|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy pierwszorocznych licealistek.
Ja niby zaczynam wakacje normalnie ale po konferencji która jest 18 raczej nie będę chodzić do szkoły no bo i po co i tak lekcji nie będzie, a w tamtym roku to nauczyciele podobno gonili do domu tych co przyszli.
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 25, 26 i 27 nie ma lekcji tylko są próbne matury dla I i II klas, odpowiednio polski, matma i język
U was też tak jest?
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nie ma próbnych matur dla klas 1 i 2.
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
To widocznie tylko u nas takie wymysły są ;x
ahh, jak miło, że to już ostatnie sprawdziany i kartkówki
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie niby koniec już, ale wszyscy jeszcze jedną "kartkóweczkę" (bo przecież nie mogą tego sprawdzian nazwać bo by było za dużo i musielibyśmy móc poprawiać) wepchną i jeszcze sporo tego.
Ale pamiętajmy, już bliżej niż dalej.
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Nam jeszcze parę rzeczy zostało i spokój
w poniedziałek ostatni sprawdzian z bio, dzisiaj ostatni z matmy, ahh <3
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
po wakacjach bede licealistką. dziewczyny błagam pocieszcie mnie i powiedzcie że w liceum jest 100x lepiej niż w gimnazjum !
aż nie chce mi się chodzić do tej mojej wstrętnej szkoły!
|
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
U nas to chyba jeszcze długo nam spokoju nie dadzą :<
|
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest po pierwsze o wiele więcej nauki .. A klasa i atmosfera ? --> zależy od szczęścia . Ja trafiłam akurat na bardzo fajną klasę ![]() Wyjeżdżam do siostry studiującej w Londynie na miesiąc . W celu podszlifowania języka . ![]() Dostałam 6 z fizyki |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
moniaher1996 Ja się strasznie bałam liceum( że trzeba jeździć do Krakowa, a nie jak gimnazjum pod nosem, że nowe osoby, bo przecież się przyzwyczaiłam do tych z gimnazjum w końcu z niektórymi znałam się około 10 lat, że więcej nauki i trudniej). Byłam tak zestresowana, że z rozpoczęcia roku praktycznie nic nie pamiętam.
A tu okazało się, że nie jest tak strasznie jak myślałam. Dziewczyny niby idąc do liceum w ogóle o tym nie myślałam, że mogłoby się udać mieć pasek, ale teraz jak myślę, że najprawdopodobniej braknie mi jednej oceny do paska to poprostu
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
moniaher1996, nie ma się czego bać, naprawdę
jak uda Ci się trafić na fajną klasę, szybko się zaaklimatyzujesz to nawet nie zauważysz jak szybko Ci rok przeleci A co do ilości nauki to zależy od tego jaką szkołę wybrałaś. Moja szkoła jest najlepszą szkołą w okolicy i myślałam, że będzie ciężko, a okazuje się, że wcale tak nie jest. Generalnie uczniowie mojej szkoły mają w okolicy opinie, że się nie uczą, mają ściągi A4, ciągle chleją i imprezują i powiem Wam, że sporo w tym prawdy ale i tak jesteśmy najlepszą szkołą w pobliżu.19minut, zaaaabierz mnie ze sobą
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę bardzo ważne jest, abyś wiedziała, gdzie się pakujesz ![]() Jeśli naprawdę dobrze wybierzesz sobie szkołę, to gwarantuję Ci, że będzie fajnie Wcale nie jest tak, jak zapewne straszyli w gimnazjum, że nauczyciele mają prawa ucznia gdzieś. Wręcz przeciwnie- to są też ludzie, da się z nimi dogadać. Oczywiście, istnieją wyjątki, ale musisz sobie wbić do głowy, żeby nie dać się zastraszyć, ani sprowokować- to jest klucz do przetrwania Podsumowując, bądź sobą i nie daj się zwariować! Powodzenia w wyborze szkoły
|
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
trzeba skończyć ten wątek, bo niedługo nie będziemy już "pierwszoroczne" Baaaardzo szybko mi ta pierwsza klasa zleciała. Co tam u Was słychać ? jak długi weekend ?
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też strasznie szybko to minęło. Ja pamiętam koniec gimnazjum jakby to było wczoraj, a już za niedługo będziemy do drugiej szły.
Troszkę nam jeszcze zostało do wykończenia wątku. trzeba się będzie mocno postarać, ale w sumie to wakacje idą będzie więcej czasu. Długi weekend u mnie wypadł trochę dłuższy - byłam chora więc wtorek i środa też nie poszłam.
Edytowane przez Elsay Czas edycji: 2012-06-08 o 12:32 |
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dokładnie pamiętam zakończenie roku w gimnazjum, a tu już koniec pierwszej klasy, za szybko ten czas leci. Nawet się nie obejrzymy, a będziemy szły na studia. Trochę to dołujące.
Jeszcze mniej więcej drugie tyle ![]() Ja dzielnie chodziłam przez te 3 dni, bo już mam sporo nieobecności niestety ;x Widziałyście mecz z Grecją ? Mieli szanse, no ale wyszło jak zawsze. Za to Lewandowski rewelacja <3
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak im pójdzie z Rosją, może być ciężko
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Bez Szczęsnego to, to będzie dramat na boisku.
Niby wszyscy jarają się teraz Tytoniem, ale co z tego że obronił jedną bramkę, skoro innego gola, którego sędzia nie uznał, przepuścił tak o.
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam. W sumie pierwszy raz cały mecz. Poszłyśmy do koleżanki a tam jedna z drugą wielkie fanki więc musiałam.
![]() Następne mecze - się zobaczy. Nie przepadam z piłką ale życzę naszym szczęścia.
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gdyby nie Tytoń to wynik mógłby być zupełnie inny, niekoniecznie korzystniejszy. I też trudno mieć pretensje do Szczęsnego za ten faul, bo gdyby nie to, przegralibyśmy 1:2. I myślę, że Tytoń może się nieźle spisać w meczu z Rosjanami, bo w końcu karnego obronił bez rozgrzewki, zaraz po wejściu na boisko.
Mnie TŻ zmusił do oglądania, ale kolejne mecze też może obejrzę przynajmniej te z naszej grupy.Generalnie piłka nożna mnie trochę nudzi, bo niezbyt wiele się dzieje, ale euro trzeba obejrzeć
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jednak pozostanę przy znajomości wyników. Oglądanie kolejnego meczu sobie podaruję.
![]() Taka prawda, że wyniku już i tak nie zmienimy, a z dwojga złego lepszy już ten remis.
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
No oczywiście, że remis lepszy
To już by była totalna katastrofa, gdybyśmy przegrali na własnym stadionie grając w przewadze. Ehh, jeszcze jakoś przetrwać ten tydzień w szkole, a potem już z górki. Mimo pogody czuję już wakacje
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę już wakacje! <3 Obiecałam sobie, że w te wakacje przez te całe 2 miesiące będę intensywnie dbała o ciało, bo chcę zrobić wow po wakacjach.
A jakie macie plany, dziewczyny? Imprezy w domu, czy gdzieś wyjeżdżacie?
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie obiecywałam już jakis czas temu, że będę robić jakieś ćwiczenia na łydki i uda, bo nie przepadam u siebie za tą partią ciała, ale jednak dałam sobie spokój
za mało motywacji. A tak poza tym to chciałabym w końcu przytyć, byle nie w nogach ![]() Ja chyba nigdzie nie pojadę, miałam jechać z rodzicami na wakacje, ale chyba lepiej, żeby jechali sami, bo ja już się tam nudzę z nimi. Tak poza tym zero planów, pewnie jakies imprezy, ogniska, grille itp :P Mam nadzieję, że to będą dobre wakacje :P
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedzę w domu w wakacje.
Plany ćwiczeń i ogólnie odchudzania to ja mam co roku. Może tym razem coś z tego wyjdzie.
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej, gdy ma się kogoś, kto nas motywuje :P Albo ćwiczy z nami
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
Ja w zeszłym roku próbowałam ćwiczyć (serie brzuszków). Sama się zdziwiłam, że dość długo mi się to udawało, lecz w efekcie i tak wakacyjne lenistwo wygrało
Według mnie, dobrym sposobem na zmotywowanie się do ćwiczeń jest ustalenie sobie pory dnia i dokładnego czasu treningu. Przykładowo, ja jak tylko zaczynał się mój serial włączałam telewizor i ćwiczyłam oglądając do końca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

U was też tak jest?

aż nie chce mi się chodzić do tej mojej wstrętnej szkoły!

Naprawdę bardzo ważne jest, abyś wiedziała, gdzie się pakujesz
trzeba skończyć ten wątek, bo niedługo nie będziemy już "pierwszoroczne"
Niby wszyscy jarają się teraz Tytoniem, ale co z tego że obronił jedną bramkę, skoro innego gola, którego sędzia nie uznał, przepuścił tak o.