolei pojade i złoje w dupsko.
Scio czy aż tak strasznie wygląda ta inseminacja?mam nadzieje,że się nie przelękniesz i poddasz się temu a jak nie to in vitro i jak będzie trzeba to każda dorzuci jakiejś kaski bo wiem,że to drogie i zrobimy jakąś akcje na zbieranie pieniążków

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

I nikogo nie ma

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

O i jak mogę posiedzieć to żadnej nie ma , to ja idę pod prysznic i kładę się spać .Jutro biorę się za drugi pokój i przedpokój i całe mieszkanko będzie znowu błyszczeć.Pa staraczki, ciężarówy i matki polki do jutra

Basimko

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Pamelko brzuszek piękny

Motylku sypialnia 1 klasa, też taką chce !!!!!

Marlenko sprytna z Ciebie bestia z tym nagraniem

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:29   #2686
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
oj ciekawe czemu tak chodzisz? ja myslałam ze bedziesz codziennie taki cały etat?
a u mnie hmm po staremu zcekam na przedłużenie umowy
i wkur...ludzi chyba przez to wszystko co mnie w zyciu pospotykało jestem wredna i co mysle to mówie he he lasce ostatnio wygarnełam ze nie zasługuje na um owe na czas okreslony i sie chyba na mnie obraziła no ale cóż jestem szczera czuje sie poszkodowana bo mi przedłużają tylko na rok a uwazam ze zasłuzyłam tez na nieokreslony no ale życie-sprawiedliwośc
jej trzeba było nie pytać co u mnei bo zas sie rozpisałam ale musiałam sie wyżalić

pa ucałuj Pole
Kochana, powiem Ci ze ... tez powinnam byc taka jak Ty wiesz, ile jestes warta i nie dasz sie zmylic- to dobrze.
Mi szefowa powiedziala w tamtym tygodniu otwarcie ze na etat ja nie stac .... ale rownoczesnie obiecywala ze bede pracowac a tu siedze w domu jak wczesniej.... Maz tez wsciekly jak mnie widzi, bo ja sie oczywiscie przejmuje, zamiast powiedziec co mysle i trzasnac drzwiami ....

Ale znalazlam ogloszenie do opieki nad 2.5 rocznym chlopcem- 4 h dziennie, dziecko dwujezyczne, po szczegoly musze pisac po 1.10, bo jego mama ma stresy przez egzamin ale jesli bedzie chetna to sie zdecyduje- mam tylko nadzieje ze nie braknie mi pomyslow n zabawy z takich szkrabem i ze sie polubimy

Basima, Pola bardzo juz urosla- widac na pierwszy rzut oka! Sliczna jest ...
3270g, 47 cm
Stary 2010-09-29, 07:31   #2687
niunia1401
Wtajemniczenie

emigro moze powinnas tez rozejrzec sie za praca w innym zakladzie ,bo tu rzeczywiscie chyba zostalas wyrolowana lekko
aa2 lepjej mowic co sie mysli ,a wiesz niewszyscy musza cie lubic nie na tym zycie polega zeby byc lubianym,a za prawde szacunek bedziesz miec zawsze wiec uwazam ze plus dla ciebie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59885.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-55516.png
niunia1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:51   #2688
aniaxxxxx
Zadomowienie

hejka po urlopie

u mnie nic nie wyszlo ze staranek.. byla na usg i okazalo sie ze mam torbielke .. dostalam od gina leki... ciekawe czy mi pomoga....
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:58   #2689
emigra
Zakorzenienie

Niuniu, rozgladam sie ... chcialabym pracowac w zawodzie, ale roznie to bywa.

Aniaxxx, jesli masz dobrego lekarza to wszystko bedzie ok, zobaczysz!
3270g, 47 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 08:20   #2690
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aniaxxx, jesli masz dobrego lekarza to wszystko bedzie ok, zobaczysz!
Wlasciwie to leki mi ginek przepisal w pl.. takze nie wiem jak to bedzie bo w uk niestety trudno dostac sie do specjalisty
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:43   #2691
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
Super że Poleńka tak ładnie przybiera na wadze

A my caly wekend myslelismy nad imieniem dla malej i w koncu staneło na Oliwce to nam sie naj podoba
Witam w klubie Oliwek

