Kraków - część 9. Pędzimy dalej! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-26, 19:54   #2671
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Kraków - część 9. Pędzimy dalej!

Ineso - ja mam zwykły plastikowy, z szeroko rozstawionymi zębami - i jest całkiem ok Ale kiedyś - kiedyś, dawno temu miałam drewniany o takim samym kształcie, i chyba jednak lepszy był (chociażby pod kątem funkcjonalności - plastikowy mi się nieraz ślizga w dłoni jak rozczesuję, a przy drewnianym nie miałam tych problemów
Stary 2011-02-26, 19:55   #2672
MyLastHope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Jak wczoraj mnie na słone brało, tak dziś na słodko - byłam w Lidlu po lody, dorzucilam paczke lizakow i 2 paczki landrynek muszę mieć czymś ręce i język zajęte nooo

mylast - ciężko powiedzieć czy działa, ale nie czuję takiej potrzeby zapalenia, jak wcześniej czułam - np rano czy coś, nie mam głodu nikotynowego. Jedyne co mi nie pasuje to to, że nie mam co ze sobą zrobić i starymi nawykami - jak papieros do kawy (i tak dziwnie bez niego), papieros po czymśtam, albo 'dopalę sobie i to zrobię' - i tego nie ma, i mi dziwnie.

A trycholog - niby ok, ale mam mieszane uczucia Tutaj opisywałam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3131
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3136
dziękuje czyli warto iść, jak myślisz? bo też mam problemy z wypadaniem, u dermatologa byłam, tyle specyfików stosowałam i nie wielka poprawa...

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
blair - a czy są jakieś grzebienie do rozczesywania włosów, które polecasz?
Mam taki plastikowy, już stary strasznie, z szeroko rozstawionymi zebami, ale już się zastanawiam czy jeszcze szezrzej nie powinno być i czy może drewno, jakiś inny materiał??
najlepsze podobno grzebienie to są drewniane, szukam po sklepach ale jakos nie widzę....

dietetyk, kucharz, nieuleczalna kociara, początkująca biegaczka, fascynatka siłowni i treningu funkcjonalnego

MyLastHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 19:55   #2673
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
No wygląda identycznie, ja zaryzykuję, tylko mam nadzieję, że też się zdecydujecie, bo inaczej się nie opłaca ze względu na wysyłkę

Co do tych masek to interesują mnie takie właśnie ilości, ale o Stapizie mówimy tym dodającym objętości, tak? I powiedz od razu, jak chcesz mieć to wpisane w wątku ktpi Co do opakowania to właśnie nie mam pomysłu, chyba że się kupi butelki na BU, ale największa ma 300 ml.
Tylko ja się zastanawiam czy butelka jest poręczna w stosowaniu - za każdym razem trzeba będzie go najpierw roztopić. Jak teraz mam go w postaci masła, to nabieram jak krem i rozgrzewam w dłoniach.

Tzn. jakie ilości? 330 czy 250? Ja na 250ml dla siebie znajdę pudełka. Butelki nie bardzo bo to dość gęste produkty. Już lepiej słoiki szklane

Jak ustalimy która, ile bierze to powiem jak wpisujemy.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 19:55   #2674
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wczoraj mnie na słone brało, tak dziś na słodko - byłam w Lidlu po lody, dorzucilam paczke lizakow i 2 paczki landrynek muszę mieć czymś ręce i język zajęte nooo

mylast - ciężko powiedzieć czy działa, ale nie czuję takiej potrzeby zapalenia, jak wcześniej czułam - np rano czy coś, nie mam głodu nikotynowego. Jedyne co mi nie pasuje to to, że nie mam co ze sobą zrobić i starymi nawykami - jak papieros do kawy (i tak dziwnie bez niego), papieros po czymśtam, albo 'dopalę sobie i to zrobię' - i tego nie ma, i mi dziwnie.

A trycholog - niby ok, ale mam mieszane uczucia Tutaj opisywałam:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3131
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3136
a to nie tak samo czułabyś się bez tego biorezonansu? bo tak na prawdę w przypadku rzucenia palenia to ten moment kiedy zawsze paliłam a teraz nie wiem co ze soba zrobić jest najgorszy. idziesz jeszcze to powtarzać?

w poprzednich wypowiedziach pytałaś o hormony nie wiem czy ktoś Ci odp.,ale możesz się pokusić o lekarza rodzinnego ale raczej większość hormonów robiona jest prywatnie i cena uzależniona jest od rodzaju h. ja zazwyczaj płace ok.30-50zł za 1 hormon

Malla- a to się nie dziwię
Hiper- nie mogę coś ostatnio kontaktu z Tobą nawiązać
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 19:58   #2675
Ineso
Matka Smoka

cytat z wizażu z art.: ,,Do rozczesywania włosów wybierz grzebień. Najbardziej polecane są grzebienie z muszli, szylkretu lub kości, ale niestety są bardzo trudno dostępne. Możesz zastąpić je grzebieniem drewnianym."

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...ecenzja=334160

edit2:

masakra, nie ma nigdzie takich grzebieni. I jakbym miała za mało problemów, to okazuje się, że wybór grzebienia to też ciężka sprawa: http://www.wlosomania.pl/dobry-grzebien-do-wlosow/

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2011-02-26 o 20:07
Stary 2011-02-26, 20:16   #2676
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Ineso,
Na allegro drewniane znalażłam takie:
http://allegro.pl/drewniany-grzebien...474017986.html
http://allegro.pl/drewniany-grzebien...474017923.html
Z Krakowa

Ale faktynie strasznie ubogo

MyLastHope,
Kiedy można Cię łapać o maseczkę? I Gdzie?

Edit:
Ola, Zapomniałam. Przypomnij mi jutro Jakoś około południa

Edit2:
Ineso, jeszcze tutaj takie ładne http://sklepchinski.pl/Grzebienie_Dr...-k381-0--.html
To gdzie kupujemy? :x

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki

Edytowane przez ecrulo
Czas edycji: 2011-02-26 o 20:21
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:26   #2677
Ineso
Matka Smoka

ecrulo - widziałam te grzebienie - za wąski rozstaw. Nie spodziewałam się, że to taki deficytowy towar! może będziemy importować?

Jakie fajne majty, a jaka kretyńska forma sprzedaży http://allegro.pl/figi-satyna-bajecz...472419095.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 20:27   #2678
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja się zastanawiam czy butelka jest poręczna w stosowaniu - za każdym razem trzeba będzie go najpierw roztopić. Jak teraz mam go w postaci masła, to nabieram jak krem i rozgrzewam w dłoniach.

Tzn. jakie ilości? 330 czy 250? Ja na 250ml dla siebie znajdę pudełka. Butelki nie bardzo bo to dość gęste produkty. Już lepiej słoiki szklane

Jak ustalimy która, ile bierze to powiem jak wpisujemy.
Ale do roztopienia niewiele trzeba, wystarczy postawić koło kaloryfera albo wrzucić pod ciepłą wodę
Zarówno 250 jak i 330 mi pasuje, więc jak dla mnie może się zgłosić jeszcze jedna osoba, ale może też zostać tak jak jest.
No ja raczej nie mam żadnych pudełek, ale coś postaram się wymyślić, skoro mówisz, że butelki się nie nadają.

Cytat:
Napisane przez ecrulo Pokaż wiadomość
Edit:
Ola, Zapomniałam. Przypomnij mi jutro Jakoś około południa
Ech

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:30   #2679
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też miałam dzielić z mmmmmm ale skoro wyjdzie na to samo, to chyba lepiej kupić już w butelce od razu 250 ml
Ola, Ty zdrajcu jeden!
A te oleje mają taką płynną konsystencję czy raczej masłowatą? Bo jak nie płynna to ciężko będzie wydobywać z butelki...

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
brata mi zwolnili z pracy.... mama wynajmowała pannie kawalerkę, ta w połowie miesiąca tak o powiedziała że się wyprowadza jak mama przyjechała z rachunkami panna rzuciła kluczami i uciekła (bo się już wcześniej wyprowadziła) a tu gaz nie zapłacony, łóżko rozwalone, drzwiczki od lodówki też i usyfiona wanna.... i wszyscy do mnie dzwonią żebym ratowała, wyżalić się i zapytać co dalej.... czuję się skopana psychicznie
Masakra z tym mieszkaniem... Jeszcze doczytałam, że znajoma
A nie było żadnej kaucji?

Cytat:
Co do podziału masek - ja bym chciała najlepiej po 250ml i Stapiza i Water, ewentualnie 330ml. Tylko zastanawiam się w co spakować każdej te 330ml?
To super To jak 330 to już jesteśmy 3, jak się znajdzie ktoś jeszcze i Ola będzie chciała to po 250 nam wyjdzie taniutko
Może w jakieś słoiczki?
A może znajdą się jakieś po zużytych kosmetykach? takie puszki jak z The Body Shop czy coś...

Cytat:
[COLOR="#9acd32"]Tylko ja się zastanawiam czy butelka jest poręczna w stosowaniu - za każdym razem trzeba będzie go najpierw roztopić. Jak teraz mam go w postaci masła, to nabieram jak krem i rozgrzewam w dłoniach.
no właśnie
Ola?...
Stary 2011-02-26, 20:33   #2680
ecrulo

Cytat:
ecrulo - widziałam te grzebienie - za wąski rozstaw. Nie spodziewałam się, że to taki deficytowy towar! może będziemy importować?

Jakie fajne majty, a jaka kretyńska forma sprzedaży http://allegro.pl/figi-satyna-bajecz...472419095.html
Zróbmy to ! A majty fajne, tylko faktycznie kiepsko, że to oni wybierają, bo majtek żołtych to ja bym nie chciała mieć.

Ola, Ineso.
Stapiz, który? Niebieskie czy brzoskwiniowe opakowanie? Bo ja bym chciała ten w brzoskwiniowym.

Stary 2011-02-26, 20:36   #2681
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ola, Ty zdrajcu jeden!
A te oleje mają taką płynną konsystencję czy raczej masłowatą? Bo jak nie płynna to ciężko będzie wydobywać z butelki...
(...)
no właśnie
Ola?...
Masłowata, ale np. ten mój z BU to się momentalnie rozpuszcza. Myślę, że jak się wsadzi taką butelkę pod strumień ciepłej wody albo postawi przy kaloryferze to będzie się dało wydobyć
Poza tym chyba nie sprzedają czegoś, czego nie da się używać

I jestem za wzięciem masek na 3 lub 4
Cytat:
Zróbmy to ! A majty fajne, tylko faktycznie kiepsko, że to oni wybierają, bo majtek żołtych to ja bym nie chciała mieć.

Ola, Ineso.
Stapiz, który? Niebieskie czy brzoskwiniowe opakowanie? Bo ja bym chciała ten w brzoskwiniowym.
Mnie się tylko ten ostatni model nie podoba

A co do Stapiza to ja cały czas mówię o niebieskim

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2011-02-26 o 20:39
Stary 2011-02-26, 20:37   #2682
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Dzięki . Ale ma długie włosy .

A ja Ci OGROMNIE dziękuję za kuleczki . Dozgonnie jestem Ci wdzięczna .
Nie ma za co Przepraszam, że tak mało ale już ich trochę rozdałam i mało zostało.(nie czuje że rymuje)
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:41   #2683
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
, bo majtek żołtych to ja bym nie chciała mieć.
.

Cytat:
Masłowata, ale np. ten mój z BU to się momentalnie rozpuszcza. Myślę, że jak się wsadzi taką butelkę pod strumień ciepłej wody albo postawi przy kaloryferze to będzie się dało wydobyć

A co do Stapiza to ja cały czas mówię o niebieskim
Ja dziś dałam moje pudełko 250ml wypełnione mniej wiecej do połowy do gorącej wody i dopiero po ok. 10minutach trochę płynnego oleju się zrobiło.
ecrulo - jak Ty stosujesz kokos? i co robimy - kupujemy w butlach czy w Helfach?

Ja chętnie niebieskiego stapiza wypróbuję ecrulo - to to samo prawie co pomarańczowy, chodź do nas
Stary 2011-02-26, 20:45   #2684
ola_gie
Zakorzenienie

Kurczę, serio?
No to bez sensu w takim razie rzeczywiście :/ To czemu oni to sprzedają w butelkach?

Tak właśnie.
Stary 2011-02-26, 20:52   #2685
ecrulo

Cytat:

Ja dziś dałam moje pudełko 250ml wypełnione mniej wiecej do połowy do gorącej wody i dopiero po ok. 10minutach trochę płynnego oleju się zrobiło.
ecrulo - jak Ty stosujesz kokos? i co robimy - kupujemy w butlach czy w Helfach?

Ja chętnie niebieskiego stapiza wypróbuję ecrulo - to to samo prawie co pomarańczowy, chodź do nas
Ile taniej mnie ta impreza wyniesie To pójdę do Was

Chyba Helfy, bo z tej butli to wydobywać, no nie wiem... Mam po dnie kokosa i cieżko mi łapką tam sięgać, więc butla pewnie jeszcze bardziej uciążliwa. Jak myślisz?

Ja nabieram, paćkam grubo na łapki, nakładam rękawiczki i lulu. Używam tylko na ręce, chyba, że pojawią mi się gdzieś chropowatości na skórze, wtedy terapia szokowa kokosem Na włosy planuję użyć jutro

Stary 2011-02-26, 20:53   #2686
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:

lalaith - bylabym ogromnie wdzieczna tacie Twojemu
On może zajrzeć, ale nic nie obiecuje. To jak się umawiamy?

Cytat:
Acha, ok - tylko myslałam, że może nie doczytałaś.
Tylko ja chcę z sls, i żeby zmywał silikony, których lalaith nie kładzie dla mnie joanna bez sls nie oczyszcza wystarczająco.
Joanna ma sls, a lalaith silikony kładzie, eh wszystko przekręciłaś...

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Na plączące się włosy bardzo fajne jest też psikadełko mazidłowe domowej roboty Ja używam 10ml hydrolatu, 10 kropel keratyny i kropelkę panthenolu. Mam to w buteleczce z atomizerem i zawsze rano pryskam tym włoski, także często po umyciu.

Mi to serum keratynowe z mazideł w ogóle nie pomaga na plątanie ani na nic. A specjalnie kręciłam na hydrolacie rozmarynowym bo ponoć na włosy najlepszy

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Czy jest szansa na jakąś zniżkę w BU, jeśli zrobimy duże zamówienie? U mnie w pracy jedna koleżanka na pewno i jedna może jest zainteresowana .
Wątpię, ja robiłam 2 duże zamówienia na ponad 500zł i nawet żadnego gratisiku nie dostałam mimo iż prosiłam.
Stary 2011-02-26, 20:55   #2687
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym chyba nie sprzedają czegoś, czego nie da się używać
Jak masłowata to ja jednak wolę ten z Helfów albo BU. Znając moje lenistwo to nie chciałoby mi się wydobywać z butelki
Stary 2011-02-26, 20:55   #2688
Malla
Nie depcze krokusów

Plexi kupiła w Krakowie drewniany grzebień.
Stary 2011-02-26, 20:56   #2689
SdC
Zakorzenienie

Dziękuję lalaith, za zamówienie i próbki - mama już poszła się maziać . A cień cudowny - tylko trzeba nauczyć się go nakładać .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 20:59   #2690
Ineso
Matka Smoka

Malla - ale gdzie? i za ile?

ecrulo, ola - jeszcze mi się przypomniała vatika w butli: też mi zastygała, nie chciała się szybko rozpuszczać i szlag mnie trafiał. Chyba zostanę przy helfowym.

lalaith - ale pisałaś, że silikony sporadycznie? wydawało mi się, że seria Z apteczki babuni jest bez sls. W każdym razie te szampony są fajne, ale niezbyt domywają.
Stary 2011-02-26, 21:02   #2691
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Jak masłowata to ja jednak wolę ten z Helfów albo BU. Znając moje lenistwo to nie chciałoby mi się wydobywać z butelki
Cytat:
ecrulo, ola - jeszcze mi się przypomniała vatika w butli: też mi zastygała, nie chciała się szybko rozpuszczać i szlag mnie trafiał. Chyba zostanę przy helfowym.
No to racja, szkoda zachodu

Mmmmmm to wpiszę w moim zamówieniu, że bierzemy na pół

Tak właśnie.
Stary 2011-02-26, 21:03   #2692
Malla
Nie depcze krokusów

Ineso - nie pamiętam, pytajcie Plexi... Albo zapytam ją na gg. Dość drogie były w Body Shopie.
Stary 2011-02-26, 21:03   #2693
Ineso
Matka Smoka

Stapiz 250ml - 8,80zł
Stapiz litrowy na 4 - 5,80
ja+ola+mmmmm+ecrulo

Water mask 300ml - 6,80zł
Water m. litrowa na 4 - 3,50zł
ja+ola+mmmm+? (Shiruvi??!!)
Stary 2011-02-26, 21:05   #2694
ola_gie
Zakorzenienie

Ineso - jeszcze sabbra pytała o te maski i wyrażała chęć wspólnego zakupu

Tak właśnie.
Stary 2011-02-26, 21:05   #2695
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
lalaith - ale pisałaś, że silikony sporadycznie? wydawało mi się, że seria Z apteczki babuni jest bez sls. W każdym razie te szampony są fajne, ale niezbyt domywają.
Używam raz w tygodniu odżywkę Absolut Repair albo maskę Sleek looka. Do tego po każdym myciu cement - sama oceń czy to mało.
Z Apteczki Babuni nie wiem bo nie używam, ale te co używam - Rzepa, Naturia mają SLS.
Te odżywki które stosuję powyższe szampony zmywają świetnie=najlepiej z przetestowanych przeze mnie do tej pory Włosy po nich są lekkie, pełne objętości i aż "piszczą" pod palcami.

Mal mało szamponów bez SLS? Przecież wszystkie ziołowe ją mają i nie tylko, a tego jest całe mnóstwo!

Edytowane przez lalaith
Czas edycji: 2011-02-26 o 21:06
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:06   #2696
ecrulo

Ineso,
Jak dobrze zrobi mi WaterMask? Odmłodzi?

Stary 2011-02-26, 21:08   #2697
lalaith
Zakorzenienie

Zajrzałam do łazienki - Z apteczki babuni też ma SLS
Stary 2011-02-26, 21:08   #2698
Melka88
Zakorzenienie

e milko, a co my ? zostajemy przy Helfach czy butle ?

MyLastope, ja też musiałabym iść do reumatologa.. Normalnie mam takie dni, w różnych odstępach czasu, że bolą mnie kości całej nogi - od miednicy aż po piętę zwykle prawej, ale lewa zdarzyła się też.. I raz ręka I też mówię tak jak Ty - że jak już mam takie problemy, to co na starość
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 21:09   #2699
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Używam raz w tygodniu odżywkę Absolut Repair albo maskę Sleek looka. Do tego po każdym myciu cement - sama oceń czy to mało.
Co to jest ten cement?
Cytat:
Ineso,
Jak dobrze zrobi mi WaterMask? Odmłodzi?
A jakiego efektu oczekujesz pod szyldem "odmłodzonych włosów"?

Tak właśnie.
Stary 2011-02-26, 21:11   #2700
ecrulo

Cytat:
Co to jest ten cement?

A jakiego efektu oczekujesz pod szyldem "odmłodzonych włosów"?
Błyszczeć, lać się, będą jędrne, mocne, apetyczne i takie łał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości