|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ligotka witamy w gronie
![]() ![]() ![]() jak się czujesz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
ile dziewczynek przybywa...ach
![]() witajcie!
#2673 |
Zakorzenienie
|
hehe, a martwiłyście się, że mało dziewczynek
![]() ligotka witamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
BAN stały
|
Ja urodziłam Gosię jak miałam 18 lat,dlatego ta różnica między nią,a najmłodszą kruszynką jest aż taka.
Cała rodzina jest zachwycona,tylko mąż czasem narzeka na ten babiniec ![]() Dobrze,że mamy synka,bo mówi,że chyba by oszalał z tyloma kobietami w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Dzieki za miłe przyjęcie!
Czuje się całkiem dobrze, mała czasem daje mi ostro popalić, leżała już główką w dół, niestety w sobote postanowiła że nie jest jej najwygodniej i położyła się w poprzek, co powoduje że czuje każdy jej ruch ![]() ![]() ![]() ![]() Ach i znow zapomniałam dodać coś o sobie, jestem z Siemianowic Śląskich, to bedzie nasze pierwsze dziecko, małżeństwem jesteśmy od ponad dwóch lat. Mała troszke nas zaskoczyła, po ślubie staraliśmy się, ale po wielu perypetiach odpuscilismy, zmieniłam prace i bach wpadka hehe, ale oczywiscie bardzo sie cieszymy! Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-20 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() ![]() Mój mąż właśnie stwierdził, że brzuch mi się obniżył... ![]() Zaczynam się załamywać. Jeszcze tylko i aż dwa tygodnie!!! Żebym tylko wytrzymała... ![]() ![]() ![]()
#2677 |
BAN stały
|
A powiedzcie mi,mamusie
![]() Bo ja niestety tak,jak na razie 3 kg ![]() Niby wszystko w normie,mała dobrze przybiera na wadze,ale ja coś zmarniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
ligotka a jak po ćwiczeniach w SR
![]() ![]() ![]() olbka zaciska nóżki, zaciskaj, dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. przy tym generatorze nie da rady sie spocic. prasuje sie tak szybko ze nie zdazysz nawet zauwazyc ze ciuszek jest prosciutki ![]() Cytat:
NO i ja biore gyno femi...cos tam (globulki) dzis mnie pipka.....swedzi..... ostatnio ktoras z was tak miala. przeszlo????? muron w 1 ciazy nie lało sie ze mnie az tak. no ale wtedy nie mialam krążka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
BAN stały
|
Uff...to dobrze
![]() Wiesz,pierwszy raz miałam taką sytuację. Nigdy nie przytyłam dużo(najwięcej 9 kg,przy drugiej ciąży),z natury jestem kościotrup,ale teraz,po tym spadku wagi,to się przestraszyłam nie na żarty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety tyję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
ja już nie wiem co skurczem a co uciskiem, płakać mi się chce...
gosiaczek, mnie się jakoś tam nie leje, ale jesli to nie tak gęsto;-) Zeswiruję, nie wiem jak przetrwam święta.... jedyna fajna rzecz wczoraj to ważenie ![]() ![]()
![]() |
#2684 | |
BAN stały
|
Cytat:
Natomiast do mojego ginekologa mam pełne zaufanie,prowadził wszystkie moje ciąże,a teraz chodzi do niego moja córka ![]() A co do tycia..wiesz co,z doświadczenia wiem,że jeśli pochłania nas opieka nad maleństwem,to najszybciej gubimy kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
lilijka3 taaa były, tak to jest jak sie nie cwiczy, a nagle (i to przy publice) trzeba sie troszke powyginac
![]() ja schudłam na samym początku 4kg, teraz tez przybieram i to w zwatrazajacym tempie... Jelly37 a nie masz czasem diety cukrzycowej, slyszalam ze wtedy sie spada z wagi?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
BAN stały
|
Ligotko,nie mam,jestem zdrowa,wszystkie badania w normie.
Lekarz powiedział,że ''taka moja uroda'' ![]() Przed tą ciążą ważyłam zaledwie 50 kg. Z tym,że w mojej rodzinie to normalne,wszystkie kobiety były wysokie i szczupłe,ale mnie często nawet obcy ludzie podejrzewają o anoreksję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja to należę do panikar (przynajmniej mi się tak wydaje) i pewnie tak samo jak Ty będę reagować Jelly37 fajnie z tym ginekologiem. Ja chodzę do takiego, do którego chodziła teściowa, jej siostra i jeszcze parę innych osób ![]() ligotka hehe, szkoda, że w środę jest ostatnie spotkanie......bo przyznam, że jest wesoło, a i ja jakoś czułam się zajęta, a nie tylko siedzenie w domu....... Porządki świąteczne też podzieliłam sobie na kilka etapów. Czekam aż woda mi się nagrzeje i biorę się do roboty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Witam nowe wizażanki
![]() I już po weekendzie, wczoraj wieczorem nadrobiłam wszystkie posty od piątku, ale już nie miałam siły pisać. Na zakupach nic ciekawego w H&M jeden wieszak z ciuszkami dla maluchów przeceniony ![]() Jedynie co kupiłam to dresik i ogrodniczki dla małej . Marika chyba pytała jak długo podgrzewa się mleczko w tych podgrzewaczach ,Ja wypróbowałam mój nowy TT i powiem Wam że bardzo szybko kwestia do 3 min. i gotowe do picia . poza tym , czekamy na święta ![]() Gosiaczku co to za generator pary o którym piszesz ?
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-20 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
BAN stały
|
Mój pan doktor jest po 50
![]() Pamiętam,że jak zobaczył Gosię,to krzyknął: ''Ależ Ty jesteś podobna do mamy!'' ![]() Bardzo wyluzowany ![]() Profesjonalista w każdym calu,że tak powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a tu święta tak bym popakowała, pochodziła, poprzygotowywała. Buu. Cóż za rok;-) A miałam dziś drugi, z bólem krzyża. Buuuuu. Minęły mnimi ok 3,5 godz, więc jeszcze ok. I jak tu być spokojną? Był krótki jak wczoraj.
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
Muron pamiętam jak się bałam żeby wytrzymać do wyznaczonego terminu CC , też miałam wszystkie możliwe objawy nadchodzącego porodu, łącznie ze schizami
![]() ![]()
#2692 |
Zadomowienie
|
Witam! Ja już po wizycie...za tydzień mam znowu wizytę +KTG, teraz już tak będzie do porodu...
Co u mnie? KTG wyszło okej, tak, jak ostatnio...ale! Obniżył mi się brzuch (widać żebra, lekarz wsadził na płasko dłoń), także mam zwiększoną dawkę magnezu, mam dużo leżeć i odpoczywać...bo główka dzidziusia już b. nisko jest, może wcześniej chcieć wyjść...ale gin nie był jakoś specjalnie zaniepokojony ![]() Za tydzień mam też GBSa robionego. Czyli w poniedziałek mam usg, a we wtorek od rana KTG i wizyta. Aha, no i Tardyferon znowu mam brać...bo wyniki hemo spadły... Szczerze, nie jestem jakoś specjalnie zmartwiona tą wizytą, lekarz stwierdził, że jest okej, skurcze moje jak na ten tydzień są w normie, oczywiście w razie "w" mam dzwonić. A to obniżenie brzucha to u pierworódek ponoć nawet miesiąc przed porodem występuje, także nie mam się martwić, tylko obserwować swoje ciało...łatwo mówić, ja w takim razie mało spostrzegawcza jestem...wczoraj, jak brałam prysznic, to mąż się mnie zapytał, czy ja zawsze tak nisko brzuch miałam, a ja go wyśmiałam ![]() Mały na KTG szalał strasznie...myślałam, ze ten guzik popsuję, bo cały czas musiałm go naciskać ![]() mysiopez - gratuluję rocznicy! Justine - daj znać po wizycie! Muron - 3maj się dzielnie w domku! No i gratuluję tego bilansu na koniec - ja już teraz jestem ponad 12kg do przodu ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-20 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Rozeznanie
|
GOSIACZKU właśnie napisz o jakim generatorze pary piszesz
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |||
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() A ja wlasnie wrocilam z praktyk i....masakra...stracilam prawie glos, mowie tak jakbym wczoraj sie upila i to tak ostro ![]() ![]() ![]() ![]() I w ogole zauwazylam, ze ostatnio czesto mnie cos przeczyszcza...A do tego kompletnie stracilam apetyt ;/ albo np.czuje ze jestem gloda, ale nie mam na nic ochoty...nic mi nie smakuje...ani chleb, ani ziemniaki, ani mieso, ani ser, jogurty, warzywa, owoce...NO DOSLOWNIE NIC ;/ i nie wiem co mi jest...wpycham na sile, ale jem 2x mniej i normalnie wciaz mi sie wszystko cofa ;/ Cytat:
![]() A dzis sie dowiedzialam ze moj tata marudzi na ta propozycje, bo mama mu juz powiedziala... ![]() ![]() A wkurza sie o ten wyjazd, bo przeciez ja sobie nie poradze, poza tym jak to tak mozna bez slubu i w ogole mu sie ten nasz uklad nie podoba i ja widze jak go trzesie jak przychodzi do mnie TZ ![]() Przykro mi troche ze ma takie nastawienie do nas...ale sam sie troche nakreca...a jak chcialam z nim wczoraj porozmawiac to sie nie dalo bo oczywiscie nie mial humoru... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mama mi obiecala ze w razie czego to ona szybko wypierze kilka ciuszkow dla malucha jak pojade do szpitala ![]() ![]() Kochana dasz rade, wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki ![]() ![]()
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
wera bez obaw! Zdazymy
![]() Poza tym mysle ze nie powinnas tak martwic sie zdaniem taty, tylko po prostu pogadajcie z nim najlepiej oboje, moj tata tez az do dnia slubu marudzil ze jemu sie nie podoba takie mieszkanie bez slubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
Aha! Pytałam się ginka o te potrawy świąteczne - otóż można jeść wszystko, byleby z umiarem
![]() Powiedział, że wszelkie rybki smażone, w galarecie, czy gotowane, jak najbardziej można (poza wynalazkami w stylu panga oczywiście), śledzie też można, choć ze względu na sól nie za dużo...mak, kapusta - tak smo, można zjeść porcję ulubionego smakołyku. Jedyne, co mamy odpuścić to jedzenie ryb w stylu Łosoś wędzony z jakiegoś marketu z przeceny, albo koreczki śledziowe za 3 zł...ale to nie tylko ciężarne mają się takich "promocji" wystrzegać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Raczkowanie
|
witam nowe mamusie
![]() Cytat:
Ja zaczynam 38 tydzień, masakra, boję się już... we środę mam wizytę, już bym chciała żeby była środa. Dziś w nicy obudził mnie ból pleców i ból @, troszkę się przestraszyłam, ale przeszło, pewno teraz to się już będzie często zdarzać. Oby tylko wytrzymac do 1 stycznia ![]() Idę prasować, miłego dnia... kurcze i znowu mam zgagę a zjadłam tylko kaapki z wędliną, nic już nie kukam... miała pod koniec ciązy znikać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
BAN stały
|
Ehh...a ja muszę ograniczyć słodycze, bo moja potomkini dała dziś w nocy taki pokaz,że nie zmrużyłam oka.
Szaleje tak zawsze,gdy zjem za dużo czekolady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie,
co do koreczkow sledziowych-ja jem jakos tak raz w tyg....nie slyszalam, ze nie mozna ![]() Muron-trzym sie ! bedzie dobrze...a na myslenie o skurczach -odwroc mysli jakos ...moze jakis film...pogotuj albo poczytaj cos... Ja od wczoraj sie nerwuje-bo kumpela urodzila w 38 tyg....a nic nie przepowiadalo wczesniej, przedwczoraj rano zaczely jej sie saczyc wody, wiec pojechala na kontrol do szpitala..no i tam juz zostala, a wczoraj rano o 5ej urodzila. Normalnie sie zestresowalam...mi przepowiadaja ze urodze 27.12-a ja nie chce i juz..ma byc 13.01 tak jak bylo ustalone na pocz. Caly czas sie zastanawiam czy mozna niezorientowac sie, ze sie rodzi??? Na szczescie juz spakowana-wczoraj jeszcze tylko karmniki kupowalam w Esotiqe-fajne mieciutkie i niedrogie po 45zl, ale mi sie do szpitala nie spieszy...ja to nawet nie chce tam jechac, bo sie boje i planuje wyslac meza za mnie na zwiady ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.