![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
ja chyba sobie kupię jedną długą jedną taką do kolan, bo mój TŻ już zaczyna na mnie łypać że kiecek nie noszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Ale macie szał na te długie kiecki. Ja jakoś w tych całkiem długich nie wyglądam korzystnie.
Pysia, nowy nick to niezły wymyśliłaś ![]() Dziś waga potwierdziła, że ważę 75,0 kg ![]() ![]() ![]()
#2673 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj oglądałam kawałek programu o Pro-Ana na tvn style chyba i powiem Wam, że te dzieciaki to mają na.srane w głowach
![]() I tu się nasuwa myśl, że ten wątek też istnieje długo, dziewczyny się wspierają, wpisują, wymieniają poglądami, dostają baty za przewinienia, ale to jednak inny świat w porównaniu z tym co widziałam w TV o tych dziewczynkach. To co się dzieje w ich głowach jest naprawde przerażające, a może też troche na pokaz. Nie wiem, jakąs sektą mi tu śmierdzi ![]() Temat mnie mocno zainteresował i weszłam na forum jakiejs dziewczynki, chuda jak nie wiem i pisze ze dziś wypiła szklanke mleka 3,2 % i jest wsciekła bo mama jej kazała ale pójdzie ćwiczyc jak mama uśnie(żeby się mama nie zorientowała co ona robi)- dla to takie troche wołanie o pomoc, albo chęć zwrócenia na siebie uwagi.. może się mylę ale chyba prawdziwa pro-ana siedzi cicho i nie wypisuje co zrobi zeby nikt sie nie dowiedział. Dla mnie to takie troche zaprzeczenia.. co nie zmienia faktu że to nadal przerażające co sie dzieje w głowach tych dzieci. Sorki za taki wywód, ale ciągle o tym myślę. A dietkowo u mnie raz lepiej , raz gorzej. Im mniej tu pisze tym gorzej bo nikt mnie nie pilnuje i nie ochrzania za błędy, ale pomalutku wracam na dobre tory,. Dziś na śniadanie 5 małych pierogów ruskich odsmażonych(!!!)-mama czoraj zrobiła i wyszłam z założenia że lepiej je zjeść na sniadanie niż na obiadokolacje ![]() II śn. Fruvita O% suszona śliwka, tylko czy będę umiała przerwac jedzenia po 200 ml ?(mam 400ml) Obiad : ok 1/3 szkl. kuskus+ kawałki piersi z kurczaka usmażonej na patelni w mieszance chińskiej Kolacja- jeszcze nie wiem. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
ja się pytam grzecznie, czy wyście poszalały z tą ilością stron? kiedy ja to nadrobie? po śmierci?
![]() trzymać mocno kciuki dziś koło 15 za egzamin z genetyki proszę, bo jestem czarnych myśli ![]() Bottega: jak ja źle znosiłam euthyrox to przesiadłam się na novothyral i poszło jak po maśle, więc może spróbuj przesiadki też? jesteś super silną babeczką. ![]() Pysia: zacznij od większych majtek, to zupełnie inaczej Ci się będzie układało ciało, bo jak Cię tak ciśnie, to robi się potężna fałdka ![]() ![]()
![]() |
#2675 |
Rozeznanie
|
Kobitki drogie, posty lecą... aj trzeba się naczytać aby nadgonić...
Bottega : Co do tarczycy, to chyba źle napisałam nie tyłam od nadczynności tylko po lekach (thyrozyna) i na pewno nie było to z obżarstwa bo nic mi wtedy nie smakowało, smak mi się zmienił, żołądek bolał i się skręcał. Myślę że na pewno jadłam mniej niż 1000 kcal. A waga szła w górę. Miałam problemy z zatrzymywaniem wody i wizytami w toalecie. Ogólnie układ pokarmowy strajkował jak mógł. Zresztą to pewnie dlatego że miałam dużą dawkę bo wyniki wychodziły mi poniżej mierzalności czyli mniej niż 0,005 (TSH) do tego ponad 400 aTPO. Oczywiście cukier miałam poniżej 30 jednostek (norma od 70 chyba), do tego rozregulowane hormony kobiece. Jak to wszystko się zaczęło to może chuda nie byłam ale otyła też nie , ważyłam 62 kg. A potem przez leczenie skończyło się na ok 84 2 lata później. Co ciężko zrzucić na jedzenie. Może jadłam gorzej niż teraz, ale nie wydaje mi się aby tyle żeby na wadze przybrać. Zresztą lekarz od początku mi mówił że przytyję i będę potem musiała się spinać żeby to zgubić. Nie zapychał mnie lekami, przynajmniej nie wydaje mi się. Zresztą przyczyna jest mniej ważna, ważne że teraz lepiej i prawie leki mam ustawione. Ty to widzę od maluszka po poradniach się krzątałaś i wchłonęłaś co nieco. Mam nadzieję że u Ciebie też się poprawi bo pisałaś o omdleniach to sprawa bardzo poważna. No i ta wątroba. To straszne że w tak młodym wieku masz takie problemy. czarna: widzę że spodenki prawie załatwione ![]() A ja nie mam w albumie zdjęć, Coś muszę poszukać na kompie to może znajdę w miarę aktualne....
#2676 |
Konto usunięte
|
thenerd
![]() Baleronowa może stare konto musisz skasować ? Haha i avatarek masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
wrzuciłam zdjęcia. No nieaktualne bo z zeszłego roku. Wagowo chyba podobnie ale kolor włosów inny.
Na jednym rudy (to z wesela znajomych, czerwiec 2011), potem blond (to z wakacji, wrzesień 2011), teraz mam brązowe ![]() Kobieta zmienną jest ![]() Nowszych nie mam, okazuje się jak przejrzałam zdjęcia że zwykle ja je robię i dlatego nigdzie mnie nie widać.... Baleronowa : NO to poszalałaś z nickiem i z avatarem po całości ![]() Martuszka : właśnie zobaczyłam twoje zdjęcie. Kobito ale ty masz wzrok z pazurem. Widać że zadziora jak nic ![]()
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-06-15 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Konto usunięte
|
Baleronowa- Nick jest rozbrajający. Nieźle się uśmiałam. Super pomysł
![]() ![]() Bottega- Twoje wyniki bardzo mnie zmartwiły. Nie bardzo się znam na wszystkich wynikach, bo nigdy nie chorowałam, ale wszystko nie brzmi najlepiej. Trzymaj się kochana ![]() Madzulka- Ja myślę, że dziewczynki w wieku 11-14 lat decydują się na pro ana z powodu braku akceptacji. W tym wieku właśnie jej brak jest najgorszy. Dzieci same siebie nie akceptują i myślą, że nikt ich nigdy nie zaakceptuje takimi jakimi są. Nie mam zbyt dużego doświadczenia życiowego, bo mam 23 lata tylko, ale odnoszę wrażenie, że jeszcze jak ja chodziłam do podstawówki i gimnazjum to nie było takiej pogoni za popularnością i pokazaniem kto jest lepszy. No może zaczęło się to pokazywać w gimnazjum. Na pewno nie zawsze było łatwo, ale ja na szczęście miałam w okół siebie przyjaciół, których znałam już od kilku lat i wspieraliśmy siebie wzajemnie. Dzieci, bo nimi jeszcze byliśmy, które przychodziły do nowej szkoły i nie znały nikogo miały różne problemy dążąc do bycia popularnym (było kilka przypadków bardzo wychudzonych dziewczyn). Mnie na szczęście ominął ten wyścig szczurów ![]() ![]() Suzzii- Dziękuję kochana za pomoc ![]() ![]() ![]() Darialex- spódnica z linka jest przeeeeeeeSuper !!!!!!! ![]() ![]() Suzzii- ja do takich spódnic zakłądam zazwyczaj stonowaną, gładką górę. wkładam ją zazwyczaj do środka spódnicy, ale może być też na zewnątrz. Zakładam jakieś kolczyki i bransoletki. Spódnica, któą pokazała Darialex jest taka trochę klasyczna, ja w spódnicach idę raczej w etno i boho, więc moje dodatki też są w tym stylu (duże kolczyki albo duży wisior + bransoletki). Wczoraj dietetycznie bardzo grzecznie + 1h silowni + 2fitness. Pierwszy raz wczoraj byłam na ABT i Piletes. ABT dało mi nieźle w kość. W pewnym momencie myślałam, że się popłaczę, ale dałam radę i nastąpiła fala niepohamowanej euforii. Potem miałam pilates i porozciągałam co nie co moje "stare" ciało. Dziewczyny..... zobaczyłam na własne oczy mój tyłek..... prawie "face to face" ![]() ![]() ![]() Jak dotarłam do domu do dostałam @ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps: album już utworzony. Edytowane przez 15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 Czas edycji: 2012-06-15 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Czarna, ja nie papuguje w spódnicy maxi źle bym się czuła
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Baleronowa/Pysia, poproszę o taką informację w ndz wieczorem/pn do 15. Nawiasem mówiąc nie rozumiem zmiany nicku ![]() sylvi, omg do play'a przechodzisz? Też poprzełniłam ten błąd i teraz jeszcze rok muszę się męczyć (no cyba, że coś zmienią). Owszem - ofertę mają najlepszą, TŻ pracował w tej firmie, więc dodatkowo mieliśmy zniżkę, ale już wolę zapłacić 10zł więcej za miesiąc i zawsze mieć zasięg, niż skakac po domu/ulicy szukająć go... nie tylko ja mam taki problem. Play ma najgorszy zasięg, częściowo wkupił linie Plus'a, bez nich byłoby jeszcze gorzej, ale na razie pood tym względem stoją w miejscu. Mój kolega w akaku w ogóle nie miał zasięgu, musiał wystawiać połowę ciała za okno ![]() Głowa mi pęka od wczoraj. ![]()
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;34721659]
Potem miałam pilates i porozciągałam co nie co moje "stare" ciało. Dziewczyny..... zobaczyłam na własne oczy mój tyłek..... prawie "face to face" ![]() ![]() ![]() Toś się rozciągnęła na maksa.... Ja za pilatesem nie przepadam ,wolę jogę tam tez dużo rozciągania ale tak to mi się jeszcze nie udało ![]()
#2681 |
Zadomowienie
|
Bottega-Twoje nogi to żal zakrywać długa kiecką
![]() ![]() ![]() Z tym papugowaniem to żart był ![]() ![]() ![]() Ja dziś od rana za kółkiem i jestem padnieta normalnie:-/ o 6 musiałam zawieść męża do pracy następnie pojechałam załatwić parę innych spraw a wiadomo że z dzieckiem to takie załatwianie jest:-| i jeszcze jadę po siostrę i po męża i już mam dość:O Czekam z utęsknieniem na mój własny samochód ![]()
#2682 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
U mnie dzis waga pokazała -0,2kg a po ćwiczeniach jeszcze -0,2kg, więc razem jest -0,4kg, waga 56,4kg ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Puchatku-jednak z tego co wiedzę ćwiczenia się opłacają
![]() ![]() U mnie dziś na wadze 87.2kg:-/ zero rewelacji ![]()
#2684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś po 17.00 pewnie do domu dotre to czeka mnie pranie i sprzatanie , do 19 sie uwine a potem cwiczonka.
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Elganja-no pewnie że z dumą i niech patrzą na gwiazdę holywood
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
Martuszka, my z mężem od dawna nie kupujemy sobie prezentów. Wiem, że to brzmi dla niektórych smutno/dziwacznie, ale nam obojgu odpowiada taki układ. Mój mąz nie lubi żadnych "pierdółek", jest strasznie konkretny i jak coś chce/potrzebuje na dany moment, to po prostu to kupuje. I nie chce, żebym kupowała mu cos tylko dlatego, że akurat sa walentyny/urodziny, czy coś - dla niego to marnowanie pieniedzy. Ja z kolei mogłabym codziennie chodzic na zakupy
![]() ![]() Strawberry, KAŻDY powód jest dobry, by zaopatrzeć sie w nowe ciuchy ![]() ![]() Pysia, a myślałaś o przekwalifikowaniu się? Wiem, że to sie wiaze z kolejnymi latami edukacji, ale z tego co piszesz, na dłuższa metę mozesz nie miec wyjścia, więc moze lepiej wcześniej o tym pomyslec? CzarnaDamo, że niby w Tobie nic nie ma??? ![]() ![]() Poza tym nie ma bata, musisz zacząć chodzic w spódnicach ![]() ![]() O, widzę, że temat zdjec sie rozwinął ![]() Atram, ucz sie ucz, powodzenia ![]() ![]() Suzzi, nie lubię grzybów (poza smazonymi pieczrkami), ale jak przeczytałam Twoje obiadowe menu z kurkami i schabem to ![]() Jak Cie nosi za słodkim, to woda może nie wystarczyc, zjedz cos posredniego - słodki owoc, jogurt owocowy, jakis deserek (byle z umiarem, nie to co ja ![]() Superkas ![]() Bottega, te leginsy były w Tally Weijl. Za 4 szt zapłaciłam około 80-90zł, podczas gdy bez promocji kosztowałyby około 130-140zł. Ale to było w zeszły piątek, więc nie wiem, czy jeszcze trwa promocja ![]() Bardzo mnie zasmuciło to, co napisałaś o wynikach badań ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
wpadam tylko na momencik powiedzieć, że u endokrynologa było wczoraj ok - dostałam tylko skierowania na badanie krwi, ale nic poważnego mi nie jest ![]() Dietetycznie też ok, bo z wczorajszego +1kg zostało tylko +0,2kg więc uporam się z tym w mig ![]() Widzę, że 4 strony mam do nadgonienia, ale to już chyba wieczorkiem bądź jutro - bo roboty mam po pachy ![]() Miłego dnia ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Raczkowanie
|
cześć laski
![]() wczoraj miało być grzecznie, ale nie wyszło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() superkas - ![]() ![]() puchatku - ![]() ![]() czarna - czekam na zdjęcie w spódnicy ![]() elganja - podziwiam za jogę, u mnie skończyło się na 3zajęciach ![]() baleronowa - rozwaliłaś mnie tym nickiem ![]() wyrafinowana - ![]() ![]() 1230,6kcal - B:116,9 T: 19,89 W: 123,2 I- platki owsiane 30g+ 10g żurawiny + 5g słonecznika + 150ml kefiru II- serek wiejski 200g + mango 100g III- 100g ugotowanej bialej fasoli z odrobiną soli IV- 150g dorsza z piekarnika z 200g marchewki i groszku V- chudy twaróg 150g + ogórek 200g
#2689 |
Zadomowienie
|
Pysia, jesteś bardzo klasycznym jabłuszkiem. Łydki szczuple, pupcia i udka tez szybko dojda do siebie, ale z brzuchem/oponkami czeka Cie duzo pracy. Ale tak jak pisza Dziewczyny, WSZYSTKO jest do wypracowania! A z tatą, to faktycznie cięzko
![]() ![]() Ja też nienajlepiej wspominam średnią, a na studniówke poszłam, ale mając prawie 40st gorączki ![]() O, CzarnaDamo, czytam, że przymierzyłas spódnice!!! ![]() ![]() Martusia 585, za fastfuda należa się ![]() ![]() Sylvi ![]() ![]() Pysia...nie wiem co powiedzieć. Rany, weź mi wytłumacz, bo nie rozumiem, dlaczego BALERONOWA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
czarna: ile się nacieszysz to twoje. A makijaż zamieszczony w albumie miodzio.... Ta kreska w załamaniu powieki to eyelinerem? Ja nie wiem, szał
![]() anusiawa : za pizzę musi być karniak ![]()
Be Yourself. Always. Edytowane przez elganja Czas edycji: 2012-06-15 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
Puchatku-przymierzyłam!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anusiawa-Oczywiście że zdjęcia będą ![]() ![]() Elganja- Dziękuję kochanie ![]() ![]() ![]()
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja cała rodzinka ma w play siostry,brat,mama,tata, dziadek? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- A ja mam heyah od dobrych paru lat i jestem mega zadowolona, a od niedawna zmienili że jak doładujesz za 20 zł to masz przedłużone o rok konto to mi pasuje bo nie muszę co miesiąc przedłużać konta , ( podajże jest jak w playu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Bratowa mnie wkurza Obzarlam sie mlodych ziemniaczkow z mizeria... Wiecej grzechow nie pamietam... a ja nie lubie sukienek i zadnych innych kiecek wiec mnie ten szal nie dopadnie ![]() Puchatku to nie jest kwestia odwagi ze akurat mojego znajomego wybralam na swojego gina, on jest po prostu bardzo dobrym lekarzem a pozatym potrafi stworzyc taka atmosfere ze nie bylo mi glopio sie rozebrac, gorzej bylo mi sie odwazyc w ogole wejsc do gabinetu bo pozniej to juz z gorki ![]() Spadam na zakupy tym razem zywieniowe ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Konto usunięte
|
anusiawa no nie wiem ja Twoje zdjęcie jak zobaczyłam od razu myśl która to ty bo wszystkie laski.. jak byś ważyła z 59
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- będę musiała dodać zdjęcie swoje z przed diety,bo mam tylko twarz a wy całe więc niesprawiedliwe ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ja to mam czym oddychać.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Konto usunięte
|
Superkas- Nie ma czego się wstydzić. ja też wolałabym wstawić swoje obecne zdjęcie niż te z przed diety, ale stawiłam właśnie takie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
superkas: nie ma się co wstydziochać, sami swoi
![]() Wiecie co ja to myślę że z kobitami i ich wyglądem to zawsze na opak. I by się chciało mieć coś innego. Wiecie o co mi chodzi ? Ja np. mam małe oczy to bym duże chciała, włosy mam proste chciałabym kręcone. z włosami to w ogóle pokręcona jestem bo z kolorem nie mogę się zdecydować i zmieniam co jakiś czas. W sumie ok, tylko niszczą, się więc się na razie stopuję trochę.
#2698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja to mam kręcone włosy jak baran istny, ale włosy prostuję nie ma opcji żebym była w rozpuszczonych pokręconych o nie ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
superkas - dziękuję
![]() ![]() ![]()
#2700 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.