Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 10:52   #2671
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Mnie dziwi polityka niektórych firm, sklepów, sieciówek...
Wiadomo że panie mają nadskakiwać i molestować klienta ok...
Ale miałam pewne szkolenie, zadano pytanie: kogo obsługujesz najpierw? klientka której towar jest uszkodzony i chce go zwrócić, klientka zdecydowana na jakieś zakupy która już przymierza się do kupna nie wiem ekspresu tylko wybiera model czy kilka spacerujących?
Stwierdziłam że ta której towar jest uszkodzony bo jeżeli błąd był popełniony przez nas, jest niezadowolona z naszej winy, to powinna zostać obsłużona szybko i przyjemnie żeby jeszcze kiedyś chciała wrocić..
Dowiedziałam się że nie. Zostawiamy ją na sam koniec bo jak poczeka godzinę to może się rozmyśli bo ona już towar zakupiła, już ją mamy...
To przecież strasznie krótkowzroczne... Sklep który wydaje ci wadliwy towar, pracownicy cię zlewają i nie chcę go przyjąć a potem jeszcze problemy... No raczej do niego nie wrócisz nie? Ja bym nie wróciła.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:55   #2672
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Ale miałam pewne szkolenie, zadano pytanie: kogo obsługujesz najpierw? klientka której towar jest uszkodzony i chce go zwrócić, klientka zdecydowana na jakieś zakupy która już przymierza się do kupna nie wiem ekspresu tylko wybiera model czy kilka spacerujących?
Stwierdziłam że ta której towar jest uszkodzony bo jeżeli błąd był popełniony przez nas, jest niezadowolona z naszej winy, to powinna zostać obsłużona szybko i przyjemnie żeby jeszcze kiedyś chciała wrocić..
Dowiedziałam się że nie. Zostawiamy ją na sam koniec bo jak poczeka godzinę to może się rozmyśli bo ona już towar zakupiła, już ją mamy...
To przecież strasznie krótkowzroczne... Sklep który wydaje ci wadliwy towar, pracownicy cię zlewają i nie chcę go przyjąć a potem jeszcze problemy... No raczej do niego nie wrócisz nie? Ja bym nie wróciła.
Matko kochana, mam takie same obserwacje! Przecież klient, który nabył wadliwy towar, więcej do takiego sklepu nie wróci. I co z tego, że raz coś kupił? Firmy, które nie dbają o klientów, a jedynie o zysk, to dla mnie porażka.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 10:59   #2673
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
a do tego klient się wścieka i im dłużej przebywa w sklepie z wadliwym towarem ty zwiększa się prawdopodobieństwo, że "pęknie" i wykrzyczy jaka to nierzetelna firma co być może odstraszy niektórych potencjalnych klientów

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:02   #2674
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Firmy, które nie dbają o klientów, a jedynie o zysk, to dla mnie porażka.
No. A potem dziwią się że spadają wskaźniki
Jeszcze wymiana towaru najczęściej przebiega z wielką łaską.
"NO DOOOOBRA DAJ PANI TEN CZAJNIK JUŻ PODŁĄCZAM... Jesu no przecie się lampka świeci o to o co cho? To co że nie gotuje, może dzbanek z tego będzie"
:| :| :|
Stary 2011-06-03, 11:06   #2675
Paulinka675
Zakorzenienie

o tak strzeżcie się sieciówek

głupia polityka nadskakiwania przy kliencie, udawanie że się coś robi byle by robić cokolwiek, i płaca 1000zł za cały etat - dziękuję

raz weszłam do sklepu z naturalnymi kosmetykami wzięłam szybko co miałam wziąść i uciekłam bo pani stała mi nad głową

na rozmowie w benettonie zostałam pytana gdzie się ubieram i jaka jest moja sytuacja materialna bo pani chce zatrudnić kogoś kogo będzie satysfakcjonowała pensja 1100zł, pani się pyta czy przychodzę do ich sklepu, mówię że rzadko ale bywam, pani pyta czy pracownice sie mną zajęły, na to ja mówię, że nie, no i na koniec pyta czy wiem dlaczego tak się zachowały, na to ja że pewnie pensja nie motywuje pracowników i wyszłam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2011-06-03 o 11:14
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:09   #2676
muszynianka
Zakorzenienie

Ja na rozmowie musiałam opowiedzieć historię sklepu, podać kraj pochodzenia i podać przybliżoną liczbę sklepów w PL i europie. naprawdę.

Ale to było w odzieżówce :- P
Stary 2011-06-03, 11:18   #2677
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na rozmowie musiałam opowiedzieć historię sklepu, podać kraj pochodzenia i podać przybliżoną liczbę sklepów w PL i europie. naprawdę.

ja też i to był sklep jeans club

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 11:21   #2678
201610310857
Konto usunięte

Ja natomiast, jak byłam ostatnio na rozmowie to laska wypytała mnie o całe, CALUTEŃKIE życie prywatne, a zapomniała o podaniu stawki <lol>
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 11:23   #2679
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

O Mnie zawsze dziwi, jak do pracy za 1000 zł przeprowadza się rozmowy kwalifikacyjne jak na menadżera i wymaga nie wiadomo czego
Stary 2011-06-03, 11:26   #2680
muszynianka
Zakorzenienie

Nie wiem skąd to się bierze. Nieskomplikowana praca za najniższą krajową a oni mnie maglowali jakbym miała być pracownikiem naukowym NASA.
-Jakie będą pani obowiązki?
-bla bla bla bla bla dbać o ekspozycję bla bla bla przyjmować towar bla bla bla sporządzać raporty bla bla bla
-czym dla pani jest dbanie o ekspozycje?
-prasowanie ubrań, układanie ich na wieszakach, wiadomo prace porządkowe mycie podłóg, luster, witryny, składanie ubrań, przenoszenie ich z przymierzelni...
-mhm tak układanie ubrań, a jak układamy ubrania?
-bla bla bla bla i uczono mnie by chować metkę do środka
-świetnie, a czemu chowamy metkę do środka
-by klient najpierw zachwycił się produktem, dopiero później zdał sobie sprawę z ceny
-super bla bla bla

Ludzie bez przesady raz siedziałam prawie godzinę i gadałam o zmywaniu podłóg i składaniu ubrań... :|

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
O Mnie zawsze dziwi, jak do pracy za 1000 zł przeprowadza się rozmowy kwalifikacyjne jak na menadżera i wymaga nie wiadomo czego
No :|
Jak pani określi jaką pozycję pani zdaniem zajmuje nasza sieć na rynku... Jaka jest grupa docelowa klientów, kryterium wiekowe, płeć, zarobki, jaka kolekcja kierowana jest do danej grupy osób
I 1500 innych. Ostatnio się na rozmowy trochę nachodziłam jak szukałam pracy... No masakra
Stary 2011-06-03, 11:26   #2681
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
-by klient najpierw zachwycił się produktem, dopiero później zdał sobie sprawę z ceny
O, to już wiem, czemu metka z ceną jest czasami niemożliwa do znalezienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 11:28   #2682
muszynianka
Zakorzenienie

Ta masz ją schować wkręcić zakręcić ma być malutka niewidoczna...
I po zamknięciu sklepu każdą rzecz z osobna oglądasz i chowasz metkę.
Do mnie jako klientkę doprowadza do @#$@##($@ osobiście...
Stary 2011-06-03, 11:31   #2683
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ta masz ją schować wkręcić zakręcić ma być malutka niewidoczna...
I po zamknięciu sklepu każdą rzecz z osobna oglądasz i chowasz metkę.
Do mnie jako klientkę doprowadza do @#$@##($@ osobiście...
Mnie też. Choćby rzecz była śliczna, ale w cenie nie dla mnie, to i tak jej nie wezmę - czy dowiem się o cenie po 5 sekundach czy dopiero przy kasie. A szukanie ceny doprowadza mnie do szału, bo ta powinna być dobrze widoczna.
Stary 2011-06-03, 12:14   #2684
warm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mnie też. Choćby rzecz była śliczna, ale w cenie nie dla mnie, to i tak jej nie wezmę - czy dowiem się o cenie po 5 sekundach czy dopiero przy kasie. A szukanie ceny doprowadza mnie do szału, bo ta powinna być dobrze widoczna.
Dokładnie mam tak samo!! Wkurza mnie też jak widzę ogromny napis TOP/T-SHIRT - 19.90 a na stole/półce pełno bluzek, t-shirtów, topów 3 razy droższych a gdzieś tam 2 czy 3 faktycznie po 19.90zł.

