|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Konto usunięte
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Fakt, kręconowłosym czesanie jest przeszkodą, nawet palcami, tak?
Może spróbuj w jakiś wolny dzień po prostu wmasować, bez rozczesywania, później może tak tylko z wierzchu przygładzić, jak się będzie rzucać w oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyznam się, że dopiero niedawno zaczęłam walkę o piękne włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak jak mowilam musze mi odrosnac bo bardzo sie rozni dlugosc i jakbym teraz je robila to bym miala do polowy szyi co sie laczy z brzydkim wygladem.. takze czekam z 2 miechy i ida pod nozyce .. moze troche dluzej bo mam wymarzona fryzure na ważna impreze a tam potrzebuje dlugich wlosow .. a potem scinam .. ;D ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
25 ?! ;o od końca czerwca?
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dopiero od kilku miesięcy przyspieszam sobie porost a i tak widzę tendencję spadkową.. Chyba moja skóra przyzwyczaiła się do stałego zestawu ziół, muszę ją jakoś zaskoczyć. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- P.S. Nie wiem, gdzie się zapytać, więc napiszę tutaj. Próbowała może któraś metody na szampon olejowy, czy jakoś tak? Chodzi mi o "oil shampoo" z TLHC: http://forums.longhaircommunity.com/...ad.php?t=65063 Widziałam, że niektóre osoby pokochały tą metodę, niektórym nie przypadła ona do gustu, a ja jestem ciekawa, czy mogłabym w ten sposób zastąpić odżywkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2531850 8]W takim wypadku musiałby Ci się utrzymać porost w okolicach 3,6cm miesięcznie. Jeśli tak jest naprawdę - zazdroszczę!
Ja dopiero od kilku miesięcy przyspieszam sobie porost a i tak widzę tendencję spadkową.. Chyba moja skóra przyzwyczaiła się do stałego zestawu ziół, muszę ją jakoś zaskoczyć. ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- P.S. Nie wiem, gdzie się zapytać, więc napiszę tutaj. Próbowała może któraś metody na szampon olejowy, czy jakoś tak? Chodzi mi o "oil shampoo" z TLHC: http://forums.longhaircommunity.com/...ad.php?t=65063 Widziałam, że niektóre osoby pokochały tą metodę, niektórym nie przypadła ona do gustu, a ja jestem ciekawa, czy mogłabym w ten sposób zastąpić odżywkę ![]() tatty, wczoraj do zwykłego szamponu dodałam parę kropel gliceryny i moje włosy nie potrzebowały odżywki, a przed myciem był kokos z olejkiem cytrynowym /dla zabicia zapachu kokosa od course ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() LoczuSiek- Ochrona to nie jest jedyna zaleta silikonów ![]() Kinga-Będąc na wizażu a raczej czytając dłuższy czas powinnaś wiedzieć, że silikony NIE zawsze są złym rozwiązaniem. Skoro tyle o nich czytałaś to wiesz zapewne jakie są ich rodzaje i co każdy z nich niesie za sobą dla włosów ![]() Mając o nich taką wiedzę powinnaś być uswiadomiona jak ich używać aby służyły włosom ![]() Nieprawdaż? Co do samych silikonów- jak wspomniałam- ochrona to nie jest jedyna zaleta ![]() Silikony potrafią wygładzić łuskę włosa na dłużej nie obciążając przy tym i nie zlepiając jak większość olei ![]() Dodatkowo przydają się na wyjścia gdyż działają na włosy niczym makijaż na twarz- optycznie ejszcze abrdziej je upiększają ![]() Gdy wie się jak używać silikonów i jak dbać o włosy- wie się, że na codzień używajac czegoś z dodatkiem silikonu- nie przeszkodzi on w transporcie aktywnym i wartościowych skłądników, gdy np. chcemy naolejować włosy, bądź przed myciem nałożyć na nie multiwitaminową maskę ![]() Wszystko z umiarem ![]() Znam dziewczyny z tego forum, którym silikony wybietnie służą i nie wystrzegają się ich ![]() Oczywiście- wiem jakich silikonów mogę używać w danych okolicznościach ![]() Małe porównanie? ![]() Silikonów nie używałam jeszcze na początku zimy, gdy były srogie mrozy...olejowałam niemal codziennie- chuchałam, dmuchałam na włosy aby nie daj Boże nie zniszczyły się końcówki...I co? Całe półroczne zapuszczanie poszło...pod nożyczki. Teraz? Jestem ponad miesiac po ścięciu...Włosy sporo odrosły...i końcówki są w świetnej kondycji ![]() ![]() Silikony kładę w minimalnych ilościach w postaci serum jedwabnego bądź kremu do loków i widocznie odżyły ![]() Oczywiście nie nakładam ich codziennie, tym bardziej na mokre czy suche włosy po umyciu ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, używałam kiedyś różowej Isany (nie tej z Babassu chyba Vitmainpflefe Complex, panthenol tam był) do mycia odżywką i wszystko było ok.
teraz kupiłam Babassu i włosy (szczególnie czubek głowy mam tłusty. spróbuję jeszcze raz, no ale nie wiem co teraz robię nie tak. moze tamta różowa miała lżejszy skład? wczoraj miałam robioną pielęgnację włosów z Welli, no i podcięłam 2 cm włosy i trochę pocieniowałam ![]() no ale wciąż są nawet długie, ciekawe jak się będą układać.
#2683 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam sobie wczoraj ten szampon aloesowy firmy MYPA. Ciekawa jestem jego działania, oceny ma dobre, analiza składu też na plus
![]() Dzisiaj chyba wrócę do natury po maskę Shea (też Mypa) ![]() Nie wzięłam jej wczoraj, bo nie byłam pewna czy to ta, ale teraz już wiem,że ona również ma super skład i dobre opinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do mycia odżywką zdecydowanie jest lepsza ta z Babassu - lepiej się pieni i nie ma Quaternium. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja mam problem z określeniem moich włosów. Zawsze mi się wydawało, że są proste, ale odkąd zaczęłam o nie "mądrze"
![]() ![]() ![]() Przeglądałam wątek dla kręconowłosych, próbowałam wydobyć skręt, ale tak jak mówiłam jak już wyschną to czar pryska ![]()
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny
![]() muszę zabrac się za odżywienie swoich włosków, bo straasznie zmarniały. i to niestety z mojej winy. jeszcze półtora roku temu były ładne, zdrowe i gęste, niestety straciłam połowę w wyniku przebytej anoreksji. na szczęście udało mi się zatrzymać dalsze wypadanie włosów, ale są cały czas są rzadkie, słabe i matowe ![]() była któraś z was w podobnej sytuacji? strasznie boję się, że w wyniku własnej głupoty do końca życia będę męczyła się z tym przerzedzeniem na głowie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też jakiś czas temu cierpiałam na to samo i moje włosy były w opłakanym stanie mimo stosowania wielu specyfików. Nic dziwnego-nieźle popsułam sobie organizm. Na szczęście w porę się opamiętałam i wolę nie wracać do tamtego czasu- blada skóra, ciągłe zmęczenie, walka z samą sobą i okropne, wypadające, rozdwajające się włosy- zero "piękna", które chciałam osiągnąć... ![]() Jakoś w marcu 2010 zaczęłam jeść normalnie i dostarczać organizmowi odpowiednie witaminy. Zniszczone włosy skróciłam o połowę. Co kilka dni nakładałam olejek rycynowy na skórę głowy, olejowałam różnymi olejami, stosowałam wcierki na skórę głowy, nakładałam maseczki i z czasem włosy zaczęły odrastać. Jest wiele wątków, w których poleca się wartościowe produkty do włosów. A jak wiadomo- włosy, o które siędba szybciej rosną, odrastają. W miejscach przerzedzeń zaczęły wyrastać nowe włoski, masa "babyhair", które odstawały. Cieszył mnie każdy nowy włos i po dość krótkim czasie nie było żadnych przerzedzeń. Jednak po tym co przeżył mój organizm włosy nadal cierpią- szybko się rozdwajają, a przed rozpoczęciem "diety" nie miałam takich problemów. Niestety za takie rzeczy się płaci przez długi czas. Trudno przywrócić równowagę w organizmie. Ważne żebyś zadbała o dietę. Ze swojej strony polecam różne wcierki do włosów i cierpliwość. Powodzenia i nie łam się- po kilku miesiącach pielęgnacji będziesz bardzo zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
zastanawiam się nad kupienien fajnego szamponu bez silikonów i SLSów czy cos mi polecicie ?
#2696 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Mam parę pytań. Może ktoś odpowie
![]() 1. do jakich preparatów konkretnie dodajecie glicerynę i w jakiej ilości? 2. jak stosujecie olejek rozmarynowy? czytałam, że nie można używać go bezpośrednio na skórę. 3. czy płukanki z pokrzywy i skrzypu przesuszają? |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie można bezpośrednio na skórę, ja rozcieńczam w wodzie pokrzywowej, można też w olejach (ale ja nie lubię dawać olejów na skórę głowy) 3. tu niestety nie wiem, bo nie używałam, ale jestem pewna że tatty będzie znać odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Rozcieńczam w innych olejach, na przykład w kokosowym albo w rycynowym. Na powiedzmy 3 łyżki oleju nośnikowego 6 kropli olejku eterycznego. 3. Nie, nie przesuszają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Rozcieńczam w innych olejach, na przykład w kokosowym albo w rycynowym. Na powiedzmy 3 łyżki oleju nośnikowego 6 kropli olejku eterycznego. 3. Nie, nie przesuszają ![]() Dzięki dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.