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Dzień dober w ogóle!
Uh... Ale pogoda, co? Prawie pół nocy nie przespałam takie koszmary miałam eh... Najpierw, że men robotę stracił, potem ludzie i ciała całe we krwi po wypadku samolotowym Boszeeee Jakieś medium się ze mnie robi czy co Naogląda się człek w tv, a potem są efekty
Dobra, lecę nadrabiać

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
A to my coraz większe
Pięknie I śliczna koszula

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
A oto Polcia pozdrawia ciocie jakaś taka cała różowa
Śliczności!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
Basimko gryzą się bo mam dwóch samców dominujących :/ Mówiłam w zoologiku jak kupowałam, że wolałabym samiczkę, oni mi wciskali kit, że u tak małego nie widać. Że u nich pracuje chłopak, który wlaśnie hoduje te króliki i on mówi, że za wcześnie. Prosiłam, żeby mi pokazała to ja zobaczę. To ona nie pozwoliła. Kupiłam "kota" w worku. W aucie jak już wyjęłam go z pudełka, spojrzałam na "dziurkę" i już widziałam, że to samiec:/
Ale super te Twoje kuleczki

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
właśnie mlody zaczepiał starszego i znowu ma rozwalony nos :/ już jedna dziurka dobra do oddychania mu została
Buahahaha Zapisz je na walki K1 Nieźle

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez jagda22 Pokaż wiadomość
sliczny piesioo

dzieki moj Maz tez tak twierdzi....heheh

bravoo za 2 zabki!!!!

sliczny gratk za te 2400g

slicznyyyy:lo ve:

ooo jaka duza pannica

slicznyyy

A u mnie laseczki....brzusio rosnie.....ja coraz bardziej sie boje czy wtrwam chodz do 30tc.... czasem mam takie glopie mysli....ehh

chyba ta pogoda doluje;(

i jeszcze ten wyadek Autokaru i to http://www.se.pl/multimedia/galeria/...e-13-urodziny/

Będzie dobrze, tylko musisz myśleć pozytywnie Oby do przodu
magnesska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:55   #2692
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

My jesteśmy już w domu od wczoraj Wypisali mnie bez żadnych problemów. Uśmiechnęłam się ładnie do lek na obchodzie i wypuścił

TAk to dalej mamy leżeć, leki biorę nadal(choć już połowę mam zredukowane). Cukier już mniej mi skacze,ale dalej jestem na diecie i niestety musiałam wlączć insulinę. Dzisiaj zgrzeszyłam i zjadłam jednego wafelka Grzeska w czekoladzie PYCHOTA Ale na szczęście nie przecholowałam i cukier był w normie Oczywiście codziennie tak nie będzie
Postaram się coś nadrobić,ale musze mieć trochę czasu

A jak leżałam na oddziale to były tam takie malutkie dzidzulki. Aż zachciało mi się takiego Byłam skłonna nawet urodzić wcześniej Ale niestety jeszcze nie czas na nas

Basimka rzuciła mi się twoja landryneczka w oczy Zakochałam się w niej
Super wiadomości Cieszę się, że już jest lepiej Wypoczywaj

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Aaa, no i byłam w poniedziałek na morfologii i tej glukozie - nie było aż tak źle, gdyby nie to, że mogłam ją sobie zrobić i wypić w domu i dopiero pójść na pobranie, a tak musiałam godzinę siedzieć i myślałam, że z głodu padnę Jak się w domu przyssałam do żarcia to zjadłam 5 kromek chleba i kawał murzynka Wczoraj miałam odebrać wyniki, ale patrząc za okno, nawet nie wyszłam na dwór Dziś posłałam mamę, bo i tak szła do przychodni, więc jakoś się znów uchowam Nie wystawiam nosa nawet, szczególnie, że dopiero co zdążyłam wyzdrowieć
Jutro sobie z mężem wyjeżdżamy do szwagierki, bo men będzie pomagał przy budowie domu, a ja sobie posiedzę ze szwagierką, bo stale w tych 4rech ścianach można ocipieć
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre uhhh
Stary 2010-09-29, 09:01   #2693
kliwia
Zakorzenienie

magneska nie moglas napic sie w domu i pojsc na badanie, bo najpierw pobieraja krew na czczo przeciez.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 09:04   #2694
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Dodawałyście brzuszki to ja też się pochwalę
To My w 25 tygodniu
Stary 2010-09-29, 09:06   #2695
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
magneska nie moglas napic sie w domu i pojsc na badanie, bo najpierw pobieraja krew na czczo przeciez.
A widzisz, właśnie nie, bo ja miałam glukozę PO obciążeniu, ale gdybym ja to wtedy wiedziała
Stary 2010-09-29, 09:09   #2696
kliwia
Zakorzenienie

magneska ale powiedz mi jak teraz oni sprawdza czy na czczo wynik byl prawidlowy?
Picie gluzkoy zawsze jest najpierw krew na czcco jak wynik ok to pijesz i czekaszgodzine, jak wynik na czcczo za wysoki to juz nie pijesz. i konsultujesz z ginekologiem.

dziwne.
Stary 2010-09-29, 09:18   #2697
Pamela86
Zakorzenienie

kliwia dzieki za rozpiskę
myszko magneska dzieki za komplement
black angel fajnie ze wypad nad morze sie udał
magneska to beda 2 Oliwki na wąteczku
trzymam kciuki za dobre wyniki

a ja dopiero wrocilam z zakupów i zjadlam sniadanko, ale pogoda do d... wieje leje okropność
zaraz biore sie za robienie mielonych do tego ziemniaczki z maślakami i brukselka

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:21   #2698
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
magneska ale powiedz mi jak teraz oni sprawdza czy na czczo wynik byl prawidlowy?
Picie gluzkoy zawsze jest najpierw krew na czcco jak wynik ok to pijesz i czekaszgodzine, jak wynik na czcczo za wysoki to juz nie pijesz. i konsultujesz z ginekologiem.

dziwne.
Mnie się nie pytaj, skoro tak miało być to przecież się z babami wykłócać nie będę Kobita w labo coś mówiła, że to tylko o poziom leukocytów chodzi czy cuś, więc tylko "PO" 50tce, przede mną też była laska i też miała tylko PO, a przyszła tak jak ja, więc nie byłam wyjątkiem.

"Na samym początku ciąży ginekolog kieruje kobietę na badanie, które pozwala oznaczyć poziom glukozy w surowicy krwi. Jest wykonywane na czczo. Nawet jeśli jego wynik jest zupełnie prawidłowy, każdej kobiecie między 24. a 28. tygodniem ciąży powinno się przeprowadzić test doustnego obciążenia glukozą (50 g). Po godzinie od wypicia wody z glukozą pobiera się krew i oznacza poziom stężenia glukozy. W czasie tego badania kobieta nie musi być na czczo, nie ma także znaczenia pora dnia ani czas, jaki upłynął od ostatniego posiłku. Za prawidłowe uznajemy stężenie glukozy w surowicy krwi poniżej 140 mg%. Jeśli poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy."

Zatem jest i takie badanie poziomu glukozy, kiedy nie trzeba najpierw pobierać krwi.

O jeszcze znalazłam, że "Nie potrzeba pobierania krwi przed jak miałaś określony poziom cukru we krwi na czczo na początku ciąży", a ja miałam, więc może dlatego.

Edytowane przez magnesska
Czas edycji: 2010-09-29 o 09:26
Stary 2010-09-29, 09:21   #2699
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagda22 Pokaż wiadomość

i jeszcze ten wyadek Autokaru i to http://www.se.pl/multimedia/galeria/...e-13-urodziny/
Ja od niedzieli nie moge sie otrzasnac..... w srode sama jechalam autokarem i az mnie ciarki przechodza na sama mysl, ze ... moglam tam siedziec.

Jak zahipnotyzowana siedzialam przed TV i ogladalam miejsce wypadku .... a teraz jak przeczytalam o tej dziewczynce to .... nie umiem sie od placzu powstrzymac
3270g, 47 cm
Stary 2010-09-29, 09:23   #2700
magnesska
Rozeznanie

GG do magnesska

Cytat:
kliwia dzieki za rozpiskę
myszko magneska dzieki za komplement
black angel fajnie ze wypad nad morze sie udał
magneska to beda 2 Oliwki na wąteczku
trzymam kciuki za dobre wyniki

a ja dopiero wrocilam z zakupów i zjadlam sniadanko, ale pogoda do d... wieje leje okropność
zaraz biore sie za robienie mielonych do tego ziemniaczki z maślakami i brukselka
Nie ma za co
Mniam, mielone Ja wczoraj miałam grzybową z gąsek, a dziś jajeczka w sosie musztardowym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości