Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie? - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-24, 16:20   #2671
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty.-po jakim czasie?

Ojest z nami i Nikitka

Gizelciu powiem Tobie ze na poczatku mojej znajomosci z TZ do jakiegos czasu tez nie za bardzo mialam kontakt z moimi przyszlymi tesciami,dopiero kiedy zamieszkalismy razem a moj TZ wyprowadzil sie z domu zaczelam tak bardziej rozmawiac z tesciowa i widze ze wkoncu tez ona przekonala sie do mnie bo na poczatku byla taka niedostepna,nic nie mozna bylo z nia porozmawiac ale teraz jest inaczej-zupelnie inaczej,czasami nawet dzwoni do mnie tak sama z siebie zeby zapytac co i jak u mnie-duze zmiany nastapily jak zobaczyla ze my naprawde powaznie myslimy o naszym zwiazku i wkoncu sie do mnie przekonala,powiem naewt ze lubie jak do niej jezdzimy chociaz czasami mnie tez denerwuje
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:21   #2672
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
Nadiu troszke juz ich poznalam ale ja jestem bardziej skryta i wstydliwa osobka jesli chodzi o rodzicow Tomka i wstydze sie czasami tam przyjsc usiasc i porozmawiac..Tomek ma do mnie o to zal ale ja inaczej nie potrafie..On tez nie przychodzi do moich staruszkow porozmawiac

Jestem przeciwna mieszkania pod jednym dachem z jego rodzicami bo za to co wlozyl w ten remont moglibysmy wynajac sobie wlasne mieszkanko i byc juz na swoim..ja sie po prostu boje ze tesciowa bedzie mi wytykac wszystko palcami i pouczac mnie co i jak mam robic a ja tego nienawidze..no coz zobaczymy jak bedzie..
A może nie będzie tak źle - oby tak było. Ja akurat mam beznadziejnych teściów, w życiu nie zgodziłabym się mieszkać z nimi pod jednym dachem Na szczęście nie muszę Ale tak szczerze to bardzo chciałabym mieć fajnych teściów. Ja naprawdę się staram być dla nich baaardzo dobrą, ale niestety tyle złych rzeczy od nich dostałam ile nie dostałam od obcych ludzi I to jest przykre właśnie Więc teraz mamy takie stosunki hmmm nijakie, obojętne. Dla mnie to jest nienormalne, bo zupełnie inaczej jest w mojej rodzinie, ale cóż nie będziesz miłym na siłę. Zobaczysz Agatko trochę pomieszkacie razem, a potem może jakieś własne mieszkanko. Teraz kredyty są w miarę dostępne. Życzę żeby się udało
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:25   #2673
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Ray idz do lekarza z przychodni On napewno da Ci skierowanie na te wszystkie badania i nie bedziesz musiala za nie placic..ja nie placilam..
Tylko na poczatku masz tyle badan..pozniej to juz tylko morfologia i mocz..jedynie ok.24 tyg dostaniesz skierowanie na test obciazenia glukoza a pod koniec ciazy na alloprzeciwaciala..

Pozniej bedzie kazal isc Ci na badania do internisty i dentysty..ja musialam to zalatwic do 5miesiaca..

Dziewczyny a wiecie ze ja juz za tydzien koncze 6miesiac???
To bardzo morzliwe że nie dlugo urodzisz bo pan T urodził sie w 7msc
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:27   #2674
Ray
Zakorzenienie

jak pytalam w przychodni czy te Hbs i HCV sa refundowane to powiedziala mi kobieta ze nie bo juz myslalam zeby zapisac sie panstwowo po skierowanie... nie wiem czy po prostu nie zrobic aby morfologi, mocz, glukoze, wr, beta hcg na rozyczne toxo i cyto mam juz zrobio ne grupe krwi tez mam zrobiona...

a te Hbs i HCV to myslalam zeby zrobic jak pojde 8 sierpnia do mojego gina czy jest taka koniecznosc ale jak piszecie ze to trzeba robic to chyba zrobie zaplace trudno
Stary 2007-07-24, 16:30   #2675
gizelcia
Zadomowienie

Dziewczyny ja tez mam nadzieje ze nie bedziemy sobie wchodzic w droge..W mojej rodzinie sa inne zasady i jestem inaczej wychowywana niz pan T i boje sie ze moge z Tomkiem sie nie dogadac..ale mysle ze dojdziemy do jakiegos kompromisu..

Nikitko mam nadzieje jednak ze urodze normalnie w 9 miesiacu..

ray to ja tego nie rozumiem..mnie lekarz normalnie wypisal skierowanie na HBS i nie placilam..w szpitalu tez mi robili i rowniez nie musialam placic..
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-24, 16:31   #2676
kachula27
Zakorzenienie

Jejus Gizelcia to juz 6 miesiac????jak ten czas gna do przodu,pamietam jak jeszcze niedawno nie udzielalam sie na watku tylko go sobie podczytywalam to tal dlugo sie staralas o dzidzie i ciagle nic nie wychodzilo az ktoregos pieknego dnia nam oznajmilas mila wiadomosc ze spodziewasz sie dzieciatka a to juz pol roku minelo?jak ten czasd leci szok!!!!!!!
A wlasnie Gizelcia nam ostatnio obiecala zdjecia mieszkanka swojej krolewny ,wiec Gizelciu rob zdjecie swojego brzunia i pokaz nam sie jak pieknie wygladasz w ciazy
Stary 2007-07-24, 16:35   #2677
kachula27
Zakorzenienie

Ray a moze faktycznie zapisz sie do lekarza do przychodni i wtedy skieruje Cie na te badania i bedziesz miala je zrobione bezplatnie,tak jak Karolinka mowi i Gizelcia ze mialy te badania bezplatnie,moze warto umowic sie tylko na jedna wizyte,zrobic badania i chodzic juz wtedy tylko prywatnie do swojego lekarza.pomysl o tym jak nie mozesz sobie pozwolic na taki wydatek
Stary 2007-07-24, 16:38   #2678
kachula27
Zakorzenienie

Nikitko Ty tez juz sama zostalas w domku ?Maz pewnie juz tez pojechal do pracy.....ech my to takie "słomiane wdowy"jestesmy i caky czas musimy czekac na tych naszych chlopow...
Stary 2007-07-24, 16:38   #2679
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja tez mam nadzieje ze nie bedziemy sobie wchodzic w droge..W mojej rodzinie sa inne zasady i jestem inaczej wychowywana niz pan T i boje sie ze moge z Tomkiem sie nie dogadac..ale mysle ze dojdziemy do jakiegos kompromisu..

Nikitko mam nadzieje jednak ze urodze normalnie w 9 miesiacu..

ray to ja tego nie rozumiem..mnie lekarz normalnie wypisal skierowanie na HBS i nie placilam..w szpitalu tez mi robili i rowniez nie musialam placic..
No miejmy nadzieje ze dotrwasz do 9msc ale jest taka ewntualnosc ze wczesniej urodzisz
dobrze ze cos juz masz dla małej
Stary 2007-07-24, 16:40   #2680
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Jejus Gizelcia to juz 6 miesiac????jak ten czas gna do przodu,pamietam jak jeszcze niedawno nie udzielalam sie na watku tylko go sobie podczytywalam to tal dlugo sie staralas o dzidzie i ciagle nic nie wychodzilo az ktoregos pieknego dnia nam oznajmilas mila wiadomosc ze spodziewasz sie dzieciatka a to juz pol roku minelo?jak ten czasd leci szok!!!!!!!
A wlasnie Gizelcia nam ostatnio obiecala zdjecia mieszkanka swojej krolewny ,wiec Gizelciu rob zdjecie swojego brzunia i pokaz nam sie jak pieknie wygladasz w ciazy
he he..no Kasiu tak ten czas bardzo szybko leci..juz za niedlugo zaczne 7 miesiac bedzie juz coraz blizej do rozwiazania..
Popatrz dobrze ze mi przypomnialam o tych zdjeciach..juz biore telefon od Papcia i klikam sobie foteczki..
Stary 2007-07-24, 16:40   #2681
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nikitko Ty tez juz sama zostalas w domku ?Maz pewnie juz tez pojechal do pracy.....ech my to takie "słomiane wdowy"jestesmy i caky czas musimy czekac na tych naszych chlopow...
M jeszcze jest ale jutro idzie do pracy i dowiemy sie co dalej
Synus pojechał na działke z babcia
Stary 2007-07-24, 16:43   #2682
kachula27
Zakorzenienie

Nadius to przykre jak rodzice Twojego meza sa tacy dla wlasnej synowej ..ale coz takie zycie,dobrze ze masz oparcie w swojej rodzinie,ja np swoja przyszla tesciowa lubie ale za tesciem nie przepadam i prawie wcale z nim nie rozmawiam,tylko wtedy jak juz musze
Stary 2007-07-24, 16:45   #2683
Ray
Zakorzenienie

chyba tak zrobie podzwonie gdzie najblizszy termin bedzie i poprosze o badania.... a potem juz zobaczymy jak to wyjdzie... skoro najwiecej sie teraz robi... obecnie finansowow kiepsko bo mamy male dlugi moj maz wlasnie zaczal po godzinach pracowac zeby je splacic wiec za jakis czas powinno byc juz dobrze
Stary 2007-07-24, 16:45   #2684
kachula27
Zakorzenienie

no to dawaj dawaj foteczki Agatko i usmiechnij sie ladnie na nich do nas hihi
Stary 2007-07-24, 16:48   #2685
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Tak tak Agatko czekamy na foteczki
Stary 2007-07-24, 16:49   #2686
kachula27
Zakorzenienie

Pewnie Ray ze tak zrob,pozniej juz takie podstawowe badania to nie kosztuja tyle co te poczatkowe a w koncu tyle kasy nam odciagaja na skladki zdrowotne ze w koncu czas zaczac z tego korzystac,ja np juz nie pamietam kiedy bylam u mojej rodzinnej...na NFZ chodzilam tylko raz na 3 miesiace lub raz na pol roku do ginekologa zeby wypisal mi recepte na tabletki.Nie patrz na nic tylko sie zapisz do jakiegos lekarza panstwowo i masz zaoszczedzone pare groszy
Stary 2007-07-24, 16:52   #2687
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Nadius to przykre jak rodzice Twojego meza sa tacy dla wlasnej synowej ..ale coz takie zycie,dobrze ze masz oparcie w swojej rodzinie,ja np swoja przyszla tesciowa lubie ale za tesciem nie przepadam i prawie wcale z nim nie rozmawiam,tylko wtedy jak juz musze
Widzisz Kachula najbardziej dziwne dla mnie jest to, że oni nawet dla mojego M są jacyś dziwni. Cały czas jakby byli zazdrośni, że nam się dobrze układa. W ogóle nie mogę tego zrozumieć No ale trudno. A moje rodzice niestety są strasznie daleko, widuję się z nimi około 2 w roku A są tak kochane .... Eh, i gdzie tu sprawiedliwość, wolałabym żeby było na odwrót ....

A Ty kiedy zaczynasz staranka? Od razu po @ czy będziesz robić jakąś przerwę? Buziaczki
Stary 2007-07-24, 16:54   #2688
gizelcia
Zadomowienie

Oj Kasiu chyba bedziesz musiala troszeczke poczekac na foteczki bo Tatusiowi cos kabel szwankuje i bede musiala jednak zrobic z telefonu mamy..takze jak mi przypomnisz to wkleje wieczorkiem
Stary 2007-07-24, 16:55   #2689
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kasiu chyba bedziesz musiala troszeczke poczekac na foteczki bo Tatusiowi cos kabel szwankuje i bede musiala jednak zrobic z telefonu mamy..takze jak mi przypomnisz to wkleje wieczorkiem
Oj my juz z Kasiulka ci przypomnimy o fotkach
Stary 2007-07-24, 16:58   #2690
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Tak tak przypomnimy My chcemy fotki ! My chcemy fotki
Stary 2007-07-24, 17:03   #2691
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dziewczyny powoli zbliżamy sie do 100 strony
Stary 2007-07-24, 17:04   #2692
kachula27
Zakorzenienie

Rany a u mnie znowu leje deszcz,co za pogoda,nie ma nawet ani jak wyjsc z domu bo takie ulewy sa
Stary 2007-07-24, 17:16   #2693
kachula27
Zakorzenienie

Nadius ja mam to szczescie ze kupilismy sobie mieszkanie 2 lata temu i nikt nam sie nie wtraca-to jest taki komfort psychiczny,nikt mi nie patrzy na rece czy cos zle nie robie itp.A Ty kochana sie nie przejmuj,zawsze masz meza ktory Cie kocha i w ktorym mozesz miec oparcie

Ja narazie czekam do @,w czwartek ide tym razem prywatnie do ginekologa z karta wypisu ze szpitala,z wynikiem badania histopatologicznego,pewni e lekarz bedzie mnie przegladal wiec oceni czy tam u mni w srodeczku juz wszystko dobrze czy jeszcze troche czasu musi uplynac zeby tam wszystko doszlo do siebie,zapytam go ile czasu musze odczekac i zobaczymy co tem lekarz mi powie,ostatnio jak bylam w przychodni to inny lekarz mi mowil ze nie musze czekac,abym byla gotowa psychicznie i fizycznie na kolejna ciaze to odrazu moge sie starac,zobacze co ten mi powie i wtedy z TZ podejmiemy decyzje czy czekamy jakis czas czy staramy sie odrazu,ale powiem Ci kochana ze ja to juz bym chciala znowu moc sie starac o fasolke.a po drugie to dosc mam juz tych naszych zabezpieczen-prezerwatyw,wczesniej bralam pigulki to bylo zupelnie inaczej ale teraz juz nie chce tabletek i jak narazie zabezpieczamy sie w ten najbardzioej popularny sposob-fuj ,wiec jak mi lekarz powie ze wszystko dobrze to chyba raczej odrazu zaczniemy staranka

Gizelcia oczywiscie ze sie przypomnimy o fotkach-juz nie tylko ja chce Twoich fotek,jest caly tlum chetnych aby Cie zobaczyc hihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 17:17   #2694
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powoli zbliżamy sie do 100 strony

No fakt Nikicia,jeszcze kilka takich owocnych w pisanie dni i bedzie seteczka
Stary 2007-07-24, 17:22   #2695
Ray
Zakorzenienie

ja dziewczyny obdzwonilam przychodnie na mojej dzielnicy i o dziwo w jendej niedaleko mnie zapisalam sie na jutro!! co jest dla mnie szokiem do ginekologa... pojde i posciemniam troche... powiem ze robilam test wyszedl pozytywnie i wczoraj bylam zrobic usg i okazao sie ze to 5 tydz wezme ze soba te usg i spytam co dalej czy jakies badania mam robic jak mi wypisze to fajnie jak nie to pojde juz i zaplace...

te usg jak jej pokaze to ona mi nie zabierze???? i czy karte ciazy od razu sie zaklada czy dopiero jak porobie wyniki?
Stary 2007-07-24, 17:25   #2696
Ray
Zakorzenienie

albo powiem prawde... ze bylam u ginekologa prywatnie zrobilam usg ale niestety nie stac mnie obecnie by robic i badania wszystkie... i czy moglabym dostac skierowanie na badania ze tylko o to mi chodzi.... a jak bedzie spoko kobieta to zrozumie jak jakas glupia to nie da trudno
Stary 2007-07-24, 17:32   #2697
kachula27
Zakorzenienie

Kurcze Ray nie wiem co masz powiedziec,co ci poradzic,ja bym chyba powiedziala ze bylam na usg i wykazalo ciaze dlatego przyszlas do lekarza,a kto wie,moze okaze sie ze to jakas naprawde w porzadku lekarka i moze bedziesz nawet chciala do niej chodzic zeby prowadzila Toja ciaze,wiec chyba zrobila bym tak jak napisalam wyzej czyli powiedziala prawde ,no i oczywiscie powinna ci dac skierowanie na badania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-24, 17:37   #2698
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
albo powiem prawde... ze bylam u ginekologa prywatnie zrobilam usg ale niestety nie stac mnie obecnie by robic i badania wszystkie... i czy moglabym dostac skierowanie na badania ze tylko o to mi chodzi.... a jak bedzie spoko kobieta to zrozumie jak jakas glupia to nie da trudno
Ray wiesz ja chyba bym nic nie mówiła zobaczyłabym co ona powie, bo wiesz rorznie moze zareagowac na to ze byłas prywatnie
Stary 2007-07-24, 17:39   #2699
NadiaM
Raczkowanie

Ray, może po prostu zobaczysz co to za lekarz. Zazwyczaj po pierwszych paru zdaniach można już ocenić jak Wam się będzie "współpracowało". A wtedy też zadecydujesz jak i co zrobić i jak poprowadzić rozmowę. Ale przyznam, że bardziej skłaniałabym się ku wersji że masz tylko USG zrobione. Ja chyba bym tak zrobiła. Ale ciężko cokolwiek doradzić. A może rzeczywiście okaże się, że to super babka - oby tak było! Trzeba przecież wierzyć, że są jeszcze ludzie pracujące na swoim miejscu
Stary 2007-07-24, 17:41   #2700
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Kachula remontu narazie nie robimy. Czekam na urlpo męża a zaczyna go już za tydzień. Pierwsze co to wyjeżdzamy troche poleniuchować nad jeziorko

Nadiuś kochanie nie pisałam ostatnio na forum bo ciągle mam zawirowania. Najbardziej denerwuje mnie ciągły brak neta. Wybiorę się tam niedługo i rozniosę to ich biuro na strzępy

Miałam w tym tygodniu kończyć swoją pracę ale mam strasznego lenia.
Idę troszeczkę się położyć i poczytam gazetke a kupilam sobie dzisiaj
"M jak mama"
Całuski. Zaglądnę wieczorkiem

aaa................. Gizelciu przypominam Ci wklej nam zdjęcie

wiecie że ja z moim M we wrześniu bedziemy mieć 6 latek odkąd jesteśmy razem. Jejku jak ten czas szybciutko leci. 12 sierpnia mamy pierwszą rocznicę ślubu, ale to tak na marginesie na sentymenty mnie wzieło bo oglądam nasze fotki ze ślubu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości