|
|
#2671 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Mamusie 2012/2012
Cytat:
do tego ma 3 płaskie na główce i na paluszku u stópki. Dlatego, że naczyniak zaczynał wchodzić do noska i zakrywał dziureczke w nosku , rozpoczęliśmy leczenie, ma zniknąć i jak narazie powoli sie zmniejsza. A płaskie do roku rosną poczym same sie wchłaniają. |
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Miałaś jakieś powikłania w ciąży? Ja nie widziałam u innych maluszków takich zmian, sama miałam cukrzycę ciążową, poród przez cc, nie wiem czy to ma znaczenie. Spotkałam się z dwoma opiniami, jedna to, że naczyniaki powstają przy porodzie, druga, że to niedojrzałość naczyń krwionośnych, pozostałość życia płodowego... |
|
|
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja tak na chwilkę Nie wiem czy widziałyście, ale szykują się w kwietniu warszaty w lublinie:http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może namówię męża i się wybierzemy
|
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2677 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny mozecie polecic jakis tani ciuszek w lublinie gdzie sa rzeczy dla dzieci jakies ladne????
Wiem malo mnie tu ale moze ktos mnie pamietA
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
ładne dla starszych to polecam komisy, np. na romera, są 2 obok siebie, kupuję jeszcze w urwisku na nadbystrzyckiej (koło politechniki), bo w ciuchlandach ciężko o ładne większe rzeczy, głównie na 0-6 miesięcy są w dobrym stanie. czasem odwiedzam ciuchland na diamentowe (między miodami i stacją benzynową), ale teraz już rzadko.
|
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dostawy kiedyś były w poniedziałki, wtorki i środy jakby co
Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2014-02-07 o 16:16 |
||
|
|
|
|
#2680 |
|
Z deszczem w butach
|
My mamy niestety kilka tych naczyniaków... najbardziej widoczny dość spory nad górną wargą, nieduży na powiece, kilka malutkich kropek na czole, spory na karku i na potylicy... :/ do tego na policzkach popękane naczynka, taka moja bidulka..
Co do samych naczyniaków to od różnych pediatrów słyszałam, że zniknie do pół roku/ do roku/ do 2-3 lat więc jest spora rozbieżność w opiniach.Ach, na warsztaty chustowe oczywiście nie dotrzemy. Mój mąż ułamał sobie zęba i za godzinę będzie kwitł na fotelu dentystycznym... I jeszcze pytanko, może to głupie, ale macie pomysł dlaczego moje dziecko tak się ślini będąc na dworze, zwłaszcza w chuście?
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W poniedziałek byłam z małą u pediatry bo dostała wysypki.Okazało się że miała 3 dniówkę i temperatura nie była od zęba tylko od niej tak samo jak wysypka. Dostała fenistil w kroplach a dermatolog przepisała maści póki co jest już dobrze. Wczoraj z przyczyn wyższych i nie spodziewanych musiałam jechać z przyjaciółką do Warszawy. Więc Iga została z ciocią a później mąż ją przeją. Niby powinno być wszystko ok bo czasami jak mam zajęcia na weekendzie to też mnie nie ma cały dzień ale to jestem obok w lublinie 20 min drogi do domu a nie 3 godziny. Na samą myśl że mam ją zostawić dostałam takiej migreny że nie mogłam ruszyć głową, mąż się ze mnie śmiał że kiedyś i tak będzie musiała zostać pod czyjąś opieką "bo przecież nie będziesz chuchać na nią do 18lat" choć ja podejrzewam że chyba do swojej śmierci będę na nią chuchać. Przy okazji dostało mi się od teściowej że jestem nie odpowiedzialna że zostawiam małe dziecko na tak długo i jadę. Po dłuższych przemyśleniach doszłam do wniosku że skoro na weekendzie nie dzieje jej się krzywda więc i teraz nie powinno być żadnych problemów. Przynajmniej mąż spędził z dzieckiem więcej czasu zwłaszcza że dzisiaj pojechał na tydzień na narty do Włoch. Koniec końców był taki że przynajmniej ja trochę odpoczęłam od małej a raczej od jej marudzenia bo za nią samą to się strasznie stęskniłam przez te 8 godzin. Po drodze wpadłyśmy do zagłębia butowego w Starym Pilczynie po nowe buty na wiosnę.chyba każdy skorzystał na tym wyjeździe (tylko pan mąż stracił trochę kasy na moje buty )Karolaska mojej koleżanki córka też ma takiego naczyniaka tylko na głowie na twz zakolach teraz mała ma 3 lata i prawie tego nie widać. widzę że mamy wspólną znajomą
