Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 21:28   #2671
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley jak dzień Wam zleciał?
Zawieźliśmy tz do pracy a potem do koleżanki do ciucholandu Wydałam 30zł jestem bogatsza o 2 bokserki a Misiek 4spodenki (2 na przyszły rok chyba) 1 spodnie, 4 bluzy i body . Wracaliśmy w korkach (piątek) Misiek się przespał w aucie, 10min w domku i na spacerek do sklepu i zabawa w ogródku. Trochę w domku zabawy i kąpanie i czas wolny mamusi

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

A z tymi drożdżówkami to wiecie... wszystko jest tak blisko 3 domy w tą i w tamtą.. .Głupio mi tak. Ale za miesiąc przyjeżdża siostra tz z narzeczonym to jego wyślemy

A Kakusia mi napisała że Dominiczka tak jej daje w kość że wieczorem nie ma siły z nami popisać Przyzwyczai się biedna, ja już się przyzwyczaiłam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 21:44   #2672
zebra666
Zakorzenienie

Lindsley pewnie, że się przyzwyczai okropny dzień za mną...ale to w K.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-06, 21:53   #2673
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley a kiedy na ślub idziecie siostry Tż ?

a jutro jadę na wykłady, ale w sumie to tylko na jeden chyba 3godzinny no i wolna chata będzie...babcia już na działce od wczoraj, tata ma swoje plany...
Stary 2011-05-06, 22:21   #2674
lindsley
Zakorzenienie

Oliwka we wrześniu

Michaś
Stary 2011-05-07, 21:08   #2675
lindsley
Zakorzenienie

Ale tu dzis tlumy

Michaś
Stary 2011-05-07, 22:09   #2676
Ollliwka
Zakorzenienie

lind a Ty co dzisiaj porabiałaś?
na planowaniu wieści od anesski
idę zaraz się myć i spać... jutro na 8 na wykłady
Stary 2011-05-07, 23:12   #2677
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lind a Ty co dzisiaj porabiałaś?
na planowaniu wieści od anesski
idę zaraz się myć i spać... jutro na 8 na wykłady
Pranie, obiad i latanie za małym wariatem po ogródku

Michaś
Stary 2011-05-08, 11:36   #2678
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Hej laski ja was caly czas podczytuje ale weny nie mam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-08, 15:38   #2679
weruczek
Zadomowienie

hejhej!
U nas wczoraj byli znajomi: było b. fajnie, ale w nocy nie mogłam spac: bolał mnie brzuch, zgnieciona przepona, a tadzio prawie sie nie rusza. I cos mi prztyka(tak pzreskakuje kiedy sie np. przeciagam)pod prawa piersia, ech. Jutro zaczynam SR (bez tżta: bo pracuje), a w srode do lekarza ide..

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 08:09   #2680
Ollliwka
Zakorzenienie

hej
a ja po weekendzie wykładowym, nie było tak źle...czasami łapały mnie skurcze w pachwinach takie, że ruszyć nie mogłam niczym a poza tym boli mnie brzuch i sama nie wiem czy jak na @ czy to od jelit znowu coś.

lindsley Tobie czop odszedł dopiero dzień przed porodem dobrze pamiętam? a jak było u Was zeberka, kakusia?
U mnie póki co cisza...

weruczku na którą masz SR?
ja mam wizytę w pt

dostałyście już te próbki z loveli?
ja z tydzień temu dostałam...zaadresowałam na Teściową i przyszły...moja przeklęta poczta chyba wtedy zabrała paczkę

byłam już z psem, w piekarni po chleb i teraz popijam herbatę. Dzisiaj muszę ogarnąć trochę dom bo babcia już na działce
Stary 2011-05-09, 08:40   #2681
zebra666
Zakorzenienie

Olliwka też jakoś dzień przed porodem

A próbke dostałam. Dałam czapusie i rękawiczki kuzynce, bo ma małą córeczke.

U mnie poczta i listonosze ok- wszytsko zawsze dociera. Teraz zaprenumerowałam "mamo to ja"i przyszedł pierwszy numer właśnie.

Stary 2011-05-09, 09:59   #2682
lindsley
Zakorzenienie

Oliwka a nie dziwią się na zjazdach że z takim wielkim brzuchem jeszcze chodzisz Jak mnie takie teksty wkurzają dobrze że mnie ominęło i wzięłam wszystkich z zaskoczenia

Dobrze pamiętasz, w środę rano zaczął czop odchodzić, taki podbarwiony krwią a w czwartek rano Misiek już był...

Dostałam paczkę z loveli, nic tylko siostrę dla Misia robić bo mam już 3 albo 4 czapeczki a bratowa tz nie chce bo też ma Do mnie wszystko dociera raczej...

A propo prenumeraty Mamo to ja - w tym miesiącu dodają kubek i sztućce z Nuka (chyba)

Misiek już na pierwszej drzemce, w zasadzie pewnie niedługo będzie się budził. Maruda straszny, obiadów jeść dalej nie chce. Zaczyna mnie to mocno wkurzać. Najlepsze są jogurty, cycek i biszkopty Wczoraj zrobiliśmy małego grilla i Michaś dostał mały kawałek kiełbaski i kilka ziaren kukurydzy z sałatki (bo nic innego nie chciał) zagryzł podpieczonym chlebem... W nocy chyba go brzuszek bolał bo często się budził, płakał, bąki puszczał A rano kupsztal zajeżdżał przypalonym mięsem

Michaś
Stary 2011-05-09, 10:57   #2683
Ollliwka
Zakorzenienie

lindsley mam kilka koleżanek z którymi mam kontakt i podziwiały właśnie, że taki mam brzuch duży (a mnie się wydaje nie aż taki duży) choć muszę przyznać, że przez ostatnie dwa tygodnie jest coraz ciężej już i buty zapina mi tż jedna powiedziała, że chyba ze 4kg już w brzuchu noszę a Zuzia ze 3200-3300 to już pewnie ma z taką wagą ja się rodziłam w sumie no, ale jeszcze planowo 2tygodnie są.

A bóle brzucha jak na @ to kiedy odczuwałyście? ja jakoś ostatnio dopiero ze 2-3 razy takie odczułam
pójdę w pt do lekarki to może i już coś się ruszy deko

a kiedy wyszedł nr "mamo to ja"? ten najnowszy?

na grilla mam ochotę, może w sobotę zrobimy

zjadłam jogurt gruszkowy z musli, wstawiłam 3 pranie, w ogródku na słońcu nie wysiedzę a w cieniu zasypiam więc może sobie drzemkę małą zrobię na kanapie
Stary 2011-05-09, 13:26   #2684
Kakusia
Zakorzenienie

Jestem

To ja zrobię tak - odpiszę na ostatnią stronę a z reszty stron będę dopisywać na bierząco bo jak znów najpierw nadrobię to potem znów braknie mi sił na odpisanie...

Olliwko mnie czop odpadał stopniowo - pierwszy kawałek na początku maja i jak widać - jeszcze miesiąc tam wychodziłam
Co do zjazdów - ostatni raz na uczelni byłam tydzień przed planowanym TP i pamiętam, że wykładowca jak zapytał to zszokował się co ja tu jeszcze robię i czy chcę Mu na wykładzie urodzić

Lindsley to nie na pewno te prezenty są? To ileś pierwszych osób dostaje? Na czym to polega? I kiedy trzeba im zapłacić za prenumeratę?
Czekam aż Dominiczka się obudzi - zjemy i ruszamy na spacer i na pocztę jeszcze muszę Twój adres znaleźć w moich folderach

My już zdrowe choć czasem jeszcze jakaś chrypka się oderwie.
No i jak już Lindsley pisała - miałam przeje*****ny tydzień Moja terrosystka tak ma tygodniowo - jeden tydzień aniołek drugi tydzień diabeł wcielony naprawdę momentami chciałam usiąść obok Niej i płakać jak dziecko z bezsilności Nie ma już dla Niej rzeczy niemożliwych ja nie mam w domu szafek - mam same szuflady i przesuwne drzwi garderobowe. Zawartość szuflad codziennie po 5 razy ląduje na zewnątrz i jest roznoszone po całym mieszkaniu... Ostatnio nauczyła się przesuwać drzwi od garderoby (a są od ziemii do sufitu mega ciężkie!!!) i roznosi moje ciuchy No i ostatni tydzień miała manię na lodówkę - chodzi parę razy na dzień otwiera mi lodówkę i wyciąga jedzenie nosz kurrrde ja nie wiem czy mam kłódkę na lodówkę zamontować
Jak Dominika spała ja siedziałam wykończona na łóżku i nie miałamsił nawet ręką ruszyć a co dopiero sprzątać prać czy udzielać się na necie....
W piątek poszłam z Nią do apteki odwiedzić koleżankę to zawojowała i tam wożąc po całej aptece wózek zaczepiając ludzi i zwracając na siebie wszystkich uwagę
A w sobotę i niedzielę jak TŻ był? Aniołek nagle!!! Czemu Ona taka jest tylko przy mnie?

Noi coraz bardziej stresuje się wyjazdem a raczej pakowaniem zorganizowaniem wszystkiego ehh.... Pewnie za niedługo będę miała do Was pytania a raczej prośby o rady

Zeberka jak po chrzcinach? Widziałam zdjęcia jakie ładne masz pazzzzurki
Wiesz że otworzyli nowy sklep SNC na Śląskiej przy rondzie? Byłam tam z TŻtem i Małą w sobotę na otwarciu - takie ceny że hej Kupiłam Dominice chustko czapeczkę letnią za 5zł, rajstopki z absami za 7zł jest mnóstwo bodów, krótkich spodenek za 5zł, no mnóstwo rzeczy nie byłam w stanie wszystkiego przejrzeć. I mnóstwo fajnych damskich rzeczy (paski do spodni za 2,50zł apaszki za 1zł stopki za 1zł ) i męskich rzeczy Także polecam.

Aod dziś w Biedronce 3-pack bodów z kr.rękawem za 15zł nie wiem czy któraś już pisała bo ja nie na bierząco

A no i oglądałam zdjęcia Weruczka w K WOOOOWW Kochana wyglądasz rewelacyjnie!!!!!!!! Jeszcze raz tu albo w K oficjalnie napiszesz o sobie wieloryb to nie odezwę się do Ciebie bo jesteś Laską!!!! Tak Ci pasuje brzuszek jak ślicznie wyglądasz na tym ostatnim zdjęciu co jesteś w sukience

To teraz idę nadrabiać stronę poprzednią

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-09, 13:34   #2685
lindsley
Zakorzenienie

Oliwko bóle jak na @ to w czasie porodu miałam

Mamo to ja chyba w pt dostałam

My już po pierwszej porcji ganiania po ogródku. Cieplutko, Misiek w body z krótkim rękawkiem i ogrodniczkach Do sklepu poszedł pól drogi na pieszo, ja nadwyrężyłam chyba rękę i mnie boli Ale dziś Kakkusia ma mi wysłać dętki to może pod koniec tyg będę znów wózkiem śmigać

Michaś od rana na jogurcie i cycku to przed chwilą wciągnął całą zupkę Nie dodałam dziś mięska to może w nim problem był a może mu się strajk znudził Teraz zagryza bananem, podbiegnie, ugryzie i leci do zabawek a ledwo do nich dojdzie to już wraca po następny kęs

Michaś
Stary 2011-05-09, 13:42   #2686
Kakusia
Zakorzenienie

Nadrabiam dalej
Olliwko ja miałam robione ktg po 38 tc 3 razy na zwykłych wizytach u Gin. a jak już trafiłam w 41tc na patologię no to tam 1x dziennie obowiązkowo.

Co do dopajania w upale - Nam zalecano w upały dopajać przegotowaną wodą i jak najczęściej przystawiać do piersi. Noi herbatki dostawała takie wiesz - koperkowe rumiankowe.

A rożka nie prałam bo i tak został użyty tylko 2 razy i za każdym razem na rożek najpierw rozkładałam tetrę (ze wzgl na to, że miałam ulewające dziecko). I teraz leży w szafie i ciągle pachnie nowością

Co do drętwienia - u niektórych ciężarnych to ponoć normalne - też tak miałam przez ostatnie 2 mce - mnie Gin. mówił, że tak już do końca może być i żeby kontrolować w domu ciśnienie ale nie stresować się.

Ufff już nadrobiłam Lindsley już pisała o Biedronce to przepraszam za kopie
Weruczku jak padło z wyborem wózka? Macie już jakieś typy?

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Lindsley a u Was nie ma wiatru? Bo u Nas też ciepło ale wietrznie, więc Dominika zawsze ma jakiś długi rękawek no i miała apaszkęz racji ze po chorobie...

I też osotatnio ma manię na nabiał - nic tylko by jadła jogurty serki homo, zupki je od niechcenia... jeszcze jajecznicę wcina i parówki. Ale czasem brakuje mi pomysłów co Jej dawać. O ile ze śniadaniami nie mam problemów, to z obiadek i podwieczorkiem owszem wybredna się ostatnio stała.....

A dziś z rana byliśmy na morfologii - a jak kłuli Dominikę to przy okazji pokłuli mnie a tak serio - mój tata mnie już zmusił żebym zrobiła kontrolne badania co z anemią...
Także przez ranne wyjście mamy trochę zakłócony rytm dnia i mi jeszcze Łobuz śpi

Aaa Zeberka przepisałam się do Twojej przychodni na północy aledo Kostkowej narazie. Jak mi nie spasuje to biegnę przepisać do Bartmana do szpitala i basta narazie ze zmianami

Nasza Córunia

Stary 2011-05-09, 16:20   #2687
zebra666
Zakorzenienie

Kakusia miło widzieć!

Paznokcie sama robiłam- nawet wyszło, ale dawno nie robiłam sobie nic sama to wątpiłam, że coś z tego będzie...

Na chrzcinach było super i odprężyłams się i zapomniałam o problemach, Piotrek był grzeczny- wyszalał się na amen

A to Pauline odwiedziłaś?

Nie wiem jaka Śląska i jakie rondo nie kojarze... ale ceny faktycznie super!

A musze Ci w końcu jakoś przekazać te pieluchy do wody, bo może właśnie na wyjeździe się Wam przydadzą...

to co opisujesz u Dominiczki od dawna mam z Piotrkiem tak, że współczuje ale przywykniesz. Z czasem nie jest lepieji pomysły coraz głupsze, ręce coraz dłuższe hehe.

Ja u Kostkowej 2 razy byłam na zastępstwie - nie uważam, że zła jest ale wole swoją- no lubie ją poprostu też bardzo. Tą, do której przepisałaś Dominiczkę znajomi sobie chwalą.

Piotrek daje popalić właśnie chumorkiem i mam go dosyć! Zła jestem ostatnio przez to co w K, ale może się uda to rozwiązać...

Stary 2011-05-09, 16:27   #2688
lindsley
Zakorzenienie

No wreszcie Kakusia

Jeszcze raz dziękuję za dętki

Ja na szczęście mam szafki ciężko otwierające się (dopiero doceniam bo zawsze mnie wku..ły) Ale coraz częściej Misiek się do nich też dobiera
Przynajmniej masz często robione porządki w szafach Moja mama ma taką dużą zamrażarkę z zamkiem na klucz, może Whirpool robi też lodówki zamykane:confused :

Zazdroszczę nowego sklepu... Szorty za 5zł

Do biedronki się przejadę skoro piszesz że długaśne...

Weruczek wieloryb ściemnia, ja to wiedziałam, zawsze ładna i szczuplutka to w ciąży też musi rewelacyjnie wyglądać

Tz bratowa też ostatnio narzeka na drętwienie ręki więc pewnie normalne... Ja już nie pamiętam, chyba w nocy czasem mi coś drętwiało

U nas dziś nie wieje. A w ogródku to już wgl bo z każdej strony osłonięte albo tujami albo budynkami... apaszkę MIsiek też zwykle nosi ale dziś już bez. Wczoraj nawet na chwilę zdjęłam mu czapkę bo miał taką cieplejszą (w sensie że nie całkiem cieniutką) ale po chwili przyniosłam mu cieniutką jednak... Po szczepieniu w taką pogodę będzie już tylko w czapce z daszkiem pewnie chodził... bez przesady, niektórzy noworodki latem bez czapek trzymają. Mama to mnie chyba

za wyniki morfo...

Michaś
Stary 2011-05-09, 17:05   #2689
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley moja Dominika jak skończyła miesiąc to praktycznie przez 2 upalne miesiące leżała w gondoli z gołą głową i tylko pampek na pupci ale miała pokaźnią czuprynę na główce która pod każdą czapeczką się pociła i dlatego
Dziś miała chusto-czapeczkę mega cieniutką co by uszka przysłonić
Kupię coś Michasiowi w tym sklepie i wyślę skoro nie macie ot tak od cioci

Dzięki za kciuki

Zeberka a wiesz gdzie jest Biedrona przy rondzie na Śląskiej? ta co się już na Katowice jedzie. Napewno wiesz no to w budynku Biedrony wejście obok jest nowy SNC

Z tymi coraz dłuższymi rękami to już doświadczam

Tak Paulę odwiedzam

Co do Kostkowej to już dwie osoby mi Ją zachwalały dlatego do Niej zaryzykowałam

Dziś właśnie spotkałam koleżankę która 2 tygodnie temu urodziła drugą córcię (pisałam Lindsley w esku ) - dawno nie widziałam takiej kruszynki i tak gadałyśmy w Biedronie o tych początkach, które koleżanka na nowo przeżywa, to aż mi się przypomniały początki ach swoją drogą miała gorszy poród niżpierwszy - a tak wielce mówią, że przy drugim jest łatwiej....

No i co mnie zaskoczyło - Jej wózek! Otóż ma Sprinta 3w1 ! byłam zachwycona oczywiście gondolą jechała ale odrazu poznałam po stelażu że to Sprint i super rozwiązanie na gondolę z dużymi piankowymi kołami i lżejszą spacerówkę! (Zeberka ze spacerówki zadowolona ) - także jakbyś Weruczek myślała jeszcze nad wózkiem to popatrz sobie na Sprint 3w1 - na allegro kumpela kupiła i do tego tani - 929zł stoją na all!

No i my po 2h spacerku - ciepluteńko - jednak krótki rękawek Dominice ubrałam i lniane rybaczki.

Ok, dziecko woła jeść

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

W Biedronce szykuje się dużo fajnych rzeczy doogrodu, z kosmetyków, dla dzieci.
A od 25maja ruszają kolejne promocje dla dzieci

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2011-05-09 o 16:46
Stary 2011-05-09, 17:32   #2690
lindsley
Zakorzenienie

Kakusia

A Misiek śpi już ponad 2h Ciężko mu było zasnąć ale chyba bardzo zmęczony był... Mam nadzieję, że przykryty jest (nie chce zaglądać bo się obudzi) a ma otwarte okno i krótki rękawek a w domu chłodno... Mieliśmy iść jeszcze do ogrodu... Może go delikatnie obudzić Będzie mi szalal do nocy

Michaś
Stary 2011-05-09, 17:39   #2691
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley jak chcę żeby Dominika się już obudziła to otwieram drzwi (jak śpi to nie są zamknięte ale przychylone) i generalnie nie chodzę już na palcach, nie uważam na to czy będę hałasować czy nie a jak nie pomaga to np włączam Jej ciuchutko radio otwieram okno żeby słyszała hałas z zewnątrz) itd

Ciekawe czy się załapię na dodatki z Nuka

Mi 10min temu zasnęła na drugą drzemkę no ale inaczej nie wytrzymałaby do kąpieli....

A tak w ogóle to w sobotę malujemy wszystkie drzwi pokojowe w mieszkaniu i mnie się umyśliło na brązowo ciekawe co z tego będzie... cała dpowiedzialność efektu spoczywa na mnie ajajajjjj

Idę obiad gotować - naleśniki z nadzieniem mięsnym na pikantnie

Nasza Córunia

Stary 2011-05-09, 17:45   #2692
zebra666
Zakorzenienie

Kakusia dlatego pisałam, że słyszałam, że też nie słyszałam nic złego o tej lekarce Poza tym z tej przychodni zadowolona jestem- jak będziesz chodziła na szczepienia wybieraj sobie czwartki i piątki kiedy są od rana. Ja przychodze w miare na czas i wcale długo to nie trwa wtedy. Bo w inne dni przed południem to makabra

Zamówiłam za punkty w aptece Piotrkowi poduche misiatą z pieskiem jutro Tż po nią idzie

A to tak myślałam, że o to rondo chodzi, ale pewna nie byłam. Mma nadzieje, że uda mi się tam kiedys dotrzeć... Tż-ta nie wyśle, bo on nic nie znajdzie i będzie tylko wkurzony, że daleko hehe.

My już po drugim spacerku u sąsiadów- czekoladke Piotruś dostał i bawił się w wiadrze z wodą.

Raz trafiłam w aptece na Pauline właśnie dlatego pomyślałam o niej

No sprinta widziałam w wersji z gondolą(verso czy jakoś tak), ale nie powiem nic o gondoli, bo nie wiem, ale jak chwaliła koleżanka to ja bym polecała, bo spacerówka jest świetna

Lindsley ale ma spanie ja bym obudziła- raz spał mi pod wieczór i dziękuje bardzo

Stary 2011-05-09, 17:47   #2693
lindsley
Zakorzenienie

Okno ma otwarte, drzwi uchylone, tz gadał przez tel, włączył jakiś kanał muzyczny wcale nie cicho... Chyba zajrzę do Młodego to wstanie

My mamy drzwi... stare drewniane w naturalnym kolorze i jest ok. Tylko wewnętrzne wejściowe są pomalowane na brązowo-sraczkowaty kolor i może uda mi się latem namówić tz na pomalowanie na ciemny brąz. Jedną futrynę mamy na brązowo-złoty (od nasze sypialni) pomalowaną i mi sie nie podoba, wolałam białe...

Co do biedronki, wkurza mnie to że jak mają jakies ulotki to on-line trzeba oglądać. Ja wolę ściągnąć pdf-a i tak oglądać... Teraz siedzę i przeglądam i ciśnienie mi się podnosi bo zanim mi się coś otworzy

Co kupujecie biedronkowego (wiem że temat już kiedyś wałkowany ale tak gwoli przypomnienia - ja stara już i skleroza mnie dopada)... Ja np tylko w biedronce serki homo, ciasto francuskie... Kupiłam podpaski ale nie podpasowały mi - kiepski klej mają albo co bo się nie trzymają, za to wkładki (takie pakowane pojedynczo w pudełkach) są ok...

Michaś
Stary 2011-05-09, 18:09   #2694
zebra666
Zakorzenienie

Z biedronki lubie pieluchy dada, chusteczki do pupy, srajtaśme, parówki drobiowe, serki homogenizowane, śmietanke do kawy i to takie pierwsze rzeczy co mi się przypominają...

My też mamy mase planów jeśli dojdzie do skutku to co w K napisałam...

Stary 2011-05-09, 18:57   #2695
Kakusia
Zakorzenienie

Zeberka patrze na all i gondola w Sprincie to nie verso poprostu Baby design Sprint 3w1 czasem pisze Sprint Plus.

Lindsley z biedronkowych:
- makarony
- ryż
- mleko
- mąka
- jogurty
- serki homo
- ręczniki papierowe 4pack
- worki śniadaniowe
- herbata zielona
- żelki
- mięso mielone
- warzywa mrożonki
- pierogi z truskawkami
- parówki
- płatki kukurydziane
- soczki takie małe a'la Kubuś czy Pysio
- jogurciki takie dla dzieci a'la Danonki
- olej
- chipsy
- płatki kosmetyczne
- krem do ciała taki w słoiczku BeBeauty
My jesteśmy Made in Biedronka

Body te 3pack są świetne - fajne gatunkowo - mięciutka bawełna i ładny wzorki (jest sporo jeszcze do wyboru). No i długie są jak kupuje już tylko 86tki tak 80 teraz kupiłam i są dobre spokojnie lato w nich obejdzie 86 były naprawdę duuuże.

Jak TŻ pójdzie kąpać Dominikę to napiszę co w nowych ulotkach wyczytałam
A co do ulotki - ja Lindsley zawsze biorę (albo TŻ mi bierze) z Biedronki ich gazetki - mnie nigdy online ani pdfy nie zastąpią przekładania kartek dziś zagrnęłam dwie gazetki z kasy

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2011-05-09 o 19:06
Stary 2011-05-09, 19:09   #2696
zebra666
Zakorzenienie

Kakusia, bo mi się popyrtało- baby design verso to sprint z przekładaną rączką.

Ja mam jeszcze pare bodziaków z pepco co nadal ma w nich luz, ale są już poplamione i sprane jak nie wiem anjlepszy bodziak jaki miałam to z mohini baby z cubusa. W prezencie dostał. Rozmiar 74 a rośnie z dzieckiem i nadal dobry i nie widać po nim, że się rozciągnął tak- wcale nie zrobiła się z niego szmata...

Na wieczór mam piwko w planie schodzą ze mnie emocje ostatnich wydarzeń i mimo wszytsko lżej mi... Czuje się prawie uwolniona jakby...

Stary 2011-05-09, 19:23   #2697
Ollliwka
Zakorzenienie

kakusiu to długo ten czop Ci odchodził faktycznie u mnie nawet nie zaczął...przynajmniej tak mi się wydaje, chyba bym go nie przegapiła
Z tym drętwieniem rąk to masakra...a stopę prawą mam jak FIONA
w tej prenumeracie "mamo to ja" prezenty otrzymuje tylko 300 pierwszych osób chyba

Co do rożka to go upiorę...a mam jeszcze jednego rożka takiego cieniutkiego - tż dostał razem z łóżeczkiem i dzisiaj dopiero wyjęłam zawartość reklamówki

Lindsley w biedronce kupowałam kiedyś dla mamy
śmietankę do kawy a poza tym
kawę mieloną
czipsy
ostatnio LODY są pyszne rożki marletto czy arletto nie pamiętam za 0,99 groszy
orzechy pistacjowe
no i te soczki co kakusia pisała

a mnie w biedronce wkurzało to, że kartą nie można było płacić ( a teraz to nie wiem czy już można)
Stary 2011-05-09, 19:41   #2698
zebra666
Zakorzenienie

Olliwka z tych lodów jadłam takie na patyku boskie chipsy też lubie...i soki plum.
Kartą nadal nie można płacić z tego co pamiętam...

Stary 2011-05-09, 19:51   #2699
Kakusia
Zakorzenienie

Kartą nadal nie można płacić.
Olliwko czopa łatwo przegapić np w wc albo będąc pod prysznicem ja w ostatniej chwili zauważyłam pod prysznicem jak coś ucieka z wodą i łapałam to żeby obadać co to

A po za tym jestem w✂✂✂✂i***na na maxa na TŻta jaaaaaaa................. .........

Nasza Córunia

Stary 2011-05-09, 20:10   #2700
zebra666
Zakorzenienie

Kakusia mój o dziwo ostatnio mi tak nie działa na nerwy- nawet sprzątnął w końcu to drzewo no i pokój wyremontował teraz to już musicie nas odwiedzic na kawe, bo nawet mi wstyd nie będzie do czego zapraszam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości