|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?
Ojest z nami i Nikitka
Gizelciu powiem Tobie ze na poczatku mojej znajomosci z TZ do jakiegos czasu tez nie za bardzo mialam kontakt z moimi przyszlymi tesciami,dopiero kiedy zamieszkalismy razem a moj TZ wyprowadzil sie z domu zaczelam tak bardziej rozmawiac z tesciowa i widze ze wkoncu tez ona przekonala sie do mnie bo na poczatku byla taka niedostepna,nic nie mozna bylo z nia porozmawiac ale teraz jest inaczej-zupelnie inaczej,czasami nawet dzwoni do mnie tak sama z siebie zeby zapytac co i jak u mnie-duze zmiany nastapily jak zobaczyla ze my naprawde powaznie myslimy o naszym zwiazku i wkoncu sie do mnie przekonala,powiem naewt ze lubie jak do niej jezdzimy chociaz czasami mnie tez denerwuje |
|
|
|
#2672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I to jest przykre właśnie Więc teraz mamy takie stosunki hmmm nijakie, obojętne. Dla mnie to jest nienormalne, bo zupełnie inaczej jest w mojej rodzinie, ale cóż nie będziesz miłym na siłę. Zobaczysz Agatko trochę pomieszkacie razem, a potem może jakieś własne mieszkanko. Teraz kredyty są w miarę dostępne. Życzę żeby się udało |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pan T urodził sie w 7msc
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
jak pytalam w przychodni czy te Hbs i HCV sa refundowane to powiedziala mi kobieta ze nie bo juz myslalam zeby zapisac sie panstwowo po skierowanie... nie wiem czy po prostu nie zrobic aby morfologi, mocz, glukoze, wr, beta hcg na rozyczne toxo i cyto mam juz zrobio ne grupe krwi tez mam zrobiona...
a te Hbs i HCV to myslalam zeby zrobic jak pojde 8 sierpnia do mojego gina czy jest taka koniecznosc ale jak piszecie ze to trzeba robic to chyba zrobie zaplace trudno
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tez mam nadzieje ze nie bedziemy sobie wchodzic w droge..W mojej rodzinie sa inne zasady i jestem inaczej wychowywana niz pan T i boje sie ze moge z Tomkiem sie nie dogadac..ale mysle ze dojdziemy do jakiegos kompromisu..
Nikitko mam nadzieje jednak ze urodze normalnie w 9 miesiacu.. ![]() ![]() ![]() ray to ja tego nie rozumiem..mnie lekarz normalnie wypisal skierowanie na HBS i nie placilam..w szpitalu tez mi robili i rowniez nie musialam placic.. |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Jejus Gizelcia to juz 6 miesiac????jak ten czas gna do przodu,pamietam jak jeszcze niedawno nie udzielalam sie na watku tylko go sobie podczytywalam to tal dlugo sie staralas o dzidzie i ciagle nic nie wychodzilo az ktoregos pieknego dnia nam oznajmilas mila wiadomosc ze spodziewasz sie dzieciatka a to juz pol roku minelo?jak ten czasd leci szok!!!!!!!
A wlasnie Gizelcia nam ostatnio obiecala zdjecia mieszkanka swojej krolewny ,wiec Gizelciu rob zdjecie swojego brzunia i pokaz nam sie jak pieknie wygladasz w ciazy |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Ray a moze faktycznie zapisz sie do lekarza do przychodni i wtedy skieruje Cie na te badania i bedziesz miala je zrobione bezplatnie,tak jak Karolinka mowi i Gizelcia ze mialy te badania bezplatnie,moze warto umowic sie tylko na jedna wizyte,zrobic badania i chodzic juz wtedy tylko prywatnie do swojego lekarza.pomysl o tym jak nie mozesz sobie pozwolic na taki wydatek
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Nikitko Ty tez juz sama zostalas w domku ?Maz pewnie juz tez pojechal do pracy.....ech my to takie "słomiane wdowy"jestesmy i caky czas musimy czekac na tych naszych chlopow...
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze ze cos juz masz dla małej
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popatrz dobrze ze mi przypomnialam o tych zdjeciach..juz biore telefon od Papcia i klikam sobie foteczki.. |
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jutro idzie do pracy i dowiemy sie co dalej![]() Synus pojechał na działke z babcia
|
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Nadius to przykre jak rodzice Twojego meza sa tacy dla wlasnej synowej ..ale coz takie zycie,dobrze ze masz oparcie w swojej rodzinie,ja np swoja przyszla tesciowa lubie ale za tesciem nie przepadam i prawie wcale z nim nie rozmawiam,tylko wtedy jak juz musze
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak zrobie podzwonie gdzie najblizszy termin bedzie i poprosze o badania.... a potem juz zobaczymy jak to wyjdzie... skoro najwiecej sie teraz robi... obecnie finansowow kiepsko bo mamy male dlugi moj maz wlasnie zaczal po godzinach pracowac zeby je splacic wiec za jakis czas powinno byc juz dobrze
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
no to dawaj dawaj foteczki Agatko i usmiechnij sie ladnie na nich do nas hihi
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak Agatko czekamy na foteczki
![]()
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie Ray ze tak zrob,pozniej juz takie podstawowe badania to nie kosztuja tyle co te poczatkowe a w koncu tyle kasy nam odciagaja na skladki zdrowotne ze w koncu czas zaczac z tego korzystac,ja np juz nie pamietam kiedy bylam u mojej rodzinnej...na NFZ chodzilam tylko raz na 3 miesiace lub raz na pol roku do ginekologa zeby wypisal mi recepte na tabletki.Nie patrz na nic tylko sie zapisz do jakiegos lekarza panstwowo i masz zaoszczedzone pare groszy
|
|
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale trudno. A moje rodzice niestety są strasznie daleko, widuję się z nimi około 2 w roku A są tak kochane .... Eh, i gdzie tu sprawiedliwość, wolałabym żeby było na odwrót .... A Ty kiedy zaczynasz staranka? Od razu po @ czy będziesz robić jakąś przerwę? Buziaczki |
|
|
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Oj Kasiu chyba bedziesz musiala troszeczke poczekac na foteczki bo Tatusiowi cos kabel szwankuje i bede musiala jednak zrobic z telefonu mamy..takze jak mi przypomnisz to wkleje wieczorkiem
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powoli zbliżamy sie do 100 strony
|
|
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Rany a u mnie znowu leje deszcz,co za pogoda,nie ma nawet ani jak wyjsc z domu bo takie ulewy sa
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Nadius ja mam to szczescie ze kupilismy sobie mieszkanie 2 lata temu i nikt nam sie nie wtraca-to jest taki komfort psychiczny,nikt mi nie patrzy na rece czy cos zle nie robie itp.A Ty kochana sie nie przejmuj,zawsze masz meza ktory Cie kocha i w ktorym mozesz miec oparcie
Ja narazie czekam do @,w czwartek ide tym razem prywatnie do ginekologa z karta wypisu ze szpitala,z wynikiem badania histopatologicznego,pewni e lekarz bedzie mnie przegladal wiec oceni czy tam u mni w srodeczku juz wszystko dobrze czy jeszcze troche czasu musi uplynac zeby tam wszystko doszlo do siebie,zapytam go ile czasu musze odczekac i zobaczymy co tem lekarz mi powie,ostatnio jak bylam w przychodni to inny lekarz mi mowil ze nie musze czekac,abym byla gotowa psychicznie i fizycznie na kolejna ciaze to odrazu moge sie starac,zobacze co ten mi powie i wtedy z TZ podejmiemy decyzje czy czekamy jakis czas czy staramy sie odrazu,ale powiem Ci kochana ze ja to juz bym chciala znowu moc sie starac o fasolke.a po drugie to dosc mam juz tych naszych zabezpieczen-prezerwatyw,wczesniej bralam pigulki to bylo zupelnie inaczej ale teraz juz nie chce tabletek i jak narazie zabezpieczamy sie w ten najbardzioej popularny sposob-fuj ,wiec jak mi lekarz powie ze wszystko dobrze to chyba raczej odrazu zaczniemy staranka Gizelcia oczywiscie ze sie przypomnimy o fotkach-juz nie tylko ja chce Twoich fotek,jest caly tlum chetnych aby Cie zobaczyc hihi |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny obdzwonilam przychodnie na mojej dzielnicy i o dziwo w jendej niedaleko mnie zapisalam sie na jutro!! co jest dla mnie szokiem do ginekologa... pojde i posciemniam troche... powiem ze robilam test wyszedl pozytywnie i wczoraj bylam zrobic usg i okazao sie ze to 5 tydz wezme ze soba te usg i spytam co dalej czy jakies badania mam robic jak mi wypisze to fajnie jak nie to pojde juz i zaplace...
te usg jak jej pokaze to ona mi nie zabierze???? i czy karte ciazy od razu sie zaklada czy dopiero jak porobie wyniki?
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
albo powiem prawde... ze bylam u ginekologa prywatnie zrobilam usg ale niestety nie stac mnie obecnie by robic i badania wszystkie... i czy moglabym dostac skierowanie na badania ze tylko o to mi chodzi.... a jak bedzie spoko kobieta to zrozumie jak jakas glupia to nie da trudno
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Ray nie wiem co masz powiedziec,co ci poradzic,ja bym chyba powiedziala ze bylam na usg i wykazalo ciaze dlatego przyszlas do lekarza,a kto wie,moze okaze sie ze to jakas naprawde w porzadku lekarka i moze bedziesz nawet chciala do niej chodzic zeby prowadzila Toja ciaze,wiec chyba zrobila bym tak jak napisalam wyzej czyli powiedziala prawde ,no i oczywiscie powinna ci dac skierowanie na badania
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Ray, może po prostu zobaczysz co to za lekarz. Zazwyczaj po pierwszych paru zdaniach można już ocenić jak Wam się będzie "współpracowało". A wtedy też zadecydujesz jak i co zrobić i jak poprowadzić rozmowę. Ale przyznam, że bardziej skłaniałabym się ku wersji że masz tylko USG zrobione. Ja chyba bym tak zrobiła. Ale ciężko cokolwiek doradzić. A może rzeczywiście okaże się, że to super babka - oby tak było! Trzeba przecież wierzyć, że są jeszcze ludzie pracujące na swoim miejscu
|
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Kachula remontu narazie nie robimy. Czekam na urlpo męża a zaczyna go już za tydzień. Pierwsze co to wyjeżdzamy troche poleniuchować nad jeziorko
![]() Nadiuś kochanie nie pisałam ostatnio na forum bo ciągle mam zawirowania. Najbardziej denerwuje mnie ciągły brak neta. Wybiorę się tam niedługo i rozniosę to ich biuro na strzępy Miałam w tym tygodniu kończyć swoją pracę ale mam strasznego lenia. Idę troszeczkę się położyć i poczytam gazetke a kupilam sobie dzisiaj "M jak mama" ![]() Całuski. Zaglądnę wieczorkiem aaa................. Gizelciu przypominam Ci wklej nam zdjęcie ![]() wiecie że ja z moim M we wrześniu bedziemy mieć 6 latek odkąd jesteśmy razem. Jejku jak ten czas szybciutko leci. 12 sierpnia mamy pierwszą rocznicę ślubu, ale to tak na marginesie na sentymenty mnie wzieło bo oglądam nasze fotki ze ślubu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

I to jest przykre właśnie
Więc teraz mamy takie stosunki hmmm nijakie, obojętne. Dla mnie to jest nienormalne, bo zupełnie inaczej jest w mojej rodzinie, ale cóż nie będziesz miłym na siłę. Zobaczysz Agatko trochę pomieszkacie razem, a potem może jakieś własne mieszkanko. Teraz kredyty są w miarę dostępne. Życzę żeby się udało
bo pan T urodził sie w 7msc

No ale trudno. A moje rodzice niestety są strasznie daleko, widuję się z nimi około 2 w roku