Lubelskie Mamusie - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 18:09   #2671
Karolaska
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Mogę zaptać jakiego naczyniaka macie, że chodzicie do takich specjalistów? Hania ma nad górną wargą naczyniaka, jest płaski, wygląda jak podskórny krwiak, pediatrzy nazywali to w spzitalu naczyniakiem, ale ma on sam wyblaknąć. Już nawet mi się zdaje, że blednie od środka.
naczyniak jamisty wargi górnej mam na fb zdjecia Oskarka https://www.facebook.com/karolina.so....7?ref=tn_tnmn
do tego ma 3 płaskie na główce i na paluszku u stópki. Dlatego, że naczyniak zaczynał wchodzić do noska i zakrywał dziureczke w nosku , rozpoczęliśmy leczenie, ma zniknąć i jak narazie powoli sie zmniejsza.
A płaskie do roku rosną poczym same sie wchłaniają.
Karolaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 19:37   #2672
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Karolaska Pokaż wiadomość
naczyniak jamisty wargi górnej mam na fb zdjecia Oskarka https://www.facebook.com/karolina.so....7?ref=tn_tnmn
do tego ma 3 płaskie na główce i na paluszku u stópki. Dlatego, że naczyniak zaczynał wchodzić do noska i zakrywał dziureczke w nosku , rozpoczęliśmy leczenie, ma zniknąć i jak narazie powoli sie zmniejsza.
A płaskie do roku rosną poczym same sie wchłaniają.
Ale mocno zbladł porównując z początkowymi zdjęciami! Hania ma kilka płaskich...

Miałaś jakieś powikłania w ciąży? Ja nie widziałam u innych maluszków takich zmian, sama miałam cukrzycę ciążową, poród przez cc, nie wiem czy to ma znaczenie. Spotkałam się z dwoma opiniami, jedna to, że naczyniaki powstają przy porodzie, druga, że to niedojrzałość naczyń krwionośnych, pozostałość życia płodowego...
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 21:54   #2673
Izetka_
Zadomowienie

Hej Ja tak na chwilkę Nie wiem czy widziałyście, ale szykują się w kwietniu warszaty w lublinie:
http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 23:57   #2674
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Hej Ja tak na chwilkę Nie wiem czy widziałyście, ale szykują się w kwietniu warszaty w lublinie:
ja już byłam na bezpiecznym maluchu jakoś na początku ciąży, te warsztaty są co roku, albo i częściej, bo my byliśmy na jesieni, teraz też w jesieni były była jeszcze akademia bezpiecznego malucha w tamtym roku, dla rodziców (a bezpieczny maluch dla kobiet w ciąży) i jeszcze warsztaty mamo to ja dla rodziców dzieci w wieku 0-1, nie wiem czy w tym roku też są
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 07:45   #2675
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie dzięki za info Może namówię męża i się wybierzemy
Stary 2014-02-07, 09:37   #2676
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Ja już zapisana jestem, i psiapsiułkę z terminem na maj też namówiłam (Karolinę, tak na marginesie )
Stary 2014-02-07, 12:24   #2677
kajaja
Zadomowienie

Hej dziewczyny mozecie polecic jakis tani ciuszek w lublinie gdzie sa rzeczy dla dzieci jakies ladne????

Wiem malo mnie tu ale moze ktos mnie pamietA
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 13:06   #2678
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mozecie polecic jakis tani ciuszek w lublinie gdzie sa rzeczy dla dzieci jakies ladne????

ładne dla starszych to polecam komisy, np. na romera, są 2 obok siebie, kupuję jeszcze w urwisku na nadbystrzyckiej (koło politechniki), bo w ciuchlandach ciężko o ładne większe rzeczy, głównie na 0-6 miesięcy są w dobrym stanie. czasem odwiedzam ciuchland na diamentowe (między miodami i stacją benzynową), ale teraz już rzadko.
Stary 2014-02-07, 16:13   #2679
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Miałaś jakieś powikłania w ciąży? Ja nie widziałam u innych maluszków takich zmian, sama miałam cukrzycę ciążową, poród przez cc, nie wiem czy to ma znaczenie. Spotkałam się z dwoma opiniami, jedna to, że naczyniaki powstają przy porodzie, druga, że to niedojrzałość naczyń krwionośnych, pozostałość życia płodowego...
Moja córka też ma naczyniaka, ale nawet nie wiem jaki to rodzaj - taka czerwona plama na czole i mała plamka nad okiem - nie wgłębiałam się w ten temat, bo jak zajrzałam do netu od razu powyskakiwały mi jakieś strony z nowotworami, więc ze stanem przedzawałowym wyłączyłam to wszystko a pediatrzy, położne itp. na widok tej plamki mówili: "ooo a to taki naczyniaczek, powinien zniknąć do roku", więc na razie czekamy... Jest już dużo bledszy niż zaraz po porodzie Mi w szpitalu mówili, że poród nie miał z tym naczyniakiem nic wspólnego, że córka już się z nim urodziła... Ciążę miałam wzorową, żadnych powikłań, ani razu nie chorowałam, żadnego plamienia, cukrzycy ciążowej nie miałam, poród naturalny... Nasza pediatra mówiła, że teraz dużo dzieci ma takie naczyniaki, tylko że większość ma na karku, więc mniej się rzucają w oczy... Mój 2,5 letni bratanek ma takiego naczyniaka na karku i wciąż go widać, mam nadzieję, że nasz szybciej się wchłonie

Cytat:
Kiedyś pod tym kontem podczytywałam wątek o SH na wizażu i tam dziewczyny polecały ciuchland o którym pisała Moni_ka.g - ten na Diamentowej (chyba nr 23) między Lotosem a sklepem z miodami - że sporo tam bardzo ładnych ubranek dziecięcych - ale w końcu nigdy tam nie dotarłam, więc potwierdzić nie mogę Dostawy kiedyś były w poniedziałki, wtorki i środy jakby co

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2014-02-07 o 16:16
La Cocinerita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 16:49   #2680
daggmara
Z deszczem w butach

My mamy niestety kilka tych naczyniaków... najbardziej widoczny dość spory nad górną wargą, nieduży na powiece, kilka malutkich kropek na czole, spory na karku i na potylicy... :/ do tego na policzkach popękane naczynka, taka moja bidulka..

Co do samych naczyniaków to od różnych pediatrów słyszałam, że zniknie do pół roku/ do roku/ do 2-3 lat więc jest spora rozbieżność w opiniach.

Ach, na warsztaty chustowe oczywiście nie dotrzemy. Mój mąż ułamał sobie zęba i za godzinę będzie kwitł na fotelu dentystycznym...

I jeszcze pytanko, może to głupie, ale macie pomysł dlaczego moje dziecko tak się ślini będąc na dworze, zwłaszcza w chuście?
Stary 2014-02-07, 19:55   #2681
shirmus
Rozeznanie

Cytat:
I jeszcze pytanko, może to głupie, ale macie pomysł dlaczego moje dziecko tak się ślini będąc na dworze, zwłaszcza w chuście?
Szczerze to dzieci chyba tak mają że się ślinią. Moja mała uwielbia memłać chustę jak jest w niej zawiązana ba ostatnimi czasy wszystko bierze do buzi i memła. Ma taki gumowy gryzak z materiałowym listkiem oczywiście zamiast gryźć gryzak memła liścia i czasami jak jej go zabieram to dosłownie cieknie od śliny.

W poniedziałek byłam z małą u pediatry bo dostała wysypki.Okazało się że miała 3 dniówkę i temperatura nie była od zęba tylko od niej tak samo jak wysypka. Dostała fenistil w kroplach a dermatolog przepisała maści póki co jest już dobrze.

Wczoraj z przyczyn wyższych i nie spodziewanych musiałam jechać z przyjaciółką do Warszawy. Więc Iga została z ciocią a później mąż ją przeją. Niby powinno być wszystko ok bo czasami jak mam zajęcia na weekendzie to też mnie nie ma cały dzień ale to jestem obok w lublinie 20 min drogi do domu a nie 3 godziny. Na samą myśl że mam ją zostawić dostałam takiej migreny że nie mogłam ruszyć głową, mąż się ze mnie śmiał że kiedyś i tak będzie musiała zostać pod czyjąś opieką "bo przecież nie będziesz chuchać na nią do 18lat" choć ja podejrzewam że chyba do swojej śmierci będę na nią chuchać. Przy okazji dostało mi się od teściowej że jestem nie odpowiedzialna że zostawiam małe dziecko na tak długo i jadę. Po dłuższych przemyśleniach doszłam do wniosku że skoro na weekendzie nie dzieje jej się krzywda więc i teraz nie powinno być żadnych problemów. Przynajmniej mąż spędził z dzieckiem więcej czasu zwłaszcza że dzisiaj pojechał na tydzień na narty do Włoch. Koniec końców był taki że przynajmniej ja trochę odpoczęłam od małej a raczej od jej marudzenia bo za nią samą to się strasznie stęskniłam przez te 8 godzin. Po drodze wpadłyśmy do zagłębia butowego w Starym Pilczynie po nowe buty na wiosnę.chyba każdy skorzystał na tym wyjeździe (tylko pan mąż stracił trochę kasy na moje buty)

Karolaska mojej koleżanki córka też ma takiego naczyniaka tylko na głowie na twz zakolach teraz mała ma 3 lata i prawie tego nie widać. widzę że mamy wspólną znajomą
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 20:35   #2682
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Kiedyś pod tym kontem podczytywałam wątek o SH na wizażu i tam dziewczyny polecały ciuchland o którym pisała Moni_ka.g - ten na Diamentowej (chyba nr 23) między Lotosem a sklepem z miodami - że sporo tam bardzo ładnych ubranek dziecięcych - ale w końcu nigdy tam nie dotarłam, więc potwierdzić nie mogę Dostawy kiedyś były w poniedziałki, wtorki i środy jakby co
ja tam nie umiem kupować. malutkie ciuszki można trafić fajne ale z większymi już jest problem. tam sporo rzeczy jest zniszczonych, z plamami, ale jednak ludzie tam całymi siatami biorą, aż mi głupio było bo stałam do kasy z jednymi spodenkami dla syna a ludzie pełne koszyki mieli

z tego co pamiętam w czwartki dziecięce są za złotówkę (nie wszystkie, ale sporo).

Cytat:
nie wiem, ale mój w nosidle też bardzo, strasznie gryzł szelki, podkładałam mu tetrę
Stary 2014-02-08, 09:30   #2683
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:

ja też byłam na diamentowej, coś tam kupiłam, ale nie są to ciuszki świetnej jakości. Byłam też w ciuchaczu na narutowicza, przy skrzyżownaniu z okopową, fajne ciuszki dla mnie były i dla dzieci- droższe, ale sprowadzane z anglii niektóre. Wejście jest w budynku, które ma takie zwężenie chodnika przy sobie

Wczoraj przyszedł wózek Rozłożyliśmy go na części pierwsze, zdjęłam to co mogłam i uprałam, a resztę umyjemy karcherem ) Na pierwszy rzut oka i na machanie wózkiem, wszystko wydaje się ok i mam nadzieję, że niespodzianek nie będzie

shirmus Ja mogę na temat zostawiania malucha pisać tylko teoretycznie. Znam mamy, które prawie do 3 roku życia dziecka, nie zostawiły go na dłużej niż parę godzin zakupowych ...Jak dla mnie jest to po prostu chore. Jeśli dziecko ma oboje rodziców to mama i tato w takim samym stopniu powinni umieć zająć się dzieckiem- tfu tfu ale nigdy nie wiesz co będzie jutro. Wiem, że mamuśki są na macierzyńskim i dużo więcej czasu spędzają z maluszkiem, ale tata jak tylko może, powinien zajmować się dzieckiem. Uważam, że każda mama ma prawo do wyrwania się z domu, nawet na weekend, by odetchnąć Mało tego, uważam, że rodzice mają prawo wyjść razem, zostawiając dziecko pod opieką np. dziadków, jeśli oczywiście mają do nich pełne zaufanie. Ale ja tylko tak teoretyzuję- wszystko okaże się, jak się Synio urodzi i jakim będzie maluchem
Stary 2014-02-08, 12:40   #2684
nieidealnamama
Raczkowanie

ja ubranka kupowalam na wrońskiej w czw maja dostawy
nieidealnamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:59   #2685
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Co do samych naczyniaków to od różnych pediatrów słyszałam, że zniknie do pół roku/ do roku/ do 2-3 lat więc jest spora rozbieżność w opiniach.
Ciekawe czy jest choć jedno zagadnienie co do którego wszyscy pediatrzy byliby zgodni I weź tu człowieku bądź mądry, jak jeden lekarz mówi co innego, a drugi co innego

To zaskoczyłyście mnie dziewczyny z tym sh na diamentowej - z tego co pamiętam opinie o nim były bardzo pozytywne, ale być może chodziło tylko o ciuszki dla noworodków... Czyli za dużo raczej nie straciłam nie wybierając się tam w końcu
Stary 2014-02-08, 19:56   #2686
kajaja
Zadomowienie

dzieki dziewczyny

to kolejne pytanko gdzie oprocz targu moę kupić sukienkę na wesele tak do 100 zl???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 20:12   #2687
Karolaska
Raczkowanie

Cytat:
Ale mocno zbladł porównując z początkowymi zdjęciami! Hania ma kilka płaskich...

Jak dla mnie jest wciąż bardzo duży , chciałabym zeby już sobie całkiem znikł w ciązy zero powikłan, wszystkie badania wychodziły mi wzorowo, poród przez cc z powodu zbyt twardego spojenia. Po porodzie oskarek trafił na OIT na Chodźki i przez pierwsze dni go nie widziałam dopiero na 3 dobę się wypisałam i pojechałam do niego to miał pod noskiem ryskę, myślałam ze to odcisnięcie od rurek , które miał w nosku. Potem zrobiłą się z tego czerwona plama, przy przyjmowaniu nas na patologie noworodków pani doktor powiedziała, że to zniknie ale zaczelo rosnąc i okazało sie ze to naczyniak..nie wykształcone naczynia krwionośne, które tak po prostu są :/ leczymy je wiec troche sie w ten temat wgłebiam i do roku rosną naczyniaki a potem wchłaniają się płaskie zawsze, jamiste (taki który ma Oskarek) nie zawsze i wtedy trzeba usuwać chirurgicznie albo zostawic jak jest w nieinwazyjnym miejscu.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
My mamy niestety kilka tych naczyniaków... najbardziej widoczny dość spory nad górną wargą, nieduży na powiece, kilka malutkich kropek na czole, spory na karku i na potylicy... :/ do tego na policzkach popękane naczynka, taka moja bidulka..

Moj synek tez ma oprócz tego na wardze to 3 na głowce i1 na paluszku u stópki ...a ginie do 2, 3 lat bo to zalezy własnie jak szybko sobie z tym organizm poradzi i jak duzy urosnie przez ten rok.
Stary 2014-02-09, 11:30   #2688
8mouse3
Rozeznanie

Mam pytanie do Mamusiek odnośnie prania dziecięcych ubranek- czy stosujecie płyny do płukania, oczywiście dla dzieci czy nie. Kompletuję różne rzeczy, proszki ew. płyny specjalne do prania mam, ale nie wiem czy kupować płyny do płukania. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Stary 2014-02-09, 13:08   #2689
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Mamusiek odnośnie prania dziecięcych ubranek- czy stosujecie płyny do płukania, oczywiście dla dzieci czy nie. Kompletuję różne rzeczy, proszki ew. płyny specjalne do prania mam, ale nie wiem czy kupować płyny do płukania. Będę wdzięczna za odpowiedź.
tak, proszki i płyny dziecięce. teraz już płyn daję nasz i piorę ciuchy mieszanie, nasze i dziecka wykańczając zapas dziecięcych proszków, ale dobrze ponad pół roku prałam osobno i w dziecięcych proszkach/płynach.
Stary 2014-02-09, 14:18   #2690
sopai1
Raczkowanie

Cytat:

Ja pomimo tego, iż moje dziecko już skończyło 9 miesięcy (!) nadal piorę jej ubranka osobno w proszkach/płynach dla dzieci i do każdego prania dodaję płyn do płukania, a od momentu jak Lovela wypuściła na rynke odplamiacz często używam również i jego. I muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Kiedyś kupiłam płyn doprania i płukania Bobini ale jakoś mi ten zapach nie popasował. Ja nadal piorę osobno ubranka córki a że ma ich sporo to spokojnie raz w tygodniu zbierze się ich tyle aby wstawić tylko jej pranie. Jak była młodsza tak do 7 miesięca mniej więcej, prałam ubranka normalnie ale włączałam dodatkowe płukanie teraz wystarczy samo pranie bez dodatkowego płukania i nie ma żadnych zmian na skórze.
Ja dodatkowo jeszcze co jakiś czas odkażam pralkę, średnio raz na 2 tygodnie, bo piorę w niej też rzeczy mojego psa. I póki co jest ok
Stary 2014-02-09, 14:36   #2691
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Ja od urodzenia do tej pory (pół roku) stosuję tylko proszek do prania lovela, nie używam płynów do płukania i nie mam żadnych zastrzeżeń - ani do skóry córki, ani do ubranek. Ciuszki piorę w 40 stopniach, w normalnym trybie bez dodatkowego płukania, a ręczniki córy, pieluchy tetrowe i flanelowe itp. w 60 stopniach... Wszystko ładnie się spiera, ubranka są mięciutkie Czasem dodaję do prania trochę olejku lawendowego albo z drzewa herbacianego - oprócz ładnego zapachu mają też działanie antybakteryjne.
Stary 2014-02-09, 16:07   #2692
Karolaska
Raczkowanie

Cytat:
ja stosowałam JELP i COCOLINO i wolę cocolino a do prania LOVELA.
Stary 2014-02-09, 18:23   #2693
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tak, proszki i płyny dziecięce. teraz już płyn daję nasz i piorę ciuchy mieszanie, nasze i dziecka wykańczając zapas dziecięcych proszków, ale dobrze ponad pół roku prałam osobno i w dziecięcych proszkach/płynach.
Cytat:
Napisane przez sopai1 Pokaż wiadomość
Ja pomimo tego, iż moje dziecko już skończyło 9 miesięcy (!) nadal piorę jej ubranka osobno w proszkach/płynach dla dzieci i do każdego prania dodaję płyn do płukania, a od momentu jak Lovela wypuściła na rynke odplamiacz często używam również i jego. I muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Kiedyś kupiłam płyn doprania i płukania Bobini ale jakoś mi ten zapach nie popasował. Ja nadal piorę osobno ubranka córki a że ma ich sporo to spokojnie raz w tygodniu zbierze się ich tyle aby wstawić tylko jej pranie. Jak była młodsza tak do 7 miesięca mniej więcej, prałam ubranka normalnie ale włączałam dodatkowe płukanie teraz wystarczy samo pranie bez dodatkowego płukania i nie ma żadnych zmian na skórze.
Ja dodatkowo jeszcze co jakiś czas odkażam pralkę, średnio raz na 2 tygodnie, bo piorę w niej też rzeczy mojego psa. I póki co jest ok
Cytat:
Napisane przez La Cocinerita Pokaż wiadomość
Ja od urodzenia do tej pory (pół roku) stosuję tylko proszek do prania lovela, nie używam płynów do płukania i nie mam żadnych zastrzeżeń - ani do skóry córki, ani do ubranek. Ciuszki piorę w 40 stopniach, w normalnym trybie bez dodatkowego płukania, a ręczniki córy, pieluchy tetrowe i flanelowe itp. w 60 stopniach... Wszystko ładnie się spiera, ubranka są mięciutkie Czasem dodaję do prania trochę olejku lawendowego albo z drzewa herbacianego - oprócz ładnego zapachu mają też działanie antybakteryjne.
Cytat:
Napisane przez Karolaska Pokaż wiadomość
ja stosowałam JELP i COCOLINO i wolę cocolino a do prania LOVELA.
Dziękuję Wam ślicznie za odpowiedzi. Za jakiś czas będę prała ubranka, ale czeka mnie jeszcze montowanie szafy w domu i przenoszenie mebli, więc jeszcze mam czas. Ale jak jestem na zakupach to patrzę, gdzie są promocje na proszki/płyny dziecięce i zbieram różne Tylko potem nie będę wiedziała, które ubranka w czym uprałam Oprócz tych wymienionych przez Was, kupiłam Białego Jelenia, bo jest hipoalergiczny ( a mydeł używamy od dawna i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni ).
Stary 2014-02-09, 20:00   #2694
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ale jak jestem na zakupach to patrzę, gdzie są promocje na proszki/płyny dziecięce i zbieram różne Tylko potem nie będę wiedziała, które ubranka w czym uprałam Oprócz tych wymienionych przez Was, kupiłam Białego Jelenia, bo jest hipoalergiczny ( a mydeł używamy od dawna i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni ).
nie pierz na początku w różnych proszkach, w razie czego nie będziesz wiedziała co uczula. ja kupiłam na początku dzidziusia tylko, kilka miesięcy później lovelę, nic więcej nie kupowałam, żeby nie mieszać tak. miałam jeszcze jakieś próbki jelpa, loveli i białego jelenia ze szkoły rodzenia i warsztatów o których wcześniej pisałam, to wykorzystałam, a tak wolę używać 1-2 produktów.
Stary 2014-02-09, 21:25   #2695
La Cocinerita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie pierz na początku w różnych proszkach, w razie czego nie będziesz wiedziała co uczula. ja kupiłam na początku dzidziusia tylko, kilka miesięcy później lovelę, nic więcej nie kupowałam, żeby nie mieszać tak. miałam jeszcze jakieś próbki jelpa, loveli i białego jelenia ze szkoły rodzenia i warsztatów o których wcześniej pisałam, to wykorzystałam, a tak wolę używać 1-2 produktów.
Też tak myślę, podobnie jest z kosmetykami - warto używać wszystkich z tej samej firmy przynajmniej na początku, bo w razie uczulenia łatwiej i szybciej można dojść kto jest winowajcą
8mouse3 mam nadzieję, że pranie i prasowanie ciuszków upłynie Ci spokojnie, radośnie i bezboleśnie Ja niestety zostawiłam sobie to na końcówkę ciąży (8. albo i 9. miesiąc, już nie pamiętam) bo tak kombinowałam, że odwlekę to najpóźniej jak się będzie dało, żeby ubranka nie kurzyły się niepotrzebnie na półkach kilka miesięcy A potem z wielkim brzuchem stanęłam nad deską do prasowania i to była dla mnie taka masakra prasować te rzeczy, brzuch mi się napinał, musiałam siedzieć na kuchennym stole, bo inaczej nie dałabym rady prasować... pamiętam że wymęczyłam się okrutnie ale i tak wspominam teraz z nostalgią czasy z brzuchem hehe

Edytowane przez La Cocinerita
Czas edycji: 2014-02-09 o 21:26
Stary 2014-02-10, 07:46   #2696
daggmara
Z deszczem w butach

A ja się cieszę, że nie mam już wielkiego brzuszyska! Czuję się tak lekko Mój był wyjątkowo ogromny, aż dziw, że zrobił mi się tylko jeden rozstęp.
Stary 2014-02-10, 08:24   #2697
8mouse3
Rozeznanie

Tak właśnie pomyslałam, że później nie dojdę, jeśli będzie jakaś reakcja alergiczna na proszek/płyn. Mam Dzidziusia, białego jelenia i Bobini. La Cocinerita ja na razie mam mały brzuszek, ale sama widzę, że z każdym tygodniem jest coraz większy. No i plecy zaczynają mi dokuczać popołudniami, więc robię co mogę wcześniej- ale i tak zostanie sporo rzeczy na 8-9 miesiąc Czekam na cholerną szafę, która mnie wstrzymuje- miała być na koniec stycznia i już miałabym przeprowadzkę z głowy. No nic, nie ma się co stresować.

Miłego dnia życzę- podobno później ma być słonecznie
Stary 2014-02-10, 08:27   #2698
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie stosuje płynu. Uzywam tylko proszku do prania jelp (jakos mnie jego skład najbardziej przekonał) i nie piore w wysokiej temperaturze (tylko z lumpka pierwszy raz prałam w 60 stopniach). Do odplamiania uzywam mydełka z rosmana a zeby nic nie pofarbowało polecam sciereczki zapobiegajace farbowaniu tez z rosmana. długo musiałabym zbierac cała pralke ubranek wiec do jej rzeczy dorzucam nasze
Stary 2014-02-10, 08:37   #2699
evelizarda
Raczkowanie

Hej Kochane,
troszkę miałam do nadrobienia z czytaniem-super! Jeśli chodzi o ortopedę to ja chodzę z małym do dra Okońskiego właściwie od urodzenia dziecka. Mały, jak niektóre wiedzą miał bardzo poważną dysplazję. Już jest ok, lekarz super, taki nie aby wyciągnąć pieniądze, choć wizyty nie trwają długo. No i bardzo lubi dzieci. O drze Kiełbasie tez słyszałam jeszcze w szpitalu.
kajaja - ja sukienki kupuję w qiosque (tak to się chyba pisze) jest w plazie i galerii orkana. teraz nawet były przeceny, ale ogólnie ceny mają przystępne.
warsztaty bezpieczny maluch...byłam z mężem i dziecięciem. Musicie sie przygotować że większość czasu to reklama produktów,lecz można wygrać coś w konkursach. Fajne warsztaty o pierwszej pomocy dla niemowląt, krótkie ale warto. Opisywałam tu:http://www.blaszanykogucik.pl/2013/1...ytomnosci.html
U nas leci, Mały to już roczniak- kiedy to zleciało! gada że ho ho, powoli już się puszcza do chodzenia, oj fajny jest. Ale zazdroszczę Wam, które jeszcze jesteście w ciąży, to taki fajny czas pozdrawiamy o poranku!
Stary 2014-02-10, 13:18   #2700
daggmara
Z deszczem w butach

Mądre Mamusie - co polecicie na ciemieniuchę?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości