|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
P0P
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Pop zdrowiej szybko
Straszna jest bezradność.
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Pop fajnie,ze mimo zlego samopoczucia jestes z nami
![]() oczywiscie trzymamy kciuki za Ciebie i malenstwo!!!
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Pop
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
P0P super że sie odzywasz!!!
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
P0P trzymaj sie
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Danio nasz kochany STO LAT !! Rośnij duży i mądry urwisie!! Oczywiście życzę Ci aby Twoi rodzice wzięli się za robotę i sprezentowali Ci rodzeństwo!! (a obiecują od wakacji...)
P0P mrowak U mnie to każdy ręce rozkłada zdziwiony i przerzuca na lekarza innej specjalizacji ... Megi ja prefiero sobotę właśnie Ice - może dołączysz do nas??Ice a tak mnie jedno zastanowiło ... Mała bez problemu zostaje w szpitalu jak Ty wychodzisz? Nie robi scen, problemów, nie płacze?? Ona może się tam bawić czy uwiązana do łóżka jest?? Biedna Lenka ![]() Hmmmm coś miałam jeszcze napisać, ale co ![]() Klęska z sikaniem nr 3, Marcel zlał się z 1000 razy, niania wykończona. Jak poszedł na spacer, to po powrocie pampek suchy, wysadziła Go na nocnik - zrobił dużo, a w domu jak pampka nie ma to sika co minutę ... beznadzieja Izumi zdrowia dla rodziny!! załamałaś mnie tymi spodniami za 19 zł Strasznie to smutne. A nie rozważacie przeprowadzki gdzieś do większego miasta?? Ja niani płacę 2000zł ... btw co robicie z Miśkiem jak w pracy jesteście?? Stale wielbię Cię za Twój optymizm Zaraź mnie nim!! I naucz mądrze gospodarować kasą, bo my mamy sporo więcej a stale nam brakuje ![]() Monka aha!! P0P wkradła się na mój profil
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-02-22 o 19:09 |
|
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I że przerzucają to już wogóle.
|
|
#2679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapewne tak się stanie, ale do tego czasu jak ☠☠☠☠icy dostanę
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Danielkowi sto lat,zdrówka,szczęścia życzy teściowa
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dokładnie tak! Gmyrelka, to Ty mi podawałaś linki do artykułów o spaniu? kompi mi sie zrestartował i wżarło
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Danielka naszego kochanego sto lat!
popik, kochana dziękuję ze się odezwałaś. Dużo siły tobie, wam życzę i żeby cię już nie bolało ![]() darusia, jędza już cię nie nawiedza, nie wydzwania? młoda, zdjęcia bardzo fajnie wyglądają izumi, ale się choroby posypały, współczuję bardzo, a tobie zazdroszczę optymizmu i podjeścia do życia, zaraź nas tym troszkę ![]() sara, ja też miałam torbiel, ale się wchłonęła. Trza by zobaczyć faktycznie czy nie odrosła
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP super,ze sie odezwałaś mam nadzieję,że szybko wrócisz do zdrowia i będziesz sie mogła zajmowac swoimi dziewczynkami,współczuję tego bólu brzucha też jak sobie przypomnę to mnie skręca
trzymam kciuki![]() dziękuję bardzo za życzenia Gmyrelka no coś ty,ja nic nie obiecywałam ![]() wiecie co,patrzę na Danielka,on patrzy na telewizor i klapie oczkami,mam nadzieję,że to ze zmęczenia,chyba nie ma jakiejś wady już którys raz to zauważyłam albo za dużo telewizji(ostatni nasz gorący temat )Ice no właśnie jak mała znosi ten szpital? |
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
P0P
![]() Ice oby to się wszystko jak najszybciej skończyło i żebyście wróciły do domu ![]() Izumi oj jak ja Cię rozumiem z tymi spodniami, optymizmu też byś mogła mnie nauczyć. Michaś Danielku wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam torbiel-podobno w ładnych rozmiarach,ale się wchłonęła
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Pop trzymam kciuki, super ze mala walczy
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Moze ona zwinela jej ten aparat ![]() hehe
|
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ice woman - to przez co przechodzicie to jakiś koszmar ,. mam nadzieję że wszystko się jakoś niedługo wyjaśni . Izumi szacun za Twój optymizm , nie możecie z uciec gdzieś indziej ? Pop trzymaj się dzielna mamusiu . Fajnie że napisałaś . czytałam was w dzień ale na jednej przeglądarce to nie mam nawet jak odpowiedzieć . Danielku wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
|
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
DANIELKU DUZO ZDROWKA,RADOSCI,ZABAWEK I MILOSCI RODZICOW ZYCZY CIOCIA WIZAZOWA I KARINKA
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Danio Wszystkiego Najlepszego w dniu II urodzin
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra rozumiem że wyrosnie z tego ale jakie są przyczyny, może można złagodzić. Wiedzą dlaczego ?
|
#2691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam mojemu szerszeniowi łóżko: http://allegro.pl/show_item.php?item=2122318188
Oczywiście z piłką - ależ będzie zachwycony! Za jakieś 3-4 lata wymienię Mu wszystkie meble na jakiś zestawik z Voxa Oliwka gdzie zdjęcie Jubilata??? Skandal jakiś. Ja tam pamiętam gadkę o rodzeństwie, wieku tiru riru ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Z cyklu Dyziowego gadania: ki (skarpetki) alik (szalik) ty (buty) ![]() Prawie jak Lenka, a jak wiadomo prawie robi wielką różnicę
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-02-22 o 20:56 |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty wiesz o co chodzi ![]() Większosć naszych dzieciaków gada prawie jak Lenta Evitkowa /Ja myślałam że takie diagnozy to my możemy stawiać, czyli początkujące mamy. A niech drzwi pościskają tych psychologów ![]() Daj znać jak bedzie zadowolony z piłki
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P0P ![]() ![]() Danio wszystkiego najlepszego
|
|
#2694 |
|
Wtajemniczenie
|
POP juz niedlugo opuchlizna zejdzie i wszystko wrocidonormy a za Nataszke dalej trzymam kciuki
ICE bidulka mala oby w koncu zdiagnozowali chorobe SARA ja w ciazy dowiedzialam sie,ze mam torbiel i ladnie sie wchlonela
|
#2695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Na Ciebie zawsze można liczyć Szukałam na klubie, ale tam coś znaleść jak dla mnie masakra. (...) A TY to prowdę godos. Ty i bez retusa na pirso stronice magazyna siem nadajes, tako z cibie pikna dziołka! ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
My z Tż'em w ogóle to pracujemy tak, że ja pracuję od 9-17, a potem w domu jak Misiek położy się spać (+/- od 22ej - 2 w nocy). Tż natomiast pracuje tylko na nocki - 6 dni w tygodniu. Najpierw od 19 do 3ej w nocy, a potem na drugi etat od tej 3ej do ok. 7ej. Więc on w domu jest w dzień a ja w wieczorem i w nocy. Ja rano prowadzę Misia do żłobka, a on wybiera go ok. 15ej. Za żłobek płacimy z pełnym wyżywieniem 290zł miesięcznie. W razie potrzeby mały może tam siedzieć do 17ej. Wydaje mi się że to tanio. Bo jak siedział w domu, to samo gotowanie dla niego wychodziło mi sporo ponad 200zł, a tu nie dość, że ma takie papu jak potrzeba, to się jeszcze bawi, uczy, opiekują się nim i dbają o niego. W domku tylko jeszcze potem zupkę dla niego ugotuję. (...) No i w ogóle to Młody UWIELBIA żłobek. Bardzo dużo się tam uczy, co pokazuje potem w domku, np wierszyki z pokazywaniem ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Myśleliśmy o emigracji jak mieszkaliśmy u Teściów. Teraz kasy na żadne przyjemności nie ma. Nie bardzo możemy sobie kupić cokolwiek do ubrania (na Misia kasa jest ZAWSZE! ... Potem np. jemy cały tydzień ziemniaki z kefirem, ale co Misiowi trzeba to ma ), nie wychodzimy nigdzie, kino to już nawet nie wiem jak wygląda, bo nawet autobus to ostatnio luksus .... ale mimo tego ... teraz jesteśmy ... po prostu SZCZĘŚLIWI! Jesteśmy ze sobą. Razem. Kochamy się. Może jak na standardy Polskie nie mamy zbyt wiele, ale uważam, że też wcale nie mało. Rodzina nam trochę pomaga .... . Nie chcemy nigdzie uciekać. Jest dobrze
|
||||
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszego jubilata Danielka
P0Pwracaj do zdrowia i malutkiej tez tego życzę Ice wam szybkiego postawienia diagnozy ,wierzę że oni na prawdę się starają Izumi podziwiam Twój optymizm , co za zasraną rzeczywistość nasz kraj nam serwuje Dziewczyny nie wiecie kto to szeptucha? no bez jaj ![]() Co do księdza to to ci co wierzą,albo inaczej ci co praktykują to może im to pomóc duchowo chyba? Nie z resztą nie napiszę nic więcej lepiej ![]() My dzisiaj mieliśmy mieć kontrol u chirurga i dzwonię rano się zarejestrować ,oczywiście sensacja z naszym ubezpieczeniem, bo jesteśmy na europejskim i mamy takie poświadczenie z NFZ bezterminowe uprawniające nas do pełnego zakresu świadczeń,ale oczywiście oglądają ,dumają.No do cholery tyle lat jesteśmy w unii ,czy na prawdę nikt oprócz mnie nia ma takiego świstka???? No ale w końcu został zaakceptowany łaskawie. Kazali nam być przed 11 ,no to jesteśmy. czekamy,czekamy i czekamy.Ludzi się złazi coraz więcej czyba ze 30 osób ,lekarza nie ma.Mikołaj wytrzymał godzinę siedząc spokojnie i tak długo! Przypomniał sobie dom ,tata i tak w kółko ,buzia w podkówkę ,broda się już trzęsie no to wyszliśmy z tej poczekalni i łazimy po korytarzu szpitalnym bo to przy szpitalu.Na rękach go noszę bo się pcha do mnie nie chce chodzić ,płacze,koszmar! Lekarza dalej nie ma ![]() Jest przed 13 juz mnie trafia nagła jaśnista zalewa Tż ma jutro jechać do chirurga na konsultację w innej sprawie prywatnie więc dzwonię do niego żeby zadzwonił czy możemy też przyjechać ,oddzwania że możemy jesli szwy wyjąc to nie ma problemu. Lekarza dalej nie ma. Ubieramy się ,wychodzimy ,po spędzeniu ponad dwóch godzin na poczekalni pękającej w szwach i tak się skończyło korzystanie nasze ze służby zdrowia na NFZ!!! Kur.... powiedzcie dlaczego zawsze mają pacjenta w dupie centralnie ,no kur...ca mnie bierze. No i jutro jedziemy prywatnie umówieni na konkretną godzinę. Jeszcze mnie bilans czeka ,jak sobie pomyślę o czekaniu znowu to mnie coś bierze ![]() tak poza tym brakuje mi optymizmu Izumi ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Izumi mimo wszystko macie na prawdę dużo ,macie siebie ,macie dach nad głową i pracę ,niektórzy nie mają tego |
|
|
|
#2697 |
|
Wtajemniczenie
|
Izumi kocham Cię, jesteś wspaniała
![]() libra ja mam państwową przychodnię w Wawie i jest fantastyczna! Nie czekam na wizytę dłuzej niż kilka(naście) minut. Babki super fajne, miłe. Pediatra miodzio! 27 marca mamy bilans I nigdy nie pytali mnie o dowód ubezpieczenia. Przecież w Polsce wg prawa służba zdrowia dla dzieci do 18 roku życia jest bezpłatna!! A Miko w Polsce urodzony i zameldowany prawda?
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Libra pamiętam kiedyś jak z Szymkiem polazłam na zdjęcie szwu własnie . spęd ludzi to samo co u ciebie na jedną godzinę . kolejka dzieciaków w gipsach i z tym podobnym atrakcjami . na zdjęcie szwu które trwało może 2min czekałam prawie dwie godziny . a to tak prosta sprawa była że mogłam to zrobić sama
Brak słów . Gmyrelka piękne wyrko . Izumi a widzisz ja bym z tąd chętnie zwiała , ale po to żeby dzieci miały lepszy start a ja jakąś emeryturę z której bym mogła normalnie żyć . Rozliczyłam właśnie pit . ciekawe kiedy kasę przeleją jak jutro go złożę Ola dziś próba bez pieluch , 6 majtów do prania ale dwa razy siku na nocnik w przedszkolu zrobiła . fajnie że to paniom przypada główny obowiązek nauki ![]()
|
#2699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwilę. Jutro nadrobię. Doczytałam tylko wieści od Pop. Kruszyna prześliczna
bao- ja mam 172 cm wzrostu i jestem chudzielcem a w obcasach chodzę natchnęłam ?? ![]() Ja wiedziałam o darusi Resztę doczytam jutro pa....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

U mnie to każdy ręce rozkłada zdziwiony i przerzuca na lekarza innej specjalizacji ...
właśnie Ice - może dołączysz do nas??

)
hehe