Staram się nie wchodzić do pustych sklepów, bo czuję się jakby mnie wszyscy obserwowali i analizowali każdy mój krok. Kiedyś na rozmowie do sklepu odzieżowego Pani "kierownik" mówi: jeżeli wszystko zrobisz i nie będzie już nic do roboty (czyt. i tak by się coś znalazło) to udawaj, że coś robisz - składaj 5 razy uprzednio złożone bluzki

warm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 12:35   #2685
201610310857
Konto usunięte

hm. Ostatnio miałam przyjemność pracować przez chwilę w Levisie. Tam to ceny są zawrotne
Ogólnie bardzo fajna atmosfera w pracy, naprawdę, super
Jak byłam pierwszy raz to dziewczyny kilkakrotnie mi przypominały,m bym chowała cenę.
Ps. nie przypuszczałam, że w moim mieście w takim sklepie będzie tak dużo ludzi.
Stary 2011-06-03, 16:56   #2686
emelie
Wtajemniczenie

NIEZMIERNIE mnie wkurza mylenie feministek z nienawidzącymi facetów, zaniedbanymi, wrednymi babsztylami

Często na forach, a także w życiu, można spotkać się w kobietami, które facet rzucił/zdradził/skrzywdził, wiec one mężczyzn nienawidzą, bo faceci są be i zostają "feministkami"

Przypominam, że PRAWDZIWE feministki (a nie niedojrzałe emocjonalnie kobietki, które facet skrzywdził) walczą o równość OBU płci, a nie o wyższość kobiet nad mężczyznami.

Jestem zadbaną feministką i kocham facetów
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 19:23   #2687
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
NIEZMIERNIE mnie wkurza mylenie feministek z nienawidzącymi facetów, zaniedbanymi, wrednymi babsztylami

Często na forach, a także w życiu, można spotkać się w kobietami, które facet rzucił/zdradził/skrzywdził, wiec one mężczyzn nienawidzą, bo faceci są be i zostają "feministkami"

Przypominam, że PRAWDZIWE feministki (a nie niedojrzałe emocjonalnie kobietki, które facet skrzywdził) walczą o równość OBU płci, a nie o wyższość kobiet nad mężczyznami.

Jestem zadbaną feministką i kocham facetów
Oj tak Jak przeczytałam dzis wypowiedź w jednym czasopismie "A poza tym feministki to dziwnym trafem same nieatrakcyjne laski" to sie załamałam Albo jedna dziewczyna mówiła, że ona lubi jak faceci jej ustepuja miejsca i przepuszczaja w drzwiach, a feministki chcą jej to odebrać

Ludzie pamietajcie - feminizm ≠ feminazizm
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:17   #2688
peggy_blue
Zakorzenienie

kurde, jak ja nie mogę ludzi, którym raz się w czymś pomoże, to przyczepiają się jak pijawki i nawet im się nie chce wpisać w google czegoś, bo lepiej zapytać mam koleżankę rok młodszą, studiujemy na tym samym wydziale, więc oczywiście zaproponowałam, że jej pomogę, jak będzie miała jakiś problem... wczoraj spytała się, czy nie zrobię za nią godzinnego testu na angielski przez internet, nie dało się jej żadnym sposobem spławić... a dziś pyta czy znam wykładowcę jakiegoś. Ja na to, że nie znam, ale niech poczyta na gronie naszego wydziału, a ona na to, że nie wie, jak tam się poruszać, czy bym tego za nią nie zrobiła i wielkie zdziwienie, jak powiedziałam, że nie
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 20:49   #2689
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
hm. Ostatnio miałam przyjemność pracować przez chwilę w Levisie. Tam to ceny są zawrotne
Ogólnie bardzo fajna atmosfera w pracy, naprawdę, super
Jak byłam pierwszy raz to dziewczyny kilkakrotnie mi przypominały,m bym chowała cenę.
Ps. nie przypuszczałam, że w moim mieście w takim sklepie będzie tak dużo ludzi.
A jaka konkluzja postu?
Pracujac za granice i majac z niej kase w Polsce weszlam do Big Stara i kupilam sobie tam dzinsy,wiec bylo to okazjonalnie once in a lifetime przezycie, tak to nie chce mi sie tyle dawac za spodnie
W mlodosci cala rodzina sie dla mnie na spodnie lub buty skladala,bo wiedzieli,ze kupuje rzadko i nie byle bazarki

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Aha- ja jeszcze nie lubie, gdy obsluga jest juz nie tylko niepomocna (standard w PL) ale tez chamska! Ostatnio moj chlopak, ktory nie jest Polakiem nie mogl zrozumiec,czemu w PL "ludzie sa zli na ciebie, jesli o cos ich pytasz?"
Przyklad- wymieniamy waluty. Podchodzimy, pani tam zerka na nas z ukosa i nawet sie ne przywita. Mowie ,co chce na ile wymienic. Bierze kase. Banknoty sie drukuja. Wydaje nam kase (nic przy tym nie mowiac i na nas nie patrzac).
Na koniec TZ zapytal,zebym poprosila o kwit ta pania a ona jak tylko to uslyszala,to warknela "DRUKUJE SIEEEM!" Mnie to bawilo, bo mowilam chlopakowi ,ze tak w PL jest,ze czasem ludzie tacy sa a on nie chcial uwierzyc
W kazdym razie na szczescie spotkalismy sie tez z normalna, fajna obsluga
Pozniej uzgodnilismy,ze zapewne jej pensja do niczego ja nie motywuje, ale ja sie upre- manier albo jestes nauczona albo nie.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 20:59   #2690
201610310857
Konto usunięte

w zasadzie żadna, w każdym razie byłam zdziwiona, jak przyszedł koleś i poszukiwał na gwałt spodni w jego rozmiarze, bo "jadę zaraz na działkę i jakieś spodnie do chodzenia są mi potrzebne"
po prostu, zawsze myślałam, ze moje miasto jest bardziej biedne
nieważne..

Co do wykorzystywania tez mnie to wkurza, ostatnio pisze do mnie koleżanka, która pisze, jak coś chce: Magda, mam prośbę, umów mnie do X.(ginekolog), bo ja nie mam jej nr telefonu na tej karcie sim. TYLKO NIE ZAPOMNIJ.

Tak się wściekłam, zwłaszcza, ze był to sms o godz. 4:54 (nad ranem). Chyba sobie śmie żartować, odpisałam jej numer telefonu do przychodni.
Stary 2011-06-03, 21:04   #2691
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
w zasadzie żadna, w każdym razie byłam zdziwiona, jak przyszedł koleś i poszukiwał na gwałt spodni w jego rozmiarze, bo "jadę zaraz na działkę i jakieś spodnie do chodzenia są mi potrzebne"
po prostu, zawsze myślałam, ze moje miasto jest bardziej biedne
nieważne...

A ciekawe, tez myslalam,ze Lewisy sa 'na miasto'

Cytat:
Stary 2011-06-03, 21:20   #2692
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość

na rozmowie w benettonie zostałam pytana gdzie się ubieram i jaka jest moja sytuacja materialna bo pani chce zatrudnić kogoś kogo będzie satysfakcjonowała pensja 1100zł, pani się pyta czy przychodzę do ich sklepu, mówię że rzadko ale bywam, pani pyta czy pracownice sie mną zajęły, na to ja mówię, że nie, no i na koniec pyta czy wiem dlaczego tak się zachowały, na to ja że pewnie pensja nie motywuje pracowników i wyszłam
za całą taką pensyjkę pracownica może sobie raptem 3 bluzki kupić w "swoim" sklepie.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:45   #2693
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
za całą taką pensyjkę pracownica może sobie raptem 3 bluzki kupić w "swoim" sklepie.
...jesli mieszka z rodzicami i maminka gotuje obiady i robi kanapki do pracy i jest [podwozona przez tatke do pracy,to moze 3 beda

Cytat:
Stary 2011-06-03, 22:58   #2694
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
A ciekawe, tez myslalam,ze Lewisy sa 'na miasto'
Nawet nie na miasto, a na jakieś lepsze okazje
No, ale cóż, może i mnie będzie stać za kilka lat kupić se portki na działkę (której póki, co nie mam) za 400 zł

ps. nie wiem, czy powinnam wyczuwać ironię, czy nie
Stary 2011-06-03, 23:11   #2695
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie na miasto, a na jakieś lepsze okazje
No, ale cóż, może i mnie będzie stać za kilka lat kupić se portki na działkę (której póki, co nie mam) za 400 zł

ps. nie wiem, czy powinnam wyczuwać ironię, czy nie
Uwierz,ze nie trzeba tylu stow na dobre portki
Ostatnio wyczailam super jakosc w H&M (gdzie w UK jest tani jak barszcz).
I nawet inne sieciowki maja dobra jakosc, wiec pozostaje tylko milosc do metek,jak ktos chce

Cytat:
Stary 2011-06-03, 23:14   #2696
201610310857
Konto usunięte

Mam portki Vero Mody i też są całkiem w porządku dla mnie
Stary 2011-06-03, 23:24   #2697
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do wykorzystywania tez mnie to wkurza, ostatnio pisze do mnie koleżanka, która pisze, jak coś chce: Magda, mam prośbę, umów mnie do X.(ginekolog), bo ja nie mam jej nr telefonu na tej karcie sim. TYLKO NIE ZAPOMNIJ.

Tak się wściekłam, zwłaszcza, ze był to sms o godz. 4:54 (nad ranem). Chyba sobie śmie żartować, odpisałam jej numer telefonu do przychodni.
No to już bezczelność! Strasznie mnie takie osoby irytują!Dobrze zrobiłaś!
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-03, 23:35   #2698
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O, to już wiem, czemu metka z ceną jest czasami niemożliwa do znalezienia
Szkoda, że czasami też ciężko rozmiar dojrzeć.

A ja najpierw i tak zawsze patrzę na skład ubrań, potem dopiero na cenę Bo swetry 100% bawełny mnie nie kręcą

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:29   #2699
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
Pozniej uzgodnilismy,ze zapewne jej pensja do niczego ja nie motywuje, ale ja sie upre- manier albo jestes nauczona albo nie.
Zwłaszcza u nas, gdzie jednak większość spotykanych osób zarabia mniej niż więcej, jakb tak wszyscy z pensją poniżej 2 tysi byli zwolnieni z manier- zagryźlibyśmy się Mnie też wkurza jak nikt nie ma siły odpowiedzieć na moje "dzień dobry, dziękuje", na przykład w sklepie.... Jeszcze pal licho jak siedzi sobie pani na kasie w biedronce, bo czaasem nachodzi mnie refleksja, że to może jej 10 godzina i jest po prostu wyczerpana, głodna i wściekła... Ale ostatnio stały sobie w spożywczaku 3 paniusie, spokojniutko plotkowały, zlustrowały mnie od stóp do głów, ale wydusić odpowiedzi na moje powitanie już nie były w stanie...

I jeszcze dorzucę: denerwuje mnie jak ktoś najpierw pyta mnie co studiuje, ja odpowiadam-prawo, i w 95% pada odpowiedź- "a wiesz, że możesz po tym teraz nie znaleźć pracy".

Jak ktoś nie szuka to nigdy nie znajdzie. Mam świadomość, że po każdym kierunku teraz może być trudno ze znalezieniem pracy (zwłaszcza po humanistycznych i pseudohumanistycznych jak moje), ale niezmiernie wkurza mnie takie gadanie. Może od razu zanim iść na studia strzelmy sobie grupowo w łeb. Z takim nastawieniem to chyba jedyne rozsądne wyjście...

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-06-04 o 09:42
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:39   #2700
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Mnie dziwią osoby które narzekają na biedę w domu, że rodzice pożyczki spłacają, panika przed każdym egzaminem, że na warunek nie stać i trzeba będzie ze studiów zrezygnować, a w tym samym czasie codziennie żarcie na mieście- ja rozumiem, że można czasem nie zdążyć zrobić sobie kanapki lub zapomnieć, ale codziennie? Można też raz w tygodniu przejść się do większego sklepu i kupić zapas batoników, zamiast kupować 2 razy droższe na uczelni. Do tego kupowanie ciuchów, na które ze względu na cenę w życiu bym nawet nie spojrzała, soczewki kontaktowe 3 razy droższe niż moje - a podobno to ja jestem ta 'bogata' bo moich rodziców było stać na wynajęcie mieszkania (z kimś na spółkę oczywiście), zamiast tłuc się w akademiku.
Dodam, że studiuję nauki ścisłe, więc byłam przekonana, że tacy studenci potrafią liczyć i logicznie myśleć, a jednak nadal większość jest zszokowana, że pieniądze im po prostu znikają...

Druga sprawa, która mało, że mnie dziwi to jeszcze strasznie wkurza. Dyslektycy którzy walą takimi błędami, że oczy bolą i tłumaczą się papierkiem. Sama jestem dyslektykiem, a jak ktoś znajdzie błąd ortograficzny w moim poście to gratuluję Bez względu na diagnozę da się nauczyć ortografii - trudniej to nam przychodzi, więcej pracy trzeba w to włożyć, ale się da. Na dodatek pisząc coś na komputerze można przecież sprawdzić w google jak ma się jakieś dylematy co do pisowni.
Pisząc w pośpiechu, owszem- robię błędy, bo na tym polega moja przypadłość. Ale gdy mam czas do zastanowienia się nad pisownią- prawie nigdy i długo na takie efekty pracowałam.
Ludzie tłumaczący się papierkiem są zwykłymi leniami.

Edytowane przez 201804271242
Czas edycji: 2011-06-04 o 09:41
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości