|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
matallewar-Ja mieszkałam z Tż prawie rok w Niemczech i nie wiele się nauczyłam języka a powinnam się w końcu za to wziąść bo całkiem możliwe że tam wrócimy.
![]() ...Tęczowa kupka super ![]() 82anusia- mi też się chce ryczeć jak zostawiam Igorka z moją mamą ![]() the_sania- ![]() gusiagatko- Też bym chciała trafić na takiego księdza żeby mi bez problemu ochrzcił Igorka ![]() anula_81- ![]() ![]() andziot- Przeczytałam że kupujesz pieluszki Dada , ja też je kupowałam ale ostatnio kupiłam takie niemieckie z rossmana miałaś je może? co o nich sądzisz? mi się wydaja chyba ok ![]() bassienka- U nas też zaczeły się awantury a że dziecko glodne to podałam butelke załuje że nie próbowałam dalej karmić a teraz już nic prawie nie ma, jakieś kropelki tylko ![]() Agnieszka.M- Super że USG wyszło dobrze ![]() andziot-Dobrze że napisałaś o tych kurczakach bo ja nie wiedziałam ![]() zosiaaa- Zgadzam się z tobą za dużo przemocy w tych grach i potem tak się dzieje.Gratuluję zakupu ![]() Paulizia- też mam problem żeby znaleźć coś ładnego i praktycznego jeśli chodzi o ubranko na jesień i zime, żeby spełniało wszystkie oczekiwania. ![]() Aliczka88- ![]() ![]() super avatar ![]() gosiek217- ![]() Grazin-Super sprawa z tym ubezpieczeniem ![]() SiLLee- ![]() bassienka- ![]() Mary poziomkowa- Zdrówka dla Hani ![]() atiz- Gratulacje eweska-Super wieści ![]() Siasiek- Duża, czerwona i zaczyna widać ropke ale nie pęka strasznie odstaje od rączki paskudnie to wygląda mam to moczyć w czasie kąpieli. ![]() night25- Igorek dziękuje aaa i śliczny kombinezon ![]() Śpóźnione więc przepraszam Dla Adasia z 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Dla Sebusia za 4 miesiące ![]() ![]() ![]() KONIEC
#2672 |
Zadomowienie
|
Daisy ja nie będę sama gotować
![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia właśnie miałam pytać o oczko Antka.. wydawało mi się, że pisałaś, że lekarza macie dopiero na 31 października.. Dobrze, że udało się wcześniej coś zaradzić ![]() Eweska super, że u was lepiej!! Dziś też o 21 wskakujesz do łóżka? ![]() Zosiaa a jak szukaliście niani? Z polecenia czy sami "przesłuchiwaliście"? ? Na pewo jeszcze kogos fajnego znajdziecie ![]() ![]() Grazin a firanki jakie sobie zapodałaś? To mój temat ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zosiuu bassienko zdrówka i uśmiechu na buzi dla Oliwki ![]() ![]() ![]() ewesko cieszę się, że nocka była znośna i choć odrobinę się wyspałaś ![]() k numerki ![]() daisy nie pogratulowałam Ci jeszcze wczorajszego udanego dnia, wspaniale, że udało Ci się wybronić w sądzie, że trafiłaś na przychylną osobę w składzie sądzącym, bo różnie to bywa ![]() będę się stresowała z Tobą rozszerzaniem diety, bo póki co Wiktor też tylko na UU; a co do podwyżki, to 300 złotych w skali roku czyni juz całkiem fajną sumkę; mary poziomkowa dziękuję za filmiki ![]() ![]() buziak dla Hani od Cioci ![]() ![]() Gdańsk cudny, wspaniały, piękny etc jeździłam uparcie do roku na całe wakacje i KOCHAM to miasto za różnorodność, wielokulturowość i klimat jakiego nie ma nigdzie indziej ![]() kurcze rozmarzyłam się nad kawiarenkami nad motławą wieczorową porą ![]() Lolciu pięknie, że widać dużą poprawę ![]() bassienko, aliczko u Wiktora też łapka w buzi na tapecie i mlaskanie (bynajmniej nie głodowe) ![]() night kombinezon cudo, za udane łowy lumpkowe ![]() matall poszukajcie kościoła, w którym znajdzie się "normalny" ksiądz i nie będzie wymagał czynnego udziału w życiu koscioła, tak od chrzestnych, jak i od Was; grazin - załatwiliśmy chrzciny na sobotę na mszy niedzielnej (z własnego wyboru ten dzień, nie narzucony) bo i tak będzie dość kameralnie, nie było większych problemów w tym miejscu, tylko musielismy znaleźć chrzestnych, którzy są w związku małżeńskim; próbujcie nie w tym kościele, to w innym. witam się dopiero teraz i od razu: dziewczyny wielka prośba do WAS okazało się, iż nasi goście na chrzciny, których jest naprawdę niewielu a niektórzy z nich mają małe dzieci, woleliby przyjechać po ceremonii do nas do domu a nie iść na kolację do restauracji i teraz pojawia się problem, bo jeśli taka ich wola, to ja muszę coś ugotować vel upiec vel udusić ![]() jak zwał, tak zwał ratujcie proszę jakimś pomysłem, coś na ciepło żeby było i nie tłuste (bo nie lubią); RATUJCIE, bo ja kompletnie nie wiem co, może macie jakieś wypróbowane przepisy z netu? ![]() ![]() ![]() gdybyście cosik miały prześlijcie mi proszę na PW żeby wątku nie zaśmiecać ![]() Wiktor drzemie przed kąpielą, czekamy na tatusia, bo lubi dziecię swe kąpać skoku ciąg dalszy, nie wiadomo zatem jaka niespodzianka, czy płacz, czy uśmiech mnie przywita po drzemce ![]() ściskam mocno i bardzo dziękuję z góry idę jeszcze nadrobić strony 83 -86 a i upolować wielkiego komara, który się włóczy po domu a złapać nie daje
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-09-21 o 18:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Siasiek zdrówka dla synków !!!!!!!!!!! a jednak Niko nie chciał pokazać dolnych ząbków a one jednak już na wierzchu
![]() k190172 coś się bardzo pobabrało przy tej szczepionce ?? u Gabi śladu nie ma ![]() mówisz o Babydreamach pieluchach ??? jeśli tak to są fajne ale od rozmiary 4, bo wcześniej jak dla mnie bardzo sztywne eweska dobrze, że z chłopcami lepiej ![]() ![]() świetnie Twoi chłopcy śpią ! saniu nie nagrałam karmienia, mężul i tak nie pozwoliłby mi pokazać ![]() niby się mówi że pierwsze warzywa, żeby dziecko do słodkich smaków się nie przyzwyczaiło, ale ile w tym prawdy to nie wiem mattal w słoiczkach jest już tłuszcz, oleje roślinne najczęściej Pauliziu rączki machały nieustannie, ale mężul trzymał ramieniem żeby do buzi nie wchodziły, a powiedz mi jak masujesz to oczko ?? ktoś Ci pokazał jak to robić ??? zosiaaa a czemu nie może być nianią ??? do 18 jeszcze trochę czasu, może ktoś się znajdzie ![]() Grazin zabraniam Ci tyle sprzątać w domu, bo mnie w kompleksy wprowadzasz ![]() spice1985 pojedyncze kuleczki ![]() Gaba mi się zbuntowała wieczorem i nie chciała UU tzn zjadła normalnie, ale zazwyczaj ją na nocny sen uspokajam cycem, dzięki temu też trochę więcej zje, a dziś NIE i koniec odłożyłam do łóżeczka i pomarudziła dość głośno ![]() ale zasnęła ciekawe kiedy się obudzi ![]() ja nie mam jesiennego kombinezonu, Zosia nie miała i jakoś przetrwała więc nie zamierzam kupować ![]() mam zimowy z cocodrillo i modlę się żeby Gaba w niego weszła zimą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Z dedykacją dla mimbi:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80194853/ ![]()
![]() |
#2676 | ||
Zakorzenienie
|
zosiaaa Szkoda, skoro sprawdzona byla
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
spice Gabi tez ma i nawet na początku jak nacisnęłam leciało jej mleczko z sutków,
Lolka, nie budz !! Odpoczywa sobie chłopczyk a wypoczęte niemowlaczki śpią lepiej - przykład mojego dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co zrobię.... pogadam jeszcze z pediatrą, ide 03.10, po skończeniu 4msc... a Ty co robisz? k190172; ale się naodpisywałaś slicznie !!! ![]() ![]() delicadeza, no nie pomyslalam o rocznym zestawieniu ![]() andziotko, a może po MM się Gabi rozregulowała? Paulizia aaa to na jesień sa te misie? Z Columbii muszą byc extra ciepłe, nie? Nie wiedziałam nawet ze Columbia takie robi ![]() gusiu, wow !!!!!! Ale to brzmi !!! Spapuguję to z Twojego TZ ![]()
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim, ale nie ogarniam... Jakoś na wszystko brakuje czasu... Tylko mnie nie wyrzucajcie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy ja mam słoiczki z Hipp, Bobovity i jednego Gerbera, ale nie wiem które są lepsze, zresztą Mati na razie próbował tylko jabłko i gruszkę ![]()
![]() |
#2680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Paulizia, wykukałam na allegro ten columbia SWIETNY !! I puchowy
![]() ![]() ![]() ![]()
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w gazetach dzieciowych czytalam i w dd tvn mowili, ze tak mozna a jkak od 5 msc zycia czyli po ukonczeniu 4 msc ![]() ja i tak daje sloiczki bo najbezpieczniejsze Cytat:
![]() ![]() zlapalismy siuski do woreczka ![]() zaczela robic na czworaka masakra jak jest na brzuszku to sie podnosi na czworaga i skacze, i za chwile jest na plecach ![]() dzisiaj to fikala jak mala kozka ![]() taka zmeczona byla, ze w trakcie kolacji usnela a u mojej mamy spala lacznie 3h ![]() i spi juz id 30 minut ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Witam Was wieczornie
![]() Moooooooria!!! Podbijam pytanie odnośnie aparatu! ![]()
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
a myślicie że ten kombinezon nada się na jesień i na ZIMĘ ?
śliczny jest aaaa i rozmiar chyba 74 będzie ok co? ![]()
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matall tez sie on podoba Ja na 99% zdecydowana jestem (dzieki Paulizi ![]()
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy jeszcze nie wiem odnośnie słoików
![]() Wszędzie gdzie zaglądnę słyszę, że skoro tylko UU to słoiki niet.. ale moja pediatra ostatnio mówiła, że powinna powolutku po 4 miesiącu zacząć wprowadzać.. bo dziecko potzrebuje marchewki i warzyw ![]() Daj znac co ty usłyszysz na najbliższej wizycie u twojego lekarza, ok? ![]() Co do komibnezonków to ja mam taki misiaczkowaty, podobny do tych, które Paulizia pokazywała, rozmiar 6-9 miesięcy - dostaliśmy w prezencie z UK.. ale i tak planuję jeszcze zakupić jakiś z "kurtkowatego" materiału.. Tyle, że mi sie wydaje, że lepszy duży rozmiar.. o wiele duży ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Dopiero co wróciłam do domku i położyłam dzieciaki....
Jestem padnięta i głowa mi pęka ![]() Przymierzałam nowe szpilki do kiecki i, miałyście rację, teraz jest miodzio ![]() ![]() ![]() Waga docelowa osiągnięta - równe 52 kg ![]() Ale żeby nie było tak kolorowo - telefon mi się zrypał i nie mam łączności ze światem. Mam dotykowego samsunga i właśnie ekran dotykowy poszedł się walić ![]() ![]() ![]() Nadrabiać będę jutro, dziś już chyba nie dam rady ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i miło spędziłyście dzień z Pociechami ![]() Buziaki i Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
Lolka o wiele duży?
![]() Sania zależy od zimy ![]() ![]()
#2689 |
Wtajemniczenie
|
Żadna mi nie odpowiedziała na moje pytanie
![]() ![]() Dziecko śpi ![]() półtorej godziny go usypiałam zjadł 150ml mm z kleikiem a potem jeszcze ok 6 łyków z piersi (po 1,5 h przed samym zaśnięciem ) zobaczymy ile pośpi ![]()
#2690 |
Zadomowienie
|
Siasiu dzięki
![]() A kiedy dziecko luzuje się z takiego mega szybkiego rośnięcia? To znaczy, wiadomo, że ciągle rośnie.. ale u nas tak - rozm. 56 nosiliśmy miesiąc, 62 - półtora, 68 - teraz okej, ale już czuję, że 74 muszę szykować.. a Antek ma tylko 3 miechy hehe Dłużej to tak w 74 pochodzi czy 80 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
wiecie co,
ale jazda, zajrzałam na konto tej apteki z allegro której wystawiłam komentarz negatywny i tam jakiś użytkownik dziś też wystawił negatywa i jego komentarz był dokładnie taki sam jak mój ![]() tzn innymi słowami i o innym płynie ale dokładnie o tym samym : płyn luzem zapakowany w kopertę i popsuta pompka ![]() coś chyba jest na rzeczy, może dotrze do nich że jednak warto lepiej zapakować coś co się pocztą wysyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Moderatoreska
|
Dziękujemy dziewczyny
![]() chłopcy chyba też odsypiają tą chorobę, bo odpukać dziś już śpią od 19 sami padli ze zmęczenia a dziś tacy strasznie marudni nie byli. Bartuś dziś w dzień też dużo spał, zobaczymy jaka będzie nocka. Ja dziś o 21 spać nie idę, pewnie gdzieś koło 22 pójdę bo muszę spróbować im dać jeść bo nie chcą, nie mają apetytu, Bartek niby zjadł o 18, a wiktor to nawet nie pamiętam o której o 15-16 jadł ostatnio, dawałam mu o 19 zanim usnął ale pluł i nie chciał. Udalo mi się wylicytować tanio kurteczki dla chłopców jedna za 10zł druga za 15 ![]() http://allegro.pl/next-sliczna-zimow...811022660.html http://allegro.pl/jesien-sztruksowa-...805670908.html mam je już w domku, naprawdę są super, na jesień taką chłodniejszą jak znalazł ![]() Teraz musze polować na jakieś kombinezonki dla nich. Otwarcie piszę, że posty przeleciałam pobieżnie :P nowy makijażosz na mm i blogu ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-09-21 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Lolka z tego co sobie przypominam to tak koło 10-12 miesiąca już było spokojniej z ciuchami. Rozmiary od 80. Ale ja jestem mamą małego chudego chłopczyka (hehe piszę o tym prawie 5latku malutkim) który jest na 10 centylu cały czas(i wszystkie spodnie lecą mu z tyłka, chyba, że mają regulację), a u Was może być odwrotnie. No i rozmiarówka też bywa różna.
Andziot ale że ten kto wysyłał to nie pomyślał?! Komu się chce odsyłać i jak byś miała taki rozlany odesłać? ![]()
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-09-21 o 20:10 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój już nosi na 74 ![]() co 2 tyg. wynoszę po reklamówce z ciuchami :P
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
a ja mam taki kombinezonik i jeszcze jeden jasno niebieski i kurteczki dwie jedna z F&F a druga misiowa.
Warto na zimę mieć kombinezon z materiału kurtkowego również bo pruszący śnieg jednak topnieje i szybko się te misiowe zmoczą. Delicateza wyślę Ci przepis na sałatkę meksykańską prosta bardzo a pyszna. Wg mnie może kup kiełbasę i ugotuj, półmisek serów, półmisek wędlin i jakąś zapiekankę, warzywa pomidory, ogórki itd i sałatka z serem feta i meksykańska i luz. Słodkie: ciasta (u nas nalepiej schodziły z owocami) torcik i deserki lodowe Jak się uporam z prasowaniem to wyślę Ci na PW
#2696 |
Zakorzenienie
|
a ja album zaktualizowałam
![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
a wiecie co jest najlepsze ???
że koleś ma w regulaminie napisane że jak wybiorę pocztą przesyłkę to ma się liczyć z gorszą jakością i on za to nie odpowiada, noż kuuuuuuuuuuuuu.rwa to po co daje opcję pocztą ![]() w sumie to zachodzi podejrzenie że sobie wsadza popsute produkty do koperty i wtedy zwala na pocztę, a ty się przecież godzisz na gorszą jakość ???? nie przeczytałam tka dokładnie regulaminu tej durnej apteki ( nie wiem czemu bo zawsze czytam) ale pierwszy raz się spotykam z czymś takim ![]() aż Wam zacytuję : 6. Przesyłki realizowane jako list polecony pakowane są w kopertę bąbelkową, co wiąże się z możliwością uszkodzenia (zniszczenie opakowania itp.) za co Apteka (...) nie ponosi odpowiedzialności. Listy polecone nie są rejestrowane w systemie Poczty Polskiej, co uniemożliwia dokładne zlokalizowanie przesyłki. Użytkownik, który decyduje się na taką tańsza przesyłkę musi liczyć się z jej słabszą jakością. dodam, że ta tańsza to 12zl za list polecony priorytetowy kurier 14zl kosztował, a wzięłam pocztę bo nie wiedziałam czy będziemy tu czy u dziadków więc awizo by sobie czekało, a z kurierem by trzeba było kombinować co za idiotyzm !!!!! albo ja jakaś nienormalna jestem i się czepiam ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-21 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
andziot no żal d.pę ściska, tyle powiem. Pisać sobie mogą co chcą, a to ich wina.
Idę spać.
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
Eweska kurteczki super.
Mój też dzisiaj miał 5 godzinną przerwę w jedzeniu po czym wciskałam mu butlę "na siłę". Biedne takie maluszki, dobrze, że u Was tak szybko przechodzi. Mamaop super kombinezon ![]() Andziot ja bym się też nie spodziewała, że nawet tego folią nie obwinie albo nie wyłoży koperty jakimiś papierami. A właśnie jeśli mogę spytać? Przy nystatynie występują często działania uboczne? bo dostaliśmy lakcid w razie w.
#2700 |
Zadomowienie
|
Dzięki Andziotek
![]() ![]() Piszecie o słoiczkach, to powiem Wam,że Hani raczej wszystko smakuje, ale nie cierpi słoiczków Gerbera, co mnie wcale nie dziwi,bo są ohydne! Hipp i Bobovita dużo lepsze i je wcina aż mruczy. Co najlepsze baaardzo Jej smakuje szpinak z ziemniakami, którego chyba nie wymieniałyście tu wśród ulubionych potrwa ![]() Co do podawania, to Hania je mleko o 7.30, potem je o 10:30 i koło 11 daję Jej deserek, następnie mleko koło 14 i koło 14:30 obiadek słoiczkowy. Dalej już starym rytmem mleko do wieczora, na noc butla z kleikiem kukurydzianym. Wczoraj mi spała od 20 do 9.30 ![]() ![]() Jutro muszę Was doczytać o ile maruderek pozwoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.