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co pamiętam w czwartki dziecięce są za złotówkę (nie wszystkie, ale sporo). Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj przyszedł wózek ) Na pierwszy rzut oka i na machanie wózkiem, wszystko wydaje się ok i mam nadzieję, że niespodzianek nie będzie ![]() shirmus Ja mogę na temat zostawiania malucha pisać tylko teoretycznie. Znam mamy, które prawie do 3 roku życia dziecka, nie zostawiły go na dłużej niż parę godzin zakupowych Mało tego, uważam, że rodzice mają prawo wyjść razem, zostawiając dziecko pod opieką np. dziadków, jeśli oczywiście mają do nich pełne zaufanie. Ale ja tylko tak teoretyzuję- wszystko okaże się, jak się Synio urodzi i jakim będzie maluchem
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
ja ubranka kupowalam na wrońskiej w czw maja dostawy
|
|
#2685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I weź tu człowieku bądź mądry, jak jeden lekarz mówi co innego, a drugi co innego ![]() To zaskoczyłyście mnie dziewczyny z tym sh na diamentowej - z tego co pamiętam opinie o nim były bardzo pozytywne, ale być może chodziło tylko o ciuszki dla noworodków... Czyli za dużo raczej nie straciłam nie wybierając się tam w końcu
|
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
![]() to kolejne pytanko gdzie oprocz targu moę kupić sukienkę na wesele tak do 100 zl???
|
|
#2687 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ciązy zero powikłan, wszystkie badania wychodziły mi wzorowo, poród przez cc z powodu zbyt twardego spojenia. Po porodzie oskarek trafił na OIT na Chodźki i przez pierwsze dni go nie widziałam dopiero na 3 dobę się wypisałam i pojechałam do niego to miał pod noskiem ryskę, myślałam ze to odcisnięcie od rurek , które miał w nosku. Potem zrobiłą się z tego czerwona plama, przy przyjmowaniu nas na patologie noworodków pani doktor powiedziała, że to zniknie ale zaczelo rosnąc i okazało sie ze to naczyniak..nie wykształcone naczynia krwionośne, które tak po prostu są :/ leczymy je wiec troche sie w ten temat wgłebiam i do roku rosną naczyniaki a potem wchłaniają się płaskie zawsze, jamiste (taki który ma Oskarek) nie zawsze i wtedy trzeba usuwać chirurgicznie albo zostawic jak jest w nieinwazyjnym miejscu.---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2688 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do Mamusiek odnośnie prania dziecięcych ubranek- czy stosujecie płyny do płukania, oczywiście dla dzieci czy nie. Kompletuję różne rzeczy, proszki ew. płyny specjalne do prania mam, ale nie wiem czy kupować płyny do płukania. Będę wdzięczna za odpowiedź.
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
tak, proszki i płyny dziecięce. teraz już płyn daję nasz i piorę ciuchy mieszanie, nasze i dziecka wykańczając zapas dziecięcych proszków, ale dobrze ponad pół roku prałam osobno i w dziecięcych proszkach/płynach.
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pomimo tego, iż moje dziecko już skończyło 9 miesięcy (!) nadal piorę jej ubranka osobno w proszkach/płynach dla dzieci i do każdego prania dodaję płyn do płukania, a od momentu jak Lovela wypuściła na rynke odplamiacz często używam również i jego. I muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona. Kiedyś kupiłam płyn doprania i płukania Bobini ale jakoś mi ten zapach nie popasował. Ja nadal piorę osobno ubranka córki a że ma ich sporo to spokojnie raz w tygodniu zbierze się ich tyle aby wstawić tylko jej pranie. Jak była młodsza tak do 7 miesięca mniej więcej, prałam ubranka normalnie ale włączałam dodatkowe płukanie teraz wystarczy samo pranie bez dodatkowego płukania i nie ma żadnych zmian na skórze. Ja dodatkowo jeszcze co jakiś czas odkażam pralkę, średnio raz na 2 tygodnie, bo piorę w niej też rzeczy mojego psa. I póki co jest ok
|
|
|
#2691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
ja stosowałam JELP i COCOLINO i wolę cocolino a do prania LOVELA.
|
|
|
|
|
#2693 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko potem nie będę wiedziała, które ubranka w czym uprałam Oprócz tych wymienionych przez Was, kupiłam Białego Jelenia, bo jest hipoalergiczny ( a mydeł używamy od dawna i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni ).
|
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 8mouse3 mam nadzieję, że pranie i prasowanie ciuszków upłynie Ci spokojnie, radośnie i bezboleśnie Ja niestety zostawiłam sobie to na końcówkę ciąży (8. albo i 9. miesiąc, już nie pamiętam) bo tak kombinowałam, że odwlekę to najpóźniej jak się będzie dało, żeby ubranka nie kurzyły się niepotrzebnie na półkach kilka miesięcy A potem z wielkim brzuchem stanęłam nad deską do prasowania i to była dla mnie taka masakra prasować te rzeczy, brzuch mi się napinał, musiałam siedzieć na kuchennym stole, bo inaczej nie dałabym rady prasować... pamiętam że wymęczyłam się okrutnie ale i tak wspominam teraz z nostalgią czasy z brzuchem hehe
Edytowane przez La Cocinerita Czas edycji: 2014-02-09 o 21:26 |
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Z deszczem w butach
|
A ja się cieszę, że nie mam już wielkiego brzuszyska! Czuję się tak lekko
Mój był wyjątkowo ogromny, aż dziw, że zrobił mi się tylko jeden rozstęp.
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Tak właśnie pomyslałam, że później nie dojdę, jeśli będzie jakaś reakcja alergiczna na proszek/płyn. Mam Dzidziusia, białego jelenia i Bobini. La Cocinerita ja na razie mam mały brzuszek, ale sama widzę, że z każdym tygodniem jest coraz większy. No i plecy zaczynają mi dokuczać popołudniami, więc robię co mogę wcześniej- ale i tak zostanie sporo rzeczy na 8-9 miesiąc
Czekam na cholerną szafę, która mnie wstrzymuje- miała być na koniec stycznia Miłego dnia życzę- podobno później ma być słonecznie
|
|
#2698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane,
troszkę miałam do nadrobienia z czytaniem-super! Jeśli chodzi o ortopedę to ja chodzę z małym do dra Okońskiego właściwie od urodzenia dziecka. Mały, jak niektóre wiedzą miał bardzo poważną dysplazję. Już jest ok, lekarz super, taki nie aby wyciągnąć pieniądze, choć wizyty nie trwają długo. No i bardzo lubi dzieci. O drze Kiełbasie tez słyszałam jeszcze w szpitalu. kajaja - ja sukienki kupuję w qiosque (tak to się chyba pisze) jest w plazie i galerii orkana. teraz nawet były przeceny, ale ogólnie ceny mają przystępne. warsztaty bezpieczny maluch...byłam z mężem i dziecięciem. Musicie sie przygotować że większość czasu to reklama produktów,lecz można wygrać coś w konkursach. Fajne warsztaty o pierwszej pomocy dla niemowląt, krótkie ale warto. Opisywałam tu:http://www.blaszanykogucik.pl/2013/1...ytomnosci.html U nas leci, Mały to już roczniak- kiedy to zleciało! gada że ho ho, powoli już się puszcza do chodzenia, oj fajny jest. Ale zazdroszczę Wam, które jeszcze jesteście w ciąży, to taki fajny czas pozdrawiamy o poranku!
|
|
#2700 |
|
Z deszczem w butach
|
Mądre Mamusie - co polecicie na ciemieniuchę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Ja tak na chwilkę

Dostawy kiedyś były w poniedziałki, wtorki i środy jakby co
)

w ciązy zero powikłan, wszystkie badania wychodziły mi wzorowo, poród przez cc z powodu zbyt twardego spojenia. Po porodzie oskarek trafił na OIT na Chodźki i przez pierwsze dni go nie widziałam dopiero na 3 dobę się wypisałam i pojechałam do niego to miał pod noskiem ryskę, myślałam ze to odcisnięcie od rurek , które miał w nosku. Potem zrobiłą się z tego czerwona plama, przy przyjmowaniu nas na patologie noworodków pani doktor powiedziała, że to zniknie ale zaczelo rosnąc i okazało sie ze to naczyniak..nie wykształcone naczynia krwionośne, które tak po prostu są :/ leczymy je wiec troche sie w ten temat wgłebiam i do roku rosną naczyniaki a potem wchłaniają się płaskie zawsze, jamiste (taki który ma Oskarek) nie zawsze i wtedy trzeba usuwać chirurgicznie albo zostawic jak jest w nieinwazyjnym miejscu.