|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
Cytat:
![]() heh Ci z malutki, też tak chciałabym ale Marika niestety rozrabia troszkę heh
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!
ewi no właśnie nie
jak ma iść spać to spać a jak kara to kara...ale i tak to się skończy jutro- bo zamówiłam normalne łóżeczko dla niej, 'doroślejsze' ![]() więc będę stosować raczej - 'do kąta' i żeby sobie postała... Jedna znajoma nakręcała ten timer do jajek np. na 2-3 minuty i pokazywała, że jak się skończy czas to, żeby dziecię się uspokoiło i może wyjść z kąta :P ale czy ja wiem czy to dobra metoda? ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- czarnula co to za humorek nie ten dzisiaj???
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh rano dowiedziałam się że mój kochany promotor wyznaczył mi termin obrony na 16 czerwca oczywiście w pracy mam kilka poprawek - a praca ta jest w drodze do mnie z Pl ciekawe kiedy przyjdzie może 17 wrrrrr swoją drogą poprawek nie ma dużo ale muszę to mu wysłać musi to poprawić a wszystkie dokumenty wypełnić opłaty bla bla a do Polski też muszę się jakoś dostać a i tutaj mam egzaminy 20,21 czerwiec i 5 lipiec ale to już jest mało istotne seminarium obowiązkowe było już może w każdym bądź razie gdzieś na początku czerwca przecież masakra to szczegół że panie z dziekanatu ruszyły swoja wielmożną d... i napisały do mnie kilka dni po oddaniu przez promotora pracy chociaż mogli zadzwonić do Pl i powiedzieć ale przecież po co, a mówiły że będą dzwonić, gdy tylko odebrali pracę dobrze że mi wszystko przeakazali o tym seminarium i od razu poszła do mnie :pala :![]() ![]() :brzyd al:![]() :brz ydal:
|
|
#2674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam do oddania pierwszy rozdział w najblizszym czasie
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
Haaaaaaaaaaaaaaaaa Dziewczyny
![]() ![]() Zdalam ten koszmarny egzamin ![]() ![]() ![]() a myslalam ze nigdy mi sie to nie uda :P:P jeszcze 1 i wakacje
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
Uffff Tz wrocil z pracy wiec mam czas na catch up
![]() Co do postepowania w sprawie buntu dwulatka (jeszcze daleko mi do tego) to widze ze je bede ta stanowcza i wymagajaca a TZ ten miekki,juz teraz czasem maci mi rutyne ![]() Noc mielismy dzis do tylka, cos mi "zepsuly" wczasy dziewuche, kiedys jak si eprzebbudzala na jedzenie to ja sobie bralam z lozeczka, kladlam na klate i schodzilysmy na dol robilam mleko, karmilysmy sie na fotelu, zmiana pieluszki i dalej spimy, teraz.....panna budzi sie z takim wk**wem ze masakra, histeryczny placz i lece na zlamanie karku robic mleko do tego budzi sie co 3 godz i za kazdym razem wypija duszkiem,90ml, jakby w dzien nic nie jadla, innym mamom dzieci przesypiaja nocki a tu widze dluuuugo nie bedzie mi dane przespac calej nocy ![]() ten deszcze mnie tu dobija ![]() Bea jak tam Portugalia? |
|
|
|
#2678 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Moj ma juz 2 lata skonczone i udalo mu sie moze 5 nocy przespac calych ![]() Kazde dziecko jest inne- wiec nie sugeruj sie tym ze inne przesypiaja Moze przechodzi kolejny skok i dlatego potrzebuje wiecej zjesc
|
|
#2679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Drogi super, swietnie oznakowane, jedzenie pyszne , kawa pyszna, w sklepach mnostwo rodzajow piwa bezalkoholowego Ludzie mili, zero natarczywosci ; podoba mi sie ich kultura picia kawki porannej , takiej szybkiej, na stojaco w drodze do pracy - w tzw Pastelariach... W knajpach dla turystow -takich na placach, z krzeslami z wikliny - kawa po 2 euro, a w tych dla miejscowych 1,75 za dwie przepyszne kawki Jakie maja maszyny do kawy - chcialabym taka w domu.Jedyno jedyne ale ...woda w oceanie lodowata niestety ![]() Spedzilismy 8 dni w Algarve a potem 3 w Lizbonie. Lizbona - przepiekne miasto z klimatem, mozna spacerowac godzinami, mnostwo knajpek, zakatkow, nic tylko strzelac foty. No i to polozenie miasta na wzgorzach i nad piekna rzeka Tag - sprawia ze co chwile zaskakuje nas piekny widok, zero smrodu spalin i swiatlo Nie widac tloku turystow Pogoda byla idealna 25-28 , nie bylo za goraco
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak samo. |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
***luna tak ostro ostro;/ Marika teraz ma 2 latka i 8 miesięcy;d 13 kg lekko ponad i 90cm;d hihihi takie z niej małe nie spełna 3 letnie chucherko hihi ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#2682 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem raczej za tym zeby pokazywac dziecku ze kazde jego zachowanie ma konsekwencje, niz zeby karać, chociaz nie zawsze mi to wychodzi, tez pewnie jeszcze wiele moge sie nauczyc,
na pewno tez duze znaczenie ma wiek dziecka, ale stosownie do wieku pewnie tez mozna jakos zaradzic choc nie ukrywam ze był u nas taki okres ze dzikie krzyki i wrzaski wiktora powodowały, ze był wynoszony do swojego pokoiku i tam wrzeszczał, wiszczał, tupał i co tam jeszcze, wracał jak sie uspokoił, czasem tylko to działało, czasem i teraz zdaza sie ze tak robie kiedy nic nie dociera, albo zostawiam wijącego na podłodze i czekam az mu minie ja sie z kolei zastanawiam nad tym kiedy moich rodzicow o ciąży poinformowac, tescie dzis sie dowiedzieli, ale oni w UK mieszkaja, a moi rodzice w pl i jakos dziwnie mi tak przez skypa oznajmic, we wrzesniu lece do pl ale obawiam sie ze do tej pory bedzie widoczny brzuszek i dowiedzieliby sie na lotnisku a tego też chce uniknąć gdybym leciała z amiesiac to bym poczekała i powiedziala osobiscie a tak sama nie wiem jak lepiej Kasia gratulacje |
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Dziewczyny
Cytat:
pozniej mojemu tacie( bo byl na rybach a nie w domu) a mamie powiedzialam zeby weszla na skypa jak wroci do domu i wtedy jej powiedzialam ![]() Gdzie Twoj maz pracuje?? Wracam z pracy 5 rano witam sie z mezem a tu szok Mala oglada w salonie bajki haha :P:P dzis bede umierac z braku snu :P:PBuziaki
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle dzień doberek czekam na wieści z uczelni heh
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Kasia gratulacje ![]() Dzis juz zostajemy na nowym i mam nadzieje, ze bedzie tam internet ![]() Jestem wykonczona ![]() Pozdrawiam!
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia a co twój msz robił w tym czasie?
U nas to jest nie do pomyślenia żeby zaraz po przebudzeniu posadzić dziecko przed tv . Pierwsze co to sniadanie trzeba zjesc. |
|
|
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
Kasia mąż w greencore pracuje
Mój wiktor tez rano ogląda bajke, ja jednak potrzebuje chwili zeby wypic w spokoju kawe i sama sie obudzic, jak byl mniejszy to inna sprawa bo trzeba bylo sie nim zajać, teraz mam te przyslowiowe pol godz na doprowadzenie sie do stanu uzywalnosci ja tak na prawde jakos odciągam moment powiedzenia rodzicom, bo czuje ze oni sie nie ucieszą z drugiego dziecka u mnie myśle, ze raczej sie będą martwic o mnie ze sama daleko jestem, ze nie bedą mogli pomóc no i moja mama mi nie tak dawno powiedziła ze nie wyobraza sobie zebym miala drugie dziecko bo pamieta jaki stradzny pierwszy poród miłalam i mega depresje poporodowa boi sie ze i te teraz by tak bylo a na obczyznie jak na obczyznie sama musisz sobie radzic dlatego jakies opory mam kiedy i jak powiedziec
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
A my pierwsze co to siusiu robimy później butla heh chyba pora odstawić butlę, ale to po powrocie z Polski
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka z samego rana?
U nas to tylko pizamowe poranki dla pięciolatka, i to też po sniadaniu. A za zwyczaj to wieczorem, przed spaniem. mała wogólenie ogląda bajek w sposób planowy,co jedynie jak jej sie zdarzy podgladać jak brat oglada ![]() Wstajemy. Poranna toaleta,znaczy dokładniej zmienianie pieluchyi zakładanie skarpetek na życzenie panny). Później ona je sniadanie,ja piję kawę, tez jem śniadanie,mam czas na sprawdzeniepoczty i innych takich.
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ula 25;34557458]Kasia mąż w greencore pracuje
Mój wiktor tez rano ogląda bajke, ja jednak potrzebuje chwili zeby wypic w spokoju kawe i sama sie obudzic, jak byl mniejszy to inna sprawa bo trzeba bylo sie nim zajać, teraz mam te przyslowiowe pol godz na doprowadzenie sie do stanu uzywalnosci ja tak na prawde jakos odciągam moment powiedzenia rodzicom, bo czuje ze oni sie nie ucieszą z drugiego dziecka u mnie myśle, ze raczej sie będą martwic o mnie ze sama daleko jestem, ze nie bedą mogli pomóc no i moja mama mi nie tak dawno powiedziła ze nie wyobraza sobie zebym miala drugie dziecko bo pamieta jaki stradzny pierwszy poród miłalam i mega depresje poporodowa boi sie ze i te teraz by tak bylo a na obczyznie jak na obczyznie sama musisz sobie radzic dlatego jakies opory mam kiedy i jak powiedziec [/QUSą rzeczy o których warto powiedzieć szybko bo i Ty się zadręczasz i na pewno Twoi rodzice chcieliby wiedzieć pomimo tego że tak mówią myślą...
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
hejj!
![]() u nas butelka z kaszką jest przed spaniem a i bajki też włączam z rana , bo muszę się sama ogarnąć, obudzić itp. oczywiście jak wstaniemy to przebranie pampersa, ubranie się w codzienne ciuchy, mycie zębów itd. jest a później schodzimy na dół włączam telewizor i idę robić śniadanie :P kasia don no ja to bym się chyba wykończyła na nocki podziwiam!Nela wymiotowała wczoraj od popołudnia, dzisiaj niby ok, w nocy tylko raz się obudziła, ale pianą wymiotnęła do miski. Teraz jej dałam bułeczkę, bo się boję, że znów wymiociny się zaczną ...
*** ❤ Kornelka 11.03.2010 Never ignore someone who cares for you because someday you will realize you have lost a diamond while you were busy collecting stones... Edytowane przez Kinqaa Czas edycji: 2012-06-07 o 10:29 |
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo gdyby nie bajki to nawet nie poradzilabym sobie z pakowaniem I mam wyrzuty sumienia ze troche zaniedbuje wlasne dziecko, ale nie mam wyjscia ...A dzis biore laptopa i tez beda bajki po poludniu, bo nie ogarne Ale wkrotce sie to skonczy i zaznamy spokoju i mam nadzieje,z e pogoda tez bedzie sloneczna i ciepla wprost do spacerów i pzrebywania na powietrzuJeszcze co do bajek...czasami ogldamy rano...jak Seba zazyczy sobie wstawanie o 6.00 a ja pol zywa i połspiaca to mu wlacze...raczej nie wyobrazam sobie wstawania o 6 i biegania po domu Ula powiedz jak najszybciej Popakowalam i idziemy ![]() Papa
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-06-07 o 10:36 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
w sumie racja, ze powinnam im powiedziesz tak szybko jak to mozliwe i mimo ze to bardzo wczesna ciąża pewnie bylo by im przykro ze tescie wiedza a oni nie, ale ja po prostu chcialabym ich wsparcia a nie gadania ze jak ja teraz sobie poradze ze z dala od domu i takie tam, no ale fakt powinnam powiedziec
u nas tez wiktor rano wstaje, przebieramy sie, poranna toaleta i schodzimy na dol na sniadanie, pozniej wiktor oglada bajke a ja mam czas na spokojna kawke lub herbatke Blonde jak moj wiktor był mały i tez wstawal tak wczesnie to tez mu wlaczalam czasem bajke bo polzywa bylam nie czuje sie jakos z tego powodu kiepska matka Edytowane przez Ula 25 Czas edycji: 2012-06-07 o 10:41 |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia w przeprowadzce
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki
|
|
#2697 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
czytajac o bajkach z rana, jak to wyglada u was,... od razu mi lepiej bo ostanio moja panienka wstaje z rana i tez oglada bajki bo tylko w ten sposob moge sie doprowadzic do porzadku i zrobic snaidanie dla nas, zrana jestem sama w domu bo TZ wychodzi wczesnie do pracy, wczesniej bylo tak ze po porannej toalecie malej wkladalam ja do lozeczka zzabawkami i moglam spokojnie isc na swoja poranna toalete ale ostatnio juz niechce wiec robie jej herbatke i puszczam bajki i mialam wyrzuty sumienia ze to zle....mysle cxasem sobie ze teoria teoria a pratyka to juz inna sprawa.... pozdrawiam |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szczerzenie rozumiem tego, że bez włączenia bajki dziecko nie daje niczego zrobić ![]() Doswidczeń takich nie mam;nawet jak dziecko wstajejecząco- płaczące dajemy sobie radę.
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
Darianna
moj TZ zniosl mala jakies 5 min przed moim przyjsciem a on sam szykowal sie do pracy bo na 6 robi ![]() Co do bajek moja oglada bajki bo moj maz ja nauczyl zazwyczaj ja mialam wlaczona Vive i mala zajmowala sie sama soba a ten pokazal jej polsat Jim Jam i teraz juz nie ma Wsadzilam mala do lozeczka teraz :/ i ryczy.... ehhh chyba jednak dalej nie pospie a pomyslec ze dopiero normalnie o tej godzinie bysmy wstawaly ![]() Blonde powodzenia w przeprowadzce :P
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciezko mi bylo ukrywac,zwlaszcza jak byli juz tutaj,brzuszek juz mialam ale udalo sie ukryc gorzej ze zmeczeniem i naglymi kopniakami malego,niekiedy zginalam sie w pół ![]() nie chcielismy im mowic przez skypa bo mielismy okazje powiedziec po slubie na uroczystosci poslubnej i ustalilismy,ze jak juz zasiadziemy do stolu,zjemy to wyjmiemy foty z usg i powiemy. Ale powiedzielismy zaraz na poczatku bo mnie kelner strasznie na wino namawial,i mowie do meza,dawaj te foty bo nie wygram z tym kelnerem. kazdy slyszał,ze odmawialam tego wina i pytal "ale czemu"? moj maz wstal i mowi,ze chcialby wzniesc toast za te 9 osob przy stole(bylo nas 8+Danieleczek w brzuszku).Widziałam mine tescia jak szybko liczyl i jaka mial mine,jak sie nie doliczyl tej 9 osoby W koncu podalismy zdjecia do obiegu i sie zaczał lament mam haha. W sensie lament szczęscia,a jak usłyszeli,ze to juz 5 miesiąc to nam głowe zmyli.Ale mysmy chcieli choc raz powiedziec im coś na zywo a nie ciagle tylko skype(nasze rodziny sie nie znały wczesniej ani ja meza ani maz naszej ani rodzice siebie nie znali nawzajem,wszystko przez net No i przyjeli tlumaczenie,ze chcielismy raz cos im pożadnie powiedzieć. Ja bym chyba powiedziala po pierwszym skanie po skonczonym 13-tym tygodniu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Czy ona sobie nie kojarzy tego lozeczka jako kary a nie miejsca do spania
Tz wlasnie odwozi tesciow na lotnisko
Maly podlapal od dziadkow troszke slowek po serbsku- zaczal tez sklejac jakies wyrazy w zdania. I zaczal tz nazywac po imieniu
a jak kara to kara...
:pala :

klask i:
chcialabym taka w domu.

podziwiam!
...