|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Twister!!!!!
Wczoraj też kręciłam - 10 minut hula hopem z wypustkami (mam już pięknie obity kręgosłup) oraz 15 min. twisterkiem. Póki c o tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Już od jakiegoś czasu czytam co tutaj piszecie i tak się nakręciłam na tego twistera, że jak tylko dostanę wypłatkę na dniach to od razu go zamawiam!
Mam w domu już stepper, a raczej przyszła teściowa ma i sobie pożyczyłam od niej i zaczęłam na nim ćwiczyć w zeszłym tygodniu i po 10 minutach byłam cała mokra i tak zdyszana że masakra, ale z każdym dniem jest coraz lepiej i dłużej wytrzymuję ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 |
Rozeznanie
|
Witam ;*
Z góry Ci podpowiem, że przejść na dietę z dnia na dzień jest ciężko. Zacznij od, np. nie jedzenia słodyczy w tygodniu (piątek, sobota, niedziela tak), zmień masło na serek naturalny, słodzone herbaty na owocowe. Wielkie zmiany trzeba wprowadzać małymi krokami. Po około miesiącu się przyzwyczaisz, a po 2 ochota, na niedozwolone produkty, będzie się znacznie zmniejszać ![]() Pij dużo wody, ale nie od razu po ćwiczeniach (!) bo organizm musi się wypocić, żeby były jakieś efekty ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za wskazówki. Właśnie staram się unikać słodyczy i mogę nie jeść cały miesiąc ale zdarza mi się że nagle mam tak straszną ochotę że mogłabym zjeść kilogram czekolady na raz i chyba jeszcze byłoby mi mało, herbatę piję tylko zieloną i nie słodzę, a jak już mnie weźmie na zwykłą to słodzę 1 łyżeczkę cukru ale trzcinowego brązowego (pracuje w sklepie ekologicznym więc nie mam problemu z nabyciem go :P) unikam napoi słodkich gazowanych i akurat piję też dużo wody.
Myślę że z przejściem na dietę nie było by problemu gdyby rodzice mojego chłopaka nie robili takich pysznych obiadów, do tego ja bym się chciała odchudzić a mój chłopak chce przytyć i ciężko tak patrzeć kiedy on co chwile coś podjada :P no ale dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Na pewno dasz!
![]() Ja też się staram, więc wiem co przeżywasz ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
W końcu przyszedł mój długo oczekiwany twister!!! Mały poślizg czasowy, no ale od dzisiaj zaczynam
![]() Co do diety polecam ksiażkę Dieta z niskim indeksem glikemicznym - Ola Lauritzson. Przepisy w niej są świetne, łatwe do przygotowania i co najważniejsze dieta nie opiera się na głodowaniu, czy jedzeniu samego mięsa, samych jajek itd. Na prawde urozmaicone jedzenie, trzeba tylko na początku ograniczyć węglowodany. Zaczęłąm tą dietę i po 2 tygodniach były super rezultaty. Później ją odpuściłam, ale mam zamiar znowu zacząć, bo tak na prawdę to nie dieta tylko jedzenie zdrowych rzeczy które powinno wejśc każdemu w nawyk ![]() A zatem zaczynamy dietę i wyciągam z opakowania twistera! Czas się wziąść do roboty! ![]() Trzymam za was kciuki!!! I za siebie również!!! Grunt to motywacja ![]()
![]() ![]() Grupa wsparcia dla osób na diecie/poście ![]() https://www.facebook.com/groups/290127541648831// Strona o diecie i zdrowym odżywianiu ![]() https://www.facebook.com/Healthy-Pro...9417682702351/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
W końcu przyszedł mój długo oczekiwany twister!!! Mały poślizg czasowy, no ale od dzisiaj zaczynam
![]() Co do diety polecam ksiażkę Dieta z niskim indeksem glikemicznym - Ola Lauritzson. Przepisy w niej są świetne, łatwe do przygotowania i co najważniejsze dieta nie opiera się na głodowaniu, czy jedzeniu samego mięsa, samych jajek itd. Na prawde urozmaicone jedzenie, trzeba tylko na początku ograniczyć węglowodany. Zaczęłąm tą dietę i po 2 tygodniach były super rezultaty. Później ją odpuściłam, ale mam zamiar znowu zacząć, bo tak na prawdę to nie dieta tylko jedzenie zdrowych rzeczy które powinno wejśc każdemu w nawyk ![]() A zatem zaczynamy dietę i wyciągam z opakowania twistera! Czas się wziąść do roboty! ![]() Trzymam za was kciuki!!! I za siebie również!!! Grunt to motywacja ![]()
![]() ![]() Grupa wsparcia dla osób na diecie/poście ![]() https://www.facebook.com/groups/290127541648831// Strona o diecie i zdrowym odżywianiu ![]() https://www.facebook.com/Healthy-Pro...9417682702351/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kręciłam wczoraj twisterem ponad 10 min... i nic... ani zakwasów dzisiaj ani kolki podczas kręcenia. zastanawiam się co moge robić nie tak... może za mało się skręcam na boki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Musisz skręcać tylko biodra, nie ruszać klatką piersiową czy wspomagać się rękoma. Ruchy, powinny być szybsze z każdą serią (np. co 20 zmień tempo). Najlepiej się niczego nie przytrzymywać.
Ja podczas swojego pierwszego kręcenia (25min.) też nie miałam kolki ani zakwasów potem, ale podczas ćwiczeń lało się ze mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Przyczajenie
|
no zamówiłam twister. jutro, najpóźniej w środę powinien już być u mnie w domu, zamówiłam 2 bo 1 zawiozę mojej mamie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pochwalcie się efektami
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Rozeznanie
|
Ja też twistuję: od 5tyg- z różną częstotliwością
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
a jakie efekty?
![]()
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
Ja mam taki twister zwykły za 20 zł, planowałam na nim ćwiczyć codziennie, ale w praktyce wychodzi mi raz na dwa dni jakieś 10 lub 15 minut zamiast 30
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2685 |
Przyczajenie
|
dziewczyny właśnie zastanawiam się nad kupnem twistera tylko mam małe pytanie ..? jaki twister kupić taki zwykły czy lepiej kupić twister z linkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Przyczajenie
|
Mój twister w końcu przyszedł do mnie, dzisiaj próbowałam na nim trochę kręcić ale jakoś nie bardzo mi idzie, mam twister z linkami ale z nimi to już w ogóle obkręca mnie całkiem dookoła (?!) Poradźcie jak ćwiczyć żeby było dobrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z ta teoria zeby nie pic po treningu vo sie organizm musi wypocic zeby byly efekty to nie prawda jest ![]() ![]() ![]() Mozna pic podczas przerw w cwiczeniach oraz po - wazne zeby nawadniac organizm i nie ma nic do rzeczy to czy sie wypacasz czy nie - znam osoby ktore cwicza i nie poca sie prawie wogole a efekty maja ;> zalezy od organizmu Ja sie poce jak nie wiem co podczas cwiczen i gdybym nie pila to chyba bym padla trupem z odwodnienia ![]() A tak BTW to zajrzalam tu od hohoho i jeszcz etroche i tez wracam do Twisterka - pewnie z 10 minut dziennie bo pamietam ze dlzuej nigdy mi sie nie udawalo i kolka mnie lapala no ale zobaczymy ![]() Jak dla mnie najwazniejsze ze Twister stawow nie obciaza a ja po operacji kolana nie mam zbytnio wyboru w urzadzonkach z ktorcyh moge korzystac Takze witam po raz kolejny i dolaczam sie do was ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ja tez mam z linkami ale tych linek wogole nigdynie uzywalam hehe wystarczy najprostszy i najtanszy twisterek jaki jest :P I jak dziewczyny pochwali si ektoras efektami?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
U mnie efektów brak, ale to z lenistwa
![]() Jednak nie wiem czemu, bo z wagi nic mi nie zeszło, po boczkach też nie widzę, żeby ich ubyło, ale jakieś 3, może 4 tygodnie temu kupiłam jeansy rozm. 31 i teraz lecą ze mnie nawet z paskiem... ;O Pewnie się rozciągnęły ;P ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Walka z lenistwem jest straszliwa... ostatkami silnej woli zmuszam się do codziennych ćwiczeń... ale szczerze powiedziawszy na kilka dni odpuściłam i wszystko wróciło do "normy"
![]() Także nowe motto brzmi: Albo walczymy do końca albo nie ma sensu zaczynać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Czemu tu tak cicho?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Póki co odpuściłam sobie twisterka ale zaczęłam robić brzuszki. Niemniej wskazane jest aby połączyć twister z brzuszkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Ja też ostatnio zaniedbałam twister, obiecuję sobie jednak codziennie, że wieczorem zacznę- więc DZIŚ wieczorem na pewno zacznę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal kręcę nadal co 2-3 dzień na zmianę z innymi ćwiczeniami.
![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
I jakie efekty?? Dajcie dziewczyny motywację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Efekty są, teraz utrzymuję już po prostu wygląd brzucha
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
Magdzia94 podziwiam! Mój twister jest w użyciu może raz na 3 tygodnie po 10-15 minut... Główne przez brak czasu, ale nie zaprzeczam, że jestem leniwa!
![]() A tak poza tym, to jeszcze 4 kg w dół i będę bardzo szczęśliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Ja też podziwiam... Mi nawet talia i biodra pasują tylko w ostatnim roku przybyło mi 4 kg i wszystko poszło w brzuch a konkretne w dół brzucha :/ że się na cyckach nie zatrzymało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
Susanna jestem w tej samej sytuacji :/. Też w rok przybyło mi 4-5kg, ale wzięłam się za siebie od połowy października i do mojej ukochanej 5 na wadze zostało mi tylko 2,5kg
![]() Na oponkę i boczki- z czym również mam problem- dobre są nożyce i rowerki, brzuszki też pomagają, ale one mają głównie za zadanie zbudować mięśnie, czyli tłuszczyk będzie na wierzchu, a pod nim twarde mięśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Uuu to muszę się pożegnać z brzuszkami albo dodać jeszcze do ćwiczeń nożyce. Ile tych nożyc robisz?? Ja w sumie nawet nie wiem czy na tym brzuchu to jest tłuszcz, raczej brak jędrności, skóra. Boczków też raczej nie mam, nie wylewam się na boki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
Susanna jak mi się przypomnij, że jestem na WR to robię od 40 do 80 za jednym razem, po kilka serii. Brzuszki robię tylko do połowy, nie do pełnego siadu, bo to źle działa na kręgosłup. Na tę skórę, to ponoć dobry jest hula hop z masażerem. Ponoć, bo mam zwykły i nie próbowałam
![]() Fitness na pewno wyszczupli Cię całą i będziesz zadowolona (z wyglądu + ćwiczenia wyzwalają hormony szczęścia), więc jeśli masz czas, to super ![]() A konkretne ćwiczenia to na siłowni, tak? Też dobry pomysł, o ile nie nabawisz się bolesnych zakwasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.