Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-14, 17:40   #2671
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. II

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Kochana ja również miałam ciężkie dni..moje codzienne wymioty i niemożnośc funkcjonowania tak jak wcześniej doprowadzało mnie do szału..aż do dzisiaj jak zobaczyłam moje maleństwo ! Teraz wszystkie złe nastroje przegoniłam !

Kiedy masz teraz USG ?
Nie wiadomo, nie wiem.
Nie wiem czy w ogóle je bede miała w najbliższym czasie...
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
mi też się tak śpieszyło do porodu, a potem ryczałam, że chcę z powrotem mieć brzuch...
po prostu my baby chyba tak mamy

nie martw się, zobaczysz jak jest fajnie jak się czuje ruchy maluszkajak będzie reagował na dotykanie brzucha, sama rozkosz no prawie...
Mam taką nadzieje
Na tym etapie nie lubie byc w ciązy
Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Ach te hormony! Dziś masz taki nastrój a jutro będziesz pisać jaki to wspaniały stan. No.. Nikt nie powiedział, że będzie lekko
Pewnie macie racje i jutro bedzie już dobrze, ale tak jakoś mnie dziś dziwnie...
Ide pranie ściągnąc
Stary 2012-05-14, 17:45   #2672
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Eve jak miło, że pamiętasz
kolejny termin przepadł, bo mąż miał anginę i było ryzyko, że Julek mógł się zarazićto już 4 podejście(bo dziś też dzwonili)więc zaczynam podejrzewać już jakieś fatum, albo inne przesłanie...
a też nie chcemy go operować jak będzie większy, bo będzie miał większą świadomość, będzie pamiętał i szpital i ból...(mąż był operowany jak miał 5 lat i uważa to za największą traumę życiową)
Macie jakiegoś pecha z tym

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Nie wiadomo, nie wiem.
Nie wiem czy w ogóle je bede miała w najbliższym czasie...
Ale jak to

Cytat:
Pewnie macie racje i jutro bedzie już dobrze, ale tak jakoś mnie dziś dziwnie...
Ide pranie ściągnąc
Oby jutro było lepiej

Szukam spodni ciążowych na all, ale albo mi się nie podobają, a jak już są fajne, to rozmiaru nie ma
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 17:52   #2673
ausente
Zadomowienie

Dziewczynki a co do tych skrótów na usg, to ja na kazdym mam tylko wypisane , wielkosc malenstwa,wiek,planowany termin porodu.A reszta skrótów jest bez zadnych liczby bez niczego,wy tez tak macie czy macie wypisane ?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:03   #2674
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Matko dziewczyny jak ja dzisiaj narzekam....

Tak jak niedawno chciałam byc w ciąży, to teraz już nie chce i to nie dlatego, że mam mdłości itd... Po prostu nie chce miec już brzucha, nie chce sie meczyc, łazic jak wielka krowa z brzuchem, z cyckami jak donicami...
Na nic nie mam ochoty, chce żeby dziecko już wyszło
Albo chociaż chce pójśc na to pieprzone usg, żeby zobaczyc swoje maleństwo, może mnie to podbuduje?

A jeszcze tyle czekania
ojj rozumeim cie..mam 4 czerwca usg probowalam dzisiaj sie dodzwonic do przychodni zeby na wczesniej umowic ale to masakra jakas
\i wogole tez juz bym chciala byc w tzrecim trymestrze..a najb to juz bym chciala miec to dziecko przy sobie juz i wiedziec ze ejst ok wszytsko ...........
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:06   #2675
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co do tych skrótów na usg, to ja na kazdym mam tylko wypisane , wielkosc malenstwa,wiek,planowany termin porodu.A reszta skrótów jest bez zadnych liczby bez niczego,wy tez tak macie czy macie wypisane ?
Ja do tej pory na usg też miałam tylko OM, TP, CRL i wiek ciąży i chyba nic więcej.
Nie wiem jak jest na tym genetycznym usg.
Stary 2012-05-14, 18:22   #2676
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ale jak to
Noo bo do lekarza ide 24.05 wiec jak da mi skierowanie (co wcale nie jest takie pewne) to pójde dopiero w czerwcu
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ojj rozumeim cie..mam 4 czerwca usg probowalam dzisiaj sie dodzwonic do przychodni zeby na wczesniej umowic ale to masakra jakas
\i wogole tez juz bym chciala byc w tzrecim trymestrze..a najb to juz bym chciala miec to dziecko przy sobie juz i wiedziec ze ejst ok wszytsko ...........
Masakra co nie?
Stary 2012-05-14, 18:28   #2677
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Noo bo do lekarza ide 24.05 wiec jak da mi skierowanie (co wcale nie jest takie pewne) to pójde dopiero w czerwcu
Aha, no to fajnie
A kiedy będziesz miała badanie przezierności, wyrobisz się w czasie
Stary 2012-05-14, 18:29   #2678
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra co nie?
mam nadzieję że ja takich problemów mieć nie bedę, zamierzam cały czas chodzić prywatnie. wiem, że sporo wydam ale wole być pewna, że wszystkie badania mam porobione...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:36   #2679
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cześć Dziewczyny, ale pędzicie. Ja niestety nie mam tyle czasu. Weekend zabiegany, dziś od rana w pracy. Ja na szczęście mdłości nie mam, ale wierze wam przez co przechodzicie. Ja się modliłam, żeby mdłości nie mieć. Nie lubię wymiotować, ale też nie mam skłonności do wymiotów i zdarza mi się to niezwykle rzadko.
W sobotę byłam u lekarza, wszystko jest ok za wyjątkiem małego stanu zapalnego i biorę antybiotyk dopochwowo. Następna wizyta 31.05.2012. Następne USG przezierności między 11-13 tyg. ciąży. Termin porodu wg USG na 28.12.2012 r.
Dostałam plik badań do wykonania, lekarz mnie poinformował że będą drogie i to tylko pierwszy raz tyle wydam potem będą tylko te podstawowe za grosze.
Gdyby coś się działo to do szpitala mam iść, jak zostanę przyjęta poza jego dyżurem to mam następnego dnia przyjść do niego i go poinformować że jestem na oddziale.
Po tej wizycie czuję się spokojna, bo wiem że mam dobrą opiekę zapewnioną.
Pisałyście o luteinie, ja biorę duphaston doustny i będę jeszcze dłuższy czas brać.
Najlepsze jest to, że on kosztuje 40 zł a starcza mi na 7 dni.

Pisałyście o szkole rodzenia ja będę uczęszczać, tym bardziej, że mam za darmo. Mój lekarz prowadzi przyszpitalną szkołę rodzenia i mam za darmo w ramach wizyt za które płacę.

Ja jeszcze o ubrankach nie myślę, ale ostatnio rozglądałam się za za wózkiem. Chcemy kupić x-landera 3 funkcyjnego z fotelikiem do 13 kg i koszt mnie zabił ok. 2500 zł

Lekarz mi dużo tłumaczył na temat żywienia. Nie mogę jeść ciężko strawnych posiłków. Małe a częste posiłki i im brzuszek będzie bardziej rósł to mam zmniejszać posiłki. Mam dbać o to, żeby nie mieć zaparć. Zaparcia są niebezpieczne dla Ciąży. Jak nie będę mogła sobie poradzić to mam pić herbatki ułatwiające trawienie, czopki glicerynowe albo w najgorszym wypadku jest takie lekarstwo na D.... na zaparcia(nie pamiętam nazwy). Na razie sobie radzę z zaparciami, więc tego nie kupowałam.

Poza tym czuję się ok, nawet od wczoraj mnie nic nie boli, więc cieszę się z uroków ciąży.

PS. Mogę prosić o dopisanie do listy
ninagg(Nina 24 lata) tp. 21.12.2012 r.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-05-14 o 18:41
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:40   #2680
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Ja do tej pory na usg też miałam tylko OM, TP, CRL i wiek ciąży i chyba nic więcej.
Nie wiem jak jest na tym genetycznym usg.
ja na tym genetycznym tez nie mam nic napisane...juz sama nie wiem jak to powinno byc. A zadnej karteczki z tymi wynikami tez nie dostalam..

Stary 2012-05-14, 18:43   #2681
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W sobotę byłam u lekarza, wszystko jest ok za wyjątkiem małego stanu zapalnego i biorę antybiotyk dopochwowo. Następna wizyta 31.05.2012. Następne USG przezierności między 11-13 tyg. ciąży. Termin porodu wg USG na 28.12.2012 r.
Cieszę się, że wszystko ok
A stan zapalny mam nadzieję, że szybko się wyleczy!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja na tym genetycznym tez nie mam nic napisane...juz sama nie wiem jak to powinno byc. A zadnej karteczki z tymi wynikami tez nie dostalam..
Nie wiem jak to jest, bo jestem jeszcze przed tym badaniem.
Ale może po prostu ginekolog sprawdza czy wszystko jest ok i tylko sobie gdzieś to notuje :confuse:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 18:50   #2682
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny, ale pędzicie. Ja niestety nie mam tyle czasu. Weekend zabiegany, dziś od rana w pracy. Ja na szczęście mdłości nie mam, ale wierze wam przez co przechodzicie. Ja się modliłam, żeby mdłości nie mieć. Nie lubię wymiotować, ale też nie mam skłonności do wymiotów i zdarza mi się to niezwykle rzadko.
Pisałyście o luteinie, ja biorę duphaston doustny i będę jeszcze dłuższy czas brać.

Pisałyście o szkole rodzenia ja będę uczęszczać, tym bardziej, że mam za darmo. Mój lekarz prowadzi przyszpitalną szkołę rodzenia i mam za darmo w ramach wizyt za które płacę.

Ja jeszcze o ubrankach nie myślę, ale ostatnio rozglądałam się za za wózkiem. Chcemy kupić x-landera 3 funkcyjnego z fotelikiem do 13 kg i koszt mnie zabił ok. 2500 zł

Lekarzmi dłużo tłumaczył na temat żywienia. Nie mogę jeść ciężko strawnych posiłków. Małe a częste posiłki i im brzuszek będzie bardziej rósł to mam zmniejszać posiłki. Mam dbać o to, żeby nie mieć zaparć. Zaparcia są niebezpieczne dla Ciąży. Jak nie będę mogła sobie poradzić to mam pić herbatki ułatwiające trawienie, czopki glicerynowe albo w najgorszym wypadku jest takie lekarstwo na D.... na zaparcia(nie pamiętam nazwy). Na razie sobie radzę z zaparciami, więc tego nie kupowałam.

.
kurcze pierwsazy raz slysze ze zaparcie ejst niebezpieczne dla ciazy a niestety tez mialam i moiwlam lekarzowi.owszem jak juz to jest neibezpieczne dla mnie

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Aha, no to fajnie
A kiedy będziesz miała badanie przezierności, wyrobisz się w czasie
moze jestem nienormalna ale ja nie robie narazie tego badania, ok 20tego tyg pojde na wszytskie pomiary i takie usg szczegolowe..wcale nie tzreba tego robic w tym okresie..oczywiscie fajnei wiedziec ze jest ok ale ja sie za bardzo stresuje takimi rzeczami, obydwaj lekarze u ktorych bylam mowili ze spokojnie moge ok 20tego tyg zrobic na 3 d takie szcegolowe z pomiarami i bedzie ok
Stary 2012-05-14, 18:54   #2683
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze pierwsazy raz slysze ze zaparcie ejst niebezpieczne dla ciazy a niestety tez mialam i moiwlam lekarzowi.owszem jak juz to jest neibezpieczne dla mnie
Jak miałam plamienia, to lekarze mi powtarzali, żebym nie dopuszczała do zaparć (żeby to takie łatwe było, jak już ktoś ma ja na szczęście nie miałam). Podczas zaparć bardzo pracują mięśnie brzucha, to chyba dlatego.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Dostałam plik badań do wykonania, lekarz mnie poinformował że będą drogie i to tylko pierwszy raz tyle wydam potem będą tylko te podstawowe za grosze.
Gdyby coś się działo to do szpitala mam iść, jak zostanę przyjęta poza jego dyżurem to mam następnego dnia przyjść do niego i go poinformować że jestem na oddziale.
Po tej wizycie czuję się spokojna, bo wiem że mam dobrą opiekę zapewnioną.
Dobrze, że wszystko w porządku
Stary 2012-05-14, 18:55   #2684
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Jak miałam plamienia, to lekarze mi powtarzali, żebym nie dopuszczała do zaparć (żeby to takie łatwe było, jak już ktoś ma ja na szczęście nie miałam). Podczas zaparć bardzo pracują mięśnie brzucha, to chyba dlatego.
No właśnie ja jestem, po zagrożeniu w 5 tyg. i dlatego lekarz tak bardzo na to uwagę mi zwrócił.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 18:59   #2685
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Dobrze, że wszystko w porządku
hm a gto widzisz nie wiedzialam a tez jestem po plamieniu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok
A stan zapalny mam nadzieję, że szybko się wyleczy!

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

nino ja tez juz mailam stan zapalny dwa razy ale szybko przeszlo lekarz mowil ze top normalne w ciazy i bardzo czeste wiec sie nei martw

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 19:00   #2686
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
moze jestem nienormalna ale ja nie robie narazie tego badania, ok 20tego tyg pojde na wszytskie pomiary i takie usg szczegolowe..wcale nie tzreba tego robic w tym okresie..oczywiscie fajnei wiedziec ze jest ok ale ja sie za bardzo stresuje takimi rzeczami, obydwaj lekarze u ktorych bylam mowili ze spokojnie moge ok 20tego tyg zrobic na 3 d takie szcegolowe z pomiarami i bedzie ok
Rozumiem
Ja do tej pory myślałam, że to jest tak jakby obowiązkowe badanie
Stary 2012-05-14, 19:11   #2687
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
Ja do tej pory myślałam, że to jest tak jakby obowiązkowe badanie
moja siostra, przytjaciolka tez nei maila,nie wiem zaden lekarz nie kazal mi tego robic ani mnei nei namawial wiec ja zrobie ok 20tego tygodnia zreszta teraz i tak juz bym nei zdazyla
Stary 2012-05-14, 19:12   #2688
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
moja siostra, przytjaciolka tez nei maila,nie wiem zaden lekarz nie kazal mi tego robic ani mnei nei namawial wiec ja zrobie ok 20tego tygodnia zreszta teraz i tak juz bym nei zdazyla
Skoro Twój lekarz tak twierdzi, to chyba wie co robi
Stary 2012-05-14, 19:30   #2689
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie naprawde mocno zastanowie, czy bede robic badanie przeziernosci.
Tutaj nie jest ono niestety w ramach kasy, trzeba doplacac: 150€
bede musiala sie dowiedziec, czy to badanie naprawde jest konieczne i czy wystarczy inne badanie w pozniejszych tygodniach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-14, 19:33   #2690
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bede musiala sie dowiedziec, czy to badanie naprawde jest konieczne i czy wystarczy inne badanie w pozniejszych tygodniach.
ja tez bym nie maila w ramach kasy a nie mam funduszy wiec wole poczekac uzbierac 200 zł i isc pozniej na badanie wszytskich organow itd
Stary 2012-05-14, 19:42   #2691
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
To trochę dużo kosztuje
Dowiedz się koniecznie jak to jest
Stary 2012-05-14, 19:46   #2692
ausente
Zadomowienie

Cytat:
ja tez bym nie maila w ramach kasy a nie mam funduszy wiec wole poczekac uzbierac 200 zł i isc pozniej na badanie wszytskich organow itd
ja tam u nas "na szczescie" placilam "tylko" 50 zł

Stary 2012-05-14, 19:49   #2693
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ja jestem, po zagrożeniu w 5 tyg. i dlatego lekarz tak bardzo na to uwagę mi zwrócił.
Kochana może nie doczytałas na poprzednich stronach. Pytałam do którego lekarza chodzisz i gdzie bedziesz rodzic. Z tego co piszesz doktorek jest bardzo konkretny.

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:13   #2694
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochaneczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie jeszcze. Czy ktoraś z Was juz wie, ze będzie miala poród przez cesarskie cięcie? Pytam dlatego, ze ja prawdopodobnie bede miala cc. W dziecinstwie mialam wypadek i przecielam sobie nozem oko, bylo szyte i jestem pod kontrola okulisty, teraz to juz raz na rok ale pamietam jak wspominala ze porod tylko przez cc. Ja mam blizny rogówkowo- siatkówkowe a jedym ze wskazan do cc jest wlasnie zły stan siatkówki oka. W środę jestem umowiona do mojej okulistki i wlasnie nie wiem czy ona mi powinna jakies zaswiadczenie wystawic czy co, ale chyba tak. Czy ktoras z Was miala podobna sytuację i orientuje się w tym temacie? Bardzo proszę o odp.
Ja prawdopodobnie bede miec cc ze wzgeldu na wysokie tetno .. I tez pewnie bede potrzebowac zaswiadczenia od kariologa co moze byc trudne bo na Echo i EKG wyszlo ze wszystko ok . Ale na szczescie pracuje u kardiolożki i kardiochirurga wiec pewnie mi takie wystawia .. Bez zaswiadczenia nikt cc nie zrobi .. lekarze nie sa tak chetni do przeprowadzania tego rodzaju porodow ..

Cytat:
Tak samo mowila mi moja siostra . byla w 20 tygodniu i lekarz dal jej po badaniu karte A4 samych pomiarow i wyliczen .. zbadal kazdy narzad . wyliczyl prawdopodobienstwo chorob genetycznych i ogolnie wszystko wszystko Takze przestalam sie przejmowac tym ze nie zmierzyl mi tej przyziernosci karkowej ..

Dzisiaj TŻet mial pierwsza zmiane i pobuszowalismy troche po sklepach .. Widzialam w biedronce takie male sliczne body ale byly tylko rozowe co w moim przypadku prawdopodobnie sie nie sprawdzi ...

A teraz ogladamy Silent Hill i zajadamy czipsy ktore popijamy pepsi ..
Raz moge sobie na cos takiego pozwolic .. i nie wierze w cos takiego jak pisalyscie o tym szczawiu , rabarbarze czy bananach .. nie bede popadac w paranoje .. o nie ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:26   #2695
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny super, że skorzystałyście z naszych linków z radami i że je sobie urozmaiciłyście Poczułam się wyróżniona kurcze
Jak będziecie chciały coś się dowiedzieć, żeby w czymś doradzić to walcie śmiało My już końcówka i tak szybko zleciało, że chętnie sobie przypomnimy początki

Mamusia lipcowa 2012

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:47   #2696
marti86
Zakorzenienie

Kobity to jest niemozliwe aby byc na biezaco-trzebaby bylo siedziec non stop na watku a ja mam jakies wyrzuty jak nie nadrobie zawsze czuje sie jakos tak egoistycznie buuuu - czubek ze mnie co??

Kochaneczka alez jestec piekna kobieta masz boskie oczy!! nie moglam sie napatrzec-zawsze sie zachwycam duzymi oczkami bo mnie natura obdarzyla takiemi z opadajaca powieka ehhhhh i wieki minely zanim przelamalam sie zeby robic makijaz....ale nauczylam sie-teraz mam w domu kufry pelne drobiazgow makijazowych i wachlaz pedzelkow-jednak na codzien to taki 10minutowy do pracyale za to maluje wszytskie kolzanki na wszelkie imprezy okolicznosciowei z racji moich oczu-trudnych do pomalowania,potrafie kazde inne pomalowac bez problemu

Ktoras z dziewczyn pisala ze jest wizazystka-potrzebowalabym pewnej porady odnosnie podkladuwiec jakbys czytala to prosiem o odzew na PW

Pisalyscie o lumpkach ja jestem jak najbardziej za!!Czarnamadonna wspominalas cos o pepco- szczerze lepiej kupic cos na szmatkach niz tam.mozna wyrwac fajne rzeczy w pepco firmowe ale 90% odziezy jest tragicznej jakosci-fajne-do pierwszego prania

Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-05-23 o 19:51
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 20:54   #2697
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Kobity to jest niemozliwe aby byc na biezaco-trzebaby bylo siedziec non stop na watku a ja mam jakies wyrzuty jak nie nadrobie zawsze czuje sie jakos tak egoistycznie buuuu - czubek ze mnie co??

Wklejam fotki swoich zdobyczy i mojego najedzonego bebenka ktory podwoil swoja wielkosc od wczoraj rano pewnie zniknie :beczy: zanika mi talia i widze jak sie zmienia moja srodkowa czesc cialaw tej ostatniej bluzce juz mi sie opina tak i unosi ubranie ze wygladam jak prawdziwa ciezarowka
Wrzucam tez kilka zdjec z sesji ciazowej ktora robilam(to moje pierwsze kroki w tej materii)niebawem bede robila kolejna wiec pewnie juz bedzie mi latwiej
Też tak mam

Fajne zdobycze I brzuszek spory A zdjęcia z sesji piękne
Stary 2012-05-14, 21:09   #2698
marti86
Zakorzenienie

ufff to nie jestem sama

Dziekuje za mile slowo

Stary 2012-05-14, 21:18   #2699
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

ja bardzo lubie lumpki..tylko w poznaniu nie moge trafic na fajny i tani..moze ktoras wie gdzie w Poznaniu jest fajny lumpeks?

marti boski brzuszek!!a sesja piekna, sama bym sie do ciebie przejechala zebys mi zrobila tez bym chcaila miec jak juz bede takich wiekszych rozmiarow podobaja mi sie takie sesje bardzo
Stary 2012-05-14, 21:20   #2700
marti86
Zakorzenienie

Kochana wsiadasz w pociag w wakacje i robimy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości