|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
olusiaa gratuluje kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Wiecie co u mnie normalnie meksyk!!! Mój Tż postanowił zamontować sobie kolejny głośnik w kolumnie i napierdziela wyrzynarką aż huczy. Sąsiedzi to nas wyklną....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi ja pisałam ... przedwczoraj doszla do mnei paczka z pościelą zamówilismy kolor 128 ksiezyc ciemny beż - i jest bardzo ciemny, moskitiera wrecz zółta, wypełnienie do kołdry twarde bardzo (sztywne) co do koloru to ja wahałam sie na jasnym beżem ale bałam sie ze zleje sie ze scianą no mamy tynk strukturalny kremowy pokryte błyszczącą złotą bejca w koncu maz namówił mnie na ten ciemny bez bo niby taki bartdziej praktyczny bedzie ... ale nei jestem do konca zadowolona z koloru nie wiem moze bedzie to inaczej wygladało jakrozłoze na łózeczku ale.... to sie okaze jak maz zrobi łózeczko Jok3r a ty wiesz ze w ubezpieczeniu grupowym aby otrzymac świadczenie z tyt urodzenia dziecka obowiązuje 9-cio misięczny okres karencji? czyli ze ubezpieczenie musi zostac zawarte conajmniej na 9 miesiecy (pełnych miesięcy) przed data narodzin dziecka? ja mam od paru lat wlasnie ubezpieczenei grupowe w pracy a meza do niego wpisałam z datą 1 czerwca wiec teoretycznie aby on dostał swoje świadczenie muszę urodzić po 1 marca małą i mam nadzieje ze dam rade dotrzymac to w sumie bedziemy mieli 1000 becikowego + 1000 dodatkowego + 900 z grupówki mojej + 900 z grupowki meżowej emilia ja kupiłam kołderki 120x90 - wydają mi sie w sam raz ale jest olbrzymi problem zeby w sklepie w miescie kupic pościel bo niegdzie nei ma takiego wymiaru !!! są same 100x135 w koncu dorwalamw kalwarii i jade w poniedziałek odebrac ją co do pytania o róznice miedzy moskitiera szyfonem to facet z milpolu mi powiedział tak: cytuję: czy mrózni sie na aukcji wystawiona posciel z moskitierą od tej z szyfonem moskitiera jest większa od baldachimu i pozwala na okrycie całego łóżeczka tym materiałem zazwyczaj mozntuje sie moskitiere na dłuższym boku łóżeczka
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie magnezu
![]() ![]() Odnośnie wagi to jestem w 29 tc i mam 10 kg na plusie, przy 175 cm waże 80 kg więc kawal baby ze mnie hehe no ale trudno, jakoś się potem to zrzuci ![]() ![]() Byliśmy dziś u teściów i dostaliśmy od nich kasę na meble do pokoju dziecięcego ![]() Będziemy chyba zamawiać te, http://allegro.pl/pokoj-dzieciecy-zu...409441258.html. Co sądzicie o nich? Myślicie że się bedą nadawać? Trochę boje się kupować w ciemno, ale nie ma gdzie ich obejrzeć na żywo... Anika odnośnie tego ubezpiecznia grupowego to wszystko zależy od tego w jakiej firmie się pracuje i u jakiego ubezpieczyciela firma się ubezpiecza. Mojemu mężowi się teraz udało, bo akurat ubezpieczyciel zmienił warunki ubezpieczenia i dzięki temu można było zapisać się bez karencji, była wyznaczona data do kiedy to obowiązuje. I właśnie się TŻ teraz zapisał i ubezpieczenie włańczają mu od lutego a w kwietniu jak się mały urodzi dostanie 1800 zł. A znowu moja firma z racji tego że jest potężna to ma wynegocjowane fajne warunki i ja placąc 54 zł miesięcznie za urodzenie synka dostanę 3000 tysiące. Plus oczywiście becikowe.
"...Udane małżeństwo wymaga wielokrotnego zakochiwania się zawsze w tej samej osobie..." Edytowane przez Lustereczko Czas edycji: 2011-01-14 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne ja zamawiałam z tej aukcji http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...391157701.html ogólnie jest wszystko super uszyte nie ma zadnych niedociągnięć wszytsko eleganckie z rożka mozna to usztywnienie wyjąć bo jest w takiej kieszonce, tylko te kolory...
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Anika dzieki za wyjaśnienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak masz w aukcji opisane hafty z moskitierą 120x90
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
kurcze u mnie remont trwa nadal ale wróciłam już do swojego domku
nie mogłam znaleźć mleczka do demakijażu to chciałam zmyć chusteczkami babydream i masakra, strasznie suche, niezbyt fajne, ale to dopiero początek z chusteczkami więc nie mam porównania do tego jakie są inne ale te z pampersa o niebo lepiej nawilżone. więc babydream odpadają, mam pampers sensitiv i jedne nivea, dokupię jeszcze dadę bo podobno są fajnie nawilżone. będę ekspertem po czasie ![]()
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://merlin.pl/Bobini-Baby-chustec...19,581076.html mam akie małe zboczenie ze neinawidze miec brudnych rak i zawsze mam w torebce paczke husteczek nawilzających i wypróbowala wiele pomarańczowe pampersowe sa suche bardzo nivejki tez nie za dobrze czyszczą a te są wrecz super kupiła jedno opakowanie nivejek ale tylko ze wzgledu na plastikowe opakowanie a tak to te bobini bede do nich wsadzać ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
ja myslalam ze woda i wacikami to buźkę a dupcię to chusteczkami ale moze sie myle
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
no tak poczytałam trochę i tak musze zapytać... już wiemy że becikowe jest ale czy ja w zusie mogę się starać... posiadam z synem rente rodzinną po zmarłym mężu ... teraz jeszcze nie jestem z obecnym partnerem w małżeństwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze najlepiej ci poradzą w ośrodku pomocy społecznej, one tak wiedza najlepiej jak to załatwic izunia u mnie sie składa w Mops-ie sciagniete z becikowe.com: "Becikowe" Jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka. Becikowe przysługuje wszystkim, niezależnie od uprawnień do dodatku z tytułu urodzenia dziecka oraz od dochodu rodziny, w wysokości 1000 zł na dziecko. Wprowadzone ustawą z dnia 29 grudnia 2005 r. o zmianie ustawy o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. Nr 12, poz. 67). Becikowe jest świadczeniem rodzinnym. Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. Nr 14, poz. 176, z późn. zm.) w art. 21 ust. 1 pkt 8 stanowi, iż świadczenia rodzinne są wolne od podatku dochodowego.
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzisiaj macałam akurat pampers sensitiv od sis i były ok, bez porównania Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
dzięki jutro zerknę
![]()
#2690 |
Wtajemniczenie
|
zapomniałam dodać ze z pracy jestem zwolniona przez sąd bo opiekuję się starszą ubezwłasnowolnioną panią... i dlatego dostałam na pare lat takie świadczenia...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-01-14 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
bardzo dziekuję za odpowiedz i podpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ada to czy ojciec dziecka jest Twoim mężem czy nie, nie ma znaczenia do becikowego. Coraz więcej jest takich par, to tylko księża na to patrzą ![]() U Nas będzie tylko becikowe i 800 zł z ubezpieczenia Tż, ale zawsze coś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Anika222 - ja też zamawialam pościel z milpolu i wydaje mi się, że te kolory na aukcji to chyba są uzależnione od ustawień monitora, bo ja zamawiałam zielony komplet, i patrze na aukcje i jest gdzieś o 2 tony ciemniejszy niż faktycznie na żywo.. mi to osobiscie nie przeszkadza no ale tak jak napisałam, może zależy od ustawień kolorów w monitorze.. ;/
A tak w ogóle to grypsko mnie dopadło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
doranoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
No dokładnie! Tylko musisz wziąć ze skarbówki zaświadczenie o dochodach, wiec najpierw dowiedz się za jaki okres to ma być i już możesz sobie złożyć w skarbówce że chcesz taki dokument uzyskać. A jak nie przekracza Ci dochód to możesz starać się o ten zasiłek to kolejne 1000 zł. Kiedyś potrzebne były jeszcze takie dokumenty: akt urodzenia wszystkich dzieci i zaświadczenia, że się uczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
oj niestety widać szczególnie jak sie foty zrobi-dzis mama mi robiła foty dokumentujące rozwój ciązy i z tyłu też, więc jak oblukałam cellulit na tyłku to az mnie zatkało, a plecki tez ładnie otłuszczone... brrrr mam nadzieje ze to szybko zrzucę, bo wygladam ja morświn. wszyscy mówia własnie ze nie widac itp ale oni mnie bez ubrania nie widzą, ja mam 175 cm wzrostu i po prostu to się tak sprytnie rozkalda po calym ciele i niby nie widać, ale ja wiem, ze te 13 kg to nie zwidy
![]()
#2698 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, ale wtedy bylam jakies 2-3 miechy przed ciaza i ksiegowa wyliczala czy bedzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
kumpelka która ma teraz synka 8 m-cy napisala mi co powinnam kupic na poczatek; pewnie to wszystko juz wiecie ale może cos się przyda, a więc: "nie kupuj za dużo na początek bo może się okazać że Rysio sobie wybierze tylko jeden rodzaj smoczka który mu pasuje i będziesz miała zbędne rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak się wykuruję do niej pojadę i calą liste wyprawkowa do niej zabiorę i wypytam o wszystko to tez wam napiszę, może się wam przyda. jak macie jakies pytania do świeżej ale juz ogarniajacej temat mamy to napiszcie, zapytam jej.
#2700 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To czy twój partner dostanie z pracy jakies pieniądze za to że urodzi mu sie dziecko zalezy od tego, czy w jego zakładzie istnieje Fundusz Pracowniczy i regulaminowo wypłaca takie świadczenia ( bo nie wszyscy wypłacają) , ewentualnie czy jest ubezpieczony grupowo i między innymi w OWU ma zawarta umowę na wypłate takiego świadczenia. Musi zapytac u siebie w pracy. ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Cytat:
Pampers active baby nie ma rozmiaru 2 , on sie zaczyna od rozmiaru 3 ![]() http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...tive-baby/id/2
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-15 o 01:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.