|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy
Bo tak myślałam, że to dawniej było i się może dostawca zmienił...
![]() Moje nawet katowanie prostownicą dzielnie znoszą ![]() Maskę polecam kokosową - potrafi zdziałać cuda
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Mam obecnie Kallosa- no coś cudownego.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2674 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i postanowiłam dołączyć do szczęśliwych posiadaczek doczepianych włosków. Niestety dysponowałam niedużym budżetem, więc kupiłam połówkę Cameronów za 120zł w stacjonarnym sklepie w Krakowie. Stwierdziłam, że wolę takie wyjście i przy przypływie gotówki dokupić drugą połowę niż wydawać kasę na syntetyki. Kolor udało się dobrać idealnie (chyba ). Zresztą same oceńcie. Zestaw ma 9 spinek i 60gr. Długość 55cm.
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
również ją miałam, i nie mogłam jej zużyć, takie wielkie "wiadro" hehe, obecnie mam z dove repair, do włosów suchych i zniszczonych, polecam, bardzo fajna jest
Cytat:
![]() zawsze się wypowiadam szczerze, wiec i tu będe: kolor może i dobrany dobrzez, ale efekt,,,,, hmm wogóle mi się nie podoba, przedewszystkim chodzi mi o "pasemkowanie" włosy nie tworza jednej całosci tylko wiszą takie "smętne strąki", ja w prostych bym nie chodziła/ ew, kucyk, lub pokręcic je jakoś by zyskały na objetości/, ale bardzo dobrze zrobiłas ze kupiłaś naturalne a nie wydawałaś kasy na syntetyki, dokupisz kolejny zestaw i będzie ok, p.s ja po prostu nie lubie jak pasemka mi sie odzielają z włosów doczepionych / wtedy to dopiero widać ze włosy są przedłuzone/ ========================= ====================== p.s ostatnio miałam do śmiechu: idziemy razem z moja maja mamą i koleżanka mamy... i po chwili ciotka: "ale ci włosy już urosły... takie długie"... -a moja mama: tak, co rano takie jej rosną, hehe i się usmiałyśmy, Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2012-06-10 o 09:53 |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wlosow - faktycznie straki ale to kwestia tego ze jest to tylko 55g, dokupi drugi zestaw i bedzie super Ja z kolei bylam dwa dni temu u znajomej... "Ale ty masz ladne wlosy, takie grube ![]()
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dojdziesz do wprawy!! a wyglądają na 60 cm
Drożdże ![]() Zapuszczam włosy ![]() http://instagram.com/aisha_27_ Edytowane przez aGrAwA_26 Czas edycji: 2012-06-10 o 14:49 |
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki co... hmm... może schowaj do szafy..?
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie śmiejcie się z moich wakacyjnych hawajskich gaci
chcę Wam pokazać jak wyglądają po paru miesiącach doczepiane.pl. Popatrzcie ![]() Przepraszam za jakość
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe fajne galotki,włoski suuuuuuuuuuuuper się prezentują ja w najbliższych dniach też wam wkleje fotke : z moimi > UWAGA strarymi/ 1,5 r- 2 lata czy więcej już nie wiem dokładnie / cameronkami p.s znalazłam super nabłyszczacz: z MARION, taki żółty w sprau. ok 8 zł, a jaki efekt : |
|
|
|
|
#2682 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
mam starszny problem z włosami ktore jakos 3 lata temu dojechalam prostownica codziennym prostowaniem i od tej pory nie moge zapuscic !mam do ramion juz jakies 3 lata mimo stosowania naprawde profesjonalnych kosmetykow ,wcierek ,wizyt u dermatologa efektow nie widac.Cale zycie mialam dlugie i w takich czulam sie i wygladalam najlepiej Zastanawiam sie jakie metody sa najlepsze ?mam wlosy dosc grube geste troche znisczone ale wygladaja juz o wiele lepiej niz kiedys ,nie farbowane ,naturalne Myslalam o clipach ale jakos nie wydaje mi sie to praktyczne chociaz moze bym zdecydowala siewtedy je radykalniej sciac..swoje inaczej nigdy sie nie odwaze .Dla mnie do ramion to najkrotsze jakie mialam a inne metody niszcza wlosy?? w jakich cenach mozna zrobic trwale przedluzanie>? przedewszystkim zalezy mi zeby nie bylo to widoczne i za barzdo wyczuwalne slyszlalam ze efekt utrzymuje sie maks 3 miesiace? moge daC NAWET 1000 NA ROK ale jednak nie zaplace tyle za miesiac,to dla mnie za drogo w jakich cenach mozna to zrobic? Czy wyglada to naturalnie?w moim przypadku nie mam jzu chyba wyjscia za dlugo juz zapuszczam trace tyl;ko pieniedze, i nerwy...ale nie wiem czy to nie przesada i czy moze dobrze wygladac. czekam na opinie duzo czytalam ale juz sie pogubilam calkowicie..
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-06-11 o 14:58 |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z racji tego, że u mnie jest taka sama sytuacja jak u Ciebie mam dość sporo swoich włosów ![]() kupiłam 2 zestawy i zszyłam taśmy razem i mam pogrubiony 1 może pomyśl o takim rozwiązaniu ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- angeells szkoda, że nie nosisz włosków i nie jesteś zadowolona z nich pamiętam jak je kupowałaś a farbowałaś swoje też henną?
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Włosy mam od początku lutego, były fajne przez tydzień do pierwszego mycia. Co chwila muszę je rozczesywać bo się plączą (ale to może dlatego, że noszę je rozpuszczone). Na dodatek rozdwajają mi się końcówki, pewnie od codzinnego noszenia Muszę je podratować dobrą odżywką, bo Tż prędko mi nowych nie kupi
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
ponawiam swoje pytanie powyzsze jaka jest stala metoda w miare nie droga i nie niszczaca wlosow?
![]() prosze o pomoc
|
#2688 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że się nie wkurzasz tylko dziękujesz za szczere opinie bo różnie z tymi wizazankami już tu bywało ![]() Najlepiej wziąć od razu gęste, też jak brałam mniejsze gęstości to "wciskałam" clipy na umór, a teraz jak mam 220gram to wystarcza mi to w zupełności ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
maseczki z dove też używam, jest niezastąpiona.
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Kilka miesięcy temu zostały popalone farbowaniem. Po zabiegu regeneruję je i nawilżam.Niestety nadal mam je osłabione i nierówne. Większość spalonych ścięłam, ale nie chcę ścinać ich na krótko. Dlatego pomyślałam, żeby trochę zagęścić je bezpieczną metodą. Próbowałam metodą mikroringów z osłonką silikonową, ale tną włosy, mimo,ze doczepiane były cienkie pasemka. Zostały mi pasemka z końcówką keratynową, do mkicroringów, chyba włosy słowiańskie, bo są miękkie i mogłam je kręcić. Może nadawałyby się do wykorzystania? W związku z tym mam pytanie odnośnie alternatywnych metod przedłużania włosów na zimno. Moje włosy są bardzo cienkie i jedwabiste, jest ich mało. Chcę je troszkę "osłonić" zanim odrosną mi moje własne i cieszyć się ich ładnym wyglądem. Szukam kogoś doświadczonego, kto mi przedłuży włosy metodą laser lub ultradźwiękową. Mam sporo włosów, do ramion,ale są cienkie. Chciałabym ok 40 cieniutkich pasemek( żeby nie obciążały mojego włosa) długość ok 45 cm. Jestem z Wawy, mogę dojechać lub zapraszam do mnie. Jeśli kogoś niedrogiego polecacie , proszę o namiar tu lub na priv. Pozdrawiam Was piękne przedłużone )
|
|
|
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiulka gdzie zdjątka...?
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aGrAwA_26;34659002
Asiulka gdzie zdjątka...? [/QUOTE]będą obiecuje / tylko nie wiem kiedy bo nie mam weny hehe /, no i ostatnio na mojej głowie tylko naturalki >> w formie niedbałego wysokiego koczka- plontańca |
|
|
|
#2694 |
|
Przyczajenie
|
aGrAwA cudne te 'Twoje' włosy <3
można przypinać dopinki do już dopiętych włosów? Nie wiem, czy się dobrze wyraziłam ale chodzi mi o to, że już to 9 spinek mi ciężko ukryć, a co dopiero jak dojdzie kolejny zestaw...
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz odpruc spinki od jednego zestawu i zszyc tasmy razem
|
|
|
|
#2696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- zrobiłam tak kiedyś ale za gruba taśma się zrobiła i sterczały strasznie
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ja zastanawiam sie jeszcze nad mikroringami one niszcza wlosy >? przeciez nie ma tam ani chemii czy palenia wlosow na goraco? chyba ze przy zdejmowaniu sie rwie?mi zalezy an dobrej metodzie poki nie zapuszcze naturalek...a idzie to starsznie powoli.Strasznie...bo 3 lata.a we wlosach to ramion wygladam niekorzystnie ,z reszta zawsze mialam dlugie.. kupialm clipy ale kolor troche za ciemny,...i nie wiem jak je przebarbowac na jasniejsze w miare mozliwosci chcialabym zosatc przy naturalnym kolorze swoich nie farbowac,nie chce ich dojezdzac farbami. pozatym lubie swoj kolor ![]() kucyk clip in wyglada naturalniej...widzialam ostatnio u znajomej bo ona zawsze miała taki kucyk jakby zwiazany pasmem wlosow i po tym zaczelam poznawac doczepiane kucyki![]() a ostatnio miala zwykla gumka i nic nie bylo widac....myslalam ze jej urosly tak..Ciezko mi dopasowac clipy przy rozpuszczonych z przodu jescz ejako tako ale z tylu gorzejw ogole duzo tych spienek mam mala glowe i mam wrazenie ze sie nie mieszcza bo ciasno mi troche i jedna spinka na druga wchodzi:P![]() moze ktos cos DORADZIC??
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2012-06-13 o 16:06 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny potrzebuje rady ekspertek
![]() Mam włosy mniej więcej takiej długości jak w załączniku, jednak chce je przedłużyć. Niewiele, bo nie chciałabym, żeby to bardzo rzucało się w oczy Myślałam dodatkowych 15 cm <jednak chyba wezmę 20, bo chciałabym je pocieniować i wtedy stracą na długości i wyjdzie coś około 15) Jak myślicie, ile cm powinnam wziąć? ![]() ![]() Kurde, bo ja to nie wiem odkąd na głowie mierzyć dokładnie I nurtuje mnie jeszcze gęstosc. Moje naturalne nie są gęste, jednak do cienkich na preno nie należą, a jedyną dostępną gęstością w sklepie, którym chce kupić jest 45 cm: 80 granów (65 g. bez spinek), a przy 50 cm: 100 gramów ze spinkami (bez 85). Czy to wystarczy Waszym zadaniem? ![]()
John Frusciante Edytowane przez atilav Czas edycji: 2012-06-13 o 18:03 |
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Często noszę podobną ilość, włosów na głowie, że hej. Tylko po paru h cięzko. Ale do tego to już lekki tapir własnych włosów potrzebny. Tak to robię, że z tyłu na dół jedna taśma, na nią druga, jedna wyżej, na nią druga... i tak z tyłu mam 8-9, po bokach 5-6
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012
Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013 

hehe fajne galotki,

Włosy mam od początku lutego, były fajne przez tydzień do pierwszego mycia. Co chwila muszę je rozczesywać bo się plączą (ale to może dlatego, że noszę je rozpuszczone). Na dodatek rozdwajają mi się końcówki, pewnie od codzinnego noszenia