|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
mam pytanko:czy wasze dzieciaczki tez tak kaszla...bo moja 2,5-miesieczna coreczka wlasnie dostala malego kaszlu..czasem kaszlnie..ale wydaje mi sie niegroznie...daje jej sol fizjologiczna...goraczki nie ma...
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
dziewczyny mało co powaga na ta pierś
![]() ![]() A z TZ się bardzo ścięłam Twierdzi że to moja wina że go nie mogę wybudzić To ja nie wiem jak ja mam to robić?? mówię stukam go i nic to niech sama Jutro jadę do rodziców Zabieram małego 200 km przed nami Dam radę Musze odpocząć bo zwariuję... |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisia- a co to za dieta? ja musze schudnac do 5 marca bo mam slub siostry ;( a waze narazie 70 kg buuuuu..... chcialabym zrzucic 10 ale czy to realne??? IlonaN2 z tego co mi kolezanka kiedys mowila to jej sie udalo z laktatorem Medeli takim na silnik (jest wypozyczalnia w krakowie po 4 zl za dzien). Ja sama korzystalam z tego laktatora bo mialam bardzo malo mleka a to sciaga jak pompa, wiec przynajmniej mleko sie u mnie pojawilo ![]() ![]() ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-09 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ilona dobrze masz z jednej stony ze masz mame tak daleko mozesz wyjechac i odoczac, ja mam swoją tylko 7km od siebie wiec daleko nie uciekne,JEDZ PO MAŁU I OSTROŻNIE |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Rozeznanie
|
hej,
u nas dzionek spokojny. niestety jutro mój mąż wyjeżdża na 4 dni i będziemy z małą same ![]() Cytat:
![]() wiesz co, ta dieta jest bardzo nie zdrowa. jest skuteczna to prawda, kila znajomych mi osób ją stosowało i były efekty. chudnie się ale zdrowie się traci. białko jest ciężkostrawne więc dieta ta obciąża bardzo wątrobe i nerki. rozmawiałam kiedyś z dietetyczką na temat tej diety i stanowczo ją odradzała. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przed karmieniem (1min lub 2) przyloz sobie cieply oklad (nie goracy! )..zeby rozgrzac to miejsce gdzie masz siniaka..potem przystaw malego do cyca a maz niech ci masuje to miejsce..sama nie dasz rady bo to trzeba bardzo mocno cisnac...niech cisnie w kierunku brodawki zeby ten zator ruszyl...moze sobie na palec dac troche kremu np.Bepanten...zeby byl lepszy poslizg ![]() Takze mi przeszlo wiec i tobie powinno pomoc...a laktator zwieksza laktacje wiec jak odciagasz pokarm to od razu idzie sygnal do mozgu ze trzeba wiecej mleka naprodukowac...i tym sposobem znow naplywa na to miejsce pelno mleka i sie blokuje...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
a my po basenie jesteśmy zachwyceniu, super zajęcia myślałam że nie będą tak zorganizowane, a tu każda minuta zaplanowana ćwiczenia zabawy.. rewelacja, Pat nie płakał trochę był na początku zdezorientowany ale potem się cieszył
na pewno kupujemy karnet jak ma ktoś ochotę zobaczyć to zapraszam tu http://picasaweb.google.com/jaroszmarta/Basen# nie wszystkie fotki są dobrej jakości bo na basenie jakoś dziwnie się robiło, odbijało się światło i w ogóle muszę się nauczyć a za dwa tygodnie pani przyniesie aparat do fotek pod wodą i będzie nam robić idę was nadrobić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Szczęśliwa trzymam kciuki za nocke ![]() malwina przytulam Weronisia ciebie też mocno przytulam! IlonaN2 uważaj na siebie, może pokaż to lekarzowi bo jak ci się robi śliwka to już nie daleko do ropnia a z tym już nie ma żartów! trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2679 |
Przyczajenie
|
martucha- napisz coś więcej o tym basenie, jak Pat reagował? nie bał się???. Fotki rewelacja pokazywałam mężowi i chcemy żeby Jaś chodził ale się mąż boi jak to będzie, że będzie mu płakał, bo ostatnio jak chcieliśmy go w kąpieli przewrócić na brzuszek to był pisk. Bardzo dzieci płakały? SUper Pat na tych zdjęciach powaga i zero grymasu na twarzy: )
Ilona- koniecznie lekarz!!! A mnie chyba coś bierze mam 35.3 kreski i łamie mnie po kościach: / wapno i sok malinowy zaliczyłam. Nie wiem co mogę wziąć jeszcze- karmię. Edytowane przez AAJJ Czas edycji: 2011-01-09 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
moze sok Prenalen..zawiera on lagodne srodki...moze pij herbate w miodem i cytrynka...
#2681 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- bardzo duże dawki witaminy C - pomaga
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do basenu to opisze wszytko jutro bo mamy atak płaczu dziąsła są spuchnięte i takie jakby ostre na końcach wiec może w końcu się te zęby przebiją na razie żel na dziąsła i nurofen nie pomaga.... coś czuje że dzisiejsza noc będzie wesoła.. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
chyba się udało
![]() Bo poszperałam w necie i mnie też oprócz tej śliwki strasznie bolał sutek jak mały ssał I okazało się że na jego końcu ujrzałam taki malutki pęcherzyk jakby z wodą I wyczytałam żeby go przekuć i tak zrobiłam Cieniutka igłą spirytus i trach i co mleko prawie samo wyleciało Resztę odciągałam laktatorem (ok40 mol więc nei tak dużo a bolało jak cholera) i mam już mięciutki cyc i teraz jeszcze obłożyłam kapustą a ulgę czuję niesamowita dziękuję Wam za rady ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-09 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
wrócił tż o 19 pijany bardzo ja akurat małą kąpałam ,ona płakała,on się przewracał waląć wszystko ławe,drzwi itp gada do mnie ja małą trzymałam on się nachywał ona wystraszona nie chce takiego zycia dla niej ,zadzwoniłam do tesciowej wszystko powiedziałam mam dosc.Czy sad mi da rozwod jak ja nie mam zadnych dowodów,chce miec spokoj dla siebie i przedewszystkim dla AMELKI ,nie chce z nim byc jak picie i koledzy są najwazniejsi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
martucha-super zdjęcia,dobrze ze na meza mozesz liczyc bardzo ci zazdroszcze,synek wspaniały,basenik super sprawa musze sie dowiedziec czy u nas bedzie mozna z bobaskiem ,dzięki za przytulaska
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Wtajemniczenie
|
Malwina, współzuję. Pogadaj z mężem o swoich odczuciach, uczuciach.. Może facet nie kuma, że czujesz sie odtrącona.
edit- doczytałam kolejny post. Jeszcze bardziej współćzuję. Masz dziś możliwość nocować np u rodziców?? Z rozwodem sie wstrzymaj, ale konsekwentnie ukracaj męzusiowi takie wypady. Bez przesady, Ty ama w domu a on na melanżu ![]() ![]() Martucha- czadowe zdjęcia. Naprawe Wam zazdroszczę ![]() wanilia- super torebka, sama bym taka chciała ![]() ![]() AAJJ mnie jak pobierało pomogła uderzeniowa dawka wit C, zjadłam chyba z 5 tabletek na raz ![]() dziewczyny, jeśli jesteście zainteresowane super książką i macie czas na czytanie- ja tylko w nocy jak mały śpi a ja akurat nie pisze pracki to polecam! niestety nie powysyłam na maila bo za duża ale za 3 zł można ściągnąć http://www.przeklej.pl/plik/madrzy-r...2j6?err=referr
#2687 |
Rozeznanie
|
naked,hagar=tłumacze i gadam jest dobrze kilka dni i znów powtórka z rozrywki...nie docenia tego co ma .POszedł spać wyszła bym z AMELIA ale byla po kapieli nie chciałam ryzykowac,poszła bym do tesciow niech wiedza jakiego maja syna mydli wszystkim oczy.Do rodzicoww bym sie wstydziła,moj tata by go zatrzasł chyba.Niechce ich denerwowac
Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2011-01-09 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Wtajemniczenie
|
Ilona super, że poradziłaś sobie jakoś z tym zastojem. Niedawno miałam zapalenie piersi, więc wiem, że boli jak cholera
martucha fajnie, że jesteś zadowolona z zajęć na pływalni i to tyle na dziś. Jestem piekielnie zmęczona- idę się kąpać i spać |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||
Zadomowienie
|
U nas szok. Dagmara najpierw nie mogła usnąć (3 noc z rzędu) a jak już usnęła to obudziła się po 30 minutach i gada!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o to, że spędza czas ze swoim pierwszym dzieckiem to przecież jest to normalne. Jest jego ojcem, wiedziałaś, że ma dziecko wychodząc za niego. Rozumiem, że Ty też chcesz mieć męża w niedzielę więc może spędzajcie czas razem- we czwórkę? Można zaplanować coś fajnego. W końcu Amelka i ten chłopiec to rodzeństwo. Jeśli chodzi o alkohol i takie ostre upijanie się to szkoda gadać. Przykro mi, że musisz na to patrzeć. Cytat:
![]() Miłego wyjazdu! SUPER! Zanurzał głowę pod wodę? Mam nadzieję, że nocka mimo wszystko będzie spokojna ![]()
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do alkoholu to ja uwazam, ze jak najdalej uciekac od pijacych..... bo taka osoba nigdy sie nie poparwi a moze byc i gorzej.Przykro mi ze ciebie cos takiego spotyka i mala ;( bo ja wiem cos na ten temat z dziecinstwa niestety..... I tesciowie to zawsze sa za synem wiec nie pomoga ci (no najwyzej jak sa inni). Jedynie kto moze ci pomoc to rodzice. A ty sie nie wstydz o tym im mowic. Lepiej mowic i widziec problem niz zyc tak i tak wychowywac mala. Dziewczyny poradzcie co robic. Maly przesypial mi cala noc a teraz od 3 dni sie wybudza. On chyba glodny bo slysze jak burczy mu w brzuszku ;( Mozwe dodawac tej kaszki do mleka? tylko ile? on za bardzo lyzka mi nie zje wiec wolalabym kaszke taka z butelki rzadsza??? Martucha - super te zdjecia z basenu ![]() ![]() Zdecydowalismy ze nie zabieramy malego na wesele mojej siostry. Ma 5 marca i boje sie marazac go na taka podroz. Bo trzeba leiec w piatek do Londynu z tamtad autobusem do Oxfordu, na drugi dzien wesele i w niedzile podroz w druga strone. Stwierdzilismy ze tylko sie umecze ja i maly. Lece wiec sama, a maz zostaje z Dawidkiem. Kurde lipa byc na weselu samemu ;( no i bede sie denerwowac pewnie o Dawidka. Ale uwazam, ze to jedno sensowne rozwiazanie. IlonaN2milego odpoczynku u rodzicow.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-10 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
no dzis jest troche gorzej..ma kaszel a wstala o 5 i nawet 2 razy kichnela ze smareczkami...dzis ide do lekarza..niech ja oslucha...strasznie dzis glosno sapala i nie mogla oddychac normalnie...daje jej sol fizjologiczna..moze troche zlagodzi objawy...
#2692 |
Zakorzenienie
|
dobry,ale dziś pogoda....matko....:ziewa m:
Ilona dobrze,że u Ciebie obyło się bez antybiotyku ![]() ![]() Malwina starsznie,starsznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- martucha zdjęcia z basenu rewelacyjne, a Pat to już naprawdę extra mężczyzna ![]() ![]() dziewczyny jakie probiotyki dawałyście? ja już przeszłam laciobaby,biogaie,dicoflo r30 i teraz chciałabym dać jakiś inny |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Rozeznanie
|
hej,
u mnie nocka standardowa 5 pobudek ![]() ![]() ![]() dziś mój mężuś wyjechał, do czwartku do wieczora jesteśmy same ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
hagar u mnie dziś byla tylko 1 pobudka, po 2 w nocy na jedzenie
![]() ![]() Generalnie to mam 2-3 podbudki w środku nocy. Ciekawa jestem kiedy mu się to unormuje i przejdą mu brzuszkowe problemy, bo nie wiem co to będzie jak bedę musiała wrócić do pracy. A do powrotu do pracy zostały mi 3 miesiące i 1 tydzień ![]() Mati w sobotę będzie chrzczony(akurat bedzie konczyl wtedy 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Rozeznanie
|
dziewczyny proszę o kolejną radę w kwestii zakupowej. chce kupi taki śpiworek do fotelika żeby małą w aucie łatwo było rozpakować
![]() myślę że jest ok bo można go na całej długości rozpiąć i kapturek też jest rozpinany. śpiworek ma 90 cm długości i zastanawiam się czy za rok będzie ok. np do sanek albo też do fotelik, choć w to ostatnie to wątpię???? teraz mała ma 3 i pół miesiąca i ma 62 cm. może kupic jak^ś większy śpiworek, są takie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam pełna obaw ale było super a i jeszcze bałam się że się przeziębi ale ubrałam go w krótki rękawek (body) i spodenki tam na basenie bo przy wodzie są przewijaki bo jest na maxa nagrzane, potem przeszłam do przebieralni i tam było ciepło ale chłodniej i tam byliśmy ze 2 minutki i ubrałam mu czapkę i bluze a potem wyszliśmy na korytarz gdzie chwile pospacerowaliśmy i ubraliśmy mu kombinezon i nie mia szoku wyjścia z basenu ![]() cholernie jestem zadowolona i polecam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() super sprawa oj bardzo Cytat:
![]() a noc skończyła się spaniem u nas bo my padaliśmy on padał ale się darł więc zasnęliśmy w naszym łóżku... a zęba nadal niet... wesoło... Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję że się dobrze będziesz bawić na basenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Martucha jakie świetne te zdjęcia z basenu.widać,że Pat będzie świetnym pływakiem,bo już polubił wodę.fajna sprawa.muszę się rozejrzeć za czymś podobnym tutaj.ja nie umiem pływać,ale tż koniecznie chce nauczyć Wojtka.na pewno będą mieli niezłą frajdę.
zapomniałam Wam wczoraj napisać...w sobotę wieczorem na national geographic był jakiś reportaż o kobietach karmiących piersią - UWAGA,UWAGA - do 5,7,a nawet 9 roku życia (!!!).Boniu jak zobaczyłam tego 5-latka,który przychodził do mamy z pytaniem 'mogę się napić mleka?',a ona 'jasne' i cyc na wierzchu....albo matka bliźniąt (która sama była na cycu do 9 roku życia) karmiąca swoje (chyba) 4-latki.no szczęka mi opadła jak to zobaczyłam...i to były takie normalne,wykształcone kobiety.wg nich to dziecko decyduje kiedy rezygnuje z naturalnego karmienia.a dopóki dziecko czuje potrzebę 'cycowania' to one mu nie będą zabierać tej przyjemności....jak dla mnie szok... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |||||
Rozeznanie
|
Będę się starać
![]() Fajnie, że jeszcze ktoś mnie pamięta ![]() Cytat:
Doczytałam, że już sobie poradziłaś. Super, że nie musisz się już męczyć ![]() Cytat:
![]() To dobrze, że chociaż lekko kojarzysz to znak, że o mnie jeszcze na dobre nie zapomniałaś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Nas niestety po 1. nie będzie stać na basen, a po 2. jest on oddalony o ok. 65km od naszego miasta, więc nie ma sensu tłuc się z dzieckiem taki kawał drogi... A czy możesz powiedzieć ile kosztują takie zajęcia dla maluszków? A ja byłam sobie wczoraj na zakupkach pourodzinowych w Szczęśliwej mieście i kupiłam sobie coś na poprawę mojego strasznego humoru. Jestem zadowolona, chociaż myślałam, że wydam więcej ![]() No chyba nici z mojego częstszego zaglądania, bo niestety muszę w środę jechać do teściów i wrócę dopiero w piątek wieczorem. W weekend szkoła - egzaminy, więc też pewnie czasu przybraknie na Wizaż, a ja tak za Wami kochanymi mamuśkami tęsknie... Jeszcze się trochę pochwalę jak Franiulek rośnie ![]()
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2011-01-10 o 10:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
malwina1204 trzymaj się kochana, musi Ci być bardzo ciężko..
Rozwód to ostateczność, ale jeśli nic nie pomoże to szkoda życia. miałam w rodzinie przypadek popijającego tatusia, nikt nie podejrzewał, że kuzynka jest psychicznym wrakiem, w pewnym momencie była tak zastraszona i obojętna na wszystko, że kiedy jechali z dzieckiem do lekarza wsiadła z pijanym do samochodu..mieli stłuczkę,nic się nie stało, ale rodzina dopiero wtedy zaczęła kumać co się dzieje.. łatwo nie zauważyć kiedy człowiek staje się ofiarą..żeby chronić siebie, dziecko, nie denerwować rodziny.. Ciężko radzić, ale nie mogę się powstrzymać.. nie ukrywaj przed nikim, że go ciągnie do kieliszka. Dzwoń do rodziców, teściów, zapros koleżankę, sąsiadkę żeby widziały go na rauszu.. Postrasz go wyrzuceniem z domu, jeśli kolejny raz przesadzi, weź kogoś do pomocy, żeby z Tobą był i zrób to. martucha84 mam basen pod nosem, ale z wodą chlorowaną i gdzieś mi się obiło, że dla niemowląt najlepsza jest ozonowana. I dlatego dotąd zwlekałam z pójściem tam.. A Wy w jakiej się pluskaliście? Super te zajęcia dla dzieciaków, u nas takich nie organizują..pisz co robicie to ściągnę kiedy się my wybierzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak wogóle , to czemu twój tż rozstał sie z matka jego syna?? moze tez w gre wchodził alkohol?? jka nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() Cytat:
![]() "I wilk będzie systy i owca cała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tifio..słodziaczek z Franka ![]() ![]() Martucha..ciesze sie ze wypad na basen sie udał...ja mam najblizszy tako dostosowany dla niemowląt 50 km od domu ![]() JA nadal zakatarzona..buu...kiepsk o tez sie czuje.. nafaszerowała sie tabletkami ale to gu..o daje ![]() Domik tez ma kartar..no i Patryczek w nocy ciezko oddychał, ale to chyba dlatego że mamy suche powietrze w pokoju a zapomniałam nawilzacza włączyc... nawilżacz duużo pomaga ![]() Oglądałyscie film "próba ogniowa"?? był wczoraj na HBO...ale sie poryczałam jak bóbr ![]() ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2011-01-10 o 10:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.