![]() |
#2671 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część IV
o kurde, to sporo tego będzie
![]() Cytat:
![]() 1) mieszkam w bloku na 3 piętrze 2) mam małe dzieci i nie miałabym jak wychodzić z psem na dwór bo mąż przebywa w Niemczech więc jestem z maluchami sama 3) często wyjeżdzamy na cały dzień lub dwa i psa bym nie mogła w domu zostawić samego także stąd wziął się pomysł kupna kota ![]() ![]() Kurcze syberyjskiego ktoś wyrzucił? Przecież mógł go sprzedać ![]() Te koty są rewelacyjnymi łowcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ludzie to są podli... żeby kota komuś ukraść... ja pierdziele!! szok!!! ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() No i tak właśnie zrobię. Wykastruje go i będzie po sprawie. Zastanawiam się tylko czym go karmić jak skończy rok. Teraz je suchą karmę Royala Kitten i wcina Whiskasa Junior te z sosem na przemian z Hillsem. A jak go wykastruje i skończy rok to co mu dawać najlepiej? On tylko lubi Royala (z suchej karmy) ale tam tyle tych rodzai jest że nie wiadomo co wybrać. mój syberyjczyk też mnie codziennie budzi rano między 5 a 6. Czasami mu się zdarzy ok. 7. Przychodzi do łóżka i wkłada mi pyszczek pod rękę albo szturcha mnie głową w policzek - domaga się pieszczot ![]() Ale codziennie też chodzi rano po domu i wrzeszczy. Miauczy i sie drze i tak cały czas..... muszę zamykac drzwi od sypialni bo spać nie idzie.... już nie mam pomysłów co zrobić żeby siedział cicho ![]()
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, widzę, że miałam szczęście, że mam te moje koteczki takie cichutkie,jedynie gadają z nami gdy je zaczepiamy mówiąc "po kociemu" to wtedy dialogi odchodzą aż im się nie znudzi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponoć z wiekiem powinno mu to przejść ![]() Mój to na muchy krzyczy i "warczy" ![]() A Ty masz dwie koteczki tak? pewnie masz wesoło i to podwójnie ![]() Ja wrzucę Wam jeszcze zdjęcia mojego Chesterka jak był malutki ![]() ![]() ![]() 100_8629.jpg 1000 (15).jpg chesss.jpg chester (7).jpg chester (19).jpg Obraz 045.jpg uciekam do łóżeczka już ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Straszny rygor dietetyczny sobie narzuciłaś, masz już świetną wagę ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-21 o 00:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Na takiego nie warto żałować, naprawdę
![]() ![]()
#2676 |
Raczkowanie
|
Hej kobity
![]() monika01011986 nasza Dasha też rano jak przychodzi to zaczyna się łasić, tulić i mruczeć. Śmiałam się dziś że mamy mruczący budzić. Choć dziś przyszła kulturalnie parę minut po 6. Jest coraz odważniejsza w stosunku do dzieci, nawet najmłodszego coraz mniej się boi, wręcz wlazła mu do jego łóżeczka ( jak go już w nim nie było). Jest super kotek |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
Monika01011986, podaje linki odnośnie twoich pytań dotyczących wymagań co do reproduktora (głównie rozdział III i VI):
http://www.skr.org.pl/regulamin-hodowlany.html i warunków w jakich ludzie trzymają swoje reproduktory i związanymi z tym "atrakcjami": http://planetapersja.pl/printview.ph...f92be613ec8451 Co prawda wątek dotyczy persów, ale kocur to kocur - ich natura jest taka sama ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Dziewczyny, Wasze kociaste są śliczne ![]() ![]() Monika01011986, nie żałuj kasy na lepsiejszego weta. Niech nasza historia bedzie dla Ciebie przestrogą (od strony 73).
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-05-21 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |||||
Nie depcze krokusów
|
O, świetny zbiór zasad!
Zastanowił mnie punkt: "w Stanach wychodowano rasę, która nazywa się American Polydactyl - u której cechą naturalną jest zwiększona liczba palców (o 1, 2 a nawet 3 palce)" yyy ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój też klekocze, na ptaszki. Cytat:
Babcia mieszka na wsi i ma koty podwórkowe do łapania myszy. Długo musiałam przekonywać, by kota ciachnąć i odrobaczać częściej niż raz w roku. Teraz jest na etapie przygarnięcia nowego myszołapa, więc znowu truję głowę, żeby ciachać, ciachać i ciachać. U mnie czasem zdarzają się owady. Mój kot lubi się z nimi drażnić, szczekać na nie i biegać za nimi po domu zamiast je dziabnąć. Cytat:
Whiskas to koci fast food, jest jedzony tak jak ludzie jedzą Maca, ale wartości odżywczych posiada tyle, co kot napłakał. Popatrz na skład saszetki: mięso 4%, reszta to zboża, wypełniacze. To tak, jakbyś nasypała kotu musli. Szkoda pieniędzy na karmę, która powoduje, że koty tyją i mają nieograniczony apetyt, a z kuwety cuchnie. Royal Canin nie jest wybitną karmą, bo ma mięsa ok. 20%, a istnieją karmy o zawartości 80%. RC jest drogi jak na swoją zawartość i ma świetny marketing. Firma stosuje chemiczne konserwanty - wprawdzie dopuszczone przez UE, ale po co szprycować nimi kota, skoro są na rynku karmy konserwowane naturalnie. Marka obejmuje ze 20 rodzajów karm, a tak naprawdę niewiele się od siebie różnią. Cytat:
Dobrze, że jest ciepło, bo otwieram rano okno i to zajmuje przez chwilę mojego dachowca...
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczniuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za pół godziny mąż idzie z Euzebiuszem do weterynarza, bo dziś znów upaćkał się kupą, znaczy za rzadka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Mogę dołączyć?
![]() ![]() Dzisiaj idę na spotkanie z moim potencjalnym przyszłym podopiecznym i od rana przebieram nóżkami ze zniecierpliwienia i ciekawości, czy i jak się dogadamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jaki to będzie kociak ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Po ostatniej wizycie w schronisku dla zwierząt, zdecydowałam się na przygarnięcie jakiegoś młodego-dorosłego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
Monika01011986 - Malla już chyba wszystko napisała, ja tylko dodam od siebie, że nawet w 4% mięsa w Whiskasie nie wierzę, bo to w mokrej masie, a jak wyschnie to nic nie ma, wrzućcie na patelnię to nic się nie usmaży ![]() ![]() Royal ujdzie, ale to nie jest najlepsza karma, za to chyba najdroższa z tej średniej półki. Są karmy przez pół tańsze jak RC a lepsze kilkakrotnie. To samo mokry Hill's - w Polsce drogie to a skład średni. Royal ma dużo rodzajów, ale po za tymi weterynaryjnymi to jedna wielka ściema ![]() Malla a RC ma chyba trochę więcej mięsa niż 20% ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() Jak dasz kotu czas i spokój, to nie powinno być problemu z przyzwyczajeniem się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natomiast przy takim troszkę starszym kotku fajne jest też to, że ma już ukształtowany charakter więc mniej więcej wiadomo czego się można po nim spodziewać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny to jakie karmy dla maluchów polecacie? My na razie mieszamy Royala właśnie z Acana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam zdjęcie Twojej koteczki - śliczna mała. ![]() Nie ma jednej szkoły jak karmić malucha. Ja na początku karmiłam Royalem bo to jadł w hodowli i nie chciałam mu zmieniać tak od razu. Później przestawiałam go na karmę bezzbozową i teraz taką je. Są karmy podzielone na takie dla kociaków i dorosłych. Bezzbożówki np. Acana nie dzieli tak, i maluchy i dorosłe jedzą to samo tylko w innych proporcjach. Co do sklepów to dużo tego w necie jest. Wiele osób kupuje w zooplusie. Mają sporo promocji i wybór też duży. Ja kupuję też w Modernpet - ale to tylko dwa z całego dobrodziejstwa sklepów internetowych. ![]()
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Charlotte, super ze wezmiesz kota ze schroniska, masz wielki plus, jak juz ktos tu pisal :p Monika0101 nie martw sie, ze kociak nie urosnie, koty po kastracji moga urosnac jeszcze wieksze niz bez kastracji, tylko nie beda mialy takiej masy miesniowej i kocurzej budowy (hormony plciowe hamuja wzrost kosci na dlugosc)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A mnie cieszyło to, że było wiadome, co drapie, co je, kiedy sypia, czym się bawi... Do mnie przyzwyczaił się już na rozmowie adopcyjnej, a do domu w jeden wieczór. Taki fajny kotek. Cytat:
A jeśli chodzi o reklamowaną właściwość utrzymywania pH moczu, to czy wszelkie pozostałe karmy tego nie robią? Czasem sobie przeczą w opisach karm... Nikt tego nie wie... W opisie Royal Canin Pure Feline n.04 Wellness stoi "suszone mięso z indyka (min.16%) stanowiące główne źródło białek zwierzęcych".
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-05-21 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
A my już w domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ziazik, jak tam Ebi? Trochę to niepokojące u takiego malucha... Trzymamy kciuki, żeby było już ok ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Charlotte, czekamy na wieści i fotki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Kasiazabrze, ja czasem kupuję tu: http://animalia.pl/ i jestem zadowolona. Tym bardziej, że na terenie Warszawy wysyłka tylko 5 zł ![]()
"Koty to gangsterzy świata zwierzęcego, żyjący poza prawem i tam ginący. Mnóstwo z nich nie dożyje starości przy kominku". S. King GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599 Kocia stronka ![]() Edytowane przez anty_lopka Czas edycji: 2012-05-21 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Był już z mężem u weterynarza, pobrany wymaz z pupy (będą hodowane bakterie), kupa wzięta do badania i dostał jeszcze antybiotyk. Za dwa dni będzie wynik posiewu. Wykluczają genetyczne choroby, bo przybiera na wadze i rośnie (waży 114 gramów dziś). Ja już chcę, żeby był zdrowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A śliczne masz te kocice ![]() ![]() ![]() wagę mam dobrą ale ważyłam w tamtym roku 57 kg i wtedy się czułam najlepiej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Widać, że Dasha odważniejsza od mojego kocurka jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za linki ![]() ![]() A Celinka miała jakiś zabieg? Waszą historię też musze koniecznie przeczytać, jak tylko wrócę ze spaceru to siądę do tej lektury ![]() Kasy w ogóle nie żałuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() Kupowałam mu różne saszetki z przeróżnych firm ( zamawiam wszystko przez neta na Zooplus.pl) i jedynie co chce jeść to Hillsa i Whiskasa ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Słyszałam też że dobrze, jest poczekać aż kot w pełni dorośnie i wtedy go wykastrować jeśli nie zacznie szybciej znaczyć terenu. Mój na razie nie znaczy a wczoraj jeszcze wyczytałam, że Nevy bardzo rzadko znaczą czy obsikują mieszkanie. Pojadę do weta na konsultacje to z nim powaznie porozmawiam na ten temat. Bo ja wykastrować chcę Chesterka tylko jeśli byłaby możliwość to zrobić to później - jak dorośnie ![]()
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ziazik Twoje kicie dzisiaj rozkoszne ![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-05-21 o 13:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też uważam że takie podwórkowe koty TRZEBA obowiązkowo ciachać, inaczej to ciagle będą w ciąży chodziły :/ Cytat:
Kupowałam mu też Animonde ale też jej nie tknął, on tylko kocha Royala. Z mokrej karmy to tylko Hillsa i Whiskasa Junior. Za Whiskasem to się aż trzęsie... Saszetki i puszki z Animondy stoją w szafce jeszcze i nie chce tego nawet ruszyć. Miamora też mam 20 saszetek i też tego nie chce jeść. Miałam różne saszetki z różnych firm i zawsze je wyrzucałam bo on tylko Whiskas i Hills...... A co możesz mi polecić z mokrej karmy jeszcze? zamówię kilka saszetek na próbę i zobaczę czy będzie chciał jeść. Cytat:
![]() ![]() Mój kociak też by chętnie poszedł na balkon ale ja mieszkam na 3 piętrze więc boje się że wyskoczy..... tym bardziej, że na około balkonu dużo gniazd ptaków jest :/ ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Napisz koniecznie co powiedział weterynarz ![]() ![]()
![]() |
#2696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moja chora koteczka ma takie mięciusie futerko, że aż czasem nie chce się jej puścić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Widziałyście najnowszy wątek na Wizoożu? Założony 2012-05-21 [12:47] przez anjya
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() chcę w niedalekiej przyszłości nabyć kota- który mógłby żyć i w domu i na podwórku(mieszkam w domku jedn.) 1.Jeśli kot będzie pomieszkiwał w domu to czy będę musiała często go szczepić i odrobaczać zeby kociak nie przywlókł mi do domu różnych chorób ? 2. mam psa basseta który ma już swój sedziwy wiek i chciałabym żeby przyszły kot zgrał się z psem, jak mogę zaprzyjaźnić ich? 3. czy koty nie sprawiają kłopotów jako domownicy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
a ja myslałam że koty to takie odważne są i niczego się nie boją
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A na zdjęciu kicia taka malutka się wydaje ![]() ![]() ![]() Pięknie z Twojej strony, że wzięłaś ją z fundacji ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A co Twojej koteczce dolega? ![]() ![]() Moja szwagierka ma 2 koty (dachowce) i tez mają takie ostrzejsze futerka ![]()
![]() |
#2700 |
Raczkowanie
|
dorzucam 2 zdjątka Dashy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.