Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 13:27   #2671
Mocny Akcent
Dolce vita

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
ja dziś byłam u fryzjera, zrobiła mi próbną na wesele i mam super loczki

dziewczyny wiecie gdzie się składa skargę na listonosza? czy na piśmie czy jak to jest?
ooo a kiedy wesele? TWOJE? ja nigdy nie miałam próbnych fryzur.

A co listonosz zmajstrował?
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:49   #2672
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

siostry, w czerwcu

listonosz już mnie doprowadza do białej gorączki, kolejny raz nie jest łaskawy zadzwonić lub też wejść na piętro, tylko zostawia same awizo.
Do poczty mam jakieś 25 minut i nie zamierzam latać tam non stop po przesyłki bo leniowi się nie chce wykonywać swojej pracy.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:38   #2673
klaaa
Zadomowienie

KawaMarcepanowa skąd ja to znam, też mam jednego listonosza, który przy sobie ma tylko awizo i zostawia je w skrzynce, na szczęście są też inni którzy paczki przynoszą.

Mam dziś jakiś dziwny dar wyprzedzania rzeczywistości, najpierw ten telefon w nocy, a przed chwilą pytam się mamy, czy ma pieniądze, bo paczka może przyjść, ale tak szczerze mówiąc to nie wierzyła, że dziś będzie, jeszcze nie skończyłyśmy rozmowy i zadzwonił listonosz z paczką .
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:39   #2674
paula-zla
Zakorzenienie

A ja się powolutku szykuję. Zaraz idę nałożyć balsam kakaowy na wypeelingowane ciałko, mniam
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:12   #2675
doriiska
Zakorzenienie

Dzień dobry

Byłam wczoraj na juwenaliach, w sumie to moje koleżanki wyciągnęły mnie na siłe, ale było bardzo fajnie. Piłam dobre piwko o smaku tequili , poznałam nowych ludzi i słuchałam koncertu Video.

I dziś taka piękna pogoda, achh
Stary 2011-05-14, 08:17   #2676
Celestia
Zakorzenienie

Hey Dori
ja byłam wczoraj na imprezie i całkiem dobrze się bawilam kaca brak yeah!
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 08:29   #2677
doriiska
Zakorzenienie

U mnie też brak, bo grzecznie tylko jedno piwo było, poza tym zamierzam oszczędzać na tego typu przyjemnościach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 09:23   #2678
Mocny Akcent
Dolce vita

Nooo imprezowiczki, a ja byłam wczoraj grzeczna jak nigdy... Poszłam na spacer godzinny...o ile pogoń do lildla przed jego zamknieciem to jakikolwiek wyczyn a dziś nie wiem...jak na razie jestem w piżamie

pogoda piękna...jutro bedzie gorzej, więc korzystajmy.

p.s. wczoraj jechałam 7 pięter windą z prezesem....dobrze, żemożna było rozmawiać o pogodzie właśnie
Stary 2011-05-14, 10:50   #2679
paula-zla
Zakorzenienie

To widzę, że poszalałam za nas wszystkie... Matko, jestem straszna, gdy tylko ktoś mnie zirytuje. Wczoraj jacyś goście rozmawiali z moją kumpelą, zaczęło się od wieku i ironicznej gadki o nas per dziewczynki. Wkurzyło mnie to, była ostra wymiana zdań. Potem na przystanku zaczepili nas inni, miałam z nich polewkę, naigrywałam się, więc oni nie byli dłużni. Zachowuję się okropnie. Żyłka mi skacze przez byle co. W dodatku rozwala mnie moja arcy wielka pewność siebie po alko i wszechmogąca zaje***ść.
Wczoraj miałam chyba zły dzień do imprez, chciałam się zrelaksować, a wyszłam wkurzona.
Mam wrażenie, że pogubiłam się w wielu rzeczach.

wymienię
Stary 2011-05-14, 13:34   #2680
klaaa
Zadomowienie

Mocny Akcent no nie gadaj, że jutro brzydko, jako, że wczoraj nie wypalił grill ze znajomymi, to zaproponowałam w domu grill na jutro, może jedna będzie ładnie.
Z prezesem musiało być ciekawie, ja to najbardziej nie lubię jak na uczelni jedzie się windą z wykładowcą, tym bardziej jak jest się ze znajomymi, którzy go nie znają, i tylko się człowiek modli żeby nic głupiego nie powiedzieli.

A ja dziś byłam na zakupach, bo stwierdziłam, że nie może się zmarnować 50% zniżki do New Looka, zwłaszcza, że uwielbiam ten sklep .
A za chwilę przychodzi na obiad mój brat z dziewczyną, widziałam ją raz w życiu, krótko i to jeszcze pół roku temu.
Stary 2011-05-14, 14:12   #2681
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Hejka A ja ostatnio mam bardzo mało czasu na cokolwiek... Juwenalia, jakieś imprezy, uczelnia no i M., z którym ostatnio widuję się codziennie Fakt, że mamy baaaardzo blisko do siebie, więc żal nie skorzystać Cieszę się i jednocześnie dziwię, że to wszystko tak jakoś szybko wyszło, ale faaajnie Oby tak było cały czas... Czasem mam wrażenie, że się znamy już naprawdę długo, a tak naprawdę to dopiero 1.5 miesiąca Tylko niestety mam mniej czasu na własne przyjemności, ale cóż Coś za coś. Ja mam teraz dobrze, na miasteczku akademickim trwają koncerty a ja nawet nie muszę wychodzić, wystarczy, że okno w akademiku otworzę i już wszystko słyszę tak, jakbym tam była . Chyba dziś też tak zrobię... Muszę zacząć umiejętnie planować czas, bo nie starcza mi doby
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 11:05   #2682
paula-zla
Zakorzenienie

Bitter, to cudnie Bardzo się cieszę, że tak dobrze Ci się układa

A ja postanowiłam, że zacznę lepiej organizować swój czas. Poza tym, skupię się wyłącznie na sobie. Wykupiłam sobie od czerwca pakiet Multisport, będę chodzić z koleżanką na basen, jogę, tańce. I jeszcze moją platformę wibracyjną
Będę fit!

Halo, halo, a gdzie podziewacie się w niedzielne popołudnie?

wymienię
Stary 2011-05-15, 11:09   #2683
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

To super paula, też muszę ruszyć d...
ja dziś mam wolne, w pracy trochę u mnie się zagmatwało.... no ale nie będę tu o tym pisać, w każdym razie szykuje mi się więcej wolnego czasu

koleżanka leci do UK i właśnie robię wish-listę perfumową, grzech nie skorzystać
Stary 2011-05-15, 11:27   #2684
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
A ja postanowiłam, że zacznę lepiej organizować swój czas. Poza tym, skupię się wyłącznie na sobie. Wykupiłam sobie od czerwca pakiet Multisport, będę chodzić z koleżanką na basen, jogę, tańce. I jeszcze moją platformę wibracyjną
Będę fit!
Ooo też bym sobie zafundowała coś takiego
Ależ kiepska pogoda u mnie :/ ciemno jak w dupie u murzyna.
Stary 2011-05-15, 11:32   #2685
paula-zla
Zakorzenienie

Też się cieszę

U mnie pochmurno, a ja i tak mam wyśmienity humor

wymienię
Stary 2011-05-15, 11:32   #2686
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Ja gotuję obiadek (w zasadzie już skończyłam ), bo M. się wprosił wczoraj... No, ale niech mu będzie W następny weekend będzie jego kolej. Teraz zmykam do nauki, bo jutro mam zaliczenie, a jeszcze nic do notatek nie zajrzalam... Miłej niedzieli wszystkim
Stary 2011-05-15, 11:35   #2687
paula-zla
Zakorzenienie

O, o, proszę, proszę

Fajnie, fajnie

Ja to pewnie zjem obiad na uczelnianej stołówce, bo w lodówce nic nie mam nawet

wymienię
Stary 2011-05-15, 12:06   #2688
Celestia
Zakorzenienie

Ja własnie tez tworzę obiad
Stary 2011-05-15, 12:43   #2689
klaaa
Zadomowienie

BittersweetCocaine jak się u Ciebie wszystko ładnie układa, fajnie , a co do zaliczenia na pewno zaliczysz.

U mnie też ciemno, nieprzyjemnie, całe szczęście, że nie pada.

paula fajnie, że będziesz ćwiczyć, też kiedyś miałam pomysł zapisać się na jakieś zajęcia, ale później odkryłam, że wszystkie są bardzo daleko ode mnie i to też nic ciekawego w godzinach które by mi odpowiadały, więc sobie darowałam.
Stary 2011-05-15, 17:41   #2690
marcelina1210
Raczkowanie

Witam...
jakbym mogła to chciałabym się przyłączyć...
o 'sekrecie' dowiedziałąm się od mojego byłego chłopaka.. przeczytałam, oglądnęłam film..wierzyłam..tzn pomału zaczynałam.. dopóki chłopak z którym byłam dwa lata i uważałam go za największy ideał na świecie mnie nie rzucił...
ogólnie to czuje się okropnie, i ledwo daje sobie ze wszystkim radę...cały czas o nim myśle.. a najgorsza dla mnie jest świadomość , że on na pewno już o mnie zapomniał bo odkąd nie jesteśmy razem to nie odezwał się ani słowem...po drugie wydaje mi się że jestem najgorszą dziewczyną na świecie.. bo przecież czemu by mnie rzucił ?!...
pisze do was ponieważ może któraś z was miała podobne doświadczenia i pomogło jej pozytywne myślenie i konkretne afirmacje?.
Prosze o pomoc.
Stary 2011-05-15, 17:45   #2691
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

marcelina ja bym Ci radziła wątek na Intymnym "rozstaniowy", tam dziewczyny chyba przechodzą przez to samo.
Myślę że warto spróbować PP
Stary 2011-05-15, 17:48   #2692
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
marcelina ja bym Ci radziła wątek na Intymnym "rozstaniowy", tam dziewczyny chyba przechodzą przez to samo.
Myślę że warto spróbować PP
Dokładnie tak
Stary 2011-05-15, 21:01   #2693
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
W dodatku rozwala mnie moja arcy wielka pewność siebie po alko i wszechmogąca zaje***ść.
Ja mam dokładnie to samo. Jestem taka cwana, i taka pewna siebie....strach się bać bo wtedy jestem również agresywna.
Cytat:
Halo, halo, a gdzie podziewacie się w niedzielne popołudnie?
Wczoraj pojechałam do Tża i dziś wróciliśmy. Ogólnie...on mieszka z rodzicami. Jego mama była bardzo miła....naprawdę....ale nie wiem o co mi chodzi...czyzbym się odzwyczaiła od matkowania??? nie mogłam znieść tego ciągłego przynoszenia jedzenia, pytania czego mi brakuje, albo tej ciągłej krzątaniny... Koło południa już wołałam, żebyśmy jechali...fakt...obraziła się, bo zaczęła nam szykować obiad. Ale ja już nie mogłam noo
Stary 2011-05-15, 21:49   #2694
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcelina1210 Pokaż wiadomość
Witam...
jakbym mogła to chciałabym się przyłączyć...
o 'sekrecie' dowiedziałąm się od mojego byłego chłopaka.. przeczytałam, oglądnęłam film..wierzyłam..tzn pomału zaczynałam.. dopóki chłopak z którym byłam dwa lata i uważałam go za największy ideał na świecie mnie nie rzucił...
ogólnie to czuje się okropnie, i ledwo daje sobie ze wszystkim radę...cały czas o nim myśle.. a najgorsza dla mnie jest świadomość , że on na pewno już o mnie zapomniał bo odkąd nie jesteśmy razem to nie odezwał się ani słowem...po drugie wydaje mi się że jestem najgorszą dziewczyną na świecie.. bo przecież czemu by mnie rzucił ?!...
pisze do was ponieważ może któraś z was miała podobne doświadczenia i pomogło jej pozytywne myślenie i konkretne afirmacje?.
Prosze o pomoc.
Domyślam się przez co możesz przechodzić. Pisz tutaj i na wątku rozstaniowym (notabene sama tam siedziałam przez jakiś czas, poznałam wspaniałe dziewczyny, m.in naszą Ewelkę), zobaczysz, że ulży Ci, jeżeli będziesz mogła się wygadać.
W kwestii rozstania można dać dwie rady. Pierwsza to skup się wyłącznie na sobie. Spotykaj się ze znajomymi, rób coś dla siebie: tańcz, ćwicz, chodź do kina, zapisz się na kurs języka obcego. Cokolwiek. Wiem, że pewnie jesteś w rozsypce, możesz nie mieć na nic ochoty i wszystko stało się dla Ciebie nijakie oraz obojętne. Musisz zrozumieć, teraz Ty jesteś najważniejsza, a siedzenie w domu, rozpaczanie i analizowanie sytuacji nic nie da. Musisz wyjść z domu, spotykać się z ludźmi, robić wszystko byleby zająć swój czas. Jeżeli możesz to wyjedź gdzieś, odpocznij, przynajmniej na jakiś czas odetniesz się od "waszych" miejsc, które kojarzą Ci się z nim.
Druga rada to daj sobie czas. Musisz wszystko przetrawić, przyzwyczaić się do tego, że go nie ma u Twego boku, zacząć żyć swoim życiem. Na to wszystko potrzeba czasu. Ile - to już sprawa indywidualna. Czas naprawdę leczy rany, to nie jeden z głupich frazesów.
Bądź silna. I przede wszystkim, uwierz w siebie, bo wnioskuję, że Twoje poczucie wartości jest w opłakanym stanie.

Za każdym razem, gdy rozstawałam się z kimś to dochodziłam ciągle do jednego wniosku. To stało się PO COŚ. Po jakimś czasie sama stwierdzałam, że bardzo dobrze, że tak się wydarzyło, że to mnie wzmocniło, nauczyło mnie wiele ważnych rzeczy. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Dlatego zrozum, że tak musiało być. Wysuń z tego wnioski. Po wielu przepłakanych nocach, utraconych kilogramach, po małym koszmarku śmiało mogę stwierdzić, że jestem silniejsza, że ten kopniak w dupę jednak był potrzebny.

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo. Jestem taka cwana, i taka pewna siebie....strach się bać bo wtedy jestem również agresywna.

Wczoraj pojechałam do Tża i dziś wróciliśmy. Ogólnie...on mieszka z rodzicami. Jego mama była bardzo miła....naprawdę....ale nie wiem o co mi chodzi...czyzbym się odzwyczaiła od matkowania??? nie mogłam znieść tego ciągłego przynoszenia jedzenia, pytania czego mi brakuje, albo tej ciągłej krzątaniny... Koło południa już wołałam, żebyśmy jechali...fakt...obraziła się, bo zaczęła nam szykować obiad. Ale ja już nie mogłam noo
Ja też staję się agresywna. Muszę się pilnować, muszę się ogarnąć, bo kiedyś to może się źle dla mnie skończyć.

Wiesz, czasem, gdy dzwoni do mnie mama i wypytuje o pierdoły typu: a w co się ubrałaś, a co jadłaś, a nie chodzisz z umazanym nosem... to mnie szlag trafia.
Rozumiem, że to z troski, ale kurczę, już nie mam pięciu lat. Może nie jestem super gospodynią, ale powoli, powoli ogarniam temat, brudna i głodna nie chodzę.
Dlatego czasem dla świętego spokoju ściemniam jej, że zjadłam obiad, choć nie jadłam jeszcze nic, a jest późne popołudnie, bo wiem, że zaczęłaby prowadzić monolog na temat tego, że chyba jestem niepoważna i rujnuję swój organizm.
Szczerzę to dziwię się Twojemu facetowi, bo ja zrobiłabym wszystko, żeby uciec z rodzinnego gniazda, choć bardzo kocham rodziców i mam z nimi świetny kontakt to mimo wszystko, dążyłabym do tego, żeby jak najszybciej się usamodzielnić.

wymienię
Stary 2011-05-15, 21:55   #2695
Celestia
Zakorzenienie

Paula, pięknie to wszystko ujęłaś
Stary 2011-05-15, 22:13   #2696
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Jeeejku dziewczyny Wy tu takie doświadczone "związkowo" a ja taki lewus kompletny Dopiero wkraczam w temat, ale przyznam, że mi się podoba. Jest coraz fajniej Teraz tak sobie myślę... Może ze względu na mój wiek wszystko toczy się chyba ciut szybciej niż zwykle to bywa... Ale to chyba dobrze, skoro nam takie tempo odpowiada sasasa A przyznam szczerze, że wiele przydatnych rad, przestróg itp. odnośnie związków znajduję na wizażu To dla mnie taka mega kopalnia wiedzy.
Chciałabym wierzyć, że M. jest moim pierwszym i ostatnim facetem, ale wiem, że życie wiele może zweryfikować... Na razie cieszę się tym co mam i staram się to pielęgnować, żeby tego nie spierniczyć

Edytowane przez BittersweetCocaine
Czas edycji: 2011-05-15 o 22:14
Stary 2011-05-15, 22:31   #2697
paula-zla
Zakorzenienie

Żaden lewus, po prostu dowiadujesz się z czym to się je. Ja to z każdą znajomością czuję się jakby to był kompletnie mój pierwszy raz, bo ludzie są zupełnie różni i nigdy nie wiadomo jak druga osoba zareaguje. No, taki stresior, każdy chce się zaprezentować z jak najlepszej strony, uważa się na słowa, żeby głupoty nie walnąć. A potem to leci
Dlatego zarówno lubię jak i nie cierpię początków.

Ciesz się tym co jest, naprawdę Co będzie to będzie, czas wszystko wyjaśni

wymienię
Stary 2011-05-16, 06:14   #2698
natii4
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Wieki mnie tu nie było-przepraszam

Mam nową pracę,a wraz z nią milion nowych obowiązków i tonę papierów w domu Na razie próbuje wszystko ogarnąć,ale i tak jestem permanentnie zmęczona. Do tego jeszcze pracę dyplomową piszę. Więc mam co robić

A propos tematów lakierów do paznokci to wrzucę wam swatch tego co mam w tej chwili na paznokciach

Miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrazgd.jpg (112,3 KB, 18 załadowań)

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:22   #2699
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Wiesz, czasem, gdy dzwoni do mnie mama i wypytuje o pierdoły typu: a w co się ubrałaś, a co jadłaś, a nie chodzisz z umazanym nosem... to mnie szlag trafia.
Rozumiem, że to z troski, ale kurczę, już nie mam pięciu lat. Może nie jestem super gospodynią, ale powoli, powoli ogarniam temat, brudna i głodna nie chodzę.
Dlatego czasem dla świętego spokoju ściemniam jej, że zjadłam obiad, choć nie jadłam jeszcze nic, a jest późne popołudnie, bo wiem, że zaczęłaby prowadzić monolog na temat tego, że chyba jestem niepoważna i rujnuję swój organizm.
Szczerzę to dziwię się Twojemu facetowi, bo ja zrobiłabym wszystko, żeby uciec z rodzinnego gniazda, choć bardzo kocham rodziców i mam z nimi świetny kontakt to mimo wszystko, dążyłabym do tego, żeby jak najszybciej się usamodzielnić.
Mojej mamie też ściemniam - a zwłaszcza w niedzielę, kiedy pyta czy bylam w kościele
Mojejmu facetowi też się dziwię i wręcz mnie to wkur**a...serio...bo ja od 3 lat sama-wszystko SIAMA....a jak zobaczyłam jak on ma z mamusią - wszystko ONA. Obiadki, ciasta, sprzątanie.... I co najlepsze- mój brat RODZONY stary byk ma to samo z moją mamą. On też mieszka z rodzicami. Więc kwestia wygody i wyboru.

Ech powiem Wam, że średnio mi się dziś wstawalo...no i znowu czas zacząć tydzień. Ale pocieszne jest to, że...robi sie coraz cieplej!!!
Stary 2011-05-16, 18:37   #2700
marcelina1210
Raczkowanie

paula-zla - Dziękuje bardzo za rady...próbuje właśnie robić coś dla siebie...tzn najabrdziej to próbuje robić coś dla innych bo chyba to mi przynosi najwięcej radości..lecz..mieszkam w takim mieście gdzie raczej nie da się niczego sensownego robić bo mieszkam w małym miasteczku..próbuje biegać dla rozładowania emocji..ale przynosi mi to ulgę na pół godziny a potem znowu jest tak jak zwykle..uczyc ostatnio też się próbowałam..ale nie moge jakoś skupić myśli...dlatego może Ty mi podsuniesz jakieś pomysły..co Ty robiłaś ?.

i teraz do wszystkich wizażanek z tego wątku...
jakie były wasze pierwsze próby pozytywnego myślenia??.
potrzebowałabym chyba coś na wzmocnienie swojej wiary w siebie...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości