Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-22, 14:31   #2671
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
ehhh - chetnie wyprobowalabym, gdyby nie ta koniecznosc czesania :/
Fakt, kręconowłosym czesanie jest przeszkodą, nawet palcami, tak?
Może spróbuj w jakiś wolny dzień po prostu wmasować, bez rozczesywania, później może tak tylko z wierzchu przygładzić, jak się będzie rzucać w oczy
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 15:27   #2672
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Przyznam się, że dopiero niedawno zaczęłam walkę o piękne włosy Mam długie ciemne, lekko falowane. Kupiłam dzisiaj w Auchanie Lorys Professional, Mousse de Chocolate - niestety nie mam na nim "instrukcji" w języku polskim, tylko w hiszpańskim i jeszcze jakimś I nie wiem na ile nakładać odżywkę?
Stary 2011-02-22, 17:24   #2673
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Przyznam się, że dopiero niedawno zaczęłam walkę o piękne włosy Mam długie ciemne, lekko falowane. Kupiłam dzisiaj w Auchanie Lorys Professional, Mousse de Chocolate - niestety nie mam na nim "instrukcji" w języku polskim, tylko w hiszpańskim i jeszcze jakimś I nie wiem na ile nakładać odżywkę?
odzywki mosz trzymac ile chcesz, choc w lorysach chyba nie ma az tak wiele dobrego żeby trzymac godzinę

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 18:04   #2674
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
można by rzec - śladowe dosłownie tyle ile mi się na opuszkach palców przyczepi - robię tak że wysypuję odrobinę w zagłębienie jednej dłoni - rozcieram to w palcach i na skalp. I tak ze dwa - trzy razy, żeby całą głowę pokryć. (mam nadzieję, że w miarę zrozumiale to napisałam)
O dziękuję, dobrze że napisałaś, bo pewnie nałożyłabym za dużo

Cytat:
Napisane przez dwudziestolatka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie lorys dawał dość dobre efekty, jak gdzieś minutę wmasowywałam go we włosy, cały czas, nawet lekko się wtedy pienił. Jak trzymałam dłużej - obciążał, pewnie przez parafinę. Teraz używam rzadko, przeważnie jako bazę do masek z żółtkami czy olejami.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-22, 22:03   #2675
dwudziestolatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
odzywki mosz trzymac ile chcesz, choc w lorysach chyba nie ma az tak wiele dobrego żeby trzymac godzinę
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
O dziękuję, dobrze że napisałaś, bo pewnie nałożyłabym za dużo

U mnie lorys dawał dość dobre efekty, jak gdzieś minutę wmasowywałam go we włosy, cały czas, nawet lekko się wtedy pienił. Jak trzymałam dłużej - obciążał, pewnie przez parafinę. Teraz używam rzadko, przeważnie jako bazę do masek z żółtkami czy olejami.

Dziękuję bardzo za odpowiedź
Stary 2011-02-23, 14:36   #2676
_dodi_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Bingo, bingo, bingo Cudowne są te maseczki, bierz wszystkie które są

No całkiem przyjemny składzik, wysoko masło shea, keratynka, panthenol, mnie silikon wysoko by obciążył, ale jeśli Tobie służą, to kupuj

Zdrowe włoski szybciej rosną Więc jak zetniesz zniszczone to ani się obejrzysz, a odrosną

Siedzę z kokoskiem na głowie, jak on pięknie pachnie
Troche mi ich szkoda bo urosly jakies 25 nawet wiecej od konca czerwca, ale jak widze te durne koncowki obrzydliwe to ..szkoda gadac..
tak jak mowilam musze mi odrosnac bo bardzo sie rozni dlugosc i jakbym teraz je robila to bym miala do polowy szyi co sie laczy z brzydkim wygladem.. takze czekam z 2 miechy i ida pod nozyce .. moze troche dluzej bo mam wymarzona fryzure na ważna impreze a tam potrzebuje dlugich wlosow .. a potem scinam .. ;D
_dodi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-23, 19:02   #2677
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _dodi_ Pokaż wiadomość
Troche mi ich szkoda bo urosly jakies 25 nawet wiecej od konca czerwca, ale jak widze te durne koncowki obrzydliwe to ..szkoda gadac..

25 ?! ;o od końca czerwca?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-23, 20:48   #2678
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
25 ?! ;o od końca czerwca?

szczerze wątpię
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 07:25   #2679
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _dodi_ Pokaż wiadomość
W takim wypadku musiałby Ci się utrzymać porost w okolicach 3,6cm miesięcznie. Jeśli tak jest naprawdę - zazdroszczę!
Ja dopiero od kilku miesięcy przyspieszam sobie porost a i tak widzę tendencję spadkową.. Chyba moja skóra przyzwyczaiła się do stałego zestawu ziół, muszę ją jakoś zaskoczyć.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

P.S.
Nie wiem, gdzie się zapytać, więc napiszę tutaj. Próbowała może któraś metody na szampon olejowy, czy jakoś tak? Chodzi mi o "oil shampoo" z TLHC:
http://forums.longhaircommunity.com/...ad.php?t=65063
Widziałam, że niektóre osoby pokochały tą metodę, niektórym nie przypadła ona do gustu, a ja jestem ciekawa, czy mogłabym w ten sposób zastąpić odżywkę
Stary 2011-02-24, 09:32   #2680
201605090958
Konto usunięte

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2531850 8]W takim wypadku musiałby Ci się utrzymać porost w okolicach 3,6cm miesięcznie. Jeśli tak jest naprawdę - zazdroszczę!
Ja dopiero od kilku miesięcy przyspieszam sobie porost a i tak widzę tendencję spadkową.. Chyba moja skóra przyzwyczaiła się do stałego zestawu ziół, muszę ją jakoś zaskoczyć.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

P.S.
Nie wiem, gdzie się zapytać, więc napiszę tutaj. Próbowała może któraś metody na szampon olejowy, czy jakoś tak? Chodzi mi o "oil shampoo" z TLHC:
http://forums.longhaircommunity.com/...ad.php?t=65063
Widziałam, że niektóre osoby pokochały tą metodę, niektórym nie przypadła ona do gustu, a ja jestem ciekawa, czy mogłabym w ten sposób zastąpić odżywkę [/QUOTE]
tatty, wczoraj do zwykłego szamponu dodałam parę kropel gliceryny i moje włosy nie potrzebowały odżywki, a przed myciem był kokos z olejkiem cytrynowym /dla zabicia zapachu kokosa od course/
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 09:52   #2681
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
Silikony mają tylko jedną zaletę, ochraniają włosy i tylko tyle wiec najlepiej dawć je tylko na końcówki, (mówie o tych które rozpuszczją się w wodzie) a przed zrobieniem maseczki czy zmoczenie końcówki w olejku najlepiej zmoczyć je wcześniej w wodzie
Cytat:
Napisane przez kinga15p Pokaż wiadomość
Nie chciałam tego komentować ale jednak muszę ;]. Będąc na wizażu a raczej czytając dłuższy czas wiem,silikony NIE są dobrym rozwiązaniem.

Biorąc pod uwagę, pogode i to jak moje włosy-końcówki reagują na mróz i zapewne otarcia o płaszcz itd. postanowiłam sięgnąć po silikony. A że macie mnie za tak niemądrą osobę to dopowiem, że mam zamiar maseczki używać kiedy będę wiedziała, że będę przebywać na zewnątrz, o oblepienie jak beton sie nie martwię, ponieważ nie doprowadze do tego,BD powinien sobie poradzić a jeśli nie, to sięgnę po któryś z moich bez silikonowych szamponów z sls ;] Głównym celem jest ochrona, i silikony w tym wypadku mi pomogą, dziękuje za uwagę ;]

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

niestety te robione przeze mnie mi nie służą
Posty sprzed dluższego czasu, ale chyba jednak się do nich odniosę
LoczuSiek- Ochrona to nie jest jedyna zaleta silikonów
Kinga-Będąc na wizażu a raczej czytając dłuższy czas powinnaś wiedzieć, że silikony NIE zawsze są złym rozwiązaniem.
Skoro tyle o nich czytałaś to wiesz zapewne jakie są ich rodzaje i co każdy z nich niesie za sobą dla włosów
Mając o nich taką wiedzę powinnaś być uswiadomiona jak ich używać aby służyły włosom
Nieprawdaż?

Co do samych silikonów- jak wspomniałam- ochrona to nie jest jedyna zaleta
Silikony potrafią wygładzić łuskę włosa na dłużej nie obciążając przy tym i nie zlepiając jak większość olei
Dodatkowo przydają się na wyjścia gdyż działają na włosy niczym makijaż na twarz- optycznie ejszcze abrdziej je upiększają
Gdy wie się jak używać silikonów i jak dbać o włosy- wie się, że na codzień używajac czegoś z dodatkiem silikonu- nie przeszkodzi on w transporcie aktywnym i wartościowych skłądników, gdy np. chcemy naolejować włosy, bądź przed myciem nałożyć na nie multiwitaminową maskę
Wszystko z umiarem
Znam dziewczyny z tego forum, którym silikony wybietnie służą i nie wystrzegają się ich Od pewnego czasu i ja do nich dołączyłam i jestem zadowolona z kondycji moich włosów.
Oczywiście- wiem jakich silikonów mogę używać w danych okolicznościach
Małe porównanie?
Silikonów nie używałam jeszcze na początku zimy, gdy były srogie mrozy...olejowałam niemal codziennie- chuchałam, dmuchałam na włosy aby nie daj Boże nie zniszczyły się końcówki...I co? Całe półroczne zapuszczanie poszło...pod nożyczki.
Teraz? Jestem ponad miesiac po ścięciu...Włosy sporo odrosły...i końcówki są w świetnej kondycji Tak samo jak i reszta włosów
Silikony kładę w minimalnych ilościach w postaci serum jedwabnego bądź kremu do loków i widocznie odżyły
Oczywiście nie nakładam ich codziennie, tym bardziej na mokre czy suche włosy po umyciu

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 10:41   #2682
whiskey
Zadomowienie

dziewczyny, używałam kiedyś różowej Isany (nie tej z Babassu chyba Vitmainpflefe Complex, panthenol tam był) do mycia odżywką i wszystko było ok.
teraz kupiłam Babassu i włosy (szczególnie czubek głowy mam tłusty. spróbuję jeszcze raz, no ale nie wiem co teraz robię nie tak. moze tamta różowa miała lżejszy skład?

wczoraj miałam robioną pielęgnację włosów z Welli, no i podcięłam 2 cm włosy i trochę pocieniowałam
no ale wciąż są nawet długie, ciekawe jak się będą układać.

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 12:20   #2683
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Ja kupiłam sobie wczoraj ten szampon aloesowy firmy MYPA. Ciekawa jestem jego działania, oceny ma dobre, analiza składu też na plus

Dzisiaj chyba wrócę do natury po maskę Shea (też Mypa)
Nie wzięłam jej wczoraj, bo nie byłam pewna czy to ta, ale teraz już wiem,że ona również ma super skład i dobre opinie.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 16:40   #2684
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
tatty, wczoraj do zwykłego szamponu dodałam parę kropel gliceryny i moje włosy nie potrzebowały odżywki, a przed myciem był kokos z olejkiem cytrynowym /dla zabicia zapachu kokosa od course/
Gliceryną nie dysponuję
Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
dziewczyny, używałam kiedyś różowej Isany (nie tej z Babassu chyba Vitmainpflefe Complex, panthenol tam był) do mycia odżywką i wszystko było ok.
teraz kupiłam Babassu i włosy (szczególnie czubek głowy mam tłusty. spróbuję jeszcze raz, no ale nie wiem co teraz robię nie tak. moze tamta różowa miała lżejszy skład?
Vitaminpflege Complex ma ta beżowa, może to było starsze opakowanie? Bo jakiś czas temu zmieniła kolor.
Do mycia odżywką zdecydowanie jest lepsza ta z Babassu - lepiej się pieni i nie ma Quaternium.
Stary 2011-02-25, 11:17   #2685
evciap0
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a ja mam problem z określeniem moich włosów. Zawsze mi się wydawało, że są proste, ale odkąd zaczęłam o nie "mądrze" dbać zauważyłam, że zaraz po umyciu są bardzo poskręcane. Niestety jak wyschną robią się znowu proste oprócz końcówek, które wywijają się we wszystkie strony

Przeglądałam wątek dla kręconowłosych, próbowałam wydobyć skręt, ale tak jak mówiłam jak już wyschną to czar pryska Powiedzcie mi czy mam walczyć o loki czy nie ma sensu o nie walczyć?

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:26   #2686
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja mam problem z określeniem moich włosów. Zawsze mi się wydawało, że są proste, ale odkąd zaczęłam o nie "mądrze" dbać zauważyłam, że zaraz po umyciu są bardzo poskręcane. Niestety jak wyschną robią się znowu proste oprócz końcówek, które wywijają się we wszystkie strony

Przeglądałam wątek dla kręconowłosych, próbowałam wydobyć skręt, ale tak jak mówiłam jak już wyschną to czar pryska Powiedzcie mi czy mam walczyć o loki czy nie ma sensu o nie walczyć?
moje włosy zachowują się podobnie, mokre są cudownie pofalowane/pokręcone, a jak wyschną to się prostują. ale że marzą mi się fale, dbam jak mogę i uczę się je okiełznać spróbuj po myciu w mokre powgniatać mocny żel do włosów, u mnie się sprawdza. po wyschnięciu włosów/żelu pougniataj ewentualne 'sklejenia' i może wtedy...
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:07   #2687
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
moje włosy zachowują się podobnie, mokre są cudownie pofalowane/pokręcone, a jak wyschną to się prostują. ale że marzą mi się fale, dbam jak mogę i uczę się je okiełznać spróbuj po myciu w mokre powgniatać mocny żel do włosów, u mnie się sprawdza. po wyschnięciu włosów/żelu pougniataj ewentualne 'sklejenia' i może wtedy...
Dzięki wielkie spróbuje z tym żelem. A nie wiesz czy wosk do włosów też nadałby się? Bo takie coś chyba mam w domu

40/40
Stary 2011-02-25, 12:12   #2688
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Cytat:
Dzięki wielkie spróbuje z tym żelem. A nie wiesz czy wosk do włosów też nadałby się? Bo takie coś chyba mam w domu
Żel nakładaj mokrymi rękoma a nie będzie się tak kleił, a jak chodzi o wosk to łatwo z nim przesadzic i efekt tlustych wlosow murowany po za tym wosk obciąża włosy bo je oblepia(to same sylikony przeważnie) dlatego ja go odradzam

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 12:34   #2689
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Żel nakładaj mokrymi rękoma a nie będzie się tak kleił, a jak chodzi o wosk to łatwo z nim przesadzic i efekt tlustych wlosow murowany po za tym wosk obciąża włosy bo je oblepia(to same sylikony przeważnie) dlatego ja go odradzam
Znalazłam piankę, troszkę jej nałożyłam, ale nic nie dała, bo włosy już coraz bardziej suche, a ja zaczynam przypominać rozkopaną wiedźmę

40/40
Stary 2011-02-25, 12:45   #2690
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam piankę, troszkę jej nałożyłam, ale nic nie dała, bo włosy już coraz bardziej suche, a ja zaczynam przypominać rozkopaną wiedźmę
pianka nie nadaje sie do utrwalenia lokow zrobi na glowie wate cukrowa tylko zel i bez alko koniecznie....zel nakladamy na wilgotne wlosy po czym ugniatamy badz robimy z koszulki plunking...po wyschnieciu jeszcze raz odgniatamy wlosy zeby zlikwidowac ewentualna sztywnnosc po zelu
Stary 2011-02-25, 12:58   #2691
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
pianka nie nadaje sie do utrwalenia lokow zrobi na glowie wate cukrowa tylko zel i bez alko koniecznie....zel nakladamy na wilgotne wlosy po czym ugniatamy badz robimy z koszulki plunking...po wyschnieciu jeszcze raz odgniatamy wlosy zeby zlikwidowac ewentualna sztywnnosc po zelu
To już wiem skąd ten wiedźmowaty wygląd Dziękuje za wskazówki spróbuję przy następnym myciu

40/40
Stary 2011-02-25, 13:47   #2692
poppy seed
Zakorzenienie

cześc dziewczyny
muszę zabrac się za odżywienie swoich włosków, bo straasznie zmarniały. i to niestety z mojej winy.
jeszcze półtora roku temu były ładne, zdrowe i gęste, niestety straciłam połowę w wyniku przebytej anoreksji. na szczęście udało mi się zatrzymać dalsze wypadanie włosów, ale są cały czas są rzadkie, słabe i matowe
była któraś z was w podobnej sytuacji? strasznie boję się, że w wyniku własnej głupoty do końca życia będę męczyła się z tym przerzedzeniem na głowie...

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 14:47   #2693
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny
muszę zabrac się za odżywienie swoich włosków, bo straasznie zmarniały. i to niestety z mojej winy.
jeszcze półtora roku temu były ładne, zdrowe i gęste, niestety straciłam połowę w wyniku przebytej anoreksji. na szczęście udało mi się zatrzymać dalsze wypadanie włosów, ale są cały czas są rzadkie, słabe i matowe
była któraś z was w podobnej sytuacji? strasznie boję się, że w wyniku własnej głupoty do końca życia będę męczyła się z tym przerzedzeniem na głowie...
Witaj
Też jakiś czas temu cierpiałam na to samo i moje włosy były w opłakanym stanie mimo stosowania wielu specyfików. Nic dziwnego-nieźle popsułam sobie organizm. Na szczęście w porę się opamiętałam i wolę nie wracać do tamtego czasu- blada skóra, ciągłe zmęczenie, walka z samą sobą i okropne, wypadające, rozdwajające się włosy- zero "piękna", które chciałam osiągnąć... .
Jakoś w marcu 2010 zaczęłam jeść normalnie i dostarczać organizmowi odpowiednie witaminy. Zniszczone włosy skróciłam o połowę.
Co kilka dni nakładałam olejek rycynowy na skórę głowy, olejowałam różnymi olejami, stosowałam wcierki na skórę głowy, nakładałam maseczki i z czasem włosy zaczęły odrastać. Jest wiele wątków, w których poleca się wartościowe produkty do włosów. A jak wiadomo- włosy, o które siędba szybciej rosną, odrastają. W miejscach przerzedzeń zaczęły wyrastać nowe włoski, masa "babyhair", które odstawały. Cieszył mnie każdy nowy włos i po dość krótkim czasie nie było żadnych przerzedzeń. Jednak po tym co przeżył mój organizm włosy nadal cierpią- szybko się rozdwajają, a przed rozpoczęciem "diety" nie miałam takich problemów. Niestety za takie rzeczy się płaci przez długi czas. Trudno przywrócić równowagę w organizmie.
Ważne żebyś zadbała o dietę. Ze swojej strony polecam różne wcierki do włosów i cierpliwość. Powodzenia i nie łam się- po kilku miesiącach pielęgnacji będziesz bardzo zadowolona .
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 15:57   #2694
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie wczoraj ten szampon aloesowy firmy MYPA. Ciekawa jestem jego działania, oceny ma dobre, analiza składu też na plus

Dzisiaj chyba wrócę do natury po maskę Shea (też Mypa)
Nie wzięłam jej wczoraj, bo nie byłam pewna czy to ta, ale teraz już wiem,że ona również ma super skład i dobre opinie.
Ja ją mam i na moje fale działa cudownie, w ogóle ja kocham masło shea
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:31   #2695
LoczuSiek5
Raczkowanie

zastanawiam się nad kupienien fajnego szamponu bez silikonów i SLSów czy cos mi polecicie ?
Stary 2011-02-25, 16:50   #2696
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LoczuSiek5 Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad kupienien fajnego szamponu bez silikonów i SLSów czy cos mi polecicie ?
tradycyjnie wyszukiwarkę
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:29   #2697
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
tradycyjnie wyszukiwarkę
Mam parę pytań. Może ktoś odpowie

1. do jakich preparatów konkretnie dodajecie glicerynę i w jakiej ilości?
2. jak stosujecie olejek rozmarynowy? czytałam, że nie można używać go bezpośrednio na skórę.
3. czy płukanki z pokrzywy i skrzypu przesuszają?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:37   #2698
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość

2. jak stosujecie olejek rozmarynowy? czytałam, że nie można używać go bezpośrednio na skórę.
1. ja czasem dodaję do masek, dodałam też parę kropel do odżywki w sprayu b/s
2. nie można bezpośrednio na skórę, ja rozcieńczam w wodzie pokrzywowej, można też w olejach (ale ja nie lubię dawać olejów na skórę głowy)
3. tu niestety nie wiem, bo nie używałam, ale jestem pewna że tatty będzie znać odpowiedź
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 19:41   #2699
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość

1. Pojęcia nie mam, nie dysponuję gliceryną.
2. Rozcieńczam w innych olejach, na przykład w kokosowym albo w rycynowym. Na powiedzmy 3 łyżki oleju nośnikowego 6 kropli olejku eterycznego.
3. Nie, nie przesuszają
Stary 2011-02-25, 19:46   #2700
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
1. ja czasem dodaję do masek, dodałam też parę kropel do odżywki w sprayu b/s
2. nie można bezpośrednio na skórę, ja rozcieńczam w wodzie pokrzywowej, można też w olejach (ale ja nie lubię dawać olejów na skórę głowy)
3. tu niestety nie wiem, bo nie używałam, ale jestem pewna że tatty będzie znać odpowiedź
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2536212 3]1. Pojęcia nie mam, nie dysponuję gliceryną.
2. Rozcieńczam w innych olejach, na przykład w kokosowym albo w rycynowym. Na powiedzmy 3 łyżki oleju nośnikowego 6 kropli olejku eterycznego.
3. Nie, nie przesuszają [/QUOTE]

Dzięki dziewczyny
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości