![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Nie dawno wróciłam z wizyty u gina
Dzidzia ma 2520 g ,tylko szyjkę mam za krótką -więc kazał mi wiecej lezeć i jak najmniej w pozycji siedzącej ,po za tym mały coś prawa nerke ma lekko powiekszoną -więc bedą robic dodatkowe badania . Aniu- super gubisz kilogramy ![]() Ciekawa jestem co u GGory . Jutro umówiłam się do fryzjera -chce wyglądac jak człowiek -jako mamusia -a nie taka zarośnięta ![]()
#2672 |
Zadomowienie
|
Glam Twoja corcia przebija wszystko
![]() od dzisiaj mam zmniejszona dawke fenoterolu ![]() ![]() Apropo psiaczkow, dzieki psiakowi rodzicow od dzisiaj prowadzacym ciaze jest sam ordynator porodowki ![]() Ucieszylam sie bardzo, bo moja gin nie pracuje w szpitalu, a tu taka mila niespodziannka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam miękką szyjkę ale zamkniętą- lekarz mi nic nie mówił że mam leżeĆ... bo ja latam sobie tu i tam jak przeczytałam, że masz leżeĆ a nie siedzieĆ, to aż się inaczej ustadowiłam, tak na w pół leżąco-pół siedząco na krześle przed kompem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- mol_aaa ale super niespodzianka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
lina duze malenstwo
![]() A z nereczka bedzie wszystko w porzadku, musi byc ![]() Aaaa i macie cudne psiaki, rodzice teraz maja shi tzu i jest super smiesznym psem i my tez za jakies pol roku chcemy kupic malego szczekacza, bo jakos w domu inaczej ze zwiierzakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
u nas też to zauważył norma do 7 a niunia ma 5,5
#2676 |
Zakorzenienie
|
Fajne te wasze psiaki
![]() Moje dziecie jesZcze dwa urocze teksty mialo zanim usnelo Najpierw przyniosla mi cukierka, ja jej mowie ze nie chce bo mnie brzuszek boli- a ona ma to "to wyjmij dzieciaczki ja potrzymam zeby cie nie bolal brzuszek" ![]() A przed snem czytslysmy ksiazeczke o bambi no i jej tlumacze ze sa tacy zli wstretni ludzie co zabijaja zwierzeta A sonia takim skruszonym glosikiem- ja tez zabilam muche packa.... Elu my mielone zawsze kupujemy w sklepie gdzie miela na miejscu- wybierasz ladny kawalek szynki czy czegos, miela na twoich oczach wiec na pewno w nim nie ma nic be ![]() ![]() Molaa to super ze masz opieke zapewniona ![]() Ja z tego wzgledu bym chciala rodzic w szpitalu gdzie ostatnio lezalam bo oprocz mojego gina drugi gin to maz dobrej kolezanki mojego taty, polozna jedna- mama mojej kolezanki, inna jak sie okazalo uczennica mamy Ale rozsadniej bedzie jednak pojechac do wojewodzkiego szpitala bp tam maja oddzial intensywnej opieki nad noworodkiem i zawsze co najmniej 2 pediatrow na dyzurze- a to powinno byc glowne kryterium przy wyborze szpitala do porodu blizniaczego ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Doba ide spac, spokojnej nocy i pamietajcie ze lepiej rodzic w ciagu dnia
#2677 |
Raczkowanie
|
a ja właściwie to czuję się tak nie zaopiekowana, mam wprawdzie skierowanie do szpitala w razie wyższego ciśnienia, ale wizyt "normalnych" już nie mam. nie miałam tego wymazu o którym piszecie, grupę krwi nie mam pobranej, tylko wpisana w starym dowodzie, nie bardzo chciała dać na badania jakiekolwiek, że jestem już na wylocie
boję się, że to ciśnienie mi skoczy w momencie porodu, a z drugiej strony nie chcę tyle czekać aż do 40 tygodnia i faszerować się lekami na ciśnienie. myślę o tym, żeby iść do innego lekarza na wizytę, chętnie bym się też upewniła czy z małym wszystko dobrze, ostatnio miałam usg 12.09 więc sporo czasu temu, ile waży, czy leży główką w dół ![]() co myślicie o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W którym tyg jesteś teraz? Moje problemy z ciśnieniem pojawiły się w 36tyg, a jutro zaczynam 38tydz. Ale we czwartek kładą mnie do szpitala, żeby poobserwować to ciśnienie, obejrzeć maluszka i zaplanować poród przez cięcie (przez niskie łożysko). Czasami wskazaniem do cc jest za wysokie ciśnienie - może Tobie lekarz zaleci takie rozwiązanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
dzisiaj skończyłam 37. tydzień.
wysokie ciśnienie mam już od samego początku, od pierwszej wizyty u ginekologa. pewnie miałam je wcześniej, nie spowodowane ciążą.. tyle, że dało się je okiełznać dopegytem właśnie. teraz mam lekkie obrzęki i wyższe ciśnienie i mam dwa leki. jutro umówię się na wizytę do kogoś innego i tyle. ja mam stresu aż nadto, moja pociecha poszła do pierwszej klasy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
: goferek to moze daj sie polozyc do szpitala na kilka dni z tym cisnieniem? Idz powiedz ze ci skacze cisnienie i nogi puchna- tosa niektore z objawow zatrucia wiec na pewno cie wezma. Ze mna dziewczyna na sali lezala wlasnie przez to, porobili troche badan i dokladne usg. Przy okazji zapiznasz sie z personelem i w ogole warunkami w szpitalu no i zorientujesz sie co i. Jak
Moja mama z cisnieniem w obu ciazach lezala w szpitalu, z siostra jej wywolywali z tego powodu porod Chociaz grupy krwi to ci nie zrobia raczej, ja tez nie mialamkwitka na to a na slowo mi babka nie chciala uwierzyc. Pytalam czy by mi nie zrobili, nawet odplatnie ale nie chcieli Cytat:
![]() |
#2681 |
Rozeznanie
|
Ale mialam dzis intensywny dzien! Z tata zrobilismy prezent na urodziny TZ-ta, jeszcze musi doschnac i na srode bedzie w sam raz! Troche pomoglam mamie w domu, i bardzo dobrze sie czuje caly dzin.
Lina, Ty uwazaj z tym fryzjerem, bo tu juz jedna taka, co byla na piatek umowiona i urodzila z wrazenia ![]() Glam, Twoja cora jest genialna! pewnie w realu to wszytsko jest 100 razy smieszniejsze! Goldika, rodzisz czy nie?Masz jeszcze 2,5 h do koca dzisiejszego dnia. A swoja droga, ja slyszalam, ze taki przyplyw energi to juz przed samym porodem. Ty moze wyczekujesz skurczy a to wszytko objawia sie inaczej u Ciwebei! Marejta, jak zobaczylam wpis od Ciebie to myslalam, ze przyszlas sie pochwalic dzieciaczkiem, a Ty nadal w dwupaku! Tincia, sliczny pokoik! ja jutro musze isc do kolegi ktory jest tapicerem, mam wygodny fotel, ktory mozna na lozko rozlozyc, w sam raz na teraz do pokoju maluszka, ale chcialam nowe obicie do niego. No i caly czas sie zastanawiam nad wsawieniem jakiegos malego stolika/biurka tam, w razie czego TZ molby pracowac w pokoju maluszka, a ja sie uczyc. Darusia, Piekny piesio. A kalectwo czworonogi znosza lepiej niz my! Ja mam dwa koty przygarniete z fundacji/schronisk. jedna prawie nie widzi, a do tego ma stme i jest niemowa (ale wszyscy znajomi ja uwielbiaja) a druga kota ma tylko jedno oko, drugie musieli jej wyciac jak jeszcze byla kociakiem, miala jakas infekcje. I nie zamienilabym tych kotow na zadne inne, rasowe itp. Psy zawsze mielismy rasowe zawsze collie - taki jak lessi tylko czarne), ale po tym, jak w lipcu nasz kompan odszedl, probujemy przekonac tate do przygarniecia psiaka ze schroniska, moze bedzie jakis kaleki w potrzebie, my i tak go pokochamy. Zwierzeta ze swoim kalectwem radza sobie doskonale, tylko my, ludzie myslimy ze strasznie sie mecza i jest nam ich zal, one sie nad soba nie uzalaja. Ciekawe od kogo nadejda wiesci jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
goferek dobrze byłoby gdybyś się upewniła że wszystko ok, bo jeszcze gorzej jak człowiek tak myśli i nie daj boże jeszcze się nakręca.... co do szpitala to z tym ciśnieniem lepiej się położyc i przeprowadzić badania, ze mną leżała dziewczyna na sali która miała problemy z ciśnieniem, robili pomiary kilka razy dziennie, dodatkowo ktg więc tez miała pewność ze z maluszkiem ok no i zalozyli się jej holtera ciśnieniowego na dobę - okazało się że to tylko niegroźne skoki i wyszła na 3 dzień - zawsze to lepiej dmuchać na zimne
![]() |
#2683 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już zmykam spać. Spokojnej nocy Mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Raczkowanie
|
glamourous
jutro pójdę na wizytę do innego lekarza. nawet prywatnie i tyle. leżenie w łóżku i czekanie na nie wiadomo co jakoś nie bardzo jest możliwe. a pewnie by czekali tydzień czy dwa. mała chodzi do szkoły i nie bardzo mam ją z kim zostawić, to znaczy jest tż ale nie dostanie teraz wolnego w pracy i tyle. dopiero od porodu dostanie wolne od swojego dowódcy. a jakoś widzę teraz jak się zbywa pacjentki, bo już są na wylocie. dzięki za Wasze wsparcie jutro pójdę na wizytę Edytowane przez goferek33 Czas edycji: 2011-10-24 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
sozaa obiecuje bede uważać
![]() glamourous extra ta Twoja córcia -te teksty sa nie z tej zimemi ![]() ![]() Co do wagi malutkiego -to tak myslałam że bedzie mniej wiecej tyle wazył. Ale gin nieźle mnie wystraszył bo najpierw go pomierzył i mówi do mnie ze waży 3200 a ja oczy jak 5 zl -i mówie to w ciagu 3 tyg przybrał 1300 g ,a potem okazało się że nie skasowałał wszystkich pomiarów po poprzedniej pacjentce .Ide się położyć bo plecki bolą ,a jeszcze musze inhalację zrobić .
#2686 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mamy na forum kolejną dzidzie !!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj nie_wiem napisała : Wanda urodziła się o 3:55 22.10.2011 więcej ma napisać jak wyjdą do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dzidzia rośnie?? gdzie mogłabym znaleźć opis Twojego porodu??
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
muffinka90
chyba na pomorzanach miałam rodzić w wojskowym, bo moja siostra tam jest tzw. porodówkową, pomaga przy porodach, ale jestem zbyt skomplikowanym przypadkiem dla nich mam nadciśnienie i cukrzycę na insulinie police dla mnie za daleko, nie mamy auta a w razie czego to w środku nocy taxi jechać a jak ubrudzę czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mol_aa ale fajnie,że juz masz opiekę w postaci ordynatpora ![]()
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
nie_wiem wielkie gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- goferek ja tez na Pomorzanach (nad wojskowym sie zastanawialam), o Policach slyszalam duzo i niezbyt dobrze, no ale my tez bez auta, a na Pomorzany kilka minut drogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
muffinka90
no może się spotkamy! ja córkę rodziłam na pomorzanach, niezbyt fajnie tam było, ale to było 6 lat temu więc się nie uprzedzam wtedy byłam w innej sytuacji, miałam wywoływany poród, ponad 14 godzin |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Rozeznanie
|
Tincia pokoik fajniusi
glamourous straszna ta historia o tej dziewczynie, strach myslec ze takie rzeczy się zdarzają, a teksty to ta Twoja córcia ma nieziemskie ![]() nie_wiem gratulacje!! A mojej Anielci chyba zaczynają włosy rosnąć, bo pierwszy raz w życiu chyba zgagę mam ![]() ![]()
#2696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
marzenia się spełniają! ![]() jestem szczęśliwą mamą ![]() Edytowane przez dreamnes Czas edycji: 2011-10-24 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Ogromne gratulacje!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rojku u mnie to samo, wlosy ida- z tym ze zgaga trzeci raz, troche pomogl ten klejowaty gaviscon Natomiastswedzi mnie wszystko jak jeszcze migdy dotad, to se kurna pospalam ![]()
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE!!!
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
kurcze, a ja się wybudziłam i coś zasnąć nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.