|
|
#2671 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
Kakao jadam i to dość często, a to dodaję na słodko do twarogu, a to dziś np. do takiego a'la naleśniczka. Owszem - miałam już tak, ale to za czasów diet typu kopenhaska albo wafle ryżowe & jogurty forever ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
Nie chcę naciągać mamy na jakieś oliwy z niewiadomo czego, bo to trochę koszta jednak są, a ja i tak tego używać będę tyle co nic, więc póki co tłuszcze w takiej czystej, bezpośredniej postaci to tylko olej zwykły był, i np. ziarna słonecznika w bułce, chyba słonecznik też jest z tłuszczem, hm? Planuję wgl kupić ziarnka słonecznika i dodawać trochę do jakichś bułeczek otrębowych czy innych wypieków. Ale w ogóle się nie orientuję ile taka paczuszka ziaren może kosztować?Aaah, ja też sobie czasami tak rozmyślam, że ile mogę ważyć na sylwestra, ile na studniówkę... I szczerze marzy mi się, że będzie szóstka na koniec stycznia, na studniówkę. Ale domyślam się, że nie będzie tak kolorowo, a dla mnie i tak najważniejsze, że w ogóle CHUDNĘ, fakt jednak faktem - lubię sobie pomarzyć Ale teraz to w ogóle SZÓSTKA z przodu to mi się wydaje jako coś mega odległego albo wręcz niemożliwego, ja i szóstka, kiedy ostatni raz to było...
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-11-09 o 00:18 |
|||
|
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba muszę podejść tak samo ![]() ja dzisiaj do chrzanu. kalorycznie chyba bez tragedii, chociaż trochę cukru było ale na pewno za mało białka itd tylko, że... przespałam dosłownie pół dnia, resztę mnie bolała głowa, teraz się obudziłam na chwilę i zaraz znowu idę spać jakieś kataralne wyczerpanie no nic, nie poddajemy się
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
poszukaj oliw w rozsąsnych cenach. Za dwie dyszki można już bardzo fajne oliwy kupić. No i lukaj na promocje lub poproś mamę by wypatrzyła jakieś.
Oliwa z oliwek extra virgin do smażenia(lub olej rzepakowy). Do sałatek wszelkie oliwy np oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron itd. Kupisz taką oliwę raz i używając jej do skropienia danej sałatki czy potrawy- starcza na długo Orzechy. Wszystkie. Byleby nie były solone czy w karmelu itd. nerkowce,laskowe,włoskie. .. Siemie lniane do owsianki, rozmiksowane z twarogiem Avokado. (sądze że ono najbardziej daje po kieszeni toteż nie kupuje ![]() Pestki z dyni, ze słonecznika. Radze kupować na wadze nie w opakowaniach. Kupowanie w opakowaniach -płacenie za firme i opakowanie. Pestki z dyni za kilogram to jakoś 21 zł. ![]() Mak, migdały, sezam- idealne do słodkich śniadań lub twarożków ![]() Masło-kontrowersyjnie. Jedni mówią żeby smarować cienko kanapki inni nie. Ja sądzę że tak ale od czasu do czasu i do kanapek zamiast masła dodaje pestek. Tłustsze ryby np makrela wędzona Laski pomóżcie
|
#2674 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
Plago nie długo zamiast 4 plagi egipskiej wyrośnie bogini i będzie boska plaga
super rewelacja tylko pozazdrościć ![]() u mnie wczoraj było dość mało : 1ś-płatki owsiane i otręby z musli na mleku i kawa z ml. 1,5% + słodzik 2ś-3łyki kefiru just fit obiad- makaron penne z kurczakiem i sosem słodko kwaśnym kolacja-2 kromki jasnego( bo zapomniałam kupić ciemnego) z wędlinką i pomidorem i 5 klusek leniwych ![]() a dziś : 1ś-owsianka na mleku jak co dzień / kawa z mlekiem i słodzik 2ś-2 kromki ciemnego z pastą z tuńczyka ob-to co wczoraj / kawa z ml i słodzik kolacja-2 kromki ciemnego z .... ![]() woda woda woda i ćwiczenia ![]() a to siemię lniane to gotowane czy takie zwykłe jecie? bo kiedyś jak miałam jakieś zapalenie gardła i nie mogłam nic przełknąć nawet śliny to musiałam to jeść to mało się nie porzygałam i do tej pory mam uraz więc wolała bym gotowanego ślimaczanych glutów nie łykać
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dosypuje siemię (w normalnej postaci ;-p) do mleka, jak robię sobie jakiś misz masz płatków i ziaren/pestek.
|
#2677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to zakupię jutro jak nie zapomnę i se sypnę no owsianki
|
|
|
#2678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż ja osobiście nie używam.nie wszystko opłaca się kupować na wagę, np z migdałami bywa różnie w zależności od sklepu. to nie są duże różnice, chyba że ktoś dużo zjada moje dziecko uwielbia migdały więc ja już automatycznie sprawdzam ceny gdziekolwiek jestem
|
|
#2679 |
|
amor vincit omnia
|
a ja dziś steperowałam chwilę... postanowiłam zadbać o tej mój niemały zadek
|
|
|
|
#2680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ~ Co myślicie o takich potrawkach typu "sałatka z tuńczyka w sosie słodko-kwaśnym" w puszce takie? Bo ja sama z siebie no nie lubię ryb, tzn. jak napotkam jakąś ość to nie mogę jeść dalej i w ogóle jakoś nie jadam i nigdy nie jadałam -> a takie sałatki z makreli, tuńczyka to nawet nie bardzo kaloryczna sprawa. I się zastanawiam, czy spoko, czy nie spoko ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- I jeszcze takie jedno pytanko, ile tych np. ziaren słonecznika na tydzień jeść? Ciasteczka wyszły nawet nawet, ale nie wiem jak to jest - u mnie zaaawsze przywierają do papieru do pieczenia i nie idzie odkleić, ładnie się właśnie bawiłam z tym 15minut... A tylko 6 ciasteczek. Masakra jakaś. Już chyba mniej mi przywierają wypieki na folii aluminiowej.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-11-09 o 18:09 |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
siemankoooooooooo!
jestem z siebie dumna. ucząc się ze znajomymi pół dnia nie skusiłam się na czekoladę tylko na kakao i orzechy mózg mi się lasuje więc idę na aerobic ^^następne uczenie u mnie więc pokus mniej ![]() Lady różnorodnie to nnkt rozłóż-inaczej po kilku tygodniach na samą myśl o słoneczniku będziesz czuła mdłości. ![]() A taka sałatka? Nie mam pojęcia! Jadłam kiedyś i mi smakowała.Ostatnio jadłam też rybki w puszce-bardzo lubię ryby(oprócz piklinga bleee same ości) A do ciastek dodałaś oleju lub oliwy lub masła? U mnie np jeśli nie dodam choć odrobiny oliwy to omlety czy placuszki przywierają nawewt do teflonu :/
|
#2682 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam właśnie paczkę od wuja Alberta z Niemiec. Wielki karton wypełniony słodkościami... tabliczki czekolady, pierniki, praliny, ferrero rocher... wszystkiego w sumie chyba z 5 kilogramów. Wuj-sabotażysta!
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj jestem do tyłu z jedzeniem. Uczyłam się ze znajomymi i straciliśmy poczucie czasu.Obiad A jak wróciłam z fitnesu wziął mnie głodzik i zjadłam kolacje.Dopiero 3 posiłki w tym jeden naciagany-batonik i kubek mleka. Planuje jeszcze o 22 kolacje i spać o 2 i załatam moje posiłki jakoś
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-09 o 21:46 |
|
|
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tam chcę tylko czasami tego słonecznika używać, tak to raczej tłuszczy to tyle co w oleju (zwykłym) czasem do kotletów sojowych etc. no i w jakichś produktach codziennych trochę. Niee, nie dodawałam do ciasteczek oleju itd. Ale w internecie znalazłam, że jeśli przywarło ciasto do papieru do pieczenia - położyć czy tam owinąć wilgotną szmatką i po ok. 15minutach powinno ładnie zejść. Ja zniecierpliwiona i chcąca wszamać już ciastka, nie odczekałam tyle tylko trochę wilgotną szmatką potarłam papier spod ciastek i troooche lepiej mi się odrywało. Więc następnym razem też tak spróbuję jak już. Albo jednak zdecyduję się na folię. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Aaaa, tryb 'samokontrola' włączyć trzebaaa!
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2686 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja ostatnio coś mam problemy z netem. Doporwadza mnie to do szału, bo nie cierpie jak net nawala. :P Dziś miałam bieganie po lekarzach. Pierw po skierowanie do ortopedy, potem pobiegałam żeby jak najszybciej wizyte dostać. 18 listopada mam, czyli nie ma tragedi. Obejrzy mi stopy i powie co dalej. Strasznie chciałabym już biegać. Dziś przyjmowała noowa pani doktor, bardzo miła i bardzo młoda. Powiedziałam jej ile ważyłam to zrobiła wielkie oczy i nie chciała wierzyć. I sie jeszcze pyta "Ile teraz ważysz, 60-parę?" haha ![]() Mówię, ze chciałabym, ale przy 175cm to bez przesadyzmu... była bym już chudzielcem ![]() W każdym razie poprosiłam o skierowanie na badania krwi i moczu, zeby zobaczyć czy wszystko w normie po takim spadku wagi. Jak się zwleke z wyra, to jutro pójdę je zrobić. Ogólnie to mi się @ zbliża. Dziś miałam taki dzień, że mi się dosłownie żreć chciało. Wszystkiego! Najchętniej bym wbiegła do supermarketu i żarła jak leci Na szczęście potrafię nad tym panować (choć łatwe to nie jest...) i skończyło się na kilku małych grzeszkach. Uwzględniłam je w jadłospisie i wyszło mi dziś1757kcal B 111 T 54 W 194 No i 6km chodzenia, bo zrezygnowałam z busów. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-11-09 o 23:06 |
|
|
|
|
#2687 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
W każdym razie ja mam też jakieś 175cm, może trochę mniej, ale chcę mieć 6 na początkuu i nie sądzę, że to jakoś za mało - kiedyś tyle ważyłam i i tak czułam się gruba wśród rówieśników Badanka dobra rzecz, może też nad tym się zastanowię.
|
|
#2688 |
|
Raczkowanie
|
hej,
wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się dwiema sprawami ale obiecuję że nadrobię ... wczoraj i dziś rano zobaczyłam malutką 7 na wadze (79,8 i 79,5) boże chudnę ... wczoraj byłam na koncercie LENNEGO, mówię wam, byłam w niebie ale niestety musiałam wrócić, było super!!! no i oczywiście musiałam tam zgrzeszyć bo byłam tak głodna, a nie miałam w czym przemycić białka i węgli no i zjadłam pól zapiekanki jest mi z tego powodu głupio i przykro i wiem że mi się należy niezły ![]() ale w ciągu dnia zjadłam 996,5kcal, B 97,98; W 81,23; T 27; znów za dużo białka, za mało węgli ale tłuszcze ok bo w sumie same zdrowe (sojowe mleko, migdały, siemię lniane) no i nie wiem jak ja przeżyłam z taka ilością węgli ... raz na jakiś czas można chyba zjeść jakieś świństwo poza tym spaliłam ją na koncercie w 200% ![]() więc ... wybaczycie prawda
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-10 o 07:40 |
|
|
|
#2689 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż muszę przyznać, że wczoraj miałam lipę z jedzeniem. Dzisiaj będzie jeszcze większa... od rana miałam pierwsze spotkanie z podopiecznym, teraz mam czas do 12ej nauczyć się wystąpienia, o 16:00 czeka mnie ciężkie kolokwium. Spałam od 3:00 do 5:30, czuję się nieżywa, nie mam apetytu - wręcz mam odruchy wymiotne a do tego wszystkiego potwornie się denerwuję. Pierwszy dzień w pracy, pierwsza wtopa. Odstawiłam podopiecznego spóźnionego na apel szkolny.
|
|
#2690 |
|
Raczkowanie
|
mroowi gratuluje
tyszka wszystko zalezy od budowy.Ja mam 173 cm wzrostu waze 64 a nie wygladam na chuda Choc wiem,ze to w glownej mierze wina tego,ze mam "mocna"budowe i szersze ramiona niz biodra-zaburzaja mi proporcje ![]() U mnie wczoraj 1440kcal;56g B;43g T;212g W,28g Bl Zjadlam wczoraj prawie pol kg winogron
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-11-10 o 11:08 |
|
|
|
#2691 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tak czy siak zrobiło mi się miło ![]() Ja najmniej ważyłam 68kg. to po obozie sportowym było. Z tego co pamiętam było w sam raz. Ciężko powiedzieć jak będzie teraz, bo kiedyś nie ćwiczyłam dużo. Co za tym idzie byłam flaczkiem bez mięśni. Teraz nogi mam mocne dosyć, brzuch w sumie też, bo dużo go ćwiczyłam. Kiedyś był totalnie bezmieśniowy. Może się okazać, że żeby wyglądać tak jak kiedyś przy 70 będe musiała ważyć 65 ![]() Badania rozważ. Nie zaszkodzi. Ja w końcu nie poszłam, bo wyczytałam, że mocz nie powinien być badany do 3 dni przed @. No a ja własnie jakoś tak jestem. Poczekam i pójdę po. Cytat:
![]() Bardzo zazdroszczę koncertu. Zapiekankę da się wybaczyć! Teraz już staraj się te BTW w porządku trzymać ![]() Cytat:
A proporcje proporcjami - dzięki ciuszkom wszystko da się naprawić. Niestety ja nie jestem specjalistka w tym. Choć duzo czytałam nic mi do łba nie włazi i na zakupach jakoś nigdy nie zwracam uwagi na takie rzeczy :/ |
|||
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
no dziewczyny, muszę się pochwalić. poszłam do biedronki zdołowana i głodna, i już miałam moje ulubione chipsy w koszyku, trochę je powoziłam po sklepie, a potem w końcu kupiłam sobie banana (na głoda) i herbatkę śliwkową z cynamonem (na doła), a chipsy wylądowały z porotem na półce
już bym je kupiła, ale uznałam że szkoda mi jakiś 600 kcal (pewnie bym zjadła całą paczkę) na chipsy
|
#2693 |
|
amor vincit omnia
|
zjadłam pyszną jajecznicę ze szczypiorkiem na II śniadanie
|
|
|
|
#2694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Dumna jestem ![]() jadłam wczoraj na kolacje Dziś chyba też się skuszę ![]() Własnie wróciłam ze spaceringu z psami i zjadlam 4 przesmaczne, zimne mandarynki. Mniam! |
|
|
|
|
#2695 |
|
amor vincit omnia
|
a ja od dziś pracuję nad pupą i brzuchem
![]()
|
|
|
|
#2696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nad brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aaaaaaaaaaaaaaa zamarzam! Wróciłam z uczelni- na dworze ziąb pije herbatkę i odmrażam uszy brrrr
|
|
#2697 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#2698 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba bym ja np oddała do domu dziecka ktoś by skorzystał i cieszył by się a ja bym się jakoś pogodziła z tym ![]() swoją drogą dobry wujaszek ![]() bądź dzielna Cytat:
żeby mi ktoś tak powiedział że wyglądam na mniej a nie jak ostatnio w sklepie (z tydzień , półtora temu ) że powinnam chyba stać bez kolejki (że niby w ciąży) nosz nosz kÓ*** tragediiiiijjjjjjaaaa Ja też coraz bardziej zbliżam się do @ i pożarła bym wszystko i chodziłam wczoraj 5 razy do lodówki i szukałam nie wiadomo czego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super dzielna kobitka
|
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już dziś nie mam takich chęci na jedzenie - na szczęście! Robie obiad a potem mnie czeka wyprawa na zakupy. Właśnie liste układam. Wyczytałam, że można zrobić "dietetyczny" beszamel ze skrobi kukurydzianej i mleka. Musze obliczyć potem czy rzeczywiście taka zapiekanka pod nim będzie w miare ok z ilością kalorii i może w najbliższym czasie się skuszę. Strasznie lubię zapiekanki makaronowo/serowe z dodatkami, albo lazanie
|
|
|
|
|
#2700 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Spróbuj kupować produkty bogatsze w wartości odżywcze
Kakao jadam i to dość często, a to dodaję na słodko do twarogu, a to dziś np. do takiego a'la naleśniczka. Owszem - miałam już tak, ale to za czasów diet typu kopenhaska albo wafle ryżowe & jogurty forever 
Nie chcę naciągać mamy na jakieś oliwy z niewiadomo czego, bo to trochę koszta jednak są, a ja i tak tego używać będę tyle co nic, więc póki co tłuszcze w takiej czystej, bezpośredniej postaci to tylko olej zwykły był, i np. ziarna słonecznika w bułce, chyba słonecznik też jest z tłuszczem, hm? Planuję wgl kupić ziarnka słonecznika i dodawać trochę do jakichś bułeczek otrębowych czy innych wypieków. 
ale na pewno za mało białka itd tylko, że... przespałam dosłownie pół dnia, resztę mnie bolała głowa, teraz się obudziłam na chwilę i zaraz znowu idę spać
jakieś kataralne wyczerpanie
no nic, nie poddajemy się 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

już bym je kupiła, ale uznałam że szkoda mi jakiś 600 kcal (pewnie bym zjadła całą paczkę) na chipsy
klask i: